The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.05.2026, 09:48
bramkarz, prawe skrzydło, środkowy obronca, napastnik, środkowy pomocnik z warunkami fizycznymi.
tak bym to widział jesli chodzi o kolejność emergency
Odpowiedz cytując
Martinus
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 11.05.2026, 09:57
sandomingo napisał(a):Wyświetl post
Dobra, był czas na świętowanie a teraz do roboty.

Jeżeli chodzi o kadrę sportową:

Bramkarze: Letkiewicz zostanie, choć aktualnie nie jest to poziom ekstraklasowy. Dlatego konieczne jest podpisanie doświadczonego bramkarza, który na dzień dzisiejszy będzie po prostu lepszy. Jeżeli Letkiewicz zrobi postęp i wygra rywalizację to super, natomiast na tej pozycji wzmocnienie jest konieczne.
Broda i Cziczkan * zdecydowanie pożegnać bukietem goździków.

Środek obrony * Grujcic i Kutwa mają ważne kontrakty, tego pierwszego w sumie bym pożegnał ale biorąc pod uwagę, że nie można robić totalnej rewolucji a chłop najwyraźniej jest też atmosferoviciem to zostanie. Biedrzycki? Hmm*.Ostatecznie chyba jednak do przedłużenia. Do tej trójki konieczne jest dołożenie solidnego, lewonożnego stopera, to wręcz konieczność.
Colley * pożegnać serdecznie i z honorami. Uryga? Jeśli prawdą jest, że jego kontrakt uległ automatycznemu przedłużeniu to nie ma o czym gadać, będzie stoperem nr 5. Jeżeli nie * uroczyste pożegnanie: bukiety, szampan, fajerwerki.
Oprócz tego kończy się kontrakt Skrobańskiego, choć to zarówno sportowo jak i finansowo bez większego znaczenia.

Boczna obrona: Leliveld, Geiger, Krzyżanowski i Mikulec mają ważne kontrakty. Natomiast uniwersalny boczny obrońca jest bezwzględnie potrzebny, bo mam obawy co w/w Panowie pokażą na ekstraklasowym poziomie.
Uroczyste pożegnanie Jarocha byłoby tutaj mile widziane.

Środek pomocy: Zieliński i Erthaler mają ważne kontrakty.
Igbekeme * bardzo ale to bardzo mieszane uczucia, niemniej podobnie jak w przypadku Biedrzyckiego, ostatecznie myślę, że jednak przedłużenie na kolejny sezon.
Środkowy pomocnik z dobrymi warunkami fizycznymi, umiejętnością gry w piłkę oraz dobrym strzałem jest koniecznie potrzebny.
Carbo * uroczyście pożegnać. Mniej uroczyście Talara i Olejarkę, którym kończą się kontrakty.
Omić * nie mam pojęcia*.Mam nadzieję, że sam będzie chciał odejść i ułatwi decyzję.

Skrzydłowi:
Kuziemka, Bozić, Duarte * mają ważne kontrakty.
Ale kolejny, bardzo dobry skrzydłowy powinien zostać podpisany, bo nikt nie ma pojęcia, co ta trójka pokaże w ekstraklasie.
Najlepiej jakiś szybki murzyn ale umiejący grać w piłkę a nie jakiś Momo Cisse.

Baniowski * na wypożyczenie.
Piotruś Starzyński * dziękujemy!

Napastnicy

Rodado zostaje no i konieczne bardzo dobry napastnik do niego. Taki, który będzie z nim walczył o nr 1.
Sanchez- nie ma sensu, chyba że niewiele zarabia, wtedy jako nr 3 i atmosferić może zostać.

Kawała * wypożyczenie.
Czyli reasumując:
Pożegnać: Broda, Cziczkan, Colley, jeśli to możliwe Uryga, Skrobański, Jaroch, Carbo, Olejarka, Talar, najpewniej Omic, Starzyński.

Transfery niezbędne: bramkarz, lewonożny stoper, boczny obrońca, środkowy pomocnik, skrzydłowy, napastnik.

Sztab szkoleniowy: na ja bym Maestro Jopa pożegnał z wielką pompą. Nie przekonał mnie do siebie, uważam, że miał dużo szczęścia ale to rozwinę w temacie trenerskim.
Natomiast mam też świadomość, że Jop zostanie na stolcu trenerskim. Oby dłużej, niż do pierwszej przerwy na reprezentację*

Generalnie zgoda z jednym wyjątkiem. Po co nam boczny obrońca mając solidną trójkę + w przypadku dobrze przepracowanego okresu przygotowawczego Mikulec. Wystarczy. Chyba, że sztab uzna, że Mikulec przez kontuzję nie dojedzie to trzeba kogoś dobrać.
Jak Omić zostaje widziałbym jednego dobrego sp. W przypadku jego odejścia ktoś jeszcze do rotacji.
Eppur si muove!
Odpowiedz cytując
grogoriogreg
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 11.05.2026, 10:08
Widzę, że sandomingo przestał pajacować i w przypływie normalności dokonał analizy zgodnej z rzeczywistością.

Omić jest wątpliwy - ja go traktuję jak młodego piłkarza, który wchodzi do drużyny i czasem potrzebuje więcej czasu na zaistnienie.

Ervin świetnie się czuje w zespole, widać, że jest zżyty z drużyną (dodał też emocjonalny wpis na ig), nawet pomimo ilości otrzymywanych minut od trenera. Nie pokazał do tej pory nic, co napawałoby optymizmem przed zmianą jego pozycji w zespole w następnym sezonie, ale przed sezonem jest długi okres przygotowawczy - może teraz nie złapie kontuzji i przepracuje go w końcu na 100%.

Znajdziemy kozaka do środka, to miejsca będzie jeszcze mniej. Na miejscu 5-6 do środka pola - o ile diametralnie nie zmieni się sytuacja finansowa - prędzej miejsce znajdzie się dla takiego Staszaka (o ile wróci do Wisły).
Odpowiedz cytując
Martinus
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 11.05.2026, 10:12
grogoriogreg napisał(a):Wyświetl post
Widzę, że sandomingo przestał pajacować i w przypływie normalności dokonał analizy zgodnej z rzeczywistością.

Omić jest wątpliwy - ja go traktuję jak młodego piłkarza, który wchodzi do drużyny i czasem potrzebuje więcej czasu na zaistnienie.

Ervin świetnie się czuje w zespole, widać, że jest zżyty z drużyną (dodał też emocjonalny wpis na ig), nawet pomimo ilości otrzymywanych minut od trenera. Nie pokazał do tej pory nic, co napawałoby optymizmem przed zmianą jego pozycji w zespole w następnym sezonie, ale przed sezonem jest długi okres przygotowawczy - może teraz nie złapie kontuzji i przepracuje go w końcu na 100%.

Znajdziemy kozaka do środka, to miejsca będzie jeszcze mniej. Na miejscu 5-6 do środka pola - o ile diametralnie nie zmieni się sytuacja finansowa - prędzej miejsce znajdzie się dla takiego Staszaka (o ile wróci do Wisły).
Ok, ale odejdzie Carbo. W przypadku dojścia jakiegoś kozaka i zakładając, że on + Ertlhaler to raczej pewniaki zostaje do rywalizacji z Dudą i Jamesem. Realnie są tu szanse na minuty.
Eppur si muove!
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 11.05.2026, 10:40
Martinus napisał(a):Wyświetl post
Generalnie zgoda z jednym wyjątkiem. Po co nam boczny obrońca mając solidną trójkę + w przypadku dobrze przepracowanego okresu przygotowawczego Mikulec. Wystarczy. Chyba, że sztab uzna, że Mikulec przez kontuzję nie dojedzie to trzeba kogoś dobrać.
Jak Omić zostaje widziałbym jednego dobrego sp. W przypadku jego odejścia ktoś jeszcze do rotacji.
Mikulec przed kontuzją to był taki słabszy Leliveld. Dawał coś do przodu ale w obronie kiepski.
Krzyżanowski zrobił postęp w obronie, natomiast i tak potrzebowałby kolejnego, plus w ataku jest jeszcze słaby.

Na prawej Higher, o ile w obronie powinien sobie poradzić to jednak w ataku nie daje nic.

Wg mnie jeden zawodnik jest tutaj potrzebny i to bardzo
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
WildDog
Senior Member

Od: 03.2021

Stary 11.05.2026, 11:17
Patryko napisał(a):Wyświetl post
@WildDog

Musieli to sobie dobrze policzyć. Nie jest sztuką przedobrzyć i mieć 20k kibiców na trybunach, zamiast kompletu.
Mnie się wydaje, że zagrożenia publiki poniżej 25k by nie było. Ja zmieniłem na ekstraklase sektory rodzinny na D22 (na zdecydowana prośbę synkow, chcą się mocniej w doping angażować, i z tego powodu me Wislackie serce z dumy peka, żem godnie dzieciakow wychowal)....Ceny 650 dla mnie i malzonki kochanej oraz 346 dla młodych sa dość miłym, pozytywnym zaskoczeniem. Brat z dziecmi nie mieli karnetow wczesniej, (więc troszkę drożej ich zakup wyjdzie) cierpliwie czekają na wolną sprzedaz) też ceny uwazaja za stosunkowo niskie. Wielu znajomych, pragnacych nabyć te formę wejściówek po raz pierwszy, też jest zaskoczona niskimi cenami......Wg mnie, tak jak już pisałem mozna bylo śmiało drożej skalkulować.....ale zobaczymy, tam ktoś mądrzejszy ode mnie "lajkonika" ekonomicznego w tym temacie siedzi i sprawy kontroluje..........

Tak przy okazji;

Pobijemy rekord Widzewiakow ad ilości karnetów?
Ostatnio edytowane przez WildDog : 11.05.2026 o godz. 11:19.
Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 11.05.2026, 11:46
Moze te karnety faktycznie pozostaly niedrogie (choc sa na pewno osoby dla ktorych to duzo) bo ktos dokonal analizy, ze w koncowym rozrachunku lepiej jest sprzedac 20k karnetow za mniejsza jednostkowa cene niz sprzedac 15k za wieksza.

Trzeba tez spojdzec na to z innej perspektywy.

Sponsorzy tez pewnie wola aby ich reklamy na stadionie wyswietlaly sie na tle pelnych trybun niz na tle pustych krzeselek.
Jesli masz pelny stadion to raz, ze chetnych na wykupienie reklam moze byc wiecej i moga byc sklonni zaplacic wiecej. Czyli to czego nie zarobisz na karnetach odbijesz sobie z nawiazka na reklamach.

A taka mi sie jeszcze przypomniala historia. Z drugiej reki co prawda ale jednak.

Mam kumpla, ktory pracuje dla Volkswagena w Wolfsburgu i ten kumpel ma kumpla, ktory w Volkswagenie zajmuje sie reklama, marketingiem, sponsoringiem itd.
Otoz wedlug niego Volkswagen byl zainteresowany sponsorowaniem Wisly Krakow a bylo to w czasach bojkotu Bednarza kiedy niewiele osob chodzilo na mecze. Podobno jakas delagcja przyjechala na mecz do Krakowa i po tym jak zobaczyli frekwencje to sie wycofali z pomyslu. W centrali szefowie stwierdzili, ze zainteresowanie klubem jest za male i logo VW nie moze byc eksponowane na tle putych trybun bo to zle dla imidzu. Oraz pieniedze oczekiwane przez Wisle byly wedlug nich niewspolmierne do ekspozycji.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 11.05.2026, 11:47
Mikulec przed kontuzją to był taki słabszy Leliveld. Dawał coś do przodu ale w obronie kiepski.
Krzyżanowski zrobił postęp w obronie, natomiast i tak potrzebowałby kolejnego, plus w ataku jest jeszcze słaby.

Na prawej Higher, o ile w obronie powinien sobie poradzić to jednak w ataku nie daje nic.

Wg mnie jeden zawodnik jest tutaj potrzebny i to bardzo
Mikulec był słabszy od Lelievelda?
Giger nic nie daje do przodu?

Czego jeszcze się dowiem?
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
WildDog
Senior Member

Od: 03.2021

Stary 11.05.2026, 13:00
As napisał(a):Wyświetl post
Moze te karnety faktycznie pozostaly niedrogie (choc sa na pewno osoby dla ktorych to duzo) bo ktos dokonal analizy, ze w koncowym rozrachunku lepiej jest sprzedac 20k karnetow za mniejsza jednostkowa cene niz sprzedac 15k za wieksza.

Trzeba tez spojdzec na to z innej perspektywy.

Sponsorzy tez pewnie wola aby ich reklamy na stadionie wyswietlaly sie na tle pelnych trybun niz na tle pustych krzeselek.
Jesli masz pelny stadion to raz, ze chetnych na wykupienie reklam moze byc wiecej i moga byc sklonni zaplacic wiecej. Czyli to czego nie zarobisz na karnetach odbijesz sobie z nawiazka na reklamach.

A taka mi sie jeszcze przypomniala historia. Z drugiej reki co prawda ale jednak.

Mam kumpla, ktory pracuje dla Volkswagena w Wolfsburgu i ten kumpel ma kumpla, ktory w Volkswagenie zajmuje sie reklama, marketingiem, sponsoringiem itd.
Otoz wedlug niego Volkswagen byl zainteresowany sponsorowaniem Wisly Krakow a bylo to w czasach bojkotu Bednarza kiedy niewiele osob chodzilo na mecze. Podobno jakas delagcja przyjechala na mecz do Krakowa i po tym jak zobaczyli frekwencje to sie wycofali z pomyslu. W centrali szefowie stwierdzili, ze zainteresowanie klubem jest za male i logo VW nie moze byc eksponowane na tle putych trybun bo to zle dla imidzu. Oraz pieniedze oczekiwane przez Wisle byly wedlug nich niewspolmierne do ekspozycji.
Nie chce drążyć tematu. Zycie pokaże czy nie można było ciut więcej ugryźć na biletach. Chyba nie wykorzystano "mody" na Wisłę.....ale zawsze będzie można to odbić na regulowaniu cenami biletów jednorazowych w razie pełnego stadionu w każdym meczu.....bojkot będzie działał na naszą korzyść.....i co wy na to warszawskie kvrvy i cwele i inne parowozy!
Odpowiedz cytując
forthy
Senior Member

Od: 08.2011

Stary 11.05.2026, 15:11
Dobra, był czas na świętowanie a teraz do roboty.

Jeżeli chodzi o kadrę sportową:

Bramkarze: Letkiewicz zostanie, choć aktualnie nie jest to poziom ekstraklasowy. Dlatego konieczne jest podpisanie doświadczonego bramkarza, który na dzień dzisiejszy będzie po prostu lepszy. Jeżeli Letkiewicz zrobi postęp i wygra rywalizację to super, natomiast na tej pozycji wzmocnienie jest konieczne.
Broda i Cziczkan * zdecydowanie pożegnać bukietem goździków.

Środek obrony * Grujcic i Kutwa mają ważne kontrakty, tego pierwszego w sumie bym pożegnał ale biorąc pod uwagę, że nie można robić totalnej rewolucji a chłop najwyraźniej jest też atmosferoviciem to zostanie. Biedrzycki? Hmm*.Ostatecznie chyba jednak do przedłużenia. Do tej trójki konieczne jest dołożenie solidnego, lewonożnego stopera, to wręcz konieczność.
Colley * pożegnać serdecznie i z honorami. Uryga? Jeśli prawdą jest, że jego kontrakt uległ automatycznemu przedłużeniu to nie ma o czym gadać, będzie stoperem nr 5. Jeżeli nie * uroczyste pożegnanie: bukiety, szampan, fajerwerki.
Oprócz tego kończy się kontrakt Skrobańskiego, choć to zarówno sportowo jak i finansowo bez większego znaczenia.

Boczna obrona: Leliveld, Geiger, Krzyżanowski i Mikulec mają ważne kontrakty. Natomiast uniwersalny boczny obrońca jest bezwzględnie potrzebny, bo mam obawy co w/w Panowie pokażą na ekstraklasowym poziomie.
Uroczyste pożegnanie Jarocha byłoby tutaj mile widziane.

Środek pomocy: Zieliński i Erthaler mają ważne kontrakty.
Igbekeme * bardzo ale to bardzo mieszane uczucia, niemniej podobnie jak w przypadku Biedrzyckiego, ostatecznie myślę, że jednak przedłużenie na kolejny sezon.
Środkowy pomocnik z dobrymi warunkami fizycznymi, umiejętnością gry w piłkę oraz dobrym strzałem jest koniecznie potrzebny.
Carbo * uroczyście pożegnać. Mniej uroczyście Talara i Olejarkę, którym kończą się kontrakty.
Omić * nie mam pojęcia*.Mam nadzieję, że sam będzie chciał odejść i ułatwi decyzję.

Skrzydłowi:
Kuziemka, Bozić, Duarte * mają ważne kontrakty.
Ale kolejny, bardzo dobry skrzydłowy powinien zostać podpisany, bo nikt nie ma pojęcia, co ta trójka pokaże w ekstraklasie.
Najlepiej jakiś szybki murzyn ale umiejący grać w piłkę a nie jakiś Momo Cisse.

Baniowski * na wypożyczenie.
Piotruś Starzyński * dziękujemy!

Napastnicy

Rodado zostaje no i konieczne bardzo dobry napastnik do niego. Taki, który będzie z nim walczył o nr 1.
Sanchez- nie ma sensu, chyba że niewiele zarabia, wtedy jako nr 3 i atmosferić może zostać.

Kawała * wypożyczenie.
Czyli reasumując:
Pożegnać: Broda, Cziczkan, Colley, jeśli to możliwe Uryga, Skrobański, Jaroch, Carbo, Olejarka, Talar, najpewniej Omic, Starzyński.

Transfery niezbędne: bramkarz, lewonożny stoper, boczny obrońca, środkowy pomocnik, skrzydłowy, napastnik.

Sztab szkoleniowy: na ja bym Maestro Jopa pożegnał z wielką pompą. Nie przekonał mnie do siebie, uważam, że miał dużo szczęścia ale to rozwinę w temacie trenerskim.
Natomiast mam też świadomość, że Jop zostanie na stolcu trenerskim. Oby dłużej, niż do pierwszej przerwy na reprezentację*
Szerszy wpis to i odpowiedź szersza.

1. Nie zgadzam się w tekstem o Jopie, ale to faktycznie do tematu trenerskiego.

2. Bramkarz - tak, potrzeba sprowadzenia "1". Letkiewicz miał świetną jesień, ale wiosną nie pokazał, że można mu zostawić granie jako podstawowego bramkarza w lidze wyżej.

3. Boki obrony - nie zgadzam się, nie ma co tu ruszać, 4 całkiem dobrych łącznie graczy na umowach. W asymetrycznym systemie Giger poza 2-3 meczową zniżką formy jako defensywny prawy obrońca był świetny. Lelieveld zawala czasem z tyłu, ale ofensywnie dokłada dużo. Krzyżanowski prezentuje rozwój (wiadomo 2 kroki do przodu 1 do tyłu), spokojnie może być zmiennikiem. I Mikulec mający przed sobą kolejny okres przygotowawczy, a w top formie potrafił grać świetnie.

4. Środek obrony - tu według mnie zestaw Grujcić/Biedrzycki/Kutwa to za mało. Bo Wiktor jako lider defensywny miał świetną jesień, ale już wiosnę nie bardzo. Kutwa do rozwoju jest super, ale już Grujcić przeciętnie łącznie i w EKS też widziałbym bardziej ławkę u niego. Według mnie przydałoby się sprowadzenie kozaka do środka defensywy.

5. Środek pomocy - Tu absolutnie konieczny jest nowy lider środka pola. Carbo, Igbekeme, Duda - nikt z nich się na lidera środka pola klubu ekstraklasy nie nadaje. Z Omicia też nie wiem czy coś będzie... Reszta to zależy od stanu osobowego (kto z Carbo/Igbekeme/Omic/Staszak zostanie w klubie)

6. Kwartet ofensywny - są Rodado, Julius, Bozić, Duarte i Kuziemka. Konieczne sprowadzenie chociaż jednego kozaka do pierwszej jedenastki i chociaż jednego gracza walczącego z Duarte/Boziciem/Kuziemką o ostatnie miejsce w podstawie + dającego więcej z ławki. Jaki typ graczy? Jop chce grać z Rodado na 10ce, więc środkowy napastnik najprawdopodobniej do pierwszej 11ki.

Podsumowując

Wzmocnienia absolutnie konieczne: 1. Bramkarz 2. Napastnik/10ka do pierwszej jedenastki, zakładając Erthalera jako skrzydłowego 3. Środkowy pomocnik.
Wzmocnienia ważne: 4. Środkowy obrońca 5. Skrzydłowy/Napastnik do rotacji. 6. Środkowy pomocnik do rotacji.
Odpowiedz cytując
piotek
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 11.05.2026, 15:41
forthy napisał(a):Wyświetl post
Szerszy wpis to i odpowiedź szersza.

6. Kwartet ofensywny - są Rodado, Julius, Bozić, Duarte i Kuziemka. Konieczne sprowadzenie chociaż jednego kozaka do pierwszej jedenastki i chociaż jednego gracza walczącego z Duarte/Boziciem/Kuziemką o ostatnie miejsce w podstawie + dającego więcej z ławki. Jaki typ graczy? Jop chce grać z Rodado na 10ce, więc środkowy napastnik najprawdopodobniej do pierwszej 11ki.
To gdzieś padło? Nie kojarzę takiej wypowiedzi Jopa poza tym, że Angel może grać na 10.
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 11.05.2026, 19:39
Bramkarz - do pierwszego składu.
Stoper - do pierwszego składu.
Środkowy, Defensywny Pomocnik - do pierwszego skladu z warunkami.
Skrzydlowy - walczący o pierwszy sklad.
Napastnik - klasowy z warunkami fizycznymi.

To są potrzebne transfery na juz i tak jak JK mówił z 5 zawodnikami negocjujemy.
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 11.05.2026, 21:54
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Mikulec był słabszy od Lelievelda?
Giger nic nie daje do przodu?

Czego jeszcze się dowiem?
Dowiedzieć możesz się wielu rzeczy, zrozumieć już dużo mniej...

Tak, Mikulec jest o wiele słabszy od Lelievelda. Zupełnie inny poziom. Liczby asyst i goli dobitnie to oddają.

Z innych szokujących informacji - Duarte i Bozić są lepsi od Sukiennickiego. Nie, to nie prowokacja.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
grogoriogreg
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 11.05.2026, 22:02
Mikulec - 5 goli, 4 asysty
Lelevield - 3 gole, 6 asyst

Matematyka bezwzględna dla wolfyego :|

Chyba że liczymy okres podczas złamania nogi :|
Tu logika bezwzgledna dla wolfyego

edit - ale jak się szydziło z transferu Mikulca nim ten pierwszy raz kopnął piłkę w barwach Wisły, to trzeba grać idiotę (z wyjątkowo krótką pamięcią) do końca...
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 12.05.2026, 08:36
grogoriogreg napisał(a):Wyświetl post
Mikulec - 5 goli, 4 asysty
Lelevield - 3 gole, 6 asyst

Matematyka bezwzględna dla wolfyego :|

Chyba że liczymy okres podczas złamania nogi :|
Tu logika bezwzgledna dla wolfyego

edit - ale jak się szydziło z transferu Mikulca nim ten pierwszy raz kopnął piłkę w barwach Wisły, to trzeba grać idiotę (z wyjątkowo krótką pamięcią) do końca...
Wolfy palnal glupote bo nie chcialo mu sie sprawdzić?

Zaraz sie dowiesz że nie będzie na to marnował czasu

Jestem w team Mikulec, kwestia tego żeby doszedl do formy. W esa graly/graja z powodzeniem goście pokroju Gojnego, Abramowica, Hilbrychta i innych no-namow ktorych Mikulec na poziomie 1 ligi wciagal nosem.

Krzyżanowski, Mikulec, Giger, Leliveld - bardzo solidnie to wyglada. Można dobierać zawodników pod konkretna taktyke na mecz.

Na pewno sa pilniejsze pozycję do obsadzenia.
Odpowiedz cytując
Thomas *
Junior Member

Od: 12.2004

Stary 12.05.2026, 08:44
Mikulec przed kontuzją po prostu wymiatał , i gdyby nie ta kontuzja Lielieveld prawdopodobnie w ogóle nie grałby w Wiśle.
Niestety Rafał na tą chwile to zupełnie inny piłkarz , i z Lielieveldem (np. ostatniego meczu) nie ma co go nawet porównywać.
Ave Wisła !
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 12.05.2026, 08:50
Thomas * napisał(a):Wyświetl post
Mikulec przed kontuzją po prostu wymiatał , i gdyby nie ta kontuzja Lielieveld prawdopodobnie w ogóle nie grałby w Wiśle.
Niestety Rafał na tą chwile to zupełnie inny piłkarz , i z Lielieveldem (np. ostatniego meczu) nie ma co go nawet porównywać.
Miki wrócił po roku leczenia ciężkiej kontuzji więc ciężko by wszedł z formą jaką miał przed.
To na ile się nadaje do grania będzie wiadomo najwcześniej po letnich przygotowaniach.
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2025/26
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 13.05.2026, 19:22
Drużyny ktore zagwarantowały sobie grę w ekstraklasie w sezonie 26/27 na 13.05

WISŁA KRAKOW
Lech Poznań
Jagiellonia Białystok
Górnik Zabrze
Zagłębie Lubin
Radomiak Radom
Legia Warszawa
Wisła Płock
GKS Katowice
Raków Częstochowa

10/18

Reszta walczy
Odpowiedz cytując
marek2a
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 13.05.2026, 21:02
na tvpsport.pl transmisja Raków Jaga. warto popatrzeć .Zwycięzca tego meczu będzie faworytem do 2go miejsca , a to eliminacje LM
Ostatnio edytowane przez marek2a : 13.05.2026 o godz. 21:08.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 14.05.2026, 12:59
Ten mecz pokazał jak duzo trzeba wykonać pracy w lecie aby esa nas nie zaskoczyla.

Gra w niskiej obronie.
Obrona calym zespołem.
Kluczowe fazy przejściowe.
Bardzo twarda gra w obronie

Tak nie graliśmy w esa, a tymczasem taka taktyke stosuje wlaczaca o MP Jagiellonia.
Odpowiedz cytując
marek2a
Senior Member

Stary 14.05.2026, 21:59
nasza gra w niskiej obronie to mój zawał serca,jest wybicie z 16 tki ale pod nogi rywala, który na szczęście pudłuje, w esa to nie pyknie
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Stary 15.05.2026, 09:47
Prezes Jarosław zapowiada, że dzięki kilkusetstronicowemu raportowi Mariusza Kondaka oraz meganowoczesnvmu oprogramowaniu Wisła doskonale wie, jak ma grać w ekstraklasie.

Tzn. nie jestem pewny, czy użył sformułowania "wie jak ma grać" czy "wie jak chce grać" bo to może mieć kolosalne znaczenie.
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Stary 15.05.2026, 12:27
Prezes Jarosław zapowiada, że dzięki kilkusetstronicowemu raportowi Mariusza Kondaka oraz meganowoczesnvmu oprogramowaniu Wisła doskonale wie, jak ma grać w ekstraklasie.

Tzn. nie jestem pewny, czy użył sformułowania "wie jak ma grać" czy "wie jak chce grać" bo to może mieć kolosalne znaczenie.
Please daj nam swoje typy na Eklape.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 15.05.2026, 14:16
AgresywnyChomik napisał(a):Wyświetl post
Please daj nam swoje typy na Eklape.
Zaraz po zakonczeniu sezonu otworzymy typy na nowy sezon
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 17.05.2026, 21:00
Drużyny ktore zagwarantowały sobie grę w ekstraklasie w sezonie 26/27 na 17.05.

WISŁA KRAKOW
Lech Poznań
Jagiellonia Białystok
Górnik Zabrze
Zagłębie Lubin
Radomiak Radom
Legia Warszawa
Wisła Płock
GKS Katowice
Raków Częstochowa
Śląsk Wrocław
Motor Lublin
Korona Kielce
Pogoń Szczecin

14/18

Co raz mniej niewiadomych
Odpowiedz cytując
marek2a
Senior Member

Stary 23.05.2026, 21:46
Dodajemy dzisiaj do listy Widzawa, Piasta, Craxe. Czekamy na Ruch i mecz mistrzów w Ekstraklasie
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Stary 23.05.2026, 23:47
Ogólnie przez ostatnie 3 lata , 3 drużyny które awansowały z 1 wszej ligi są tam nadal.
GKS Katowice
Wisła Płock
Motor Lublin

3/9 - Płock i Lublin wygrywały baraże, źle ta statystyka wygląda dla drużyn które awansowały bezpośrednio a dla tych które wygrywały 1wsza ligę wręcz tragicznie.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 24.05.2026, 06:32
Bo zwykle 1 ligę wygrywają drwale, którym gra w piłkę do niczego nie jest potrzebna, Przez to przez 3 lata mieliśmy problemy. Bo chcieliśmy grać w piłkę, ale brakowało jakości i konsekwencji. Teraz graliśmy na tyle dobrze że nawt mimo słabej wiosny dowieźliśmy.

W Ekstraklasie próbując grać cierpliwie, dostaniemy w pałę z kontry. Tylko intensywność i gra do przodu od początku do końca, a jak brakuje siły to zmiany.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Stary 24.05.2026, 10:57
Apeluję o spokój i optymizm!
Jak wielokrotnie podkreslał Jarosław Królewski, Young Global Leader, członek Rad Przyszłości etc etc, Wisła jest doskonale przygotowana na wyzwania, które niesie za sobą Ekstraklasa.
Przede wszystkim nasz klub dysponuje kilkuset stronicowym raportem przygotowanym osobiście przez byłego pracownika Wielkiego Rakowa, Mariusza Kondaka.
Po drugie, algorytmy są rozwijane, pracują pelną parą w tym stopniu, że pojawił się problem z chłodzeniem.
W górę serca i kupować karnety a nie zamartwiać się!
Odpowiedz cytując
marek2a
Senior Member

Stary 24.05.2026, 11:09
Czy ktoś się orientuje co by było gdyby im to uznali?
https://www.sport.pl/pilka/7,65039,3...66&s=BoxOpImg2
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów