The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wiertar
Senior Member

Od: 07.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.07.2014, 15:13
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post
no w reprezentacji też za Jego czasów Biedronka była
no wlasnie do tego uderzam, powie że jednak osiagnal dobry wynik na Euro i dzieki temu sponsorzy teraz lgna do Wisly jak, polacy do biedronki
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut Po klimat trybun na wyjazdach byłeś ilu dobra oprawa i ekipa w dobrym stylu, tygiel emocji choć pełno s****ysynów, chce abyś zdech i choć wynik w plecy, śpiewasz dalej zdarte gardło cię leczy, to niby parę liter, parę piłkarzy wiesz niby w polskiej lidze nic się nie zdarzy wiesz, ale gdy płona race śpiewają trybuny znowu wygramy nie ważne u nas czy u nich, poczucie dumy gdy tamci mówią o nas to dla tych co zarywaja życie na stadionach...
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 15.07.2014, 15:20
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Widać, że za Smudą ciągną nie tylko byli piłkarze, ale nawet sponsorzy
Każdy sponsor w naszej sytuacji dobry, a Biedronka to market jak każdy inny. Kiedyś to faktycznie był syf nieziemski z tymi ich półproduktami z marek własnych, ale obecnie? Nie sądzę, żeby czymkolwiek odstawali od Tesco czy Carrefoura. Co najwyżej od Kauflandu
wolałbym innnego sponsora, a Biedronkę co najwyżej na jakiegoś partnera biznesowego lub mniejszego sponsora- nie na przód koszulki.

Wiem, że alternatywą może być plajta spółki S.A. Ale nie wiem czy mimo wszystko w dłuższej perspektywie nie będzie to lepsze. Mamy za miedzą ....y, które wykorzystają ten fakt przeciwko nam... można na FB zobaczyć jak prezentowała by się nasza koszulka w przypadku tej firmy - tragedia...Oczywiście w perspektywy rachunku zysków i strat to lepiej mieć takiego niż żadnego.

Ale dlaczego nie mamy żadnego innego sponsora to już Wolfy wyżej napisał.

Co do samej plotki - tylko plotka i nic więcej.
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 15.07.2014 o godz. 15:41.
Odpowiedz cytując
Valandil
Senior Member

Od: 07.2013

Stary 15.07.2014, 15:33
Ochłońcie ludzie bo się dzieję to samo co z VW. Póki co napisał to jakiś dziennikarz na twitterze, żadnych innych wieści nie słychać, uwierzę jak zobaczę na oficjalnej.

A nawet jeśli to prawda to wątpię by łysy wynegocjował sensowne warunki, pewnie znowu jakieś śmieszne pieniądze jak totolotek (dodatkowo część pójdzie do UFA i nie zdziwiłbym się gdyby był tam jeszcze jeden pośrednik).
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 15.07.2014, 16:17
Nic z tego nie będzie, gaście podjar.
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
huberix
Senior Member

Od: 02.2013

Stary 15.07.2014, 16:30
Będzie nowa reklama. Bednarz ze Smudą będą w Bierdze i Jacek stojąc w kolejce zadzwoni i > Przy kasie jestem.
Wtedy Smuda zacznie kupować piłkarzy.

domin_czyzyny, Przejmujesz się ''kibicami'' craxy ? Niech mają polewkę. Na tą ''elitę'' nawet nie ma sensu zwracać uwagi
Ostatnio edytowane przez huberix : 15.07.2014 o godz. 16:32.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 15.07.2014, 16:32
brylant17 napisał(a):Wyświetl post
Z tą biedronką tak na poważnie czy ktoś sobie jaja robi?
Trzeba spytac Bartnickiego.
https://twitter.com/lbartnicki/statu...74497232744449

Cytat:
O możliwym podpisaniu umowy na jednym z portali społecznościowych poinformował Leszek Bartnicki, dziennikarz Orange sport. – Podobno Biedronka może zostać sponsorem Wisły Kraków. Jeśli tak się stanie, to może dojść do transferów last minute – napisał Bartnicki.
http://lovekrakow.pl/aktualnosci/bie...akow_6364.html

Poza tym wpisem cisza.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
WislaFan123
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 15.07.2014, 16:41
Rozmowy z Biedronką już kiedyś były, nic z tego nie wynikło, gdzie sytuacja klubu była zdecydowanie lepsza. Teraz kilka firm, których sie zapyta (sami sprawdzcie jesli macie mozlwosc), kategorycznie odmawia - prosty powód fatalna "jakość" marki, słaby PR i liczbowo tj ludzie na trybunach i wyniki też sie nie zgadzają, nikt nie będzie chciał się z tym kojarzyć.

Ale jeśli ktoś krytkuje pomysł wejści Biedronki, to sorry, ale ciężko lepszego sposnora wymyśleć z jednego powodu. KASA. Jeronimo w 2013 roku było firmą, która w Polsce osiągnęła 3 najwyższe przychody (tylko Orlen i PGE miały wyższe) i najwyższe z prywatnych firm. Długoterminowo to byłby śweitny sponsor - zwłaszcza, że przy potecjalnej ekspansji grupy (zwłaszcza plany maja w jednym kraju ameryki południowej) świetna mozliwość do cross-promotion ze znaymi zawodnikami z danych krajów jeśli wzieloby się ich do Wisły (np wykorzystac to co sie stało przy Meliksonie i Bitonie, że TV izarelska transmitowala mecze Wisly, za co Wisla zgarnela kilkaset tysiecy dolarow).

Ale to wszystko tylko w jednym wiadomym przypadku bednarz out - Czerwinski In
Odpowiedz cytując
element
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 15.07.2014, 16:45
Czy tu chodzi o samą Biedronkę?
Biedronkę stać by było na wyłożenie 20 milionów złotych.
Sieć sklepów "Żabka" na sponsoring 1-ligowego zespołu, który awansowałby do Ekstraklasy.
A Cupiała na utrzymanie Manchester United.

Wszyscy mają na to pieniądze.
... ale tyle nie wyłożą.
I to czy jest to Biedronka cz Sredzronka nie ma większego znaczenia, bo i tak ch.uj nie pieniądz z tego będzie.
A przy okazji kilkadziesiąt procent ukradnie UFA Sports i 200 pośredników Bednarza.

Nawet jeżeli jest coś na rzeczy to pewnie byłoby to na zasadzie partnera jak Totolotek, a nie sponsora na koszulki.
A jakie z tego są pieniądze pisać nie muszę, akurat pieniądze z Totolotka starczyły na spłacenie długów jednej z firm ochroniarskich.
Ostatnio edytowane przez element : 15.07.2014 o godz. 16:52.
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki"
"Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze"
"Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center"
cdn..
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 15.07.2014, 18:40
Nawet jakby się okazało ze będzie to sponsor większego formatu niż Totolotek to czy:

*Wisła zobaczy te pieniądze czy lyknie je zaraz Telefonika
*Tych pieniędzy nie lykna wierzyciele i komornik?
*Jakies tam kwoty zostanie zagospdarowane na nowych piłkarzy itd.

PS. Na .... Ci jacku wielki klub jak kibicow brak...
PS2. Zero zasad i wolności bednarz ....a po calosci...
Ostatnio edytowane przez 63.5 Kg : 15.07.2014 o godz. 18:44.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 15.07.2014, 18:46
63.5 Kg napisał(a):Wyświetl post
Nawet jakby się okazało ze będzie to sponsor większego formatu niż Totolotek to czy:

*Tych pieniędzy nie lykna wierzyciele i komornik?
*Jakies tam kwoty zostanie zagospdarowane na nowych piłkarzy itd.
nawet jesli całość kasy od sponsora miała by pójść na dlugi.. to lepiej mieć z głowy długi i startować z czystą karta.

poza tym co to za dywagacje.. najpierw niech cokolwiek ogłoszą
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 15.07.2014, 19:34
Karherop napisał(a):Wyświetl post
nawet jesli całość kasy od sponsora miała by pójść na dlugi.. to lepiej mieć z głowy długi i startować z czystą karta.

poza tym co to za dywagacje.. najpierw niech cokolwiek ogłoszą
Dlatego podkreślam slowo "jakby"...
Odpowiedz cytując
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 15.07.2014, 19:57
Do dzisiaj nie mogę się nadziwić temu, że Wisła weszła we współpracę z UFA. Dla mnie to jakiś kompletnie poroniony pomysł, i mógł go podsunąć tylko jakiś zakamuflowany wróg Wisły. Po tym co się stało przed meczem z Parmą w 1998 roku (ale i potem). Fakt, kierował wtedy tą firmą na Polskę Płaczyński, ale nie ma to znaczenia dla dzisiejszej oceny. Kto pamięta sprawę, ten wie o co chodzi. Nie będę rozwijał wątku, ale niestety może to być bardzo zły sygnał.
Odpowiedz cytując
JacobCFC
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 15.07.2014, 20:43
A w Biedronce to już chociaż kartą można płacić?
Odpowiedz cytując
fresh.cie
Senior Member

Od: 09.2011

Stary 15.07.2014, 20:44
W wyżej podanym linku na lovekrakow.pl można znaleźć komentarz, że Mielcarski ponoć dostał propozycję objęcia prezesury w Wiśle. Ktoś słyszał jakiekolwiek podobne brednie na mieście, bo ja pierwsze słyszę, takiej plotki to ani razu nie usłyszałem?
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 15.07.2014, 20:49
rozarian napisał(a):Wyświetl post
Do dzisiaj nie mogę się nadziwić temu, że Wisła weszła we współpracę z UFA. Dla mnie to jakiś kompletnie poroniony pomysł, i mógł go podsunąć tylko jakiś zakamuflowany wróg Wisły. Po tym co się stało przed meczem z Parmą w 1998 roku (ale i potem). Fakt, kierował wtedy tą firmą na Polskę Płaczyński, ale nie ma to znaczenia dla dzisiejszej oceny. Kto pamięta sprawę, ten wie o co chodzi. Nie będę rozwijał wątku, ale niestety może to być bardzo zły sygnał.
To co zaczynasz temat?

"Wiem, ale nie powiem". Jak w przedszkolu.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
bódyń
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 15.07.2014, 21:07
Nie mogłem sie oprzec

Dyrektor Mieczysław
Ostatnio edytowane przez FraMat : 15.07.2014 o godz. 21:36.
Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 15.07.2014, 22:07
fresh.cie napisał(a):Wyświetl post
W wyżej podanym linku na lovekrakow.pl można znaleźć komentarz, że Mielcarski ponoć dostał propozycję objęcia prezesury w Wiśle. Ktoś słyszał jakiekolwiek podobne brednie na mieście, bo ja pierwsze słyszę, takiej plotki to ani razu nie usłyszałem?
Takie obrót sprawy by mi się bardzo podobał, ale pewnie to tylko plotki, zobaczymy, czas pokaże
[FONT=Times New Roman]
Czy pamiętasz pierwszy w życiu mecz i po każdej bramce szał?
Kibicow śmiech, wiernych drużynie swej i na plecach pałki ślad.
[/FONT]
naoway.deviantart.com
Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Stary 15.07.2014, 22:09
JacobCFC napisał(a):Wyświetl post
A w Biedronce to już chociaż kartą można płacić?
Można! przynajmniej gdzieniegdzie!
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 15.07.2014, 22:35
Mielcarski? Jestem jak najbardziej za... ale to pewnie tylko plotki.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
fresh.cie
Senior Member

Od: 09.2011

Stary 15.07.2014, 22:44
Właśnie też mnie zdziwiło by ktoś taki miał zasiąść na fotelu prezesa, oczywiście in plus. Ale to raczej tylko plotki, bo wcześniej nie obiło mi się to kompletnie o uszy.
Odpowiedz cytując
Stelio
Senior Member

Od: 09.2013

Stary 15.07.2014, 23:26
Trzeba pozostać chłodnym realista, nie możemy tak ślepo wierzyć w to wszystko, zaczęło się od biedronki, teraz ze mielcarski wraca a za godzinę przeczytam na forum że Błaszczykowski do nas wróci... Plotki miłe ale żeby nie było zawodu i kolejnej fali frustracji gdyby okazały się nnieprawda należy to traktować z przymrużeniem oka
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 16.07.2014, 00:28
Tak tak Grześ Mielcarski będzie prezesem, Darek Szpakowski jego kumpel dyrektorem sportowym, sprowadzi nam Maradonę za kasę z Biedronki.

Za moich czasów się grało w wakacje w piłkę, a nie waliło po nosie.
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 16.07.2014, 07:32
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Mielcarski? Jestem jak najbardziej za... ale to pewnie tylko plotki.
źródło plotek ?
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 16.07.2014, 07:56
Karherop napisał(a):Wyświetl post
źródło plotek ?
Komentarz z jednego użytkowników

Cytat:
Jest szansa, że sytuacja finansowa Wisły Kraków poprawi się w najbliższym czasie. Wczoraj informowaliśmy o pogłoskach, w myśl których do "Białej Gwiazdy" mają zostać sprowadzeni piłkarze za pieniądze tajemniczego sponsora. Sytuacja wygląda nieco inaczej, bo nie pojawił się "dobry wujek", który kupiłby Wiśle zawodników, choć zastrzyk gotówki do kasy klubu z ul. Reymonta jest bardzo prawdopodobny.
Cytat:
A za wszystkim stoją takie firmy, jak: Biedronka, Ferrari i jeden z banków. Jest spora szansa, by logo przynajmniej jednej z tych firm wkrótce trafiło na koszulki piłkarzy Wisły, a w chwili obecnej wszystko wskazuje na to, że najbliżej tego jest Biedronka
Cytat:
Z naszych informacji wynika, że już teraz w Wiśle powiało na tyle dużym optymizmem, że właściciel klubu, Bogusław Cupiał wydał polecenie przygotowania listy potencjalnych transferów, których klub mógłby dokonać jeszcze do końca okna transferowego, czyli do 31 sierpnia. Nie było to zresztą specjalne trudne zadanie, bowiem skauci "Białej Gwiazdy" zawodników mają wyselekcjonowanych już od dłuższego czasu, a jedynym - choć kluczowym w tej sprawie - problemem pozostawał do tej pory brak pieniędzy.

l
źródło Dziennik Polski
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 16.07.2014, 08:06
Ferrari

"Wszystko było zrobione rodzinnie, a rodziny nie powinno mieszać się z pracą zawodową" - Henryk Kasperczak
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 16.07.2014, 08:10
Do dzisiaj nie mogę się nadziwić temu, że Wisła weszła we współpracę z UFA. Dla mnie to jakiś kompletnie poroniony pomysł.....
Aby interesowały się nami globalne marki jak np. ferrari (choć dla mnie taka marka w Wiśle - kosmos). Tak czy siak, UFA jest po to by zrobić różńicę i załatwić sponsora na już. Jak zrobi - spłaci się. Gdybyśmy z taką UFA współpracowali za Maaskanta zamiast bazować na własnych możliwościach czy kontaktach Basałaja... ech ....
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
Galonek
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 16.07.2014, 08:38
Co do Ferrari, to pierwsze skojarzenie, jakie mi przyszło na myśl, to news sprzed paru tygodni o tym, że TF opracowała jakieś rozwiązania do bolidów. Może Ferrari chce skorzystać ?
"Przejąłem zespół na ostatnim miejscu, więc ani nie spadłem, ani się nie utrzymałem".

BYŁEŚ NA MECZU Z (7)EGIĄ? TO JUŻ WIESZ JAK TRAFIĆ NA KOLEJNY!!!
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 16.07.2014, 08:40
Biedronka trafi na koszulki Wisły?

Czytaj więcej: http://www.dziennikpolski24.pl/artyk...isly,id,t.html

Chcialbym zeby chociaz czesc tych plotek sie sprawdzila to juz by bylo pieknie.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
siara
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 16.07.2014, 08:57
Jestem za : http://www.youtube.com/watch?v=idv6nTncqhg&feature=kp
Odpowiedz cytując
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 16.07.2014, 09:13
mr_kwolf napisał(a):Wyświetl post
To co zaczynasz temat?

"Wiem, ale nie powiem". Jak w przedszkolu.
Bo temat jest długi i zawiły, a jest gorąco i mi się za bardzo nie chce polemizować.
Sprawa jest znana.
Podam tylko fakty dla przypomnienia.
Jesienią 1998 roku Wisła wylosowała w 2 rundzie Pucharu UEFA Parmę, która była w tym czasie topową drużyną w Europie. Była wobec tego duża kasa do zarobienia na transmisjach TV.
Wisła współpracowała z UFA Sports przy transmisjach z pucharów (szefem na Polskę był Andrzej Płaczyński vel Kafarski - były oficer SB). Zrobiła się awantura, bo Wisła zamierzała samodzielnie sprzedać ten mecz Włochom, a UFA uważała, że to ona ma być pośrednikiem i oczywiście wziąć swoje.
Do ostatnich minut przed meczem w Krakowie była niepewność, czy mecz w ogóle będzie gdziekolwiek pokazany.
Ostatecznie Wiśle udało się za kilkaset tysięcy dolarów sprzedać mecz włoskiej stacji z pominięciem UFA. Natomiast meczu nie pokazała żadna polska stacja ze strachu przed prawnymi konsekwencjami i groźbami tej firmy. UFA robiła wszystko, by nie dopuścić do transmisji do Włoch.
Potem był mecz i Misiek w akcji, a później kary dla Wisły.
Kary UEFA karami, ale nagonka w polskich mediach była niesamowita. Wychwytywano każdy wyjazd kibiców Wisły i prezentowano w dziennikach arsenał jaki wozili. Kibolami innych klubów zajmowano się raczej marginalnie. Nie było to z pewnością przypadkowe. Po pewnym czasie TVP wyprodukowała film " Nóż w głowie Dino Baggio" reż. Marek Piwowski. Parę lat później wyszło na jaw, że był dawnym TW "Krost". Ostatnio dużo pisano o kulisach jego filmu o sprawie córki marszałka Kerna- "Uprowadzenie Agaty". Przypadkowo wziął się za Wisłę? To tak z grubsza, a niech każdy interpretuje sobie jak chce.
Ostatnio edytowane przez rozarian : 16.07.2014 o godz. 09:24.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów