|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Banita
Od: 07.2010
Offline |
|
|
|
Member
Od: 02.2013
Offline |
|
|
Fakt, potrafi walnąć samobója. Może jeżeli chodzi o decydujący moment sezonu, to do Jopa jeszcze mu trochę brakuje, ale trzeba mu dać trochę czasu bo już pokazał, że w decydującym momencie meczu bywa bezcenny dla przeciwnika...
![]() Szczerze mówiąc dziwi mnie wasza - kibiców klubu rzekomo z aspiracjami - podnieta zupełnie przeciętnym 28-letnim (!) polskim grajkiem. No, ale tak krawiec kraje... |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
a co do swojaków to nie wiem jak to wygląda, no ale czasem tak po prostu musi byc w przyrodzie, ze mistrzem zostanie nawet największa ....a która na to nie zasłużyła. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2007
Offline |
|
|
jest tylko jeden klub, który ma aspiracje tak wysokie, że szatnię zamienia w kuchnię
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Największym transferem będzie transfer Nawałki z Górnika którego szanse na transfer na Reymonta wzrosły zwłaszcza że Górnik ma zakaz transferów .Zakaz który może zniechęcić Nawałke do Górnika i zachęcić do pracy z Wisłą której bardzo blisko do licencji na gre w europejskich pucharach i wolna ręka do sprowadzenia kilku graczy na Reymonta. A propo pozostałych transferów Piątek w miejsce Wilka Demjan w miejsce Genkowa Ciekawe kto w miejsce ostatniego Holendra
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
dział s-f piętro wyżej
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2013
Offline |
|
|
No, mam nadzieję że Nawałka przyjdzie, ale raczej Franiu :(
|
|
|
|
Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
Ostatnio edytowane przez tomB : 17.05.2013 o godz. 11:35.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Miałem przyjemność grać z Adamem kilka razy, chłopak naprawdę ma niesamowite pojęcie o piłce. Grałem z wieloma różnymi zawodnikami, którzy grali to w ekstraklasie, to w niższych ligach... Buksa jest jak z innej galaktyki. Piłkę przy nodze trzyma bardzo blisko, a co najważniejsze. Stopa przy jego strzałach układa się w tak niesamowity sposób, że rzadko kiedy nie trafia w światło bramki. Szkoda tracić takiego zawodnika, chociaż w tym wywiadzie widać ewidentnie, że ma dość polskiego bagna, a jednocześnie ma pretensje, że Wisła nie zaopiekowała się nim w godny sposób.
To powinien być dla naszych władz taki instruktaż na przyszłość, jak się nie zachowywać względem młodych talentów. ![]()
Po co iść na łatwiznę, warto czasem złapać bliznę od życia..
We were the Kings and Queens of promise... ! |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
u nasz w temacie junior wiadomo jak jest co do Buksy, widziałem go raz na żywo w meczu z Polonią Warszawa w MESIe. Najlepszy na boisku. Przerastał naszych kopaczy o głowę. Szkoda. Bardzo szkoda. ![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Ostatnio edytowane przez tomB : 17.05.2013 o godz. 11:36.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
link nadal nie działa
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Bo do link do pewnej smiesznej stronki, ktora jest tu blokowana
Wpiszcie sobie tytul w google i wam wyskoczy, to chyba nie takie trudne. Buksa to naprawde świetny zawodnik, potwierdzam zdanie poprzednikow, w Garbarnii przwyzszal zawodnikow 3 lata od siebie starszych juz jak mial 14-15 lat. Jednak gość nie zwiazany w ogole z klubem emocjonalnie (jak Stolarski), mocno nastawiony na karierę za granicą. Życzę mu powodzenia. ![]()
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly
Listen fucking stars - you're breaking our hearts!! |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Wisła dała dupy nie robiąc nic aby zatrzymać Adama u nas....chłopaka trzeba było od razu brać do pierwszego składu, tym bardziej że miał naprawdę duży talent...BRAWO WISŁA OBY TAK DALEJ.....
Ostatnio edytowane przez marcin19876 : 17.05.2013 o godz. 13:56.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Wisła raczej zachowała się tak jak zwykle... przecież podobna akcja była z Cleberami.
Bo przecież Wisła to renomowany klub i nie musi szanować swoich graczy. Powinni być wdzięczni, że mogą w niej grać. Taka postawa pachnie mi Piechniczkowymi opowieściami o triumfie na Wembley. Każdy szanowany się klub musi się rozwijać i patrzyć na przyszłość, a pierwsze co powinien robić to wiązać swoich pracowników ze sobą, nie tylko finansowo zachęcać ich do pozostania, ale też odpowiednim szacunkiem. Nie do pojęcia jest dla mnie, że trener pierwszego składu nie wie kim jest gracz z Mlodej Ekstraklasy, który jako jedyny potrafi tam kopać piłkę (bo tak można odczytać reakcje Kulawika na pytanie, czy przewiduje w 18 Buksę). Albo mamy słaby przepływ informacji, albo ignorancje pracowników klubu. Skoro widać ewidentnie, że Wiśle brakuje napastnika, to chyba dobrym pomysłem byłoby zobaczyć czy może ktoś z młodszych roczników się wybija? Chyba, że lepiej jest dawać setną szansę Danielowi, Genkovowi czy Boguskiemu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2011
Offline |
|
|
Może patrzyli i nikt się nie wybijał? Chyba nie twierdzisz że specjalnie blokowali karierę Buksie?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Buksa jest od lutego i raczej blokować kariery mu nie zdołali, sam się wypromował w ME a potem w reprezentacji u-17 i u-18. Chciałem tylko zauważyć, że Ci młodzi Wiślace, którzy grają w składzie to efekt akurat przeszukiwań dokonanych przez Probierza, część z nich została cofnięta mimo dobrze zapowiadających się występów (co np. stało się z Bartkiem Kolanko?). Wydaje mi się, że Kulawik mimo, że był trenerem ME to przestał się nią interesować i stąd w ogóle nie wiedział o istnieniu Buksy.
Oczywiście replikując wasze argumenty bym popatrzył na tabelę ME to odsyłam was do sprawdzenia różnicy wieku między Wiślakami a przeciwnikami. Z reguły ME grała rocznikiem 95-96 (jak też np. Zagłębie, Legia i Lech), ale były takie zespoły co sporo starszych graczy miało w składzie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
I ktoś mi powie że Wisła to wielki, profesjonalny, dobrze zarządzany klub - PARODIA...
Pozwalamy odchodzić najzdolniejszej młodzieży a później mówimy że się nie opłaca jej szkolić.... Niestety trzeba w końcu powiedzieć głośno prawdę - polityka CUPIAŁA NISZCZY WISŁĘ KRAKÓW...... |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Oj tam niszczy. Dał nam mnóstwo przyjemności i za to należy mu się szacunek. "Łubu dubu..." mu śpiewać nie będę jak co poniektórzy, ale też narzekać zbytnio nie mam zamiaru, bo gdzie byłaby teraz Wisła bez Cupiała? Pewnie tak jak Łódzkie synagogi, dryfowała między ekstraklasą, a pierwszą ligą. A to, że Cupiał nie ma pomysłu na Wisłę, to było wiadomo już dawno.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Hehe tutaj jak zwykle porcja dobrej beki.
Adam Buksa i jego rodzice od początku byli zorientowani na wyjazd zagraniczny (podkreślił to kilkukrotnie w wywiadzie), gość w ogóle nie wiązał przyszłości z Wisłą. Chciał tu pograć chwileczkę, dopóki nie dopną mu rodzice wyjazdu do szkółki piłkarskiej na Zachodzie. Wisła tu nie miała nic do gadania ![]() ![]()
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
Legii jakoś nikt nie podkupuje talentów, a młodzi wolą przechodzić do niej ze zwaśnionych klubów. Zamiary Buksy zamiarami Buksy, ale dzisiaj to on, a jutro może być Iksiński albo Beksiński.
Ostatnio edytowane przez Watts : 17.05.2013 o godz. 15:11.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2011
Offline |
||
E: ok tak też myślałem
Ostatnio edytowane przez TRZEBINIAnin : 17.05.2013 o godz. 15:31.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Dokładnie,zwłaszcza że Buksa wyraźnie podkreślał w wywiadzie,że chodzi mu przede wszystkim o rozwój. Gdybyśmy mieli chociaż 2-3 sensowne boiska ,gdzie da się pograć piłką a nie kopać po głowie na tej naszej jednej piaskownicy to decyzja chłopaka mogła by być całkiem inna.
I ....,że Buksa nie jest "emocjonalnie związany" z klubem,na handel nawet warto było go zatrzymać. Pograłby kilka meczów w 1 druzynie,postrzelał jak faktycznie taki as z niego i okrągła sumka by wpadła.
Ostatnio edytowane przez El'kabat : 17.05.2013 o godz. 15:19.
![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
trzebinianin czytaj ze zrozumieniem
fialo napisał ze Buksa nie jest tak jak Stolarski związany emocjonalnie z Wisła. Czaisz? A nie ze Stolar nie jest związany, bo domniemuje ze tak to odebrałes ![]() ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Źle mnie zrozumiałeś, a właściwie ja nie do końca dobrze napisałem. Chodziło mi, że Adam Buksa nie jest emocjonalnie związany z Wisłą, tak jak to ma miejsce w przypadku Pawła Stolarskiego, który ma ojca, dziadka i braci Wiślaków. A Adam jest nastawiony na karierę za granicą (tak jak Zieliński nie chciał grać w Zagłębiu, mimo tego, że mają świetną bazę, tylko w Udine, analogicznie Łapicki i kilku innych jeszcze), nie w Wiśle. O to mi chodziło.
Ostatnio edytowane przez fialo : 17.05.2013 o godz. 15:22.
![]()
|
|

|
||||||
![]() |
|
|