The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
AntyMod
Senior Member

Od: 05.2012

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.04.2015, 20:24
Barientosa mozna sie pozbyc juz w czerwcu ?
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 26.04.2015, 20:31
A czemu chcesz się go pozbyć?
Odpowiedz cytując
fresh.cie
Senior Member

Od: 09.2011

Stary 26.04.2015, 20:33
Barrientos ma ogromny potencjał, tylko strasznie się gubi, nie przykłada się do podań. Ma świetny ruch, nie traci piłek w bezpośrednim starciu z rywalem. Problem rodzi się, gdy trzeba dokładnie podać.
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 26.04.2015, 20:45
Dzięki Donaldowi jesteśmy w pierwszej 8
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 26.04.2015, 20:58
Ja rozumiem, że na tle ostatnich występów dzisiejszy Buchalik był wyśmienity. Gdy jednak weźmie się jednak pod uwagę to co bramkarz powinien robić w meczu był to poprawny występ i nic więcej.
Odpowiedz cytując
AntyMod
Senior Member

Stary 26.04.2015, 21:01
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
A czemu chcesz się go pozbyć?
Bo uwazam ze jest bardzo slabym zawodnikiem , bez szybkosci , jakiejs wielkiej techniki i pomyslu na gre , wg mnie to kolejny slaby wystep tego zawodnika, ale to tylko moje zdanie ....co do "gornej 8 " ...czy nie lepiej byloby zajac 7-8 miejsce zeby w Krakowie pograc z pierwsza trojka ? .... bo chyba z tych bzdur o europejskich pucharach sie juz wiekszosc wyleczyla , fajnie byloby zagrac na luzie z 7egia, Amica i Jaga u siebie , i wyjazdy do Lechii i Slaska ...kibicowsko fajna sprawa
Ostatnio edytowane przez AntyMod : 26.04.2015 o godz. 21:08.
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 26.04.2015, 21:04
No Barrientos to ma szybkosc CHrapka
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
luke1906
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 26.04.2015, 21:09
AntyMod napisał(a):Wyświetl post
Bo uwazam ze jest bardzo slabym zawodnikiem , bez szybkosci , jakiejs wielkiej techniki i pomyslu na gre , wg mnie to kolejny slaby wystep tego zawodnika, ale to tylko moje zdanie ....co do "gornej 8 " ...czy nie lepiej byloby zajac 7-8 miejsce zeby w Krakowie pograc z pierwsza trojka ? .... bo chyba z tych bzdur o europejskich pucharach sie juz wiekszosc wyleczyla , fajnie byloby zagrac na luzie z 7egia, Amica i Jaga u siebie , i wyjazdy do Lechii i Slaska ...kibicowsko fajna sprawa
Zajmując 7 miejsce gra się u siebie z 1 i 3.
8 ekipa gra z 1 i 2 u siebie.

Nie wiem skąd masz info, że są mecze z pierwszą trójką u siebie.
4 miejsce to dla nas dobra opcja. 4 mecze u siebie w tym prawdopodobnie z Legią, pod względem ekonomicznym idealnie.
the future's uncertain
and the end is always near
Odpowiedz cytując
PiVoSH92
Senior Member

Od: 06.2014

Stary 26.04.2015, 21:18
Barrientos technicznie bajka, ale błyski przeplata dramatycznie głupimi zagraniami, więc jest co poprawiać. Bury ewidentnie ma problemy z grą na LO, bo lewa noga u niego leży. Stilić niewidoczny, może 2-3 dobre zagrania. Brożek ....a dramat, ławka w nast. meczu, Jankowski zamiast niego w ataku, bo ostatnio nie gra tak źle.
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 26.04.2015, 21:24
Buchalik - chyba pierwszy raz zagrał u nas nie poprawny, ale po prostu bardzo dobry mecz Głosy nawołujące (w tym mój) do wstawienia między słupki Miśka powinny narazie ucichnąć.

Dudka - to był ten sam grajek, czy ktoś go podstawił? Nie sądziłem, że kiedykolwiek to napiszę, ale podobał mi się w meczu z Koroną Dariusz Dudka <szok>. Czy ja śnię? Nie dość, że celnie podawał, notował dużo odbiorów to jeszcze... tak jakby mu się chciało biegać! Niesamowite!

Uryga - na szczęście wszedł dopiero w doliczonym czasie gry. Bez niego nasze wyprowadzanie piłki wróciło na odpowiednie tory. Mam nadzieję, że Moskalowi nie przyjdzie do głowy wystawiać go od pierwszej minuty na Śląsk.

Sadlok na stoperze bardzo fajnie ale to chyba nic dziwnego, w końcu to jego oryginalna pozycja. Fajna sprawa, bo coś czuję, że Głowa nie przedłuży tym razem, a przyda się ktoś do pary dla Gumisia.

Jović i Burliga dobrze - tylko ten anemiczny strzał w końcówce meczu Żenua.

Barrientos, Jankowski, Stilić, Brożek - mylili się na potęgę, % celnych podań u tych chłopaków był w tym meczu po prostu żenujący. Chociaż pierwszej dwójce z tej czwórki się po prostu bardzo chciało. Cieszy bramka Jankowskiego, bo widać, że gość zaliczył duży dołek psychiczny i do tego gra dużo słabiej niż przed kontuzją. Z resztą on i Brożek mają czucie piłki jakby nie grali z rok albo i dłużej. Aż człowiek strzelał zębami patrząc na te podania do przeciwnika. Brożek jak to Brożek - znowu kaleczył na potęgę. Pewnie niedługo znów rozegra jakiś mecz w którym jebnie 2-3 bramki, a potem 2-3 mecze znów będzie tylko irytował. Przynajmniej taki wypracował sobie rytm w tym sezonie.

O Guerrierze nie będę się rozpisywał. Każdy widzi co ostatnio ten chłop wyprawia. Szacun!

O przebiegu meczu krótko :
Wreszcie się do nas uśmiechnęło szczęście. Z reguły to szczęście mieli przeciwnicy. Miejmy nadzieję, że ta tendencja utrzyma się do końca sezonu Bo tak naprawdę był to bardzo wyrównany mecz, a my jebnęliśmy dwie bramki z tzw 'niczego'. Dobrze. Tak trzymać!
Ostatnio edytowane przez s1mone : 26.04.2015 o godz. 21:39.
Odpowiedz cytując
piotek
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 26.04.2015, 21:32
Może nie bajka, ale ma wolę walki, super utrzymuje piłkę (daje radę z dwoma na plecach). Jak dla mnie facet odwala dużą robotę dla zespołu, dobrze ściąga uwagę i daje miejsce innym.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 26.04.2015, 21:41
s1mone napisał(a):Wyświetl post
Sadlok na stoperze bardzo fajnie ale to chyba nic dziwnego, w końcu to jego oryginalna pozycja. Fajna sprawa, bo coś czuję, że Głowa nie przedłuży tym razem, a przyda się ktoś do pary dla Gumisia. Szacun!
wydaje mi się że Głowa ma w kontrakcie opcje przedłużenia o 1 rok, ale mogę się mylić
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 26.04.2015, 21:43
Kamień z serca. Tylko tyle i aż tyle.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
AntyMod
Senior Member

Stary 26.04.2015, 21:47
luke1906 napisał(a):Wyświetl post
Zajmując 7 miejsce gra się u siebie z 1 i 3.
8 ekipa gra z 1 i 2 u siebie.

Nie wiem skąd masz info, że są mecze z pierwszą trójką u siebie.
4 miejsce to dla nas dobra opcja. 4 mecze u siebie w tym prawdopodobnie z Legią, pod względem ekonomicznym idealnie.
a nie jest tak ze 1 miejce - 7egia gra u siebie z 2,3,4,5 i na wyjezdzie z 6,7,8 - Amica u siebie z 3, 4,5,6 i 1 , 7,8 na wyjezdzie ? ...sory, moge sie mylic, ale myslalem ze tak jest ..a Jaga jako 3 gra u siebie z 4,5,6,7, i na wyjezdzie z 1 , 2 i 8
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 26.04.2015, 21:48
Generalnie dziś wszyscy oprócz Brożka na plus. Paweł strasznie słabo. Najważniejsze, że zapewniliśmy sobie grupę mistrzowską, a teraz... wszystko się może zdarzyć
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 26.04.2015, 21:57
a Sadlok dwie bramki nam uratował
Odpowiedz cytując
d
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 26.04.2015, 22:00
Wreszcie dobry mecz i pewne zwycięstwo.

Guerriera przepraszam z dużym opóźnieniem, pozdro dla Smudy. Buchalik dziś NARESZCIE bardzo dobrze, Dudka jak za najlepszych lat. Szczególne gratulacje dla Jankowskiego, tak dobre spotkanie było mu potrzebne, oby teraz było tylko lepiej. Na plus cała drużyna, niestety z wyjątkiem Brożka, któremu bardzo przydałoby się trochę luzu i odciążenia. Barrientos niestety zupełnie nie przekonuje, ale ma jeszcze 8 spotkań na udowodnienie czegokolwiek.

Najważniejsze, że gramy o coś.
Odpowiedz cytując
piotrus1985
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 26.04.2015, 22:00
to tak zeby rozjasnic:
Kolejka 31: 1-2, 3-4, 5-6, 7-8, 9-14, 10-13, 11-16, 12-15
Kolejka 32: 4-1, 2-3, 6-7, 8-5, 16-9, 13-12, 14-10, 15-11
Kolejka 33: 1-3, 5-7, 2-4, 6-8, 9-13, 12-16, 10-15, 11-14
Kolejka 34: 7-1, 3-5, 8-2, 4-6, 12-9, 10-11, 14-15, 16-13
Kolejka 35: 1-5, 4-8, 2-7, 3-6, 9-10, 11-12, 13-14, 15-16
Kolejka 36: 8-1, 5-4, 6-2, 7-3, 15-9, 11-13, 16-10, 12-14
Kolejka 37: 1-6, 2-5, 3-8, 4-7, 9-11, 13-15, 10-12, 14-16

przeklejone z 90minut.pl
Odpowiedz cytując
St Yabol
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2010

Stary 26.04.2015, 22:02
Guerrier, który to juz mecz z bramką? Trzeci? Czwarty?
Jakoś znikneli wszyscy co chcieli go wywieźć na taczkach razem z Sarkim, który stał sie bogiem po meczu z legią
Odpowiedz cytując
St Yabol
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2010

Stary 26.04.2015, 22:07
piotrus1985 napisał(a):Wyświetl post
to tak zeby rozjasnic:
Kolejka 31: 1-2, 3-4, 5-6, 7-8, 9-14, 10-13, 11-16, 12-15
Kolejka 32: 4-1, 2-3, 6-7, 8-5, 16-9, 13-12, 14-10, 15-11
Kolejka 33: 1-3, 5-7, 2-4, 6-8, 9-13, 12-16, 10-15, 11-14
Kolejka 34: 7-1, 3-5, 8-2, 4-6, 12-9, 10-11, 14-15, 16-13
Kolejka 35: 1-5, 4-8, 2-7, 3-6, 9-10, 11-12, 13-14, 15-16
Kolejka 36: 8-1, 5-4, 6-2, 7-3, 15-9, 11-13, 16-10, 12-14
Kolejka 37: 1-6, 2-5, 3-8, 4-7, 9-11, 13-15, 10-12, 14-16

przeklejone z 90minut.pl
to też jest dość istotne dla Wisły
90minut napisał(a):
Miejsce w czołowej czwórce zapewni prawo do gry czterech meczów fazy finałowej na własnym boisku. Ten atut mają zapewniony już Legia, Lech i Jagiellonia, a czwartym zespołem będzie Śląsk lub Wisła, które zmierzą się w spotkaniu bezpośrednim.

1) wygrana Wisły => WISŁA na 4. miejscu
2) wygrana Śląska => ŚLĄSK
3) remis Śląska z Wisłą i wygrana Pogoni => WISŁA
4) remis Śląska z Wisłą, wygrana Lechii, brak wygranej Pogoni => ŚLĄSK
5) remis bezbramkowy Śląska z Wisłą, brak wygranej Lechii, brak wygranej Pogoni => ŚLĄSK
6) remis bramkowy Śląska z Wisłą, brak wygranej Lechii, brak wygranej Pogoni => WISŁA

A zatem, Wisła zajmie miejsce w czwórce, jeśli:

- wygra
LUB:
- zremisuje, a Pogoń wygra
LUB:
- zremisuje bramkowo, a Lechia nie wygra

Śląsk zajmie miejsce w czwórce, jeśli:

- wygra
LUB:
- zremisuje, Lechia wygra, a Pogoń nie wygra
LUB:
- zremisuje bezbramkowo, a Pogoń nie wygra
Odpowiedz cytując
speedfashion
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 26.04.2015, 22:16
Przede wszystkim trzeba docenić pomysł Moskala na dzisiejszy skład. To naprawdę zadziałało.

Guerrier - wiadomo - wzniósł się na jakiś kosmiczny poziom. Z pewnością przyjdą gorsze mecze, ale ostatnimi czasy zrobił dla nas naprawdę wiele.
Sadlok - rewelacyjny występ. Buchalik, Dudka - tak samo.
Barrientos ma wielki potencjał, brakuje mu czasem precyzji, ale naprawdę wiele potrafi (imponująco utrzymuje się przy piłce, świetnie odjeżdża rywalom).

Na koniec o Jankowskim, bo zagrał naprawdę dobrze. Oby gol dodał mu pewności siebie, gdyż Paweł w obecnej dyspozycji powinien na chwilę odpocząć. Czasem sobie myśle, że Brożek chciałby za dużo zrobić i ta presja go przygniata.
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 26.04.2015, 23:53
No w koncu nadeszła wygrana. Buchalik na 0 z tylu jemu tez trzeba pogratulowac. Brameczka Donalda fantastico, doping bardzo fajny. Najwazniejsze, ze grupe mistrzowska osiagnelismy a teraz mozemy powalczyc o puchary
Odpowiedz cytując
fansorina
Senior Member

Od: 06.2013

Stary 27.04.2015, 06:32
Gratulacje dla Buchalika, seria 10 meczów! ze straconą bramką przerwana.Dziki Donald wprowadza nas do górnej ósemki. Dudka zagrał dobry mecz na pozycji def.pomocnika, wreszcie. Jovic znowu praktycznie do przejścia i do tego z przyszywaną asystą. Barrientos no ja nie wiem co o nim myśleć, widać że grać umie, ale notorycznie przynajmniej mnie denerwuje , na środek za SS18 trzeba będzie go kiedyś wypróbować.

Do 4 miejsca wystarczy bramkowy remis ze Śląskiem, ale jako że WKS jest słaby w tej rundzie to nic tylko zdobyć 3 punkty. Panowie jeszcze jedno zwycięstwo i macie 2 tyg. luzu, więc się postarajcie
Odpowiedz cytując
Barti
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2011

Stary 27.04.2015, 07:16
AntyMod napisał(a):Wyświetl post
Bo uwazam ze jest bardzo slabym zawodnikiem , bez szybkosci , jakiejs wielkiej techniki i pomyslu na gre , wg mnie to kolejny slaby wystep tego zawodnika, ale to tylko moje zdanie ....
Mylisz się, to nie jest tylko Twoje zdanie... Jedna fajna akcja w której ładnie się urwał, żeby na końcu spieprzyć nie robi na mnie wrażenia. Z taką grą nie ma dla niego miejsca w Wiśle. Trochę żałuję, że trener w 80 minucie nie wpuszcza młodych, żeby się ogrywali np. Burasa który swoje lata już ma, coś tam strzela w rezerwach i najwyższy czas żeby go wrzucić na głęboką wodę. Wiem, że Kaziu powiedział kiedyś w jednym wywiadów, że walczy o ósemkę i nie ma czasu na eksperymenty ale przy stanie 2:0 w końcowych minutach może warto spróbować?
Odpowiedz cytując
Krav
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 27.04.2015, 07:37
Barti napisał(a):Wyświetl post
Mylisz się, to nie jest tylko Twoje zdanie... Jedna fajna akcja w której ładnie się urwał, żeby na końcu spieprzyć nie robi na mnie wrażenia. Z taką grą nie ma dla niego miejsca w Wiśle. Trochę żałuję, że trener w 80 minucie nie wpuszcza młodych, żeby się ogrywali np. Burasa który swoje lata już ma, coś tam strzela w rezerwach i najwyższy czas żeby go wrzucić na głęboką wodę. Wiem, że Kaziu powiedział kiedyś w jednym wywiadów, że walczy o ósemkę i nie ma czasu na eksperymenty ale przy stanie 2:0 w końcowych minutach może warto spróbować?

tak, tak - i w 82 minucie Korona strzela kontaktowego i przez 10 min gramy z sercem do gardłem. Ten mecz powinien właśnie być rozegrany tak, jak to zrobił Moskal. Brawo.

Ogrywać młodych możemy w mistrzowskiej, bo chyba każdy średnio rozgarnięty obserwator naszych meczów stwierdzi, że w pucharach nie mamy czego szukać.

Kamień z serca - cel osiągnięty, teraz wszystko się może zdarzyć.

EDIT: ad vocem - albo ogrywać młodych, tak jak to miało miejsce z Piotrkiem Żemło

Cytat:
P.S.
Wszystko musi być wyważone. Nie mówię, że młodzi mają grać od 1 minuty. Rozumiem też trenera i wiem, że są pewne priorytety. Trzeba przy tym wszystkim jednak myśleć perspektywicznie i nie skupiać się wyłącznie na obecnym sezonie.
I tu się zgadzamy, perspektywicznie trzeba myślec. Mamy mistrzowską, teraz można zobaczyć do młodzież prezentuje, w meczach bez presji dla nas (bo wychodzę, z założenia, że teraz może być tylko lepiej).
Ostatnio edytowane przez Krav : 27.04.2015 o godz. 08:10.
„Wiślaku - nie pytaj, co Wisła dała Tobie, pytaj, co Ty dałeś Wiśle”
Odpowiedz cytując
Barti
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2011

Stary 27.04.2015, 07:45
Krav napisał(a):Wyświetl post
tak, tak - i w 82 minucie Korona strzela kontaktowego i przez 10 min gramy z sercem do gardłem. Ten mecz powinien właśnie być rozegrany tak, jak to zrobił Moskal. Brawo.

Ogrywać młodych możemy w mistrzowskiej, bo chyba każdy średnio rozgarnięty obserwator naszych meczów stwierdzi, że w pucharach nie mamy czego szukać.

Kamień z serca - cel osiągnięty, teraz wszystko się może zdarzyć.
W sumie masz rację. Lepiej trząść portkami przy zagraniach Boguskiego z Barrientosem i czekać aż coś w końcu zmalują...

P.S.
Wszystko musi być wyważone. Nie mówię, że młodzi mają grać od 1 minuty. Rozumiem też trenera i wiem, że są pewne priorytety. Trzeba przy tym wszystkim jednak myśleć perspektywicznie i nie skupiać się wyłącznie na obecnym sezonie.
Ostatnio edytowane przez Barti : 27.04.2015 o godz. 08:02.
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 27.04.2015, 09:16
Krav napisał(a):Wyświetl post
I tu się zgadzamy, perspektywicznie trzeba myślec. Mamy mistrzowską, teraz można zobaczyć do młodzież prezentuje, w meczach bez presji dla nas (bo wychodzę, z założenia, że teraz może być tylko lepiej).
To są mecze z presją, bo w głowach właściciela i prezesa są puchary, a i pewnie na przykład Stilić uzależnia pozostanie od wyniku sportowego... Nie mówiąc już o wyższej kasie za wyższe miejsce.

W każdym razie miejsce poza pierwszą trójką zostanie uznane za porażkę.
Odpowiedz cytując
jendrus
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 27.04.2015, 09:57
4 miejsce chyba wystarczy utrzymać i bęndą puchary? tylko gorsza runda... nie oczekujmy od nich 1 czy 2 miejsca.
lks Termalica Bruk-Bet Nieciecza - legła W-wa 3:0
Odpowiedz cytując
Gero
Senior Member

Od: 02.2003

Stary 27.04.2015, 10:33
Jeśli wygramy w środę i później kolejne 7 meczy to miejsce na podium zrobi się samo .
Po prostu nie ma co pi...lić tylko trzeba za...lać.
Odpowiedz cytując
wolfu
Senior Member

Od: 09.2014

Stary 27.04.2015, 10:48
Gero napisał(a):Wyświetl post
Jeśli wygramy w środę i później kolejne 7 meczy to miejsce na podium zrobi się samo .
podążając Twoim tropem:
jeśli wygralibyśmy mecze od pierwszego do ostatniego to zdobylibyśmy mistrzostwo, ot ciekawostka
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów