The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
borys
Banita

Od: 07.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.05.2013, 11:55
szprotson napisał(a):Wyświetl post

E: Wszołek na 99% w Lubinie.
Gdzies o tym pisza?
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 16.05.2013, 11:59
Arked napisał(a):Wyświetl post
Jeśli chcemy w przyszłym sezonie strzelać przyzwoitą ilość bramek to Wilka trzeba po prostu wymienić i wysłać na ławkę lub pożegnać.....
Ale się uparliście na tego Wilka. Wymienić trzeba koniecznie napastników by potem myśleć o reszcie.

syryls napisał(a):Wyświetl post
2 DP starczy spokojnie, jest jeszcze Uryga któremu jak się da szanse to może coś z niego być.
Tez mnie się tak wydaje.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
Kole Jorz
Member

Od: 02.2013

Stary 16.05.2013, 12:10
szprotson napisał(a):Wyświetl post
dlatego wg. mnie taki Łukasz Piątek by sie wpasował idealnie.
Fakt, potrafi walnąć samobója. Może jeżeli chodzi o decydujący moment sezonu, to do Jopa jeszcze mu trochę brakuje, ale trzeba mu dać trochę czasu bo już pokazał, że w decydującym momencie meczu bywa bezcenny dla przeciwnika...
Szczerze mówiąc dziwi mnie wasza - kibiców klubu rzekomo z aspiracjami - podnieta zupełnie przeciętnym 28-letnim (!) polskim grajkiem. No, ale tak krawiec kraje...
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 16.05.2013, 12:17
Kole Jorz napisał(a):Wyświetl post
Fakt, potrafi walnąć samobója. Może jeżeli chodzi o decydujący moment sezonu, to do Jopa jeszcze mu trochę brakuje, ale trzeba mu dać trochę czasu bo już pokazał, że w decydującym momencie meczu bywa bezcenny dla przeciwnika...
Szczerze mówiąc dziwi mnie wasza - kibiców klubu rzekomo z aspiracjami - podnieta zupełnie przeciętnym 28-letnim (!) polskim grajkiem. No, ale tak krawiec kraje...
przynajmniej ma całe nazwisko i odsłonięte oczy.

a co do swojaków to nie wiem jak to wygląda, no ale czasem tak po prostu musi byc w przyrodzie, ze mistrzem zostanie nawet największa ....a która na to nie zasłużyła.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Bóg Trybun (objawion)
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2007

Stary 16.05.2013, 12:27
Kole Jorz napisał(a):Wyświetl post
wasza - kibiców klubu rzekomo z aspiracjami - podnieta
jest tylko jeden klub, który ma aspiracje tak wysokie, że szatnię zamienia w kuchnię a jego kibiców to podnieca
są kibice i kibuce, Kraków wiedzie prym w tej sztuce

Odpowiedz cytując
JOSE 841
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 16.05.2013, 17:34
Największym transferem będzie transfer Nawałki z Górnika którego szanse na transfer na Reymonta wzrosły zwłaszcza że Górnik ma zakaz transferów .Zakaz który może zniechęcić Nawałke do Górnika i zachęcić do pracy z Wisłą której bardzo blisko do licencji na gre w europejskich pucharach i wolna ręka do sprowadzenia kilku graczy na Reymonta. A propo pozostałych transferów Piątek w miejsce Wilka Demjan w miejsce Genkowa Ciekawe kto w miejsce ostatniego Holendra?A co do Wilka to szkoda żeby odszedł na korzyść Piątka.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 16.05.2013, 17:49
dział s-f piętro wyżej
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
huberix
Senior Member

Od: 02.2013

Stary 16.05.2013, 21:18
No, mam nadzieję że Nawałka przyjdzie, ale raczej Franiu :(
Odpowiedz cytując
tomB
Member

Od: 11.2009

Stary 17.05.2013, 08:52. Adam Buksa - Wisła wiedziała o planowym przeze mnie wyjeździe za granicę
Adam Buksa - Wisła wiedziała o planowym przeze mnie wyjeździe za granicę

http://daa.pl/4s7v
Ostatnio edytowane przez tomB : 17.05.2013 o godz. 11:35.
Odpowiedz cytując
DeadOrAlive
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 17.05.2013, 09:41
Miałem przyjemność grać z Adamem kilka razy, chłopak naprawdę ma niesamowite pojęcie o piłce. Grałem z wieloma różnymi zawodnikami, którzy grali to w ekstraklasie, to w niższych ligach... Buksa jest jak z innej galaktyki. Piłkę przy nodze trzyma bardzo blisko, a co najważniejsze. Stopa przy jego strzałach układa się w tak niesamowity sposób, że rzadko kiedy nie trafia w światło bramki. Szkoda tracić takiego zawodnika, chociaż w tym wywiadzie widać ewidentnie, że ma dość polskiego bagna, a jednocześnie ma pretensje, że Wisła nie zaopiekowała się nim w godny sposób.

To powinien być dla naszych władz taki instruktaż na przyszłość, jak się nie zachowywać względem młodych talentów.
Po co iść na łatwiznę, warto czasem złapać bliznę od życia..

We were the Kings and Queens of promise... !
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 17.05.2013, 09:52
DeadOrAlive napisał(a):Wyświetl post
Miałem przyjemność grać z Adamem kilka razy, chłopak naprawdę ma niesamowite pojęcie o piłce. Grałem z wieloma różnymi zawodnikami, którzy grali to w ekstraklasie, to w niższych ligach... Buksa jest jak z innej galaktyki. Piłkę przy nodze trzyma bardzo blisko, a co najważniejsze. Stopa przy jego strzałach układa się w tak niesamowity sposób, że rzadko kiedy nie trafia w światło bramki. Szkoda tracić takiego zawodnika, chociaż w tym wywiadzie widać ewidentnie, że ma dość polskiego bagna, a jednocześnie ma pretensje, że Wisła nie zaopiekowała się nim w godny sposób.

To powinien być dla naszych władz taki instruktaż na przyszłość, jak się nie zachowywać względem młodych talentów.
nie on pierwszy nie ostatni (np. Termanowski)
u nasz w temacie junior wiadomo jak jest
co do Buksy, widziałem go raz na żywo w meczu z Polonią Warszawa w MESIe. Najlepszy na boisku.
Przerastał naszych kopaczy o głowę. Szkoda. Bardzo szkoda.
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 17.05.2013, 10:32
tomB napisał(a):Wyświetl post
Adam Buksa - Wisła wiedziała o planowym przeze mnie wyjeździe za granicę

http://www.............../news/adam-...b01bd#msg65625
link nie działa
Odpowiedz cytując
tomB
Member

Stary 17.05.2013, 11:02
zim zum napisał(a):Wyświetl post
link nie działa
Ostatnio edytowane przez tomB : 17.05.2013 o godz. 11:36.
Odpowiedz cytując
tedyy
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 17.05.2013, 11:08

Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 17.05.2013, 11:11
link nadal nie działa
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 17.05.2013, 11:20
Bo do link do pewnej smiesznej stronki, ktora jest tu blokowana
Wpiszcie sobie tytul w google i wam wyskoczy, to chyba nie takie trudne.

Buksa to naprawde świetny zawodnik, potwierdzam zdanie poprzednikow, w Garbarnii przwyzszal zawodnikow 3 lata od siebie starszych juz jak mial 14-15 lat. Jednak gość nie zwiazany w ogole z klubem emocjonalnie (jak Stolarski), mocno nastawiony na karierę za granicą. Życzę mu powodzenia.
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
tomB
Member

Stary 17.05.2013, 11:35. dziala
dziala

Odpowiedz cytując
tomB
Member

Stary 17.05.2013, 13:20
FraMat napisał(a):Wyświetl post
link nadal nie działa
działa
sprawdź
Odpowiedz cytując
marcin19876
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 17.05.2013, 13:44
Wisła dała dupy nie robiąc nic aby zatrzymać Adama u nas....chłopaka trzeba było od razu brać do pierwszego składu, tym bardziej że miał naprawdę duży talent...BRAWO WISŁA OBY TAK DALEJ.....
Ostatnio edytowane przez marcin19876 : 17.05.2013 o godz. 13:56.
Odpowiedz cytując
najm
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 17.05.2013, 13:59
Wisła raczej zachowała się tak jak zwykle... przecież podobna akcja była z Cleberami.

Bo przecież Wisła to renomowany klub i nie musi szanować swoich graczy. Powinni być wdzięczni, że mogą w niej grać.

Taka postawa pachnie mi Piechniczkowymi opowieściami o triumfie na Wembley.

Każdy szanowany się klub musi się rozwijać i patrzyć na przyszłość, a pierwsze co powinien robić to wiązać swoich pracowników ze sobą, nie tylko finansowo zachęcać ich do pozostania, ale też odpowiednim szacunkiem.

Nie do pojęcia jest dla mnie, że trener pierwszego składu nie wie kim jest gracz z Mlodej Ekstraklasy, który jako jedyny potrafi tam kopać piłkę (bo tak można odczytać reakcje Kulawika na pytanie, czy przewiduje w 18 Buksę). Albo mamy słaby przepływ informacji, albo ignorancje pracowników klubu. Skoro widać ewidentnie, że Wiśle brakuje napastnika, to chyba dobrym pomysłem byłoby zobaczyć czy może ktoś z młodszych roczników się wybija? Chyba, że lepiej jest dawać setną szansę Danielowi, Genkovowi czy Boguskiemu.
Odpowiedz cytując
KrzychooR
Senior Member

Od: 12.2011

Stary 17.05.2013, 14:04
najm napisał(a):Wyświetl post
Skoro widać ewidentnie, że Wiśle brakuje napastnika, to chyba dobrym pomysłem byłoby zobaczyć czy może ktoś z młodszych roczników się wybija? Chyba, że lepiej jest dawać setną szansę Danielowi, Genkovowi czy Boguskiemu.
Może patrzyli i nikt się nie wybijał? Chyba nie twierdzisz że specjalnie blokowali karierę Buksie?
Odpowiedz cytując
najm
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 17.05.2013, 14:09
Buksa jest od lutego i raczej blokować kariery mu nie zdołali, sam się wypromował w ME a potem w reprezentacji u-17 i u-18. Chciałem tylko zauważyć, że Ci młodzi Wiślace, którzy grają w składzie to efekt akurat przeszukiwań dokonanych przez Probierza, część z nich została cofnięta mimo dobrze zapowiadających się występów (co np. stało się z Bartkiem Kolanko?). Wydaje mi się, że Kulawik mimo, że był trenerem ME to przestał się nią interesować i stąd w ogóle nie wiedział o istnieniu Buksy.

Oczywiście replikując wasze argumenty bym popatrzył na tabelę ME to odsyłam was do sprawdzenia różnicy wieku między Wiślakami a przeciwnikami. Z reguły ME grała rocznikiem 95-96 (jak też np. Zagłębie, Legia i Lech), ale były takie zespoły co sporo starszych graczy miało w składzie.
Odpowiedz cytując
marcin19876
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 17.05.2013, 14:47
I ktoś mi powie że Wisła to wielki, profesjonalny, dobrze zarządzany klub - PARODIA...
Pozwalamy odchodzić najzdolniejszej młodzieży a później mówimy że się nie opłaca jej szkolić....
Niestety trzeba w końcu powiedzieć głośno prawdę - polityka CUPIAŁA NISZCZY WISŁĘ KRAKÓW......
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 17.05.2013, 14:56
marcin19876 napisał(a):Wyświetl post
Niestety trzeba w końcu powiedzieć głośno prawdę - polityka CUPIAŁA NISZCZY WISŁĘ KRAKÓW......
Oj tam niszczy. Dał nam mnóstwo przyjemności i za to należy mu się szacunek. "Łubu dubu..." mu śpiewać nie będę jak co poniektórzy, ale też narzekać zbytnio nie mam zamiaru, bo gdzie byłaby teraz Wisła bez Cupiała? Pewnie tak jak Łódzkie synagogi, dryfowała między ekstraklasą, a pierwszą ligą. A to, że Cupiał nie ma pomysłu na Wisłę, to było wiadomo już dawno.
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Stary 17.05.2013, 15:03
Hehe tutaj jak zwykle porcja dobrej beki.

Adam Buksa i jego rodzice od początku byli zorientowani na wyjazd zagraniczny (podkreślił to kilkukrotnie w wywiadzie), gość w ogóle nie wiązał przyszłości z Wisłą. Chciał tu pograć chwileczkę, dopóki nie dopną mu rodzice wyjazdu do szkółki piłkarskiej na Zachodzie. Wisła tu nie miała nic do gadania
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Odpowiedz cytując
Watts
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 17.05.2013, 15:09
marcin19876 napisał(a):Wyświetl post
I ktoś mi powie że Wisła to wielki, profesjonalny, dobrze zarządzany klub - PARODIA...
Pozwalamy odchodzić najzdolniejszej młodzieży a później mówimy że się nie opłaca jej szkolić....
Przy postawie Cupiała pt. "nie bede budował, bo przyjedzie menedżer i mi zabierze chłopaka" możemy liczyć tylko na pasjonatów takich jak Stolarski senior, którzy będą tutaj przytrzymywać swoich synów tylko i wyłącznie z sympatii do klubu. Nie mogę oprzeć się wrażeniu, że na tle takich klubów jak Hutnik naszym jedynym atutem jest podupadająca reputacja, medialność i gra w Eks. Taki Buras pewnie przeszedł do nas, bo zwietrzył szansę na szybką promocję w ME i załapanie się do pierwszej kadry, na co w III-ligowym Hutniku (który wypuścił do Ekstraklasy chyba kilka razy więcej piłkarzy niż nasza La Masia z jednym boiskiem) liczyć nie mógł.

Legii jakoś nikt nie podkupuje talentów, a młodzi wolą przechodzić do niej ze zwaśnionych klubów.

Zamiary Buksy zamiarami Buksy, ale dzisiaj to on, a jutro może być Iksiński albo Beksiński.
Ostatnio edytowane przez Watts : 17.05.2013 o godz. 15:11.
Odpowiedz cytując
TRZEBINIAnin
Senior Member

Od: 09.2011

Stary 17.05.2013, 15:10. „Trener dał mi szansę, którą staram się jak najlepiej wykorzystać. Nie pozostaje mi n
fialo napisał(a):Wyświetl post
Buksa to naprawde świetny zawodnik, potwierdzam zdanie poprzednikow, w Garbarnii przwyzszal zawodnikow 3 lata od siebie starszych juz jak mial 14-15 lat. Jednak gość nie zwiazany w ogole z klubem emocjonalnie (jak Stolarski), mocno nastawiony na karierę za granicą. Życzę mu powodzenia.
Paweł Stolarski napisał(a):Wyświetl post
„Trener dał mi szansę, którą staram się jak najlepiej wykorzystać. Nie pozostaje mi nic innego, gdyż na ten moment czekałem od urodzenia. Zagrać przy Reymonta 22, na tym boisku i dla tych kibiców jest moim ogromnym marzeniem. Teraz zrobię wszystko, aby pokazać trenerowi, że warto na mnie stawiać”.
On nie jest w ogóle zwiazany emocjonalnie z Wisłą?

E:

fialo napisał(a):Wyświetl post
Źle mnie zrozumiałeś, a właściwie ja nie do końca dobrze napisałem
ok tak też myślałem
Ostatnio edytowane przez TRZEBINIAnin : 17.05.2013 o godz. 15:31.
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 17.05.2013, 15:14
Dokładnie,zwłaszcza że Buksa wyraźnie podkreślał w wywiadzie,że chodzi mu przede wszystkim o rozwój. Gdybyśmy mieli chociaż 2-3 sensowne boiska ,gdzie da się pograć piłką a nie kopać po głowie na tej naszej jednej piaskownicy to decyzja chłopaka mogła by być całkiem inna.

I ....,że Buksa nie jest "emocjonalnie związany" z klubem,na handel nawet warto było go zatrzymać. Pograłby kilka meczów w 1 druzynie,postrzelał jak faktycznie taki as z niego i okrągła sumka by wpadła.
Ostatnio edytowane przez El'kabat : 17.05.2013 o godz. 15:19.
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 17.05.2013, 15:18
trzebinianin czytaj ze zrozumieniem
fialo napisał ze Buksa nie jest tak jak Stolarski związany emocjonalnie z Wisła. Czaisz?
A nie ze Stolar nie jest związany, bo domniemuje ze tak to odebrałes
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Stary 17.05.2013, 15:19
TRZEBINIAnin napisał(a):Wyświetl post
On nie jest w ogóle zwiazany emocjonalnie z Wisłą?
Źle mnie zrozumiałeś, a właściwie ja nie do końca dobrze napisałem. Chodziło mi, że Adam Buksa nie jest emocjonalnie związany z Wisłą, tak jak to ma miejsce w przypadku Pawła Stolarskiego, który ma ojca, dziadka i braci Wiślaków. A Adam jest nastawiony na karierę za granicą (tak jak Zieliński nie chciał grać w Zagłębiu, mimo tego, że mają świetną bazę, tylko w Udine, analogicznie Łapicki i kilku innych jeszcze), nie w Wiśle. O to mi chodziło.
Ostatnio edytowane przez fialo : 17.05.2013 o godz. 15:22.

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów