|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2010
Offline |
|
|
Maradona Karpat był świetny, więc bez wątpienia taki też będzie Gerard Bieszczad.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
1. Poprzedni mój post należy traktować jako sarkazm. Nie uważam, żeby jakiekolwiek transfery - dobre czy złe - miały wpływ na poziom absurdu w tym temacie. 2. Chciałem zaakcentować, że Łysemu obecnie dostaje się za wszystko. Nie to żeby mu się nie należało, ale jak nie ma poważnego tematu, to trzeba rozkręcić jakiś niepoważny i przy okazji mu dowalić. Jak do klubu są jakieś transfery (jakiekolwiek), to rozgrzebuje się każde pierdnięcie nowego nabytku na jakiejś kompilacji na YT, która ma w dodatku jakość obrazu, jakby była w formacie mobilnym sprzed dekady. Ponadto analizuje się jego (piłkarza, nie formatu, nie chce mi się przebudowywać zdania) orientację seksualną na podstawie uczesania, stosunek do szkoły na podstawie uzębienia i relacje z matką na podstawie tego, jak wchodzi po schodach. Ponieważ nie ma żadnych transferów, te same idiotyzmy przekłada się teraz na grunt innych postaci. Występy Kurto w Eredivisie analizuje się na podstawie tego, ile bramek wpuścił i że gdzieś go wybrali do takiej albo innej jedenastki. Sięgnięcie po skróty spotkań to już jest fachura w wykonaniu kolegów forumowiczów (liczę, że koleżanki forumowiczki są nieco bardziej ogarnięte ). Co do zdjęć, absolutnie bezkonkurencyjna wydaje mi się analiza fotki Cupiała z jego lożą masońską. Brakuje tylko kogoś, kto by wytknął, że na niebie widać latający spodek. Keep watching the skies.
Ostatnio edytowane przez Uran235 : 14.02.2013 o godz. 06:18.
![]()
Zapraszam na mojego piłkarskiego bloga - Futbol Totalny
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Przecież mamy sezon ogórkowy, a o czymś trzeba gadać. Przyjdzie liga to będzie bardziej 'merytorycznie'.
![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Łysemu dostaje się za wszystko? To znaczy? Dostaje mu się głównie za ofiary losu które są i będą na garnuszku Wisły z jego przyczyny.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 14.02.2013 o godz. 17:10.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Wiecie dlaczego gramy tak słabo, bo mamy słabą obronę. Potencjał ofensywny w ciągu ostatnich kilku lat jakoś specjalnie się nie zmienił, ale kilka lat temu mieliśmy w obronie Baszcza,Głowę,Clebera, Dudkę i jeszcze świetnego Sobola na DP. Teraz jest co chwila zmiana w obronie bo zawodników mamy słabych.
W lecie z całej formacji defensywnej (licząc GK i DP) ubędą: Pareiko, Jaliens, Sobolewski, przydałoby się wytransferować Bunozę i Chaveza. Za nich oczywiście muszą być wzmocnienia, ale jeśli konkretne to musi to trochę kosztować. Ja bym proponował: Łukasza Brozia - kontrakt do lata 2014, od roku chce odejść za granicę ale jakoś nie ma ofert więc może się skusi Tomasza Lisowskiego z Korony - kontrakt do końca 2014 solidny ligowiec i walczak Łukasza Piątka z Polonii z którym podobno już rozmawiamy do tego Nalepa wróci z wypożycznia i defensywa składałaby się wtedy z : Miśkiewicz - Broź, Głowacki, Nalepa, Lisowski - Piątek wtedy w defensywie mamy dwóch młodych zawodników, jednego weterana,dwóch solidnych ligowców i jednego zawodnika ocierającego się o reprezentację. PS. To są oczywiście tylko moje propozycje, każdy może mieć własne zdanie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
.......icie Hipolicie. Kosowski i Zieńczuk (w formie) na skrzydłach i Brożek w ataku to był ostatni zespół z potencjałem w ofensywie. Teraz potencjał mamy niewiele większy niż miejsce które zajmujemy w tabeli.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
Pamiętam jak narzekaliśmy na Pawła Brożka ... ale przecież aktualni nasi snajperzy są po prostu słabsi ![]()
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
Sorry ale gdybyśmy mieli jakikolwiek potencjał w ofensywie to po stronie zdobyczy bramkowych nie widniała by liczba 14! Ale i tak nie potrafię zrozumieć jak z solidnych piłkarzy zrobiła się banda parodystów ... ![]()
[FONT=Times New Roman]
Czy pamiętasz pierwszy w życiu mecz i po każdej bramce szał? Kibicow śmiech, wiernych drużynie swej i na plecach pałki ślad. [/FONT] naoway.deviantart.com |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Gramy słabo - strzelamy 0.71 bramki na mecz. Jak chcesz poprawić tą statystykę wzmacniając obronę?
Analogicznie idąc tym tokiem myślenia - jak bramkarz szmaciarz to należy wymienić napastnika? Edit: Znalazłem jeszcze ciekawy cytat: Cytat:
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 14.02.2013 o godz. 22:18.
![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
a) defensywnego pomocnika b) prawego obrońcy c) lewego obrońcy. Te transfery powinny były być priorytetami zimą. Niestety - Bednarz oczadział, jak zwykle, sprowadzając Sarkiego i jeszcze jakiegoś Gerarda. ![]()
RAZEM WYPEŁNIJMY STADION PRZY REYMONTA !!! RAZEM BUDUJMY WIELKĄ WISŁĘ !!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
d)lewego pomocnika e)prawego pomocnika f)środkowego ofensywnego pomocnika ... g)napastnika Generalnie nie ma kim grać. Takie realia. ![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Generalnie potrzebujemy :
- trenera - 10 zawodników ( Małeckiego już mamy) ![]() Jednak nie szukajmy dziury w całym. Jest niemal pewne, że to co mamy, na ligę powinno wystarczyć.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 15.02.2013 o godz. 01:12.
![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Kula mówił że 0-0 jest git!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
@Dariook
Tak bo 0-0 daje 1 pkt, w sumie zostało 15 co daje 15 pkt. Widocznie Tomasz liczy na jakąś wygraną jeszcze, żeby osiągnąc magiczny pułap 20 pktów w rundzie. No właśnie, ale generalnie każdy widział potrzebujemy wzmocnień na wskazane pozycje, każdy poza Jackiem. Może nasz p.o. prezes nie widzi rzeczy oczywistych, albo nie miał akurat propozycji od agentów, ewentualnie kasy na takich zawodników.
Ostatnio edytowane przez cfa : 15.02.2013 o godz. 08:52.
![]()
[FONT=Times New Roman]
Czy pamiętasz pierwszy w życiu mecz i po każdej bramce szał? Kibicow śmiech, wiernych drużynie swej i na plecach pałki ślad. [/FONT] naoway.deviantart.com |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2011
Offline |
|
|
Za tydzień rusza liga ......................Niech Cupiał będzie z nami ,a to taki drobny upominek dla naszego DOBROCZYŃCY http://www.youtube.com/watch?v=DhecpGGOP40
Ostatnio edytowane przez wikink1 : 15.02.2013 o godz. 09:16.
|
|
|
|
Guest
|
|
Mały - napastnik ![]() Sraki - pomoc Kosa - LO ![]() Gerard - bramka Łysy spisał się na medal ![]() W dodatku Sobol cofnięty do obrony... to prawie tak jakbyśmy pozyskali dwóch obrońców ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
czy by ją zachować ....? polecam uwadze: http://www.krakow.sport.pl/sport-kra...ale_zadne.html
Ostatnio edytowane przez Grantar : 15.02.2013 o godz. 11:11.
![]()
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
By wyjść na murawę bez śmiechów i chichów drużyny przeciwnej.
Podsumowując, w składzie wyjściowym mamy bramkarza, napastnika, trzech środkowych obrońców i 6-ciu pomocników. Ale jest spoko, wszyscy są równorzędni, cytując Kulawika :„Kolejne pozytywne zjawisko? Niezależnie od tego, w jakim składzie gramy, sytuacje bramkowe są kreowane." Kulawika od jakiegoś czasu już nie słucham zupełnie. Dołączył do ekipy złotoustych od momentu sporządzenia 'magicznego raportu' dzięki któremu został na stołku. Z Jackeim deko jest inaczej - ten przynajmniej coś tam raz na pół roku 'chlapnie'. Ogólnie jak popatrzy się na półroczny kontrast (stawiamy na młodych głodnych sukcesu) a rzeczywistość (skład jaki bądź) to dopiero widać jak centralnie płyniemy z prądem. Na szczęście za pół roku się ten wózek zatrze - emeryci odejdą, będzie kogoś trzeba zatrudnić. Oczywiście Jacek może oprzeć cały skład na testowanych zawodnikach czy z karta w ręku, ale nawet idiota wie że z zawodników których zatrudni człowiek patrzący głównie na finanse, nie nie da się w jednym okienku zlepić drużyny skutecznie walczącej o cokolwiek, w tym też i o utrzymanie.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 15.02.2013 o godz. 11:29.
![]()
|
|
|
Guest
|
|
Cóż... trzeba liczyć, że kopaczom będzie się chciało biegać wiosną i to spowoduje przypływ łaski i szczodrości u Cupiała w lecie...
Ostatnio edytowane przez arti : 15.02.2013 o godz. 11:34.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
BTW. Jacek kiedyś się zarzekał ze nie pójdzie do Bossa prosić o pieniądze. Jednak im dłużej patrze na sytuację jaka się kreuje, to wydaje mi się iż wszystkie ruchy Jacka opierają się na założeniu że Boss zmieni zdanie z początkiem lata i odkręci kurek. Jeśli nie, to spadek wchodzi w grę.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 15.02.2013 o godz. 12:07.
![]()
|
|
|
Guest
|
|
Tak więc 5-6 NIEZŁYCH trafień plus dobry trener (kto?) i mamy środek tabeli w przyszłym sezonie. Tylko... no właśnie... one muszą być co najmniej niezłe. Jeśli będą dobre to drużyna zagra o więcej. Niestety nie ma innego wyjścia jak wyciągać rękę do Cupiała po prośbie. I oczywiście do każdego innego kto jest w stanie dać jakieś kilkadziesiąt-kilkaset tysięcy. Bez pomocy Cupiała i odsunięcia Bednarza od transferów upadek w kolejnym sezonie jest rzeczywiście bardzo prawdopodobny.
Ostatnio edytowane przez arti : 16.02.2013 o godz. 16:07.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
A ja wy sobie to wyobrażacie?, coś w stylu - panie kochany, złotówkę mi na winko brakuje
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
http://weszlo.pl/news/13798-Legia_ku...o_i_konkretnie
Cytat:
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Niezłe debile tam pracują. Za taką kwotę mogli by spokojnie mieć 10 Sikorskich, albo i lepiej.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2003
Offline |
|
Łysy publicznie narzeka na naszego bramkarza numer 1 (nie bez powodu zresztą), zaprasza na testy dziesiątki różnych bramkarzy. Tymczasem od trzech lat w klubie mamy zdolnego młodego bramkarza, reprezentanta młodzieżowego i dostaję on szansę w dwóch spotkaniach marnego pucharu polski... Teraz okazuję się, że ten młody zawodnik gra w znacznie lepszej od naszej lidze. Czy z powodzeniem czy nie, to poczekajmy parę sezonów. Bo tam trenerzy mają rozum i wiedzą, że nawet jak młody bramkarz zagra dwa słabsze mecze pod rząd, to i tak trzeba mu jeszcze dać szanse a nie skreślać. Dlatego darujcie sobie filmiki z jakimiś kiepskimi interwencjami Kurty... Ja mógłbym pięciominutową kompilację z wyczynów Dudka w Holandii wrzucić, a gość wygrał LM... A propos Dudka - w wieku 22 lat grał w Sokole Pniewy (Kurto 22, kończy w czerwcu). Mając 23 cały rok siedział na ławce Feyenordu, zadebiutował dopiero w wieku 24 lat... Także kariera tego "śmiesznego" Kurto jest dwa lata przed Dudkiem... Oczywiście może być i tak, że zaraz trafi na ławkę i już z niej nie wstanie - ale boli fakt, że zamiast dać chłopakowi pograć rundę chociaż w Wiśle, puszczamy go za bezcen a ściągamy jakiegoś czwartoligowca... ![]()
Ddf
|
|
|
|
Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
bo w Wisle pracuja sabotażyści, i nic juz nie zmieni mojego zdania. Banda kasożerców, i niekompetentnych ludzi.
![]()
Czy ciemno czy jasno, Wisła płynie przez Miasto.....Bo to Miasto jest Nasze! ^^
|
|
|
|
Guest
|
|
A tak serio jak nie wie to niech zapyta kolegi z L jak to się robi. |
|
|