The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy masz ochote kopac jeszcze w tym roku
Tak bardzo chetnie (Liga rzadzi Liga radzi Liga nigdy Cie nie zdradzi) 490 57,11%
Prawdopodobnie tak, ale jeszcze nie wiem na 100% 94 10,96%
Wolalbym nie, chyba ze pod partyjnym przymusem 36 4,20%
Nie ma ch.... wole wpierdalac karpia 181 21,10%
Decyzje zostawiam innym i dostosuje sie do niej 57 6,64%
Głosujących: 858. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
krowczax
Senior Member

Od: 08.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.02.2011, 22:15
Mały jak Mały, ale on chociaż zapierdziela dość porządnie na boisku.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 06.02.2011, 22:24
Biorąc pod uwagę klasę rywala, nawet rezerwowy skład nas nie usprawiedliwia. Oglądam od 60 minuty, a nasz przeciwnik miał 2 setki.

Sandomierski ponoć wcześniej bronił nieźle, ale parę minut temu zaliczył "cabajadę".

Fizycznie wyglądają tragicznie - na tle Mołdawian. Czego innego się spodziewać, skoro to ligowcy z Polski więc dopiero co rozpoczęli przygotowania. Dlatego pytam - jaki sens tego sparingu?

rw88 napisał(a):Wyświetl post
Zależy co kogo ciekawi i jak się do stwierdzenia "ciekawy" podchodzi. I tak np. mi osobiście wisi, czy wygra Real z Barceloną, czy odwrotnie, bo każda z tych drużyn jest mi sentymentalnie totalnie obojętna (wszelkie kibicowanie "na odległość" jest dla mnie farsą), ale też samą grę obu tych drużyn ogląda się oczywiście z przyjemnością dla oka. Natomiast dziś piłkarsko mecz pewnie będzie, jaki będzie, ale wynik i gra naszego zaplecza na tle przeciętnej europejskiej drużyny (w rozumieniu nie należącej do średniaków typu Węgry czy Finlandia, ale również nie do słabeuszy) jest dla mnie czymś ciekawym.
Nie ukrywam - podziwiam Cię. Jest to co prawda podziw podobny do tego, który czuję dla rekordzisty guinessa w układaniu piramid z kubeczków plastikowych na czas (czyli na zasadzie: zajebiście, ale czemu na to tracisz czas?), ale za to szczery.

Uważam, że kibicom reprezentacji, którzy przybyli na ten mecz i dopingowali kadrę należy się w dowód uznania Krzyż Walecznych. Trzeba mieć cojones, żeby wytrzymać to przez 90 minut, jeszcze do tego na żywo.
Ostatnio edytowane przez flamengista : 06.02.2011 o godz. 22:31.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 06.02.2011, 22:28
Słyszałem, że w drużynie Mołdawii zagrał pierwszy garnitur.
Odpowiedz cytując
Syn Kangura z 1984
Senior Member

Stary 06.02.2011, 22:30
Niechaj ten mecz będzie pozdrowieniem dla tych których irytuje to że Wisła nie inwestuje dużych sum w polskich "piłkarzy"...
Odpowiedz cytując
fond
Senior Member

Stary 06.02.2011, 22:32
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Dlatego pytam - jaki sens tego sparingu?
Taki sam jak sens naszego udziału w Euro 2012
Odpowiedz cytując
John1906
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 06.02.2011, 22:37
Mecz prawdy to będzie w środę, dziś to ciężko nazwać sparingiem nawet. Zobaczymy jak wypadniemy na tle Norwegii.
W naszych sercach nie ma litości.
Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 06.02.2011, 22:39
Blaszczu16 napisał(a):Wyświetl post
Słyszałem, że w drużynie Mołdawii zagrał pierwszy garnitur.
Myślę, że w ten sposób Smuda pokazał już wszystkim, że jego gówniażerię stać na wygraną grupy.

A Bielsa jest wolny...
Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 06.02.2011, 22:40
Nie ukrywam - podziwiam Cię. Jest to co prawda podziw podobny do tego, który czuję dla rekordzisty guinessa w układaniu piramid z kubeczków plastikowych na czas (czyli na zasadzie: zajebiście, ale czemu na to tracisz czas?), ale za to szczery.

Uważam, że kibicom reprezentacji, którzy przybyli na ten mecz i dopingowali kadrę należy się w dowód uznania Krzyż Walecznych. Trzeba mieć cojones, żeby wytrzymać to przez 90 minut, jeszcze do tego na żywo.
No to w takim razie podziw możesz sobie darować, bo jednak gdzieś koło 75 minuty powiedziałem temu pas. Jeszcze jak pierwsza połowa wyglądała jakkolwiek znośnie, to w drugiej to była masakra, sądzę, że 11 maratończyków zagrałoby na podobnym poziomie co nasi kopacze w drugich 45 minutach. Zgadzam się więc, sparing bez sensu, za dużo przypadkowych grajków dziś było u nas żeby można było ten mecz uznać za wartościowy, termin też nietrafiony. Cieszy tylko wynik.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 06.02.2011, 22:40
fond napisał(a):Wyświetl post
Taki sam jak sens naszego udziału w Euro 2012
Faktycznie, dochodzę do wniosku że jeden z polityków (nazwiska nie pamiętam) miał rację.

Może powinniśmy zlicytować nasze miejsce na Euro 2012 a pieniądze z aukcji przekazać na biedne dzieci w Afryce. Wreszcie o naszej kadrze będzie się pisało dobrze na świecie, a i sukces jakiś odniesiemy.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 06.02.2011, 22:42
Oglądałem pierwszą połowę, bo więcej się nie dało. Dziwi mnie, że....Cracovia nie kreuje na lidera Suvorowa, który na tle naszych ligowców naprawdę się wyróżniał. Poza tym zastanawiam się jaki jest cel takiego spotkania ? Po co rozgrywać takich mecz jak 95% dzisiaj grających nie ma nawet cienia szansy na to, ze się rozwiną do przyzwoitego poziomu i po co TVP to pokazuje jak to daje zupełnie odwrotny efekt - ludzie się coraz bardziej wk na kadrę.
Odpowiedz cytując
Mishau
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 06.02.2011, 22:49
Moim zdaniem naprawdę dobrze zagrał lubiński duet czyli Plizga i Pawłowski no i Celeban nieźle (zdecydowanie lepszy od Wojtkowiaka) wszystkim mozna dać szansę w jakimś poważnym meczu. Za to boki obrony dzisiaj to była jakaś masakra do tego Borysiuk grający do najbliższego...
Odpowiedz cytując
przemo
Senior Member

Od: 10.2010

Stary 06.02.2011, 22:52
Nie widzę najmniejszego sensu rozgrywać takiego typu meczy.. Po za tym do tej pory myślałem że co jak co ale z Mołdawią to powinniśmy sobie poradzić z palcem w d.pie, a tu? Szkoda gadać.. Gdyby nie ich świetny bramkarz mielibyśmy efektowne 0-0 ....

Po tym "meczu" mam jedną konkluzje: muszę ku.wa kupić nowy telewizor.... Cały czas grali w zwolnionym tempie:/
Ostatnio edytowane przez przemo : 06.02.2011 o godz. 22:54.
Odpowiedz cytując
ponury
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 06.02.2011, 23:00
Faktycznie, dochodzę do wniosku że jeden z polityków (nazwiska nie pamiętam) miał rację.

Może powinniśmy zlicytować nasze miejsce na Euro 2012 a pieniądze z aukcji przekazać na biedne dzieci w Afryce. Wreszcie o naszej kadrze będzie się pisało dobrze na świecie, a i sukces jakiś odniesiemy.
Nie dawajmy im pieniędzy, bo sobie studnie wybudują i w rezultacie wszystko przepiją, tylko znajdźmy jakichś ludojadów i wyślijmy im naszą kadrę.
Ty sam Boże jakoś jest zawsze sprawiedliwy,
Ty wyniszcz aż do szczętu ten naród złośliwy.

Dla dobra wszystkich - i białych, i kolorowych - rozdział cywilizacyjno-kulturowy musi zostać zachowany, a każdy winien żyć tam, gdzie umieściła go ręka Najwyższego.
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 06.02.2011, 23:01
Najlepsze wrazenie zrobil na mnie :

1) Sedzia
2) Kibic wykrzykujacy "Monika ( albo jakies inne imie ) Ty k***".

Reszta to totalna kpina.

PS: Musze dodac ze osoba ktora przyczepila sie do Borysiuka powinna przypomniec sobie pierwsze "swiatowej klasy" zagranie niejakiego Wilka

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 06.02.2011, 23:32
Co tu duzo mowic...ja wytrzymalem 30 minut pierwszej polowy i ostatnie 20. Pilkarze, ktorych dzisiaj widzielismy, nie powinni przywdziewac koszulek naszej reprezentacji, bo poprostu ich poziom nie uprawnia do tego. Smuda juz chyba z kazdego Polaka grajacego w ekstraklasie zrobil kadrowicza, jakas parodia.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 06.02.2011, 23:50
Biorąc pod uwagę klasę rywala, nawet rezerwowy skład nas nie usprawiedliwia. Oglądam od 60 minuty, a nasz przeciwnik miał 2 setki.
Przestałem oglądać, wchodzę na forum i... Wystraszyłem się że przegraliśmy.
Czyli dobrze, że przestałem, te 45 minut lepiej wykorzystałem.

For_FuN_ napisał(a):Wyświetl post
Co tu duzo mowic...ja wytrzymalem 30 minut pierwszej polowy i ostatnie 20. Pilkarze, ktorych dzisiaj widzielismy, nie powinni przywdziewac koszulek naszej reprezentacji, bo poprostu ich poziom nie uprawnia do tego. Smuda juz chyba z kazdego Polaka grajacego w ekstraklasie zrobil kadrowicza, jakas parodia.
Do 2012 zdąży jeszcze z połowy obcokrajowców. To dopiero będzie parodia...

kreseq napisał(a):Wyświetl post
2) Kibic wykrzykujacy "Monika ( albo jakies inne imie ) Ty k***".
U mnie ktoś coś podobnego sprajem na bloku nabazgrał. Ciekawe, czy to ta sama?

kreseq napisał(a):Wyświetl post
PS: Musze dodac ze osoba ktora przyczepila sie do Borysiuka powinna przypomniec sobie pierwsze "swiatowej klasy" zagranie niejakiego Wilka
OK, ale to, że inni tez byli słabi w niczym nie polepsza gry Ariela (który jest drwalem i boiskowych chamem, tak BTW). Tu się nie ma o co kłócić, lepiej udawać że to nie nasi piłkarze tam grali.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 07.02.2011 o godz. 07:14.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Przemas
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 07.02.2011, 00:51
For_FuN_ napisał(a):Wyświetl post
Smuda juz chyba z kazdego Polaka grajacego w ekstraklasie zrobil kadrowicza, jakas parodia.
dokładnie. A potem menadżerowie tych grajków będą podbijać ceny i zarobki swoich klientów bo przecież 'reprezentant'. Śmiech na sali co ten Smuda wyrabia.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 07.02.2011, 08:28
Takie marne widowisko jak marny przeciwnik. W kolejnym meczu na pewno zagra od 1 minuty Wojtek Szczesny bo Tyton odniosł kontuzje przed meczem ligowym i na zgrupowanie raczej nie pojedzie. Dobrze, ze to 1-0 było przynajmniej.
Odpowiedz cytując
WCracow
Member

Od: 11.2010

Stary 07.02.2011, 11:07
Załosne widowisko, zalosni pilkarze, zalosna reprezentacja. NIGDY WIECEJ TAKICH MECZY I TAKICH REPREZENTANTÓW! Wole juz ogladać mecze A klasy, gdyż tam przynajmniej widać zaangażowanie, walke
Odpowiedz cytując
wanciak86
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 07.02.2011, 11:13
dobrze, że od 60 minuty nie byłem już w stanie oglądać %%%
! LECHIA GDAŃSK & WISŁA KRAKÓW !
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 07.02.2011, 11:13
Trochę się przesadnie oburzacie moim zdaniem. To nie była nawet Reprezentacja B, to była w większości Reprezentacja C, czyli goście z których większość jeżeli założy koszulkę reprezentacji w oficjalnym meczu, to najwcześniej w eliminacjach do MŚ wchodząc z ławki, przy "sprzyjających" okolicznościach. Dodam jeszcze, że ta Reprezentacja C grała po raz pierwszy w takim składzie. Mnie tam jakoś szczególnie to nie przeszkadza, że nasze rezerwy rezerw pokonały Mołdawię.

Jeżeli Smuda chce paru potencjalnych reprezentantów na przyszłość ogrywać w meczach międzynarodowych, to akurat za to jedno czepiać się go nie będę.
Legionista
Odpowiedz cytując
Ar222
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 07.02.2011, 11:36
Ok, masz rację. Tylko pytanie czy w kontekście zbliżających się mistrzostw Europy, na których z racji tego, że jesteśmy gospodarzem, wypadałoby się przynajmniej nie ośmieszyć całkowicie, rozsądne jest organizowanie takich meczy o pietruchę dla składu C? Nie lepiej byłoby postarać się o trochę sensowniejszego rywala i zgrywać skład, który będzie na Europ +/- kadrą A?
Tylko jeden klub kocham aż po grób!
Sartre
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 07.02.2011, 11:48
Cytat:
Nie lepiej byłoby postarać się o trochę sensowniejszego rywala i zgrywać skład, który będzie na Europ +/- kadrą A?
Zapraszam pojutrze na mecz z Norwegią.
Legionista
Odpowiedz cytując
lukaszsz86
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 07.02.2011, 11:55
Ar222 napisał(a):Wyświetl post
Nie lepiej byłoby postarać się o trochę sensowniejszego rywala i zgrywać skład, który będzie na Europ +/- kadrą A?
Pewnie że było by lepiej tylko żaden klub nie puścił by zawodników z naszej kadry A na mecz poza terminem FIFA bo w tym czasie grali oni mecze ligowe.
Druga sprawa to czy organizacja przed EURO meczy kadry C ma sens. Zawsze ktoś mógł się pokazać z dobrej strony i przez to w przyszłości zasłużyć na grę na EURO. Uważam jednak że Smuda powinien dać spokój w tym meczu zawodnikom Lecha, którzy przygotowują się do ważnego meczu.
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 07.02.2011, 12:15
Takich spotkań kadr B i C powinno być kilkanaście w ciągu roku, aby chłopaki mogły się ogrywać. Dziwię się, że pojawiają się głosy o tym po co grali wczorajsze spotkanie. Jak wszyscy wiemy z naszej kadry zrobił się prywatny folwark Smudy i mamy to co mamy. Kraje słabe piłkarsko do jakich zalicza się Polska powinny wzorować się na kadrze Grecji, która nie mając wybitnych piłkarzy postawiła na ciężką pracę i organizowano co kilka tygodni zgrupowania kadry. W każdym możliwym wolnym terminie powinno się to robić z naszą kadrą. Dwa-trzy dni zgrupowania i mecz z krajowym składzie, bo oczywistą sprawą jest to, że piłkarze zza granicy nie przyjadą.
Odpowiedz cytując
krowczax
Senior Member

Stary 07.02.2011, 12:25
A może dobry byłby temat z serii 'Gdybym był trenerem' o reprezentacji Polski ? Tam mielibyśmy większe pole manewru co do zawodników .
Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Stary 07.02.2011, 13:12
Szczęsny - Piszczek, Wojtkowiak, (Perquis), Boenisch - Matuszczyk, Murawski - Błaszczykowski, Mierzejewski, Obraniak - Lewandowski.

Fabiański - Wasilewski, Głowacki, Augustyn, Sadlok - Bandrowski, Dudka - Peszko, Cywka, Grosicki - Jeleń

Tytoń - Rzeźniczak/M.Kowalczyk, Jodłowiec, Glik, Wołąkiewicz - Gol, Borysiuk - Kupisz, Majewski, Smolarek - Brożek

Tak pi razy oko trzy nasze pierwsze garnitury. Tak naprawdę z wczorajszego meczu to póki co tylko Wojtkowiak ma szansę na pierwsza jedenastkę, a o załapanie się do szerokiej kadry na E2012 walczą jeszcze prawdopodobnie Rzeźniczak, Wołąkiewicz, Gol, Borysiuk. Reszta jest właściwie bez szans, stąd taki sparing w tym okresie czasu jest bez sensu. Zrozumiałbym jeszcze taki mecz w czerwcu, kiedy przegląd formy ligowców byłby dużo lepszy niż teraz, bo w tym momencie kilku piłkarzy z tej kadry poszło do Turcji, na kilku z Polonii Smuda się sfochował, z Lecha nie było wszystkich (a trzeba przyznać że w obu tych klubach są najlepsi polscy ligowcy) i wyszło na to, że grała tam nasza kadra D, wsparta kilkoma z kadry C.
Odpowiedz cytując
gypsy
Senior Member

Stary 07.02.2011, 13:12
Przynajmniej widać jaki jest poziom polskich "ligowców". I niech mi ktoś powie, że chce mieć w Wiśle Polaków na tym poziomie zamiast lepszych obcokrajowców.
Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Stary 07.02.2011, 13:18
gypsy napisał(a):Wyświetl post
Przynajmniej widać jaki jest poziom polskich "ligowców". I niech mi ktoś powie, że chce mieć w Wiśle Polaków na tym poziomie zamiast lepszych obcokrajowców.
Niby można się z tym zgodzić, z drugiej strony pierwsze składy Holendrów czy Węgrów podobnie męczyli się z tą samą, niemal identyczną jedenastką Mołdawii w meczach o punkty, a Finlandia wtopiła 0:2. A przecież trudno powiedzieć, że u nas zagrała choćby najlepsza jedenastka ligowców. I to w sytuacji gdy pierwsza kadra jest w większości oparta na zawodnikach z lig zagranicznych. Najsilniejsza kadra ligowców aktualnie wyglądałaby następująco (grający wczoraj pogrubieni):

Sandomierski - Golański, Wojtkowiak, Jodłowiec, Sadlok - Bandrowski, Murawski - Kupisz, Mierzejewski, Smolarek - Sobiech.

Golański może trochę na kredyt i póki co być może tylko w mojej opinii, ale fakty są takie, że do Korony przyszedł po sezonie w którym był podstawowym zawodnikiem Steauy, z doświadczeniem gry w LM, gdzie chciano przedłużyć z nim kontrakt. Jesienią grał właściwie bez przepracowanego okresu przygotowawczego, stąd liczę, że na wiosnę będzie wyglądał dużo lepiej.
Ostatnio edytowane przez rw88 : 07.02.2011 o godz. 13:22.
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 07.02.2011, 13:21
Powiem brutalnie - nic mnie nie obchodzi jak gra reprezentacja, kto tam aktualnie kopie się po czole, tudzież komu wyszedł "strzał życia" w środek bramki, tylko że akuratnie bramkarz był myślami przy wieczornych melanżach i wpadło.

Polecam taką samą postawę kibicom Wisły. Tak jak z TVNem - nie oglądam. W żadnym wypadku nie chodzić na mecze reprezentacji, każda złotówka dana PZPN-owi to gwoździk do trumny z napisem "polski futbol".

Poza tym jak można podniecać się czy zagra Plizga, Pawłowski, Nowak czy Kikut? Kim oni ....a są?

Z całością współgra półgówkowaty trener bez matury, elementarnej znajomości języków obcych z zerowym obyciem międzynarodowym, od którego chamstwem i przaśnością bije na kilometr. Telewizja publiczna nie powinna emitować takiego gówna, jak to wczoraj - oceniam po komentarzach bo sam nie oglądałem.

Prasa nie powinna pisać o nowych pomysłach Dyzmy, sprowadzaniu Perquisów, Arboledów czy innych obocokrajowców do reprezentacji. Niech sobie grają, kogo to obchodzi.

Ciszej nad tą trumną.
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów