|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2016
Offline |
|
|
"gry strzela tyle bramek"
ładuje jak Costa z Chelsea. Boguski to zagadka bo często ma problem z dograniem piłki na 2 metry bez żadnego pressingu. Bardzo możliwe, że w głowie ma problem, ale skoro po 2 hattrickach nic się w jego grze nie zmieniło to lepszy już nie będzie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2010
Online |
|
|
![]()
Wiślacki kumplu, wpadnij na mój profil na Twitterze - TUTAJ.
Cytat:
|
||
|
|
Member
Od: 03.2016
Offline |
|
|
A ja się nie zgodzę. Cywka zagrał przyzwoicie i bez większych błędów. Moim zdaniem dużo gorzej wypadł przykładowo Bartosz mimo zdobycia bramki.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Ja nie jestem zachłanny, Rafał wcale nie musi być lepszy - kolejne 8 goli w rundzie rewanżowej w zupełności wystarczy.
Apropo Rafała też, tu masz ranking najlepszych polskich skrzydłowych wg weszlo (o ile nie lubię ich za wspieranie Legii to te rankingi mają 'w miarę' miarodajne). ![]() Także akurat na naszych skrzydłowych nie mamy prawa narzekać.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 29.01.2017 o godz. 12:46.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wg. mnie to Boguski jest ch*j-wie-kim ale na pewno nie skrzydłowym. Tylko na sheet'cie przed meczem jako taki figuruje. Dostaje bardziej wolną rękę, niby ma się trzymać prawej strony, ale ja gdy słyszę o skrzydłowym to mam przed oczami kogoś, kto przynajmniej 2x w meczy zadrybluje i wrzuci piłkę. Rafałek ratuje się swoim "nosem"-wie gdzie się znaleźć kiedy trzeba
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
http://ekstraklasa.tv/bramki/wisla-k...epiekna/0vsvhx
No, w tej akcji na pewno nie zachował się jak skrzydłowy. :o Nie każdy skrzydłowy musi biec na pałę do końca linii i tam wrzucać, taki był na przykład Sarki i powiedz mi ile tych asyst zaliczał tymi soczystymi wrzutami spod linii? Są dziesiątki jeśli nie setki przykładów skrzydłowych, którzy to rzadko robią zarówno z niższych lig jak i tych topowych. Żeby z resztą daleko nie szukać wystarczy popatrzeć na jakiej pozycji grają dwaj najlepsi piłkarze na świecie (oczywiście w życiu bym Rafała do nich nie porównywał, bo piłkarsko to im może buty czyścić). To jest raczej trend we współczesnym futbolu, coraz mniej jest skrzydłowych, których głównym zadaniem jest dojechanie do linii i wrzucenie piłki w pole karne (ja sam na tym często bazowałem na poziomie amatorskim Rafał ma swoje wady ma swoje zalety. Główną zaletą są jego umiejętności antycypacji i wchodzenie w wolne strefy, fajnie gra z klepki do tego cały czas jest w ruchu przez co jest ciężki do upilnowania. Do tego dużo na tym boisku widzi i zazwyczaj podejmuje bardzo dobre decyzje (wykonanie często szwankuje co po prostu może wkurzać). Jest conajmniej przyzwoity w destrukcji - rzadko zostawia swojego obrońcę bez wsparcia. Z drugiej strony ma ewidentne braki techniczne, słaby drybling, średnią szybkość i przyśpieszenie, jest słaby fizycznie. O dziwo mimo tego co o nim piszesz głową gra całkiem przyzwoicie jak na swoje mizerne parametry - ale wiadomo Ondraska z niego nie zrobimy.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 29.01.2017 o godz. 13:48.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Właśnie to co napisałeś wyżej go dyskwalifikują jako skrzydłowego. Ronaldo wolny,słaby technicznie,słaby fizycznie i bez przyśpieszenia. Wyobrażasz go sobie jako skrzydłowego? Ale z taką charakterystyką jako napastnika już bardziej. Niemniej jednak uważam, że wszystkim by na dobre wyszło gdyby grał jako podwieszony za Brożkiem/Ondraskiem.
|
|
|
|
Member
Od: 09.2016
Offline |
|
|
Na chwilę obecną nie mamy nikogo lepszego od Boguskiego na tą pozycję... Więc dyskusja nie ma sensu.
|
|
|
|
Forumowy Di Caprio
Od: 07.2005
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
myslalem ze Ci zawiesili konto czy coś i ten xman to Ty
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2010
Online |
|
|
Z folderu: "avatary" na laptopie. Chyba zajmumałem od Ciebie dawno temu. Już zmieniam, wybacz.
![]()
Wiślacki kumplu, wpadnij na mój profil na Twitterze - TUTAJ.
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
Boguski , Brozek , Popovic, Ondrasek , Zachara , Uryga, Mojta, Buchalik .....eecchh ...zeby udalo sie zejsc z poborowtych zawodnikow
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ondrasek jest pożyteczny, w Zachare wierzę, że odpali, Popo jest niezły, Uryga to niewiadoma, ale przy odpowiednich wiatrach może być z niego dużo pożytku jako ŚO
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
nie keczupie- to sa bardzo slabi zawodnicy - wogole nienadajacy sie do gry w Wisle .........a Pawel jest niestety przykladem ze : " trzeba wedziec kiedy ze sceny zejsc .... "
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
w ogóle to rzuć grosiwem na odprawę dla nich i sprowadzeniem kogoś lepszego. Wrócił Stilić, a z Brożkiem się rozumieją nieźle. Nie chciałem tego mówić, ale skoro mówisz, że Ondrasek, Brożek, Popo się nie nadają do gry w Wiśle to cytując klasyka zamieniłeś się na łby albo zatrzymałeś w 2010 roku. Boguski na jesień zapakował 8 bramek więc nie mów, że nie było z niego pożytku(że nie jestem jego fanem chyba każdy kto czyta to forum wie). Ondrasek walczy o każdą piłkę. Nikolić to to nie jest, ale skoro Kiko chcę grać długie piłki (Głowa i Ivan super podania z obrony dają) to Ondrasek będzie idealnym kandydatem do gry z przodu.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
przypomnij mi drogi trolu z polrocznym stazem co takiego dla Wisly zrobil Ondrasek jako napastnik i glowny hamulec Popovic
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2015
Offline |
|
Policz lepiej bramki samego Boguskiego w obecnym sezonie i zejdź na ziemię. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja natomiast wspomnę o Boguskim kolejny raz-8 bramek. Jakby się tera Jose Mourinho zarejestrował na tym forum to też byś się jego stażu czepiał?
Ondrasek-zostawia serducho na boisku. Bramek nie nastrzelał, ale serio- ile pamiętacie zmarnowanych przez niego patelni? Problemem jest ilość stwarzanych sytuacji. Popović- oczywiście nie jestem jego wielkim fanem. Nie uważam jednak, żeby był beznadziejny. Taką ma rolę na boisku, żeby łączyć pomoc z obroną, uzupełniać wychodzących wyżej zawodników. Spuszczacie się nad Mączyńskim, ale prawda jest taka, że Krzysiu zagrał naprawdę słabą rundę. Porównanie z dupy: Casemiro ma w tym sezonie 18 meczów-tyle samo co Denis. Popo ustępuje jedynie w liczbie asyst-ma 1, Casemiro 2. Bramek mają tyle samo-po jednej. TAKA ROLA na boisku
Ostatnio edytowane przez ashkeczup : 29.01.2017 o godz. 21:41.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
Slabi to sa, mojta, petrzak ale kontuzje go zalatwily, buchalik, uryga.... widziales wczoraj Popovicia? A widziales Popovicia w inny meczach? Obecnie najlepszy srodkowy pomocnik Wisly podkresle srodkowy nie ofensywny... jedyny ktory probuje cokolwiek rozgrywac od tylu... reszta narazie gra beznadziejnie w tym elemencie... Ogladni sobie mecz PP z lechem, jak by gral Maczynski jak w tamtym meczu to nie bylo by w ogole roznowy ale Maka tez musi szukac lepszej gry narazie pokazuje zamalo jakosci... ja wierze bardzo mocno ze Kiko nauczy srodkowych pomocnikow jednej bardzo waznej rzeczy utrzymania sie przy pilce bo unas srodek wyglada tak zeby jak.najszybciej oddac pilke gdzie indziej... w ostatnim sparingu zobaczylem cos nowego co mowil trener z jednym z wywiadow ze trenowali 5-6 podan w srodku i dlugi przerzut na droga strone i bardzo dobrze im to wychodzilo w sparingu... najwazniejsze jest to ze w koncu widze ze zawodnicy maja jakis schemat zagran a nie ze nikt nic nie wie jak grac jak rozprowadzic akcje... powiedzcie mi jaki schemat zagran sie powtarzal u wdowczyka na bojsku
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Jakim trzeba być ułomem żeby dalej czepiać się Boguskiego?
Taaak, cały czas ostatnio go ktoś nabija... ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
A ty przypadkiem po nim nie jechałeś ?
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Nie, ja akurat byłem jednym którzy zaczęli dostawać odruchów wymiotnych po nieustannych wylewach frustracji skierowanych ku Boguskiemu, bo jeden z drugim frajer nie potrafi sobie inaczej poradzić z porażką. Tak się szczęśliwie złożyło, że niedługo później Rafał zaczął strzelać.
Nie chodzi o to żeby go idealizować, ale wielu z was przekracza ramy uczciwej krytyki. Zwłaszcza że nie mówimy tu o zawodniku anonimowym. To, że wam się marzy typowy ligowy pomocnik zapierdalający do linii i wrzucający w pole karne (inna sprawa że u nas nie ma kto z takich piłek gola strzelić, chyba że po wolnym) nie znaczy że Boguski gra źle. Zwłaszcza że liczby go bronią.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 30.01.2017 o godz. 16:35.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Akurat tutaj jestem tego samego zdania co Wolfy.
Nawet bym powiedział, że im większy hejt w stronę Rafała tym chętniej go bronie, bo on po prostu na takie chamskie wpisy zwyczajnie po ludzku nie zasługuje. Ja mu życzę jak najlepiej - DZIKI DAJESZ!
Ostatnio edytowane przez s1mone : 30.01.2017 o godz. 20:41.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Eh co wy macie z tym Rafalem.Naprawde zostawcie go juz ,niech klika bramek z zeszlej rundy zakonczy temat o nim.
BTW : jestem ciekaw jak by poszła jego kariera gdyby nie ten faul prostaka Borysiuka,bo do tego momentu to był kawał grajka z niego. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Tez uważam, że Rafał swoimi występami udowodnił, że lepiej go mieć niż nie mieć
![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Czepiać się Boguskiego za to, że strzelił bramkę, bo przecież strzał Małeckiego bramkarz złapałby w zęby, może tylko ktoś zupełnie zaślepiony. Wystarczy prześledzić jak to się stało że Rafał przeciął tor lotu piłki żeby, trzeba do tego oczywiście wiedzieć o co w piłce chodzi, zrozumieć, że to nie byle piłkarzyna, który szybko biega i czasem mocno kopnie,ale klasowy grajek. Któremu aktualnie dorównują poziomem Mąka, Głowa, Brożek, Semir ... Bo Małemu już niestety daleko.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Drozd
To wytłumacz o co w piłce chodzi, bo myślę, że 99% forum nie rozumie. 1.Boguski szybko biega....... 2. Boguski mocno kopię piłkę..... To weź ty już lepiej nie tłumacz Z tym Małeckim też niekiepsko poleciałeś
Ostatnio edytowane przez ashkeczup : 30.01.2017 o godz. 21:56.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
O to żeby strzelać bramki, a nie koniecznie z pianą walczyć o piłkę czy zapamiętale dryblować. Jak to ktoś kiedyś celnie zauważył. Lepiej mądrze stać niż głupio biegać. Zwróć uwagę na tempo i kierunek biegu Boguskiego po przerzucie piłki do Małeckiego. Jak to się tak dzieje, że zdążył akurat idealnie. I to nie pierwszy raz, że wspomnę Lechię.
Ps. Dlaczego myślisz, że 99% forum nie rozumie? Ty też nie rozumiesz czy klasyfikujesz się w tym 1%? ![]() ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|