The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
CH.
Senior Member

Od: 01.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.08.2011, 16:26
Cytat:
Wspólnie obejrzyjmy historyczny mecz!

Już w najbliższy wtorek Wisła Kraków podejmie w spotkaniu wyjazdowym APOEL Nikozja.

Jak doskonale wiadomo niewiele osób będzie miało możliwość zobaczyć na żywo ten pojedynek.

Specjalnie dla tych, którzy nie chcą oglądać spotkania z Cypryjczykami w swoich domach czy pubach przygotowaliśmy atrakcyjną propozycję.

W Nowej Hali Wisły zainstalowany zostanie telebim, na którym wspólnie będziemy mogli obejrzeć - miejmy nadzieję historyczny mecz Wiślaków. Bramy hali zostaną otwarte godzinę przed rozpoczęciem spotkania.

Wstęp jest bezpłatny, jednak każdy kto chciałby wesprzeć ruch kibicowski będzie mógł zakupić cegiełkę - za symboliczną cenę 5 zł.

Miejmy nadzieję, że spotkanie, które rozpocznie się o godzinie 19:30 znacznie się przedłuży i wspólnie będziemy nawet do białego rana świętowali awans Wisły do upragnionej Ligi Mistrzów.

Nie możemy być na Cyprze, nic nie stoi jednak na przeszkodzie abyśmy pojawili się przy Reymonta. Być może to właśnie na ten mecz czekaliśmy przez lata. Stwórzymy niezapomnianą atmosferę i bawmy się tego dnia tak, aby zapisał się on na stałe w Wiślackiej historii.

Szczegółowe informacje dotyczące imprezy podamy wkrótce.

DO ZOBACZENIA !!!
za SKWK.
Znakomity pomysł.

Tu jeszcze fajny filmik: http://www.youtube.com/watch?v=TCtdOHiPKl4
Ostatnio edytowane przez CH. : 20.08.2011 o godz. 16:32.
Odpowiedz cytując
Heero
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 20.08.2011, 16:29
Tak na marginesie - Górnik dziś pokazał, jak perfekcyjnie rozegrać krótki rzut rożny... marzy mi się taka akcja w Nikozji
Jestem z Krakowa i jestem z tego dumny!
Odpowiedz cytując
Dariusz
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 20.08.2011, 18:02
kriswisla napisał(a):Wyświetl post
niech sie wali Kosa na pysk ,zawsze patrzyl kto da wiecej ,nigdy nie utozsamial sie z klubem ,zwykly wyrobnik i materialista
Cytat:
-Dlaczego Bełchatów? Nie było innych propozycji?
-...Nie chciałem trafić do klubu, gdzie panują nastroje skierowane przeciwko Wiśle Kraków. W głębi duszy uważam się właśnie za wiślaka. Nie chciałem wysłuchiwać niezbyt parlamentarnych okrzyków pod adresem krakowskiej drużyny....
To fragment wywiadu z Kamilem Kosowskim w tygodniku Piłka Nożna. On powiedział tylko, że obstawia 2:0 dla APOELu, a nie, że chciałby takiego wyniku
Odpowiedz cytując
Billy
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 20.08.2011, 19:41
Wielką robotę w czwartek wykonali kibice Legii. Dzień wcześniej byłem w Krakowie i mam dobre porównanie, gdzie jest najlepsza atmosfera w kraju, gdzie się śpiewa przez 90 minut, a gdzie tylko czasami. Wisła grała o Ligę Mistrzów, ale nie miała nawet w połowie takiego wsparcia trybun jak legioniści. Może wpływ miał na to szybko zdobyty w Warszawie gol? Myślę, że piłkarze ponieśli kibiców, a kibice piłkarzy.

http://www.weszlo.com/blog/2
- Jasiu , czemu akurat Wisła Kraków ?;.
- Proszę pani, mój pradziadek kibicował Wiśle, mój dziadek kibicował Wiśle,a teraz mój ojciec i brat kibicują Wiśle.
- Ale Jasiu, tak nie można, trzeba mieć swoje własne poglądy, a gdyby twój ojciec był alkoholikiem a matka prostytutką?
- To wtedy kibicowałbym Cracovii proszę pani.
--------------
Samo tebe volim ja i više nikoga to ti kaže tvoja Torcida ! Hajduk Split
Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 20.08.2011, 19:50
Co znaczy czasami? Fakt, że w środę nie było tak rewelacyjnie jak np. na Litexie przez mnóstwo "kibiców polskiej piłki", którzy przyszli sobie zobaczyć mecz, ale przestojów za bardzo nie było, doping był cały czas, jak zawsze. Coś się Wojtkowi na mózg rzuciło...
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
Odpowiedz cytując
Ciastek1
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 20.08.2011, 19:56
Legia Warszawa klask klask klask klask klask Legia Warszawa klask klask klask klas klas Legia Warszawa klask klask klask klask

Doping na Legi dobry ale bez przesady , czasami już nie dało się słuchać jak z jedną przyśpiewką jechali 15 minut
Odpowiedz cytując
Mareq
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 20.08.2011, 20:00
Widocznie Kowalczyk w czasie transmisji czasami zaliczał ,,zgona''
Odpowiedz cytując
JarekTSW
Senior Member

Stary 20.08.2011, 20:16
Ja nie wiem czy Pajlic by lepiej na Cyprze się nie spisał od tego Diaza. Zaczynam się bać o tą lewą obronę...
Odpowiedz cytując
delukas96
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 20.08.2011, 20:30
JarekTSW napisał(a):Wyświetl post
Ja nie wiem czy Pajlic by lepiej na Cyprze się nie spisał od tego Diaza. Zaczynam się bać o tą lewą obronę...
Diaz jest lepiej przystosowany do warunków na Cyprze, dlatego on raczej zagra.
Odpowiedz cytując
canarinhos
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 20.08.2011, 20:47
Z tego co wyczytuje o godz. rozpoczenia meczy, to wszystkie mecze 4 rundy maja rozpoczać sie o 20:45 czasu europejskiego. Nie wiem ktora to bedzie godzina na Cyprze,ale u nas bedzie to normalnie 20:45
" W sercu moim WISŁA i na dobre i na złe"
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 20.08.2011, 20:49
canarinhos napisał(a):Wyświetl post
Z tego co wyczytuje o godz. rozpoczenia meczy, to wszystkie mecze 4 rundy maja rozpoczać sie o 20:45 czasu europejskiego. Nie wiem ktora to bedzie godzina na Cyprze,ale u nas bedzie to normalnie 20:45
19.45......
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 20.08.2011, 21:04
63.5 Kg napisał(a):Wyświetl post
19.45......
Nie w tą stronę
Odpowiedz cytując
Brzytwa128
Member

Od: 07.2010

Stary 20.08.2011, 21:06
21:45.

10 znaków
Odpowiedz cytując
piter116
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 20.08.2011, 21:09
Mecz jest o 21:45 czasu "cypryjskiego" czyli u nas o 20:45.
Edit: wonski_eNHa ma rację : )
Ostatnio edytowane przez piter116 : 20.08.2011 o godz. 21:13.
Odpowiedz cytując
wonski_eNHa
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 20.08.2011, 21:12
Mecz jest o 20:45 naszego czasu, czyli 21:45 na Cyprze. Żadne 19:45...

Zresztą kij z pogodą jak i tak wygramy 3:1 :]
Odpowiedz cytując
drag
Junior Member

Od: 08.2011

Stary 20.08.2011, 22:24
Pytanie czy Diaz wytrzyma kolejne 90 minut bo jak się nie mylę miał pod koniec meczu problemy z Charalimbidisem który wszedł z ławki. Tego się najbardziej obawiam
Odpowiedz cytując
delukas96
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 20.08.2011, 22:27
drag napisał(a):Wyświetl post
Pytanie czy Diaz wytrzyma kolejne 90 minut bo jak się nie mylę miał pod koniec meczu problemy z Charalimbidisem który wszedł z ławki. Tego się najbardziej obawiam
Żaden problem w 70 min wpuścić Palicia na lewą obronę, niech sobie poszaleje
Odpowiedz cytując
ItaloPolak
Member

Stary 20.08.2011, 22:41
Średnia temperatury jest na Cyprze prawie taka sama jak w Dubaju (źródło: niemiecka wikipedia). Wiatr wieje ze strony wybrzeża lewantyńskiego i przynosi powietrze z tamtejszych pustyń.

Jako pol-Arab muszę przyznać racje naszemu sztabie szkoleniowym ze chcą tam pojechać jak najwcześniej. W takim klimacie organizm potrzebuje przynajmniej dwa dni żeby się troche przyzwyczaić.

Dam rade tym co jada na Cypr, pijcie dużo wody (minimum 4 litry dziennie) żeby wam z powodu pogody i emocjami w trakcie meczu nie odcięło prąd. Na tej wyspie naprawdę są najbardziej ekstremalne warunki pogodowe w krajach śródziemnomorskich.
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 21.08.2011, 06:30
Z nadziejami patrzę na nasz wtorkowy mecz, jednakże realistycznie rzecz biorąc awans raczej uznam za niespodziankę.

Atutem Apoelu jest jest dobra gra zespołowa i... niestety nasze słabości. A tutaj przedewszystkim należy wymienić słabość siły ofensywnej, opierajacej się li tylko na pojedyńczych indywidualnych zrywach. Obstawią we trójkę Maora i Małeckiego, cóż z tego, że reszta będzie miała luz, skoro ten luz nie bedą umieli wyorzystać.
Według mnie kluczem będzie wykorzystanie własnych sytuacji. Może zdarzyć się, ze będziemy mieć tylko jedną sytuację bramkową. Jedna nasza bramka znaczy tyle co dwie Apoelu. Gdyby Zienczuk w Atenach wykorzystał w pierwszej połowie choć jedna setkę...

Pogoda, kibice... Bardziej obawiałbym sie pogody, choć nie demonizujmy. Ale najbardziej w sferze pozaboiskowej obawiam się drobnych z pozoru przypadkowych zdarzeń typu zepsucie się klimatyzacji w naszym autobusie itp. No i sędzia...

Ton wypowiedzi greckich portali po pierwszym szoku jest jednoznaczny. Byliśmy lepsi, awansujemy.
Oby ta pewność została ukarana.
Odpowiedz cytując
Dreams7
Junior Member

Od: 08.2011

Stary 21.08.2011, 07:15
Nie Panikujmy.. Wynik po 1 meczu jest ok.. Wystarczy strzelić bramke i już Apoel jest w dupie.. Oby tylko nie powtórzyła się sytuacja z meczu z Kopenhagą.. Też przegrali 1 mecz 1:0 ale wygrali u siebie. Warto dodać, że Solari ma kontuzje. Pozdrawiam
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 21.08.2011, 07:15
ItaloPolak napisał(a):Wyświetl post
Średnia temperatury jest na Cyprze prawie taka sama jak w Dubaju (źródło: niemiecka wikipedia). Wiatr wieje ze strony wybrzeża lewantyńskiego i przynosi powietrze z tamtejszych pustyń.

Jako pol-Arab muszę przyznać racje naszemu sztabie szkoleniowym ze chcą tam pojechać jak najwcześniej. W takim klimacie organizm potrzebuje przynajmniej dwa dni żeby się troche przyzwyczaić.

Dam rade tym co jada na Cypr, pijcie dużo wody (minimum 4 litry dziennie) żeby wam z powodu pogody i emocjami w trakcie meczu nie odcięło prąd. Na tej wyspie naprawdę są najbardziej ekstremalne warunki pogodowe w krajach śródziemnomorskich.
Najciekawsze jest to, ze jak Apoel gral w fazie grupowej LM to mecze remisował.... na wyjeździe a u siebie przegrywał wiec pogoda to utrudnienie takze dla nich chociaz maja pilkarzy przystosowanych do takich temperatur. To samo bylo w meczu ze Slovanem - wygrali na wyjezdzie a u siebie nie potrafili strzelic gola. Kibice to 12sty zawodnik i wg. Engela to moze byc najwiekszy problem Wisly a nie pogoda bo dopinguja tak zywiołowo, ze az pilkarza napedzaja. Tylko, ze w takich warunkach kibicowskich uwielbiaja grac wszystkie druzyny na swiecie.
Odpowiedz cytując
fond
Senior Member

Stary 21.08.2011, 07:37
Zaraz, zaraz - a Wisła to już przypadkiem na Cyprze kiedyś nie grała Co prawda nie obecna Wisła, ale jednak. Nie porównuję klas (wiadomo, gdzie wówczas był Cypr) ale chodzi mi o to, że jednak nie przypominam sobie wielkiego alarmu 'pogodowego' na wyjazd i zagraliśmy bez większych kłopotów, a przecież mieliśmy trochę więcej Polaków w składzie, niezwyczajnych takim warunkom.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 21.08.2011, 07:58
fond napisał(a):Wyświetl post
Zaraz, zaraz - a Wisła to już przypadkiem na Cyprze kiedyś nie grała Co prawda nie obecna Wisła, ale jednak. Nie porównuję klas (wiadomo, gdzie wówczas był Cypr) ale chodzi mi o to, że jednak nie przypominam sobie wielkiego alarmu 'pogodowego' na wyjazd i zagraliśmy bez większych kłopotów, a przecież mieliśmy trochę więcej Polaków w składzie, niezwyczajnych takim warunkom.
Było 5-2 po pierwszym meczu w Krakowie więc wszyscy uważali, że rewanż to formalność. Skończyło się 2-2.
Odpowiedz cytując
prezes85
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 21.08.2011, 08:22
martin_6 napisał(a):Wyświetl post
Co znaczy czasami? Fakt, że w środę nie było tak rewelacyjnie jak np. na Litexie przez mnóstwo "kibiców polskiej piłki", którzy przyszli sobie zobaczyć mecz, ale przestojów za bardzo nie było, doping był cały czas, jak zawsze. Coś się Wojtkowi na mózg rzuciło...

To jak ktoś się interesuje mniej piłką lub był 1. raz na meczu to już nie może przychodzić?
Chorzy jesteście.
Odpowiedz cytując
staszek001
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 21.08.2011, 08:42
prezes85 napisał(a):Wyświetl post
To jak ktoś się interesuje mniej piłką lub był 1. raz na meczu to już nie może przychodzić?
Chorzy jesteście.
Na mecze przychodzi się dopingować, a u nas jest z tym niestety słabo. Nawet na C są młodzi ludzie co oglądają mecz z założonymi rękami. O to możemy mieć pretensje tylko do siebie, a nie do innych ekip, które są od nas głośniejsze. Coś trzeba z tym zrobić. Ja jestem za tym, żeby klub nie sprzedawał biletów na C, tylko np. SKWK.
Odpowiedz cytując
prezes85
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 21.08.2011, 08:47
staszek001 napisał(a):Wyświetl post
Na mecze przychodzi się dopingować, a u nas jest z tym niestety słabo. Nawet na C są młodzi ludzie co oglądają mecz z założonymi rękami. O to możemy mieć pretensje tylko do siebie, a nie do innych ekip, które są od nas głośniejsze. Coś trzeba z tym zrobić. Ja jestem za tym, żeby klub nie sprzedawał biletów na C, tylko np. SKWK.

Przecież goście nie przychodzą na C tylko na pozostałe trybuny.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 21.08.2011, 09:15
"Razem z drużyną na Cypr udał się także kucharz, który będzie czuwał nad posiłkami Wiślaków."

bardzo dobrze , widac że nasi są (podobnie jak kibice ) wyczuleni na pewne rzeczy
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 21.08.2011, 09:17
Heero napisał(a):Wyświetl post
Tak na marginesie - Górnik dziś pokazał, jak perfekcyjnie rozegrać krótki rzut rożny... marzy mi się taka akcja w Nikozji
Raczej Bełchatów pokazał jak spieprzyć i zagapić się przy kryciu w ostatniej akcji meczu. Patrząc jednak na piłkarzy obecnie reprezentujących Wisłę to nie wierzę w dekoncentrację. Będzie bardzo dobrze.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 21.08.2011, 09:43
arti napisał(a):Wyświetl post
Było 5-2 po pierwszym meczu w Krakowie więc wszyscy uważali, że rewanż to formalność. Skończyło się 2-2.
No wlasnie, skonczyło sie 2-2 wiec jakos pogoda nie przeszkodziła w odniesieniu dobrego wyniku. Dziennikarze, Zewłakow, Kosowski czy Gmoch ciagle powtarzaja o pogodzie a zapomnieli o Naszych zawodnikach pochodzacych z ciepłych krajow. Do tego jestesmy kondycyjnie swietnie przygotowani wiec i z bieganiem przez 90 minut nie bedzie problemu.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 21.08.2011, 09:51
Nie o to chodzi że zawodnik pochodzi z "ciepłych krajów" tylko że mieszka tam na co dzień i jest przyzwyczajony do wysokich temperatur i wilgotności powietrza. Francuscy murzyni w reprezentacji Francji tak samo wolno biegali jak nieliczni biali na MŚ w RPA. Bo od wielu lat, a czasami nawet nigdy nie mieszkali w Afryce.

Jakbyś ty pomieszkał z kilka tygodni na Cyprze, to też miałbyś większą wydolność po 20 dniach niż tuż po przylocie.
Tu problemem jest pierwszy szok dla organizmu, "ciężkie oddychanie" że tak powiem. Po kilku, kilkunastu dniach Twój organizm się przyzwyczaja. (Różnie u każdego)
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów