|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
no wlasnie do tego uderzam, powie że jednak osiagnal dobry wynik na Euro i dzieki temu sponsorzy teraz lgna do Wisly jak, polacy do biedronki
![]()
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2010
Offline |
|
Wiem, że alternatywą może być plajta spółki S.A. Ale nie wiem czy mimo wszystko w dłuższej perspektywie nie będzie to lepsze. Mamy za miedzą ....y, które wykorzystają ten fakt przeciwko nam... można na FB zobaczyć jak prezentowała by się nasza koszulka w przypadku tej firmy - tragedia...Oczywiście w perspektywy rachunku zysków i strat to lepiej mieć takiego niż żadnego. Ale dlaczego nie mamy żadnego innego sponsora to już Wolfy wyżej napisał. Co do samej plotki - tylko plotka i nic więcej.
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 15.07.2014 o godz. 15:41.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2013
Offline |
|
|
Ochłońcie ludzie bo się dzieję to samo co z VW. Póki co napisał to jakiś dziennikarz na twitterze, żadnych innych wieści nie słychać, uwierzę jak zobaczę na oficjalnej.
A nawet jeśli to prawda to wątpię by łysy wynegocjował sensowne warunki, pewnie znowu jakieś śmieszne pieniądze jak totolotek (dodatkowo część pójdzie do UFA i nie zdziwiłbym się gdyby był tam jeszcze jeden pośrednik). |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Nic z tego nie będzie, gaście podjar.
![]()
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly
Listen fucking stars - you're breaking our hearts!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2013
Offline |
|
|
Będzie nowa reklama. Bednarz ze Smudą będą w Bierdze i Jacek stojąc w kolejce zadzwoni i > Przy kasie jestem.
Wtedy Smuda zacznie kupować piłkarzy. domin_czyzyny, Przejmujesz się ''kibicami'' craxy ? Niech mają polewkę. Na tą ''elitę'' nawet nie ma sensu zwracać uwagi ![]()
Ostatnio edytowane przez huberix : 15.07.2014 o godz. 16:32.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Trzeba spytac Bartnickiego.
https://twitter.com/lbartnicki/statu...74497232744449 Cytat:
Poza tym wpisem cisza. ![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Rozmowy z Biedronką już kiedyś były, nic z tego nie wynikło, gdzie sytuacja klubu była zdecydowanie lepsza. Teraz kilka firm, których sie zapyta (sami sprawdzcie jesli macie mozlwosc), kategorycznie odmawia - prosty powód fatalna "jakość" marki, słaby PR i liczbowo tj ludzie na trybunach i wyniki też sie nie zgadzają, nikt nie będzie chciał się z tym kojarzyć.
Ale jeśli ktoś krytkuje pomysł wejści Biedronki, to sorry, ale ciężko lepszego sposnora wymyśleć z jednego powodu. KASA. Jeronimo w 2013 roku było firmą, która w Polsce osiągnęła 3 najwyższe przychody (tylko Orlen i PGE miały wyższe) i najwyższe z prywatnych firm. Długoterminowo to byłby śweitny sponsor - zwłaszcza, że przy potecjalnej ekspansji grupy (zwłaszcza plany maja w jednym kraju ameryki południowej) świetna mozliwość do cross-promotion ze znaymi zawodnikami z danych krajów jeśli wzieloby się ich do Wisły (np wykorzystac to co sie stało przy Meliksonie i Bitonie, że TV izarelska transmitowala mecze Wisly, za co Wisla zgarnela kilkaset tysiecy dolarow). Ale to wszystko tylko w jednym wiadomym przypadku bednarz out - Czerwinski In |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Czy tu chodzi o samą Biedronkę?
Biedronkę stać by było na wyłożenie 20 milionów złotych. Sieć sklepów "Żabka" na sponsoring 1-ligowego zespołu, który awansowałby do Ekstraklasy. A Cupiała na utrzymanie Manchester United. Wszyscy mają na to pieniądze. ... ale tyle nie wyłożą. I to czy jest to Biedronka cz Sredzronka nie ma większego znaczenia, bo i tak ch.uj nie pieniądz z tego będzie. A przy okazji kilkadziesiąt procent ukradnie UFA Sports i 200 pośredników Bednarza. Nawet jeżeli jest coś na rzeczy to pewnie byłoby to na zasadzie partnera jak Totolotek, a nie sponsora na koszulki. A jakie z tego są pieniądze pisać nie muszę, akurat pieniądze z Totolotka starczyły na spłacenie długów jednej z firm ochroniarskich.
Ostatnio edytowane przez element : 15.07.2014 o godz. 16:52.
![]()
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki" "Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze" "Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center" cdn.. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Nawet jakby się okazało ze będzie to sponsor większego formatu niż Totolotek to czy:
*Wisła zobaczy te pieniądze czy lyknie je zaraz Telefonika *Tych pieniędzy nie lykna wierzyciele i komornik? *Jakies tam kwoty zostanie zagospdarowane na nowych piłkarzy itd. PS. Na .... Ci jacku wielki klub jak kibicow brak... PS2. Zero zasad i wolności bednarz ....a po calosci...
Ostatnio edytowane przez 63.5 Kg : 15.07.2014 o godz. 18:44.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
poza tym co to za dywagacje.. najpierw niech cokolwiek ogłoszą |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Do dzisiaj nie mogę się nadziwić temu, że Wisła weszła we współpracę z UFA. Dla mnie to jakiś kompletnie poroniony pomysł, i mógł go podsunąć tylko jakiś zakamuflowany wróg Wisły. Po tym co się stało przed meczem z Parmą w 1998 roku (ale i potem). Fakt, kierował wtedy tą firmą na Polskę Płaczyński, ale nie ma to znaczenia dla dzisiejszej oceny. Kto pamięta sprawę, ten wie o co chodzi. Nie będę rozwijał wątku, ale niestety może to być bardzo zły sygnał.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
A w Biedronce to już chociaż kartą można płacić?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2011
Offline |
|
|
W wyżej podanym linku na lovekrakow.pl można znaleźć komentarz, że Mielcarski ponoć dostał propozycję objęcia prezesury w Wiśle. Ktoś słyszał jakiekolwiek podobne brednie na mieście, bo ja pierwsze słyszę, takiej plotki to ani razu nie usłyszałem?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
"Wiem, ale nie powiem". Jak w przedszkolu. ![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
![]() Dyrektor Mieczysław
Ostatnio edytowane przez FraMat : 15.07.2014 o godz. 21:36.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
![]() ![]()
[FONT=Times New Roman]
Czy pamiętasz pierwszy w życiu mecz i po każdej bramce szał? Kibicow śmiech, wiernych drużynie swej i na plecach pałki ślad. [/FONT] naoway.deviantart.com |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Mielcarski? Jestem jak najbardziej za... ale to pewnie tylko plotki.
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2011
Offline |
|
|
Właśnie też mnie zdziwiło by ktoś taki miał zasiąść na fotelu prezesa, oczywiście in plus. Ale to raczej tylko plotki, bo wcześniej nie obiło mi się to kompletnie o uszy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2013
Offline |
|
|
Trzeba pozostać chłodnym realista, nie możemy tak ślepo wierzyć w to wszystko, zaczęło się od biedronki, teraz ze mielcarski wraca a za godzinę przeczytam na forum że Błaszczykowski do nas wróci... Plotki miłe ale żeby nie było zawodu i kolejnej fali frustracji gdyby okazały się nnieprawda należy to traktować z przymrużeniem oka
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Tak tak Grześ Mielcarski będzie prezesem, Darek Szpakowski jego kumpel dyrektorem sportowym, sprowadzi nam Maradonę za kasę z Biedronki.
Za moich czasów się grało w wakacje w piłkę, a nie waliło po nosie. ![]()
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly
Listen fucking stars - you're breaking our hearts!! |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
||
|
Komentarz z jednego użytkowników
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|||
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Ferrari
![]() ![]() ![]() "Wszystko było zrobione rodzinnie, a rodziny nie powinno mieszać się z pracą zawodową" - Henryk Kasperczak |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Aby interesowały się nami globalne marki jak np. ferrari (choć dla mnie taka marka w Wiśle - kosmos). Tak czy siak, UFA jest po to by zrobić różńicę i załatwić sponsora na już. Jak zrobi - spłaci się. Gdybyśmy z taką UFA współpracowali za Maaskanta zamiast bazować na własnych możliwościach czy kontaktach Basałaja... ech ....
![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Co do Ferrari, to pierwsze skojarzenie, jakie mi przyszło na myśl, to news sprzed paru tygodni o tym, że TF opracowała jakieś rozwiązania do bolidów. Może Ferrari chce skorzystać ?
![]() ![]()
"Przejąłem zespół na ostatnim miejscu, więc ani nie spadłem, ani się nie utrzymałem".
BYŁEŚ NA MECZU Z (7)EGIĄ? TO JUŻ WIESZ JAK TRAFIĆ NA KOLEJNY!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Biedronka trafi na koszulki Wisły?
Czytaj więcej: http://www.dziennikpolski24.pl/artyk...isly,id,t.html Chcialbym zeby chociaz czesc tych plotek sie sprawdzila to juz by bylo pieknie. ![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Bo temat jest długi i zawiły, a jest gorąco i mi się za bardzo nie chce polemizować.
Sprawa jest znana. Podam tylko fakty dla przypomnienia. Jesienią 1998 roku Wisła wylosowała w 2 rundzie Pucharu UEFA Parmę, która była w tym czasie topową drużyną w Europie. Była wobec tego duża kasa do zarobienia na transmisjach TV. Wisła współpracowała z UFA Sports przy transmisjach z pucharów (szefem na Polskę był Andrzej Płaczyński vel Kafarski - były oficer SB). Zrobiła się awantura, bo Wisła zamierzała samodzielnie sprzedać ten mecz Włochom, a UFA uważała, że to ona ma być pośrednikiem i oczywiście wziąć swoje. Do ostatnich minut przed meczem w Krakowie była niepewność, czy mecz w ogóle będzie gdziekolwiek pokazany. Ostatecznie Wiśle udało się za kilkaset tysięcy dolarów sprzedać mecz włoskiej stacji z pominięciem UFA. Natomiast meczu nie pokazała żadna polska stacja ze strachu przed prawnymi konsekwencjami i groźbami tej firmy. UFA robiła wszystko, by nie dopuścić do transmisji do Włoch. Potem był mecz i Misiek w akcji, a później kary dla Wisły. Kary UEFA karami, ale nagonka w polskich mediach była niesamowita. Wychwytywano każdy wyjazd kibiców Wisły i prezentowano w dziennikach arsenał jaki wozili. Kibolami innych klubów zajmowano się raczej marginalnie. Nie było to z pewnością przypadkowe. Po pewnym czasie TVP wyprodukowała film " Nóż w głowie Dino Baggio" reż. Marek Piwowski. Parę lat później wyszło na jaw, że był dawnym TW "Krost". Ostatnio dużo pisano o kulisach jego filmu o sprawie córki marszałka Kerna- "Uprowadzenie Agaty". Przypadkowo wziął się za Wisłę? To tak z grubsza, a niech każdy interpretuje sobie jak chce.
Ostatnio edytowane przez rozarian : 16.07.2014 o godz. 09:24.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|