|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
![]() Aktualnie punktujemy na środek tabeli i spokojne utrzymanie. Jedyna (fartowna) wygrana z beniaminkiem, poza tym remis ze średniakiem i czerwoną latarnią u siebie. Ktoś jest zaskoczony? Dużo słabszy skład pozbawiony gwiazd które dawały nam punkty plus ten sam kretyn na stanowisku trenera. No i ogrywanie jakichś miernot, oczywiście. Fernandez, Igbekeme, Mula to byli nasi najlepsi piłkarze. Wbrew urojeniom niektórych Goku, Alfaro czy Baena to dwie półki niżej. Gdyby był trener, to może by to poukładał. Zamiast tego mamy legendę która wyróżnia się tylko bełkotem na konferencjach i niesamowitym rozstrzałem miedzy umiejętnościami a ego.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 05.08.2023 o godz. 19:58.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
W sumie to po co nam ekstraklasa? Tak to czasem coś wygramy, czasem.przegramy ,a nawet jak jakimś fartem byśmy weszli do eklasy( w co watpie) to z takim trenerem i taką polityką legend w klubie dostaniemy od wszystkich w ....e i znowu spadniemy..
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Nasz główny problem polega na tym, że 70 procent pierwszego składu względem tamtego sezonu się nie zmieniło. Gdyby była znowu rewolucja kadrowa to chociaż przez kilka kolejek była by napinka, skupienie, koncentracja, chęć pokazania się więc były by wyniki. Obecny skład gra już kilka lub kilkanaście miesięcy w Wiśle i już przesiąkneli genem przegrywu i wislackim DNA, już się napatrzyli i nasłuchali Sobolewskich i Kmiecikow i już psycha siadła.
Zastanawia mnie też jak się czuje taki Tachi czy inni rezerwowi czy nawet nie rezerwowi, którzy patrzą na patologie w klubie i może sobie myślą: - Uryga, wiecznie połamany a kasę zarabia. Ciekawe czy ja bym miał tak dobrze będąc 2 lata kontuzjowanym, czy by mnie wyjebali - Sapala, nie gra, gra, w sumie zarabia a zero presji i wymagań bo przecie, zawsze zła formę może zgonic na kontuzje i wprowadzanie się w tryb meczowy - medycy Wisły - ....a, jak mam grać na pełnej, połamać się i te ....y mają mnie składać, zniszczyć mi karierę, to .......e takie interesy. Lepiej odstawić nogę, nie przeciążać się i nie wypaść na rok czy dwa z gry, bo zacznie się na złamanym paznokciu, a skończy na zerwanych więzadłach, bo medykom się coś po.......i - Basha - ....a, skoro on nie musi mieć kondycji na więcej niż 60 minut, to ja też nie muszę. Wyjebane mam na takie cyrki. - Rodado, skuteczny nie jestem ale dzięki Kmiecikowi to jestem jeszcze większym drewnem niż wskazywał mój potencjał. A jebać to Itd itd. tak na prawdę znowu popełniamy błąd bo Sobolewski nie jest tu najgorszy. Tu wszyscy są najgorsi, tu bez HARD resetu się nie obejdzie. Także marnowanie kolejnych miesięcy i lat, bo się wymieni Sobola na Moskala czy Guardiolę, a wyników dalej nie będzie, jest bez sensu. Bombę tam .......nąć i budowac od nowa. Inaczej się nie da
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 06.08.2023 o godz. 06:24.
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Tyczasem Tychy z kompletem zwycięstw po 3 kolejkach a chłopiec z III ligi o nazwisku Niewiarowski ładuje trzeciego gola w trzecim wejściu z ławki.
Będzie gorąco... |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2011
Offline |
|
|
Tak, bo w Tychach na ławce siedzi Banasik czyli bardzo dobry jak na I ligę trener, który wprowadził Radomiaka do Esy a potem zajął z nim szóste miejsce
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Inne kluby potrafią z niższych lig wyciągać asów a my?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Inne kluby rozpoczynaja budowe druzyny od zatrudnienia zweryfkowanego na danym poziomie trenera na stanowisku trenera a my? (pytanie retoryczne)
![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Tematy trenera a raczej jego braku u nas celowo nie poruszałem.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Pytanie brzmi: dlaczego Banasik nas nie trenuje. Był wolny przez prawie rok, można było go już zatrudnić od razu po spadku, ale gdzie tam, lepiej postawić na swoich, z Brzęczkiem i Sobolem jest bardziej rodzinnie. Teraz Królewski niech zwolni Sobola i da Zająca na pierwszego
![]() ![]()
VIVA LA WISŁA
Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Pewnie dlatego że nie ma "Wislackiego Dna " i nie gra "Krakowskiej Piłki"
I zapewne chciałby mieć za sobą sztab szkoleniowy a nie pana Kazia, i dwa chochoły (Zająca i Laciaka) ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
A tak serio, jakby napisał Karherop: w czym taki Banasik jest lepszy od Sobolewskiego? Poza tym że awansował z pierwszej ligi i szóstym mejscu w Ekstraklasie... ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
|
Katherop ma na razie mindfucka, bo ostatnio wymienił Stal Rzeszów jako pewniaka do spadku.
Ale simeone już się wypowiedział w innym wątku, że mecz mega pechowy, więc podkład pod fikołka już jest |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Z nami to i Sandecja potrafiła zremisowac. A Chojniczanka to nawet wygrała. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dajcie spokój, chłopak nie ogarnia rzeczywistości, Sobolball za mocno wszedł.
Co ciekawe wynik który wytypowałem (1:2) zgadza się co do goli ze spalonego Generalnie jednak bliżej nam bylo do przegrania tego meczu w ostatniej minucie niż remisu nawet, na szczęście Stal sfrajerzyła. Ludzie się śmiali z Polonii ale to co myśmy tam odwalili (podanie do rywala, dwóch piłkarzy chwilę potem leży na dupie i autostrada do bramki) - nawet nie wiem jak to skomentować. Już się człowiek przyzwyczaił że naszych piłkarzy kładzie na plecy najprostszy zwód, ale dwóch na raz to nowość... ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ps.Z tym ekspertem to wisz rozumisz,głupia sprawa...Radziłbym sprawdzić w google słowo "ironia" |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Chyba to nie ja mam problem z definicjami pojęć. Jeśli wiesz jak spotkanie wyglądało i nie musisz oglądać meczów to w zasadzie temat wyczerpałes.
Ostatnio edytowane przez Karherop : 07.08.2023 o godz. 12:39.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A czy różniło się czymś od poprzednich poza tym,że nie padły bramki?Tylko pisz poważnie bez tej twojej kąśliwej ironii i sprowadzania rozmowy do absurdu.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Zawsze znajdziesz roznice (i na plus i na minus), ale co ja ci będę cały mecz opisywał.. zresztą to nie sprawi żebyśmy mieli o nim rozmawiać, bo najzwyczajniej w świecie nie mam na to ochoty. Niesmak pozostaje zbyt duży, nawet jeśli zagraliśmy zapewne najlepszy mecz w sezonie.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wiadomo kiedy gramy z Chrobrym? Bo może się przełamie na kimś innym, nie na nas...
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2019
Offline |
|
|
Patrz jeszcze na Wisle Plock. Mega rozczarowuja.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Wisła Płock ma trenera na podobnym poziomie do naszego i stracili w zasadzie wszystkich wartościowych zawodników, mnie ich wyniki zupełnie nie dziwią.
![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2019
Offline |
|
|
Z tymi pieniedzmi powinni spokojnie pozyskac nastepcow. Dlatego jednak rozczarowanie bardzo mocne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
7 pkt. straty po 4 meczach. Przecież tego największy pesymista by nie wymyślił
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zaraz Ci to FraMat z Karheropem wyjaśnią, jest zajebiście.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Moderator
Od: 05.2005
Offline |
|
|
W całym sezonie mamy 34 mecze. Do zdobycia są 102 punkty. Do bezpośredniego awansu z drugiego miejsca w tamtym sezonie potrzebnych było 62 punkty (Ruch), podobnie było sezon wcześniej (Widzew). Zatem w całym sezonie można stracić 40 punktów. Wisła na razie straciła punktów 7, z czego remis w Łęcznej można było wkalkulować, podobnie jak porażkę w Tychach. Straciliśmy tak naprawdę dwa punkty ze Stalą, których stracić nie powinniśmy. To trzeba nadrobić w jakimś meczu, w którym mogliśmy zakładać porażkę, ot np. wygrać w Legnicy. Mamy jeszcze bufor 33 punktów do możliwego stracenia, czyli 11 porażek i same zwycięstwa. Czy drużyna pod wodzą Sobolewskiego jest w stanie to osiągnąć? Osobiście uważam, że nie.
![]()
Stan Valckx : - To już byłaby rozmowa o przegrywaniu, dlatego jej nie podejmę.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
VIVA LA WISŁA
Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu |
|