The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.06.2011, 09:24
Może nie mam aż tak krytycznego zdania w stosunku do Baszcza jak dj_ibutti (w sumie poszedł do Dyskobolii, przecież to nie Polonia), jednak Marcin tą decyzją stracił w moich oczach dość znacznie. Nie dlatego, że poszedł grać do innego polskiego klubu niż Wisła, tylko dlatego, że poszedł do Wojciechowskiego... Myślałęm, że ma chłop więcej oleju w głowie i nie będzie chciał nawet podjąć rozmowy z takim przygłupem jak Pan W.

Proszę też Was o nie przesadzanie z takimi frazesami jak "musi zarobić na starość". Baszczu swoje już zarobił... Mógł zakończyć karierę w Ruchu, a potem spokojnie znaleźć dobrze płatną posadkę w Wiśle albo u Niebieskich. Wybrał jednak kasę Wojciechowskiego. Mam tylko nadzieję, że nie przekona się na własnej skórze do jakiego cyrku się wpakował bo chłopaka zawsze lubiłem.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 03.06.2011, 09:27
dj_ibutti napisał(a):Wyświetl post
Mam prawo psioczyć. Bo do Discopolo (tak, ich też nie lubimy...) idzie się tylko z jednego powodu: dla kasy. Sprzedał więc wszystkie swoje wartości. Ma w d...e to, że prezes będzie ustalał skład, a jak będzie słabo grał to trafi do klubu Kokosa i będzie biegał po schodach. Tak. Sprzedał się dla kasy. A jak potrzebuje pieniędzy, to niech zarobi w Grecji...
Dokładnie, masz 100% racji. Nie mam zamiaru potępiać Baszczyńskiego - powoli kończy karierę i wiadomo, że chce odłożyć coś na przyszłość. Ale chwały mu to nie przynosi.

W dodatku Polonia to - o ile coś się nie zmieniło - zgoda naszej sąsiadki zza Błoń. Co innego, gdyby Baszczu przeszedł do takiego Zagłębia, gdzie też nieźle płacą. To jest klub kibicowi Wisły obojętny.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 03.06.2011, 09:29
Pierwszy poważny minus dla Stana.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 03.06.2011, 09:33
Lysy napisał(a):Wyświetl post
Jaki minus ?
Baszczu jest po ciężkiej kontuzji, nawet przed kontuzją Rybus wkręcał go w ziemie, że aż żal było na to patrzeć. Zresztą Stan sam widział w jakiej formie jest Baszczu i czy może nam się przydać. To wszystko.

Żeby nie było Baszczu kilka lat temu to piłkarz o 2 klasy lepszy niż Cikosz ale on ma 34 lata, na pozycji bocznego obrońcy motoryka to podstawa.
Tak wiem może grać na stoperze jednak osobiście wierzę, w Jaliensa, on pokazał że potrafi wskoczyć na "international level", chociażby w meczu przeciwko Lechowi czy Jagielloni.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 03.06.2011 o godz. 09:43.
Odpowiedz cytując
crate digger
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 03.06.2011, 09:41
250 tys euro dla podstarzałego i jakby nie patrzec troszke już schorowanego gracza? Ciesze się że Stan nie patrzy na niego w kontekście "zasłużonego" "cieszącego się powszechnym szacunkiem" gracza, tylko w miarę obiektywnie, pod kątem przydatności i relacji koszty/poziom sportowy. PLUS DLA STANA i SZACUN DLA BASZCZA. NIECH CIĄGNIE KASĘ OD HANDLARZA WOJCIECHOWSKIEGO.
Odpowiedz cytując
ypeeh
Senior Member

Stary 03.06.2011, 09:44
Powodzenia Baszczu! Na stoperze jeszcze pogra sensownie z 2-3 lata, zarobi kasę, będzie zadowolony. Co miał zrobić dla Wisły to już zrobił, nie dorabiaj dj_ibutti ideologii do tego transferu.
Wisła Kraków & MUFC RULEZ.
Odpowiedz cytując
karas1983
Senior Member

Od: 01.2011

Stary 03.06.2011, 09:53
O Baszczyńskim:

dj_ibutti napisał(a):Wyświetl post
Sprzedał więc wszystkie swoje wartości.
Flamengista: "masz 100% racji"

Dobrze się czujesz moderatorze?
Ostatnio edytowane przez karas1983 : 03.06.2011 o godz. 09:58.
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 03.06.2011, 10:09
Narzekamy, że w naszych klubach coraz mniej Polaków, że ceny horrendalne itd. a jak ktoś przenosi się z jednego do klubu do drugiego to jest jazda.

Dla mnie granicą nieprzekraczalną jest jedynie transfer, do Craxy.

A Baszcza szkoda do takiego klubu ale to inna para kaloszy.
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 03.06.2011, 10:09
co tu dużo pisać... Baszczu się po prostu zbłaźnił i tyle, do Discopolo żaden szanujący się człowiek, a tym bardziej piłkarz nie idzie...
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 03.06.2011, 10:15
karas1983 napisał(a):Wyświetl post
O Baszczyńskim:

Flamengista: "masz 100% racji"

Dobrze się czujesz moderatorze?
Sądząc po jego wpisach, chyba nie do końca.

Marcin poszedł przede wszystkim tam gdzie go chcieli. Wisła nie chciała go to miał nie skorzystać z dobrego kontraktu w Polonii? No ludzie. Piłka to przede wszystkim pieniądze i tym się w pierwszej kolejności kierują piłkarze. Rozumiem, gdyby przeszedł do KSC lub CWKS LW to byłby smród, ale KSP? Dla mnie to taka Odra z bogatym właścicielem. Marny stadion, mało kibiców, bez przyszłości...
Odpowiedz cytując
art
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 03.06.2011, 10:15
Jakby nie patrzeć to Baszczu poszedł do klubu, który w przyszłym sezonie jest jednym z faworytów rozgrywek. Jakieś buki już maja kursy na przyszły sezon i Polonia jest 2 za Wisłą. Może On nie chciał iść do Zagłębia gdzie tez dobrze płacą i grac o środek tabli? Tylko chciał grac o pudlu? A żeby grac o pudło to miał do wyboru Wisłę, Lecha, Legie, Polonie i może Śląsk.Wojciechowski robi akcje, to wszyscy wiedza, ale jakby spojrzeć na ostatnia rundę to ta Polonia nie gra źle i nieźle punktuje. Wiec z sportowego punktu widzenia Baszczu wybrał bardzo dobrze.
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 03.06.2011, 10:23
tomasz_19 napisał(a):Wyświetl post
co tu dużo pisać... Baszczu się po prostu zbłaźnił i tyle, do Discopolo żaden szanujący się człowiek, a tym bardziej piłkarz nie idzie...
Błaźnisz to się Ty takimi tekstami. Już widzę, jakbyś Ty, w końcu człowiek, nie poszedł do firmy, w której Ci oferują 300k Euro. Broniłbyś się pewnie rękami i nogami.

Ja Baszcza lubiłem i dalej lubię, bo to był piłkarz niewiarygodnie charakterny i oddany Wiśle. Ale.. Jestem przesądny i uważam Baszcza za takiego piłkarza, który przynosi pecha w el.LM. W tym przekonaniu utwierdził mnie mecz z PAO, kiedy Baszczyńskiego zabrakło na boisku i Kuba grał na prawej obronie.. Wygrany 3:1.. Ja nie będę płakał, że Marcin nie podpisał z nami, ale też nie będę płakał, że podpisał z Dysco. Szkoda tylko, że to zgoda żydów, ale nie ukrywajmy Marcin robi to dla pieniędzy.

I zejdźcie z niego ....a.

BASZCZU Z NAMI, Z KIBICAMI!
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Stary 03.06.2011, 10:26
Blaszczu16 napisał(a):Wyświetl post
Sądząc po jego wpisach, chyba nie do końca.

Marcin poszedł przede wszystkim tam gdzie go chcieli. Wisła nie chciała go to miał nie skorzystać z dobrego kontraktu w Polonii? No ludzie.
Otóż to, ja bym upatrywał winy zarządu i dyrektora sportowego, a w mniejszym stopniu Marcina. Baszczu to nie Peszko, dla 10 tyś Euro by nie zniszczył tego kapitału na który pracował latami w Wiśle. Marcinowi najwyraźniej bardzo zależało na powrocie do Polski, jestem przekonany, że gdyby dostał jakikolwiek sygnał z Wisły, że jest nam potrzebny, to zgodziłby się na sporo niższy kontrakt niż dostanie od Wojciechowskiego. Ale cóż, wolimy interesować się jakimiś Dawidowskimi czy innymi Lamerami :/
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 03.06.2011, 10:40
Lysy napisał(a):Wyświetl post
a drugi za to, że Malaga go uprzedziła...

Ludzie, ogarnijcie sie
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 03.06.2011, 10:44
Dobra, przyznaje poniosły mnie wczoraj emocje. Przesadziłem z niektórymi tekstami i przepraszam. Wynikało to z mojego bardzo osobistego stosunku do "Dżumy Stolicy" i nie mniej osobistego do Baszcza, którego zawsze miałem za wzór, legendę piłkarza. Mam tylko nadzieję, że Marcin nie zapomni o Wiśle, czy nawet Ruchu i nie będzie deklarował przywiązania do Dyskopolo. Macie rację, musi zarobić pieniądze, a w Grecji obawiał się o zdrowie rodziny. Po głębszym przemyśleniu to rozumiem.
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 03.06.2011, 10:46
I tak kończą legendy.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
vilgefortis
Member

Od: 05.2005

Stary 03.06.2011, 10:58
A co ten Baszczu miał zrobić, karierę zakończyć Jakby poszedł do Lecha, Craxy czy Legii to ok, rozumiem. A Baszczu poszedł do Polonii... I CO Z TEGO Ludzie, chcecie żeby był świętszy od papieża? Chciałbym, żeby wszyscy co tak piszą byli tak honorowi, etyczni, itp... Ale wiem że tak NIE jest
WPR
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Stary 03.06.2011, 11:00
FraMat napisał(a):Wyświetl post
a drugi za to, że Malaga go uprzedziła...

Ludzie, ogarnijcie sie
Akurat w RvN w najmniejszym stopniu nie wierzyłem , więc trafiłeś kulą w płot. W zeszłym okienku nie narzekałem na Stana , nawet gdy na forum panował lament po braciach (ja uważałem to za dobry ruch) , więc nie broń mi w tym trochu pomarudzić ;-) tym bardziej , że pretensje są uzasadnione, bo Baszczu zarówno pod względem piłkarskim jak i mentalnym byłby świetnym transferem.
Odpowiedz cytując
buczo1985
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 03.06.2011, 11:33
Baszczu dostał po prostu dobrą propozycję dorobienia do emerytury bez konieczności wyjeżdżania z kraju. Też mi się to nie podoba, że będzie grywał w zespole, gdzie na trybunach bluzgają Wisłę. Ale skoro w Grecji było nieciekawie dla rodziny, a tu ma szanse dograć do emerytury....
Ostatnio edytowane przez buczo1985 : 03.06.2011 o godz. 11:36.
What's new?

Odpowiedz cytując
tomaszw
Member

Od: 05.2011

Stary 03.06.2011, 11:40
Wisle baszczu sportowo by nic nie dal. Chcial zostac w Polsce, Polonia dala dobra oferte, klub z ambicjami to sie Baszczu zdecydowal.
Mysle, ze i tak w jego sercu bedzie zawsze Wisla.
A moze warszawa mu odpowiada bo przymierza sie na eksperta do c+
Odpowiedz cytując
Bąbel
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 03.06.2011, 11:51
Pytanie czy w Wiśle uznali Baszcza za słabego piłkarza, bo maja lepsze kandydatury, czy po prostu zaproponowali mu za niskie zarobki w stosunku do tych jakie oczekiwał.
Milczenie to nuda głupca i myśl mędrca.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 03.06.2011, 11:56
E tam. Niech robi co chce. Kiedyś grał u nas, teraz będzie grał w Polonii. Futbol to jest biznes.
..
Odpowiedz cytując
vaazon
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 03.06.2011, 12:31
Baszczu z nami kibicami! Polonia Warszawa to nic takiego, bez spinki panowie! To, że nas nie lubią to mało istotne. Większość klubów nas obraża i i tyle. Legia, Craxa czy Lech są niewybaczalne, ale Polonia to pikuś.
Odpowiedz cytując
madenn
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 03.06.2011, 12:55
Baczyński nigdy nie był dobrym graczem , nie ma czego żałować. Pieniądze okazały się najważniejsze i wybrał Polonie. Klub Kokosa bedzie miał nowego członka
Ostatnio edytowane przez madenn : 03.06.2011 o godz. 12:57.
Odpowiedz cytując
Kryniu
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 03.06.2011, 13:02
Baszczyńki w Polonii! Rozumiem i akceptuję ale jakoś dziwne uczucie kiedy człowiek który prowadził u nas doping będzie grać u jednego z rywali.
Odpowiedz cytując
jendrus
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 03.06.2011, 13:13
Z Baszczem było by jak z Żurawiem, Branco i kebabem zupełnie nie przydatni...W tym że żuraw i kebab nam mecze uratowali Wiec poruwanie raczej do branco co stawia go jeszcze w gorszej sytuacji. To że niby jest jakąś legendę oznacza że trzeba go do klubu sprowadzać za wszelką cenę.
A dokładnie jak mówią inni piłkarze to normalni ludzie wykonują prace zarabiają na rodzinę muszą ją utrzymać. Jak nic za dwa lub za rok będzie robił w c+ lub TVP
lks Termalica Bruk-Bet Nieciecza - legła W-wa 3:0
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Stary 03.06.2011, 13:17
@jendrus
Powinieneś zmienić forum, na wróżka.com może szukają niespełnionych talentów wróżbiarskich. Baszczu grał dobrze w Grecji więc nie wiem na jakiej podstawie wysnuwasz wnioski , że u nas by się nie sprawdził.
Odpowiedz cytując
farben
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 03.06.2011, 13:21
Żegnamy wielkiego Żurawia. Zobacz z nami, jak zmieniał się piłkarz Wisły [ZDJĘCIA]

http://www.krakow.naszemiasto.pl/art...-sie,id,t.html

Fajny tekst o siedmiu latach Żurawskiego w Wiśle. I sentymentalna galeria z całej kariery w naszych barwach. Dobrze byłoby, żeby po zakończeniu kariery wrócił znowu do Wisły.
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 03.06.2011, 13:47
farben napisał(a):Wyświetl post
Żegnamy wielkiego Żurawia. Zobacz z nami, jak zmieniał się piłkarz Wisły [ZDJĘCIA]

http://www.krakow.naszemiasto.pl/art...-sie,id,t.html

Fajny tekst o siedmiu latach Żurawskiego w Wiśle. I sentymentalna galeria z całej kariery w naszych barwach. Dobrze byłoby, żeby po zakończeniu kariery wrócił znowu do Wisły.
Jest tam tez napisane o co mu chodziło gdy mówił że kończy z Wisłą ale nie z Krakowem
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 03.06.2011, 13:52
Na Wisłę bluzga 3/4 ligi, najważniejsze że nie przeszedł do Cracovii, Lecha bądź Legii. Jest ok.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów