The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Lao
Junior Member

Od: 07.2018

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.08.2018, 15:16
Akurat nasz pierwsza 11 jest całkiem solidna, tak długo jak nie będzie kontuzji można walczyć z każdym, zwłaszcza po dwóch niezłych meczach, nie ma sensu od razu się skreślać to jest sport zawsze trzeba grać o zwycięstwo a kibic jest po to by w to zwycięstwo wierzyć. Dla mnie w tym sezonie żaden wynik Wisły nie będzie rozczarowujący, ale nie będę w jakimś wielkim szoku jak znajdziemy się na tych miejscach 4-6 chociaż jakoś też specjalnie nie liczę.
Odpowiedz cytując
tony_montana
Junior Member

Od: 07.2006

Stary 02.08.2018, 16:26
Zgadzam sie z s1mone.

Jagiellonia ma wyrownana kadre i potrafi grac dobra pilke ale to tylko (moze az?) ekstraklasa. Udalo sie wygrac w kwietniu to i teraz moze sie uda. W ekstraklasie nie graja pieniadze. Mysle ze grupa mistrzowska to realny i aktualny cel a tam zobaczymy.

Zycze Jagiellonii sukcesow w LE. Ale tak czy owak ten mecz bedzie im tkwil w nogach i glowach a zarazem odbije sie na przygotowaniach do ekstraklasy.

https://www.youtube.com/watch?v=_Ev2MceAdW0
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 02.08.2018, 22:08
Jaga się zmęczyła ale awansowała. W Porto było raczej gorąco (max 35 w dzień). Na pewno z nami zagrają zmiennicy.
Jedyny problem, że w poprzednim meczu zmiennicy wygrali 2:0 w Gdyni.
Co do głowy to w Białymstoku ekstaza, więc tu nad nami mają przewagę.
Ostatnio edytowane przez pepe72 : 02.08.2018 o godz. 22:11.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 02.08.2018, 22:16
właśnie na dwoje babka wróżyła , ekstaza więc może wkraść się rozluźnienie, odpuszczenie, zbagatelizowanie rangi meczu przez szanownych pucharowiczów
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 02.08.2018, 23:23
Arkadiusz.Czerepach napisał(a):Wyświetl post
właśnie na dwoje babka wróżyła , ekstaza więc może wkraść się rozluźnienie, odpuszczenie, zbagatelizowanie rangi meczu przez szanownych pucharowiczów
O ile dobrze pamiętam to w meczu z Arką Mamrot zrobił 8 zmian. Zakładam, że w meczu z nami będzie podobnie.
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 03.08.2018, 07:33
Ten mecz pozwoli odpowiedzieć sobie na wiele pytań. Mierzymy się z przeciwnikiem z ciut innej półki niż Miedź czy Arka. Będzie to weryfikacja potencjału i choć Jagiellonia na pewno zagra przemeblowana po meczu w europejskich pucharach, to i tak będziemy mogli zweryfikować jaka jest faktyczna siła ofensywna Wisełki. Remis biorę w ciemno.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Stary 03.08.2018, 08:01
Jaga gra w niedzielę z nami a w czwartek podejmuje Belgów. Po wczorajszym meczu na wysokich obrotach z pewnością Mamrot zaserwuje rotacje w składzie, ale Jaga może sobie na to pozwolić, bo ma przyzwoitych zmienników. Mi akurat Świderski kojarzy się ze strzelenia branki WIśle w Krakowie, ale wtedy to była bramka honorowa na 5:1....
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
Enigmovsky
Member

Od: 04.2018

Stary 03.08.2018, 17:28
Pomimo tego że Jagiellonia po meczu Ligi Europy i przed kolejnym meczem w tych rozgrywkach, mecz będzie trudny.
Z drugiej jednak strony jak mamy punktować w meczach wyjazdowych to nawet z takim rywalem trzeba to zrobić, ciężko się gra co trzy dni a spotkanie z Belgami to historyczny dla Jagi mecz, w III rundzie jeszcze nie byli.
Według mnie po dobrym meczu skończy się 1:1.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Stary 03.08.2018, 17:35
Ciężki mecz się szykuje wszystko może się zdarzyć nasza wygrana jak i przegrana....
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
piotek
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 03.08.2018, 19:04
brylant17 napisał(a):Wyświetl post
Ciężki mecz się szykuje wszystko może się zdarzyć nasza wygrana jak i przegrana....
Jeszcze remis lub obostronny walkower

Zgadzam się, że to będzie pierwszy poważny test dla Drużyny. Remis bedzie jak najbardziej satysfakcjonujący, ale jako że to mój pierwszy w tym sezonie mecz, który mogę obejrzeć na żywo, to serce czeka na zwycięstwo.
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 04.08.2018, 13:34
Ja się zgodzę niestety z typem na stronie, że jakieś 2-0 dla Jagi.
Owszem mieli ciężki mecz, ale zrobią kilka zmian bez burzenia ładu i w dalszym ciągu są dużym faworytem.

Nie ma co się pompować, jak się uda jakikolwiek punkt wyszarpać to będzie duży sukces.
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
Gunner1906
Senior Member

Od: 05.2013

Stary 05.08.2018, 13:36
Nie wierzę co tu czytam. 14 miejscem sukcesem? Mam 100 procent pewności że ci co wygaduja takie androny pierwsi będa płakać jak przegramy 3 mecze z rzędu i będą wołać o zmianę trenera. Legia Lech Jagiellonia. Te 3 drużyny maja wyraźnie lepsza kadrę od nas i tyle. Może jeszcze Zagłębie nieźle wygląda ale też bez jakieś przepaści więc o jakim sukcesie za zajęcie 14 miejsca mówicie? Z taką kadra jaka w tym momencie dysponujemy miejsca 5-8 jak najbardziej w zasięgu a nie jakieś 14 (pfu!). Oczywiście że nie dysponujemy super grajkami ale proszę mi podać drużyny które na bank będą przed nami oprócz 4 wymienionych. Pewnie lepsze mecze będziemy przeplata słabymi jak w ostatnich 7 latach ale taki pesymizm mnie mocno dziwi. Co do meczu to tak jak w poprzednim zdaniu, były dwa dobre mecze i szkoda ze nie ma 6 punktów bo dzisiaj cudów się nie spodziewam. Liczę że Jaga się skupi już na Belgach plus da im się we znaki wyjazd z Portugalii. Remisik po fajnej grze jak najbardziej będzie cieszył. Ważne żeby w piątek zdobyć 3 punkty z Płockiem
Ostatnio edytowane przez Gunner1906 : 05.08.2018 o godz. 13:38.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 05.08.2018, 13:55
Gunner1906 napisał(a):Wyświetl post
Nie wierzę co tu czytam. 14 miejscem sukcesem?...
Nie sukcesem, a celem zarządu. I chyba nie w tym temacie.
Ostatnio edytowane przez pepe72 : 05.08.2018 o godz. 14:04.
Odpowiedz cytując
Sylwus1988
Senior Member

Od: 03.2018

Stary 05.08.2018, 14:04
Ireneusz Mamrot trener Jagiellonii przed meczem z nami dość pochlebnie na nasz temat.
http://www.jagiellonia.pl/aktualnosc...traklasie.html
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 05.08.2018, 14:05
Sylwus1988 napisał(a):Wyświetl post
Ireneusz Mamrot trener Jagiellonii przed meczem z nami dość pochlebnie na nasz temat.
Nie tylko on:
http://weszlo.com/2018/08/05/jaga-sp...a-weryfikacja/
Odpowiedz cytując
Sylwus1988
Senior Member

Stary 05.08.2018, 14:16
No i dobrze. Po ostatnich burzach takich opini i ciepłych słów potrzebujemy jak powietrza.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Stary 05.08.2018, 15:23
pepe72 napisał(a):Wyświetl post
Nie sukcesem, a celem zarządu. I chyba nie w tym temacie.
Skąd wiesz jakie cele postawił zarząd przestań już pisać o tym 14-tym miejscu może spadnijmy od razu co ?
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 05.08.2018, 15:30
Ja od początku pisałem, że zagraliśmy świetną piłkę w dwóch pierwszych meczach. Nie wymagam zwycięstwa z mocną Jagą, ale uważam, że nas na nie spokojnie stać. Wiele zależy jak się mecz ułoży. Pozostaje trzymać kciuki.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 05.08.2018, 18:26
brylant17 napisał(a):Wyświetl post
Skąd wiesz jakie cele postawił zarząd przestań już pisać o tym 14-tym miejscu może spadnijmy od razu co ?
Nie wiem jakie postawił. Wiem jakie powinien postawić.
A dyskusja była w kontekście nowych transferów do klubu, na które nas nie stać.
Odpowiedz cytując
Charlie
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 05.08.2018, 19:02
Brożek, Stilic, Wolski, Brlek, (L)opez, momentami też Małecki - w ostatnich latach Wisła niemal zawsze miała lidera ofensywny, który napędzał akcje, albo je wykańczał. Teraz kogoś takiego nie ma, przez co pomimo generalnie niezłej gry mamy (i będziemy mieć) bardzo duże problemy ze strzelaniem goli.
kacpaw91 napisał(a):Wyświetl post
Lepiej odpaść z Levadią niż z Podbeskidziem w Pucharze Polski,
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 05.08.2018, 19:18
Wynik wydaje mi się sprawiedliwy. Nie graliśmy źle. Lis stremowany, ale będą z niego ludzie. Jedziemy dalej.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
Żuraw91
Member

Od: 07.2018

Stary 05.08.2018, 19:22
Cytat:
Brożek, Stilic, Wolski, Brlek, (L)opez, momentami też Małecki - w ostatnich latach Wisła niemal zawsze miała lidera ofensywny, który napędzał akcje, albo je wykańczał. Teraz kogoś takiego nie ma, przez co pomimo generalnie niezłej gry mamy (i będziemy mieć) bardzo duże problemy ze strzelaniem goli.

Trzeba liczyć albo na kolejne odrodzenie Małeckiego albo na to, że jak minie okienko transferowe to Imaz pogodzi się z pozostaniem i zacznie grać na poziomie. Osobiście liczyłem na Korta, ale to chyba nie ten rodzaj zawodnika. Wojtkowski zanim się fizycznie podbuduje i poukłada wszystko w głowie to pewnie runda jesienna minie. Grunt, że w obronie wyglądamy solidnie i jak to się utrzyma to jakoś te bramki będzie się wciskać przeciwnikom
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Stary 05.08.2018, 19:23
Charlie napisał(a):Wyświetl post
Przyjdzie Sobiech i będzie liderem tej drużyny tak mi się wydaje....
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
Sylwus1988
Senior Member

Stary 05.08.2018, 19:34
Bardzo dobry mecz. Pomimo braku punktów wielkie brawa dla piłkarzy i trenerów. Widać że chłopaki na treningach pracują nad wieloma rzeczami. Ewidentnie poprawie uległy dokładność i szybkość podań, przyjęcie piłki, gra w obronie wygląda najlepiej od niepamiętnych czasów, tak jak dzisiaj piłki i pilkarzy Jagi zatrzymywali Bartkowski czy Wasyl czy Basha no super. Zwróciłem tez uwagę na kilka szybkich podań z pierwszej piłki na małej przestrzeni i brak wykopywania piłki do przodu na alleluja jakoś to będzie. Ewidentnie widać po zespole ze im sie chce grać, ze na treningach też im się chce bo poprawili w tak krotkim czasie technike i ze słuchają i szanują trenera/trenerów. Niby przegrana no ale jednak gra mocno napaqa optymizmem przynajmniej mnie
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 05.08.2018, 19:34
Charlie napisał(a):Wyświetl post
Poprzedni sezon też zaczynaliśmy bez lidera, albo raczej byly nim ostatnie tchnienia Brleka. Carlitos dopiero wystrzelil na dobre w 5 kolejce i meczu z parchami stał się liderem.
Po cichu liczę, że Halilovic pociagnie naszą grę. Wojtkowski też ma niezłe papiery. Poki co jednak Stolar stawia na Boguskiego i kim jak kim, ale nim żadnego rywala nie zaskoczymy. Musi przyjść zmiana warty...
Odpowiedz cytując
obikenobi
Senior Member

Od: 02.2013

Stary 05.08.2018, 20:17
Niezły mecz w naszym wykonaniu. O porażce zadecydował błąd jednego piłkarza. Nie jestem uprzedzony do Buchalika, ale czułem w kościach, że dzisiaj coś odstawi. Oczywiście można też zrzucić na sędziego, bo mógł być wcześniej faul na Ondrasku.
Co do dyskusji o problemach ze strzelaniem goli, to jest oczywiste że będzie z tym problem dopóki lider się nie ujawni. Spójrzmy prawdzie w oczy. Z Arką sytuacje nam wykreowali sami przeciwnicy (tylko druga setka Imaza wymuszona przez Małeckiego), z Miedzią gole po stałym fragmencie i kontrze, dzisiaj zero z przodu. Tak sobie myślę, czy ten nasz pressing i agresywny doskok to nie jest recepta Stolarczyka na nasze problemy. Wymusić błąd, odebrać piłkę blisko bramki przeciwnika, stworzyć dzięki temu przewagę i od razu jest łatwiej.
Następny mecz bardzo ważny, obowiązkowo 3 punkty, bo po meczu z Płockiem terminarz wcale nas nie rozpieszcza.
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 05.08.2018, 20:20
Wcale nie uważam, że wynik był sprawiedliwy. Optyczna przewaga lekko po naszej stronie, Jaga trochę bardziej konkretna (mniej okazji bramkowych, za to dogodniejsze). Remis byłby sprawiedliwszy.

Fatalny błąd Buchalika (i sędziego - faul na Ondrasku) ustalił wynik. Chociaż tam chyba też był karny po interwencji Wasyla, więc w sumie wyszło w błędach 1:1.

Brawo dla drużyny za bardzo dobrą grę w 10tkę. Dopiero pod sam koniec spuchli, bo wcześniej mocno śmierdziało golem dla nas.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 05.08.2018 o godz. 20:22.
Odpowiedz cytując
tas de fleia
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 05.08.2018, 20:41
Sylwus1988 napisał(a):Wyświetl post
Mamrot z tego co kojarzę, to zawsze pochlebnie na nasz temat się wypowiada, chyba pozytywnie do Wisełki nastawiony. Co do meczu, to da się to oglądać i to cieszy. Coś wygramy, coś przegramy, ale można czekać na mecz bez wstydu. Lis to takie mam wrazenie, że może się nadawać do wykorzystania do gry, ale zobaczymy.
Odpowiedz cytując
wiertar
Senior Member

Stary 05.08.2018, 21:00
czaro napisał(a):Wyświetl post
Wynik wydaje mi się sprawiedliwy. Nie graliśmy źle. Lis stremowany, ale będą z niego ludzie. Jedziemy dalej.
Ty tak poważnie? Sprawiedliwy? Przeciez nas sędzia przekręcił. Tutaj powinien być tenis i tyle. Jagiellonia wcale lepsza od nas nie byla, niestety lysa ....a wkroczyła do gry.
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut Po klimat trybun na wyjazdach byłeś ilu dobra oprawa i ekipa w dobrym stylu, tygiel emocji choć pełno s****ysynów, chce abyś zdech i choć wynik w plecy, śpiewasz dalej zdarte gardło cię leczy, to niby parę liter, parę piłkarzy wiesz niby w polskiej lidze nic się nie zdarzy wiesz, ale gdy płona race śpiewają trybuny znowu wygramy nie ważne u nas czy u nich, poczucie dumy gdy tamci mówią o nas to dla tych co zarywaja życie na stadionach...
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Stary 05.08.2018, 21:05
Mecz typowy na remis faul iczerwien bezdyskusyjne ale wcześniej przy odbiorze piłki Ondraszek leży idzie kontra i Marciniak nie przerywa gry, 2razy w podobnej sytuacji gdy idzie kontra Wisły leży Romanczuk od razu zatrzymanie gry..... pomijając, że na Ondraszku przed tą kontra był chyba faul. Poza tym dobrze grali nawet w 10. Boguski na ławkę, Wojtkowski za niego, Imaz i Małecki na skrzydłach.....
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów