|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy masz ochote kopac jeszcze w tym roku | |||
| Tak bardzo chetnie (Liga rzadzi Liga radzi Liga nigdy Cie nie zdradzi) |
|
490 | 57,11% |
| Prawdopodobnie tak, ale jeszcze nie wiem na 100% |
|
94 | 10,96% |
| Wolalbym nie, chyba ze pod partyjnym przymusem |
|
36 | 4,20% |
| Nie ma ch.... wole wpierdalac karpia |
|
181 | 21,10% |
| Decyzje zostawiam innym i dostosuje sie do niej |
|
57 | 6,64% |
| Głosujących: 858. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Mały jak Mały, ale on chociaż zapierdziela dość porządnie na boisku.
|
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Biorąc pod uwagę klasę rywala, nawet rezerwowy skład nas nie usprawiedliwia. Oglądam od 60 minuty, a nasz przeciwnik miał 2 setki.
Sandomierski ponoć wcześniej bronił nieźle, ale parę minut temu zaliczył "cabajadę". Fizycznie wyglądają tragicznie - na tle Mołdawian. Czego innego się spodziewać, skoro to ligowcy z Polski więc dopiero co rozpoczęli przygotowania. Dlatego pytam - jaki sens tego sparingu?
Uważam, że kibicom reprezentacji, którzy przybyli na ten mecz i dopingowali kadrę należy się w dowód uznania Krzyż Walecznych. Trzeba mieć cojones, żeby wytrzymać to przez 90 minut, jeszcze do tego na żywo.
Ostatnio edytowane przez flamengista : 06.02.2011 o godz. 22:31.
![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Koneser
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Słyszałem, że w drużynie Mołdawii zagrał pierwszy garnitur.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Niechaj ten mecz będzie pozdrowieniem dla tych których irytuje to że Wisła nie inwestuje dużych sum w polskich "piłkarzy"...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
Mecz prawdy to będzie w środę, dziś to ciężko nazwać sparingiem nawet. Zobaczymy jak wypadniemy na tle Norwegii.
![]() W naszych sercach nie ma litości.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Faktycznie, dochodzę do wniosku że jeden z polityków (nazwiska nie pamiętam) miał rację.
Może powinniśmy zlicytować nasze miejsce na Euro 2012 a pieniądze z aukcji przekazać na biedne dzieci w Afryce. Wreszcie o naszej kadrze będzie się pisało dobrze na świecie, a i sukces jakiś odniesiemy. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Oglądałem pierwszą połowę, bo więcej się nie dało. Dziwi mnie, że....Cracovia nie kreuje na lidera Suvorowa, który na tle naszych ligowców naprawdę się wyróżniał. Poza tym zastanawiam się jaki jest cel takiego spotkania ? Po co rozgrywać takich mecz jak 95% dzisiaj grających nie ma nawet cienia szansy na to, ze się rozwiną do przyzwoitego poziomu i po co TVP to pokazuje jak to daje zupełnie odwrotny efekt - ludzie się coraz bardziej wk na kadrę.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Moim zdaniem naprawdę dobrze zagrał lubiński duet czyli Plizga i Pawłowski no i Celeban nieźle (zdecydowanie lepszy od Wojtkowiaka) wszystkim mozna dać szansę w jakimś poważnym meczu. Za to boki obrony dzisiaj to była jakaś masakra do tego Borysiuk grający do najbliższego...
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2010
Offline |
|
|
Nie widzę najmniejszego sensu rozgrywać takiego typu meczy.. Po za tym do tej pory myślałem że co jak co ale z Mołdawią to powinniśmy sobie poradzić z palcem w d.pie, a tu? Szkoda gadać.. Gdyby nie ich świetny bramkarz mielibyśmy efektowne 0-0 ....
Po tym "meczu" mam jedną konkluzje: muszę ku.wa kupić nowy telewizor.... Cały czas grali w zwolnionym tempie:/
Ostatnio edytowane przez przemo : 06.02.2011 o godz. 22:54.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
![]() Ty sam Boże jakoś jest zawsze sprawiedliwy,
Ty wyniszcz aż do szczętu ten naród złośliwy. Dla dobra wszystkich - i białych, i kolorowych - rozdział cywilizacyjno-kulturowy musi zostać zachowany, a każdy winien żyć tam, gdzie umieściła go ręka Najwyższego. |
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
Najlepsze wrazenie zrobil na mnie :
1) Sedzia 2) Kibic wykrzykujacy "Monika ( albo jakies inne imie ) Ty k***". Reszta to totalna kpina. PS: Musze dodac ze osoba ktora przyczepila sie do Borysiuka powinna przypomniec sobie pierwsze "swiatowej klasy" zagranie niejakiego Wilka ![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Co tu duzo mowic...ja wytrzymalem 30 minut pierwszej polowy i ostatnie 20. Pilkarze, ktorych dzisiaj widzielismy, nie powinni przywdziewac koszulek naszej reprezentacji, bo poprostu ich poziom nie uprawnia do tego. Smuda juz chyba z kazdego Polaka grajacego w ekstraklasie zrobil kadrowicza, jakas parodia.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Czyli dobrze, że przestałem, te 45 minut lepiej wykorzystałem.
![]() U mnie ktoś coś podobnego sprajem na bloku nabazgrał. Ciekawe, czy to ta sama? OK, ale to, że inni tez byli słabi w niczym nie polepsza gry Ariela (który jest drwalem i boiskowych chamem, tak BTW). Tu się nie ma o co kłócić, lepiej udawać że to nie nasi piłkarze tam grali.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 07.02.2011 o godz. 07:14.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
||
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Takie marne widowisko jak marny przeciwnik. W kolejnym meczu na pewno zagra od 1 minuty Wojtek Szczesny bo Tyton odniosł kontuzje przed meczem ligowym i na zgrupowanie raczej nie pojedzie. Dobrze, ze to 1-0 było przynajmniej.
|
|
|
|
Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
Załosne widowisko, zalosni pilkarze, zalosna reprezentacja. NIGDY WIECEJ TAKICH MECZY I TAKICH REPREZENTANTÓW! Wole juz ogladać mecze A klasy, gdyż tam przynajmniej widać zaangażowanie, walke
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
dobrze, że od 60 minuty nie byłem już w stanie oglądać %%%
![]()
! LECHIA GDAŃSK & WISŁA KRAKÓW !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Trochę się przesadnie oburzacie moim zdaniem. To nie była nawet Reprezentacja B, to była w większości Reprezentacja C, czyli goście z których większość jeżeli założy koszulkę reprezentacji w oficjalnym meczu, to najwcześniej w eliminacjach do MŚ wchodząc z ławki, przy "sprzyjających" okolicznościach. Dodam jeszcze, że ta Reprezentacja C grała po raz pierwszy w takim składzie. Mnie tam jakoś szczególnie to nie przeszkadza, że nasze rezerwy rezerw pokonały Mołdawię.
Jeżeli Smuda chce paru potencjalnych reprezentantów na przyszłość ogrywać w meczach międzynarodowych, to akurat za to jedno czepiać się go nie będę. ![]()
Legionista
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Ok, masz rację. Tylko pytanie czy w kontekście zbliżających się mistrzostw Europy, na których z racji tego, że jesteśmy gospodarzem, wypadałoby się przynajmniej nie ośmieszyć całkowicie, rozsądne jest organizowanie takich meczy o pietruchę dla składu C? Nie lepiej byłoby postarać się o trochę sensowniejszego rywala i zgrywać skład, który będzie na Europ +/- kadrą A?
![]() ![]()
Tylko jeden klub kocham aż po grób!
__________________________________________________ Lubisz dobrą fantastykę? Jeśli tak, to zapraszam na moją stronę: https://www.patreon.com/ArturPlatek |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Cytat:
![]()
Legionista
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
Druga sprawa to czy organizacja przed EURO meczy kadry C ma sens. Zawsze ktoś mógł się pokazać z dobrej strony i przez to w przyszłości zasłużyć na grę na EURO. Uważam jednak że Smuda powinien dać spokój w tym meczu zawodnikom Lecha, którzy przygotowują się do ważnego meczu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Takich spotkań kadr B i C powinno być kilkanaście w ciągu roku, aby chłopaki mogły się ogrywać. Dziwię się, że pojawiają się głosy o tym po co grali wczorajsze spotkanie. Jak wszyscy wiemy z naszej kadry zrobił się prywatny folwark Smudy i mamy to co mamy. Kraje słabe piłkarsko do jakich zalicza się Polska powinny wzorować się na kadrze Grecji, która nie mając wybitnych piłkarzy postawiła na ciężką pracę i organizowano co kilka tygodni zgrupowania kadry. W każdym możliwym wolnym terminie powinno się to robić z naszą kadrą. Dwa-trzy dni zgrupowania i mecz z krajowym składzie, bo oczywistą sprawą jest to, że piłkarze zza granicy nie przyjadą.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A może dobry byłby temat z serii 'Gdybym był trenerem' o reprezentacji Polski ? Tam mielibyśmy większe pole manewru co do zawodników .
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Szczęsny - Piszczek, Wojtkowiak, (Perquis), Boenisch - Matuszczyk, Murawski - Błaszczykowski, Mierzejewski, Obraniak - Lewandowski.
Fabiański - Wasilewski, Głowacki, Augustyn, Sadlok - Bandrowski, Dudka - Peszko, Cywka, Grosicki - Jeleń Tytoń - Rzeźniczak/M.Kowalczyk, Jodłowiec, Glik, Wołąkiewicz - Gol, Borysiuk - Kupisz, Majewski, Smolarek - Brożek Tak pi razy oko trzy nasze pierwsze garnitury. Tak naprawdę z wczorajszego meczu to póki co tylko Wojtkowiak ma szansę na pierwsza jedenastkę, a o załapanie się do szerokiej kadry na E2012 walczą jeszcze prawdopodobnie Rzeźniczak, Wołąkiewicz, Gol, Borysiuk. Reszta jest właściwie bez szans, stąd taki sparing w tym okresie czasu jest bez sensu. Zrozumiałbym jeszcze taki mecz w czerwcu, kiedy przegląd formy ligowców byłby dużo lepszy niż teraz, bo w tym momencie kilku piłkarzy z tej kadry poszło do Turcji, na kilku z Polonii Smuda się sfochował, z Lecha nie było wszystkich (a trzeba przyznać że w obu tych klubach są najlepsi polscy ligowcy) i wyszło na to, że grała tam nasza kadra D, wsparta kilkoma z kadry C. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Przynajmniej widać jaki jest poziom polskich "ligowców". I niech mi ktoś powie, że chce mieć w Wiśle Polaków na tym poziomie zamiast lepszych obcokrajowców.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Sandomierski - Golański, Wojtkowiak, Jodłowiec, Sadlok - Bandrowski, Murawski - Kupisz, Mierzejewski, Smolarek - Sobiech. Golański może trochę na kredyt i póki co być może tylko w mojej opinii, ale fakty są takie, że do Korony przyszedł po sezonie w którym był podstawowym zawodnikiem Steauy, z doświadczeniem gry w LM, gdzie chciano przedłużyć z nim kontrakt. Jesienią grał właściwie bez przepracowanego okresu przygotowawczego, stąd liczę, że na wiosnę będzie wyglądał dużo lepiej.
Ostatnio edytowane przez rw88 : 07.02.2011 o godz. 13:22.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Powiem brutalnie - nic mnie nie obchodzi jak gra reprezentacja, kto tam aktualnie kopie się po czole, tudzież komu wyszedł "strzał życia" w środek bramki, tylko że akuratnie bramkarz był myślami przy wieczornych melanżach i wpadło.
Polecam taką samą postawę kibicom Wisły. Tak jak z TVNem - nie oglądam. W żadnym wypadku nie chodzić na mecze reprezentacji, każda złotówka dana PZPN-owi to gwoździk do trumny z napisem "polski futbol". Poza tym jak można podniecać się czy zagra Plizga, Pawłowski, Nowak czy Kikut? Kim oni ....a są? Z całością współgra półgówkowaty trener bez matury, elementarnej znajomości języków obcych z zerowym obyciem międzynarodowym, od którego chamstwem i przaśnością bije na kilometr. Telewizja publiczna nie powinna emitować takiego gówna, jak to wczoraj - oceniam po komentarzach bo sam nie oglądałem. Prasa nie powinna pisać o nowych pomysłach Dyzmy, sprowadzaniu Perquisów, Arboledów czy innych obocokrajowców do reprezentacji. Niech sobie grają, kogo to obchodzi. Ciszej nad tą trumną. ![]()
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly
Listen fucking stars - you're breaking our hearts!! |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|