The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.12.2023, 17:42
AgresywnyChomik napisał(a):Wyświetl post
Co Ty pierdo*** Sobolewski wie bardzo dużo o taktyce xD
Taki taktyk jak Sobolewski uczył ich jak szybko grać po obwodzie i wielkie g... z tego było. Jop rozumie, że ważniejsze jest żeby przeciwnik nie wiedział gdzie będzie grane, czy do przodu czy do boku wtedy nawet grając wolniej jest więcej czasu.

Oczywiście żeby grać prostopadle to trzeba wyjść do gry, asekurować i się nie bać. W drużynie Sobola najbardziej przestraszony był sam Sobol, dlatego z Sosnowcem po strzelonej bramce kazał się idiota cofać. To samo było z Brzęczkiem, on już przed meczem się tłumaczył.

Jop wspominał, że wzoruje się na Kasperczaku. Czyli drużyna ma wierzyć w siebie i grać odważnie. Nie wiem czy ktoś pamięta pierwszy mecz z Lazio. Graliśmy obroną ustawioną na 40 metrze i do przerwy złapaliśmy ich 13 razy na spalonym. O taką odwagę chodzi.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 10.12.2023 o godz. 17:45.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 10.12.2023, 18:13
Wróciła stonowana na razie, ale jednak radocha z oglądania meczu. Zobaczymy na jak długo.

Bardzo dobry, w kolejnym meczu, występ Szota. Strach pomyśleć co by było z nim na wiosnę przy poprzednim trenerze. Ławka, rezerwy ?

Z tą zmianą taktyki może i coś jest na rzeczy. Była taka sytuacja w drugiej połowie, zawodnik dostał piłkę stojąc tyłem do bramki, w środku pola. Przyzwyczajony, pomyślałem odda do obrońców i gra na obwód. A ten odwrócił się i zaczął biec z piłką w stronę bramki. No, szok.
Odpowiedz cytując
tomytom
Senior Member

Od: 11.2014

Stary 10.12.2023, 18:31
Jak ktoś nie wyczaił wcześniej to polecam sprawdzić ile bramek do tej pory stracił nasz dzisiejszy przeciwnik, trochę szok jednak, że w tak krótkim czasie można tak zmienić nastawienie zespołu ...
Aż się nie mogę doczekać kolejnego meczu! Kiedy tak mieliście ostatnio?
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 10.12.2023, 18:57
My mamy samograj. Nie mówię, że na miarę środka ekstraklasy czy wygrywania z topem I ligi ale myślę, że na takich rzadziaków jak środek I ligi i niżej, to tej drużynie wystarczy rzucić piłkę i ograją każdemu - tak jak wtedy Sobol 7 meczów pod rząd. Problem się może pojawić gdy rywal będzie lepszy i będzie trzeba zagrać bardziej taktycznie, będzie musiał mental wytrzymać, wtedy mogą być kłopoty.

A za Sobola pewnie było tak, że im głupoty .......ił, na taktyce się nie znał, chciał od nowa koło wymyślać i po prostu zamiast im dać spokój, grać po swojemu to jeszcze im mącił w głowie, przeszkadzał im swoimi super rozwiązaniami = gubili się, nie byli pewni siebie, nie czuli radości z gry i z tyłu głowy było, ze jak taki debil może nas trenować, że się nie zna i przeszkadza.

Szot chcąc nie chcąc w dzisiejszym wywiadzie Sobola rozjechał. Co też podsumowuje pracę Radka, że za wiele to ich nie nauczył i za wiele im nie pomagał. Mamy takich piłkarzy, ze jeśli dać im pracować i się rozwijać, to ten awans robią w cuglach. A sytuacja z Sobolewskim i innymi Brzęczkami pesymistami, pokazuje jedynie jak zjebane podejście idące "z gabinetów" może zniszczyć drużynę, zabić w niej morale, ambicje a co za tym idzie umiejętności, i co najgorsze, jak w końcowym efekcie może wykańczać formę i krok po kroku kariery każdego z piłkarzy.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 10.12.2023, 19:27
s1mone napisał(a):Wyświetl post
A tu nie chodzi, że miał coś wielkiego bronić, miał po prostu nie ratonować baboli. Ręcznikon by sam sobie smrodu najpewniej narobił nawet przy zerowym zagrożeniu. A jeśli nie w tym, to w następnym meczu. Dlatego wylądował na ławie.
Jednak to, co odwalił Broda w 35 minucie zasługuje na miano "pawełka" roku - sam, w polu karnym otrzymuje piłkę od obrońcy, nieatakowany i musi ją tylko podac do najbliższego, albo daleko wykopać.
Tymczasem źle trafia w piłkę, po czym rywal atakuje a kibice omal nie schodzą na zawał.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 10.12.2023, 19:35
Przyznam się, że między 25 a 40min córka mnie okupowała, jest to na powtórce? Z chęcią zobaczę. Nie mam jakiegoś wygórowanego zdania o brodzie, w tych meczach co go widziałem był poprawny. Z piłką przy nodze jest słabszy niż Raton czy nawet Mikołaj, to widać gołym okiem.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 10.12.2023, 19:36
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Jednak to, co odwalił Broda w 35 minucie zasługuje na miano "pawełka" roku - sam, w polu karnym otrzymuje piłkę od obrońcy, nieatakowany i musi ją tylko podac do najbliższego, albo daleko wykopać.
Tymczasem źle trafia w piłkę, po czym rywal atakuje a kibice omal nie schodzą na zawał.
Tyle, że w tej samej akcji już po kiksie Brody nasz zawodnik z pola podał jeszcze gorzej więc czepianie się Brody to szukanie dziury w całym. Zagrał poprawny mecz a to że raz wywalił na aut to nic nie zmienia. Podawanie do bramkarza na takim dziurawym boisku to zawsze ryzyko.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 10.12.2023, 20:17
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Tyle, że w tej samej akcji już po kiksie Brody nasz zawodnik z pola podał jeszcze gorzej więc czepianie się Brody to szukanie dziury w całym. Zagrał poprawny mecz a to że raz wywalił na aut to nic nie zmienia. Podawanie do bramkarza na takim dziurawym boisku to zawsze ryzyko.
Niemal wszystkie jego wykopy były złe. To był jakiś kabaret...
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Sylwus1988
Senior Member

Od: 03.2018

Stary 10.12.2023, 21:27
też nie rozumiem zachwytu nad Kamilem Brodą, jak na razie to w dwóch meczach chłop nie miał nic do roboty więc na jakiej podstawie ktoś pisze że taki on dobry to nie wiem, Wykopy dzisiaj elektryczne fhuj miał, Raton jest spokojniejszy w tej kwestii, tak uważam. Sobczak źle wszedł w mecz, gdzieś mu się ta piłka odbijała trochę za bardzo ale później pokazał że potrafi, podoba mi się w nim że jak ma te pół sekundy to nie szuka kwadratowych jaj tylko strzela tam gdzie ma strzelać. Kolejny świetny mecz Baeny, przypomina mi Imaza, Bardzo dobrze Szot do przodu, trochę spóźniony w powrocie ale fajnie grał, Goku w drugiej połowie wyglądał przy obroncach Łęcznej jak Messi. Bardzo solidnie kolejny mecz czyścił Colley, nikt o nim dobrego słowa nie napisze a chłop zasługuje na pochwałe. Świetne zmiany, nie mieliśmy takiej ławki od nie pamiętnych czasów, każdy kto wchodzi daje czadu, Jakby Gogół był z Krakowa to już byśmy z niego robili Wiślackiego wonderkida, z tym że Patryk ma liczby w porównaniu do naszych talentów. Reszta zawodników solidnie ale bez wielkiego błysku, jak dla mnie dziś jedynie poniżej kreski Carbo i Duda, ten pierwszy wydaje mi się ze jest słaby albo nie ma formy totalnie a Kacper to chyba ma jakiegoś focha, tak wygląda jakby miał lekko wyebane, chociaż może to tylko pozory
Nie podoba mi się natomiast to uparte rozgrywanie od bramki, to szukanie kwadratowych jaj i strzelimy sobie tak samobója jestem pewny
Odpowiedz cytując
Książę Palownik
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 10.12.2023, 23:44
Wykopy Brody są czysto przypadkowe. Kopie po prostu do przodu, piłka gdzie trafi tam trafi. To jest niestety bardzo duży niedostatek.
Demokracja: mówisz co chcesz, robisz co ci każą.
Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 11.12.2023, 01:02
Sylwus1988 napisał(a):Wyświetl post
Nie podoba mi się natomiast to uparte rozgrywanie od bramki, to szukanie kwadratowych jaj i strzelimy sobie tak samobója jestem pewny
To chyba zalecenie trenera i zależy jaki środek pola ma przeciwnik. My mamy raczej małych zawodników więc wykopy zamiast gra od bramki skutkowałaby tym, że te wykopane
piłki zbieraliby przeciwnicy.
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Od: 02.2019

Stary 11.12.2023, 08:31
Nie mamy graczy, ktorzy moga caly mecz silowac sie o pilke w powietrzu. Za to mamy technikow, ktorzy swietnie pilka operuja, potrafia grac prostopadle i z pierwszej pilki (w koncu!!!!). Idiotyzmem byloby granie dlugiej pilki od bramki.
Poza tym mimo pressowania przez Leczna raptem byla jedna sytuacja, kiedy Broda zle podal, potem bylo kolejne zle podanie obroncy i sie skomplikowala sytuacja.
Poza ta sytuacja Leczna nie potrafila nam zrobic krzywdy pressingiem, a pierwsza bramka padla po tym jak sie sprytnie z tego pressingu uwolnilismy i mielismy z przodu sporo przestrzeni.

Innymi slowy. Grajac dluga pilke sami odbieralibysmy sobie atuty, ktore mamy. I przerazajace jest, ze kibic tego nei widzi
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 11.12.2023, 09:45
Książę Palownik napisał(a):Wyświetl post
Wykopy Brody są czysto przypadkowe. Kopie po prostu do przodu, piłka gdzie trafi tam trafi. To jest niestety bardzo duży niedostatek.
Wszyscy dzisiaj zwracają najbardziej u bramkarzy uwagę na grę nogami, tymczasem rola bramkarza jest przede wszystkim bronić.

No i mamy w końcu trend że slabi bramkarze trafiają do wielkich klubów bo "dobrze grają nogami" jak choćby Onana w MU. Paranoja.

Zresztą, akurat ten aspekt (celność wykopów) prędzej wycwiczysz niż inne elementy bramkarskiego rzemiosła.

W zimie odpalilbym Ratona i poszukał dla Brody lepszego bramkarza do konkurencji.
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 11.12.2023, 11:29
Broda jest bardzo słabym bramkarzem i jeden czy dwa występy, w których nic nie zawalił poza grą nogami tego nie zmieniają.Raton też orłem nie jest, ale pod względem techniki bramkarskiej wyraźnie potrafi więcej - nie chodzi tylko o grę nogami.

Jestem bardzo ciekaw jak prezentowaliby się oboje, gdyby mieli możliwość dłużej popracować z jakimś sensownym trenerem bramkarzy, a nie jak przez ostatnie miesiące z Laciakiem.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 11.12.2023, 12:13
Markus napisał(a):Wyświetl post
Broda jest bardzo słabym bramkarzem i jeden czy dwa występy, w których nic nie zawalił poza grą nogami tego nie zmieniają.Raton też orłem nie jest, ale pod względem techniki bramkarskiej wyraźnie potrafi więcej - nie chodzi tylko o grę nogami.

Jestem bardzo ciekaw jak prezentowaliby się oboje,.
Oboje to albo instrumenty muzyczne - https://pl.wikipedia.org/wiki/Obój
albo liczebnik zbiorowy odpowiadający liczebnikowi obaj, używany wyłącznie w odniesieniu do osób różnej płci i do dzieci

Z tego, co wiem, to ani Broda ani Raton nie są instrumentami i obaj (nie oboje) są facetami i dawno wyrośli z wieku dziecięcego.

Tak, jestem gramatycznym nazistą.

Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 11.12.2023, 12:23
Tak, powinno być napisane obaj. Teraz będziemy w tym temacie rozmawiać o gramatyce i chwili nieuwagi?
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 11.12.2023, 12:28
Serio my nie mamy większych problemów niż wybór między ręcznikami w bramce?
My jako zespół dalej bronimy słabo i to jest główny problem.
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale
Sekciarz spadkowy
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 11.12.2023, 17:09
Markus napisał(a):Wyświetl post

Jestem bardzo ciekaw jak prezentowaliby się oboje, gdyby mieli możliwość dłużej popracować z jakimś sensownym trenerem bramkarzy, a nie jak przez ostatnie miesiące z Laciakiem.
Raton nie gra bo zawalił bramkę z Termalicą.
Broda, o ile dobrze pamiętam to obronił karnego w meczu z Lechią.
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2026/27
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 11.12.2023, 19:31
pepe72 napisał(a):Wyświetl post
Raton nie gra bo zawalił bramkę z Termalicą.
Broda, o ile dobrze pamiętam to obronił karnego w meczu z Lechią.
Ale Raton też w meczu z Podbeskidziem obronił karnego i cztery dobitki.
Tyle, że drużyna mu nie pomogła.

O czym to świadczy, że Broda i Raton obronili karnego?
O niczym.

Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 11.12.2023, 20:49
Tylko Raton sam tego karnego w kretynski sposób najpierw sprokurował.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 11.12.2023, 22:27
Ale Raton też w meczu z Podbeskidziem obronił karnego i cztery dobitki.
Tyle, że drużyna mu nie pomogła.

O czym to świadczy, że Broda i Raton obronili karnego?
O niczym.
Owszem. Ważniejsze było, że wyrzucając do przeciwnika sprokurował bramkę.
Niezależnie od narzekań na Brodę to odpoczynek Ratonowi się należał.
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 11.12.2023, 22:43
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Wszyscy dzisiaj zwracają najbardziej u bramkarzy uwagę na grę nogami, tymczasem rola bramkarza jest przede wszystkim bronić.

No i mamy w końcu trend że slabi bramkarze trafiają do wielkich klubów bo "dobrze grają nogami" jak choćby Onana w MU. Paranoja.

Zresztą, akurat ten aspekt (celność wykopów) prędzej wycwiczysz niż inne elementy bramkarskiego rzemiosła.

W zimie odpalilbym Ratona i poszukał dla Brody lepszego bramkarza do konkurencji.
Broda nic nie wybronił, bo nie miał co. Za to wykopy miał tragiczne.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 11.12.2023, 23:12
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Broda nic nie wybronił, bo nie miał co. Za to wykopy miał tragiczne.
Nie wiem skąd taki bóldupizm.
Patrzę na komentarze dziennikarzy i nikt tego nie podnosi.
Tu np. Karcz:
BK napisał(a):
KAMIL BRODA 6
Nie miał za wiele okazji, żeby się wykazać, ale i tak pokazał się z dobrej strony. Zagrał pierwszy raz w tym sezonie w lidze i to na tyle dobrze, że może być pewnym występu również w meczu z Polonią Warszawa.
https://gazetakrakowska.pl/wisla-kra...ar/c2-18147881

Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 12.12.2023, 00:06
No tak.
Najważniejsze co napisał Karcz.
Postawa Brody w tym meczu wskazała, że musimy szukać nowego bramkarza, bo ani on ani Raton nie gwarantują spokoju w bramce.
Broda był najsłabszym elementem tej układanki.
Czy był wśród piłkarzy Wisły ktoś gorszy od niego w tym meczu?
Brak pewności, nerwowe wykopy, przyspawanie do linii bramkowej, a nieliczne wyjścia przyprawiały o palpitacje.
Najsłabiej osbsadzona pozycja.

Odpowiedz cytując
fansorina
Senior Member

Od: 06.2013

Stary 12.12.2023, 07:02
Brak pewności, nerwowe wykopy, przyspawanie do linii bramkowej, a nieliczne wyjścia przyprawiały o palpitacje.
Duda i Alfaro.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 12.12.2023, 08:50
pepe72 napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem skąd taki bóldupizm.
Patrzę na komentarze dziennikarzy i nikt tego nie podnosi.
Tu np. Karcz:

https://gazetakrakowska.pl/wisla-kra...ar/c2-18147881
Krakowscy dziennikarze rozpływali się też nad trenerem Sobolewskim, talentem Biegańskiego - etc. Tworzą narracje, nie opisują rzeczywistości.
Nie wiesz dlaczego ludzie krytykują Brodę (co określasz w swojej głupocie i odklejeniu "bóldupizmem")? Bo zagrał słabo. Przyspawany do linii, beznadziejne wykopy.

Ty jak zwykle żyjesz w swoim świecie i próbujesz deprecjonować ludzi którzy oglądają mecze. Jak ktoś gra źle to go krytykuję, a tacy jak Ty żyją tylko narracjami - tu akurat o genialnym Jopie który zastąpił złego Hiszpana wychowankiem. To tak jak z Biegańskim - mierny bramkarz, ale wśród kibiców przez długi czas - wielki talent.

Tacy jak Ty budzą się dopiero jak już jest po ptokach. Szanuj ludzi którym się chce pisać prawdę, mimo świadomości że robią to do idiotów.

P.S. Chciałbym też przypomnieć że ten cyrk z atakami na Ratona zapoczątkowali Ci sami krakowscy dziennikarze, a konkretnie Trela bredzący wielokrotnie publicznie że Biegański nie jest gorszy. Niestety, w grze z amatorami w rezerwach okazało się jednak że jest, więc teraz jest medialnie forowany Broda i musi nam chyba zawalić kilka meczy żeby przyszło otrzeźwienie. Problem w tym że my nie bardzo możemy sobie pozwolić na takie straty punktów...

P.S. 2 Przypomina się casus Szywacza, ciągniętego na siłę za uszy mimo że ewidentnie się nie nadawał.

P.S. 3 Ja osobiście liczyłem na to że ściągną Loskę któremu kończył się kontrakt. Wybrano wariant oszczędnościowy, bo u nas bramkarzy traktuje się jako zbędny wydatek, ale to nie znaczy że stawianie na miernego wychowanka jest krokiem we właściwym kierunku. Takimi populistycznymi zagraniami "pod kibiców" Jop pokazuje że się nie nadaje.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 12.12.2023 o godz. 09:19.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 12.12.2023, 10:13
wolfy napisał(a):Wyświetl post
P.S. Chciałbym też przypomnieć że ten cyrk z atakami na Ratona zapoczątkowali Ci sami krakowscy dziennikarze, a konkretnie Trela bredzący wielokrotnie publicznie że Biegański nie jest gorszy.
Dodam jeszcze, że na takiej samej zasadzie Trela czy część środowiska od miesięcy próbowała i nadal próbuje zrzucić winę i odpowiedzialność za niezadowalającą postawę Wisły na rzekomo słabych Hiszpanów, choć powód w postaci dramatycznego Sobolewskiego i jego sztabu był widoczny gołym okiem jak krowa na rowie.

Nawet teraz otrzeźwienie przyszło tylko częściowe, niektórzy dalej wolą winić Hiszpanów za to, że nie potrafili dobrze grać (tak jak zresztą cały zespół) pod ręką Sobolewskiego i to dla niektórych oni nadal są passe…

Teraz znów Trela i część środowiska próbują nakręcać narrację mającą doprowadzić do wyboru kolejny raz polskiego trenera na to jakże ważne stanowisko w klubie i nie dopuścić do ściągnięcia jakiegoś solidnego Hiszpana przez Kiko. Ta sama historia, z różnymi wymyślonymi i często idiotycznymi argumentami mającymi niby to uzasadniać.

Dlatego przestrzegam przed uleganiem tej narracji i jak zwykle kolejnym grzebaniem w polskim szkoleniowym śmietniku w nadziei, że tym razem znajdzie się tam coś, co mniej śmierdzi i w końcu za którymś tam entym razem zadziała.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 12.12.2023, 10:42
No tak.
Najważniejsze co napisał Karcz.
Postawa Brody w tym meczu wskazała, że musimy szukać nowego bramkarza, bo ani on ani Raton nie gwarantują spokoju w bramce.
Broda był najsłabszym elementem tej układanki.
Tak, Broda nie zagrał wybitnego spotkania. Ba, pewnie na dziś nie jest bramkarzem który gwarantuje spokój w bramce. To na razie ledwo materiał na w miarę solidnego bramkarza.

A teraz sobie przypomnij debiut w 1 lidze bramkarza z Hiszpanii o 8 lat "bardziej doświadczonego". Był lepszy?

Serio oczekujemy że Broda z miejsca zacznie robić to co Ratonowi zajęło pół rundy? A i tak po całej rundzie serwował swoimi wykopami takie kwiatki jak z TBB.

Dopiero co pluto na Szota czy Gogóła. No spoko, nie nadawali się. Ale od tego pracowali na treningach, zbierali minuty by dziś nie przynosić wstydu i nawet być wyróżniającymi się postaciami, niejako wbrew kibicom i ich osądom.

Fajnie że 22-23 letni Polacy mają z miejsca dawać to czego nie dają 30-32 letni Hiszpanie. Szkoda że tylko u nas musi to być zawsze wywrócone do góry nogami.
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 12.12.2023, 10:56
Ja myślę, że kogo byśmy nie wybrali z trójki Raton - Broda - Biegański, to w dłuższym okresie czasu suma ich katastrofalnych błędów będzie podobna.

Umówmy się - gdyby to byli dobrzy bramkarze, lub chociaż rokujący, to by się nie kisili w Wiśle.

Odkąd Biegańskiemu skończył się dobry PESEL, to przestał być wunderkidem z Częstochowy, grając po prostu słabo w IV-ligowych rezerwach.

Broda nie miał praktycznie nic do roboty z Górnikiem, strzały, które złapał, ma łapać w zęby zawsze. Natomiast ten jeden wykop, który mało co skończył się bramką dla Górnika - jak to jest, że ktoś, kto zarabia na właśnie KOPANIU PIŁKI, nie potrafi tego zrobić w sposób prawidłowy? Przecież tutaj zostały popełnione katastrofalne błędy już na etapie szkolenia za młodych lat, że gość nie potrafi celnie wykopać piłki.

Raton wiadomo, wyzywany od Ręcznikonów, Ręczników, turystów z Hiszpanii - ma czasem takie zagrania, że po prostu witki opadają, ale też obronił kilka bardzo ciężkich strzałów podczas pobytu w Wiśle. Czy jest słabszy od Brody? Moim zdaniem prezentują bardzo zbliżony poziom, mają po prostu braki w różnych aspektach bramkarskiego rzemiosła.

Według mnie, należałoby w zimie sprzedać/wypożyczyć Biegańskiego i sprowadzić prawdziwą jedynkę. Zostawiając jako główny wybór w bramce Ratona i Brodę można być pewnym, że prędzej czy później jakimś prostym błędem zawalą nam mecz.

Nie sposób też nie wspomnieć o pierwiastku Łaciaka - Biegański za czasów Kowala grał przyzwoicie w I lidze, od czasów przyjścia Łaciaka kopie się po czole. Dobrze, że już go nie ma w Wiśle.
Ostatnio edytowane przez Patryko : 12.12.2023 o godz. 11:24.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 12.12.2023, 12:01
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Tak, Broda nie zagrał wybitnego spotkania. Ba, pewnie na dziś nie jest bramkarzem który gwarantuje spokój w bramce. To na razie ledwo materiał na w miarę solidnego bramkarza.

A teraz sobie przypomnij debiut w 1 lidze bramkarza z Hiszpanii o 8 lat "bardziej doświadczonego". Był lepszy?

Serio oczekujemy że Broda z miejsca zacznie robić to co Ratonowi zajęło pół rundy? A i tak po całej rundzie serwował swoimi wykopami takie kwiatki jak z TBB.

Dopiero co pluto na Szota czy Gogóła. No spoko, nie nadawali się. Ale od tego pracowali na treningach, zbierali minuty by dziś nie przynosić wstydu i nawet być wyróżniającymi się postaciami, niejako wbrew kibicom i ich osądom.

Fajnie że 22-23 letni Polacy mają z miejsca dawać to czego nie dają 30-32 letni Hiszpanie. Szkoda że tylko u nas musi to być zawsze wywrócone do góry nogami.
Pomogę Ci - Broda zagrał słabe spotkanie. Po prostu. Jedyne co można o nim pozytywnego powiedzieć to że Łęczna strzelała niecelnie albo w niego. Za to co mógł zepsuć - zepsuł.
A to że ma 22 lata i jest Polakiem jest ważne tylko dla mitomanów takich jak Ty, którzy w każdym młodym kopaczu widzą wunderkida. Młodzi Polacy mają nie grać jak się nie nadają - tylko tyle i aż tyle. Nie prowadzimy szkółki piłkarskiej tylko gramy o awans. Jeden przymusowy junior wystarczy, wszyscy inni mają ZASŁUGIWAĆ na grę.

Dziwne że moja uwaga że być może Talar powinien zluzować Alfaro przeszła bez echa. Usraliście sobie że zrobicie z kolejnego po Biegańskim drewna z brakami w wyszkoleniu następnego Lisa. Pomijam już fakt że nie wiadomo kto by go miał bramkarskiego fachu nauczyć, jak my w ostatniej dekadzie mieliśmy może jednego porządnego trenera bramkarzy...

Mogłeś siedzieć cicho, jak zwykle przegapiłeś okazję. Styknie tego populizmu.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 12.12.2023 o godz. 12:06.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów