The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.06.2018, 07:26
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Nie chcę mówić, że takie zespoły jak Argentyna, Francja, Urugwaj, Belgia czy Anglia nie moga zdobyć MŚ na tym turnieju ale jednak moim zdaniem tym drużynom czegoś brakuje. Mają mocne ekipy ale nie jest to taki top, że zawsze da dobry mecz i ma to "coś" co pozwoli pokonać absolutny top. A tym absolutnym topem są dla mnie ekipy Portugalii, Hiszpanii, Brazylii i Niemiec. To są dla mnie koty, które mają mocne ekipy, sa na fali, są zawsze ten ułamek lepsi jak zajdzie taka potrzeba.
A póki co Argentyna ma ten sam bilans co Brazylia i Hiszpania, zaś Niemcy są w dupie bo nie dość, że zagrali chujowo, to jeszcze przegrali. A już sparingi przed mundialem pokazywały, że z formą jest średnio Pewnie któryś z tych top-zespołów i tak finalnie sięgnie po MŚ ale na razie mistrzostwa super bo sypie niespodziankami.
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 18.06.2018, 08:28
Jak widać metoda Meksyku żeby dzień przed meczem iść pochlać na miasto sprawdza się lepiej niż dodatkowy trening Helmutów.
Też pamiętam że nigdy nie uczyłem się dzień przed sesją bo i tak to gówno dawało

Jak na pierwsze mecze to i tak sporo niespodzianek. Mam nadzieję że jutro niespodzianki nie będzie ...
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 18.06.2018, 15:58
Oglądam początek Belgia - Panama.
Hymny.

Żaden czarny czy ciapaty "Belg" nie śpiewa.
Niby nic.
Ale ja na miejscu trenera bym ich wyp...ił
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
TIR_DO_SŁUBIC
Senior Member

Od: 05.2017

Stary 18.06.2018, 17:11
Oni są piłkarzami a nie śpiewakami.
Probierz cwel! Ole ole ole! AUUU AUUU!
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 18.06.2018, 17:54
Cytat:
A póki co Argentyna ma ten sam bilans co Brazylia i Hiszpania, zaś Niemcy są w dupie bo nie dość, że zagrali chujowo, to jeszcze przegrali. A już sparingi przed mundialem pokazywały, że z formą jest średnio Pewnie któryś z tych top-zespołów i tak finalnie sięgnie po MŚ ale na razie mistrzostwa super bo sypie niespodziankami.
Zgadza się, Niemcy i Brazylijczycy zaskoczyli wszystkich a najbardziej chyba siebie. Ale zdanie swoje podtrzymuję i chodzi mi o taką subtelną różnicę, że Argentyna z Messim, który zawsze robi dym ale w reprezentacji nie wnosi wiele, nie umie być skuteczny, a te karne, które spierdziela to chyba przejdą do historii, w sumie już przeszły. Chyba tylko Beckham może się z nim równać pod tym względem I to jest zespół, któremu czegoś brakuje a z kolei Ronaldo daje tej Portugalii to "coś"
Dlatego zdanie podtrzymuję, ze tamte repry, które wymieniłem są na topie a reszcie czegoś zabraknie.
Chociaż jak pokazują te MŚ czy w ogóle inne imprezy, każdy może wygrać z każdym i nie ma słabych drużyn na swiecie. Skoro takie USA nie wchodzi do MŚ a wchodzi Panama albo Szwedzi eliminują Włochów... Czasami wszystko to kwestia szczęścia, rzekłbym nawet przypadku. Bo gdzie sa tak wyrównane drużyny to decyduje los kto wygrywa.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 21.06.2018, 06:04
Wczoraj Iranowi należał remis jak psu buda,a nawet i coś więcej Hiszpania dramatycznie słaba gol z przypadku....
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Stary 21.06.2018, 07:24
Podobnie jak i Marokańczykom. Nie zmienia to faktu, że z takimi ekipami gra się źle największym. Urugwaj niby lepszy od Arabii, ale... no bylejakość.
Ciekawe co dziś zrobią Francuzi i Argentyńczycy...
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 21.06.2018, 07:39
Iran skręcony - cała ekipa fachowców przed VAR'em a nie rozróżniają spalonego od pozycji spalonej.
Chyba że wystające kolano jest powodem do gwizdka - ciekawe że w innych meczach aż tak dokładni nie są.

Pomijając Turbany w pierwszym meczy z Ruskimi to jak do tej pory zagraliśmy największą padakę. Ajatollahy z taką grą jak wczoraj by nas powieźli jeszcze bardziej niż Senegal.

Dzisiaj kciuki za Chorwatów !
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 21.06.2018, 07:44
Kocur, nie wiem o co ci chodziz tym spalonym ale jesli mowisz o sytuacji z nieuznanym golem to spalony nie byl w momencie bicia pilki z wolnego tylko po drodze jeszcze Iranczyk glowkowal zanim pilka doszla do strzelca bramki, i wtedy byl spalony. W mojej ocenie, sedziowie dobrze zadecydowali
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 21.06.2018, 07:55
Kurcze, muszę poszukać na youtubie ale z tego co pamiętam to kamery, komentatorzy skupili się na gościu, który faktycznie był z metr z przodu ale nie brał udziału w akcji więc spalonego nie powinno być.
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Stary 21.06.2018, 08:52
Nikt Iranu nie skręcił, tam był w dwóch momentach ofsajd.
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 21.06.2018, 09:03
Dalej mam wątpliwości ...

https://www.youtube.com/watch?v=NdM9X17T3qM

Ten co główkował był sporo schowany - inny był za linią obrońców ale to nie jest spalony ale pozycja spalona.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 21.06.2018, 10:05
Też mam wątpliwości. Na pozycji spalonej był inny piłkarz.
Moim zdaniem bramka jak najbardziej prawidłowa i nawet nasi VARowcy nie mieliby wątpliwości.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 21.06.2018, 10:12
Przecież tam był spalony(metrowy) w momencie, kiedy gość z Iranu zagrywa tą piłkę głową do strzelca gola. Po drugie, VARowcy na Mundialu mają technologię z natychmiastowym nakładaniem linii(czyli inaczej, niż u nas). Po trzecie, przy korzystaniu z VARu, 5 cm spalony to spalony.
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 21.06.2018, 10:24
Ten co był metr to nie brał czynnego udziału w akcji. Prędzej się skłonię do tych 5 cm bo wiadomo że Hiszpania to Hiszpania
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Stary 21.06.2018, 11:44
Jejku, przecież najpierw idzie dośrodkowanie, tutaj gość zagrywa głową do kolegi, który jest na spalonym. Jaki pasywny spalony? To w momencie dośrodkowania, a nie odegrania piłki. Wczasie meczu była idealna powtórka i tam był metrowy spalony. Facet sobie przyjmuje piłkę i wraca za linię obrony.

https://m.youtube.com/watch?v=_3C6DK8n0mQ - tutaj wszystko, jak na tacy. Druga stopklatka i w tym momencie boczny podnosi. Potem pokazali, że to oczywiście irańczyk zagrywa głową.
Ostatnio edytowane przez For_FuN_ : 21.06.2018 o godz. 11:59.
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 21.06.2018, 13:25
Nie ma czegoś takiego jak pasywny spalony - spalony albo pozycja spalona. Dośrodkowanie nie było centralnie na gościa który był za linią obrońców.

Są takie sytuacje, na naszym podwórku również kiedy nigdy nie będzie pełnej zgody - tak i w tym przypadku.
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Stary 21.06.2018, 15:45
Dalej nie wiem, o czym ty mówisz. Masz powtórkę. Irańczyk zagrywa głową do gościa, który jest na metrowym spalonym... Naprawdę, to forum pokazuje, jak ludzie nie znają przepisów sportu, który oglądają. Już w meczowych miałem różne dyskusje na ten temat i pomagało wklejanie przepisów, i wytycznych do przepisów(które są na stronie PZPN).
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 21.06.2018, 18:18
https://zapodaj.net/12b00dd0ad1ea.jpg.html

Gość z nr 20 zgrywa piłkę do gościa z nr 6, który strzela bramkę. Jeśli ktoś tu ma wątpliwości co do spalonego to ja wysiadam.

Edit. Jeszcze się przypatrując tej akcji dokładniej to wydaje mi się, że tą piłkę to zgrał nie gość z nr 20 tylko Irańczyk, który był przed nim. I to w dodatku ręką.
Ostatnio edytowane przez ciacho : 21.06.2018 o godz. 18:23.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 21.06.2018, 20:40
Kocur czy Ty się dzisiaj postanowiłeś w trolla zabawić? A Ci eksperci, którzy sie głowili gdzie tu był spalony itp to śmiech na sali. Spalony na metr a Ty tu o jakichś pasywnych spalonych, 5 cm spalonych czy sytuacjach, w których nigdy nie będzie zgody hehe

http://sport.tvp.pl/mundial2018/3773...osc-iranczykow

Tu masz jeszcze z bliska powtórkę. Gościu, któryś tam zagrywa głową czy nawet ręką, nieważne i w tym momencie ten z nr 6 jest na spalonym. I przyjmuje piłkę i strzela gola. Tyle.

PS Dlatego nawet ten gościu co strzelił nie sapał do sędziego po nieuznaniu gola bo sam wiedział, że był na spalonym
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 21.06.2018 o godz. 21:01.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Stary 22.06.2018, 08:19
Pierdu pierdu o ewidentnym ofsajdzie już od kilku postów a tu chyba po fazie grupowej pożegnamy Messiego i spółkę. Wczorajsza Argentyna to jakiś dramat. Ja wiem, że do 0:1 wszystko było możliwe, ale potem... nie mieli absolutnie pomysłu co zrobić, a Chorwaci mądra obrona, KOLEKTYW, WALKA. Piękna sprawa!
Dziś najciekawiej zapowiada się konfrontacja Serbów ze Szwajcarią.

Ps. Ten Mundial za chwilę może być niczym Mistrzostwa Europy... Wszystkie europejskie wychodzą, pewnie my zachwiejemy tą statystyką
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 22.06.2018, 10:34
Mundial moze za chwile byc niczym Mistrzostwa Europy jeszcze pod jednym wzgledem. Sportowym. Czuje, ze ktos psim swedem, podobnie jak Portugalia na Euro, zostanie mistrzem. Faworyta nie widac na horyzoncie. Gra tez nie na najwyzszym poziomie. Poki co najlepiej to sie prezentuja druzyny, ktore nie maja na tym turnieju za bardzo czego szukac bo im sie przynajmniej chce grac.
Odpowiedz cytując
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Stary 22.06.2018, 10:36
Chorwaci wczoraj poezja wszystko co człowiek kocha w futbolu.
alejasienieznam
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 22.06.2018, 10:43
Zawsze tak było, że ci którzy chcą wygrać MŚ rozkładają siły i formę na miesiąc. Stąd w meczach grupowych nie błyszczą. A ci dla których wygraną jest samo wyjście z grupy własnie teraz błyszczą. Potem większości "gwiazd grupowych" brakuje sił i powrót do domu zaraz po wyjściu z grupy.

Dla silnych zespołów sztuką jest wyjść z grupy przy najmniejszym nakładzie sił. Ale nie można z tym przesadzić (Argentyna) bo można szybko odpaść.

btw
Chorwaci sami twierdzą że ich obecna reprezentacja jest tylko słabsza od tej legendarnej z Sukerem, Prosineckim, Bobanem. Są w stanie zajść wysoko.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Vinci
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2005

Stary 25.06.2018, 21:01
Iran ordynarnie skręcony został przez tego sędziego. Najpierw czerwień dla Ronaldo, a później niepodyktowany karny...
"Kradzione szczęścia nie daje..."
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 25.06.2018, 21:07
Beka z tego VARu. Miał być system, który będzie weryfikował i podpowiadał sędziemu i dzięki temu miały się skończyć oszustwa a te ....y zrobiły to tak, że jak im się podoba to jest VAR a jak nie to udają, że nic nie ma hahaha Ja jebie. To jest mafia jednak. Jest to dobre narzędzie ale tak stosowane to nie różni się w efekcie niczym od wałków, które były przed wprowadzeniem VAR. Wtedy sędzia widział i gwizdał co chce a teraz raz zagwiżdze z pomocą VAr a raz nie = efekt identyczny i wałki identyczne.
A co zrobiły Portugalia i Hiszpania to ja nie wiem. Może odpalą później ale póki co to pokazały ładną padakę. Narazie to jeszcze ten mundial nie zweryfikował chyba tylko Chorwatów i Belgów którym nie ma co zarzucić, no i może Meksyku. Reszta albo się męczy albo już dostała bęcki na otrzeźwienie jak dziś Rosja.
drozd:
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Stary 25.06.2018, 21:50
Szkoda Iranu, cały świat widział, poza paroma fanbojami Ronaldo, że się chujowi należało czerwo, a dostał żółta. Czuję dziwnie, że obsmiana Argentyna zajdzie dalej od Portugalii... Zwróćmy uwagę, że Portugalia 2 z 3 goli strzelonych Hiszpanom zawdzięcza słabej dyspozycji De Gei. Od Maroka byli gorsi, od Iranu... No mecz na remis. Hiszpanie pewnie prześlizgną się po Rosji ale później...? Prawdopodobnie Chorwaci i jeśli ci się nie pogubią to katastrofa La Roja murowana.
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 27.06.2018, 07:16
I Nigeria może tylko pluć sobie w brodę. Jak widać na Argentynę grillowanie w mediach zadziałało, jednak da się spiąć poślady.
W 1/8 walczą z Żabojadami i po tym co pokazała Francja do tej pory mają szansę zajść jeszcze wyżej.

Dalej trzymam kciuki za Chorwatów z Danią.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 27.06.2018, 08:28
Gdyby nie wałki sędziów to pewnie Nigeria by awansowała. No a tak to mamy VAR i cyk.. jak trzeba to robimy dalej wałki i nie dajemy karnego Nigerii czy Iranowi. Żal na to patrzeć bo miało pomóc a ....y teraz już ewidentnie oszukują bo teraz już się nie da powiedzieć, że "sędzia ma sekundę na decyzję, był źle ustawiony i mógł nie widzieć". Także boli to sędziowanie teraz tak jak nigdy, i w....ia tak jak nigdy
drozd:
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 27.06.2018, 17:03
Żegnamy Niemców piękny dzień! Auf Wiedersehen
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów