|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Ćwielongowi przeszkadza pogoda i 17 godzina. Ten piłkarzyk jest chory na głowę i dobrze, że Wisła się go pozbyła. Na dodatek "wspaniały" Śląsk Lenczyka, którego obawia się pół tutejszego forum, gra totalną kaszanę.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
Sztylka właśnie dostał żółtą
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
90 Minuta, Korona wygrywa ze Śląskiem, więc jednak można. Slask na mecz z nami powinien wyjść z lekka bojaźnią
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Jagiellonia - Górnik
Pauzują: - Zagrożeni: Lato, Sandomierski (Jagiellonia); Kwiek, Marciniak, Wodecki, Zahorski (Górnik) Cracovia - Zagłębie Pauzują: Radomski, Suart (Cracovia); Dąbrowski, Kocot (Zagłębie) Zagrożeni: Bartczak, Dudzic (Cracovia); Costa, Wilczek (Zagłębie) Śląsk - Wisła Pauzują: Sztylka (Śląsk) Zagrożeni: Celeban, Ćwielong, Fojut, Socha (Śląsk); Cikos, Jirsak, Kirm (Wisła) Korona - Ruch Pauzują: Jovanović (Korona) Zagrożeni: Korzym, Lisowski, Niedzielan, Stano, Sobolewski (Korona); Bronowicki, Grzyb, Nykiel, Stawarczyk (Ruch) Lechia - Legia Pauzują: Astiz, Vrdoljak (Legia) Zagrożeni: Bąk, Deleu, Kożans, Wiśniewski (Lechia); Jędrzejczyk, Machnowskyj, Rzeźniczak, Wawrzyniak (Legia) Widzew - Bytom Pauzują: Jarecki (Bytom) Zagrożeni: Dudu, Dzalamidze, Panka, Ukah (Widzew); Hricko, Kobylik (Bytom) Lech - GKS Pauzują: Małkowski, Wróbel (GKS) Zagrożeni: Arboleda, Bosacki, Wilk (Lech); Fonfara (GKS) Polonia - Arka Pauzują: Rachwał, Smolarek (Polonia); Zagrożeni: Bruno, Brzyski, Gołębiewski, Pietrasiak (Polonia); Bednarek, Bożok, Burkhardt, Glavina, Zawistowski (Arka) |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
Teraz na pewno ze Śląska zejdzie ta pewność siebie , a to jest okazja dla naszych piłkarzy.Wraca Mały i Sobol więc jest git.
Melikson na środku czuję się najlepiej , i mam nadzieje że napsuje trochę krwi piłkarzom Śląska. ![]() "JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
szkoda Śląska ta je%^na korona
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Czyli Slask jest jak najbardziej do pokonania
EDIT:
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 17.04.2011 o godz. 18:54.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
A co myślałeś, że nie ?
Natomiast chcąc poknywać Estonczykow i Gruzinów takie mecze powinniśmy wygrywać z palcem. ![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
jest mała różnica pomiędzy Śląskiem i Koroną
wg mnie mecz ze Śląskiem będzie łatwiejszy niż ten niedawny z Koroną Korona przed meczem z nami była z nożem na gardle mając fatalną passe na wiosne Śląsk miał świetną passę , teraz złapali zadyszke , poza tym Lenczyk w ostatnim tygodniu przebąkiwał o odejściu co też ucina skrzydła piłkarzom . Nie mają takiego ciśnienia jak Korona przed nami , co oczywiście nie znaczy że oddadząmecz bez walki . zapewne skład powróci do "optymalnego " z Małeckim i Sobolewskim Maaskant powinien jednak mieć "Mały" ból głowy po tym jak imo rozegraliśmy najlepszy mecz w tym sezonie (jeśli chodzi o kulture gry ) . |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
W moim odczuciu Wilk już teraz jest lepszy od Sobola, cóż Sobol zrobił wiele dla Wisły ale to już nie ta lata, nie ta forma.. zrobił się strasznie drewniany. na forum panuje opinia, że Wilk zagrał słabo. według mnie wręcz przeciwnie, a jeszcze powołam się na osoby, które w temacie jednak bardziej się orientują niż 90% forumowiczów - był bardzo chwalony w Lidze+. Co do Małego to jego taktyką jest "podaj, ja wezmę piłkę, będę tylko na nią patrzył i biegł byle do przodu". Oczywiście bronią go bramki i asysty, ale ciekawi mnie czy to przejdzie w pucharach. Gra bardzo chaotycznie, dla porównania zupełnie na innym biegunie jest Melikson. Ale nie piszę, że gra źle, tak jak wspomniałem - statystyki go w pełni bronią. No i to bez Małego i Sobola mogliśmy oglądać dobrze taktycznie grającą Wisłę, wymienność pozycji, utrzymywanie się przy piłce, wystawianie się itd. Myślę, że niezależnie co zrobi Maaskant - ma pełne zaufanie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
|
Jestem bardzo niezadowolony z tego że Korona pokonała Śląska. Chciałem w końcu zwycięstwa z kimś a nie z drużyną która jest w kryzysie, jak np Jagiellonia w meczu z nami. Chciałem żeby Wisła zwyciężyła niepokonany od 15? kolejek Śląsk, żeby nikt nie mówił, że zdobyliśmy ten tytuł bo tak naprawdę nikt go nie chciał. Chciałem, żeby nikt nie deprecjonował naszego 13 mistrzostwa. No ale cóż. Trzeba pojechać i zgarnąć 3 pkt
![]() |
|
|
|
Guest
|
|
|
Dobrze byłoby wygrać, ale może być też remis bo jak wiadomo nie jesteśmy nadzwyczaj stabilni na wyjazdach (choćby Bytom, Korona). Wygrana we Wrocku byłaby sporym krokiem do MP - mam nadzieję, że Orest i Pepe nie będą robić problemów...
Swoje już ugrali i szczerze mówiąc marzenia Śląska o pucharach można między bajki włożyć - max 5 miejsce w tym składzie |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
Gienkowi nic nie będzie , to kawał chłopa
Gienek staję się teraz naszą mocną stroną i to bardzo cieszy. Co do meczu z WKS-em to trzeba będzie uważać na rożne i oczywiście na wrzutki w nasze pole karne , każdy wie dlaczego.Po za tym nie ma lipy , nie ma odpuszczania zawodnicy to wiedzą, i na Śląsku trzeba grać o 3pkt.Skład pewnie będzie taki jak w meczu z Koroną. ![]() "JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
Wczoraj wspomniałem, że porażka Śląska to tylko kwestia czasu jednak mecz był typowo na remis i nie spodziewałem się, że już za 9 godzin moje słowa okażą się prawdą. Jednak prawdą jest, że Śląsk podobnie jak i Lechia z meczu na mecz tracą ten impet i równają do reszty. My zaś powoli się rozpędzamy co wcale nie znaczy, że nie "złapiemy gumy" w czwartkowym meczu. Ja jednak liczę, że 3 pkt. przyjadą do Krakowa, a później Śląskowi należy życzyć jak najlepiej. ![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Styl gry Śląska jest bardzo niewygodny dla tzw. faworytów. Śląsk dobrze się broni i bardzo niebezpiecznie kontratakuje. Do tego jeszcze stałe fragmenty gry i strzały z dystansu. Śląskowi lepiej idzie gra z drużynami z góry tabeli i nam będzie z nim prawdopodbnie bardzo ciężko. Na pewno trudniejszy mecz niż z GKS...
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
![]() Liczy się Mp, a jak go zdobędziemy, to już mnie nie interesuje |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Oby. Dopiero co chłopak zaczął strzelać, poza tym nie mamy innego napastnika.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Do końca sezonu pozostało już tylko 8 spotkań i każdy mecz będzie dla nas jak finał.Łatwo nie będzie bo ale jeśli będziemy grali to co z Bełchatowem jestem spokojny.Przyda nam się podreperować bilans meczów na wyjeździe.Nie możemy stracić punktów bo pamiętajmy że Jagiellonia gra u siebie z Górnikiem więc raczej pewnie zdobędzie 3 punkty.
![]()
"Wierność Jest Istotą Naszego Honoru..."
|
|
|
|
Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Ludzie!!! Żeby Jaga nas wyprzedziła to oni muszą wygrać o trzy mecze więcej niż my. A to - przy takiej grze Jagi - raczej jest już niemożliwe. Więc bez paniki. W meczu ze Śląskiem trzeba grać tak jak w 2 połowie z Bełchatowem. I przede wszystkim nie dopuszczać do stałych fragmentów gry w okolicach naszego pola karnego, bo któryś z naszych piłkarzy może wsadzić swoją kanciastą łepetynę i zasadzić samobója w ostatniej minucie meczu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2010
Offline |
|
|
Każdy mecz trzeba grać na 300% bo odpuszczanie wiadomo czym się kończy. A czemu mamy bać się Sląska? Niech oni boją się nas
. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Musielibysmy miec niezly zanik formy zeby pozwolic sobie na roztrwonienie przewagi nad reszta a taka Jagiellonia musialaby byc 2 razy lepsza od nas.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wisła
Slask - W, Górnik Zabrze - D, Lechia - W, Lech Poznan - D, Cracovia - D, Legia - W, Zagłebie - W, Polonia Warszawa - D Jagiellonia Gornik Zabrze - D, Polonia Bytom - W, Widzew Lodz - D, Polonia Warszawa - W, Legia Warszawa - D, Korona - D, Cracovia - W, Ruch Chorzów - W Jakby nie patrzeć to mamy trudniejszych przeciwników. Nie możemy sobie pozwolić na stratę punktów, bo Jaga może doskoczyć. Sezon temu stracilismy przewagę 10 pkt nad Lechem, teraz mamy 6, więc muszą się spiać Wiślacy i grać na 100% |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ale panikujecie
W tamtym sezonie mieliśmy przewagę 8pkt nad Lechem po 17 kolejkach. Pamiętajcie jednak, że katastrofalnie zaczęliśmy rundę wiosenną: 3 mecze, 1pkt i 0 goli. Po 20 kolejkach Lech był już tylko 2pkt za nami, a trzeba przyznać, że grał wtedy najlepszą piłkę w Polsce od czasów Wisły z jesieni 2007. My przy takiej pycie, którą prezentowaliśmy potrafiliśmy utrzymać lidera do 29. kolejki i pewnie utrzymalibyśmy go do końca, gdyby nie kosmiczny samobój Jopa. Więc panowie - więcej spokoju i optymizmu. Wisła gra najlepiej w piłkę w całej lidze. Dodatkowo mamy mocną ławkę, co pokazał ostatni mecz. Pozostałe drużyny ligi są po prostu za słabe, aby w jakikolwiek sposób nam zagrozić. Do końca sezonu nie przegramy meczu. Z Lechem, Legią, Cracovią wygramy i to pewnie. Naprawdę nie mamy się czego obawiać. Podobnie jak najbliższego meczu ze Śląskiem, gdzie przewiduję wynik powyżej 2,5 goli. Jakieś 2-1, 3-1 dla nas. Jedyne czego się obawiam to tego, aby nie dochodziło do takich sytuacji jak w meczu z Koroną, gdzie my chcieliśmy grać w piłkę, a oni łamać kości. Jeżeli sędziowie nie pozwolą na wyrównywanie szans na boisku chamską i brutalną grą tylko pozwolą grać w piłkę to skończą się remisy na wyjazdach i nie widzę żadnych przeciwników w lidze... Na koniec sezonu typuję tak: 1. Wisła, 2. Jagiellonia, 3. Lech, 4. Polonia |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
a Lech gra z takimi rywalami:
GKS Bełchatów (dom), Zagłębie(wyjazd),Górnik Zabrze(dom), Wisła(Wyjazd), Ruch(dom), Lechia Gdańsk (wyjazd), Polonia Bytom(wyjazd), Korona(dom) Wydaje się że z trójki Wisła, Lech, Jagiellonia to my mamy najgorszy terminarz. ale nie ma co biadolić. Wygrywamy 3 kolejki teraz pod rząd przyjeżdża Lech lub ewentualnie kilka dni później Cracovia i możemy się cieszyć z mistrzostwa ![]() |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|