|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
Barientosa mozna sie pozbyc juz w czerwcu
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
A czemu chcesz się go pozbyć?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2011
Offline |
|
|
Barrientos ma ogromny potencjał, tylko strasznie się gubi, nie przykłada się do podań. Ma świetny ruch, nie traci piłek w bezpośrednim starciu z rywalem. Problem rodzi się, gdy trzeba dokładnie podać.
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Dzięki Donaldowi jesteśmy w pierwszej 8
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Ja rozumiem, że na tle ostatnich występów dzisiejszy Buchalik był wyśmienity. Gdy jednak weźmie się jednak pod uwagę to co bramkarz powinien robić w meczu był to poprawny występ i nic więcej.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Bo uwazam ze jest bardzo slabym zawodnikiem , bez szybkosci , jakiejs wielkiej techniki i pomyslu na gre , wg mnie to kolejny slaby wystep tego zawodnika, ale to tylko moje zdanie ....co do "gornej 8 " ...czy nie lepiej byloby zajac 7-8 miejsce zeby w Krakowie pograc z pierwsza trojka ? .... bo chyba z tych bzdur o europejskich pucharach sie juz wiekszosc wyleczyla , fajnie byloby zagrac na luzie z 7egia, Amica i Jaga u siebie , i wyjazdy do Lechii i Slaska ...kibicowsko fajna sprawa
Ostatnio edytowane przez AntyMod : 26.04.2015 o godz. 21:08.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
No Barrientos to ma szybkosc CHrapka
![]() ![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
8 ekipa gra z 1 i 2 u siebie. Nie wiem skąd masz info, że są mecze z pierwszą trójką u siebie. 4 miejsce to dla nas dobra opcja. 4 mecze u siebie w tym prawdopodobnie z Legią, pod względem ekonomicznym idealnie. ![]()
the future's uncertain
and the end is always near |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2014
Offline |
|
|
Barrientos technicznie bajka, ale błyski przeplata dramatycznie głupimi zagraniami, więc jest co poprawiać. Bury ewidentnie ma problemy z grą na LO, bo lewa noga u niego leży. Stilić niewidoczny, może 2-3 dobre zagrania. Brożek ....a dramat, ławka w nast. meczu, Jankowski zamiast niego w ataku, bo ostatnio nie gra tak źle.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Buchalik - chyba pierwszy raz zagrał u nas nie poprawny, ale po prostu bardzo dobry mecz
Głosy nawołujące (w tym mój) do wstawienia między słupki Miśka powinny narazie ucichnąć.Dudka - to był ten sam grajek, czy ktoś go podstawił? Nie sądziłem, że kiedykolwiek to napiszę, ale podobał mi się w meczu z Koroną Dariusz Dudka <szok>. Czy ja śnię? Nie dość, że celnie podawał, notował dużo odbiorów to jeszcze... tak jakby mu się chciało biegać! Niesamowite! Uryga - na szczęście wszedł dopiero w doliczonym czasie gry. Bez niego nasze wyprowadzanie piłki wróciło na odpowiednie tory. Mam nadzieję, że Moskalowi nie przyjdzie do głowy wystawiać go od pierwszej minuty na Śląsk. Sadlok na stoperze bardzo fajnie ale to chyba nic dziwnego, w końcu to jego oryginalna pozycja. Fajna sprawa, bo coś czuję, że Głowa nie przedłuży tym razem, a przyda się ktoś do pary dla Gumisia. Jović i Burliga dobrze - tylko ten anemiczny strzał w końcówce meczu Żenua. Barrientos, Jankowski, Stilić, Brożek - mylili się na potęgę, % celnych podań u tych chłopaków był w tym meczu po prostu żenujący. Chociaż pierwszej dwójce z tej czwórki się po prostu bardzo chciało. Cieszy bramka Jankowskiego, bo widać, że gość zaliczył duży dołek psychiczny i do tego gra dużo słabiej niż przed kontuzją. Z resztą on i Brożek mają czucie piłki jakby nie grali z rok albo i dłużej. Aż człowiek strzelał zębami patrząc na te podania do przeciwnika. Brożek jak to Brożek - znowu kaleczył na potęgę. Pewnie niedługo znów rozegra jakiś mecz w którym jebnie 2-3 bramki, a potem 2-3 mecze znów będzie tylko irytował. Przynajmniej taki wypracował sobie rytm w tym sezonie. O Guerrierze nie będę się rozpisywał. Każdy widzi co ostatnio ten chłop wyprawia. Szacun! O przebiegu meczu krótko : Wreszcie się do nas uśmiechnęło szczęście. Z reguły to szczęście mieli przeciwnicy. Miejmy nadzieję, że ta tendencja utrzyma się do końca sezonu Bo tak naprawdę był to bardzo wyrównany mecz, a my jebnęliśmy dwie bramki z tzw 'niczego'. Dobrze. Tak trzymać!
Ostatnio edytowane przez s1mone : 26.04.2015 o godz. 21:39.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Może nie bajka, ale ma wolę walki, super utrzymuje piłkę (daje radę z dwoma na plecach). Jak dla mnie facet odwala dużą robotę dla zespołu, dobrze ściąga uwagę i daje miejsce innym.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
wydaje mi się że Głowa ma w kontrakcie opcje przedłużenia o 1 rok, ale mogę się mylić
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Kamień z serca. Tylko tyle i aż tyle.
![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Generalnie dziś wszyscy oprócz Brożka na plus. Paweł strasznie słabo. Najważniejsze, że zapewniliśmy sobie grupę mistrzowską, a teraz... wszystko się może zdarzyć
![]() ![]()
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
|
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
a Sadlok dwie bramki nam uratował
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Wreszcie dobry mecz i pewne zwycięstwo.
Guerriera przepraszam z dużym opóźnieniem, pozdro dla Smudy. Buchalik dziś NARESZCIE bardzo dobrze, Dudka jak za najlepszych lat. Szczególne gratulacje dla Jankowskiego, tak dobre spotkanie było mu potrzebne, oby teraz było tylko lepiej. Na plus cała drużyna, niestety z wyjątkiem Brożka, któremu bardzo przydałoby się trochę luzu i odciążenia. Barrientos niestety zupełnie nie przekonuje, ale ma jeszcze 8 spotkań na udowodnienie czegokolwiek. Najważniejsze, że gramy o coś. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
to tak zeby rozjasnic:
Kolejka 31: 1-2, 3-4, 5-6, 7-8, 9-14, 10-13, 11-16, 12-15 Kolejka 32: 4-1, 2-3, 6-7, 8-5, 16-9, 13-12, 14-10, 15-11 Kolejka 33: 1-3, 5-7, 2-4, 6-8, 9-13, 12-16, 10-15, 11-14 Kolejka 34: 7-1, 3-5, 8-2, 4-6, 12-9, 10-11, 14-15, 16-13 Kolejka 35: 1-5, 4-8, 2-7, 3-6, 9-10, 11-12, 13-14, 15-16 Kolejka 36: 8-1, 5-4, 6-2, 7-3, 15-9, 11-13, 16-10, 12-14 Kolejka 37: 1-6, 2-5, 3-8, 4-7, 9-11, 13-15, 10-12, 14-16 przeklejone z 90minut.pl |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2010
Offline |
|
|
Guerrier, który to juz mecz z bramką? Trzeci? Czwarty?
Jakoś znikneli wszyscy co chcieli go wywieźć na taczkach razem z Sarkim, który stał sie bogiem po meczu z legią ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2010
Offline |
|
|
90minut napisał(a):
|
||
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Przede wszystkim trzeba docenić pomysł Moskala na dzisiejszy skład. To naprawdę zadziałało.
Guerrier - wiadomo - wzniósł się na jakiś kosmiczny poziom. Z pewnością przyjdą gorsze mecze, ale ostatnimi czasy zrobił dla nas naprawdę wiele. Sadlok - rewelacyjny występ. Buchalik, Dudka - tak samo. Barrientos ma wielki potencjał, brakuje mu czasem precyzji, ale naprawdę wiele potrafi (imponująco utrzymuje się przy piłce, świetnie odjeżdża rywalom). Na koniec o Jankowskim, bo zagrał naprawdę dobrze. Oby gol dodał mu pewności siebie, gdyż Paweł w obecnej dyspozycji powinien na chwilę odpocząć. Czasem sobie myśle, że Brożek chciałby za dużo zrobić i ta presja go przygniata. ![]()
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
No w koncu nadeszła wygrana. Buchalik na 0 z tylu jemu tez trzeba pogratulowac. Brameczka Donalda fantastico, doping bardzo fajny. Najwazniejsze, ze grupe mistrzowska osiagnelismy a teraz mozemy powalczyc o puchary
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2013
Offline |
|
|
Gratulacje dla Buchalika, seria 10 meczów! ze straconą bramką przerwana.Dziki Donald wprowadza nas do górnej ósemki. Dudka zagrał dobry mecz na pozycji def.pomocnika, wreszcie. Jovic znowu praktycznie do przejścia i do tego z przyszywaną asystą. Barrientos no ja nie wiem co o nim myśleć, widać że grać umie, ale notorycznie przynajmniej mnie denerwuje
Do 4 miejsca wystarczy bramkowy remis ze Śląskiem, ale jako że WKS jest słaby w tej rundzie to nic tylko zdobyć 3 punkty. Panowie jeszcze jedno zwycięstwo i macie 2 tyg. luzu, więc się postarajcie ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Mylisz się, to nie jest tylko Twoje zdanie... Jedna fajna akcja w której ładnie się urwał, żeby na końcu spieprzyć nie robi na mnie wrażenia. Z taką grą nie ma dla niego miejsca w Wiśle. Trochę żałuję, że trener w 80 minucie nie wpuszcza młodych, żeby się ogrywali np. Burasa który swoje lata już ma, coś tam strzela w rezerwach i najwyższy czas żeby go wrzucić na głęboką wodę. Wiem, że Kaziu powiedział kiedyś w jednym wywiadów, że walczy o ósemkę i nie ma czasu na eksperymenty ale przy stanie 2:0 w końcowych minutach może warto spróbować?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
tak, tak - i w 82 minucie Korona strzela kontaktowego i przez 10 min gramy z sercem do gardłem. Ten mecz powinien właśnie być rozegrany tak, jak to zrobił Moskal. Brawo. Ogrywać młodych możemy w mistrzowskiej, bo chyba każdy średnio rozgarnięty obserwator naszych meczów stwierdzi, że w pucharach nie mamy czego szukać. Kamień z serca - cel osiągnięty, teraz wszystko się może zdarzyć. EDIT: ad vocem - albo ogrywać młodych, tak jak to miało miejsce z Piotrkiem Żemło ![]() Cytat:
Ostatnio edytowane przez Krav : 27.04.2015 o godz. 08:10.
![]()
„Wiślaku - nie pytaj, co Wisła dała Tobie, pytaj, co Ty dałeś Wiśle”
|
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 04.2011
Offline |
|
P.S. Wszystko musi być wyważone. Nie mówię, że młodzi mają grać od 1 minuty. Rozumiem też trenera i wiem, że są pewne priorytety. Trzeba przy tym wszystkim jednak myśleć perspektywicznie i nie skupiać się wyłącznie na obecnym sezonie.
Ostatnio edytowane przez Barti : 27.04.2015 o godz. 08:02.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
W każdym razie miejsce poza pierwszą trójką zostanie uznane za porażkę. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
4 miejsce chyba wystarczy utrzymać i bęndą puchary? tylko gorsza runda... nie oczekujmy od nich 1 czy 2 miejsca.
![]() lks Termalica Bruk-Bet Nieciecza - legła W-wa 3:0 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2003
Offline |
|
|
Jeśli wygramy w środę i później kolejne 7 meczy to miejsce na podium zrobi się samo
Po prostu nie ma co pi...lić tylko trzeba za...lać. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2014
Offline |
|
|

|
||||||
![]() |