The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
grogoriogreg
Senior Member

Od: 06.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.12.2025, 11:10
Widzę, że tak jak Markus zachowuje się jak typowa polska studentka i nie może przestać pisać i myśleć o młodych Hiszpanach tak i Wolfy nie może ostatnio napisać postu bez wspominania o Krzyżanowskim.

Jest na sali lekarz?
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 06.12.2025, 11:57
Przestał hejtować Dudę to przerzucił się na Krzyżanowskiego.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 06.12.2025, 13:38
Zawsze trzeba jakiegoś Polaka jebać. Najlepiej też jak trener jest Polakiem to tez go można jebać. Mi się nawet już nie chce postów tych idiotów szukać ale śmiem twierdzić, że jak Rude miał średnia prawie dwa razy gorsza od Jopa to nikt nie mówił żeby rotował składem i że ma głowę w okrężnicy.
Boli dupa takich śmieci antypolskich i tyle. Jak się coś udaje w Polsce to trzeba to podpinać pod sukces ludzi z zagranicy, jak się udaje swoim to trzeba ich hejtowac.
Nie raz pokazywałem tu liczby, że nawet sukces w PP był dziełem właściwie po równo Polaków i Hiszpanów, teraz jest tak samo. Zagraniczni gracze może dają trochę więcej, mają większe doświadczenie itp ale koniec końców sukces jest tylko wtedy jak Polacy grają dobrze. Nie ma sytuacji, że Polacy dają ciała i zagraniczni nam wygrywaja mecze. W drugą stronę też to działa. Jak mecz nie wychodzi to dlatego, że wszystko grają słabo, oczywiście ktoś zagra gorzej, raz Duarte raz Kuziemka czy Broda ale ogólnie albo wszyscy dojeżdżają i są wygrane albo nie dojeżdżają i są słabe mecze i porażki No ale zjeby muszą dalej narrację pilnować, że Polacy źli. Jedyne co można stwierdzić na dzisiaj to że Rude jest amatorem i Hiszpanie w Wiśle z ostatnich naborów się nie sprawdzili. Także tyle zostało z piania tych zjebow że mamy trenera na ligę z top5 i że wystarczy wincyj Hiszpanów bo tylko oni dadzą awans itd. Tyle samo co pieprzenie tamtych bajek są warte te gadki o Jopie, Polakach itd
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 06.12.2025, 14:24
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Broda ma jedne z najgorszych, o ile nie najgorsze statystyki w pierwszej lidze, ale każda okazja żeby dowalić Królewskiemu i stworzyć teorię spiskową jest jak widzę dobra.
Jeśli uważasz, że swoim wpisem chciałem dowalić Królewskiemu, czy wprowadzić jakąś teorię spiskową to po prostu się mylisz.
Zwykłe zastanawianie się nad tym czy wizja budowania drużyny w głowie Królewskiego i wizja w głowie Jopa są tożsame.
Nie uwierzę, że panowie zgadzają się ze sobą w 100%. Każdy ciągnie ten wózek teoretycznie w tę samą stronę, ale wizja Królewskiego jest bardziej biznesowa, a wizja Jopa bardziej sportowa.
Już to wystarczy do różnic zdań co tego kogo zostawić, kogo pożegnać, kogo sprowadzić.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 06.12.2025, 16:14
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Jeśli uważasz, że swoim wpisem chciałem dowalić Królewskiemu, czy wprowadzić jakąś teorię spiskową to po prostu się mylisz.
Zwykłe zastanawianie się nad tym czy wizja budowania drużyny w głowie Królewskiego i wizja w głowie Jopa są tożsame.
Nie uwierzę, że panowie zgadzają się ze sobą w 100%. Każdy ciągnie ten wózek teoretycznie w tę samą stronę, ale wizja Królewskiego jest bardziej biznesowa, a wizja Jopa bardziej sportowa.
Już to wystarczy do różnic zdań co tego kogo zostawić, kogo pożegnać, kogo sprowadzić.
Jop nie jest od posiadania wizji sportowej. To domena prezesa i dyrektora sportowego. Jop jest od realizacji.
Jeśli Jop nie ma zamiaru/nie potrafi tego zrobić, to musi się pożegnać że stanowiskiem. Casus Moskala.

Pozwalanie trenerom na rządzenie klubem czy decydowanie o polityce transferowej zawsze kończy się źle: tabunami szrotu, w skrajnych wypadkach wałami w rodzaju Fazlagicia albo Kristosa. Dlatego pokazówki w stylu wystawiania Sukiennickiego a dawania w tym samym czasie Nikaja do rezerw odbieram negatywnie. Tego samego Sukiennickiego który najprawdopodobniej nigdy już nie zagra w Wiśle, bo właśnie pakuje się do Odry.

Jop to niech się skupi na lepszym obserwowaniu piłkarzy na treningach, bo z tym różnie bywa.

Także naprawdę nie wiem jaki cel ma Twój post, jeśli przedstawienia konfliktu Jopa z Królewskim to lepiej dla naszego trenera żeby to były Twoje fantazje. A pewnie są.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 06.12.2025 o godz. 16:52.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 06.12.2025, 16:30
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Nie raz pokazywałem tu liczby, że nawet sukces w PP był dziełem właściwie po równo Polaków i Hiszpanów,
Hejterek myśli, że wykazał coś poza własną głupotą

Ta twoja legenda, że "sukces PP był po równo Polaków i Hiszpanów", nawet przez chwilę się nie trzyma kupy. Nie wykazałeś nic poza tym, że nie rozumiesz różnicy między udziałem a wpływem na wynik i jakość gry . Wkład Rodado, Carbo, Villara czy nawet Alfaro był wówczas najważniejszy - oni ciągnęli ofensywę, dawali gole, przewagi i tempo gry. Polacy jak Uryga, Szot, Jaroch czy Sobczak pomagali, ale to nie była ta sama skala jakości i każdy, kto oglądał te mecze, to widział.

Te pretensje o "jebanie Polaków" są równie trafione, co Broda przy wyjściu na przedpolu. Krzyżanowski, Broda czy Kutwa dostają krytykę za konkretne błędy, a nie za paszport, podobnie jak Duarte, Colley, Nikaj itd. Jop też jest krytykowany nie dlatego, że jest Polakiem, tylko dlatego, że w Bydgoszczy odwalił kompozycję jak z Football Managera na autopilocie i posadził kluczowych ludzi. To wszystko dotyczy konkretnych namacalnych decyzji i posunięć, a nie narodowości.

Twierdzenie, że "nie ma meczów, gdzie Polacy dają ciała, a zagraniczni wygrywają" to znów fantastyka i zakłamywanie rzeczywistości przez ograniczonego umysłowo hejterka. Wystarczy przypomnieć ile razy poważne błędy Urygi, Jarocha, Szota czy w poprzednim sezonie Biedrzyckiego nie kończyły się totalną katastrofą, bo na szczęście obcokrajowcom udało się coś strzelić i to zrównoważyć. Duda też tego nie równoważył, bo to obecnego sezonu praktycznie nie miał liczb w ofensywie, a tacy Zwoliński czy wcześniej Sapała potrafili przeczłapać całe mecze (Zwolak przynajmniej jak mu podali od czasu do czasu coś strzelił, ale jego wkład w jakość gry i ataków był marniutki).

Gadanie, że zawodnicy z Hiszpanii z ostatnich naborów się nie sprawdzili to kolejny absurd. Marc Carbo to ciągle firar środka pola. Podobnie Igbekeme. Baena i Villar przez Widzew i Jagiellonie zostali ocenieni na tyle wysoko, iż dostali kontrakty w ekstraklasie. Tachiego zniszczył Sobolewski, a Junca był wzmocnieniem dopóki nie posypało mu się zdrowie. Mula w pełni się sprawdził. Nabór z zimy 2022 wyciągnął Wisłę w tabeli z dziesiątego miejsca do jednego meczu od bezpośredniego awansu, który został przegrany głównie przez Sobolewskiego. Z Sosnowcem zaczął filozofować tak jak niestety ostatnio przekombinował Jop. Od zimy 2024 r. Wisła nie sprowadzała już zawodników z Hiszpanii.

Szczytem komedii jest wyłączanie z ligowego wyniku sezonu 23/24 właśnie również Sobolewskiego, który przez większą część jesieni prowadził zespół, cofając w rozwoju niemal wszystkich zawodników. I ciekawe, że nagle winny tego wyniku nie jest już u hejterka przede wszystkim Królewski jak było jeszcze parę miesięcy temu, teraz nagle hejterek usuwa z równania swojego Zaskrońca

Na końcu zostaje jedno: nikt normalny nie ocenia piłkarza po narodowości. Wszystko siedzi w jakości. A że niektórzy Polacy grają słabiej od najlepszych obcokrajowców - trudno, tak działa piłka, nie patriotyczna akademia moralności.

Twoje teksty o "antypolskich śmieciach" więcej mówią o twojej frustracji niż o Wiśle. I serio - im mocniej próbujesz udowadniać swoją narrację, tym bardziej widać, że jedyne, co naprawdę cię boli, to fakt, że boiskowa rzeczywistość nie chce dostosować się do twojego światopoglądu.

Najlepiej weryfikuje cię rynek i ilość obcokrajowców, w tym Hiszpanów, grających obecnie w pierwszej lidze i ekstraklasie. Najbardziej zabawne jak bardzo tego nie ogarniasz
Ostatnio edytowane przez Markus : 06.12.2025 o godz. 16:35.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 06.12.2025, 16:50
we
Także naprawdę nie wiem jaki cel ma Twój post, jeśli przedstawienia konfliktu Jopa z Królewskim to lepiej dla naszego trenera żeby to były Twoje fantazje. A pewnie są.
"Tak że..." - błagam...

Poza tym: w którym miejscu napisałem o konflikcie Jopa z Królewskim?
To tylko twoja nadinterpretacja.
Moim zdaniem, a pewnie nie tylko moim, Jop widzi piłkarzy na treningach i widzi, co realizują z jego zaleceń w meczach.
Królewski patrzy na to okiem prezesa i dyletanta sportowego.
Wystawienie Brody przeciwko Zawiszy, nawet jeśli nic za tym nie stało, chyba dostatecznie uświadomiło prezesowi, że choćby nawet Broda świetnie wyglądał w przysłowiowym Excelu (a nie wiem jakie tam są założenia dla pozycji bramkarza) to na boisku nie tylko, że niewiele daje na plus, to jeszcze wprowadza lęk i poczucie zagrożenia u obrońców.
Wniosek powinien być jeden - Broda do zgolenia.

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 06.12.2025, 16:57
"Tak że..." - błagam...
prof. dr hab. J. Brakczyk napisał(a):
TAKŻE - Gdy piszemy łącznie te dwa krótkie, częste i potrzebne słowa, wspólnie znaczą tyle, co też. W też nie wyodrębniamy formy zaimkowej te i partykuły ż, choć logicznie są tu ze sobą powiązane.
Także ten... Nie jesteś gramatycznym nazistą, bardziej komunistą.

EDIT: dobra, może być tak, że to Ty masz rację. Tak że zależy czy traktujemy w znaczeniu "więc", bo także w kontekście zdania pasuje w znaczeniu "oprócz tego".
Poza tym: w którym miejscu napisałem o konflikcie Jopa z Królewskim.
To tylko twoja nadinterpretacja.
Pewnie w poprzednim poście, kiedy zaatanawiałeś się czy mają wspólną wizję.
Moim zdaniem, a pewnie nie tylko moim, Jop widzi piłkarzy na treningach i widzi, co realizują z jego zaleceń w meczach.
Królewski patrzy na to okiem prezesa i dyletanta sportowego.
Wystawienie Brody przeciwko Zawiszy, nawet jeśli nic za tym nie stało, chyba dostatecznie uświadomiło prezesowi, że choćby nawet Broda świetnie wyglądał w przysłowiowym Excelu (a nie wiem jakie tam są założenia dla pozycji bramkarza) to na boisku nie tylko, że niewiele daje na plus, to jeszcze wprowadza lęk i poczucie zagrożenia u obrońców.
Wniosek powinien być jeden - Broda do zgolenia.
Tak jak napisałem - Broda ma tragiczne statystyki, w tym procent obronionych strzałów. Nie broni go żaden Excel Królewskiego, tylko kibice i tzw. krakowscy dziennikarze, być może też niskie zarobki i brak kogoś lepszego w zasięgu.
Pomijając to że zawsze był beznadziejny, to w tym sezonie zaliczył zjazd fizyczny. Rzuca się na ziemię jak worek kartofli, w poprzednim sezonie był zwinniejszy. Ale może to psychika.

Jop go wystawia z tego samego powodu co Sukiennickiego - bo tak wynika z hierarchii, bo przepracował obóz. Jeden broni w lidze, drugi w pucharach. Tyle że on mógł nam zawalić już mecz z Hutnikiem...

Przestańcie bronić Jopa jak coś ewidentnie zawali. To on wystawiał Brodę, nie Królewski.

P.S. A znacznie lepszym ew. sygnałem od trenera byłoby gdyby w pucharze bronił też Letkiewicz.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 06.12.2025 o godz. 17:26.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 06.12.2025, 17:18
Ok, w zasadzie nie wiem dlaczego się tłumaczę.
Może dlatego, żeby być dobrze rozumianym?

Podejrzewam, że większość zrozumiała, co chciałem powiedzieć, Ty zrozumiałeś, co chciałeś zrozumieć. Na zdrowie.

ps.

Czyli pisząc "Także naprawdę nie wiem jaki cel ma Twój post..." miałeś na myśli: "Też naprawdę nie wiem jaki cel ma Twój post"
Cóż, można zrozumieć, że Ty też naprawdę nie wiesz (czyli kto oprócz ciebie?)

ps. 2

pisząc Także ten... także powinniśmy pisać tak, że ten...
https://sjp.pwn.pl/ciekawostki/haslo...n;4671676.html

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 06.12.2025, 17:28
Ok, w zasadzie nie wiem dlaczego się tłumaczę.
Może dlatego, żeby być dobrze rozumianym?

Podejrzewam, że większość zrozumiała, co chciałem powiedzieć, Ty zrozumiałeś, co chciałeś zrozumieć. Na zdrowie.

ps.

Czyli pisząc "Także naprawdę nie wiem jaki cel ma Twój post..." miałeś na myśli: "Też naprawdę nie wiem jaki cel ma Twój post"
Cóż, można zrozumieć, że Ty też naprawdę nie wiesz (czyli kto oprócz ciebie?)

ps. 2

pisząc Także ten... także powinniśmy pisać tak, że ten...
https://sjp.pwn.pl/ciekawostki/haslo...n;4671676.html
Przeklejone z wyżej:

Dobra, może być tak, że to Ty masz rację. Tak że zależy czy traktujemy w znaczeniu "więc", bo także w kontekście zdania pasuje w znaczeniu "oprócz tego".

P.S. Tylko winni się tłumaczą, a Ty masz różne teorie spiskowe w CV.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 06.12.2025, 17:43
Nie tłumaczę się - źle.
Tłumaczę się - źle.

To może już lepiej, jak nie będę się tłumaczył? Zawsze to mniejsza strata energii.

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 06.12.2025, 18:03
Nie tłumaczę się - źle.
Tłumaczę się - źle.

To może już lepiej, jak nie będę się tłumaczył? Zawsze to mniejsza strata energii.
Nadal udajemy że nie robisz tego bo to lubisz i Cię to bawi?
Moim zdaniem Twoje "dyskusje" z Markusem na minimum dwie strony w losowych tematach temu przeczą. Zwłaszcza że sam je często prowokujesz...

Osobiście stoję na stanowisku że trener powinien skupić się na wyciągnięciu maksa z tego co ma, ewentualne zaś uwagi co do jakości kadry może przekazać osobiście, nie sabotując składu.

Tyle że moim zdaniem Jop wystawił Brodę bo uważał że Kamilowi się należy i że da radę. Zapewne w tej kolejności.

Ale to był tylko mecz Pucharu Polski, jeśli to zakończy temat Brody w Wiśle to było warto. Liczę że z ŁKS-em wyjdzie po prostu najlepszy skład, bo to już są punkty potrzebne do awansu.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 06.12.2025 o godz. 18:05.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 06.12.2025, 18:14

Jeszcze się nie przyzwyczaiłeś, że Fra Mat co jakiś czas musi sobie wymyślić i odpalić jakąś nową teorię czy sugestię całkowicie "z dupy", nawet niekoniecznie bazującą tylko na jednym króciutkim ujęciu kamery?

Tudzież musi podbić czy sformułować teorię spiskową bądź insynuację na podstawie wątpliwych źródeł lub plotek? A później odwracać uwagę od tego, co chlapnął rozpisywaniem się na temat językowej poprawności?

Standard. Nie byłby sobą bez tego.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 06.12.2025, 18:26
Wolfy zajebał jak Petru z "Sześciu Króli" i jeszcze nie jest pewien czy FraMat ma rację czy nie.

No może FraMat masz rację,może masz....
Ostatnio edytowane przez krysztal : 07.12.2025 o godz. 11:12.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 06.12.2025, 18:29
Mam postanowienie adwentowe - olewanie głupich postów ad personam.

Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 06.12.2025, 18:30
Markusik nie klopocz się i tak tych twoich pierdow nie czytam bo szkoda czasu. Idź się lepiej pomodlić do ołtarzyka Rudego żeby mu lepiej w Danii szło.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 06.12.2025, 18:48
Jop nie jest od posiadania wizji sportowej. To domena prezesa i dyrektora sportowego. Jop jest od realizacji.
Jeśli Jop nie ma zamiaru/nie potrafi tego zrobić, to musi się pożegnać że stanowiskiem. Casus Moskala.

Pozwalanie trenerom na rządzenie klubem czy decydowanie o polityce transferowej zawsze kończy się źle: tabunami szrotu, w skrajnych wypadkach wałami w rodzaju Fazlagicia albo Kristosa. Dlatego pokazówki w stylu wystawiania Sukiennickiego a dawania w tym samym czasie Nikaja do rezerw odbieram negatywnie. Tego samego Sukiennickiego który najprawdopodobniej nigdy już nie zagra w Wiśle, bo właśnie pakuje się do Odry.

Jop to niech się skupi na lepszym obserwowaniu piłkarzy na treningach, bo z tym różnie bywa.

Już nie pamiętasz jak klaskałeś uszami na decyzję, że Wuja został "menedżerem" w angielskim stylu?
Odpowiedz cytując
maumau
Member

Od: 05.2025

Stary 07.12.2025, 12:56
Widzę że nastroje na forum kiepskawe więc może warto napisać coś optymistycznego dla zmiany.

Wygramy 3 - 1. Leliveld, Fred, Rodado. Liczę na was chłopaki.
Odpowiedz cytując
Levis88
Senior Member

Od: 02.2015

Stary 07.12.2025, 15:17
Dla mnie karny na Biedrzyckim - dostał z łokcia ewidentnie.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 07.12.2025, 15:19
Levis88 napisał(a):Wyświetl post
Dla mnie karny na Biedrzyckim - dostał z łokcia ewidentnie.
Ewidentny, ale sędziowie znowu nas wałują.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 07.12.2025, 15:21
Niestety mecz idealnie ułożył się ŁKSowi.

Szybka bramka, mogą sobie grać z kontry, dokładają do tego wysoki pressing. Zobaczymy na ile wystarczy im sił do takiego biegania za piłką, ale na ten moment nie wygląda to dobrze :/

Grujcić dziś karny i wielbłąd przy kryciu Lewandowskiego, gdyby stał tam Piasecki, to pewnie byłoby 2:0.

Czemu nie gwizdnęli karnego na Biedrzyckim, to chyba tylko VAR wie.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 07.12.2025, 15:22
Beznadziejny mecz Wisły póki co.
Niech to będzie sygnał alarmowy dla wszystkich: Krolewskiego, Jopa, hurraoptymistow, brawoszefow.
Do awansu jeszcze daleka droga i Wisła moze go jeszcze spokojnie przegrac.
Bramkarz, skrzydlowy i napastnik są bezwzglednie potrzebni.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
Levis88
Senior Member

Od: 02.2015

Stary 07.12.2025, 15:23
Patryko napisał(a):Wyświetl post
Niestety mecz idealnie ułożył się ŁKSowi.

Szybka bramka, mogą sobie grać z kontry, dokładają do tego wysoki pressing. Zobaczymy na ile wystarczy im sił do takiego biegania za piłką, ale na ten moment nie wygląda to dobrze :/

Grujcić dziś karny i wielbłąd przy kryciu Lewandowskiego, gdyby stał tam Piasecki, to pewnie byłoby 2:0.

Czemu nie gwizdnęli karnego na Biedrzyckim, to chyba tylko VAR wie.
Bardzo możliwe że to Biedrzycki wykonał ruch do łokcia xD
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 07.12.2025, 15:29
Levis88 napisał(a):Wyświetl post
Bardzo możliwe że to Biedrzycki wykonał ruch do łokcia xD
Bo próbował zagrać piłkę głową.
Niby co to ma do rzeczy? Faul ewidentny. Nam by odgwizdali.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 07.12.2025, 15:59
Grujcic najsłabszy... zawalił drugi mecz pod rząd. 3 braki w Bydgoszczy plus dziś podaje na plecy Fredowi w naszym polu karnym....

Drugi Bozić. Omic na ławce to nieporozumienie, duzo bardziej wartościowym zawodnikiem jest ... Szywacz...

Omic na ławce to działanie demotywujące dla chłopaków z rezerw...

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 07.12.2025, 16:22
Remis z ŁKS na wyjeździe to nie tragedia.
Dobry mecz Łasickiego, zastąpił słabego dziś Grujcicia.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 07.12.2025, 16:24
Klasyczny mecz sezonu 24/25, czyli rywal dostaje prezent w postaci bramki i stoi w 10 chłopa za linią piłki, a my sobie pykamy po obwodzie. Ataki niemrawe, zero przyspieszenia, tak się nie pokona autobusu.

Fatalny mecz Grujcicia, który do meczu w PP prezentował się jak profesor.

Punkt po słabym meczu trzeba uszanować, z naszych ewidentnie uszło powietrze na koniec roku.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
grogoriogreg
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 07.12.2025, 16:27
Remis trzeba szanować, bo dobrze graliśmy tylko od początku drugiej połowy do momentu strzelenia bramki.

Widać, ile wysiłku kosztowała ich ta runda. W ostatnich sezonach to rundą wiosenną prezentowaliśmy się na ogół lepiej, więc nic nie zmieniajmy w przygotowaniach, tylko powtórzmy nasze dotychczasowe dokonania.

A celem na wiosnę jest wygrywanie u siebie i remisowanie na wyjeździe. To nam zapewni awans.
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 07.12.2025, 16:30
Ależ to było żenujące widowisko. Pod względem poziomu sportowego oraz zaangażowania to była ŻENADA. Znowu...

Nie wiem kto bardziej potrzebuje tych 2 miesięcy urlopu po ostatnich meczach Wisły, piłkarze czy kibice...
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 07.12.2025, 16:38
Wystarczy że wejdą i na pełnej w rundę wiosenną i awans w Marcu xDDDD
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów