The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.10.2011, 18:18
FraMat napisał(a):Wyświetl post
ja bym raczej zapytał kto komentuje i będzie chciał sędziemu przekazywać jak ma sędziować...
Jesteśmy prekursorami analiz wideo. Ciekawe co będzie, jak UEFA się dowie
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
tomek100
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 27.10.2011, 18:30
szprotson napisał(a):Wyświetl post
Domyślam się.

Ale szczerze mówiąc, mam w dupie kto się wyświetla na banerach podczas meczu, nie patrze na nie. Ale dali taki tytuł jakbyśmy conajmniej nowego sponsora złapali.
po za tym nie widziałem zadnego info typu : Szybryt sponsorem Wisły na sezon 11/12 etc.
Przed sezonem było info na głównej, że Szubryt przedłużył umowę sponsorską na kolejne dwa sezony.
Odpowiedz cytując
SWEET_83
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 27.10.2011, 18:48
Wygrajmy ten mecz w dobrym stylu i bez pomocy sędziów. Niech ta nagonka o kupowaniu niech się już skończy.
Odpowiedz cytując
Piotson
Banita

Od: 10.2010

Stary 27.10.2011, 22:22
W świetle ostatnich wydarzeń , ważną informacją jest nazwisko sędziego, który poprowadzi ten mecz.
Arbitrem będzie jeden z bohaterów poprzedniej kolejki (gol Franka) Szymon Marciniak.
W tym sezonie sędziował nam jeden mecz, podyktował 7 rzutów karnych (w tym 2 dla nas).

Mam nadzieję, że w sobotę nie będzie starał się być głównym aktorem.
Odpowiedz cytując
whistar
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 27.10.2011, 22:41
Źelek Ż - nazwisko znane redakcji - już przygotował monitory i będzie uprzejmie donosił sędziemu technicznemu o wszelkich przekrętach na korzyść Wisły. A tak na poważnie to też liczę na pewne zwycięstwo i co najważniejsze przy dobrej frekwencji.
To nie tak, że nie wiem
To nie tak, że nie umiem
To nie tak, że nie pamiętam

Po prostu mi się k.... NIE CHCE !!!
Odpowiedz cytując
River
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 27.10.2011, 23:34
^^Monitory juz sie grzeja

Piotson napisał(a):Wyświetl post
W świetle ostatnich wydarzeń , ważną informacją jest nazwisko sędziego, który poprowadzi ten mecz.
Arbitrem będzie jeden z bohaterów poprzedniej kolejki (gol Franka) Szymon Marciniak.
W tym sezonie sędziował nam jeden mecz, podyktował 7 rzutów karnych (w tym 2 dla nas).

Mam nadzieję, że w sobotę nie będzie starał się być głównym aktorem.
Hm ciekawe ile sobie Marciniak zazyczy za sobotni mecz. Mam nadzieje, ze nie jest zbyt pazerny i te 3-4 metry kabla do przedpokoju zalatwia nam 3 pkt

A powaznie to co za debile siedza w tym Kolegium Sedziow zeby na mecz klubu, ktory skorzystal z sedziowskich bledow w dwoch poprzednich kolejkach, delegowac arbitra, ktory wydrukowal wynik innego meczu z poprzedniej kolejki?
Odpowiedz cytując
sayek89
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 28.10.2011, 08:03
River napisał(a):Wyświetl post
^^Monitory juz sie grzeja

Hm ciekawe ile sobie Marciniak zazyczy za sobotni mecz. Mam nadzieje, ze nie jest zbyt pazerny i te 3-4 metry kabla do przedpokoju zalatwia nam 3 pkt

A powaznie to co za debile siedza w tym Kolegium Sedziow zeby na mecz klubu, ktory skorzystal z sedziowskich bledow w dwoch poprzednich kolejkach, delegowac arbitra, ktory wydrukowal wynik innego meczu z poprzedniej kolejki?
Bo widocznie PZPN w swoim menu nie ma innych sędziów... Co do czemu tylko 3 pkt, to tyle.
Bóg, Honor i Wisła!
Odpowiedz cytując
farben
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 28.10.2011, 09:56
Wisła Kraków: nowa taktyka Roberta Maaskanta

http://krakow.naszemiasto.pl/artykul...bb1b08d7,1,3,4
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 28.10.2011, 16:19
Było obiecane wygranie wszystkich meczów w październiku. Tego się więc trzymajmy.

Co do stylu to pewnie będą kolejne epickie męczarnie.

W obronie trzeba wypróbować wariant na Fulham. Mamy trzech potencjalnych kandydatów za Chaveza. Miejmy nadzieje, że Maaskant dobrze wybierze.

W ataku chciałbym zobaczyc przynajmniej przez pół godziny w jakiej dyspozycji jest po kontuzji Genkow.

Niewielkie mam oczekiwania, trzy punkty i trzy bramki (dla nas oczywiście)
Odpowiedz cytując
adas123
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 28.10.2011, 16:35
Genkov nie jest po kontuzji tylko ciągle mu coś i raczej nie zagra.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 29.10.2011, 09:04
Nie wiem czy bym zamienił Lameya na Jovanovicia na miejscu Maaskanta, prędzej postawiłbym na obydwu.
Otóż ten pierwszy mnie zaskakuje pozytywnie jeśli chodzi o grę w powietrzu i umiejętność wypracowania sobie pozycji strzeleckiej. Jest w tym najlepszy w drużynie. Nawet nasi napastnicy tego nie mają.
Rezygnować z takiej broni przeciwko defensywnie nastawionym Góralom ?
..
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 29.10.2011, 09:37
Z tego co czytalem w nastepnych 3 meczach wliczajac ten bedziemy grali cały czas tym samym skladem. Lamey jeszcze jako tako gra wiec jego bym zostawił a za Jaliensa wpuscił Jovanovicia. Tylko nie wiem czy Marko bardziej przydatny niebyłby na pozycji bocznego obroncy gdyz jako jeden z nielicznych obroncow potrafi swietnie właczac sie w akcje ofensywe - tak samo wczesniej wlaczał sie Cikos.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 29.10.2011, 09:44
Przecież jest powiedzenie: jesteś tak dobry, jak twój ostatni mecz.

Otóż Lamey co najmniej w 3 ostatnich meczach był zawodnikiem wyróżniającym się. Pomijając koszmarnego klopsa w Łodzi, zagrał świetnie przeciwko Fulham, nieźle przeciwko ŁKS i znowu świetnie przeciwko Limanovii.

Jechałem po nim równo - bo były powody ku temu. Ale fakty są takie, że obecnie jest w wysokiej formie i to jemu należy się miejsce na prawej stronie obrony.

Natomiast faktycznie trzeba ponownie sprawdzić wariant z Diazem w środku. Sam sugerowałem taką możliwość wcześniej, przy tragicznej grze naszych stoperów.

Podbeskidzie bazuje na stałych fragmentach, więc szkoda rezygnować z solidnego w powietrzu Diaza. Z drugiej jednak strony Pajlić daje więcej możliwości w przypadku gry ofensywnej.

Niestety, fatalne jest to że w takim ustawieniu jesteśmy skazani na Kirma. Bo szkoda Nuneza na skrzydło, szczególnie że bardziej przydaje się w środku.

Ja widziałbym to tak:
Pareiko-Pajlić-Diaz-Jaliens-Lamey-Kirm-Sobolewski-Nunez-Jirsak-Iliew-Biton

Na zmęczonych górali dać w 2 połowie Boguskiego i Gargułę. Niestety, Boguski ciągle szuka formy i nie jest gotowy na 90 minut. Więc nie nadaje się na to, żeby wypchnąć Kirma na ławę.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
neq.
Senior Member

Od: 02.2010

Stary 29.10.2011, 09:51
ja widze dzisiaj zdecydowanie Jovanovia w środku z Jaliensem, napewno nie diaza bo jego kuternoga o kulach z piłką przy nodze jest w stanie wyprzedzić. I Garguła w 1 składzie razem z Jirsakiem a Nunez skrzydło
"Jeżeli walczysz możesz przegrać, jeżeli nie walczysz już przegrałeś"

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki."

Odpowiedz cytując
4fan_player
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 29.10.2011, 09:57
Gwiazdeczki będą chciały wygrać na stojąco a Podbeskidzie ich zabiega ambicją. Nie zdziwi mnie remis albo porażka Wisły.. no ale może zawodnicy zagrają na marę kasy jaką zarabiają.
Ostatnio edytowane przez 4fan_player : 29.10.2011 o godz. 10:02.
Odpowiedz cytując
buczo1985
Senior Member

Stary 29.10.2011, 10:05
4fan_player napisał(a):Wyświetl post
no ale może zawodnicy zagrają na marę kasy jaką zarabiają.
Dobrze powiedziane. Jakoś lepiej mi brzmi "niż na miarę swoich umiejętności". :/
What's new?

Odpowiedz cytując
Chrisman
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 29.10.2011, 10:15
oby andi kirm przemyslał dzisiaj pewne sprawy na ławce
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 29.10.2011, 10:32
Jeśli Maaskant zamierza szafować siłami zawodników to obrona powinna wyjść w ustawieniu Jovanovic , Jaliens , Chavez , Paljic

Lamey choc gra dobrze , to potrzebujemy tego zawodnika na Fulham w pełni sił . Jovanovic wydaje się mieć końskie zdrowie , a nawet jeśli miałby przestoje w dzisiejszym meczu to można wpuścic Lameya na ostatnie 20 min .

W obecnym momencie nie mamy zreszta zbyt dużego pola manewru . W pomocy Wilk z Nunezem to pewna para . Przed nimi walczą o miejsce Garguła z Jirsakiem . Wolałbym spróbować opcji z ... Genkovem , jednak ten jak na złość znowu ma drobne problemy zdrowotne . Z przodu Biton , Iliev i pewnie .. Kirm , choć chciałbym zobaczyć od początku Boguskiego kosztem bardzo chimerycznego Słoweńca . Trzeba sobie powiedzieć szczerze , że ten zawodnik gra dobrze , gdy walczy , a walczy gdy nie ma pewnego miejsca w składzie . Niestety teraz ma .
Powód: szachowanie ;P
Ostatnio edytowane przez Karherop : 29.10.2011 o godz. 11:11.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 29.10.2011, 10:39
Wiecznie kontuzjowany Jovanovic i końskie zdrowie, dobre XD Facet jest ze szkła.
..
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 29.10.2011, 11:02
W trakcie meczu będe w samolocie ale mam nadzieje, że jak wyląduje i się zaloguje sprawdzić wynik, to nie będzie żadnej niespodzianki.
Brakuje mi w końcu jakiegoś soczystego 5:0 i mam nadzieje, że może tym razem nie bedzie wątpliwości kto jest lepszy.
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
gizmowisla
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 29.10.2011, 11:08
Mama nadzieje ze Michał Czekaj dzis zagra od poczatku ...bo jesli nie z gorlalami to z kim i kiedy ten chlopak ma sie ogrywac ... chcialbym tez choc w jednym meczu nie widziec kalectwa Kirma wiec amm nadzieje ze wkoncu usiadzie na lawce ...
Odpowiedz cytując
mikel
Member

Od: 11.2010

Stary 29.10.2011, 11:16
Oldpara napisał(a):Wyświetl post
W trakcie meczu będe w samolocie ale mam nadzieje, że jak wyląduje i się zaloguje sprawdzić wynik, to nie będzie żadnej niespodzianki.
Brakuje mi w końcu jakiegoś soczystego 5:0 i mam nadzieje, że może tym razem nie bedzie wątpliwości kto jest lepszy.
Też mi się taki wynik marzy ale mam złe przeczucie, że będzie jak w meczach u PP z Podbeskidziem...
Odpowiedz cytując
markowywislak
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 29.10.2011, 11:32
Wisła wygrać powinna i wygra 4-0.Tak czuje że wreszcie będzie mecz dobry. PS.ROberto powiedział ze wygra wszystko w październiku,wszyscy pukali sie w głowy że nie wygra 2 meczy a jak dzisiaj bedzie zwycięstwo to Miał chłopo racje!Odpowiedni człowiek na odpowiedznim miejscu.WISEŁKOOOOO!
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 29.10.2011, 11:39
wszystko w lidze rozumiem
Odpowiedz cytując
emailowiec
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2005

Stary 29.10.2011, 12:03
markowywislak napisał(a):Wyświetl post
PS.ROberto powiedział ze wygra wszystko w październiku,wszyscy pukali sie w głowy że nie wygra 2 meczy a jak dzisiaj bedzie zwycięstwo to Miał chłopo racje!Odpowiedni człowiek na odpowiedznim miejscu.WISEŁKOOOOO!
A mecz z Legią się nie liczy?
Odpowiedz cytując
mc-money
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 29.10.2011, 12:08
tofik napisał(a):Wyświetl post
Wiecznie kontuzjowany Jovanovic i końskie zdrowie, dobre XD Facet jest ze szkła.
Kontuzjogenny może, ale na boisku biega z ofensywy do obrony i na odwrót, ma świetną kondycję-końskie zdrowie do biegania
Odpowiedz cytując
Manson33
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 29.10.2011, 12:11
gizmowisla napisał(a):Wyświetl post
Mama nadzieje ze Michał Czekaj dzis zagra od poczatku ...bo jesli nie z gorlalami to z kim i kiedy ten chlopak ma sie ogrywac ... chcialbym tez choc w jednym meczu nie widziec kalectwa Kirma wiec amm nadzieje ze wkoncu usiadzie na lawce ...
Ja też nie chciałbym widzieć kalectwa...

...zwłaszcza w opanowaniu pisowni języka polskiego przez Ciebie.

Myślenie nie boli !
Odpowiedz cytując
arrosmay
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 29.10.2011, 12:24
emailowiec napisał(a):Wyświetl post
A mecz z Legią się nie liczy?
Ta wypowiedź była chyba po tym meczu i chodziło o pozostałem październikowe mecze, aczkolwiek pewności nie mam.
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 29.10.2011, 12:36
na pewno nie będzie tak jak w PP, bo wtedy Podbeskidzie grało inaczej, bardziej ofensywnie
teraz się zamurują i wciśniemy coś
Odpowiedz cytując
armani199
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 29.10.2011, 14:17
Dziś oczekuję od Wisły nie tylko dobrej gry ale i nadludzkiej walki i chęci zdemolowania przeciwnika. Chcę aby zawodników Wisły opanowała chęć zemsty za PP . Chcę aby kiedy już będzie 2:0 dla Wisły i kiedy Wiślacy "poczują krew przeciwnika" nie kalkulowali jak dowieźć to zwycięstwo do końca meczu najmniejszym nakładem sił, ale chcę , aby rzucili się oni na Podbeskidzie z zamiarem wdeptania ich w ziemię, rozgromienia i osiągnięcia jak najwyższej wygranej !
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów