The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
_gilardino_
Senior Member

Od: 04.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.08.2008, 12:28
Nie...

10 znaków

Deever
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 27.08.2008, 12:41
Zbliża się jeden z krytycznych momentów tej rundy, 2 bardzo ważne mecze, oba koniecznie trzeba wygrać. Na dyskusję o meczu z Amiką przyjdzie czas, a co do Derbów...

Lekko, łatwo i przyjemnie nie będzie. Truizm, ale to jest Święta Wojna i choćby pasiaki pałętały się w ogonie okręgówki to z Wisłą na Kałuży i tak zagrają na 150%. Odkąd wrócili do Ekstraklasy nie było jeszcze u nich łatwego dla nas meczu i nie wierzę, że akurat ten taki będzie.

Umiejętności poszczególnych piłkarzy, dyscyplina taktyczna i organizacja gry, zgranie i doświadczenie, duch zespołu i atmosfera, trener... wszystko, ale to dokładnie wszystko przemawia na naszą korzyść (do niedzieli chłopcy mają dostatecznie dużo czasu na regenerację sił), dlatego nie ma mowy o wyniku jakimkolwiek innym, niż nasze zwycięstwo.

Liga w tym roku zapowiada się ciężko i trzeba punkty ciułać, a już w Derbach to obowiązkowo.

1:0, 7:0, 5:4... jeden ch**.

Tylko 3 punkty.
Co to k***a jest "rów widokowy"?
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 27.08.2008, 12:45
A ja dziwnym trafem mam takie przeczucie że będzie bardzo łatwo i Cracovia z trudem będzie tworzyła sytuacje podbramkowe (a raczej ich nie tworzyła, tylko próbowała) a my jak zwykle
Chociaż nie wiem czemu ale nie mamy 2giego napastnika (zadnego dobrego, chociaz dałbym wreszcie pograc 90 minut Niedzielanowi czy Dawidowskiemu), więc nawet na lige 4-5-1, w defensywnie na 0 (Sobol, Cantoro rlz), Jirsak podaje (eins offensiv mittefelt ), Brozek strzela (grande mittelsturmer ), a jak nie to 4-4-2 i niech ktos wreszcie partneruje Brozkowi w ataku przez wiecej niz 45 minut !

Awe
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 27.08.2008, 12:56
Podchodzimy do tych Derbów z innej pozycji niż ostatnio. My jesteśmy na fali, komplet punktów w lidze, wygrana z Barceloną. Oni przechodzą kryzys. Już nie ma tekstów: "jak nie teraz to kiedy?". Oby nasi nie zlekceważyli tego meczu, żeby mimo wyjścia na pełnej ku*** nie mieli w głowach, w podświadomości ,tego, że będzie lekko i przyjemnie bo Cracovia to nie Barcelona. Jeśli tak się nie stanie, to będzie dobrze
Po burzy słońce wychodzi zza chmur,
i nad Krakowem zaświeci znów.
O jednym marzę, o jednym wciąż śnię,
Mistrzem będzie Wisełka, na pewno to wiem.
Życie bym dał, za krakowską Wisłę
O jakże bym chciał, by znów była mistrzem
O jakże bym chciał

7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Stary 27.08.2008, 13:17
Yaro1984 napisał(a):Wyświetl post
To juz chyba wiemy kto jest autorem wiekszosci onetowskich wypocin
Nie wiem, nie sledze onetu.
Boia chi molla !
KeepItSimpleStupied
Member

Od: 07.2007

Stary 27.08.2008, 13:42
Jedno jest pewne pasiaki beda zmobilizowane jak nigdy. Ale tez nie boje sie o mobilizacje Wisełki, oprócz tego, że Skorża ich nakręci, to Derby też ich ostro zmobilizują. Niby powinno być łatwo, cracovia oprócz legii gra w tym momencie najgorszy futbol w ekstraklasie, ale wszystko sie okaze. W najbliższych dwóch meczach koniecznie trzeba zdobyć 6 pkt. Z lechem u siebie musimy wygrać, bo jak nie to może być ciężko ich zatrzymać!!!! Całe szczęście z Barcą dobrze chłopaki zagrali i osiągnęli niezły wynik, to na pewno ich podbuduje.
K_2
Banita

Stary 27.08.2008, 13:44
KeepItSimpleStupied napisał(a):Wyświetl post
. Niby powinno być łatwo, cracovia oprócz legii gra w tym momencie najgorszy futbol w ekstraklasie, ale wszystko sie okaze. W najbliższych dwóch meczach koniecznie trzeba zdobyć 6 pkt. Z lechem u siebie musimy wygrać, bo jak nie to może być ciężko ich zatrzymać!!!!
10 znaków
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 27.08.2008, 14:04
Maccabi sie od dawna mobilizuje na kazdy mecz z nam , tyle ze wychodza z kupa w gaciach i wynik zazwyczaj jest taki sam(nawet kiedy my mamy kryzys a oni sa na fali - bylo tak z raz

Tak wiec, jakbysmy nie zagrali i jakby oni nie zagrali to 3 punkty powinny byc.
94 - Allah Akbar!!
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 27.08.2008, 14:16
Yaro1984 napisał(a):Wyświetl post
To juz chyba wiemy kto jest autorem wiekszosci onetowskich wypocin

Co do meczu...nie robie sobie zludzen,mamy za malo atutow zeby was jakkolwiek zaskoczyc,nie mniej jednak bede na meczu i bede zdzieral gardlo i zagrzewal Pasy do boju!W koncu to derby!

Nas czy pasy?
Wybacz ale ,chyba nie tylko mi kibic z ul.Kałuży bardziej kojarzy się z antykibicem Wisły niż kibicem cracovii
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 27.08.2008, 14:25
licze na dobre i pokaźną wygrana z antyWisła, aczkowliek łatwo nie będzie.

Maccabi będą grali ambitnie, bo tylko tak potrafią, no ale przeciez maja reprezentanta polski na srodku obrony, tutaj szczególnie licze na Brożka, który Polczaka na kilka biegów na 100m powinien zaprosić.

No i pewno obrzezani będa wspierani rzeszą swoich fanów, ups, rzeszą naszych antyfanów, czyli całym stadionem w liczbie oscylującej max. 4 tysięcy.

Cóz. Przyjechac, Rozbic, Wyjechać, tak nazwałbym tą wycieczke na ziemię śniętą.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Isfahan
Member

Od: 08.2006

Stary 27.08.2008, 14:27
Wydaje mi się, że tym razem Wisła pokaże lepszą grę w derbach na Kałuży niż ostatnio. O ile pamiętam, to poprzedni mecz z Cracovią tam był od razu po przerwie na mecze reprezentacji, a po takich przerwach pierwszy mecz ligowy bywał dosyć ciężki dla naszych. Teraz przerwy nie było, więc liczę na dobrą grę i wynik
FajQ
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 27.08.2008, 14:30
A wiecie co ja jakoś dziwnie boje się tych derbów tak jak każdych.Wiadomo jesteśmy na fali wygraliśmy 3 mecze w lidze i na dodatek jesteśmy podbudowani zwycięstwem z Barca, tylko że derby rządzą sie swoimi prawami.Mam nadzieje że pewność siebie nas nie zgubi tak jak Barcelone co przyjechała do Krakowa z myślą że piłka sama wpadnie do bramki.Mam nadzieje że Skorża nie pozwoli na lekcewarzenie przeciwnika i że zagramy na 1906% naszych moliwości.Widzę że wiekszość z was stawia na pogrom naszych ale mówie wam jeszcze raz to są DERBY.
Wynik obstawiam skromne 1:0 bramke niech strzeli Paweł Brożek
firstborn
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 27.08.2008, 14:31
niewazne jak i ile, musimy wygrac, to jest Święta Wojna i my zawsze musimy w niej byc gora. latwo na pewno nie bedzie, bo druga strona podchodzi do tego tak samojak my. poza tym, meczem z barcelona pokazalismy pasiakom, ze mozna pokonac druzyne o dwie klasy lepsza, wiec moze w nich tlic sie jakas nadzieja, ze im tez sie uda.

wierze ze Skorza odpowiednio pouklada zespol i ze bedzie dobrze. na pogrom sie nie nastawiam, kazda wygrana bedzie dobra.

KAZDY TO POWIE, WISEŁKA RZĄDZI W KRAKOWIE!!!
"... Ja zrobię wszystko dla tego klubu i będę walczył na boisku dopóki będę miał siłę, nawet jeśli kibicom nie będzie się podobać moja gra."Konrad Gołoś

El Toro: Gra w Wiśle to dla mnie prestiż

Tylko Wisła TS!!!!
7 kotów
P.N.R.I.

Stary 27.08.2008, 14:33
O bilety sie nie pytajcie, bo oni sami zaciskaja pasa i kombinuja jak sie da:

Re: CRACOVIA- Wisła Kraków
Autor: ****
Data: 25 sie 2008 - 13:21:31

Otwarta na derby bedzie D? Bo kupił bym tanszy bilet i przeszedł na C.

Boia chi molla !
Amfre
Banita

Od: 07.2008

Stary 27.08.2008, 14:36
No jak ma być? Będzie tak jak zawsze... Pytanie jest tylko jedno. Ile, do zera?
Ricken
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 27.08.2008, 14:42
Amfre napisał(a):Wyświetl post
No jak ma być? Będzie tak jak zawsze... Pytanie jest tylko jedno. Ile, do zera?
to by było najlepsze rozwiązanie z 4-0 wystarczy
tylko żeby się nie powtórzyła sytuacja z ostatnich derbów jak przy wyniku 2-0 straciliśmy bramkę i się paniki trochę wkradło, potem poprzeczka około 90 min i było gorąco.
najlepiej pojechać z nimi 3-0 do przerwy potem coś jeszcze dorzucić i git
Coglin
Senior Member

Stary 27.08.2008, 15:26
zebyscie sie tylko wszyscy nie zdziwili.
derby to derby.
wynik nie wazny, wazne 3 punkt.
Wisła Kraków
_gilardino_
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 27.08.2008, 15:27
KeepItSimpleStupied napisał(a):Wyświetl post
O co chodzi z tym 10 znaków?
O to że niemożna pisac postów poniżej dziesięciu znaków a twój post został skwitowany emotką która 10 znaków niezawiera Zresztą niedziwie się takiej reakcji na twojego posta

Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 27.08.2008, 15:34
Jak chce się obronić tytuł Mistrza Polski to trzeba takie mecze jak ten na kurniku przy ul. bajorko wygrywać i to zdecydowanie. Z kim my gramy ? Z normalnymi patałachami polskiej ligi. Trzeba tylko od pierwszej minuty zacząć na poważnie i w pełni skoncentrowanym. Wiadomo, że nie będzie to mecz piękny dla oka bo jak sie gra ze zwykłymi wyrobnikami, którzy raczej będą kopać i grać ciałem niż w piłkę to trzeba być przygotowanym na walkę. Natomiast grać swoje czyli szybko i kombinacyjnie i co najważniejsze porozciągać ich po całym boisku, żeby gonili jak głupy tzn. jak zawsze.
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 27.08.2008, 15:38
Szczerze mówiąc bardziej obawiam się derbów z grającą padlinę Cracovią, niż następnego meczu z rozpędzonym Lechem.
Nie takie rozpedzone lokomotywy na Reymonta zatrzymywaliśmy (ostatnio tą hiszpańską drużyne.... hmm...jak ona się nazywała?) a derby to derby. Pasy bedą grzyźć trawę razem z ziemą, a naszym może się coś nie udać....
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
St@chu
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 27.08.2008, 16:05
Oldpara napisał(a):Wyświetl post
Szczerze mówiąc bardziej obawiam się derbów z grającą padlinę Cracovią, niż następnego meczu z rozpędzonym Lechem.
Nie takie rozpedzone lokomotywy na Reymonta zatrzymywaliśmy (ostatnio tą hiszpańską drużyne.... hmm...jak ona się nazywała?) a derby to derby. Pasy bedą grzyźć trawę razem z ziemą, a naszym może się coś nie udać....
Nie wiem jak inni, ale ja takich obaw nie mam... Pasiaki zawsze trawe gryźli i zazwyczaj kończyli z bagażem od 1 do 3 bramek. Co prawda przytrafiły się remisy, ale wtedy mieli jakieś walory piłkarskie, a początek tego sezonu mają naprawdę dramatycznie słaby.
sayek89
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 27.08.2008, 16:12
Powiem krótko, jeżeli Wisła zagra z taką determinacją i wolą zwycięstwa jak z Barceloną to patrząc realnie zmiotą Cracovie. Tak jest moje odczucie, ale na derbach Nasi zagrają jeszcze ostrzej niż z Barcą
Bóg, Honor i Wisła!
HEDu
Senior Member

Stary 27.08.2008, 16:15
Kiedy Niedzielan i Dawidowski zagrają 90 minut ? Jak mamy ich ocenic po kilkuminutowych "wystepach", a nuz sie obaj odblokuja czy jakby to nie nazwac. A nuz Dawid strzeli gola z roznego główką (czesto w sparingach to robił).

SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 27.08.2008, 16:15
Oczywiście że tak nie zagrają.
Bo Cracovia to jedna tysięczna Barcelony.
Nie ważne ile, nie ważne jak, wazne 3pkt.
Aro1234
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 27.08.2008, 16:33
HEDu napisał(a):Wyświetl post
Kiedy Niedzielan i Dawidowski zagrają 90 minut ? Jak mamy ich ocenic po kilkuminutowych "wystepach", a nuz sie obaj odblokuja czy jakby to nie nazwac. A nuz Dawid strzeli gola z roznego główką (czesto w sparingach to robił).
Po pierwsze NÓŻ.
Po drugie - chyba nie sądzisz, że Dawidowskiego Skorża przetestuje w meczu z Cracovią albo Barceloną...
Po trzecie - Dawidowski jest tak zablokowany, że ja patrząc wczoraj na niego bałem się, żeby nie złapał kontuzji.
Po czwarte - Niedzielan biega jak baba
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 27.08.2008, 16:39
Oldpara napisał(a):Wyświetl post
Podzielam w 100% Twoje obawy.Derby to derby, zwłaszcza nasze, które jak wiadomo rozgrywają się swoimi prawami.Oby nasze gwiazdeczki nie popadły w hurraoptymizm i nie zlekceważyli rywala.
I radził bym nie chwalić dnia przed zachodem słońca - mimo, że to cracovia, bo zbyt duża pewność siebie może zgubić naszych skórokopów.
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 27.08.2008, 16:53
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
I radził bym nie chwalić dnia przed zachodem słońca - mimo, że to cracovia, bo zbyt duża pewność siebie może zgubić naszych skórokopów.

Słusznie prawisz. Nawet największą łajzę trzeba brać serio, bo nie ubliżając nikomu taki Palwusiński potrafi raz na tysiąc celnie kopnąć piłkę w stronę bramki.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 27.08.2008, 16:58
Mecz zaczynamy od 0:0 i to, że faworyt może przegrać przekonała się wczoraj słynna Barca. Będzie to trudny mecz i myślę, że do 1. bramki nerwowy. Fajnie jakby do przerwy było już 0:2 dla nas to może Pasy nie będą szaleć. No ale obstawiam 0:1 i horrorek z happy endem
Barbarossa
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 27.08.2008, 17:13
Wie ktoś jakie będą "ubytki" w składach zarówno Wisły jaki i Cracovii?
Gucio25
Forumowy Di Caprio

Od: 07.2005

Stary 27.08.2008, 17:16
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Słusznie prawisz. Nawet największą łajzę trzeba brać serio, bo nie ubliżając nikomu taki Palwusiński potrafi raz na tysiąc celnie kopnąć piłkę w stronę bramki.
a jak już kopnie, to klękajcie Pawełki.
10-0 niestety nie będzie, ale jak już coś wleci, to powinniśmy spokojnie dociągnąć.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów