The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
rafal777
Senior Member

Od: 09.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.09.2010, 20:26
Co mnie najbardziej zaskoczyło to bardzo dobra dynamika i szybkość piłkarzy Lecha. Kontry mieli dobre. Ale widać też znaczną różnicę w wyszkoleniu technicznym. Szczególnie w akcjach 1 na 1 gdy lechita robił zwód w bok piłkarz Juve spokojnie go przeczytał i wchodził przed niego. Juve widać że początkowo lekceważąco, potem zabrali się do roboty.
Odpowiedz cytując
TOMAY1979
Banita

Od: 09.2010

Stary 16.09.2010, 20:31
palikot napisał(a):Wyświetl post
Zycze wam 5 porażek w następnych meczach... posmakujecie sobie...
Wdac ,ze sie znasz na pilce kolego
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 16.09.2010, 20:34
Co do Polaków w Lidze Europejskiej w Borussii w wyjściowej jedenastce nie ma żadnego polskiego piłkarza.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 16.09.2010, 20:34
Titto napisał(a):Wyświetl post
Ja się pytam w ogóle, co na tym forum robi kibic Legii ?
Lepiej byś powiedział które to Twoje konto a tak w ogóle to trochę szacunku do starszych a szczególnie do gości

Niestety ale Amica od 3 lat gra dobrze w pucharach.Raz była bliska kompromitacji(choć może to za duże słowo bo co powiedzieć o 'naszym' Karabachu), raz(ze Spartą) zmarnowała sporą szansę a tak to przyzwoite bądź dobre wyniki.

Wiadomo że dla Juve LE to taka pańszczyzna trochę ale to ich problem.
Odpowiedz cytując
ladek1989
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 16.09.2010, 20:40
Czy dobrze widziałem, na stadionie Juve flaga Legii I chyba raz poszło na trybunach ,,Legia, Legia"
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Stary 16.09.2010, 20:41
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Lepiej byś powiedział które to Twoje konto a tak w ogóle to trochę szacunku do starszych a szczególnie do gości
O co ci biega?
Odpowiedz cytując
transmisje
Member

Od: 05.2010

Stary 16.09.2010, 20:41
Witam,

Zaskoczył mnie mecz Lecha i to bardzo na plus.
Szkoda kilku błędów przy bramkach ale mimo wszystko remis to dla mnie Sukces

Pozdrawiam
Odpowiedz cytując
Bialix
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 16.09.2010, 20:43
Ja żałuję tylko kuponu No ale trudno, odkuję się na czymś innym

Lech zagrał świetnie w porównaniu z tym, co dzieje się w Ekstraklasie. Może i Juve było bez formy, może Rudnevs i kumple zagrali mecz życia, ale nijak się ma to do faktów. Juve zremisowało z Lechem u siebie. Wisła przegrała dwa mecze z Azerami. Legia nie grała w ogóle w pucharach. Ruch się błaźnił niemiłosiernie, a Jagiellonia grać coś tam grała, ale poległa.
Lech gra w LE i idzie mu póki co nieźle. Może dostanie łomot od City, Austriaków i Juve. Grunt, że o wyniku będą jutro trąbić wszystkie media, bo portale w sieci już dostały szału :]

Ja bym chciał żeby nasi taki mecz kiedyś zagrali w pucharach. Lazio i Barcelona (swoją drogą był to już mecz o pietruszkę wtedy) były dawno. Juve - Lech skończyło się pół godziny temu i może być kluczowym wynikiem dla rywalizacji w grupie.

Nawet pasowałoby mi gdyby Lech wszystko wygrywał po drodze aż do finału (bo miło oglądać polski klub we wrześniu w pucharach), choć chciałbym, żeby w finale padł Na krajowym podwórku możemy się żreć ile chcemy a nawet jest to wskazane. Wiadomo, że jak inna drużyna dostaje w Europie łomot, to trzeba się pośmiać, że dziady, że du*y wołowe etc. Ale jak gra ładnie i da się to oglądać to niech wygrywa, bo czemu nie?
Gratulacje dla Lecha, Zieliński pewnie utrzyma posadę, choć w lidze gra piach. Zremisować z Juve, tak uznaną marką i to u nich to spory wyczyn.

Choć kuponu szkoda

A nasze grajki powinny się wziąć do roboty. Bo skoro Lech potrafi, to oni też :]
Odpowiedz cytując
laurence
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 16.09.2010, 20:48
Maciuś napisał(a):Wyświetl post
Macie gdzies wszystkie bramki z tego meczu?
http://www.sport.pl/pilka/1,65042,83...e_Lechowi.html - w dobrej jakości
Prasłowiańska grusza chroni w swych konarach plebejskiego uciekiniera
Odpowiedz cytując
kangurekm
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 16.09.2010, 20:54
Lechowi nalezy pogratulować szczęścia - wątpie żeby przeciwko Man City Rudnevs miał taki "dzień konia". Nie ma także co wyrokować na temat siły (potęgi?) Lecha - trafił na najsłabszy Juventus jaki pamiętam , dodatkowo upośledzony przez jedną znamienitą rotację w składzie - Legrotaglie za Bonucciego...
Odpowiedz cytując
dwdx1906
Senior Member

Stary 16.09.2010, 20:57
www.AllGoals.pl

A tak btw. Rudnevs nie grał już w pucharach w tym sezonie w swoim poprzednim klubie? z jakiej paki dzis gral?
Odpowiedz cytując
Buziek_LG
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 16.09.2010, 20:58
Grał w fazie eliminacyjnej, czyli mógł być zgłoszony do rozgrywek grupowych
Odpowiedz cytując
Wasiu
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 16.09.2010, 21:01
dwdx1906 napisał(a):Wyświetl post

A tak btw. Rudnevs nie grał już w pucharach w tym sezonie w swoim poprzednim klubie? z jakiej paki dzis gral?
W tym sezonie zmienily sie zasady. Jesli byly klub zawodnika odpadl w eliminacjach to ten zawodnik moze grac w barwach nowego klubu w rundzie zasadniczej. Dlatego np z Juve tam ktos nie mogl zagrac, bo jego byly klub dalej gra...

Tak btw Rudnevs sam przyznal, ze uderzyl na pale. Po prostu strzal zycia, czestow takich meczach wchodza. Jak u nas Mijailovic, Paulista i Sobol
Odpowiedz cytując
krwawy
Member

Od: 05.2007

Stary 16.09.2010, 21:07
ladek1989 napisał(a):Wyświetl post
Czy dobrze widziałem, na stadionie Juve flaga Legii I chyba raz poszło na trybunach ,,Legia, Legia"
Juve masz kibicowską przyjaźń z Legią
Odpowiedz cytując
witeq
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 16.09.2010, 21:08
Cytat:
Leszek wymieniajac Lewandowskiego na Rudnevsa wyszedl sporo do przodu, nie tylko finansowo...
Cytat:
Ten gosc jest lepszy nie Lewandowski.
Cytat:
Powiem tak Rudnevs to jest chyba zawodnik z innej galaktyki
Ja wiem że hat trick to wielka sztuka, ale przypominam że jedna z karnego, a druga dobicie do pustej. Trzecia oczywiście miodek, w takim momencie taki strzał . . Ale trochę chyba za wcześnie na takie kategoryczne sądy. Rudnevs ma coś w sobie, umie się znaleźć, dobrze gra głową, ale np z dryblingiem i szybkością już nie tak wesoło. Ma potencjał, ale poczekajmy trochę.
Cytat:
naprawdę, robią to , czego Wisła w niedalkiej przeszłosci w swych najlepszych latach nie potrafiła wykonać.
Wisła w niedalekiej przeszłości biła w dwumeczu Parmę i Schalke, w rzymie osiągnęła taki sam rezultat jak dziś Lech, pokonała Barcelonę.

Lech w całej swojej zakończonej już przeszłości nie zbliżył się nawet do sukcesów Wisły zarówno na arenie krajowej jak i międzynarodowej. Że nie wspomnę o obecnym tworze i jego jedynym mistrzostwie rok temu. Coś jeszcze wyjaśnić?
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 16.09.2010, 21:10
Titto napisał(a):Wyświetl post
Co do Polaków w Lidze Europejskiej w Borussii w wyjściowej jedenastce nie ma żadnego polskiego piłkarza.
A co w tym dziwnego? Piłkarze jakich setki tysięcy.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
PrawdziwośćDlaGry
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 16.09.2010, 21:13
http://www.mmszczecin.pl/blog/entry/...CH.+WIDEO.html
PdG.

TYLKO WISŁA!
Odpowiedz cytując
cieniek
Member

Od: 03.2009

Stary 16.09.2010, 21:17
witeq napisał(a):Wyświetl post
Ja wiem że hat trick to wielka sztuka, ale przypominam że jedna z karnego, a druga dobicie do pustej. Trzecia oczywiście miodek, w takim momencie taki strzał . . Ale trochę chyba za wcześnie na takie kategoryczne sądy. Rudnevs ma coś w sobie, umie się znaleźć, dobrze gra głową, ale np z dryblingiem i szybkością już nie tak wesoło. Ma potencjał, ale poczekajmy trochę.

Wisła w niedalekiej przeszłości biła w dwumeczu Parmę i Schalke, w rzymie osiągnęła taki sam rezultat jak dziś Lech, pokonała Barcelonę.

Lech w całej swojej zakończonej już przeszłości nie zbliżył się nawet do sukcesów Wisły zarówno na arenie krajowej jak i międzynarodowej. Że nie wspomnę o obecnym tworze i jego jedynym mistrzostwie rok temu. Coś jeszcze wyjaśnić?
Nie trzeba, jarajmy się dalej minionymi czasami świetności Wisły.
Odpowiedz cytując
Eustachy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 16.09.2010, 21:21
witeq napisał(a):
Nie chcesz chyba powiedziec, ze Lewandowski byl demonem szybkosci, ani tym bardziej dryblerem.
Wedlug mnie Lewandowski jest bardziej drewniany. A przynajmniej nie widzialem jeszcze, zeby Rudnevsowi pilka przy przyjeciu odbijala sie na pare metrow.
Ale oczywiscie masz racje - trzeba troche poczekac.
Kiedy jednak siegam pamiecia do wystepow Lewandowskiego w europejskich pucharach, to przypomina mi sie obraz goscia, ktory z bardziej klasowymi zespolami nie istnial i nie potrafil strzelic zadnej bramki.
Choc oczywiscie w rodzimej lidze, korone krola strzelcow udalo mu sie podwedzic. Zobaczymy jak bedzie z Rudnevsem. Dla mnie jest glownym kandydatem do tego trofeum na obecna chwile.
Ostatnio edytowane przez Eustachy : 16.09.2010 o godz. 21:28.
Odpowiedz cytując
johny96
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 16.09.2010, 21:32
A ja uważam, że Juve zlekceważyło amicę i tyle. Niech inni nie podniecają się tak. Przyjedzie do poznania jakaś Polonia Bytom ( z całym szacunkiem ) i odbierze cenne punkty jakże "mocnej" amice. I wszyscy się będą głowić jak to możliwe.
Tylko jeden klub !
Odpowiedz cytując
sq
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 16.09.2010, 21:33
Umarł król. Niech żyje król.

To samo w kontekście Lewandowski - Rudnevs (gwiazda Lecha na której można zarobić) jak i w kontekście Wisła - Lech (napalanie się wynikami uzyskiwanymi w europejskich pucharach)

A odnośnie samego meczu. Przypuszczałem że padnie 6 bramek, ale nie przypuszczałem że Juventus podzieli się z Lechem fifty fifty

Teraz odpoczynek i... truskawki.
Odpowiedz cytując
skttrbrain
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 16.09.2010, 21:34
gromaders napisał(a):Wyświetl post
a Wronki jak to Wronki zawsze w ostatnich sekundach muszą strzelić, ale cóż, liczymy na baty w następnych meczach
nawet chłopie nie wiesz jaką mam radochę czytając takie brednie )
Odpowiedz cytując
Maverjuve
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 16.09.2010, 21:37
Ja chyba ogladalem inny mecz niz wy... Bo jak dla mnie Lech wcale nie zagral dzis jakiegos swietnego meczu, po prostu po czesci zostali zlekcewazeni, po innej czesci Juventus gral w do polowy rezerwowym skladzie, a po czesci mieli duzo szczescia. W zdecydowanej wiekszosci to Juventus prowadzil gre, mial akcje, ale tak jak dzien konia mial Rudnevs tak slabszy dzien mial Krasic w Juve.

A co do pytania pojawiajacego sie wczesniej na temat reklamy BetClica na koszulkach Juve - widac ze nie jestescie w temacie Po prostu BetClic reklamuje sie tylko na domowych koszulkach Juve. Na wyjazdowe poszukiwany jest inny sponsor ;P Wiec nie ma obaw czy wystapi z reklamami firmy bukmacherskiej.
Odpowiedz cytując
buczo1985
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 16.09.2010, 21:38
To ci Pyry, nie wierzyłem, że będą w stanie zremisować ten mecz. Nie mówcie też, że co to za osiągnięcie wygrać ze słabym Juve. Może i grają padakę, ale mają w swoich szeregach takich grajków, którzy w pojedynkę własnymi umiejętnościami mogliby roznieść Lecha. Jestem pełen uznania dla nich za podejście do meczu, byli skoncentrowani, dobrze przygotowani i właściwie nastrojeni. Może i odstawali piłkarsko, ale pokazali, że ambicją można wiele zdziałać.
Mimo kiepskiej gry Juventusu i tak na mnie wrażenie robi szybkość zawodników włoskiej drużyny i umiejętność zastawienia się i gry tyłem do bramki. Nasi muszą się jeszcze dużo uczyć...
What's new?

Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 16.09.2010, 21:39
cieniek napisał(a):Wyświetl post
Nie trzeba, jarajmy się dalej minionymi czasami świetności Wisły.

Święte słowa. Prawda jest taka że my gramy ogon z Azerami a oni remisują z juve.

Jestem daleki od antykibicowania że tych tamtych nie lubię ja jestem za Wisłą.

Lech może sobie LM zdobyć a czemu nie ?

Z takiej gry w pucharach Lecha powinno się cieszyć x2.
Punkty do rankingu.
Lech będzie padnięty w lidze = lepiej dla Wisły

A Wisła ma wygrywać z Legią w dołku tak samo jak z pucharowym Lechem.
Odpowiedz cytując
Arkas
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 16.09.2010, 21:45
Powiem tak, osobiście się cieszę że Lech wywalczył pozytywny wynik w Europejskich Pucharach, bo zawsze zdobył troszki punkcika do rankignu, a poza tym, nasze ekipy muszą wkońcu grać żeby ta liga stawała się coraz mocniejsza.
Kasy zarobią troszki, może kogoś kupią, może będą odstawać poziomem od ligi, tak jak Wisła kiedyś i wtedy inne ekipy będą musiały się wzmocnić żeby nie oddać pola bez walki.
Co do meczu, głupio stracone bramki, Arboleda jak rzadko się myli, to dzisiaj miał wpadki, Kotorowski też się nie popisał jak nie trafił w piłę. A ta bramka Del Piero jak i tego Łotysza to szacun.
A, i sędzia ładny s....*syn, lechici są przy polu karnym a ten gwiżdże koniec spotkania. Ciekawe czy jak Juve by miało taką okazję to czy gwizdnął.
Powód: to przecież Łotysz
Ostatnio edytowane przez Arkas : 16.09.2010 o godz. 21:59.
Nie wstydź się patriotyzmu.
WP.
Odpowiedz cytując
domenica90
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 16.09.2010, 21:46
Wszyscy ci, którzy tak deprecjonują wynik Lecha, sprzedaliby duszę diabłu, żeby tylko na miejscu poznaniaków była Wisła...
Może Rudnevs miał dzień konia i być może więcej takiego meczu nie powtórzy - i co z tego? Czy w Wiśle jest ktokolwiek, jakikolwiek piłkarz, który na dzień dzisiejszy może się pochwalić takim osiągnięciem, taką skutecznością?

Obyśmy w przyszłym roku mogli emocjonować się grą Wisełki w pucharowej grupie, z europejskimi tuzami...

Arkas napisał(a):Wyświetl post
A ta bramka Del Piero jak i tego białorusina to szacun.
Łotysza
Powód: poprawka
Ostatnio edytowane przez domenica90 : 16.09.2010 o godz. 21:47.
Odpowiedz cytując
julo
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 16.09.2010, 21:51
A co to mnie obchodzi jakiś Lech ? My jutro mamy ważny mecz ! I tym sie emocjonuje, WRACAMY NA R22.

mimo wszystko jako kibic oglądałem mecz, oczywiście trzymałem kciuki za Juve bo z dwojga złego wole Juve niż Lecha. Choć nadętych włochów też nienawidze. Spotkała ich niemiła niespodzianka, bo już ostatnie minuty chcieli przytrzymać wynik i wydawało sie że kontrolują sytuację. Zostali skarceni. Jak znam życie to będzie to obtrąbione w mediach.

W dupie mam punkty, po co komu rozstawienie jak sie przegrywa z niżej notowanym Pytam sie po co ? W życiu nie będe kibicował jakiemuś Lechowi w pucharach i nikt mnie do tego nie przekona jakimiś punkcikami które trzeba podzielić na 3, a ten wynik jeszcze może pomnożyć przez 0.01. Bez jaj.
To jak byś mi mówił żeby zamiast zwykłej coli kupił cole light i wysłał SMS-a za 4.66zł bo z tego jeden grosz idzie na biedne dzieci z Etiopii. 10lat czekamy i liczymy te punkty i nic z tego nie ma.
Ostatnio edytowane przez julo : 16.09.2010 o godz. 21:59.
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 16.09.2010, 21:51
skttrbrain napisał(a):Wyświetl post
nawet chłopie nie wiesz jaką mam radochę czytając takie brednie )
Tylko monitora nie pobrudź

Remis na wyjeździe z Juventusem - super rzecz. Godna pozazdroszczenia.
Chyba, że twój klub osiągnął to przez sprzedanie swojej historii. Wtedy pozostaje mi tylko szyderczy brecht z wielkopolan, którzy dali dupy by osiągać jakiekolwiek sukcesy.
Bez odbioru, wielkopolanie
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
przemek1902
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 16.09.2010, 21:56
http://zinas.nra.lv/sports/futbols/3...t-juventus.htm

Łotysze w euforii chyba, na pierwszej stronie poczytnego łotewskiego portalu jest wzmianka o hattricku Rudnevsa.

Co do meczu? Dziwny jakis, w pierwszej polowie Juve gralo fatalnie, Lech strzelil 2 bramki. Mecz potoczylby sie inaczej gdyby nie bramka w 45+ minucie. A tak chlopaki wyjechali na pelnej rozczochranej w mecz i po 25 minutach doprowadzili do 3-2. Potem Juve jakby sie cofnelo, juz tak nie atakowalo no i masz Pan.

Jak ktos napisal - wynik idzie w świat, choc Juve z takim skladem powinno w sferze s-f pozostawic boj o pierwsza 4 SerieA.
Ostatnio edytowane przez przemek1902 : 16.09.2010 o godz. 22:10.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów