The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.11.2024, 18:03
Konferencja:
https://x.com/WislaKrakowSA/status/1853075592742105571

Z gry wyłączeni są Bartosz Talar, Marc Carbó, Jakub Stępak, Joseph Colley, Enis Fazlagić, Igor Sapała, Igor Łasicki, Piotr Starzyński i Patryk Gogół, a także Bartosz Jaroch, którego z gry wykluczają żółte kartki.
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2026/27
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 03.11.2024, 18:12
AS82 napisał(a):Wyświetl post
Największy ból głowy ,jak obsadzić pomoc bez Carbo i Gogoła ?
Ikbekeme-Kutwa
albo
Ikbekeme-Sukiennicki.

Wadą drugiej pary jest to, że obaj mają po 3 żółte kartki.
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Odpowiedz cytując
Szneka
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 03.11.2024, 19:00
co mi umknęło, że Gogół nie zagra? z Łasickim i Sapałą to już nie jest śmieszne tylko żenujące, że więcej się leczą niż grają.
WISEŁKA KRAKÓW TO DUMA WSZYSTKICH POLAKÓW

Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 03.11.2024, 19:04
Szneka napisał(a):Wyświetl post
co mi umknęło, że Gogół nie zagra? z Łasickim i Sapałą to już nie jest śmieszne tylko żenujące, że więcej się leczą niż grają.
Gogół ma nawracające problemy z kolanem. To jest chłopak o zdrowiu Łasickiego. Dlatego wg logiki Królewskiego, należy przedłużyć z nim kontrakt...
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 03.11.2024, 19:53
Szneka napisał(a):Wyświetl post
Zdaje się że kolano.

Ale super że Królewski z Łasickim przedłużył. Pieniądze w błoto.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 03.11.2024, 19:55
Jeden pozytyw jest w zatrudnianiu/przedłużaniu kontraktów piłkarzy bez kolan - nie zostawią drużyny w potrzebie, bo po prostu nikt inny ich nie chce.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 03.11.2024, 19:57
Patryko napisał(a):Wyświetl post
Jeden pozytyw jest w zatrudnianiu/przedłużaniu kontraktów piłkarzy bez kolan - nie zostawią drużyny w potrzebie, bo po prostu nikt inny ich nie chce.
Wiesz co jest najgorsze? Że Łasicki do końca zwodził klub licząc że może ktoś się zgłosi albo po awansie więcej dostanie. A kiedy złapał kontuzję, to mu Królewski podsunął tą samą umowę.
Chyba że ktoś wierzy w bajki że nie miał kiedy podpisać kontraktu przed kontuzją

Jesteśmy rozgrywani przez marnych kopaczy...
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 03.11.2024, 20:13
pepe72 napisał(a):Wyświetl post
Ikbekeme-Kutwa
albo
Ikbekeme-Sukiennicki.

Wadą drugiej pary jest to, że obaj mają po 3 żółte kartki.
O Kutwie finalnie Jop powiedział że dla niego to bardziej środkowy obrońca.

Najważniejsza informacją z konfy jest ta że Carbo jednak może pauzować tylko 2 tygodnie, choć jak wynik że Stala się będzie układał to na miejscu sztabu bym nie ryzykował..

Niemniej jeśli chodzi o jutrzejszy mecz to w kto by nie wyszedł powinien dać radę będąc obudowanym praktycznie całym podstawowym składem.

Fajnie jakby Duda pojawił się w końcu w kadrze meczowej. Szkoda że nikt o niego nie zagaił.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 03.11.2024, 20:38
Pan Trener Mariusz Jop powiedział również, że może na "8" dać Alfaro albo Duarte.

Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 03.11.2024, 21:13
Jak się tak jeszcze bardziej zagłębić to i Kiakos tam grał. I to przez wiele lat.

Myślę że w tym przypadku to zmyłka Jopa, aby trener gości nie miał aż tak łatwo przy wytypowaniu składu Wisły.

Obiektywnie każdy inny wybór niż Sukiennicki bedzie mniejszą lub większa niespodzianka.
Odpowiedz cytując
leszekpw
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 03.11.2024, 21:21
Sukiennicki to ostateczność. Pokombinować z Alfaro.
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 03.11.2024, 21:24
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Ale super że Królewski z Łasickim przedłużył. Pieniądze w błoto.
Podobnie jak z Talarem i Brodą. Skrajna głupota i marnotrawstwo środków. Królewski latem wyjątkowo mocno pokazywał jak nie należy prowadzić polityki kadrowej.

Tak to jest tak jak ktoś myśli, że kibice z zadowoleniem przyjmą robienie z klubu drugiego Caritasu "postępującego etycznie" i wspierającego potrzebujących, czy dalsze inwestycje w rzekomo ciągle "młodych zdolnych" krajowców z przyszłością... A że bez kolan i umiejętności, za to z poważnymi wadami, kogo to obchodzi... Taki S1mone niemal żyć bez Brody nie mógł.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 03.11.2024, 21:43
No i po co do mnie piszesz?
Ja nie mam ochoty mieć z twoimi śmiesznymi tezami i prowokacjami do czynienia, jesteś zwyczajnym tłukiem na którym żadne logiczne argumenty nie robią wrażenia, także zwyczajnie szkoda mi na ciebie czasu.

Tylko dlatego swojego czasu wspierałem Brodę, gdyż to był główny konkurent Ratona, który był największym parodystą jakiego widziałem w życiu na tej pozycji. Gdyby naszym drugim bramkarzem był wtedy Letkiewicz, wspierałbym Letkiewicza. Wspierałbym każdego bramkarza, który mógłby go wypchnąć z bramki.

Broda, jeśli nie byłby akurat kontuzjowany (a jest wiecznie)>>>>>>>>>>>> Raton.
I nasz obecny trener Mariusz Jop podziela to zdanie, co udowodnił swoimi wyborami.
Tylko trenerscy parodyści tacy jak Sobol czy Rudy Rydz twierdzili inaczej.
Także Markusik dzieli poglądy z w/w dwójką, a nie z Panem trenerem Jopem - niech to wybrzmi.

Dodam też, że generalnie poszukiwanie bramkarza na ławkach w hiszpańskich niższych ligach to był totalny kretynizm. O ile piłkarze z pola z tych dywizji mogą stanowić dla nas realne wzmocnienie, o tyle szkolimy bramkarzy na zbliżonym poziomie co Hiszpanie.
Równie dobrze mogliśmy wziąć rezerwowego bramkarza z 3 ligi polskiej i liczyć, że będzie się nadawał na pierwszego bramkarza. Ratonika wyśmiewano wszędzie, gdzie się pojawił. U nas nie było inaczej. Pierwszy lepszy junior z CLJ go nakrywa czapką. To jest totalny zerowiec i tyle w temacie. Piłkarz turysta jak ten testowany za czasów Smudy.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 03.11.2024 o godz. 21:46.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 03.11.2024, 21:55
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Jak się tak jeszcze bardziej zagłębić to i Kiakos tam grał. I to przez wiele lat.

Myślę że w tym przypadku to zmyłka Jopa, aby trener gości nie miał aż tak łatwo przy wytypowaniu składu Wisły.

Obiektywnie każdy inny wybór niż Sukiennicki bedzie mniejszą lub większa niespodzianka.
Niekoniecznie.

Cytat:
Ostatnie zaś pytanie dotyczyło Oliviera Sukiennickiego oraz tego, że ostatnio grał znacznie mniej, niż na początku sezonu.

- Jest rywalizacja po prostu na pozycji, na której on występuje. Wcześniej był trochę tak rzucany jako lewoskrzydłowy, jako "dziesiątka", jako "ósemka". Gdzieś ta pozycja była taka nie do końca określona. Oczywiście on z piłką pokazywał dużą jakość, natomiast przy naszym sposobie gry jest bardzo istotne jak gra w defensywie. I to jest na pewno element, nad którym musi bardzo mocno pracować, bo grając w poprzednim klubie gdzieś tych obowiązków miał mniej, więc to są z mojej perspektywy trochę inne wytyczne, jeżeli chodzi o to, czego ja od niego oczekuję. I te pewne deficyty, które ma, to nad nimi bardzo solidnie pracuje. I też w tym elemencie widać postępy. Także rywalizacja, nic więcej. Myślę, że nie ma takiego zawodnika, który by nie skorzystał na tym - zakończył Mariusz Jop.
Czy to wystarczy żeby przyjąć do wiadomości że to co pisałem o:
- taktyce Jopa
- pozycji Sukiennickiego
- jego dyspozycji
to nie były moje wymysły? Bo to co powiedział Jop to jest 1:1 z tym co pisałem ja.
Ba - wspomniał jeszcze że na środku mogą zagrać Alfaro lub Duarte.

W świetle powyższego wyskakiwanie z Dziedzicem (bo to "tylko" Tychy) nie jest sensowne, a Sukiennicki niekoniecznie jest murowanym kandydatem do gry za Carbo. Właśnie dlatego że popełnia kretyńskie błędy w obronie.

Obiektywnie to Sukiennicki dupy nie urywa.

Przy okazji - świetnie Jop usadził kolejnego dopominającego się "talentów" w składzie. Co konferencja te same pytania, tylko nazwiska się zmieniają...

P.S. Jeśli na środku zagra Alfaro, to przykładowo ja nie będę zaskoczony.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 03.11.2024 o godz. 22:18.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 03.11.2024, 23:00
Póki co za Jopa były dwie sytuacje gdy nie zagrał Carbo, w obu za niego grał Sukiennicki.

Z Łeczna pierwszy z ławki wszedł Sukiennicki (za Rodado).

Ogólnie jego postawa od połowy sierpnia nie urywa, ale też wydaje się mimo wszytko najlepsza alternatywą.

Jutro się przekonamy. Mam tylko nadzieję że nie pójdziemy w wariant najbardziej defensywny, a Kutwa jeśli zagra to tylko w środku obrony.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 03.11.2024, 23:24
leszekpw napisał(a):Wyświetl post
Sukiennicki to ostateczność. Pokombinować z Alfaro.
Alfaro wychodzi na lewym przodzie. Ostatnio zastąpił go Duarte ale ten nie rozegrał jeszcze całego meczu u nas.
Należy cały czas mieć na uwadze, że James ma 3 żółte, więc jest duża szansa, że kolejnego meczu (ze Stalą w Stalowej Woli) nie zagra.

Ustawienie B. Karcza:
https://gazetakrakowska.pl/przypuszc...ar/c2-18917579

Letkiewicz - Kiakos, Biedrzycki, Uryga, Mikulec - Igbekeme, Kutwa - Alfaro, Rodado, Kiss - Zwoliński
Ostatnio edytowane przez pepe72 : 04.11.2024 o godz. 01:37.

Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 04.11.2024, 08:46
James poprzednie 7 spotkań miał bez kartki, więc to nie jest zawodnik który je łapie seryjnie. Choć to też kwestia zadań na boisku i tego że z Płockiem było więcej tych defensywnych. Z Tychami powinno być inaczej. Oby.
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 04.11.2024, 09:30
s1mone napisał(a):Wyświetl post
Ja nie mam ochoty mieć z twoimi śmiesznymi tezami i prowokacjami do czynienia
"Śmieszne tezy" niezgodne z rzeczywistością i szkodliwe dla Wisły lansujesz tu cały czas jedynie Ty.

Wpychanie Brody do składu Wisły, który kompromituje się nawet na poziomie trzecioligowych rezerw i jest bramkarzem jeszcze słabszym od beznadziejnego Ratona było jednym z takich działań.

Chciałeś zastępować słabego bramkarza jeszcze gorszym, który w całej swojej karierze nie miał chyba tak naprawdę ani jednej naprawdę udanej i wartościowej interwencji na przedpolu przy wyłapywaniu dośrodkowań.Totalnie bezradnego w wielu elementach bramkarskiego fachu.

Pokazałeś tym jaki z Ciebie jest ekspert. Wracaj lepiej do zabawy z córką.

S1mone napisał(a):
nasz obecny trener Mariusz Jop podziela to zdanie, co udowodnił swoimi wyborami.
Tylko trenerscy parodyści tacy jak Sobol czy Rudy Rydz twierdzili inaczej.
Także Markusik dzieli poglądy z w/w dwójką, a nie z Panem trenerem Jopem - niech to wybrzmi.

Przezabawne. W takim razie parę pytań:

Kiedy to Jop w obecnym sezonie nie podzielił mojego zdania na temat Brody tylko Twoje, "udowadniając to swoimi wyborami"?

W ilu meczach wystawił go do składu pierwszej drużyny? U niego nie jest on dziś nawet bramkarzem numer 2 jak za Moskala, nie mówiąc o byciu bramkarzem nr 1, jakim Ty chciałeś go widzieć parę miesięcy temu! To pokazuje on i udowadnia swoimi wyborami! Niech wybrzmi więc, kogo zdanie podziela w tej sprawie, moje czy pseudo ekspertów wmawiających, że jest na odwrót!

Jop podobnie jak ja uważa, że Broda się nie nadaje i jest za słaby na grę w pierwszej drużynie Wisły. Pokazuje to teraz nieustannie. Tak samo zresztą uważali również inni pracujący w Wiśle trenerzy poza Moskalem, którego na szczęście szybko z klubu pogoniono, bo jak widać przynajmniej w niektórych sprawach myślał podobnie jak S1monik.
Ostatnio edytowane przez Markus : 04.11.2024 o godz. 10:22.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
leszekpw
Senior Member

Stary 04.11.2024, 09:55
Alfaro wychodzi na lewym przodzie. Ostatnio zastąpił go Duarte ale ten nie rozegrał jeszcze całego meczu u nas.
Należy cały czas mieć na uwadze, że James ma 3 żółte, więc jest duża szansa, że kolejnego meczu (ze Stalą w Stalowej Woli) nie zagra.

Ustawienie B. Karcza:
https://gazetakrakowska.pl/przypuszc...ar/c2-18917579

Letkiewicz - Kiakos, Biedrzycki, Uryga, Mikulec - Igbekeme, Kutwa - Alfaro, Rodado, Kiss - Zwoliński
Na dziś optymalny skład.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 04.11.2024, 09:56
Markus napisał(a):Wyświetl post
Śmieszne tezy niezgodne z rzeczywistością i szkodliwe dla Wisły lansujesz tu cały czas jedynie Ty.

Wpychanie Brody do składu Wisły, który kompromituje się nawet na poziomie trzecioligowych rezerw i jest bramkarzem jeszcze słabszym od beznadziejnego Ratona było jednym z takich działań.

Chciałeś zastępować słabego bramkarza jeszcze gorszym, który w całej swojej karierze nie miał chyba tak naprawdę ani jednej naprawdę udanej i wartościowej interwencji na przedpolu przy wyłapywaniu dośrodkowań.Totalnie bezradnego w wielu elementach bramkarskiego fachu.

Pokazałeś tym jaki z Ciebie jest ekspert. Wracaj lepiej do zabawy z córką.

Przezabawne. [...]Tak samo zresztą uważali również inni pracujący w Wiśle trenerzy poza Moskalem, którego na szczęście szybko z klubu pogoniono, bo jak widać przynajmniej w niektórych sprawach myślał podobnie jak S1monik.
Ja w zasadzie swoją zabawę w wykazywanie hejtu i ad personam zakończyłem, ale proszę: Markus nadal zamiast/obok argumentów wstawia wyraz lekceważenia innych
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
leszekpw
Senior Member

Stary 04.11.2024, 09:58
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Ja w zasadzie swoją zabawę w wykazywanie hejtu i ad personam zakończyłem, ale proszę: Markus nadal zamiast/obok argumentów wstawia wyraz lekceważenia innych
Jak to? Nie do końca sezonu? Przemyśl. Naprawdę było tu dużo spokojniej, a tak znów wróci do "normy".
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 04.11.2024, 10:00
9:0 dla nas
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 04.11.2024, 10:58
Szkoda, bo przy braku moderacji to akurat dobrze działało.

Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 04.11.2024, 12:42
To jest tłuk.

Za płaszczykiem ścian tekstu siedzi zwyczajny zakompleksiony tłuczek. W dodatku wywołuje mnie do dyskusji jakimś kretyńskim postem, który nie ma nic wspólnego z rzeczywistością tylko po to, żebym mu odpisał i żeby móc dalej trollować Ja go już dawno zlałem, bo jest jeszcze bardziej niepoważny niż Mielcarski jako dyrektor sportowy. Dużo tekstu, mało sensu.

Jop stawiał na Brodę kosztem Ratona = FAKT
Ja obstawałem za Brodą, gdy był konkurentem Ratona = FAKT
Markus obstawał za Ratonem, gdy Broda był jego konkurentem = FAKT
I Markusik odwala kolejnego fikołka intelektualnego, że w obecnym sezonie Jop wcale nie preferował Brody względem Ratona
Wyśmiewa mnie ciągle wspominając, że wolałem Brodę niż Ratona, podczas gdy Pan trener Jop miał te same preferencje. Wcale się z resztą nie dziwię, nie był ślepy jak Rudy, Sobol czy Markusik.

Ten chłop sam się pogrąża, wystarczy dać mu sobie popisać. Ja czekam na kolejnego fikołka intelektualnego zakrytego ścianą tekstu, COMING SOON.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 04.11.2024 o godz. 12:54.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 04.11.2024, 12:51
Szkoda, bo przy braku moderacji to akurat dobrze działało.
leszekpw napisał(a):
Jak to? Nie do końca sezonu? Przemyśl. Naprawdę było tu dużo spokojniej, a tak znów wróci do "normy".
Wiem, że nie wszystkim to pasowało, ale skoro pojawiają się tez takie opinie, może wiec będę kontynuował? Faktycznie szkoda, że nie ma moderacji, w takim razie postaram się jeszcze trochę. Trzymajcie kciuki, żebym był obiektywny.

Odpowiedz cytując
doktor granat
Senior Member

Od: 12.2018

Stary 04.11.2024, 13:17
Wiem, że nie wszystkim to pasowało, ale skoro pojawiają się tez takie opinie, może wiec będę kontynuował? Faktycznie szkoda, że nie ma moderacji, w takim razie postaram się jeszcze trochę. Trzymajcie kciuki, żebym był obiektywny.
Jeśli zabawa miałaby potrwać dłużej (np. na razie do końca 2024) to jeszcze można byłoby ustanowić jakieś atrakcyjne nagrody dla zwycięzców np.
1 miejsce = ban na miesiąc
2 miejsce = ban na 2 tygodnie
3 miejsce = ban na tydzień
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 04.11.2024, 13:21
doktor granat napisał(a):Wyświetl post
Jeśli zabawa miałaby potrwać dłużej (np. na razie do końca 2024) to jeszcze można byłoby ustanowić jakieś atrakcyjne nagrody dla zwycięzców np.
1 miejsce = ban na miesiąc
2 miejsce = ban na 2 tygodnie
3 miejsce = ban na tydzień
nierealne, nie mamy modów

Odpowiedz cytując
doktor granat
Senior Member

Od: 12.2018

Stary 04.11.2024, 13:33
nierealne, nie mamy modów
Czyli Koalika nie ma bo po prostu znudziło Mu się pisanie na forum?
Nie wiem czy tylko Jemu..
Na sb kilkakrotnie czytałem też, że znikł jakiś wątek o kimś..
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 04.11.2024, 14:43
doktor granat napisał(a):Wyświetl post
Czyli Koalika nie ma bo po prostu znudziło Mu się pisanie na forum?
Nie wiem czy tylko Jemu..
Na sb kilkakrotnie czytałem też, że znikł jakiś wątek o kimś..
Jeden moderator poszedł opracować dla TVP i zapomniał o swoich powinnościach.

To że to forum jeszcze stoi to jest cud gospodarczy.
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 04.11.2024, 14:46
Karherop napisał(a):Wyświetl post
To że to forum jeszcze stoi to jest cud gospodarczy.
(OT) Właściwie to ja już powoli przygotowuję się na to, że niedługo umrze śmiercią naturalną. Bo techniczną już chyba umarło. Powiedziałbym, że mi szkoda, ale w sumie to już nawet nie
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów