|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy masz ochote kopac jeszcze w tym roku | |||
| Tak bardzo chetnie (Liga rzadzi Liga radzi Liga nigdy Cie nie zdradzi) |
|
490 | 57,11% |
| Prawdopodobnie tak, ale jeszcze nie wiem na 100% |
|
94 | 10,96% |
| Wolalbym nie, chyba ze pod partyjnym przymusem |
|
36 | 4,20% |
| Nie ma ch.... wole wpierdalac karpia |
|
181 | 21,10% |
| Decyzje zostawiam innym i dostosuje sie do niej |
|
57 | 6,64% |
| Głosujących: 858. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Dokładnie! To też było dobre, jak go naprostował Kowalczyk. ![]() ![]() |
||
|
|
Koneser
Od: 07.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
do tego trzeba inteligencji wyższej niż ma małpa
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
Tak, tylko że równie dobrze coś takiego mógł powiedzieć ktoś inny. Ja się z Tomaszewskim zgadzam w tym przypadku. Chodziło mi o treść wypowiedzi, nie o tego, kto ją wygłosił. Nie ma takiego sposobu prowadzenia wywiadów i takich odpowiedzi w mainstreamowych mediach. W blasku fleszy, czy tuszu drukarskiego wielu sili się na polityczną poprawność i ucieka od zdecydowanych słów. A tylko takie pomogą odczarować złą rzeczywistość. |
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Ależ wiadomo, tylko Smuda się pokłócił z tymi, którzy w reprezentacji grać powinni.
Boruc* Piszczek-Głowa-Jodłowiec-Boenish Błaszczykowski-Matuszczyk-Obraniak-Małecki Roger Lewandowski Klasycznego 4-4-2 Smudy grać się raczej nie da, ale 4-5-1 z cofniętym Rogerem jako fałszywym napastnikiem - można grać bez problemu. Do tego w odwodzie: Szczęsny, Rzeźniczak, Sadlok, Wilk/Borysiuk, Peszko, Jeleń/Brożek. To jest ów trzon kadry, nie trzeba być geniuszem by dojść do takiego wniosku. Prochu się nie wymyśli, tyle że nie ma sensu ciągle mieszać w składzie. Trzeba wreszcie zgrywać zespół i promować ofensywny styl. Praktycznie na każdą pozycję jest po 2 w miarę przyzwoitych kopaczy, tylko na lewej obronie jest kłopot. Boenish dopiero wraca po kontuzji, nie wiem co ew. z Wasilewskim. * nie lubię gościa, ale jest jedynym bramkarzem na odpowiednim poziomie grającym regularnie w klubie ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Taki skład kiedykolwiek wystąpił ? Nie oglądam teraz meczów kopaczy, ale to są jakieś wypociny. A jesli by się tak przydarzyło, że zblizona do twojej kadra wystąpi to i tak byłby skład by rozegrac 3 mecze, nic nie pokazać i do widzenia. Kto tu niby ma zrobić różnicę. Za mały potencjał.Piłkarze o podobnych, a może wyższych umiejetnościach reprezentowali nas na poprzednich turniejach, i ciężko im było sklecić jakiekolwiek ofensywne akcje.Co się zmieniło ? Na euro przyjadą zespoły lepiej operujące piłką, taktycznie i fizycznie na wyższym poziomie. I takich grajków jak Kuba będzie tam pięciu, sześciu w każdym zespole. I gra na powaznie, nie pierdzenie w sparingach.Ja nie wiem jak można dalej kłapać o tym samym i nie uczyć sie z doświadczeń lat minionych. Wystarczy trzeźwo spojrzeć na stan polskiej piłki i umiejętności tych piłkarzy.
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Za Weszło z FB:
Miłego końca weekendu, bo jutro może wybuchnąć bomba wokół kadry. Spory syf, sporo osób zostanie ubabranych gównem. Ciekawe o co chodzi? ![]()
...coście s....ysyny uczynili z tą krainą?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2005
Offline |
|
|
Cytat:
![]()
"A ja myślałem, że to śmieci,
Że to gówno z nieba leci..." |
||
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
I na tym powinieneś zakończyć swoją wypowiedź, nawet jeśli reszta Twoich słów po tym stwierdzeniu ma odzwierciedlenie w rzeczywistości. Jak można oceniać sytuację o temacie, w którym się nie jest chociaż trochę na bieżąco? To tak jakbym powiedział, że Kubica to cienias, ale F1 nie oglądam.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
|
Alkoafera kolejna
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Online |
|
|
Ktoś Smudzie flachę buchnął? To niewychowane gówniarze, zero szacunku dla trenera
.![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
ponoć piłkarze się zabawiali z panienkami
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Weszło! Musimy wam wyjawić jedno. Znamy wszystkie szczegóły tej sprawy od kilku dni. Rozmawialiśmy na ten temat z samymi zamieszanymi przed meczem z Litwą i jeszcze po nim. Zdecydowaliśmy się ich nie ujawniać, bo uważamy, że boisko i całą resztę należy rozgraniczyć, a wyrzucenie najlepszych piłkarzy z reprezentacji niczego dobrego nie przyniesie... Ale widać, nie jedyni dostaliśmy to info.
Weszło! A chodzi oczywiście o gang-bang. http://www.facebook.com/permalink.ph...d=150194924769 |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
http://www.fakt.pl/Bunga-bunga-wykon...y,99666,1.html
Ciekawe |
|
|
|
Banita
Od: 09.2010
Offline |
|
Napisali, że część z pierwszego składu odwiedziła dom dziecka, a reszta - sześciu - burdel. Moje pytanie, wie ktoś, którzy odwiedzili dzieci? Na pewno gdzieś o tym pisali.. BTW, dobrze, że Dyzma Małego nie powołał do tego szamba ![]() |
|
|
|
Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Ciekawią nazwiska oraz reakcja Franza S. Nie chcę tu tworzyć historii spiskowych, ale wygląda na to, że nie zależy im na umieraniu za trenera, a może to swego rodzaju "solidaryzowanie się" z Borucem, Małeckim i innymi
![]() Jedno nie ulega wątpliwości - niestety z inteligencją to co poniektórym reprezentantom nie po drodze. Mając pieniądze, sławę i będąc reprezentantem polski wyrabiają sobie taką opinię i robią wszystko, żeby tylko to przekreślić. ![]() Kupię stalowe felgi 16" (5x98) do Alfy Romeo 156. [PW]
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Rozłazi się to wszystko Franzowi...może niektóre grajki chcą go wywalić przez robienie takich numerów.
Może też (a raczej na pewno) jeszcze ktoś inny to wszystko nakręca... bo w rezultacie nie pozostaje nic innego jak skasować gościa, który nie ma wyników + nie daje żadnych nadziei na progres + nie panuje nad grupą nawet o tyle żeby chłopcy się bawili w taki sposób żeby to nie wyszło na światło... Wydawałoby się, że każdemu powinno się chcieć zagrać w finałach ME u siebie, a tu nieustający smród... nic się nie klaruje, a wręcz przeciwnie... Duża bida... co będzie musiało się stać żeby udało nam się wyjść z grupy
Ostatnio edytowane przez arti : 28.03.2011 o godz. 09:21.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
to nie złe jaja
a Franek Smuda mówił że ma samych spokojnych,grzecznych graczy którzy tylko mysla o trenowaniu a tu mu taki psikus wywineli... ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Co ciekawe to chyba tylko onet, narazie napisał o tym z tych głównych portali (nie licze zapowiedzi weszło). Też to troche dziwne bo zapowiada się grubsza sprawa.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
Byłem jeszcze co do tego nie do końca przekonany, myślałem, że to może wpływ mediów może też tak na ocenę Smudy wśród społeczeństwa, ale po wywiadzie dla OSI widać, że gość już nad niczym nie panuje, wyglądał jak znerwicowany furiat. A teraz jeszcze ta "bunga bunga"...Nie to żebym chłopakom żałował, niech robią co uważają za słuszne, ale mamy rok do turnieju życia naszej piłki, a zgrupowanie kadry nie jest odpowiednim miejscem na takie imprezy, co oczywiste.
Z drugiej strony jakby moim szefem był Smuda, a przełożonym szefa Lato, to też bym to .......ił pewnie z góry na dół. Oczywiście w ich (piłkarzy) pracy jest też aspekt reprezentowania narodu, ale mimo wszystko... Cytat:
![]() P.s. Polecam, tekst trafny, o dziwo z onetu: http://sport.onet.pl/pilka-nozna/rep...wiadomosc.html
Ostatnio edytowane przez rw88 : 28.03.2011 o godz. 09:54.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
weszlo podrzucilo temat do faktu (maja w tym swoj interes) i dlatego nikt nie chce o tym pisac ![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Guest
|
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
I wychodzi kolejny raz, ze Smuda to facet pozbawiony jaj. Pilkarze go nie szanuja(i sie im nie dziwie) i takie sa tego efekty. Ilu pilo przy pierwszej "aferze'(bo to nie bylo nic zlego, skoro pili PO zgrupowaniu...ale Dyzma chcial zrobic pokazowke i polecial z tym do mediow po miesiacu
. Facet nie panuje nad tym, co dzieje sie w reprezentacji i juz z tego powodu powinien byc wypier... na zbity pysk, o poziomie gry i postepach nawet nie wspominam. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Cytat:
Ostatnio edytowane przez fanfan : 28.03.2011 o godz. 12:28.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Odnośnie siły naszej reprezentacji, bardzo ciekawie ujął to Boniek:
"Żeby prognozować, musielibyśmy mieć 25 piłkarzy na zbliżonym poziomie. A my musimy myśleć, co będzie robiło trzech Polaków w Dortmundzie, czy będą grali, czy nie, czy ktoś złapie kontuzje. W bramce mamy dwóch czy trzech bramkarzy. Jeśli się okaże, że ani Szczęsny, ani Fabiański nie są podstawowymi bramkarzami, albo są kontuzjowani i że Błaszczykowski naciągnął mięsień, że Jelenia bolą plecy, to mamy inną reprezentację. " http://www.weszlo.com/news/6501 |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
Mnie inna sprawa ciekawi. Czy Smudę zwolnią przed Euro. To jest dla mnie smaczek. Jeśli dobrze kojarzę betonowi z pzpn nie uśmiechało się go zatrudniać, ale ulegli presji mediów i kibiców (akcja koniec pzpn te klimaty) Teraz atmosfera wokół kadry zaczyna się robić co raz gorsza i być może ci, którzy domagali się jego nominacji teraz doprowadzą do jego zwolnienia.
Ostatnio edytowane przez tofik : 28.03.2011 o godz. 13:39.
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
W połowie Boniek ma rację. Bo żeby tak było jak on pisze musi być jeszcze trener,który ich odpowiednio ustawi i zmotywuje. Obecnie reprezentacja nie ma trenera, to jest problem. Patrzmy na to wszystko trzeźwym okiem. Może Klopp z Borussi rozrysuje jakieś ustawienia,schematy dla naszej kadry. Piłkarze muszą sami coś wymyślić aby nie było mega lania w każdym meczu. Cokolwiek.
Uważałem,że jak mamy Euro to ładnie się do nich przygotujemy. Wystawimy wszystko co mamy najlepsze i chociaż przez 45 minut nawiążemy walkę z jakimś renomowanym rywalem. Że coś pokażemy,bo siłą rzeczy na gospodarzach będą zwrócone przez pewien czas oczy. Może jakiś dwóch młodziaków zaprezentuje się szerszej publiczności,że naprawdę coś będziemy usiłowali pokazać. No cóż,sami sobie odebraliśmy jakiekolwiek szanse na starcie robiąc trenerem Smudę.Ten człowiek ma problemy aby coś składnie powiedzieć, a co dopiero dowodzić grupą ludzi,dając im jakieś wskazówki. Euro to poważna impreza, gdzie przyjeżdżają ekipy walczyć na 100 procent, gdzie rodzą i gasną gwiazdy. Tymczasem my pokazujemy,że ta impreza nam lata tak naprawdę. Sami postanowiliśmy być poza nią,zanim ona się rozpoczęła. Szkoda. Z drugiej strony jak dokończą wszystkie stadiony,to mogą nam je odebrać. ![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
1) zwolnią Smudę to prasa z nimi pojedzie że podjęli złą decyzję o wyborze Frania i teraz to już jest za późno + będą mu musieli wypłacić kontrakt do końca co ich zaboli. 2) pozostawią Smudę to prasa z nimi pojedzie że nic nie robią. Lato jak usłyszy, że ma dwa wyjścia: jedno złe, drugie niedobre to pomyśli że wcale nie chce wychodzić. I nic nie zrobi. A jego doradcy od PR doradzą mu, żeby wymyślił temat zastępczy a tutaj pomysł sam się narodził i jest znakomity: klubowi chuligani chcą zniszczyć Euro! Spokojnie, na tym wątku dojadą do Euro a po klęsce kadry odtrąbią sukces w postaci braku burd i tasaków na stadionach. Sukces? Sukces. To i premia się należy. ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Dziwne, ze jakos pilakrzom Lecha to nie przeszkadzalo kiedy wychodzili z grupy w pucharze UEFA. Powód: omylkowo zacytowany JARO :)
Ostatnio edytowane przez dynek.pl : 28.03.2011 o godz. 14:19.
![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|