The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna?
Tak 86 46,49%
Nie 43 23,24%
Nie mam zdania. 8 4,32%
To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. 41 22,16%
Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. 21 11,35%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
PoloniaDumaStolicy
Senior Member

Od: 07.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.11.2010, 16:39
kreseq napisał(a):Wyświetl post
"Jeśli piłkarze Polonii Warszawa przez trzy miesiące nie dostaną pensji, to mogą wystąpić o rozwiązanie umów z winy klubu. Józef Wojciechowski nie bardzo się tym jednak przejmuje.

Biznesmen płaci w lidze najlepiej, ale i wymagania ma największe. W swoim klubie robi co chce, tylko nie wszystko jest zgodne z piłkarskim prawem. Na pewno nie jest nim zawieszanie wypłat, a taka kara spotkała zawodników i cały sztab szkoleniowy po przegranym meczu z Lechią Gdańsk. Co ważne, Wojciechowski nie powiedział, kiedy dokładnie odda swoim pracownikom należne im pieniądze. - Mają jeszcze pięć meczów. Jeśli trzy wygrają, to będziemy mieli 25 punktów i wtedy porozmawiamy. Może im wówczas te pieniądze wypłacę - uściśla na łamach "Przeglądu Sportowego".

Tymczasem dziennik porozmawiał z Bartoszem Urbańczykiem, czyli dyrektorem wykonawczym Polskiego Związku Piłkarzy. Jak mówi, zawieszenie wynagrodzeń to jedno z najpoważniejszych naruszeń zapisów kontaktowych. I jest karane. Jeśli poloniści do 10 lub 15 listopada nie dostaną wypłat za październik, to powinni złożyć wniosek do Komisji Ligi. Klub może być ukarany finansowo, zawieszeniem, wykluczeniem z PZPN. Po trzech miesiącach piłkarz może wystąpić o rozwiązanie umowy z winy klubu.

Jak wynika z wypowiedzi Wojciechowskiego... to ostatnie rozwiązanie byłoby mu chyba nawet na rękę. - Niech rozwiązują, będę miał problem z głowy. Czy oni uważają mnie za idiotę, który będzie dawał im pieniądze za nic? Ci ludzie są bez charakteru! Obłowili się w tłuste kontrakty i myślą, że mają mnie w garści. A przecież jeżeli ja nie wyłożę swoich prywatnych pieniędzy, to oni ich nie dostaną - mówi Wojciechowski w "Przeglądzie Sportowym".

I na koniec cytat dnia. Też Wojciechowski, też cytat z "PS": "Wolę dać biednym dzieciom niż tym łobuzom, którym nie chce się biegać po boisku"."

No to czekam zeby nie placil, moze sie uda
Watpie by po takich cykrach jakikolwiek zawodnik chcial tam grac bo albo strzeli 3039393 bramek albo nie dostanie kasy

PS: Marszalek - On nie jest asem ale :
1) Gra przyzwoicie
2) Co najwazniejsze : Mamy przetrzebiona obrone.
A ja jestem przekonany, że żaden z kopaczy nie złoży wniosku o ukaranie klubu. Przez te kilka lat tylko Rodionow odmówił przyjścia, ale wtedy broniliśmy się przed spadkiem.
Kiedyś wrócą tamte lata... 1946... 2000... 2011?
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 09.11.2010, 16:44
PoloniaDumaStolicy napisał(a):Wyświetl post
A ja jestem przekonany, że żaden z kopaczy nie złoży wniosku o ukaranie klubu. Przez te kilka lat tylko Rodionow odmówił przyjścia, ale wtedy broniliśmy się przed spadkiem.
Myślisz, że w tym roku będzie inaczej
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
PoloniaDumaStolicy
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 09.11.2010, 16:46
Gdybym tak nie myślał, to nie zakładałbym się z ToTylkoJa, że będziemy w pierwszej trójce
Kiedyś wrócą tamte lata... 1946... 2000... 2011?
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 09.11.2010, 17:05
Ależ będziecie w pierwszej trójce, tylko nie w tej od przodu

Ciekawi mnie jutrzejszy mecz. Wydaje mi się, że Amica może się przełamać z tego względu, że ostatni mecz przechodzili, oddychali rękawami po MC i przez te 3 dni mogą się już zregenerować. Postawiłbym Handi +1,5 dla Amiki.
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 09.11.2010, 17:10
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Ależ będziecie w pierwszej trójce, tylko nie w tej od przodu

Ciekawi mnie jutrzejszy mecz. Wydaje mi się, że Amica może się przełamać z tego względu, że ostatni mecz przechodzili, oddychali rękawami po MC i przez te 3 dni mogą się już zregenerować. Postawiłbym Handi +1,5 dla Amiki.
Dla mnie to najlepszy byłby remis z trzech względów:
1. 2 pkt znikają z tabeli.
2. Lech/Amica dalej są na 15 miejscu.
3. Wojciechowskiemu żyłka pęka ze złości na Janasa i byłby gotów odebrać piłkarzom wcześniejsze wypłaty. Piątek zapowiadałby się bardzo ciekawie.
Jednym słowem wilk syty i owca cała.
Ostatnio edytowane przez PhantomRanger : 09.11.2010 o godz. 17:13.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 09.11.2010, 17:31
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem skąd wzieła się ta teoria, że w meczu z Ruchem nie mieli sił po potyczce z MC.

Peszko grał z City 73 minuty- w meczu z Ruchem 33 min.
Kiełb- z City 38 min, w meczu z Ruchem 57 min.
Gancarczyk nie grał z City, grał 90 min z Ruchem.
Injac przez 52 minuty na boisku z MC, 90 min z Ruchem.
Kriwiets 90 min z Man, 64 minuty z Ruchem
Stilic 63 minuty z City, 90 z Ruchem.
Rudnevs 90 min z ManC, 19 z Ruchem.
Tshibamba nie grał w lidze europejskiej, 71 min z Ruchem.
Możdżeń- 27 min z City i 26 z Ruchem.
Arboleda pełny mecz z angolami, nie grał z Ruchem.
Wilk 17 min z City, cały mecz z Ruchem.
Henriuez 90 min z Man, nie grał z Ruchem.

Buric, Kikut, Bosacki i Djurdjevic. Tylko Ci 4 piłkarze rozegrali całe spotkania w konfrontacjach z City i Ruchem- z tym, że taki Buric to się raczej nie zmęczył.
Odpowiedz cytując
krakulaku
Junior Member

Od: 11.2010

Stary 09.11.2010, 17:45
Podobała mi się gra Lechii w ostatniej kolejce, są zgrani i stworzyli dużo płynnych akcji. W sobotę grają z Lechem na wyjeździe i mam tutaj spore nadzieje na wywiezienie kompletu z Poznania. Tylko nadzieje bo jak niektórzy pamiętają rok temu skończyło się na 2:1 dla Lecha, a gra Lechii była w tym meczu wyśmienita.
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 09.11.2010, 17:48
PoloniaDumaStolicy napisał(a):Wyświetl post
Smolarek bedzie pierwszy kasa to raz, a dwa to tylko patrzy jak sie z tego glowna na Konwiktorskiej wymiksowac.I paru innych tez bo juz pewnie sobie sprawe zdali ze wybor tego klubiku to byla ich zyciowa pomylka.

Jak Polonia skonczy zenon w gornej czesci tabeli to bedzie niespodzianka tak samo jak wyjscie Cracovi ze strefy spadkowej tu raczej mega sansacja
Ostatnio edytowane przez saklak1906 : 09.11.2010 o godz. 18:14.
,
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 10.11.2010, 03:53
Wpadła mi taka myśl do głowy... Wyobraźmy sobie że wybory wygra w Krakowie Majchrowski... i nadchodzi trening noworoczny.

Jak mógłby przemówić w nowym roku? Jak im w zeszłym roku pożyczył to jak z terminami na nasz stadion, wszystko w łeb.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 10.11.2010, 15:15
Co do dzisiejszego meczu - obstawiam, że Amika spuści Polonii tęgie lanie. Owszem, taki wynik nam nie odpowiada, ale z drugiej strony nie mogę się doczekać co wymyśli Wojciechowski po takim meczu

PS. Ot taka ciekawostka
http://www.weszlo.com/news/5836

Cytat:
Jeżeli w tym roku zdobędziemy sześć punktów, to my spokojnie się utrzymamy. Potrzebuję tylko sześciu punktów - powiedział trener Cracovii Jurij Szatałow.
Ostatnio edytowane przez flamengista : 10.11.2010 o godz. 15:29.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
Worcester
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 10.11.2010, 16:01
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Co do dzisiejszego meczu - obstawiam, że Amika spuści Polonii tęgie lanie. Owszem, taki wynik nam nie odpowiada, ale z drugiej strony nie mogę się doczekać co wymyśli Wojciechowski po takim meczu

PS. Ot taka ciekawostka
http://www.weszlo.com/news/5836

Ksc ma taki rozkład jazdy:
1. Widzew (w) - góra remis.
2. Jagiellonia (w) - porażka.
3. Bełchatów (d) - remis lub porażka.
4. Legia (d) - porażka.
Obstawiam, że nie zdobędą więcej w tych meczach niż 2-3 pkt. Przy jednoczesnej zwyżce formy Śląska i grze Polonii Bytom, która parę punkcików uzbiera do 16 kolejki, czarno widzę ich utrzymanie.
Według mnie kluczowy jest piątkowy mecz z Widzewem, jeśli przegrają to pojadą do Białegostoku podłamani na pewne pożarcie, po czym będą gościć Bełchatów, mając na koncie 12 porażek i dalej 4 punkty.
Jeśli osiągną dobry rezultat w Łodzi, będą mogli jeszcze podnieść się. Osobiście uważam, że taki scenariusz jest mniej prawdopodobny. Rozkład najbliższych czterech spotkań wskazuje, że te 4 zespoły raczej ich pogrzebią niż staną się dostarczycielami punktów, w co bardzo wierzę
"O, jakże szybko nastrój prysnął wzniosły!
Albowiem w kraju tym zaczarowanym,
gdzie — jak w złej bajce — ludźmi rządzą osły,
jakież tu mogą być właściwie zmiany?
Tu tylko szpiclom coraz większe uszy
rosną, milicji — coraz dłuższe pałki,
i coraz bardziej pustka rośnie w duszy,
i coraz bardziej mózg się staje miałki.
Tu tylko może prosperować gnida,
cwaniak i k...a, łotr i donosiciel ."
Janusz Szpotański
Odpowiedz cytując
Buziek_LG
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 10.11.2010, 16:12
Jeśli chodzi o dzisiejszy mecz to ja sądzę ze Polonia/Groclin powiezie poznaniaków. Ale to tak na prawdę wróżenie z fusów bo równie dobrze może paść remis. Lech/Amica gra 3 mecz w przeciągu 10 dni zaliczając po drodze zmianę mikrocyklu treningowego i nie sądzę by wytrzymali takie tempo. Inna sprawa że warszawiacy mogą zagrać na złość właścicielowi
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Stary 10.11.2010, 16:32
Mysle, ze parchy moga spokojnie pokonac i Widzew, i Belchatow i Legie.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 10.11.2010, 16:48
Buziek_LG napisał(a):Wyświetl post
Jeśli chodzi o dzisiejszy mecz to ja sądzę ze Polonia/Groclin powiezie poznaniaków. Ale to tak na prawdę wróżenie z fusów bo równie dobrze może paść remis. Lech/Amica gra 3 mecz w przeciągu 10 dni zaliczając po drodze zmianę mikrocyklu treningowego i nie sądzę by wytrzymali takie tempo. Inna sprawa że warszawiacy mogą zagrać na złość właścicielowi
Zgoda, wybitne wróżenie z fusów przy okazji tego meczu. WSZYSTKO możliwe, jak mało kiedy.

Osobiście jednak bardziej cieszyłoby mnie zwycięstwo Lecha. Nie ma się co oszukiwać i wierzyć, że mogą spaść... Także lepiej by punkty traciła Polonia, bo wciąż jest w czubie.
Odpowiedz cytując
Buziek_LG
Senior Member

Stary 10.11.2010, 16:49
Ja tam wolałbym by Lech/Amica poleciał z ligi...
Odpowiedz cytując
frano_rozrywka
Member

Od: 11.2006

Stary 10.11.2010, 17:16
http://www.sports.pl/Pilka-nozna/Kom...750,1,721.html
i wszystko jasne.
Pozdrawiam
Tylko Wisła
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 10.11.2010, 17:18
frano_rozrywka napisał(a):Wyświetl post
http://www.sports.pl/Pilka-nozna/Kom...750,1,721.html
i wszystko jasne.
Pozdrawiam
panowie, może zawieście Chaveza ku*** mac
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 10.11.2010, 17:22
Szkoda - Raz ze na moja zagral frajersko. Dwa ze to woda na mlyn No tak komisja Nas kocha, teraz jeszcze musimy lepiej ustawic kazdego sedziego

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
rabi86
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2006

Stary 10.11.2010, 17:30
kreseq napisał(a):Wyświetl post
Szkoda - Raz ze na moja zagral frajersko. Dwa ze to woda na mlyn No tak komisja Nas kocha, teraz jeszcze musimy lepiej ustawic kazdego sedziego
kreseq , ale po co ta ironia. Sam pisałeś ty, albo któryś z twoich kolegów z Warszawy, że jak go zdyskwalifikują to teoria niektórych legnie w gruzach.

Sam z dystansem podchodzę do teorii spiskowych, ale co tu robić, albo myśleć po takiej decyzji. To przecież tylko Komorowski, a taki Vrdoljak lub inny istotny piłkarz Legii nie wiem co by musiał zrobić w taki razie - chyba komuś coś urwać.

Rozumiem, że nikt nie lubi jak mu ktoś pomaga z zewnątrz, bo to nie jest powód do dumy, ale macie plecy i lepiej to przyjąć do wiadomości, a nie silić się na jakieś ironiczne komentarze.
Ostatnio edytowane przez rabi86 : 10.11.2010 o godz. 17:36.
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 10.11.2010, 17:32
Moim zdaniem powinni zawiesić Cionka za próbę wymuszenia karnego. I kogoś z Wisły, żeby przypadkiem nie pomyśleli, że legijny fan club w KL o niej zapomniał
Legionista
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Stary 10.11.2010, 17:34
Wszyscy tutaj Legionisci byli za tym zeby go zawiesili dla swietego spokoju, a niektorzy ( tak jak ja ) byli za tym zeby go zawiesili bo zagral frajersko i kara powinna byc.

Komorowski to u Skorzy wazny czlonek pierwszej jedenastki, a dodatkowo mamy szpital i wykartkowanego Rzezniczaka.

Ja bedac trenerem bym Komora nie wystawil w meczu z Wisla, no ale to takie moge gdybanie.

Jak juz pisalem szkoda ze nie dostal kary na jakies 2-3 mecze.

Odpowiedz cytując
crapmaster
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 10.11.2010, 17:34
Od ukarania Lecha tez odstapia bo ....

Tylko Wisla jest ta zla
Tylko Wisla
Odpowiedz cytując
royalmichael
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 10.11.2010, 17:48
Panowie to jest kurva kpina i kabaret. nawet nie ma sensu silić się na szczegółowe komentarze, brak słów.
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 10.11.2010, 18:02
Nie ma się czym podniecać, generalnie stało się co stać się miało. Swój swemu krzywdy nie zrobi.
Odpowiedz cytując
krakulaku
Junior Member

Od: 11.2010

Stary 10.11.2010, 18:05. Chavez
już nie przesadzajmy z jakimiś dyskwalifikacjami, puściły mu nerwy - pewnie potem żałował
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 10.11.2010, 18:17
Przecież to nie pierwszy sezon. Nawet czerwone kartki potrafili legionistom odwieszać, więc zgodnie z planem "Wszystkie łapy na pokład i pomagać Legii". Rozgrywki w wydaniu tej hołoty z Ekstrakasy S.A. to jeden wielki cyrk. Oni tam w czasie narady siedzą w szalikach Legii oprócz jednego amikowca, z którym i tak mają układ o wzajemnej pomocy.
Odpowiedz cytując
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 10.11.2010, 18:22
za przeproszeniem, uj z karą Komorowskiego

ale że Lech nic nie dostał?
czy może jeszcze obradują
bo to aż dziwne, że nawet kary finansowej nie dostali
Odpowiedz cytując
Buziek_LG
Senior Member

Stary 10.11.2010, 18:27
obrady trwają dziś od 16 do 23
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Stary 10.11.2010, 18:30
Ja rozumiem rozgorycznenie ale bez przesady Naszych tez zawiesili kiedys, Wam cofneli kartke. Dodatkowo Cionek zeznawal wiec czemu skoro to byl faul to nic nie powiedzial? Pisza ze to tez dzieki niemu Komorowskiego nie zawiesili.
Sam Cionek to tez jest jeden z wiekszych burakow ligowych ale to juz inna sprawa.

Jak juz pisalem powinni go zawiesic, nie zawiesili, on sie tlumaczyl, Cionek go usprawiedliwil - zycie.
Myslalem ze go zawiesza, nie zawiesili - szkoda ale z drugiej strony to przeciez cienias jest

Odpowiedz cytując
wisl@k_TS
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 10.11.2010, 18:43
Według mnie to nie tyle Legia jest pupilkiem PZPNu, tylko raczej Wisła jest tam wrogiem numer jeden. I z tym nie ma co dyskutować, Warszawa Krakowa nie lubi (z wzajemnością), mistrz najczęściej pod Wawelem - to musi drażnić.

Po prostu dla Komisji Ligi Legia, Amika czy inne Zagłębie to potencjalni kryminaliści, Wisła - recydywa.
the end
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów