|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Może nie mam aż tak krytycznego zdania w stosunku do Baszcza jak dj_ibutti (w sumie poszedł do Dyskobolii, przecież to nie Polonia
), jednak Marcin tą decyzją stracił w moich oczach dość znacznie. Nie dlatego, że poszedł grać do innego polskiego klubu niż Wisła, tylko dlatego, że poszedł do Wojciechowskiego... Myślałęm, że ma chłop więcej oleju w głowie i nie będzie chciał nawet podjąć rozmowy z takim przygłupem jak Pan W.Proszę też Was o nie przesadzanie z takimi frazesami jak "musi zarobić na starość". Baszczu swoje już zarobił... Mógł zakończyć karierę w Ruchu, a potem spokojnie znaleźć dobrze płatną posadkę w Wiśle albo u Niebieskich. Wybrał jednak kasę Wojciechowskiego. Mam tylko nadzieję, że nie przekona się na własnej skórze do jakiego cyrku się wpakował bo chłopaka zawsze lubiłem. |
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
W dodatku Polonia to - o ile coś się nie zmieniło - zgoda naszej sąsiadki zza Błoń. Co innego, gdyby Baszczu przeszedł do takiego Zagłębia, gdzie też nieźle płacą. To jest klub kibicowi Wisły obojętny. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Pierwszy poważny minus dla Stana.
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Jaki minus ?
Baszczu jest po ciężkiej kontuzji, nawet przed kontuzją Rybus wkręcał go w ziemie, że aż żal było na to patrzeć. Zresztą Stan sam widział w jakiej formie jest Baszczu i czy może nam się przydać. To wszystko. Żeby nie było Baszczu kilka lat temu to piłkarz o 2 klasy lepszy niż Cikosz ale on ma 34 lata, na pozycji bocznego obrońcy motoryka to podstawa. Tak wiem może grać na stoperze jednak osobiście wierzę, w Jaliensa, on pokazał że potrafi wskoczyć na "international level", chociażby w meczu przeciwko Lechowi czy Jagielloni.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 03.06.2011 o godz. 09:43.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
250 tys euro dla podstarzałego i jakby nie patrzec troszke już schorowanego gracza? Ciesze się że Stan nie patrzy na niego w kontekście "zasłużonego" "cieszącego się powszechnym szacunkiem" gracza, tylko w miarę obiektywnie, pod kątem przydatności i relacji koszty/poziom sportowy. PLUS DLA STANA i SZACUN DLA BASZCZA. NIECH CIĄGNIE KASĘ OD HANDLARZA WOJCIECHOWSKIEGO.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Powodzenia Baszczu! Na stoperze jeszcze pogra sensownie z 2-3 lata, zarobi kasę, będzie zadowolony. Co miał zrobić dla Wisły to już zrobił, nie dorabiaj dj_ibutti ideologii do tego transferu.
![]()
Wisła Kraków & MUFC RULEZ.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2011
Offline |
|
|
O Baszczyńskim:
Flamengista: "masz 100% racji" Dobrze się czujesz moderatorze?
Ostatnio edytowane przez karas1983 : 03.06.2011 o godz. 09:58.
|
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Narzekamy, że w naszych klubach coraz mniej Polaków, że ceny horrendalne itd. a jak ktoś przenosi się z jednego do klubu do drugiego to jest jazda.
Dla mnie granicą nieprzekraczalną jest jedynie transfer, do Craxy. A Baszcza szkoda do takiego klubu ale to inna para kaloszy. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
co tu dużo pisać... Baszczu się po prostu zbłaźnił i tyle, do Discopolo żaden szanujący się człowiek, a tym bardziej piłkarz nie idzie...
![]()
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Koneser
Od: 07.2009
Offline |
|
Marcin poszedł przede wszystkim tam gdzie go chcieli. Wisła nie chciała go to miał nie skorzystać z dobrego kontraktu w Polonii? No ludzie. Piłka to przede wszystkim pieniądze i tym się w pierwszej kolejności kierują piłkarze. Rozumiem, gdyby przeszedł do KSC lub CWKS LW to byłby smród, ale KSP? Dla mnie to taka Odra z bogatym właścicielem. Marny stadion, mało kibiców, bez przyszłości... |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
Jakby nie patrzeć to Baszczu poszedł do klubu, który w przyszłym sezonie jest jednym z faworytów rozgrywek. Jakieś buki już maja kursy na przyszły sezon i Polonia jest 2 za Wisłą. Może On nie chciał iść do Zagłębia gdzie tez dobrze płacą i grac o środek tabli? Tylko chciał grac o pudlu? A żeby grac o pudło to miał do wyboru Wisłę, Lecha, Legie, Polonie i może Śląsk.Wojciechowski robi akcje, to wszyscy wiedza, ale jakby spojrzeć na ostatnia rundę to ta Polonia nie gra źle i nieźle punktuje. Wiec z sportowego punktu widzenia Baszczu wybrał bardzo dobrze.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
Ja Baszcza lubiłem i dalej lubię, bo to był piłkarz niewiarygodnie charakterny i oddany Wiśle. Ale.. Jestem przesądny i uważam Baszcza za takiego piłkarza, który przynosi pecha w el.LM. W tym przekonaniu utwierdził mnie mecz z PAO, kiedy Baszczyńskiego zabrakło na boisku i Kuba grał na prawej obronie.. Wygrany 3:1.. Ja nie będę płakał, że Marcin nie podpisał z nami, ale też nie będę płakał, że podpisał z Dysco. Szkoda tylko, że to zgoda żydów, ale nie ukrywajmy Marcin robi to dla pieniędzy. I zejdźcie z niego ....a. BASZCZU Z NAMI, Z KIBICAMI! ![]()
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly
Listen fucking stars - you're breaking our hearts!! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Otóż to, ja bym upatrywał winy zarządu i dyrektora sportowego, a w mniejszym stopniu Marcina. Baszczu to nie Peszko, dla 10 tyś Euro by nie zniszczył tego kapitału na który pracował latami w Wiśle. Marcinowi najwyraźniej bardzo zależało na powrocie do Polski, jestem przekonany, że gdyby dostał jakikolwiek sygnał z Wisły, że jest nam potrzebny, to zgodziłby się na sporo niższy kontrakt niż dostanie od Wojciechowskiego. Ale cóż, wolimy interesować się jakimiś Dawidowskimi czy innymi Lamerami :/
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
a drugi za to, że Malaga go uprzedziła...
Ludzie, ogarnijcie sie |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Dobra, przyznaje poniosły mnie wczoraj emocje. Przesadziłem z niektórymi tekstami i przepraszam. Wynikało to z mojego bardzo osobistego stosunku do "Dżumy Stolicy" i nie mniej osobistego do Baszcza, którego zawsze miałem za wzór, legendę piłkarza. Mam tylko nadzieję, że Marcin nie zapomni o Wiśle, czy nawet Ruchu i nie będzie deklarował przywiązania do Dyskopolo. Macie rację, musi zarobić pieniądze, a w Grecji obawiał się o zdrowie rodziny. Po głębszym przemyśleniu to rozumiem.
![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
|
I tak kończą legendy.
![]() |
|
|
|
Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
A co ten Baszczu miał zrobić, karierę zakończyć
![]()
WPR
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Akurat w RvN w najmniejszym stopniu nie wierzyłem , więc trafiłeś kulą w płot. W zeszłym okienku nie narzekałem na Stana , nawet gdy na forum panował lament po braciach (ja uważałem to za dobry ruch) , więc nie broń mi w tym trochu pomarudzić ;-) tym bardziej , że pretensje są uzasadnione, bo Baszczu zarówno pod względem piłkarskim jak i mentalnym byłby świetnym transferem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Baszczu dostał po prostu dobrą propozycję dorobienia do emerytury bez konieczności wyjeżdżania z kraju. Też mi się to nie podoba, że będzie grywał w zespole, gdzie na trybunach bluzgają Wisłę. Ale skoro w Grecji było nieciekawie dla rodziny, a tu ma szanse dograć do emerytury....
Ostatnio edytowane przez buczo1985 : 03.06.2011 o godz. 11:36.
![]()
What's new?
|
|
|
|
Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Wisle baszczu sportowo by nic nie dal. Chcial zostac w Polsce, Polonia dala dobra oferte, klub z ambicjami to sie Baszczu zdecydowal.
Mysle, ze i tak w jego sercu bedzie zawsze Wisla. A moze warszawa mu odpowiada bo przymierza sie na eksperta do c+ ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Pytanie czy w Wiśle uznali Baszcza za słabego piłkarza, bo maja lepsze kandydatury, czy po prostu zaproponowali mu za niskie zarobki w stosunku do tych jakie oczekiwał.
![]()
Milczenie to nuda głupca i myśl mędrca.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
E tam. Niech robi co chce. Kiedyś grał u nas, teraz będzie grał w Polonii. Futbol to jest biznes.
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Baszczu z nami kibicami! Polonia Warszawa to nic takiego, bez spinki panowie! To, że nas nie lubią to mało istotne. Większość klubów nas obraża i i tyle. Legia, Craxa czy Lech są niewybaczalne, ale Polonia to pikuś.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
|
Baczyński nigdy nie był dobrym graczem , nie ma czego żałować. Pieniądze okazały się najważniejsze i wybrał Polonie. Klub Kokosa bedzie miał nowego członka
![]()
Ostatnio edytowane przez madenn : 03.06.2011 o godz. 12:57.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Baszczyńki w Polonii! Rozumiem i akceptuję ale jakoś dziwne uczucie kiedy człowiek który prowadził u nas doping będzie grać u jednego z rywali.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Z Baszczem było by jak z Żurawiem, Branco i kebabem zupełnie nie przydatni...W tym że żuraw i kebab nam mecze uratowali
Wiec poruwanie raczej do branco co stawia go jeszcze w gorszej sytuacji. To że niby jest jakąś legendę oznacza że trzeba go do klubu sprowadzać za wszelką cenę. A dokładnie jak mówią inni piłkarze to normalni ludzie wykonują prace zarabiają na rodzinę muszą ją utrzymać. Jak nic za dwa lub za rok będzie robił w c+ lub TVP ![]() ![]() lks Termalica Bruk-Bet Nieciecza - legła W-wa 3:0 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
@jendrus
Powinieneś zmienić forum, na wróżka.com może szukają niespełnionych talentów wróżbiarskich. Baszczu grał dobrze w Grecji więc nie wiem na jakiej podstawie wysnuwasz wnioski , że u nas by się nie sprawdził. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2009
Offline |
|
|
Żegnamy wielkiego Żurawia. Zobacz z nami, jak zmieniał się piłkarz Wisły [ZDJĘCIA]
http://www.krakow.naszemiasto.pl/art...-sie,id,t.html Fajny tekst o siedmiu latach Żurawskiego w Wiśle. I sentymentalna galeria z całej kariery w naszych barwach. Dobrze byłoby, żeby po zakończeniu kariery wrócił znowu do Wisły. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Na Wisłę bluzga 3/4 ligi, najważniejsze że nie przeszedł do Cracovii, Lecha bądź Legii. Jest ok.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|