|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Guest
|
|
|
Dobra niech bedzie. Zagadke juz obcykalem jak zadalas ale myslalem, ze sie moze ktos inny wysili
Toledo. Apropos co to za powiazanie z gra komputerowa bo tego przyznam sie nie wiem. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
źle. zdjęcie miało być
gra to Assassin's creed. ( Miecze)
Ostatnio edytowane przez alterego : 03.08.2014 o godz. 20:55.
![]()
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Dobra cos na szybko.
Gdzies na swiecie jest kraj. W kraju tym polozonym nad oceanem jest najwieksze miasto tego kraju. W miescie tym jest pewien hotel. W hotelu tym odbyla sie swego czasu konferencja majaca znaczny wplyw na losy swiata. W miescie tym rowniez dzieje sie akcja znanego filmu. Film ten jest przedstawicielem unikalnego gatunku. Glowne postacie zagrala para bardzo znanych w historii kina aktorow. 1. Kraj. 2. Miasto. 3. Hotel. 4. Kto bral udzial w konferencji (4 postacie). 5. Co to za film. 6. Co to za gatunek filmu. 7. Co to za aktorzy. 8. Ile wspolnie Oscarow dostala w swoich karierach para tych aktorow. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
Niewiem czy pytanie sprawiło taki problem czy nikomu się nie chciało odpowiadac więc pomoge
![]() 1.Maroko 2.Casablanca 3.Hotel Anfa 4.Franklin D. Roosevelt, Winston Churchill Charles de Gaulle.Czwartego nie znam.Moze chodzi o Stalina który też miał być ale musiał zostać w kraju przycisnięty bitwą o Stalingrad? 5.Casablanca 6.Melodramat,Film Noir? 7.Humphrey Bogart, Ingrid Bergman, 8 Z moich informacji wynika że w sumie 4 więc na to stawiam Pewny zwycięstwa pojade szybko z pytaniem bo już mnie kiedyś za to sam moderator ochrzanił Sierpień 44 w Polsce jest jednym z najważniejszych symboli II wojny światowej.Nie było jednak jedynym powstaniem w Europie tego czasu skierowanym przeciwko III Rzeszy.Proszę o odp na nastepujące pytania : 1.Jaki naród wystąpił zbrojnie 2.Czas trwania powstania 3.Omowic cel, zamierzenia i motywy zrywu 4.Kto wydał rozkaz o jego rozpoczeciu 5.Które miasto było tzw. miastem powstańczym.
Ostatnio edytowane przez gerardinho91 : 17.08.2014 o godz. 11:18.
![]()
Za złotówke jesteś k... to za wolność byś mnie sprzedał...
Jebać przerzutów !! |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
1. Słowacja
2. 29 sierpnia - 28 października 1944 3. Powodem powstania była ofensywa Armii Czerwonej i wkroczenie Wehrmachtu na Słowację. Celem było wypędzenie wroga z terytorium kraju. 4. Podpułkownik Jan Golian (szef sztabu generalnego wojsk lądowych armii słowackiej, a jednocześnie dowódca konspiracyjnego Centrum Wojskowego na Słowacji). 5. Bańska Bystrzyca Proszę o weryfikację ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
tak tak zgadza sie
Pytanie należy do Ciebie ![]()
Jebać przerzutów !! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zagadka dotyczy pewnego czynnego piłkarza, który swoją karierę rozpoczynał w AC Milanie. Z pochodzenia nie jest jednak Włochem, pochodzi z pewnego afrykańskiego kraju, który również reprezentuje. Urodził się jednak we Francji i zagrał nawet jedno spotkanie w reprezentacji do lat 21 tego kraju.Jego ojciec też z zawodu był piłkarzem, a aktualnie pracuje jako skaut. Bohater zagadki ma dwóch starszych braci, którzy grają w piłkę, lecz większej kariery oni póki co nie zrobili. Aktualnie występuje on w pewnym znanym europejskim klubie, który niedawno gościł w Polsce. Co ciekawe, w swoim debiucie w lidze, w której aktualnie gra, nasz bohater strzelił hattricka.
1. O kogo chodzi? 2. Ile bramek zdobył dla seniorskiej reprezentacji swojego kraju? 3. Propozycję gry w jakiej reprezentacji odrzucił 4. Jakiej drużynie strzelił hattricka w swoim debiucie w pewnej słynnej lidze? 5. Ilu piłkarzy wcześniej strzeliło trzy bramki w debiucie w historii tej ligi? |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
1. Pierre-Emerick Aubameyang
2. 12 3. Włoch 4. FC Lorient 5. 1 jak dobrze to niech ktoś inny zada pytanie E: myslałem, ze o lige francuska
Ostatnio edytowane przez kpn : 19.08.2014 o godz. 18:20.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mialem troche poczekac ale zapomne
1.Pierre Emerick Aubameyang 2.12 3.Włoskiej do lat 19 4.Fc Augsburg 5.Nie mam pojęcia... Jesli o niego chodzi to chętnie oddam pytanie bo nie mam do tego juz glowy albo porozkminiam potem. ![]()
Jebać przerzutów !! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
gerardinho91 dobrze, a co do piątego pytania - było pięciu takich zawodników
![]() Jeśli możesz to zadaj zagadkę, oddawanie pytania jest bez sensu imo. Ładnie proszę ![]() |
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Dawać zagadkę!
![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
Kraków, 9 marca 2012. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
No dobra skoro nikt, to wrzucamy zdjęcie:
http://zapodaj.net/ee1215ee03368.jpg.html 1. Kto to jest? 2. W jakim klubie grał niemalże przez całą karierę? 3. Z którym numerem? 4. W jakim znanym filmie zagrał? 5. Kogo zagrał? ![]()
|
|
|
|
Member
Od: 10.2011
Offline |
|
|
1. Mike Modano
2. Dallas Stars 3. 9 4. Potężne Kaczory 5. Siebie |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Brawo. Dajesz kolejną zagadkę
![]() ![]()
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Film i miasto, w którym rozgrywa się jego akcja.
Podpowiedzi: 1(Miasto) . Znane miasto w Europie. Zabytkowa architektura. Prawa miejskie od XII wieku. Podczas I Wojny Światowej wykorzystywane przez Niemców, jako baza dla u-bootów. Znajduje się w nim również Muzeum Czekolady. Często porównywane do Wenecji. 2(Film). Film ten jest połączeniem komedii i dramatu. Groteskowy obraz, w którym bohater przemierza ulice tego miasta. W filmie epizodycznie pojawiają się postacie karłów. Bohater jest płatnym mordercą, zesłanym do tego miasta na wakacje za spartoloną robotę. Jedna z kluczowych akcji tego filmu rozgrywa się na wieży, z której również słynie to miasto. Pytanie: 1. Jaki to film ? 2. Jakie to miasto, w którym rozgrywa się akcja filmu ? |
|
|
|
Guest
|
|
|
1. In Bruges.
2. Brugia jak wskazuje tytul filmu |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Gratulacje. No nieźle, myślałem że będzie trudniej.
Głupie tłumaczenie po Polsku tytułu: Najpierw strzelaj, potem zwiedzaj. Twoja kolej. |
|
|
|
Guest
|
|
|
Kontynuujac watek miastowo-filmowy.
Prawa miejskie nabyte w XIX wieku. Znane glownie z pewnego srodka transportu, mostu, piosenki. Miastami partnerskimi sa miedzy innymi trzy miasta-gospodarze letnich igrzysk olimpijskich. W miescie z zagadki toczy sie akcja serii pieciu filmow z glownym bohaterem, ktorego role zagral we wszystkich czesciach bardzo znany aktor, rezyser. 1. Co to za miasto. 2. Nazwa mostu. 3. Tytul piosenki i wykonawca. 4. Bohater serii + jego "przydomek". 5. Imie i nazwisko aktora. 6. Za ktore wyrezyserowane przez siebie filmy otrzymal Oscara w kategorii rezyser i najlepszy film. 7. Jaki zespol nagral hitowa piosenke o tytule identycznym co imie i nazwisko pana z punktu 4-ego. Powód: jzs
Ostatnio edytowane przez wiesniak84 : 04.09.2014 o godz. 00:07.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 02.2012
Offline |
|
|
1. Los Angeles
2. Vincent Thomas Bridge 3. Hotel California lub Californication 4. Martin Riggs "lethal weapon" 5. Mel Gibson 6. Braveheart. Waleczne serce 7. Michael Kamen/Eric Clapton Powód: Punkt 3.
Ostatnio edytowane przez Lider : 04.09.2014 o godz. 01:09.
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Źle niestety.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Strzelam....
1. San Francisco 2. Golden Gate 3. Scot McKenzie - San Francisco ? 4. ? 5. Kevin Costner? 6. ? 7. ? ![]()
STELLA BIANCA FOREVER - SOCIOS WISŁA KRAKÓW
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
1 San francisco
2 Golden Gate 3 Scot McKanzie - San Francisco 4. Harry Callahan - brudny harry 5 Clint Eastwood 6 Bez przebaczenia, Za wszelka cene 7 Gorillaz ![]()
jazda,jazda,jazda BIAŁA GWIAZDA
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Sawko elegancko.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Proszę niech ktoś zada pytanie ja nie mam pomysłu
![]()
jazda,jazda,jazda BIAŁA GWIAZDA
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To ja zadam prostą zagadkę.
http://zapodaj.net/db986fcb7d216.jpg.html 1. Co to? 2. W jakim kraju? 3. Z jakim filmem się wiąże? 4. Ile Oskarów dostał ten film? ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
1. Most na rzecze Kwai
2. W Tajlandii. 3. Most na rzece Kwai 4. Dostał Oscary w 7 kategoriach. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Za proste to jednak było.
Dajesz Incognito. ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Jest takie jedno miasto w Europie. Dwujęzyczne, obywatele kraju stanową około 70 % mieszkańców. Nazwa może się kojarzyć z pewną rośliną popularną w Polsce a raczej z jedną z form jej przyrządzania. Jest tam klub piłkarski, którego nazwa wywołuje skojarzenia z jednym z piw produkowanych w Polsce, ośmiokrotny mistrz swojego kraju.
W tym mieście urodził się pewien piłkarz, który grał przez około 3 lata w Krakowie, jednak nigdy nie przywdziewał koszulki klubu o którym pisałem wyżej. 1. Co to za miasto? 2. Co to za klub? 3. Co to za piłkarz? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
1. Kiszyniów
2. Zimbru 3. Alexandru Suvorov. ![]()
|