The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.02.2013, 13:11
neq. napisał(a):Wyświetl post
no dobra dobar, ale Kurto ostatnio grał bardzo dobrze z Ajaksem i w kilku poprzednich meczach mimo że dalej puszczał sporo bramek to już nie po jego błędach i też grał przyzwoicie. Myśel ze Pareiko w takiej formie jak w tej rundzie nie jest dużo lepszy do Filipa. Moim zdaniem pod koniec sezonu Kurto już nie będzie najgorszym bramkarzem w Holandii, a gdzieś w środku.
Oglądanie ligi holenderskiej w takiej dawce jak twoja to czysty masochizm. Bo rozumiem, że skoro wygłaszasz takie opinie to raczej nie bierzesz tego z powietrza tylko "siedzisz w temacie".
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
Darek olsztyn
Junior Member

Od: 01.2013

Stary 12.02.2013, 13:21
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32286,t...wiadomosc.html
Odpowiedz cytując
Revolver
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 12.02.2013, 13:28
Bzdura, Bednarz kupił Przyrosia w Fantasy Lidze, w rzeczywistości walczymy z Izolatorem Boguchwała o Pawełka.
Powód: literówka
Ostatnio edytowane przez Revolver : 12.02.2013 o godz. 13:28.
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 12.02.2013, 13:36
Gdyby Cupiał chciał zainwestować to tak, to miałyby te spekulacje sens. Ja jednak myślę, że tak jak w przypadku Piątka czy Przyrowskiego to jest wszystko bzdura, gdyż Cupiał chce jak najtaniej, jak najtaniej.

Piątka bym tutaj widział, Przyrowskiego niekoniecznie - uważam, że są lepsi bramkarze w lidze do wyciągnięcia.
Z "uciekinierów" z Polonii najciekawszy jest Dwaliszwili - szkoda, że Wisła obecnie nie znaczy tyle co kiedyś, bo byłby pewnie już nasz. Szkoda, że Cupiał nie złoży mu propozycji nie do odrzucenia.
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 12.02.2013 o godz. 13:38.
Odpowiedz cytując
Fanic
Junior Member

Od: 02.2013

Stary 12.02.2013, 13:44
Dla Piątka TAK, dla Przyrowskiego WIELKIE NIE!!!
Odpowiedz cytując
neq.
Senior Member

Od: 02.2010

Stary 12.02.2013, 14:00
mr_kwolf napisał(a):Wyświetl post
Oglądanie ligi holenderskiej w takiej dawce jak twoja to czysty masochizm. Bo rozumiem, że skoro wygłaszasz takie opinie to raczej nie bierzesz tego z powietrza tylko "siedzisz w temacie".
nie oglądam nałogowo holenderskiej ligi bo to jest faktycznie masakra, straszny haos i kopanina oprócz Ajaksu, PSV, Twente i AZ aczkolwiek zdarza mi się obejrzeć jakieś mecze w całości, a mecze Rody z uwagi na Kurto to zawsze sprawdzam jakieś obszerne skróty nie tylko z bramek ale też z sytuacji.
"Jeżeli walczysz możesz przegrać, jeżeli nie walczysz już przegrałeś"

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki."

Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 12.02.2013, 14:09
Spokojnie, spokojnie. Jacek prowadzi rozmowy ze wszystkimi (pewnie nawet z Dwaliszwilim). Tyle że pieniędzy nie ma.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Stary 12.02.2013, 14:21
Lukasz napisał(a):Wyświetl post
Spokojnie, spokojnie. Jacek prowadzi rozmowy ze wszystkimi (pewnie nawet z Dwaliszwilim). Tyle że pieniędzy nie ma.
masz rację - Jacek ostro negocjuje, po ustaleniu mniej więcej wynagrodzenia, opłaty za podpis i prowizji dla Menago okazuje się, że Jacek myślał, że chodzi o PLN, a Menago że o EUR - i wtedy są tytuły X NIE DLA WISŁY ;-)
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 12.02.2013, 14:53
neq. napisał(a):Wyświetl post
no dobra dobar, ale Kurto ostatnio grał bardzo dobrze z Ajaksem i w kilku poprzednich meczach mimo że dalej puszczał sporo bramek to już nie po jego błędach i też grał przyzwoicie. Myśel ze Pareiko w takiej formie jak w tej rundzie nie jest dużo lepszy do Filipa. Moim zdaniem pod koniec sezonu Kurto już nie będzie najgorszym bramkarzem w Holandii, a gdzieś w środku.
Szukam tych magicznych interwencji Kurty lub czegoś co mógłbym podciągnąć pod "dobrze zagrał" ale kompletnie nie mogę nic takiego znaleźć mimo, że obejrzałem 2 skróty w tym jeden obszerny. Skróty meczów mają to do siebie że wycina się najgroźniejsze sytuacje dlatego wnioskuje że Kurto nic oprócz jednej interwencji, która była jego obowiązkiem nie pokazał.
Tutaj skrót:
wis.la/oi14n
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 12.02.2013, 15:14
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Szukam tych magicznych interwencji Kurty lub czegoś co mógłbym podciągnąć pod "dobrze zagrał" ale kompletnie nie mogę nic takiego znaleźć mimo, że obejrzałem 2 skróty w tym jeden obszerny. Skróty meczów mają to do siebie że wycina się najgroźniejsze sytuacje dlatego wnioskuje że Kurto nic oprócz jednej interwencji, która była jego obowiązkiem nie pokazał.
Tutaj skrót:
wis.la/oi14n
Dokładnie wykazał się jedną przeciętną interwencją. A reszta to pudła i słupki.
Odpowiedz cytując
KMZ
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 12.02.2013, 15:37
Piątek bardzo dobrze , Przyrowski średnio , Ale chciałbym Dwaliszwiliego !
Odpowiedz cytując
JacobCFC
Senior Member

Stary 12.02.2013, 16:41
mr_kwolf napisał(a):Wyświetl post
Co co w takim razie powiesz o oglądaniu polskiej ligi?
Odpowiedz cytując
piter116
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 12.02.2013, 16:44
domin_czyzyny napisał(a):Wyświetl post
Gdyby Cupiał chciał zainwestować to tak, to miałyby te spekulacje sens. Ja jednak myślę, że tak jak w przypadku Piątka czy Przyrowskiego to jest wszystko bzdura, gdyż Cupiał chce jak najtaniej, jak najtaniej.

Piątka bym tutaj widział, Przyrowskiego niekoniecznie - uważam, że są lepsi bramkarze w lidze do wyciągnięcia.
Z "uciekinierów" z Polonii najciekawszy jest Dwaliszwili - szkoda, że Wisła obecnie nie znaczy tyle co kiedyś, bo byłby pewnie już nasz. Szkoda, że Cupiał nie złoży mu propozycji nie do odrzucenia.
Również nie wierzę w rozmowy z Piątkiem. Obstawiam, że w końcu dogadają się z Królem i Łukasz zostanie na Konwiktorskiej, podobnie jak Dwaliszwili czy Mr Webster. Co nie zmienia faktu, że chętnie bym go widział u nas na środku pomocy.
Odpowiedz cytując
morganfield
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 13.02.2013, 00:09
Skróty meczów mają to do siebie że wycina się najgroźniejsze sytuacje dlatego wnioskuje że Kurto nic oprócz jednej interwencji, która była jego obowiązkiem nie pokazał.
Skróty mają też to do siebie, że nie oddają jak bramkarz kieruje obroną, wyprowadza piłkę, gra na przedpolu czy pilnuje strefy między bramką i linią obrony. Nie wspominając o realizacji „widzi mi się“ trenera, a co potrafią wychwycić obserwujący dane spotkanie nie z przekazu telewizyjnego, tym bardziej okrojonego, a z wysokości trybun. W tej jednej sytuacji oprócz obowiązkowej interwencji pokazał, że natychmiast potrafi przyjąć właściwą pozycję na przyjęcie dobitki.
Personalnie żałuję, że w naszym klubie przedłużono kontrakt nie z tym bramkarzem co powinni. No, ale z całą pewnością Meistriliga, Serie D, czy też nasza rodzima liga to wyższy poziom niż Eredivisie.
Ostatnio edytowane przez morganfield : 13.02.2013 o godz. 00:19.
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 13.02.2013, 02:11
Widzę, że Kurto wyrasta do miana nieoszlifowanego diamentu bo "wybronił" mecz z Ajaxem. Niby tak najeżamy na łysą pałę, a niektórzy jak widać mogliby go wiernie zastąpić.

Nasz były diament w akcji: http://www.youtube.com/watch?feature...aZogx7Y#t=157s
Ostatnio edytowane przez silver03 : 13.02.2013 o godz. 02:19.
Odpowiedz cytując
morganfield
Senior Member

Stary 13.02.2013, 08:13
silver03 napisał(a):Wyświetl post
Widzę, że Kurto wyrasta do miana nieoszlifowanego diamentu bo "wybronił" mecz z Ajaxem. Niby tak najeżamy na łysą pałę, a niektórzy jak widać mogliby go wiernie zastąpić.
Pozbawione logiki. Skoro go nie zatrzymał to chyba niewiernie?
Łap.
czy co tam jeszcze...
Odpowiedz cytując
hunter
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 13.02.2013, 08:42
Ten temat to jeden wielki KABARET.

Nagle się okazuje, że Kurto mógłby być zbawicielem Wisły
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 13.02.2013, 09:47
Tutaj skrót:
wis.la/oi14n
Poszukaj magicznych interwencji Bieszczada, którego nie chciała Amica, w której od lat broni niewidomy Kotorowski i odnajdywał się ostatnio w 5 lidze.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 13.02.2013, 09:54
magiczne bieszczady to jest za łatwe, mówisz i masz : http://obiezyswiat.org/index.php?gallery=6002

Kurto to był dzidzius Jacka K którego w klubie juz nie ma. I nie ma tak samo filipa
Bieszczady to dzidziuś Pawła P który w klubie jest. I tak samo są bieszczady.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 13.02.2013, 10:04
zim zum napisał(a):Wyświetl post
Poszukaj magicznych interwencji Bieszczada, którego nie chciała Amica, w której od lat broni niewidomy Kotorowski i odnajdywał się ostatnio w 5 lidze.
Piszesz do mnie jakbym porównywał Bieszczadza z Kurto.... czego nigdy nie robiłem. Wszystko wskazuje na to, że Bieszczad jest jeszcze mniej utalentowany niż niż nasz były bramkarz aczkolwiek nie wydaję tu osądu.

Przesłaniem mojej wypowiedzi było to pokazanie ze ktoś zrobił z Kurto bohatera bo obronił dosłownie jeden strzał. Przeczytałem wypowiedź kolegi że, Kurto, że dobrze dyrygował obroną i potrafi przyjąć odpowiednia pozycje do dobitki. Właśnie dlatego został "bohaterem" ? czy to nie śmieszne ? Aż tak nie wiele trzeba zrobić aby zasłużyć sobie na miano zbawiciela drużyny ? Pamiętacie chociażby to co Burić wyciągał na R22 w ostatnim meczu z Lechem ?

Filp zagrał za pewne solidne zawody co mu się rzadko zdarzało, a ja czytałem o jakimś uratowaniu drużyny i magicznych interwencjach.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 13.02.2013 o godz. 10:13.
Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 13.02.2013, 11:07
Się tak zastanawiam co jest z polską szkoła bramkarską, bo coś ostatnio bardzo słabo u nas z graczami na ta pozycję. Nawet nie chodzi o Wisłę, ale ogólnie nasz kraj.
[FONT=Times New Roman]
Czy pamiętasz pierwszy w życiu mecz i po każdej bramce szał?
Kibicow śmiech, wiernych drużynie swej i na plecach pałki ślad.
[/FONT]
naoway.deviantart.com
Odpowiedz cytując
JacobCFC
Senior Member

Stary 13.02.2013, 11:07
Wszystko wskazuje na to, że Bieszczad jest jeszcze mniej utalentowany niż niż nasz były bramkarz aczkolwiek nie wydaję tu osądu.

.
Jakim trzeba być ignorantem, żeby w ogóle porównywać "talenty" bramkarza, którego kolejno odstrzeliwano po testach w klubach II i III ligi, a bramkarza, który broni w średniej europejskiej lidze. Ciekawie będzie jak latem zostaniemy z Miśkiewiczem w bramce, który jest jedną wielką niewiadomą, niby coś trenował w Milanie, ale nawet gdy był wypożyczany nie grał. Mam tylko nadzieje, że nikt w klubie nie wpadnie na pomysł, żeby znów Pawełka sprowadzić.
Odpowiedz cytując
morganfield
Senior Member

Stary 13.02.2013, 11:47
Przesłaniem mojej wypowiedzi było to pokazanie ze ktoś zrobił z Kurto bohatera bo obronił dosłownie jeden strzał. Przeczytałem wypowiedź kolegi że, Kurto, że dobrze dyrygował obroną i potrafi przyjąć odpowiednia pozycje do dobitki. Właśnie dlatego został "bohaterem" ? czy to nie śmieszne ? Aż tak nie wiele trzeba zrobić aby zasłużyć sobie na miano zbawiciela drużyny ?
Akurat nie robiłem z niego zbawiciela drużyny.
No widzisz przesłaniem tego co napisałem, nie jest to że Filip dobrze dyrygował obroną a jedynie to, że ocenianie występu bramkarza na podstawie krótkiego filmiku, a co Ty robisz, jest śmieszne. A na pewno bardziej śmieszne niż robienie z niego po takowym bohatera. Myślę, że stanie się to oczywiste jeżeli wczytasz się w to jeszcze raz. W sytuacji, którą wyciągnąłeś oprócz obowiązkowej interwencji widać coś więcej, a co nie podciągnąłeś do „dobrze zagrał".
Bramkarz pracuje na notę jedyne swoimi interwencjami? Chyba sam tak nie uważasz.
Ale skoro się powtarzasz.
Naiwne jest myślenie, że w meczu z Ajaxem miał do wybronienia tylko jeden strzał. Zadałeś sobie trud szukając skrótów spotkania, nawet tych obszernych, a nie pofatygowałeś się poszukać statystyk z meczu.
I choć sam tego bardzo nie lubię, to za oficjalną stroną Eredivisie - Ajax:
Strzały - 21
Strzały celne - 12
Rzuty rożne - 14
Rzuty wolne - 14
Sytuacje bramkowe - 33
Posiadanie - 71%

Akurat pozycja bramkarza jest najłatwiejszą do wyuczenia i najdłużej można to robić. Jeżeli Filip ma zacięcie do ciężkiej pracy i poprawiania mankamentów, a najwyraźniej ma skoro (mimo popełnianych wcześniej błędów, nawet w prostych sytuacjach oraz niewesołej sytuacji w tabeli) wciąż stawiają na niego.

cfa - polska szkoła bramkarska to mit.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 13.02.2013, 12:14
morganfield napisał(a):Wyświetl post
Akurat nie robiłem z niego zbawiciela drużyny.
Odniosłem się do całego zajwiska które ma miejsce w internecie:
"Kurto zatrzymał Ajax" by weszlo

"Filip Kurto dzięki swoim interwencjom w niedzielnym spotkaniu z wyżej notowanym Ajaksem Amsterdam uchronił swój zespół od porażki" by twsd

"Polski bramkarza zatrzymał Ajax "

Co do statystyk to liczyłem tylko strzały przy których trzeba się wykazać. Statystyka ma do siebie że wpisane sa tam centrostrzały, zblokowane strzały przez obrońców którzy bronili momentami w 16, Kurtko łapał piłkę po jakiś odbitkach itd.

Dziennikarze nie maja o czym pisać dają krzykliwe tytuły nie mające nic wspólnego z prawdą typu "Polak zatrzymał gwiazdy Ajaxu" a cześć użytkowników zaczyna się na to nabierać. Jak uda się Rodzie z remisować z Twente czy z kimś podobnym to pewnie dowiem się że wypuściliśmy talent pokroju Neura.
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 13.02.2013, 13:19
Otoz to..
smieszne tytulu po JEDNYM meczu.
niech zatrzyma tego typu Ajax jeszcze z 20 razy to wtedy bedzie glowkowac.

Raz na czas to nawet Pawelek zatrzyma Barcelona na Camp Nou. Skonczylo sie na 0-4. Ale gdyby nie on bylaby dwucyfrowka.

A Cleber to drugi Van Persie bo strzelil gola Barcelonie..

rozumiem glupkowate rozumowanie niektorych gazet typu PS, fakt, gw, ale po weszlo bym sie tego nie spodziewal..
Ostatnio edytowane przez aNouc : 13.02.2013 o godz. 13:24.
Odpowiedz cytując
marcin_częstochowa
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 13.02.2013, 17:17
Nie chodzi o to kogo zatrzymał i ile razy, ale o to, że gra tam w pierwszej 11 cały czas. Ktoś coś w nim musiał zobaczyć czego nie widzieli w Wiśle. Kto ma rację się okaże. Na pewno nie jest mu łatwo bo on tak naprawdę dopiero zaczyna grę w piłkę na jakimś poziomie.
Zresztą roztrząsanie tematu Kurty w tym temacie jeść dość jałowe, bo on nie jest już zawodnikiem Wisły i już prawdopodobnie nie będzie.
Odpowiedz cytując
KrzychooR
Senior Member

Od: 12.2011

Stary 13.02.2013, 17:51
W Holandii mają po prostu manię młodych zawodników których można wypromować i sprzedawać za niezłe pieniądze... W dodatku większość klubów w Holandii o nic nie walczy chyba że o uniknięcie spadku więc ciśnienie na wyniki jest marginalne w przeciwieństwie do takiej Wisły w czasie kiedy Kurto u nas był...
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 13.02.2013, 20:12
hunter napisał(a):Wyświetl post
Ten temat to jeden wielki KABARET.

Nagle się okazuje, że Kurto mógłby być zbawicielem Wisły
To wina łysego. Przez brak transferów ludzie głupieją. Gdyby były transfery, NA PEWNO w tym temacie nie byłoby takich głupot
Zapraszam na mojego piłkarskiego bloga - Futbol Totalny
Odpowiedz cytując
morganfield
Senior Member

Stary 14.02.2013, 00:00
Gdyby.....
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 14.02.2013, 01:10
Uran235 napisał(a):Wyświetl post
To wina łysego. Przez brak transferów ludzie głupieją. Gdyby były transfery, NA PEWNO w tym temacie nie byłoby takich głupot
Pomijając fakt, że Kurto w porównaniu do reszty ofiar bramkarskich które przewinęły się przez Wisłę (nie licząc nawet tych testowanych) wcale nie musi się czuć gorszy... Nie, serio, u nas swoje epizody miał i Juisczyk, i Jovanić, i Cebanu.

Pomijając ten fakt - twierdzisz, że ściągnięcie Frederiksena, Quioto, Sikorskiego i Miśkiewicza podniosło poziom na forum (choćby chwilowo)? Depresji chyba. No i paru osobom wyostrzył się dowcip.

Aż nie mogę się doczekać żeby zobaczyć Bieszczada w akcji. Ciekawe, czy będzie odwalał taki kabaret na przedpolu jak Jovanić?
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów