The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.10.2010, 22:00
Kolton cos strasznie za Amiką byl,on sie deklarowal komu kibicicuje czy cos ,bo czuc ze jest za Kuchennymi.

Co do meczu to dla City to jak dla nas mecz z Piastem Gliwice ,ale co by nie mówic w piereszej piolowie MC zagralo dobrze.
maja fajnie bo graja tez rewanze,mysmy ich nie mieli.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
63624
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 21.10.2010, 22:03
brylant17 napisał(a):Wyświetl post
"Wstydu dzisiaj nie było" no ku...a by Romuś :*
Co by nie mówić, to Kołtoń ma rację. Pyry obciachu nie narobiły, akurat Wisła od dwóch sezonów w pucharach kompromituje się. Ja tam się cieszę, że Poznaniacy grali, będą z moim Śląskiem walczyli o utrzymanie, bo po takim meczu z City 3 kolejki zajmie im dojście do siebie. Vide słowa Brożka po meczu z Tottenhamem, że czuje się jakby 3 mecze w polskiej lidze rozegrał.
"Jak rozpoznać komunistę? Cóż, jest to ktoś kto czyta Marksa i Lenina. A jak rozpoznać antykomunistę? To ktoś kto rozumie Marksa i Lenina." Ronald Reagan
Odpowiedz cytując
philips kr
Banita

Od: 09.2010

Stary 21.10.2010, 22:05
W sumie co mają mówić nasze "komentatory",jak gra repra jest podobnie .Ogólnie kupa straszliwa,o LM nie mamy co mażyć przez następne kilka lat pozostają ochłapy jak zasze .
Odpowiedz cytując
Zbychu
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 21.10.2010, 22:05
Juve na remis z Salzburgiem i Lech na drugim miejscu z punktem przewagi nad Włochami.Szczęscie ich nie opuszcza,nawet jak przegrają w poznaniu za 2 tygodnie to o awans jeszcze powalczą.
By dostawać więcej od życia, dawaj więcej od siebie.
Odpowiedz cytując
wwf
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 21.10.2010, 22:06
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
Co do meczu to dla City to jak dla nas mecz z Piastem Gliwice.
Ja myślę że z Maaskantem i tą formą to my byśmy nie wygrali teraz z Piaset Gliwice.

Ja myślę że to bardziej było jak mecz Wisła kraków vs Pracownicy Multikina.
A z polską piłką rzeczywiście jest źle. Mecz Legii z Szachtarem Donieck to była katastrofa. Teraz oglądam Szachtara w Lidze Mistrzów i to też jest katastrofa. To daje odpowiedź, jak daleko wam do poziomu Interu Mediolan czy Bayernu. Ta odległość bardzo mnie martwi -- Leo Beenhakker
Odpowiedz cytując
Taxido
Member

Od: 03.2005

Stary 21.10.2010, 22:06
Manchester zagrał słabo jak na swoje możliwości, ale i tak przykro sie patrzy na poziom wyszkolenia piłkarzy grających w naszej lidze.
Odpowiedz cytując
Wichar87
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 21.10.2010, 22:07
Kołtoń mial racje, w sumie wstydu nie było, przewidywalny wynik i tyle.
Odpowiedz cytując
pabloX90
Junior Member

Od: 08.2010

Stary 21.10.2010, 22:12
Szkoda amiki, Cóż więcej tu napisać? mimo tego że poznaniacy zawsze kibicują zagranicznym zespołom jak Wisła gra w pucharach.. to Ja życzę kuchenką jak najlepiej

Co Polskie... to Najlepsze... Tylko kopacze.. tacy średni
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 21.10.2010, 22:13
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Nie będzie żadnego 6:0. Może nie być nawet 3:0, ja obstawiałbym coś między tymi wynikami 3:1, 3:2 albo 2:1.
Tak jak mówiłem. W sumie dobry mecz Amiki tylko co z tego? Szanse na punkty u siebie z MC ma żadne, a Juve nie da się już drugi raz tak zrobić.
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 21.10.2010, 22:21
Biorąc pod uwagę, że grał drugi skład MC, który w dodatku podszedł do tego jak do sparingu ( 20 min gry na wysokich obrotach) to ja nie wiem jak to z tym wstydem jest ? Inna sprawa, że właśnie w takim miejscu jest nasza piłka. To że RBS zremisował z Juve jak dla mnie świadczy tylko o tym, że Lech wyląduje na 4 miejscu bo Austriacy nie odpuszczają. Pytanie kto będzie drugi Włosi czy Austriacy. Obstawiam wygrana Juve w Poznaniu i RBS w Austrii. Wynik z MC też wydaje mi się przewidywalny. Szkoda bo w sumie gdyby Lechoamica pograła sobie jeszcze w pucharach trochę dłużej to byłaby może szansa na mecz przyjaźni na zapleczu ekstraklasy "wiecznie krzywdzeni" vs "pekniety balon". Hmmm fajna wizja ale chyba mało realna.
Odpowiedz cytując
sq
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 21.10.2010, 22:22
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Tak jak mówiłem. W sumie dobry mecz Amiki tylko co z tego? Szanse na punkty u siebie z MC ma żadne, a Juve nie da się już drugi raz tak zrobić.
no właśnie...
Jedyne na co ja mogę liczyć to na 1 pkt w meczu z Juve i 1 pkt w meczu z RBS... i na to że Juve przegra u siebie z ManC i zremisuje z RBC...C
Choć najbardziej realne jest remis z Juve u siebie.. i to wszystko. No i wątpię by RBS wywiózł punkt(y) z Turynu.
Odpowiedz cytując
crapmaster
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 21.10.2010, 22:25
Wg Angoli Lecha bylo 2,5 tys z Polski i 3,5 tys z Anglii Wypowiadali sie bardzo cieplo o dopingu i atmosferze ktora stworzyli spiewem i zachowaniem Jednakze przestrzegali tez ze z takimi latwo by przegieli pale
Odpowiedz cytując
lorddavy
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 21.10.2010, 22:39
Amica mimo wyraznej porazki zagrala calkiem dobry mecz. Nawet jesli nie zagral podstawowy sklad MC to i tak gralo kilku swietnych grajkow i az milo bylo patrzec co robia. W Austrii sie ulozylo pod pyry wiec nie jest powiedziane, ze jeszcze w tej grupie nie powalcza. Jak dla mnie korzystnym dla polskiej pilki bedzie ich wyjscie z grupy, a dla nas rowniez, gdyz w lidze juz pogrzebia sie na amen - spadek to by bylo dopiero piekne :]. Zebysmy tylko my zaczeli wreszcie to wykorzystywac i gonic czolowke, bo Jaga punktowac na wyjezdzie na pewno nie bedzie.
Odpowiedz cytując
dwdx1906
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 21.10.2010, 22:52
co do kołtuna, to jest za amiką ewidentnie. Jak wygrali
karnych z baku to darł morde jakby Polska w finale Euro rozgromiła szwabów.
Szkoda remisu Juve. No nie spodziewałem się, że moje Juve będzie walczyć do ostatniej chwili z ziemniakowymi majstrami ;/ Można przeboleć porażkę Wisełki z interem, ale Juve z amicą
Odpowiedz cytując
Arturo Qr2nów
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 21.10.2010, 22:53
Co by nie mówić, ale Amica zaprezentowała się X razy lepiej niż my z Karabachem. Co ciekawe widać było, że "nasi" gracze wcale nie ustępują jakoś mega tym z Anglii. Kolosalna różnica owszem jest jednak w wytrzymałości, sile fizycznej i umiejętności gry w pewnych schematach. Oczywiście widać też że Manchester grał na luzie, tu dało znać o sobie doświadczenie i potykanie się co tydzień z drużynami bijącymi na łeb takie Arki, Cracovie, czy inne Polonie Bytom.
Ostatnio edytowane przez Arturo Qr2nów : 21.10.2010 o godz. 22:55.
http://wislakrakow.com/forum/signaturepics/sigpic26075_1.gif
Odpowiedz cytując
sergio
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 22.10.2010, 07:29
philips kr napisał(a):Wyświetl post
Bramka jest ,może powalczą o remis.
brylant17 napisał(a):Wyświetl post
Goooooooooooooooooooooooooooooooooooooool
philips kr napisał(a):Wyświetl post
W sumie co mają mówić nasze "komentatory",jak gra repra jest podobnie .Ogólnie kupa straszliwa,o LM nie mamy co mażyć przez następne kilka lat pozostają ochłapy jak zasze .
pabloX90 napisał(a):Wyświetl post
Szkoda amiki, Cóż więcej tu napisać? mimo tego że poznaniacy zawsze kibicują zagranicznym zespołom jak Wisła gra w pucharach.. to Ja życzę kuchenką jak najlepiej

Co Polskie... to Najlepsze... Tylko kopacze.. tacy średni

... ale co tu sie dziwic jak na stadionie znajdą się wynalazki a co dopiero na forum ogólnodostepnym. Ale wk....a mnie jak kibice Wisły jarają się takimi meczami kuchenek.
Może i lepiej by było zamykanie tego tematu na czas meczów!
TYLKO WISŁA!
Odpowiedz cytując
ZoneNh
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 22.10.2010, 07:33
Popieram przedmówce
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 22.10.2010, 08:13
A tam zamykać od razu temat. Po prostu termin "kibic" mocno się zdewaluował w ostatnich latach i mamy "kibiców" FC Barcelona, czy "kibiców" Realu Madryt, którzy nie widzieli meczu swojej drużyny na oczy, kibiców polskiej piłki, których jedynym rekwizytem są pilot od telewizora i paczka chipsów, a także kibiców reprezentacji... Argentyny, Hiszpanii, czy Niemiec, którzy nie byli ani w Argentynie, anie w Hiszpanii, ani w Niemczech. Ba, nie wyjechali jest na zieloną szkołę poza granicę naszego kraju

O "kibicach" Lieonela Messsi, czy Krzysi nie wspominam.
Odpowiedz cytując
Filippo123321
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 22.10.2010, 08:56
Zamknąć temat, bo my nie mamy prawa wypowidac sie o grze Lecha w pucharach po naszych ostatnich wojażach.
Odpowiedz cytując
krowczax
Senior Member

Stary 22.10.2010, 09:10
Arturo Qr2nów napisał(a):Wyświetl post
Co by nie mówić, ale Amica zaprezentowała się X razy lepiej niż my z Karabachem. Co ciekawe widać było, że "nasi" gracze wcale nie ustępują jakoś mega tym z Anglii. Kolosalna różnica owszem jest jednak w wytrzymałości, sile fizycznej i umiejętności gry w pewnych schematach. Oczywiście widać też że Manchester grał na luzie, tu dało znać o sobie doświadczenie i potykanie się co tydzień z drużynami bijącymi na łeb takie Arki, Cracovie, czy inne Polonie Bytom.
a ja widziałem mecz w którym kopacze kuchenkorza nie potrafili przebiec 5 metrów w towazrystwie kogokolwiek z city, nie potrafili dokładnie podać, a jak juz cos im sie udalo to i tak musieli to spartolić (vide rajd peshki)
Odpowiedz cytując
QBAS
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 22.10.2010, 09:44
jacy "nasi gracze"
K...., to jest forum najlepszej krakowskiej drużyny, wielokrotnego mistrza kraju czy poznańskiej Amici?
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 22.10.2010, 09:49
rafkur napisał(a):Wyświetl post
Biorąc pod uwagę, że grał drugi skład MC, który w dodatku podszedł do tego jak do sparingu ( 20 min gry na wysokich obrotach) to ja nie wiem jak to z tym wstydem jest ? Inna sprawa, że właśnie w takim miejscu jest nasza piłka. .
Mówienie o MC,że ma coś takiego jak drugi skład jest chyba mimo wszystko nadużyciem. W każdej drużynie w Anglii ci goście znaleźli by spokojnie miejsce dla siebie. Ale problemem dla mnie nie jest to,że Amika przegrała itd. Chodzi o gigantyczną przepaść taktyczną, organizację gry. Nie wiem czy zwróciliście uwagę jak budują akcję Anglicy. Wychodzą szeroko, kontrola nad akcją jest niemal cały czas. Piłka od nogi do nogi to norma,ale nie ma czegoś takiego jak posłanie piłki w jakiś sektor boiska gdzie nie byłoby zawodnika. Silva dogrywa do Adebayora a z boku ma skrzydłowego, i po przeciwległej stronie pola karnego gościa co zamyka akcję. Także ustawieni są tak,że w sumie przemieszczają się po boisku a nie zapierdalają bez ładu i składu od chłopa do chłopa nazywając to presingiem. Zdumienie moje wywoływały zagrania z innej epoki zawodników Amiki. Uruchomienie akcji ,długa piłka do Tschibamby, i...tyle. Nikt mu nie idzie w sukurs,skrzydeł brak, środkiem tez nikt nie idzie na wsparcie. Takie granie na alibi. Podałem mu to niech on się teraz sam męczy. Tak czytelnie i niepoukładanie grali Polacy,że aż oczy bolały. Gdy oglądał to ktoś z właścicieli Amiki to, może napisze coś niepopularnego, ale powinien wywalić na zbity łeb Zielińskiego. Co z tego,że grali z silnym City, to nie ma znaczenia. Widać,że Poznaniacy są fatalnie poukładani, taktyczne zero. O schematach nie ma co mówić,bo tak owe nie istnieją. Gra bez ładu i składu od przypadku do przypadku. Uważam,że Amika ma na tyle dobrych zawodników, że można z nich dużo więcej wycisnąć. Kriviec,Rudnevs dużo więcej mogli pokazać, gdyby byli lepiej ustawieni. Jednym słowem o taktyce nie słyszeli, i to tylko pokazuje,że w kolejnych meczach będzie tylko gorzej. Tai Henriguez czy jak mu tam. Z całym szacunkiem ale facet co najwyżej może być rezerwowym,Johnson zamiatał nim jak pachołkiem. Ja rozumiem,że jest tzw alibi w spotaci tego,że Henriguez zagra dobry mecz z Bełchatowem czy Bytomiem,ale co to ....a za miara?Słaba ta Amika okrutnie, do tego grająca futbol ze skansenu. W ogóle polskie zespoły powinny jeździć po Europie z meczami pokazowymi. Dziadek brałby wnuka na mecz i by mu mówił, "widzisz młody gdy ja byłem młody to tak wtedy graliśmy, także nie denerwuj się jak ci mówię,że obecna piłka jest dla mnie czymś czego nie ogarniam" .
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 22.10.2010 o godz. 10:03.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
Semper Fidelis 1985
Socios Wisła Kraków

Stary 22.10.2010, 09:52
Dobrze że pyry dostały w dupala, szkoda że tak mało, ogólnie liczyłem na 5,6 - 0
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 22.10.2010, 10:19
Jeżeli o mnie chodzi, to dylemat, czy stonowanie życzyć zwycięstwa Amice (bo jednak polski zespół), czy jednak liczyć na ich potknięcia (bo to Amica), rozwiały same Kuchenki swoją grą w ekstraklasie. Jeżeli o mnie chodzi, to niech sobie wygrywają, wychodzą z grupy, wygrywają te milijony ojro. Będzie im łatwiej walczyć o powrót do ekstraklasy w sezonie 2011/12

Wam też powinno na tym zależeć, bo mocny i bogaty Lech w I lidze, to mniejsza szansa na powrót do niej parchów. Jeden sezon w I lidze to by profesor może jeszcze wytrzymał, z dwoma będzie już ciężej

A co do samej gry - ja tam uważam, że jakoś strasznie Lech się nie skompromitował. To jednak jest City, które w Premiership daje radę i które łapie się do grupy najlepszych zespołów na świecie. Tam Adebayor jest rezerwowym, tam ładują w ten zespół taką kasę, że samo City mogłoby kupić całą ekstraklasę, jakby miało taką fantazję i jeszcze i tak mieli by $$$ na kupienie sobie Rooneya. To było oczywiste, że będą lepsi pod każdym względem, że każdy z piłkarzy City włącznie z głębokimi rezerwami będzie lepszy od dowolnego piłkarza Lecha. A jednak Kuchenkorz coś tam potrafił się odgryźć.

Dla mnie to, co napisał Marszałek jest sporym nadużyciem. Na tle drużyny pod wszelkimi możliwymi względami lepszej (za co można mieć pretensję do całej polskiej piłki nożnej, ale akurat wina Amiki jest w tym proporcjonalna do winy każdego innego klubu) szanse na to, że się dobrze wypadnie, są minimalne. Grali bardzo defensywnie, mocno cofnięci i trudno było oczekiwać składnych, pozycyjnych akcji. To była gra na miarę możliwości, jakie może zaoferować ekstraklasa przeciwko premiership. I tyle.
Legionista
Odpowiedz cytując
rafal777
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 22.10.2010, 11:07
Jak ktoś się spodziewa z takim rywalem jak MC na wyjeździe dobrej, poukładanej gry taktycznej to chyba sam nie wie o czym mówi...I jeszcze teksty że to drugi zespół...Jaki 2? Adebayor, niedawna gwiazda Arsenalu to zawodnik 2 rzutu dobre. Najpierw wszyscy płaczą jaka liga żałosna, że już poziom dna a potem w starciu z MC wszyscy wymagają gry jak równy z równym...Na pewno się tam nie zbłaźnili ale znów pokazali że liga a puchary to 2 różne drużyny. Jestem niemal pewny, że teraz z Górnikiem stracą punkty Dziwiło mnia jak to się stało że pod koniec meczu dalej mieli siłle biegać i nawet nie ustępowali pod względem szybkościowym. Widać jak się chce to się da...
Odpowiedz cytując
Kris54
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 22.10.2010, 11:18
Ma ktoś bramki z tego meczu ?

juz nie trzeba
Ostatnio edytowane przez Kris54 : 22.10.2010 o godz. 11:24.
PSIA KREW

"Płoną perony płynie krew, to szlak wiślackiej wiary! Rzucamy wokół śmierci zew, łopocą nam sztandary! Niech chwała Twoja wiecznie trwa! Zwyciężaj Wisło ma...

ZWYCIĘŻAJ WISŁO MA! "
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 22.10.2010, 12:00
Smianie sie z Amiki jest bardzo niesmaczne(patrzac na nasze dokonania i innych polskich klubow w ostatnich latach). Rozegrali dobre spotkanie z klasowym przeciwnikiem i sa w dalszym ciagu na 2 miejscu w grupie. Cudem bylo ugranie 2 pkt w takim ukladzie(patrzac, jaki mamy poziom w Polsce), wiec mamy cudx2...a to jeszcze nie koniec. Widac, ze Juventus i RBS sa w ogromnym kryzysie(Amika tez, ale bardziej sie mobilizuje), dlatego mozna smialo powalczyc o awans, a to bedzie naprawde cos niesamowitego. Narazie wstydu absolutnie nie przynosza, a wrecz przeciwnie...3 sezon z rzedu graja na rownym poziomie(oczywiscie kosztem ligi w tym roku). Godne pozazdroszczenia.

Jeszcze dwa slowa o dokonaniach indywidualnych. To co wyprawial Bosacki z Henriquezem wola o pomste do nieba. Czesiu sie troche zagalopowal z tym powolaniem dla Bartosza, bo to nigdy nie byl reprezentacyjny rozmiar kapelusza.
Ostatnio edytowane przez For_FuN_ : 22.10.2010 o godz. 12:02.
Odpowiedz cytując
studio2
Banita

Od: 03.2009

Stary 22.10.2010, 12:05
rafal777 napisał(a):Wyświetl post
Dziwiło mnia jak to się stało że pod koniec meczu dalej mieli siłle biegać i nawet nie ustępowali pod względem szybkościowym. Widać jak się chce to się da...
Przy stanie 3:1 mozna sobie na wiele rzeczy pozwolic;-) W weekend maja mecz z Arsenalem, to jest dla nich wazne. A co do meczu, szkoda pierwszej polowy, jak widac Zielinski nie potrafi poukladac spanikowanych glow pilkarzy, szkolne bledy przy bramkach ale tez i doswiadczenie pilkarzy grajacych w Premiership.

Co do dalszych szans, najwazniejszy bedzie mecz z Juve, pokonanie ich u nas jest mozliwe, jest mozliwe pokonanie tez RB u nich. Bardzo waznym meczem bedzie Juve-Man City,oby tylko tam wlosi 3pkt nie zainkasowali to jest spora szansa na wyjscie z grupy.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 22.10.2010, 12:40
Jestem zniesmaczony, niezlą postawą Lecha wczoraj.
W sumie, nie mają sie czego wstydzić, zagrali naprawde fajny mecz.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Jazon
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 22.10.2010, 14:27
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
Kolton cos strasznie za Amiką byl,on sie deklarowal komu kibicicuje czy cos ,bo czuc ze jest za Kuchennymi.
Heh, też mi nowina. Wiadomo od lat. Pamiętam jak w sezonie 2008/2009 ostro się napinał na Amikę, a jak ostatecznie Wisła jednak obroniła mistrzostwo, to chodził jak z krzesła zdjęty by zaraz dołączyć się do chóru specjalistów, którzy ciągle rozpowiadali, że to nie Wisła obroniła mistrza, tylko Lech tego mistrza stracił.
Nota bene jakoś rok później nikt (poza awangardowym Weszło) nie obnosił się z tezą, że to nie Lech zdobył mistrza, tylko Jop wpakował samobója (a sędziowie nie uznali bramki Głowy). Że w polskim dziennikarstwie sportowym są specyficznie ukierunkowane sympatie wiadomo nie od dziś.

A co do wczorajszego meczu: Widać było różnicę klas, ale Amica na pewno się nie skompromitowała. Potrafili jakoś odpowiedzieć gigantowi z Premiership, nawiązać walkę, nierówną co prawda, w której skazani byli na pożarcie, ale jednak.
Gdzie jest w kontekście tego meczu teraz Wisła aż boję się myśleć. My byśmy tam pewnie dostali z piątkę do zera. Pocieszam się jedynie tym, że jesteśmy zespołem absolutnie w budowie. I że będzie lepiej.
Ostatnio edytowane przez Jazon : 22.10.2010 o godz. 14:30.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów