|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Cytat:
Znakomity pomysł. Tu jeszcze fajny filmik: http://www.youtube.com/watch?v=TCtdOHiPKl4
Ostatnio edytowane przez CH. : 20.08.2011 o godz. 16:32.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
Tak na marginesie - Górnik dziś pokazał, jak perfekcyjnie rozegrać krótki rzut rożny... marzy mi się taka akcja w Nikozji
![]() ![]()
Jestem z Krakowa i jestem z tego dumny!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Wielką robotę w czwartek wykonali kibice Legii. Dzień wcześniej byłem w Krakowie i mam dobre porównanie, gdzie jest najlepsza atmosfera w kraju, gdzie się śpiewa przez 90 minut, a gdzie tylko czasami. Wisła grała o Ligę Mistrzów, ale nie miała nawet w połowie takiego wsparcia trybun jak legioniści. Może wpływ miał na to szybko zdobyty w Warszawie gol? Myślę, że piłkarze ponieśli kibiców, a kibice piłkarzy.
http://www.weszlo.com/blog/2 ![]()
- Jasiu , czemu akurat Wisła Kraków ?;.
- Proszę pani, mój pradziadek kibicował Wiśle, mój dziadek kibicował Wiśle,a teraz mój ojciec i brat kibicują Wiśle. - Ale Jasiu, tak nie można, trzeba mieć swoje własne poglądy, a gdyby twój ojciec był alkoholikiem a matka prostytutką? - To wtedy kibicowałbym Cracovii proszę pani. -------------- Samo tebe volim ja i više nikoga to ti kaže tvoja Torcida ! Hajduk Split |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Co znaczy czasami? Fakt, że w środę nie było tak rewelacyjnie jak np. na Litexie przez mnóstwo "kibiców polskiej piłki", którzy przyszli sobie zobaczyć mecz, ale przestojów za bardzo nie było, doping był cały czas, jak zawsze. Coś się Wojtkowi na mózg rzuciło...
![]()
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas, Że na drzewach zamiast liści Będą wisieć komuniści! UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY! |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Legia Warszawa klask klask klask klask klask Legia Warszawa klask klask klask klas klas Legia Warszawa klask klask klask klask
Doping na Legi dobry ale bez przesady , czasami już nie dało się słuchać jak z jedną przyśpiewką jechali 15 minut |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Widocznie Kowalczyk w czasie transmisji czasami zaliczał ,,zgona''
![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja nie wiem czy Pajlic by lepiej na Cyprze się nie spisał od tego Diaza. Zaczynam się bać o tą lewą obronę...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Diaz jest lepiej przystosowany do warunków na Cyprze, dlatego on raczej zagra.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Z tego co wyczytuje o godz. rozpoczenia meczy, to wszystkie mecze 4 rundy maja rozpoczać sie o 20:45 czasu europejskiego. Nie wiem ktora to bedzie godzina na Cyprze,ale u nas bedzie to normalnie 20:45
![]()
" W sercu moim WISŁA i na dobre i na złe"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
|
Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
21:45.
10 znaków |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Mecz jest o 21:45 czasu "cypryjskiego" czyli u nas o 20:45.
Edit: wonski_eNHa ma rację : )
Ostatnio edytowane przez piter116 : 20.08.2011 o godz. 21:13.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Mecz jest o 20:45 naszego czasu, czyli 21:45 na Cyprze. Żadne 19:45...
Zresztą kij z pogodą jak i tak wygramy 3:1 :] |
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2011
Offline |
|
|
Pytanie czy Diaz wytrzyma kolejne 90 minut bo jak się nie mylę miał pod koniec meczu problemy z Charalimbidisem który wszedł z ławki. Tego się najbardziej obawiam
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Średnia temperatury jest na Cyprze prawie taka sama jak w Dubaju (źródło: niemiecka wikipedia). Wiatr wieje ze strony wybrzeża lewantyńskiego i przynosi powietrze z tamtejszych pustyń.
Jako pol-Arab muszę przyznać racje naszemu sztabie szkoleniowym ze chcą tam pojechać jak najwcześniej. W takim klimacie organizm potrzebuje przynajmniej dwa dni żeby się troche przyzwyczaić. Dam rade tym co jada na Cypr, pijcie dużo wody (minimum 4 litry dziennie) żeby wam z powodu pogody i emocjami w trakcie meczu nie odcięło prąd. Na tej wyspie naprawdę są najbardziej ekstremalne warunki pogodowe w krajach śródziemnomorskich. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Z nadziejami patrzę na nasz wtorkowy mecz, jednakże realistycznie rzecz biorąc awans raczej uznam za niespodziankę.
Atutem Apoelu jest jest dobra gra zespołowa i... niestety nasze słabości. A tutaj przedewszystkim należy wymienić słabość siły ofensywnej, opierajacej się li tylko na pojedyńczych indywidualnych zrywach. Obstawią we trójkę Maora i Małeckiego, cóż z tego, że reszta będzie miała luz, skoro ten luz nie bedą umieli wyorzystać. Według mnie kluczem będzie wykorzystanie własnych sytuacji. Może zdarzyć się, ze będziemy mieć tylko jedną sytuację bramkową. Jedna nasza bramka znaczy tyle co dwie Apoelu. Gdyby Zienczuk w Atenach wykorzystał w pierwszej połowie choć jedna setkę... Pogoda, kibice... Bardziej obawiałbym sie pogody, choć nie demonizujmy. Ale najbardziej w sferze pozaboiskowej obawiam się drobnych z pozoru przypadkowych zdarzeń typu zepsucie się klimatyzacji w naszym autobusie itp. No i sędzia... Ton wypowiedzi greckich portali po pierwszym szoku jest jednoznaczny. Byliśmy lepsi, awansujemy. Oby ta pewność została ukarana. |
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2011
Offline |
|
|
Nie Panikujmy.. Wynik po 1 meczu jest ok.. Wystarczy strzelić bramke i już Apoel jest w dupie.. Oby tylko nie powtórzyła się sytuacja z meczu z Kopenhagą.. Też przegrali 1 mecz 1:0 ale wygrali u siebie. Warto dodać, że Solari ma kontuzje. Pozdrawiam
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zaraz, zaraz - a Wisła to już przypadkiem na Cyprze kiedyś nie grała
Co prawda nie obecna Wisła, ale jednak. Nie porównuję klas (wiadomo, gdzie wówczas był Cypr) ale chodzi mi o to, że jednak nie przypominam sobie wielkiego alarmu 'pogodowego' na wyjazd i zagraliśmy bez większych kłopotów, a przecież mieliśmy trochę więcej Polaków w składzie, niezwyczajnych takim warunkom. |
|
|
|
Guest
|
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
To jak ktoś się interesuje mniej piłką lub był 1. raz na meczu to już nie może przychodzić? Chorzy jesteście. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
Na mecze przychodzi się dopingować, a u nas jest z tym niestety słabo. Nawet na C są młodzi ludzie co oglądają mecz z założonymi rękami. O to możemy mieć pretensje tylko do siebie, a nie do innych ekip, które są od nas głośniejsze. Coś trzeba z tym zrobić. Ja jestem za tym, żeby klub nie sprzedawał biletów na C, tylko np. SKWK.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
Przecież goście nie przychodzą na C tylko na pozostałe trybuny. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
"Razem z drużyną na Cypr udał się także kucharz, który będzie czuwał nad posiłkami Wiślaków."
bardzo dobrze , widac że nasi są (podobnie jak kibice ) wyczuleni na pewne rzeczy |
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Raczej Bełchatów pokazał jak spieprzyć i zagapić się przy kryciu w ostatniej akcji meczu. Patrząc jednak na piłkarzy obecnie reprezentujących Wisłę to nie wierzę w dekoncentrację. Będzie bardzo dobrze.
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
No wlasnie, skonczyło sie 2-2 wiec jakos pogoda nie przeszkodziła w odniesieniu dobrego wyniku. Dziennikarze, Zewłakow, Kosowski czy Gmoch ciagle powtarzaja o pogodzie a zapomnieli o Naszych zawodnikach pochodzacych z ciepłych krajow. Do tego jestesmy kondycyjnie swietnie przygotowani wiec i z bieganiem przez 90 minut nie bedzie problemu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Nie o to chodzi że zawodnik pochodzi z "ciepłych krajów" tylko że mieszka tam na co dzień i jest przyzwyczajony do wysokich temperatur i wilgotności powietrza. Francuscy murzyni w reprezentacji Francji tak samo wolno biegali jak nieliczni biali na MŚ w RPA. Bo od wielu lat, a czasami nawet nigdy nie mieszkali w Afryce.
Jakbyś ty pomieszkał z kilka tygodni na Cyprze, to też miałbyś większą wydolność po 20 dniach niż tuż po przylocie. Tu problemem jest pierwszy szok dla organizmu, "ciężkie oddychanie" że tak powiem. Po kilku, kilkunastu dniach Twój organizm się przyzwyczaja. (Różnie u każdego) ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|