|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
O jakim marketingu mówicie
dla wiarygodnego biznesu liczy się kto jest partnerem po drugiej stronie, a tu nie było żadnej informacji ze strony Wisły. Jak na razie wydane jest tylko oświadczenie i to napisane na poziomie 8 klasisty.![]()
Pieniądze są w sieci tylko trzeba wiedzieć jak po nie sięgnąć!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Nie ,zapłacą kasa ze sprzedaży np Mączyńskiego i Guzmica.Pieniędzmi Wisły.
Meresinski to nie taki sam właściciel jak Cupiał. Q...a ale trudne....
Ostatnio edytowane przez Griszka30KR : 02.08.2016 o godz. 20:19.
![]()
Bednarz=Landryna=......
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
A mógłbyś konkretnie wskazać co w tym oświadczeniu kojarzy Ci się z ósmą klasą ? Bo po tym co napisałeś to mam wrażenie że nowi właściciele podeszli do tego zbyt ambitnie i mocno przecenili Twoje możliwości . Jak już będziesz w ósmej klasie to może zrozumiesz treść tego oświadczenia , które z oczywistych przyczyn jest mocno ogólnikowe i ma bardziej charakter zapoznawczy niż konkretny bo na to przyjdzie czas później . Widać , żebyś to mógł ogarnąć powinni napisać oświadczenie na poziomie góra czwartej klasy bo inaczej .... dupa .
Rozumiem że wyobrażałeś sobie , że w pierwszym kontakcie z kibicami na stronie internetowej nowi właściciele wypunktują wszystkie swoje plany , zamieszczą biznes plan , kosztorys a na końcu spytają się Ciebie o to czy im wolno ? |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
to raz. a dwa - to ze dzis Guzmicz przejdzie do liteksu łowecz to nie znaczy ze jutro mamy kase na koncie. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Jak dla mnie ten zwykły post o transferach to strzał w dziesiątkę.
Narobił szumu? narobił Mówią o nas? mówią Ludzie teraz żyją na fb i wchodząc na fb czytają o wszystkim co chcą. Ludzię wierzą w powrót Wielkiej Wisły? wierzą. Tyle. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tyle, że to musi się potwierdzić. Taka zasłona dymna bez rezultatów daje odwrotne wyniki. Gdyby było inaczej to co okienko mielibyśmy info o 5 piłkarzach. Dlatego sądzę, że skoro pojawiło się info na oficjalnej stronie fb, to coś w tym musi być. Kwestia, kto przyjdzie i co sobą reprezentuje. Tak wiele pytań, tak mało odpowiedzi. Do końca Sierpnia będziemy wiedzieć więcej.
|
|
|
|
Koneser
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Transfery lubia cisze. Jak nowi wlasciciele beda sie tak chwalic tyloma transferami, to wlasciciele klubow z ktorych Wisla bedzie chciala sprowadzic zawodnika beda stawiac zaporowe ceny. Lepiej nie obnosic sie z kasa za bardzo.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Czy to jest jakiś żart? Ten gość powinien dostać jako pierwszy kopa w d..., jeśli marzymy o czymś lepszym niż to, co było dotychczas.
![]()
RAZEM WYPEŁNIJMY STADION PRZY REYMONTA !!! RAZEM BUDUJMY WIELKĄ WISŁĘ !!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
|
Paradoksalnie to, że Kapka zostaje może być świetną wiadomością...
...zanim się na mnie rzucicie, pomyślcie dlaczego ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
|
też się nad tym zastanawiam jeśli faktycznie Kapka zostanie na stołku bo to tylko plotki.
obcy ludzie by go nie trzymali nawet poprzez jakieś słupy bo i po co? ![]()
TYLKO WISŁA
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
Rozumiem co masz na myśli ale mimo wszystko... Cupiał już był, koniec i kropka. A Kapka to kotwica jakby nie patrzeć. ![]()
"Franek ma swoje zdanie, z którym sam się nie zgadza" - Jan Tomaszewski
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Kapka może zostać na jakiś czas. Chodzi o przekazanie wiedzy dotyczącej klubu, struktur itd. Na jakiś bliższy czas może się przydać.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Ludzie, ale myślcie bardziej racjonalnie niż życzeniowo. Meresinski odbył wczoraj szereg spotkań w klubie, m.in. długo rozmawiał z Kapka. Może doszli do wniosku, ze na obecnym etapie przejmowania klubu, jego wiedza i znajomość rożnych procesów, spraw transferowych itp. jest przydatna i pozwoli płynnie przekazać go pod nowy zarząd.
Ciekawy jestem w ogóle zarządu jutro. Czy bedą nowe twarze czy np. zarząd będzie 2-3 os. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2011
Offline |
|
Brawo. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
Odnośnie do oświadczenia to nie mam aż tak kategorycznie krytycznego o nim zdania. Trochę mi jednak nie pasuje, bo tak, jak słusznie zauważył jeden z nielubianych dziennikarzy: gdy właścicielem zostaje człowiek znikąd, to stara się robić wrażenie profesjonalisty, człowieka z doświadczeniem i dokonaniami. To jeszcze jeden mały element całokształtu. A ten wciąż nie wywołuje u mnie poczucia spokoju. Zdzisław Kapka widocznie zwrócił uwagę naszym właścicielom, że jeżeli go nie zostawią/nie zaangażują ludzi z Krakowa, to mogą mieć problem z załatwieniem czegokolwiek. Nie śledzę, gdzie interesy robi Marek Citko, ale pisaliście, że JM mieszka/mieszkał w Warszawie. W internecie znalazłem link do jakiegoś mniej znanego portalu, na którym niejaki p. Kmiecik snuł dywagacje, że Wisłę kupił bogaty Nigeryjczyk z żoną Holenderką. Głównym argumentem za tym, że oficjalnie klub kupił JM a nie Nigeryjczyk miało być to, że Nigeryjczyk nie chce być kojarzony z JM. Himalaje absurdu, mogłoby się coś już wyjaśnić. ![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2003
Offline |
|
|
Cudne to forum. Najpierw psioczenie, że nowi właściciele są be bo nie przedstawili mocarstwowych planów. Ale mówienie o 5 transferach jest też be bo to nie profesjonalne
Aktualnie mamy w sprzedaży karnety jeśli ma się ich sporo sprzedać trzeba podgrzać atmosferę w okół klubu. Nowi właściciele czy są ci źli czy ci ok dowiemy się za jakiś czas. Teraz w czasie przemian musimy im dać poparcie i kredy zaufania. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Też mnie bawi większość wpisów na tym forum. Nieufność to jedno, ale mieszanie z błotem to już przegięcie. Mi się dzisiejszy wpis o planowanych transferach podobał. Zrobił się pozytywny szum o klubie. Paru kibiców może pod tym wpływem rozważy kupno karnetu. Właściciele chcą pokazać, 'że się nie .......** w tańcu". Na efekty ich pracy będzie trzeba poczekać, a tak przynajmniej wiemy, że trwa walka by coś ugrać w tym sezonie. Jedno jest pewne, będziemy mieć bardzo ciekawy sierpień. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Zacznijmy od tego że oni muszą zbudować struktury.
Pod wodzą BC księgowość była obsługiwana przez TFK rozumiem że sprawy prawne też. Podejrzewam że szereg innych procesów dla zmniejszenia kosztów również. Teraz trzeba z tym wrócić na Reymonta... |
|
|
|
Rankingowy ekspert
Offline |
|
|
|
Rankingowy ekspert
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
To niech pokażą. Najlepiej niech zaczną od przedstawienia się. ![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
A mi sie wydaja ze oni chcą byc tacy ten" cool" i zrobic konferencje juz z jakims nowym nabytkiem.
Meresiński wyglada na takiego macho z głową wysoko,i pewnie jak chce sie pokazać mediom to mocnym wejściem. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2016
Offline |
|
|
A czy ktoś z Was w ogóle się pokusił o przejrzenie listy znajomych "właściciela" Wisły? ^^
Widnieją tam przecież nazwiska dwóch bardzo bogatych małopolskich przedsiębiorców 1. A. Wiśniewski - jego firma jest jednym z partnerów reprezentacji Polski, zna się też z Tomkiem Iwanem (wspólny znajomy z Meresińskim), mocno zaangażowany w sponsoring sportowy 2. Rafał Brzoska, wspólny laureat do nagrody EY "Przedsiębiorca Roku 2013" z Wiśniowskim 3. No i partnerka Rafała Sonika też jest w znajomych (de facto córka Sołowowa) A jeśli nie Brzoska i Sonik/Solowow to jeszcze Fakro - wspólnie z Wiśniowskim współpracują przy sponsoringu reprezentacji, wspólnie też dofinansowują Sandecję To tyle w temacie nigeryjskich kopalń, Ptaków itd |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
ciekawy wywiad Knura z Gierasem na love.krakow peel
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Dla mnie ten wywiad jest żenujący, Gieras powinien zachować chłodną głowę i poczekać na rozwój wydarzeń. A tak od razu stawia w negatywnym świetle Wisłę i Telefonike. A już gadanie czemu Wisła nie może mieć systemu jak Barcelona, żeby kibice wybierali władzę i kierunek rozwoju... śmiech na sali.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
Wisła Kraków
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Tak pół żartem. Jeżeli Kapka ma faktycznie zostać w klubie to zaczynam się domyślać dlaczego powierzono klub Meresińskiemu.
Jak wiadomo miał on przedstawić listę sponsorów, strategię rozwoju oraz Listę osób zarządzających klubem. Otóż na tej o to liście przedstawionej Bossowi widniało nazwisko Kapka. W gronie osób odpowiedzialnych za sprzedaż pomyślano "no tak, goście muszą się znać na rzeczy skoro biorą Zdziska". I tak oto nastąpiła decyzja o sprzedaży |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie wiem czy zwróciliście uwagę, ale w dzisiejszym PS, "zmięty" potwierdził w pewnym stopniu wersję Kmiecika... Robi się ciekawie.
Ponadto Pilch i Kapka mają zostać w klubie. Taki ponoć warunek postawił Cupiał Cytat:
http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna...-krakow/5w8nrx |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Weszło napisało (Stanowski):
"W życiu dziennikarza ważne jest między innymi to, aby zawsze być pod telefonem. Ostatnio sporo osób dzwoni z ciekawymi informacjami. Na przykład dzwoni Marek Citko: – Kupiłem Wisłę Kraków! Co? Zaskoczyłem cię! Nie doceniłeś mnie! Na to ja, że faktycznie: – Nie doceniłem! Słyszę, że Marek jedzie samochodem i że obok siedzi Jakub Meresiński, bo co jakiś czas coś dopowiada. Ale wywiadu udzielić na razie nie chce." Na Fakro bym nie liczył. Znam ich z biznesowej strony...oni tylko byle taniej, byle taniej. Ktoś będzie chciał szczegółów to na prv. ![]()
PS:(...)Skąd ta lojalność?
Kamil Kosowski: "To jest lojalność wobec herbu, wobec kibiców, nie wobec właściciela." "de oppresso liber" |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|