|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Konferencja:
https://x.com/WislaKrakowSA/status/1853075592742105571 Z gry wyłączeni są Bartosz Talar, Marc Carbó, Jakub Stępak, Joseph Colley, Enis Fazlagić, Igor Sapała, Igor Łasicki, Piotr Starzyński i Patryk Gogół, a także Bartosz Jaroch, którego z gry wykluczają żółte kartki. ![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ikbekeme-Kutwa
albo Ikbekeme-Sukiennicki. Wadą drugiej pary jest to, że obaj mają po 3 żółte kartki. ![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
co mi umknęło, że Gogół nie zagra? z Łasickim i Sapałą to już nie jest śmieszne tylko żenujące, że więcej się leczą niż grają.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Gogół ma nawracające problemy z kolanem. To jest chłopak o zdrowiu Łasickiego. Dlatego wg logiki Królewskiego, należy przedłużyć z nim kontrakt...
![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Ale super że Królewski z Łasickim przedłużył. Pieniądze w błoto. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Jeden pozytyw jest w zatrudnianiu/przedłużaniu kontraktów piłkarzy bez kolan - nie zostawią drużyny w potrzebie, bo po prostu nikt inny ich nie chce.
![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Chyba że ktoś wierzy w bajki że nie miał kiedy podpisać kontraktu przed kontuzją ![]() Jesteśmy rozgrywani przez marnych kopaczy... ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Najważniejsza informacją z konfy jest ta że Carbo jednak może pauzować tylko 2 tygodnie, choć jak wynik że Stala się będzie układał to na miejscu sztabu bym nie ryzykował.. Niemniej jeśli chodzi o jutrzejszy mecz to w kto by nie wyszedł powinien dać radę będąc obudowanym praktycznie całym podstawowym składem. Fajnie jakby Duda pojawił się w końcu w kadrze meczowej. Szkoda że nikt o niego nie zagaił. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Pan Trener Mariusz Jop powiedział również, że może na "8" dać Alfaro albo Duarte.
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Jak się tak jeszcze bardziej zagłębić to i Kiakos tam grał. I to przez wiele lat.
Myślę że w tym przypadku to zmyłka Jopa, aby trener gości nie miał aż tak łatwo przy wytypowaniu składu Wisły. Obiektywnie każdy inny wybór niż Sukiennicki bedzie mniejszą lub większa niespodzianka. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Sukiennicki to ostateczność. Pokombinować z Alfaro.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Podobnie jak z Talarem i Brodą.
Tak to jest tak jak ktoś myśli, że kibice z zadowoleniem przyjmą robienie z klubu drugiego Caritasu "postępującego etycznie" i wspierającego potrzebujących, czy dalsze inwestycje w rzekomo ciągle "młodych zdolnych" krajowców z przyszłością... A że bez kolan i umiejętności, za to z poważnymi wadami, kogo to obchodzi... ![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
No i po co do mnie piszesz?
Ja nie mam ochoty mieć z twoimi śmiesznymi tezami i prowokacjami do czynienia, jesteś zwyczajnym tłukiem na którym żadne logiczne argumenty nie robią wrażenia, także zwyczajnie szkoda mi na ciebie czasu. Tylko dlatego swojego czasu wspierałem Brodę, gdyż to był główny konkurent Ratona, który był największym parodystą jakiego widziałem w życiu na tej pozycji. Gdyby naszym drugim bramkarzem był wtedy Letkiewicz, wspierałbym Letkiewicza. Wspierałbym każdego bramkarza, który mógłby go wypchnąć z bramki. Broda, jeśli nie byłby akurat kontuzjowany (a jest wiecznie)>>>>>>>>>>>> Raton. I nasz obecny trener Mariusz Jop podziela to zdanie, co udowodnił swoimi wyborami. Tylko trenerscy parodyści tacy jak Sobol czy Rudy Rydz twierdzili inaczej. Także Markusik dzieli poglądy z w/w dwójką, a nie z Panem trenerem Jopem - niech to wybrzmi. Dodam też, że generalnie poszukiwanie bramkarza na ławkach w hiszpańskich niższych ligach to był totalny kretynizm. O ile piłkarze z pola z tych dywizji mogą stanowić dla nas realne wzmocnienie, o tyle szkolimy bramkarzy na zbliżonym poziomie co Hiszpanie. Równie dobrze mogliśmy wziąć rezerwowego bramkarza z 3 ligi polskiej i liczyć, że będzie się nadawał na pierwszego bramkarza. Ratonika wyśmiewano wszędzie, gdzie się pojawił. U nas nie było inaczej. Pierwszy lepszy junior z CLJ go nakrywa czapką. To jest totalny zerowiec i tyle w temacie. Piłkarz turysta jak ten testowany za czasów Smudy.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 03.11.2024 o godz. 21:46.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
- taktyce Jopa - pozycji Sukiennickiego - jego dyspozycji to nie były moje wymysły? Bo to co powiedział Jop to jest 1:1 z tym co pisałem ja. Ba - wspomniał jeszcze że na środku mogą zagrać Alfaro lub Duarte. W świetle powyższego wyskakiwanie z Dziedzicem (bo to "tylko" Tychy) nie jest sensowne, a Sukiennicki niekoniecznie jest murowanym kandydatem do gry za Carbo. Właśnie dlatego że popełnia kretyńskie błędy w obronie. Obiektywnie to Sukiennicki dupy nie urywa. Przy okazji - świetnie Jop usadził kolejnego dopominającego się "talentów" w składzie. Co konferencja te same pytania, tylko nazwiska się zmieniają... P.S. Jeśli na środku zagra Alfaro, to przykładowo ja nie będę zaskoczony.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 03.11.2024 o godz. 22:18.
![]()
Już za cztery lata,
|
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Póki co za Jopa były dwie sytuacje gdy nie zagrał Carbo, w obu za niego grał Sukiennicki.
Z Łeczna pierwszy z ławki wszedł Sukiennicki (za Rodado). Ogólnie jego postawa od połowy sierpnia nie urywa, ale też wydaje się mimo wszytko najlepsza alternatywą. Jutro się przekonamy. Mam tylko nadzieję że nie pójdziemy w wariant najbardziej defensywny, a Kutwa jeśli zagra to tylko w środku obrony. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Alfaro wychodzi na lewym przodzie. Ostatnio zastąpił go Duarte ale ten nie rozegrał jeszcze całego meczu u nas.
Należy cały czas mieć na uwadze, że James ma 3 żółte, więc jest duża szansa, że kolejnego meczu (ze Stalą w Stalowej Woli) nie zagra. Ustawienie B. Karcza: https://gazetakrakowska.pl/przypuszc...ar/c2-18917579 Letkiewicz - Kiakos, Biedrzycki, Uryga, Mikulec - Igbekeme, Kutwa - Alfaro, Rodado, Kiss - Zwoliński
Ostatnio edytowane przez pepe72 : 04.11.2024 o godz. 01:37.
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
James poprzednie 7 spotkań miał bez kartki, więc to nie jest zawodnik który je łapie seryjnie. Choć to też kwestia zadań na boisku i tego że z Płockiem było więcej tych defensywnych. Z Tychami powinno być inaczej. Oby.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
"Śmieszne tezy" niezgodne z rzeczywistością i szkodliwe dla Wisły lansujesz tu cały czas jedynie Ty.
Wpychanie Brody do składu Wisły, który kompromituje się nawet na poziomie trzecioligowych rezerw i jest bramkarzem jeszcze słabszym od beznadziejnego Ratona było jednym z takich działań. Chciałeś zastępować słabego bramkarza jeszcze gorszym, który w całej swojej karierze nie miał chyba tak naprawdę ani jednej naprawdę udanej i wartościowej interwencji na przedpolu przy wyłapywaniu dośrodkowań.Totalnie bezradnego w wielu elementach bramkarskiego fachu. Pokazałeś tym jaki z Ciebie jest ekspert. Wracaj lepiej do zabawy z córką. S1mone napisał(a):
![]() Przezabawne. W takim razie parę pytań: Kiedy to Jop w obecnym sezonie nie podzielił mojego zdania na temat Brody tylko Twoje, "udowadniając to swoimi wyborami"? ![]() W ilu meczach wystawił go do składu pierwszej drużyny? U niego nie jest on dziś nawet bramkarzem numer 2 jak za Moskala, nie mówiąc o byciu bramkarzem nr 1, jakim Ty chciałeś go widzieć parę miesięcy temu! To pokazuje on i udowadnia swoimi wyborami! Niech wybrzmi więc, kogo zdanie podziela w tej sprawie, moje czy pseudo ekspertów wmawiających, że jest na odwrót! Jop podobnie jak ja uważa, że Broda się nie nadaje i jest za słaby na grę w pierwszej drużynie Wisły. Pokazuje to teraz nieustannie. Tak samo zresztą uważali również inni pracujący w Wiśle trenerzy poza Moskalem, którego na szczęście szybko z klubu pogoniono, bo jak widać przynajmniej w niektórych sprawach myślał podobnie jak S1monik.
Ostatnio edytowane przez Markus : 04.11.2024 o godz. 10:22.
![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
9:0 dla nas
![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Szkoda, bo przy braku moderacji to akurat dobrze działało.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
To jest tłuk.
Za płaszczykiem ścian tekstu siedzi zwyczajny zakompleksiony tłuczek. W dodatku wywołuje mnie do dyskusji jakimś kretyńskim postem, który nie ma nic wspólnego z rzeczywistością tylko po to, żebym mu odpisał i żeby móc dalej trollować Jop stawiał na Brodę kosztem Ratona = FAKT Ja obstawałem za Brodą, gdy był konkurentem Ratona = FAKT Markus obstawał za Ratonem, gdy Broda był jego konkurentem = FAKT I Markusik odwala kolejnego fikołka intelektualnego, że w obecnym sezonie Jop wcale nie preferował Brody względem Ratona Wyśmiewa mnie ciągle wspominając, że wolałem Brodę niż Ratona, podczas gdy Pan trener Jop miał te same preferencje. Wcale się z resztą nie dziwię, nie był ślepy jak Rudy, Sobol czy Markusik. Ten chłop sam się pogrąża, wystarczy dać mu sobie popisać. Ja czekam na kolejnego fikołka intelektualnego zakrytego ścianą tekstu, COMING SOON.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 04.11.2024 o godz. 12:54.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
leszekpw napisał(a):
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
1 miejsce = ban na miesiąc 2 miejsce = ban na 2 tygodnie 3 miejsce = ban na tydzień ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
nierealne, nie mamy modów
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
To że to forum jeszcze stoi to jest cud gospodarczy. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
|
(OT) Właściwie to ja już powoli przygotowuję się na to, że niedługo umrze śmiercią naturalną. Bo techniczną już chyba umarło. Powiedziałbym, że mi szkoda, ale w sumie to już nawet nie
![]() |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|