|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
myślę, że ta asysta Tomka zamknie buzie krytykom na jego temat !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
2-0!! i znowu w bramce udział miał Jirsak!!! mam wielka nadzieje ze da to duzo do myslenia Panu Mackowi!! jedzie dalej
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Jeszcze tylko Kirm sie odblokuje i bedzie pieknie.
![]()
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuście do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych...podania ręki". - Henryk Reyman
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
zero obrony
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Mariusz Pawełek show!
![]()
WISŁA!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Sorry ale o co Ci chodzi ? Mario rzucił sie do dośrodkowania. Skąd miał wiedzieć , że Marcelo trąci piłke ? Ludzi dajcie spokój... ![]() WISŁA TO MY !
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
W sumie kubanczyk ma rację, bo nawet jeśli podanie Trałki by przeszło, to Pawełek nie miałby szans żeby to wybić w pozycji w jakiej się położył. I kibice Polonii dobrze głosowali, ze może Pawełek coś ustrzeli
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
dokladnie. gdyby ta pilka przeszla pawelek zapewne lezal by na ziemii..
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Diaz i Brożek na lewej za dużo się gubią.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
kibice Polonii mieli racje w tej ankiecie [o której wspomnieli na Canal+] x)
Ale ku..a mać! Ten gol to NIE jest jego wina! Także nie ma co sobie z niego drwić znów :| Jak już chcecie obwiniać to prędzej.. Marcelo :] Co do bramkarzy jeszcze... Jakoś w tym sezonie w lidze to Mario jest najbardziej przekonujący, najlepszy [wraz z Jankiem Muchą]. Także... więcej wiary w NASZEGO ... :] Czy spokojnie wygramy- nie wiem. lepiej zaczekać do końca meczu. A piłkarze- walczyć, walczyć i jeszcze raz walczyć! i grzeszyć kurde skutecznością! )btw. co pisze na 3 transparencie? o.O ![]() Krakowska Wiślaczka!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Pawełek to jednak jest bramkarski gigant, tylko jemu sie takie sytuacje zdarzają
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Kirm z każdym spotkaniem co raz słabszy. Gdy ma piłkę, to ruszą się jakby go ktoś wrzątkiem oblał. Chaotyczny strasznie. Zmieniłbym go na Ćwielonga, a Jirsaka wrócił do środka.
Poza tym Polonia przestraszona jak większość drużyn i dodatkowo słaba. Plusem jest na pewno Jirsak, który chyba wyhodował przez okres siedzenia na ławce jaja. Bo gra odrobinę pewniej, pokazuje się do podań.
Ostatnio edytowane przez tofik : 26.09.2009 o godz. 18:17.
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
Gol stracony to nie wina Pawełka, ale nasz bramkarz to taki Jonasz, dopóki będzie w Wisle to naszy zespól będzie prześladowany przez pecha.
Pozbyli sie z reprezentacji Boruca, czas by w Wisle pozbyto się Pawełka. ![]()
-JM---- i Cię nie podrywam :/
- no dobra, uwodzisz, tak to się nazywa w kobiecym języku -JM---- nieświadomie, albo odruchowo.. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Kirm znowu tragicznie...kolejna sytuacja.
|
|
|
|
Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Łobodziński dno i wodorosty. Pierwszy do wywalenia z Wisły.
![]()
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Słaby mecz, duży chaos. Coraz bardziej irytuje Kirm, Pawelek uratowal dzis 3 punkty , oby bylo lepiej w kolejnych meczach..
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Drugą połowę ciężko było oglądać. Nie wiem dlaczego zszedł Jirsak. Wg mnie od tego momentu siadła całkowicie gra pilką, bo w pomocy nie było absolutnie nikogo, kto potrafi porozdzielać. No chyba, że chciał zmianę ? Ale raz na tydzień grają i całego meczu nie może wytrzymać ? Wydolność kurczaka ?
Słabo by z nim było. Poza tym Kirm bardzo słaby i smutno. Z Levadią prezentował się super. Oby to nie był kolejny po transferowy niewypał. Albo to jakieś fatum na skrzdłowych, bo Łobo też nie zachwyca w Wiśle. ![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wygrana bardzo cieszy. I tyle istotnych pozytywów - chciałbym napisać coś pochlebnego o jakimś aspekcie gry Wisły, ale ciężko znaleźć jakikolwiek.
Oni wcześniej czy później się doigrają - w końcu znajdzie się drużyna, która będzie mieć w końcówce więcej farta niż Jagiellonia czy dziś Polonia i przynajmniej zremisuje pozornie wygrany przez Wisłę, ale od pewnego momentu "odpuszczony" mecz. I będzie to wyjątkowo wk...ca strata punktów, przez lekceważenie i brak profesjonalizmu. Tym razem znów się nam upiekło. Nie wiem, co musi jeszcze zrobić np: Kirm, by Skorża posadził go na ławce. Z meczu na mecz gra coraz gorzej, jest najsłabszy w drużynie. Ma jakiś abonament na pierwszy skład? O innych już pisałem. Takie spotkania psują Wisłę i jeszcze mocniej uczą nieprofesjonalnego podejścia. Bo pokazują naszym piłkarzom, że nawet grając kompletny piach, mając horendalną ilość strat, niewymuszonych błędów, nieudolności w operowaniu piłką, można bez większego wysiłku wygrywać mecze.
Ostatnio edytowane przez Markus : 26.09.2009 o godz. 20:09.
![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2004
Offline |
|
|
Ostatnie mecze rzeczywiście potwierdzają pewną słabość Wisły w dokładnym rozegraniu ale moim zdaniem mimo tego na pochwałę zasługuje atywny pressing i walka w środku o odbiór piłki (szczególnie Sobol i Diaz) - ten akurat wpojony przez Skorżę aspekt gry mi się podoba, bo jak się doskakuje od razu do przeciwnika to nawet przy mniejszej ilości szczęścia w rozegraniu można nadawać ton grze i mieć inicjatywę w środku pola. To jest moim zdaniem istotny plus mimo wielu niedoskonałości jakie Wisła pokazuje w ostatnich meczach. Rzeczywiście irytuje trochę Kirm (czemu nie strzelał gdy był sam na sam?), ale moim zdaniem jest wciąż trochę spięty bo nie może się wstrzelić i gra czasem zbyt nerwowo, podejmuje złe decyzje. Bramka dodałaby mu pewności siebie i uspokoiła grę, pomogła w podejmowaniu trafnych decyzji na boisku. Widać że w reprze Słowenii on się dobrze czuje w zespole, pewnie, jest tam pewnego rodzaju chemia. W Wiśle Kirm wciąż próbuje się odnaleźć.
Powód: ...
Ostatnio edytowane przez Colin : 26.09.2009 o godz. 20:32.
![]()
Colin McRae[*] Żegnaj Mistrzu. Teraz pewnie ścigasz się z Ryśkiem i Januszem pilotowany przez "Beefa" po niebiańskich OSach...
"Heroes don't die, they just move on to the next stage" |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
ciekawa atmosfera na boisku...
jak na sparingu slychać trenerow... ![]() |
|
|
|
Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Poziom tego meczu poraża. Najpierw Wisła nie grając nic wielkiego strzela dwie bramki, a teraz Polonia odpowiada jakimś farfoclem. Liczbą błędów jakie popełniają oba zespoły w tym meczu można by obdarzyć całą kolejkę Premiership.
Polska liga to najgorsze gów... na świecie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
*Pioneer*- widzę, że jestes już tu długo więc:
1. co cię tak długo trzyma przy Wiśle [tym samym, polskiej piłce] 2. nie musisz oglądać :] 3. jaki związek i otoczka- taka liga i poziom. :] ![]() Krakowska Wiślaczka!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
2. Jako że ogląda, to chyba ma prawo wyraźić swoją opinię. Która jest zreszta słuszna. 3. Otoczka stworzona przez C+ zamazuje nam prawdziwy obraz Ligi...jest znacznie słabsza. pobawiłem się w adwokata nie wiem co Diaz robi na skrzydle. Kirm znów słaby. Mały dziś ladne akcje robi. Sobolewski ewidentnie w dołku jest ostatnio. na razie Polonia słaba...ale trzeba 3 bramke strzelić koniecznie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Ten Pawełek to jakiś magnez ma w sobie, że piłka tak lubi do niego latać?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja tak wam sie nie podoba polska liga to przełączcie na Real albo Arsenal. Wiadomo, ze poziom naszej ligi jest słaby, więc nie mam pojęcia czemu niektórzy wydają się tacy zdziwieni i non stop narzekają.
Mam nadzieje, że szybko strzelimy trzecią bramkę, bo Polonia może wyrównać z niczego, a strata punktów będzie blamażem. Na plus na pewno Małecki, Jirsak, moze też Diaz i Piotrek Brożek. Z kolei słabiutko Kirm i czuje, że to jego dziś zmieni Ćwielong. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Mi się bardziej podoba ta druga ewenrualność. ![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Po pierwszej połowie zdecydowany pozytyw to Jirsak, chociaż parę razy stracił piłkę w środku boiska
Kirm mało widoczny...szkoda chłopaka widząc jak gra w reprezentacji. Ogólnie poziom meczu poniżej przeciętnej. ![]()
"I can accept failure, but I can't accept not trying"- M.J.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|