|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
ogranie mistrza to wlasnie smaczek
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
---Parejko---
----Sobolewski------ ------------------------- Nunez---- Kirm<boisie>-----------------Garguła------------------------Iliev ---------Biton--------- Co do kirma to strach jovanovic będzie może to ciągnął... Żeby z Twente kontuzji nie było... ![]() lks Termalica Bruk-Bet Nieciecza - legła W-wa 3:0 ![]() |
|
|
|
Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Skoro mamy najlepszą obrone w lidze to remis powinniśmy ugrać ,ja biorę remis w ciemno przed tym meczem,wiele zależy od występu obu drużyn jutro w pucharach.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
E: Framat - kto ma lepszą ? Nie wiem, czas pokaże. Na ten moment nie uważam byśmy mieli najlepsza obronę (czyli 4 obrońców) W poprzednim sezonie straciliśmy 29 bramek na 30 spotkań. Prawie że 1 bramka na mecz. Do tego uważam ze mamy jednego z najlepszych bramkarzy, a to troche robi. Więc liczba straconych bramek nie jest dla mnie wyznacznikiem tego kto ma najlepszą obronę.
Ostatnio edytowane przez szprotson : 28.09.2011 o godz. 18:34.
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
to kto ma lepszą?
Tylko Wisła i Widzew straciły po pięć bramek (najmniej w lidze) |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2003
Offline |
|
|
W 2001 wygraliśmy 2:1, a zostaliśmy Mistrzem
Ale rok wcześniej lepiej pamiętam, bo na żylecie wywiesili transa "Wisła szmato co ty na to" i bardzo szybko ją zwijali bo Franek jeszcze przed przerwą strzelił 2 razy. Pamiętam jak przebiegł przed nimi z palcem na ustach Tyle, że mistrzem wtedy została Polonia :/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
czy bedzie transmisja w jakims otwartym kanale ?
|
|
|
|
Banita
Od: 10.2010
Offline |
|
|
Nie będzie.
Tylko w Canal + |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
moim zdaniem ten mecz jest najważniejszy w tym sezonie...
brak Małego i Meliksona będzie odczuwalny , a ważny ? bo może wskoczyć nawet na fotel lidera i wyjść trochę przed ległe ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
Żeby nie było - nie narzekam - po prostu stwierdzam fakt. Nawet, gdy kontrolujemy grę i gramy piłką, to z reguły wyprowadzamy ataki małą liczbą zawodników i wychodzimy niejako zza podwójnej gardy. Uważam, że jesteśmy bardzo silni z przodu i mimo wszystko potrafimy się przebić, ale Jaliens i Chavez, to nie są obrońcy, których można zostawiać samych na połowie boiska bez asekuracji bocznych obrońców, a niekiedy i defensywnego pomocnika. Ta drużyna gra bardzo konsekwentnie taktycznie i może się to nie podobać, ale na pewno należy to docenić. Samych obrońców na pewno nie mamy najlepszych.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 28.09.2011 o godz. 19:59.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
To, że starciliśmy najmniej goli nie znaczy, że mamy największy potencjał obronny. Tak ja piszecie powyżej, my gramy tak, że dajemy się zdominować każdemu bo wiekszość naszych graczy po prostu czeka na swojej połowie i błąd rywala. Gramy bierną obronę. Można się bronić aktywnym pressingiem w środku pola, ale nie wiedzieć temu my nie potrafimy tego grać. Takie wysokie podejście przynosi zdecydowanie więcej spokoju w grze w tyle. Nie wiem, czy nie mamy do tego typu gry zawodników? Ja na Legię usiadłbym od początku wysoko, jeśli damy im podchodzić pod nasze pole karne, to tam Ljuboja klepkie z Radovicem walnie i bramka. Im więcej pogramy pilką na ich połowie tym wieksza szansa na korzystny wynik.
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Mam nadzieję, że Legia tak się zmęczyła wczorajszą drugą połową, że wysiądzie w niedzielę szybciej od nas.
Minimum remis trzeba przywieźć jak chcemy być na 1m albo bliziutko niego w grudniu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Musimy zdobyć mistrza. Innego wyjścia nie ma. LE dla nas to jest jakieś zeslanie, kasy nie ma a w....... i tak jest. Lepiej dostawac baty w LM ale kase mieć...Do tego potrzebne bedzie zwycięstwo z Legią. Legia zwykle nie gra 2 dobryh meczów z rzedu. Wczoraj zagrali dobre tylko 45 minut. Z tego wynika, że pierwsza połowę zagra z nami dobrze a w drugiej powinniśmy coś strzelić.
|
|
|
|
Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Żeby myśleć o jakimś dobrym wyniku, jak wszyscy dobrze wiemy gra obronna musi się zmienić. Jaliens obecnie powienien być traktowany jako 4 może nawet 5 (za Czekajem) środkowym obrońca, więc głebokie rezerwy. Ani on silny, ani szybki, ani głową dobrze nie gra. Wydawać by się mogło że z racji doświadczenie bedzie dobrze sie ustawiał ale tu też tragedia.Moim zdaniem Diaz mógłby zagrać na środku obrony, gra dobrze głową (podczas rzutu rożnego zawsze bramke moze strzelic, tak jak z ruchem, nie to co Kew) skoczny jest, zawsze w środku dobrze asekurował, wybijał. Na lewą obrone on sie nie nadaje, ale o środku obrony można pomyśleć. Dla mnie on jest kandydatem nr 3 na tą pozycje. Robert powinien postawić na pare Chavez-Bunoza, zobaczyć jak to bedzie wygladało. Jeśli po paru meczach by to źle wyglądało to wstawić Diaza w miejsce słabszego. Plusem Bunozy jest to że umie/ stara się chłopak rozegrać piłke z obrony, potrafi kiwnąć, iść do przodu i zrobić w środku pola przewage.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
|
Ja nie wiem czy chcę w niedzielę wygrać, ale to dlatego że ja przesądny jestem i wolę zdobyć Mistrza niż Łazienkowską. Ale remis
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Mozna powiedziec, ze maja podobna sytuacje co Lech - mecza sie w europie a przegrywaja w lidze. Nie inaczej moze byc tez teraz
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Warunki kondycyjne będą zbliżone dla obu drużyn,Wisłe ten mecz sporo kosztował szczególnie pierwsza połowa nie wiem jak druga bo nie moglem śledzić.Mam nadzieję,że nasi nie będą myślami przy meczu z Twente i wejdą w mecz tak jak weszli w Poznaniu gdzie zdominowaliśmy rywala.Chciałbym minimum remisu w tym meczu w obecnej sytuacji to dobry rezultat nie możemy przegrać bo wtedy Legia może dostać powera na reszte sezonu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Hmm może to i ma sens. Lech i Legia meczą się w Europie ale wygrywają a potem kapa w lidze. My z kolei męczymy się w E-klasie ale wygrywamy a padake zaliczamy w Europie.
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() ![]()
"Dociera do mnie, co mówią ludzie. Że Kolejorza nazywają Amiką, że zarząd jest z Wronek, że Lech jest tylko z nazwy" Maciej Żurawski
|
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
To będzie bardzo ciekawy mecz, w którym w zasadzie każdy wynik jest możliwy.
Faworytem na papierze jest Legia. Wygrała w lidze, wygrała w pucharach - pokazując się z dobrej strony w II połowie wczorajszego meczu. W formie jest bramkarz i dwójka Serbów. My za to gramy bez Meleksa i Małego, za to z dziurawą obroną. Problem w tym, że zarówno Legii jak i nam brakuje regularności. I to nie tylko z meczu na mecz, ale nawet z połowy na połowę. Na ogół gramy straszną kichę, ale czasem pojawia się jakiś zryw. U Legii w zasadzie to samo. Jeśli miałbym szukać pozytywów i szans w meczu z Legią, to na pewno w osobie Dudu Bitona. Facet jest w gazie i może w tej lidze wygrać nam każdy mecz. Ja zmieniłbym coś w obronie, choćby wystawiając Bunozę i Nuneza. Gorzej już chyba nie będzie. Pareiko-Nunez-Bunoza-Jaliens-Jovanović-Kirm-Wilk-Sobolewski-Jirsak-Iliew-Biton W drugiej połowie dałbym szansę Boguskiemu, szczególnie że Borysiuk pauzuje. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Flamengista ja nie skreślałbym Chaveza w lidze daje rade uważam go za lepszego od Jaliensa,wolałbym Bunoze od Jaliensa bo ostatnio Bunoza gral przyzwoicie.
Pareiko Dragan Chavez Jaliens Jovanovic Sobolewski Wilk Jirsak Kirm Iliev Biton Obrony bym nie zmieniał zbyt ważny mecz a w lidze jakoś dajemy rade zresztą Legia nie ma Janko...więc nie będzie zle. Musi grać Jirsak żeby tylko Robert nie postawił na Gargułe bo Jirsaka trzeba sprawdzić w rytmie meczowym a Garguła już pokazał,że nie daje rady. Na ławke Boguski koniecznie czas żeby wrócił bo jak dojdzie Genkov to Rafał będzie bez szans nawet na ogony. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Ja bym chciał zobaczyć Czekaja. Z Koroną zagrał bardzo dobrze, więc niech się uczy, błędów i tak więcej nie popełni od Chaveza czy Kew, więc nie wiem czemu miałby to być zły pomysł.
|
|
|
|
Guest
|
|
@ flamengista Może Boguski w 1 połowie, a potem za Niego Iliev żeby ukąsić psubratów jak już nie będą mieli sił... ![]() Oczywiście przy założeniu, że nic sobie nie damy strzelić do tego czasu ![]() |
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Jak dla mnie Pareiko i Jaliens powinni zasiasc na lawie.
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Daj spokój Pareiko będąc w Wiśle popełnił tyle błędów co Pawełek w jednym meczu.
Nie róbmy z Pareiki kozła ofiarnego. Jest moze na 7-8 miejscu tej listy ![]() Jeśli Maaskant się tak uparł na Jaliensa to niech go spróbuje na lewej obronie. Rewelacji pewnie nie będzie, ale mniejsze zagrożenie pod bramką.. W środku Jovanović. Jeśli nie wypali za Jaliensa Bunoza.
Ostatnio edytowane przez Antystenes : 30.09.2011 o godz. 18:44.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
mam nadzieje że Skorża nie zorientuje się że byle jaka wrzutka zrobi więcej afery niż mozolnie budowany atak pozycjny. Tak samo prostopadłe podanie pomiędzy obrońców, nawet do nikogo.
Chciałbym wygrać, tak 4-3 bo w ataku jesteśmy naprawde nieźli, jak wysoko wyjdziemy pod Legie i nie cofniemy się po 15 minutach osrani, to wygramy. Jak Nas Legia stłamsi od początku, to ciężko szukać pozytywów...no ale i tak wygramy. Robert wygrywa "topowe" spotkania. DO BOJU ! ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|