|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Member
Od: 12.2006
Offline |
|
|
najlepsze jest to ,ze w malopolsce powstalo juz 25 takich boisk głownie w małych gminach i wsiach , z czego tylko jedno jest w Krakowie... Dla porównanie w Łodzi jest już 12 tego typu obiektów.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
Czy ktoś orientuje się co powstaje na Olszy 2 przy ulicy Stanisława ze Skalbmierza (pomiędzy Miechowity a Malawskiego)? Wygląda na to, że budowane są dwie "klatki" ze sztuczną nawierzchnią. Jeśli boiska te będą ogólno dostępne to rewelacja.
Ostatnio edytowane przez Arked : 07.10.2009 o godz. 15:31.
![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Banita
Od: 11.2009
Offline |
|
|
Cytat:
wg mnie w każdej dzielnicy powinno być, a przy każdej szkole stare klepiska lub betonowe mogliby nawierzchnię powymieniać i ładnie ogrodzić. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Nie wie ktoś czy nie planują budowy orlika gdzieś w Płaszowie Starym?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
bo ten słynny Miro jest chyba z Łodzi więc nie dziwne
|
|
|
|
sssssssss..
Od: 10.2003
Offline |
|
nie ma żadnych limitów kto chce to będzie je miał w Krakowie buduje się stadiony i stąd te orliki nie pojawiają się w takim tempie w jakim powinny 400 tys.zł to może nie dużo ale o to muszą powalczyć dzielnice ![]()
|
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Ja czytałem bodaj w Głosie Nowej Huty( i dyrektor szkoły też mówił) , że kolejny Orlik 2012 ma powstać przy Zespole Szkół Gastronomicznych nr 1 na os. Złota Jesień.
Po za tym, już widać jakieś pracę, bo przez 4 lata były tam taki zarośla że szok a ostatnio ścięto wszystkie krzaki, krzewy itp. Więc pewnie nie długo zacznie się budowa. A tak na marginesie zawsze jak kończę szkołę, to budują coś nowego to samo było w gimnazjum ![]() ![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
Kraków, 9 marca 2012. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
To prawda. Wieliczka wielka nie jest, a dwa Orliki są. Trzeci w planach (realnych).
![]()
"Przyjazn jest wszystkim. Przyjazn to cos wiecej niz talent. Wiecej niz wladza. Prawie sie rowna rodzinie. Nigdy o tym nie zapominaj."
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
http://krakow.naszemiasto.pl/artykul...?kategoria=663
Cytat:
W Krakowie działają obecnie trzy "Orliki": przy Jerzmanowskiego 4, Na Wzgórzach 13a i przy ul. Bujaka 15. Każdy z obiektów kosztował ponad milion złotych. W 2010 roku ma się rozpocząć budowa kolejnych ośmiu takich boisk: - przy Szkole Podstawowej nr 34, ul. Urzędnicza 65, - przy Szkole Podstawowej nr 40, ul. Pszczelna 13, - przy Towarzystwie Krzewienia Kultury Fizycznej Ognisko "Kliny", ul. Forteczna 47, - w rejonie ul. Lipskiej i Myśliwskiej, - na terenie oś. 2-go Pułku Lotniczego, - przy Zespole Szkół Gastronomicznych, os. Złotej Jesieni 16, - przy Szkole Podstawowej nr 78, ul. Jaskrowa 5, - przy Zespole Szkół Ogólnokształcących nr 8, ul. Na Błonie 15 b. Docelowo do 2012 roku w każdej z 18 dzielnic Krakowa ma znajdować się jeden taki obiekt. "Orliki" są finansowane z trzech źródeł z: budżetu państwa, budżetu Województwa Małopolskiego oraz budżetu Krakowa. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
|
Ktoś wie co z tymi pełno wymiarowymi orlikami i z "orlimi gniazdami" przy przedszkolach?
Kiedyś słyszałem jak chyba Kosecki mówił że są w planach. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2003
Offline |
|
|
Jeden Orlik miał powstać również we Lwowie dla drużyny Pogoni... ciekawe jak to się zakończy?!
![]()
TOLERANCJA JEST CNOTĄ LUDZI BEZ PRZEKONAŃ !BIAŁA WISŁA !
|
|
|
|
Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Cytat:
Bardzo mnie tym Ucieszyles ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
To ja dodam od siebie, że w moim mieście Lublińcu (nie wiele ponad 25 tyś. mieszkańców) w ciągu ostatnich dwóch lat powstało 8 boisk ze sztuczną nawierzchnią, w tym 4 Orliki. To podobno nie koniec i w planach są kolejne, więc niedługo praktycznie w każdej części miasta będzie takie boisko.
Na przykładzie mojej miejscowości mogę powiedzieć, że zaczyna to iśc do przodu i może wreszcie zacznie się w Polsce w pełni profesjonalne szkolenie dzieci i młodzieży wzorowane na zachodzie. A może za jakiś czas piłkarz z mojej miejscowości wzmocni Wisłe... Narazie to marzenia, ale kto wie... ![]() |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
Co się dziwić jesli w Krakowie nie ma wystarczającej liczby Orlików. W mojej okolicy jest dokładnie 1 boisko na cały Bieżanów-Prokocim więc o czym my mówimy. Bez rezerwacji nie pograsz
|
|
|
|
Member
Od: 09.2006
Offline |
|
elegancko! teraz na studiach będę mieszkał na Górce Narodowej to będę miał niedalekoim więcej boisk tym lepiej... ![]()
Jest jeden w Polsce taki klub potężny i wspaniały...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
Przy SP 34 już chyba skończyli. Efekt jak dla mnie super. Ciekawe tylko jak będzie z możliwością grania... Orientuje się ktoś? A o to fotka - wiem , fatalna, ale spieszyłem się, pozatym na telefonie aż tak koszmarnie nie wyglądała... Jest jedno boisko do piłki nożnej i jedno boisko połączone do siatkówki i kosza. Jak będę miał czas to zrobię lepsze zdjęcia. |
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Podobnie sytuacja wygląda na os. Złota Jesień przy Gastronomiku, Orlik już otwarty,jakiś czas temu dokładnie 21 października na oficjalnej imprezie pojawił się sam Towarzysz Majchrowski.
Z ulicy prezentuje się super szczególnie wieczorem jak wracam z pracy, jupitery i w ogóle, jeszcze się chyba nie zdarzyło żeby był pusty, jest ogólnodostępny, bo w niedzielę jak przechodziłem dzieciaki też w piłkę grały. 2 boiska, jedno do piłki nożnej na drugim można zarówno grać w koszykówkę, siatkówkę, piłkę ręczną i tenisa. Tutaj fotki ze strony ZSG: Boisko do piłki nożnej ![]() Boisko do koszykówki, siatkówki, piłki ręcznej( Jedyne w Krakowie pełnowymiarowe boisko typu Orlik do tej dyscypliny sportowej 40x20) i tenisa ![]()
Ostatnio edytowane przez WISŁAZWE : 10.11.2010 o godz. 18:58.
![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
Kraków, 9 marca 2012. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Fajnie, że ta inicjatywa się rzeczywiście powiodła. Nie jest idealnie, ale w tym kraju ciężko o ideał. Szczególnie, że choćby wybudowali 4014 boisk to i tak byłyby przepełnione bo jest deficyt takich obiektów.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Z tego co przed chwilą słyszałem, to przy SP34 też już otwarte i też Towarzysz Majchrowski otwierał.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2004
Offline |
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Takich boisk powinno powstawać dziesięć razy tyle co jest w planach, bo obłożenie na tego typu obiekty jest ogromne. W takich warunkach aż chce się grać, oświetlenie, bezpiecznie, czysto, ciepłe szatnie, prysznice, etc. Tylko mało tego cały czas, mało...
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Na Kurdwanowie jest Orlik przy ulicy Bujaka 15, wejście od strony Halszki, otwarty do 22 a nawet dłużej! Na uroczystym otwariu pojawiła się TV Kraków z racji Augustynka, a w śród gości był nawet Mirek Szymkowiak
Problemem są tylko miejsca parkingowe... o których ktoś poprostu zapomniał. Przeciez nie wszyscy mieszkają na miejscu :( |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2004
Offline |
|
|
![]() w krakowie w przyszłym roku będzie takich boisk ponad dziesięć. do tego pełno odnowionych boisk przy szkołach, w parkach, hale sportowe. Infrastruktura się poprawiła o trzy klasy. Kilka lat temu grało się tylko na betonie ;-)
Ostatnio edytowane przez Siwy_89 : 11.11.2010 o godz. 15:15.
|
||
|
|
Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Ma ktoś może jakieś numery kontaktowe do animatorów Orlików? Potrzebowałbym najbardziej na ul, Na Błonie 15 na Bronowicach. Inne też mile widziane, bo na Urzędniczej wszystko pozajmowane... Na priv najlepiej
![]() |
|
|
|
Junior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Witam, jak wygląda sprawa na innych orlikach, korzystanie z boiska jest płatne czy nie? Przy ul. Lipskiej Pani dyrektor życzy sobie po 5zł od osoby. I w tym momencie wygląda to tak, że młodzi siedza przy linii, a starzy z jakichś firm grają.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
|
Cytat:
http://www.orlik2012.pl/index.php/dla-uzytkownikow
Ostatnio edytowane przez tomo : 25.05.2011 o godz. 17:57.
![]()
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mam pilne pytanie - mianowicie teraz przed chwilą byłem z kolegą na Orliku na Urzędniczej dowiedzieć się co i jak, i ewentualnie zapisać się, jednak było w cholerę osób na tym orliku grających w siatkę i w nogę, a kogoś kto mógłby tym zarządzać - nie było nikogo. Moje pytanie - tam się trzeba zapisywać? Jak tak, to kiedy, gdzie, i do kogo uderzać?
Proszę o szybką odpowiedź bo to dość pilne... |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Przy każdym orliku są takie budki i tam siedzą w środku jacyś animatorzy (czy jakoś tak) i u nich można się zapisać. Przynajmniej teoretycznie tak powinno byc
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|

|
||||||
![]() |