The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Czy Franciszek Smuda wyciągnie Białą Gwiazdę z marazmu?
Tak 398 51,42%
Nie 376 48,58%
Głosujących: 774. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
xanti1906
Senior Member

Od: 07.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.05.2013, 09:19
orm napisał(a):Wyświetl post
Chyba trochę przesadzacie z tym, że Smuda jest takim strasznym zagrożeniem... W ciągu ostatnich dwóch lat największym problemem Wisły na pewno nie są trenerzy i zanosi się na to że w przyszłym sezonie też nie będą.
Głos rozsądku, polecam.
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 04.05.2013, 10:00
Tylko opcja zagraniczna.
Odpowiedz cytując
kristos
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 04.05.2013, 12:02
Smuda preferuje dobre przygotowanie fizyczne zespołu.
Lubi grę na jeden "kontakt".
Myślę też ,że nie powinien mieć problemu z egzekwowaniem dyscypliny.
Jestem na tak.

PS.
Skończcie z pie...leniem o pracy z kadrą ,bo to całkowicie coś innego niż praca w klubie.
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"......
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 04.05.2013, 12:45
Cytat:
Z kim? Był ostatnio taki jeden, teraz we Francji gra.

Cytat:
Już widzę jak naasi chcą trenować.

Cytat:
Bo co? W ostatnim wywiadzie Cupiał wyraźnie dał znać, że gdyby była seria ch*jowych wyników trzeba zwalniać trenerów, nie budować ambitnej kadry.

Trener z Dolcana, Nawałka, Moskal. Jedyna opcja krajowa brana pod uwagę.
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

Odpowiedz cytując
morganfield
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 04.05.2013, 13:18
Smuda, Stokowiec, jakiś wynalazek z Ząbek, innych z szacunku nie wymienię, dajcie w końcu spokój z krajowymi trenerami. Może jeszcze kuwra Jacek Trzeciak...

Nam potrzeba trenera przed którym wszyscy będą mieli respekt, sędziów nie pomijając, a który będzie rozumiał czym jest współczesna piłka nożna i nie piedrloił wiecznie o walce i zaangażowaniu. Nie mam wątpliwości, że taki człowiek to tylko z zagranicy.

Inna kwestia to do czego miałby tutaj przychodzić.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 04.05.2013, 13:19
Cytat:
Jestem na tak.
Gdybym był prezesem klubu i negocjował z jakimś trenerem i chciał utrzymać to w tajemnicy to chyba nie ma lepszego sposoby na zmylenie tropu jak wypuszczenie plotek o Smudzie.

Nie uważam Smude za nieudacznika bo przecież nie z jego pierwszego zrobiono błazna po "wielkiej imprezie".
Natomiast powiem szczerze, że niektóre metody trenerskie Smudy są dla mnie mnie nie zrozumiałem, typu przygotowanie fizyczne "na nos", robienie zmian tyko wtedy kiedy intuicja mu coś podpowie lub jakieś sygnały z niebios. Wiadomo, że on na ten nos zrobi pewnie lepiej niż nie jeden będzie analizował stos kartek z badaniami,
natomiast nie wiem czy w tych czasach to wszystko powinno tak wyglądać, wydaję mi się że jego warsztat stanął w miejscu i był dobry na kiedyś. Nie wykluczam że Smuda mógł dobrze poprowadzić Wisłę bo przecież to rozgrywki gdzie większość drużyn nie stać na normalnie przygotowania, do tego nie trzeba opłacać sztabu bo przecież Smuda i tak wszystko zrobi sam.

Gdybym to ja decydował to dla mnie numerem jeden jest Adam Nawałka za pracę którą robi w Górniku. Ile on już zawodników doprowadził do szczytu formy, teraz wydaję się, że odbudował Jelenia.
Odpowiedz cytując
JEDREK76
konserwa

Od: 06.2004

Stary 04.05.2013, 14:42
Griszka30KR napisał(a):Wyświetl post
Smuda to najlepsze rozwiąznie dla obecnej Wisły.
Znam kilku innych kandydatów z papierami lepszymi niż dyplom ukończenia budowlanki.
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 04.05.2013, 14:49
JEDREK76 napisał(a):Wyświetl post
Znam kilku innych kandydatów z papierami lepszymi niż dyplom ukończenia budowlanki.
Dlatego powinienes z nimi podejmowac dyskusje na ten temat....
Tyle ode mnie w tym temacie i nie będę tu przedstawiał swoich agrumentów,bo nie chcę sie ubierac w dyskusje z kilkunastolenią młodzieżą lub "znafcami" piłkarskimi.Oczywiscie to nie uwaga do Ciebie.
Ostatnio edytowane przez Griszka30KR : 04.05.2013 o godz. 14:52.
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
JEDREK76
konserwa

Stary 04.05.2013, 15:16
Griszka30KR napisał(a):Wyświetl post
Dlatego powinienes z nimi podejmowac dyskusje na ten temat....
Tyle ode mnie w tym temacie i nie będę tu przedstawiał swoich agrumentów,bo nie chcę sie ubierac w dyskusje z kilkunastolenią młodzieżą lub "znafcami" piłkarskimi.Oczywiscie to nie uwaga do Ciebie.
Dzięki za sugestie... Jeśli miałbym cokolwiek do powiedzenia w Naszym Klubie zapewne już dawno bym się do niej zastosował. Tymczasem pozostaje mieć nadzieję, że człowiek, któremu za to płacą przynajmniej w tej kwestii nie zaniedba swoich obowiązków.

Pozdrawiam.
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Stary 04.05.2013, 15:22
Ale pomijajac juz Smude, to w normalnym klubie trener powinien znany byc juz teraz, powinien przygladac sie obecnej kadrze, planowac transfery, szukac nowych zawodnikow, kompletowac swoj sztab trenerski. Kiedy oni chca zdarzyc ze wszystkim jak nawet trenera nie ma ? Znowu bedzie lapanka jak zawsze.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 04.05.2013, 15:35
Chodzi ci o licencje Pro , tą która równiez posiada Tomasz Kulawik?

Pewnie łatwiej ją zdobyć niź dyplom ukończenia budowlanki...

A argument pracy z kadrą z dupy wzięty.
O ile mnie pamięć nie myli, to od czasów Piechniczka Smuda od nikogo słabiej nie wypadł, znafcy.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
morganfield
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 04.05.2013, 15:36
Tym bardziej, że start ligi nawet w połowie lipca, więc na to wszystko o czym pisze nesta nie będzie zbyt wiele czasu po sezonie.
Odpowiedz cytując
JEDREK76
konserwa

Stary 04.05.2013, 15:48
Dariook napisał(a):Wyświetl post

O ile mnie pamięć nie myli, to od czasów Piechniczka Smuda od nikogo słabiej nie wypadł, znafcy.
Pisałem coś o "pracy z kadrą" znafco
Jeżeli odnosisz się do mojego posta to pisz na temat. Zrobił już maturę ten Twój idol czy nie
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 04.05.2013, 16:00

Przypominam Ci, że Engel, Janas i Leo musieli najpierw awansować na te MŚ/ME więc najpierw coś tam wygrali zanim dotali w papę. Tymczasem Smuda zupełnie nic nie wygrał tylko dostał w łeb.
Nawałka to zresztą też członek towarzystwa pływania w polskim bagienku... a może prezes zakazał im walczyć o 3 miejsce. Beznadziejne to wszystko. Tylko zagranica albo przynajmniej Skorża.
Ostatnio edytowane przez arti : 04.05.2013 o godz. 16:48.
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 04.05.2013, 16:24
kristos napisał(a):Wyświetl post
Jestem na tak.

PS.
Skończcie z pie...leniem o pracy z kadrą ,bo to całkowicie coś innego niż praca w klubie.
Smuda ma niestety jeden wielki minus - nie potrafi dobrze selekcjonować piłkarzy, a przy Bednarzu "wielkim znawcy polskiej piłki i zachodniej piłki" wszystko się u nas posypię. Czuję w powietrzu, że to będzie wielki niewypał. Smuda się skończył razem z Euro - powinniśmy trzymać się tej teorii i nigdy go nie zatrudniać.

Ale Cupiał będzie się pewnie słuchał speców pokroju Piechniczka i weźmie Smudę i w naszym klubie nastanie to, co jest napisane w nagłówku tego tematu.
RAZEM WYPEŁNIJMY STADION PRZY REYMONTA !!! RAZEM BUDUJMY WIELKĄ WISŁĘ !!!
Odpowiedz cytując
Watts
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 04.05.2013, 16:30
Ostatnio tutaj przeczytałem, że od Smudy lepszy byłby Kulawik, rozumiem że można żywić nienawiść do FS ale mimo wszystko zachowajmy powagę.

Dla mnie kierunek krajowy jest mocno wątpliwy, wystarczy sobie przypomnieć ile zrobił holenderski odpowiednik Probierza czyli Maaskant, który w swojej lidze był i jest trenerem chyba mniej niż przeciętnym. Wyciągnęliby kogoś z jakiejś 2. Bundesligi (ale nie Smudę, lol), dołożyło dyrektora sportowego z głową na karku i byłoby fertig. Tylko dać temu czas a nie rozpędzać po roku.

Ale jak na nasze warunki z tym kompostem Smuda może coś urodzić, zawsze kojarzył mi się z trenerem "fizolem" który ulepi coś i z gnoju. Może się okazać, że kadra Wisły po sezonie będzie mniej wartościowa niż nawóz. Mam wątpliwości, żeby Cupiał postawił na stopniowy rozwój i powoli uzupełniał kadrę młodszymi piłkarzami z kraju z potencjałem i ewentualnie 1-2 stranierimi, historia uczy nas że może to być albo nic, albo znowu zryw w stylu 2010/11 z kosmicznymi oczekiwaniami, który runie z wielkim hukiem.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 04.05.2013, 17:16
Pisałem coś o "pracy z kadrą" znafco
Jeżeli odnosisz się do mojego posta to pisz na temat. Zrobił już maturę ten Twój idol czy nie
Moj idol
Nie wiedzialem ze bycie obiektywnym moze byc oznaka sypatii. To ty masz jakis uraz wzgledem Smudy. " Zly dotyk" boli cale zycie...

Ps.
Posiadanie matury, nie zrobi z Ciebie czlowieka madrzejszego, kolego.

arti napisał(a):Wyświetl post
Przypominam Ci, że Engel, Janas i Leo musieli najpierw awansować na te MŚ/ME więc najpierw coś tam wygrali zanim dotali w papę. Tymczasem Smuda zupełnie nic nie wygrał tylko dostał w łeb.
Nawałka to zresztą też członek towarzystwa pływania w polskim bagienku... a może prezes zakazał im walczyć o 3 miejsce. Beznadziejne to wszystko. Tylko zagranica albo przynajmniej Skorża.
No coz poradzisz ze Smuda mial ten przywilej, grania bez eliminacji?
Czy by dostal sie przez eliminacje tego juz sie nigdy nie dowiemy, jednak najwazniejsze to, ze efekt koncowy mial nie gorszy niz poprzednicy. Problem raczej lezy w kadrze a nie w selekcjonerze. czego dowodem jest Waldek King.
Trojka z Dortmundu mistrzostwa sie nie zdobedzie.

Co od Nawalki sie zgadzam, Smuda, Nawalka, Kulawik...jeden huj. Ktokolwiek bedzie prowadzil Wisle, efekt bedzie podobny...polski.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 04.05.2013 o godz. 17:35.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
huberix
Senior Member

Od: 02.2013

Stary 04.05.2013, 18:10
Moim typem nr. 1 jest Nawałka,ale myślę , że Wielka Smuda skreślać nie można . Jego żona czy tam matka jest w nim zakochana więc boss będzie do niego inaczej podchodził bo jak boss powie mu nie to tam żonka czy mamusia powie że dziś idzie spać godzine wcześniej . Co do Sikorskiego, talentu to chłopak nie ma ale przynajmniej chce, widać że mu zależy a takiemu Geniowi to byle hajs się zgadzał. Trener Dolcanu by się przydał. Moskala też się pozbyli,a kiedy on miał drużynę przygotować >? Czasu nie było ... Wiśle przydałby się taki prezes jakiego ma Legia. Może troche pedałek i brak mu piątej klepki ale prawdziwy legionista któremu zależy przede wszystkim na tym by budować wIELKĄ legię.
Odpowiedz cytując
JEDREK76
konserwa

Stary 04.05.2013, 19:27
Moj idol
Nie wiedzialem ze bycie obiektywnym moze byc oznaka sypatii. To ty masz jakis uraz wzgledem Smudy. " Zly dotyk" boli cale zycie...

Ps.
Posiadanie matury, nie zrobi z Ciebie czlowieka madrzejszego, kolego.[...]
Pominę, twoje pedofilskie skojarzenia (masz jakieś traumatyczne reminiscencje z dzieciństwa) i przejdę do tematu.

Owszem matura ani ze mnie, ani z ciebie, ani ze Smudy nie zrobi "człowieka mądrzejszego", a jedynie daje możliwość dostania się na studia na takim załóżmy AWFie, gdzie Smuda miałby szansę nauczyć się podstaw trenerki niezbędnych do prowadzenia jakiejkolwiek drużyny z aspiracjami. Tego mu ewidentnie brakuje, a w polskiej lidze skończyły się czasy kiedy po przyjściu do klubu potężnego sponsora, ten sprowadzał jedenastu piłkarzy znacznie odstających od szarzyzny ligowej, których mógłby prowadzić z sukcesami załóżmy nawet taki ignorant jak Dariook.
Czasy "nie matura lecz chęć szczera zrobi z ciebie oficera" zdecydowanie w polskiej lidze już minęły, a poziom się wyrównał.

Bez odbioru "kolego".

P.S. Z liczeniem też masz jakiś problem. Reprezentacje zarówno Engela, jak i Janasa nie tylko przebrnęły przez eliminacje, ale również zdobyły po 3 pkt. w przeciwieństwie do 2 pkt. zdobytych przez reprezentację Smudy do tego jeszcze w ustawionej pod gospodarzy grupie.
Ostatnio edytowane przez JEDREK76 : 04.05.2013 o godz. 21:08.
Odpowiedz cytując
czesiu
Senior Member

Stary 04.05.2013, 20:03
Dlaczego nie dla Smudy w Wiśle? Bo nie zna się na piłkarzach, nie chciał Ucho w Wiśle, a ten zrobił dotychczas chyba najwiekszą karierę. O nazwaniu Lewego takmi drewnem już nie wspomnę...
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Stary 04.05.2013, 21:33
raindog napisał(a):Wyświetl post
Moim zdaniem powinniśmy zatrudnić jakiegoś drugoligowego Niemca ( gwarantowałby dobre przygotowanie fizyczne), ale nie Smudę.... który w sumie już jest trzecioligowcem.
Tylko drugoligowy Niemiec ma do dyspozycji lepsza bazę treningową, a kto wie czy nie lepszych zawodników niż tu. Też uważam, że jak brać trenera zagranicznego to najlepiej Niemcza (uważałem tak na długo przed tym jak Klopp czy Henkes zaczęli odnosić sukcesy) . Ale bez jaj, jaki Niemiec przyjdzie trenować ten szrot? Kiedyś mogliśmy wciskać kity o tym, że może tu się wypromować, a teraz? Musielibyśmy rzucić kosmiczną sumę i znaleźć Niemca pazernego na kasę
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 04.05.2013, 21:39
Pominę, twoje pedofilskie skojarzenia (masz jakieś traumatyczne reminiscencje z dzieciństwa) i przejdę do tematu.

Owszem matura ani ze mnie, ani z ciebie, ani ze Smudy nie zrobi "człowieka mądrzejszego", a jedynie daje możliwość dostania się na studia na takim załóżmy AWFie, gdzie Smuda miałby szansę nauczyć się podstaw trenerki niezbędnych do prowadzenia jakiejkolwiek drużyny z aspiracjami. Tego mu ewidentnie brakuje, a w polskiej lidze skończyły się czasy kiedy po przyjściu do klubu potężnego sponsora, ten sprowadzał jedenastu piłkarzy znacznie odstających od szarzyzny ligowej, których mógłby prowadzić z sukcesami załóżmy nawet taki ignorant jak Dariook.
Czasy "nie matura lecz chęć szczera zrobi z ciebie oficera" zdecydowanie w polskiej lidze już minęły, a poziom się wyrównał.

Bez odbioru "kolego".

P.S. Z liczeniem też masz jakiś problem. Reprezentacje zarówno Engela, jak i Janasa nie tylko przebrnęły przez eliminacje, ale również zdobyły po 3 pkt. w przeciwieństwie do 2 pkt. zdobytych przez reprezentację Smudy do tego jeszcze w ustawionej pod gospodarzy grupie.
Z tym pedofilskim skojarzeniem to dojebales, heh mi sie to z tym nie kojarzy, ale ok.

Wracajac do tematu. To co to za roznica 3 czy 2 punkty? Powaznie, co to za roznica?

Taak, trenerki ucza na studiach AWF
Wlasnie widac jakich mamy absolwentow...

Cytat:
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 04.05.2013, 21:51
Smuda miał sukcesy, ale miał je dawno ..dziś to wygląda jak powrót Łazarka, powrót Kasperczaka, swego czasu pomysły z Piechniczkiem, czas nie stoi w miejscu, ..dziś mniejsza o reprezentacje, facet dał ciała w II lidze niemieckiej i dla mnie to zamyka temat, a w dodatku jest kwestia etyczna, gość od nas przeszedł do Legii, nieee, temu Panu dziękujemy. I pisze to z .. całą sympatią dla Smudy, którego nawet , a pisze to szczerze , zwyczajnie dość lubię, tyle że przy nim Wisła nie zrobi żadnego kroku do przodu..

Opcja zagraniczna pewnie najlepsza, może z krajowych wyborów Nawałka, ale najważniejsze jest wzmocnienie kadry, sama kasa to jedno, ale ważny jest nowy dyr. sportowy, bo teraz mamy w tym miejscu vacat.. nowy trener z zagranicznym warsztatem pracy (ale i niewypalony emeryt !), nowy dyr. sp. i nowi piłkarze, jednym słowem kasa, kasa i twórcze podejście do naszego klubu (baza, szkolenie..)..ale o czym Ja piszę, bo teraz to jedynie pobożne życzenia.
Odpowiedz cytując
Arturo Qr2nów
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 04.05.2013, 22:33
Co ma Smuda, czego nie ma Kaziu Moskal? Ten pierwszy ostatnio zdobył doświadczenie w spuszczaniu zespołu z ligi
http://wislakrakow.com/forum/signaturepics/sigpic26075_1.gif
Odpowiedz cytując
Manson33
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 04.05.2013, 23:49
Arturo Qr2nów napisał(a):Wyświetl post
Co ma Smuda, czego nie ma Kaziu Moskal?
Teraz nie wiem, kiedyś ; "czarodziejskie odżywki".
Myślenie nie boli !
Odpowiedz cytując
marcepun89
Junior Member

Od: 06.2009

Stary 05.05.2013, 06:13
Ja postawi-wiłbym na opcje zagraniczną: Niemiecką, Francuską bądź Szkocką.
Zatrudnienie trenera np ze Szkocji wiązało by się z zmianą stylu gry na siłowy, dynamiczny i walczenie do końca - jak na wieś(Ekstraklasę) to będzie dobre rozwiązanie.
Odpowiedz cytując
Manson33
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 05.05.2013, 06:36
marcepun89 napisał(a):Wyświetl post
Ja postawi-wiłbym na opcje zagraniczną: Niemiecką
Prosisz - masz !

Cytat:
Smuda posiada dwa obywatelstwa – polskie i niemieckie. W Niemczech posługuje się imieniem Franz.
Myślenie nie boli !
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 05.05.2013, 07:50
zamiast Dyzmy to już bym wolał tego Kieresia z Bełchatowa .Podoba mi sie postawa GKS-u na wiosne, bez wielkich nazwisk graja do przodu,długo utrzymuja sie przy piłce i co najwazniejsze sa dobrze wybiegani.

a Dyzma to ich co najwyżej zajedzie i będzie połykał miesiecznie z kasy Cupiała 100 tyś zł.

Nawałka,Stokowiec albo Kiereś zamiast Smuty
Ostatnio edytowane przez AYALA : 05.05.2013 o godz. 09:25.
Odpowiedz cytując
wikink1
Senior Member

Od: 01.2011

Stary 05.05.2013, 10:17
Panowie po co to cale gadanie jak my mamy WARIATA za właściciela . Żeby nie wiem co działo się z tym klubem w każdej chwili ponownie może zablokować konta klubowi a PRZYDUPAS STWIERDZI ZE SYTUACJA FINANSOWA KLUBU JEST TRAGICZNA .TAKI TO POLSKI CWANIAK
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 05.05.2013, 10:58
AYALA napisał(a):Wyświetl post
zamiast Dyzmy to już bym wolał tego Kieresia z Bełchatowa .Podoba mi sie postawa GKS-u na wiosne, bez wielkich nazwisk graja do przodu,długo utrzymuja sie przy piłce i co najwazniejsze sa dobrze wybiegani.

a Dyzma to ich co najwyżej zajedzie i będzie połykał miesiecznie z kasy Cupiała 100 tyś zł.

Nawałka,Stokowiec albo Kiereś zamiast Smuty
Też bym brał Kieresia. Chociaż widać,że w gre GKS ingerował ktoś i jest to nakreślone. A nie jak u nas biega banda wolnych elektronów.
A druga sprawa,że jak był w cafe futbol to gość bardzo inteligentny( przy smudzie to erudyta),mający swój pomysł na trenerke i jak ta gra powinna wygladać.

My sobie możemy gdybać a przyjdzie i tak wiadomo kto.
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów