|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
Napinających się bajkopisarzy w Warszawie i Krakowie nie brakuje. Aglomeracja warszawska większa więc i więcej napinaczy. W pewnym wieku po prostu wyrasta się napinania, albo dostaje się na mieście gonga i wyrastanie następuje natychmiastowo. Lepiej wyluzować.
Odnośnie stopera to dobry ruch, przyjechać ma jeszcze 2 innych z tej samej reprezentacji. Zawsze to jakieś ruchy kadrowe Wracając do ligi. Ciekawi mnie co stanie się z Widzewem w przerwie między rundami. Nie mają szans na wzmocnienia, taktycznie są chaotyczni, puchną już na początku drugiej połowy i perspektyw brak. Trzy kolejne spotkania też nie zapowiadają choćby 3 punktów. Chociaż w przypadku meczu z nami wszystko jest możliwe Jestem w 99% przekonany że spadnie z ligi Podbeskidzie i Widzew, owszem pałęta się tam jeszcze Korona i Zagłębie, ale znając te zespoły odpalą, a jak nawet będą się potykać to w bezpośrednich spotkaniach zrobią swoje. Małe wróżenie z fusów : Co do górnej części tabeli pozostanie bez zmian jeśli chodzi o kluby w grupie mistrzowskiej. Jedyny wyjątek to Lechia, która zamieni się ze Śląskiem miejscami. ![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
została jeszcze cała runda , to wszystko może odwrócić się do góry nogami , choć też obstawiam że Śląsk załapie się do 8 , ale niekoniecznie kosztem Lechii
|
|
|
|
Guest
|
|
Zdziwię się jak Zawisza skończy w górnej 8. Poza tym jak dotąd na plus zaskakuje KSG, Wisła, Pogoń i pejsy.
Ostatnio edytowane przez arti : 02.11.2013 o godz. 13:28.
|
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
hehehehehe, garbaci
Nie chce mi się szukać ale ostatnio ktoś pisał że grają "najładniejszą" piłkę w lidze. Zobaczymy co pograją jak im murzyna wykartkowali. ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
OT/:
Jesu. Czytam relacje z meczu Widzewa i Pogoni na Onecie (!). Cytuję opis przy 2:1: Cytat:
Albo ja taki niedouczony? ![]() Ostania kolejka klasycznie, musi być kolejką 'cudów'. ![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|
|
Member
Od: 09.2013
Offline |
|
|
chyba jednak ksiądz
Ekspiacja (łac. „odpokutowanie za winę, oczyszczenie”) – ludzkie działanie o charakterze religijnym (pokuta), mające na celu przywrócenie jedności z Bogiem naruszonej grzechem samego pokutującego lub innego człowieka czy społeczności. |
|
|
|
Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Ale chyba będzie mógł zagrać w najbliższym meczu bo to się liczy jako dwie zółte a nie czerwona. Pauzowałby jakby to była 4 zółta na przykład
![]() ![]()
TYLKO WISŁA!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Widzew ogrywa Pogoń. Kończymy runde jesienną na pudle
. Przed sezonem kto by w to uwierzył. |
|
|
|
semper fi
Offline |
|
![]() E: Jeszcze brakuje żeby Zagłębie poszło dzisiaj z koksem to Podbeskidzie się zesra na boisku żeby nie zostać kompletnie na końcu ...
Ostatnio edytowane przez Kocur : 02.11.2013 o godz. 20:34.
![]()
|
|
|
|
Joker the Great
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Żartujesz kocurze? Co moze zepsuć humor w dniu parchatej porażki?
Chyba tylko brak browara i viagry w domu. ![]() 90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Cytat:
![]()
VIVA LA WISŁA
Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Garbaci to byli, są, i będą. W ekstraklasie to i PBB możę grać piękną piłkę (wiosna 2013). Tu chodzi o cały sezon, a nie o 4-5 spotkań z rzędu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Niech mecz zakompleksionych w paski z zakompleksionymi z Kielc będzie ostrzeżeniem dla naszych kopaczy przed jutrzejszym meczem z Podbeskidziem. Tam wszystko się może zdarzyć i nie można lekceważyć piłkarzy z Bielska-Białej.
BTW Korona była lepsza, miała więcej "setek" wynik sprawiedliwy, a Saidi dostał 2 i 3 żółtą więc w Gliwicach zagra. ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Meczu nie widziałem ( bo po co?) ale byłem na spacerze z żoną i dzieckiem na Plantach w okolicach Filharmonii, piłem sobie czekoladę z Chocoffee i zastanawiała mnie jedna rzecz - ciągle słyszałem tych ćwoków z Kielc a garbaci jacyś milczący )))
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Wiem, że nie powinienem wysuwać na podstawie tego jakiś dziwnych spiskowych teorii, ale oceńcie sami :
https://scontent-b-cdg.xx.fbcdn.net/...57588733_n.jpg ![]()
Po co iść na łatwiznę, warto czasem złapać bliznę od życia..
We were the Kings and Queens of promise... ! |
|
|
|
Joker the Great
Offline |
|
|
Niech się cieszą laski w paski, że trenerem buraków już nie jest Ojrzyński, bo Nowak i ulubieniec Małego "spie.rdalaj czarnuchu", scyzorykowa rzeźnia wysłałaby na L4 na długie miesiące.
![]() 90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Taką tiki-takę to prawdziwa przyjemność oglądać
![]() Mam tylko nadzieję, że Smuda nie pozwoli naszym jutro wyjść na Podbeskidzie bez należytego nastawienia. Jesteśmy wysoko w tabeli, ale piłkarsko nie jesteśmy wiele lepsi od większości ekstraklasy. Zwyciężamy walecznością, kolektywem etc. Więc niech tych cech nam jutro nie zabraknie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
żydowskie ścierwa już nie zapunktują
|
|
|
|
Joker the Great
Offline |
|
|
|
Padłem, komentarz z Krakowskiej:
Cytat:
![]() 90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
|
||
|
|
Member
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
Spaść nie spadną, to chyba jedyne co można już teraz wywnioskować jeśli chodzi o Cracovię.
Mecz Lechii ze Śląskiem, przynajmniej w pierwszej połowie która trwa zapowiada nudny remis. Jednak brak Mili to jakieś 30%+ jeśli chodzi o grę WKSu. Na wyjazdach zdobycz punktowa...powiedzmy że słaba, żeby nie być brutalnym. Levy wybitnie nie potrafi ich złapać za jaja i zmotywować do lepszej gry. Może wieczorny "hit kolejki" będzie na wysokim poziomie, bo do tej pory wszystkie mecze były po prostu słabe... Poprzednie dwie kolejki trochę nas rozpieściły, a teraz wracamy do normalności... niestety. ![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Widziałeś może wczorajszą frekwenjcę lidera ekstraklasy i MP z 2 milionowego miasta ? No to zobacz, granie na późnej jesieni o 20.30 wszędzie przetrzebia trybuny. Tak się składa, że my 90 % meczów gramy o tej porze i to w dodatku w środku tygodnia a parchy do tej pory tylko 1. To niestety ma wpływ na frekwencję. Polska to nie Hiszpania.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
20.30 nie jest zbyt dobrą porą niezależnie od dnia. Bodajże na meczu z Zagłębiem też było słabo, a był w sobote. Gdyby poprawić warunki komunikacyjne w dniu meczu. więcej busów, dłuższe godziny kursowania itp, to nawet we wtorek można by dobić do powiedzmy 15 tys. Wiem że to bardziej skomplikowana sprawa i nie stanie się to z dnia na dzień, ale potencjał jest.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Gdyby mecze były w weekend i powiedzmy w środę, to sądzę, że zainteresowani mogli by się zorganizować, nie wiem, zamienić się w pracy, albo opiekunkę do dziecka załatwić. A tak to raz grają w poniedziałek, raz we wtorek przecież to jest chore... nie wiem, czy te kilka meczy u siebie zrekompensuje straty spowodowane grą we wtorek... co prawda mecze z czołówką zawsze przyciągają więcej kibiców, ale nie wiadomo czy u siebie będziemy grać dajmy na to z Legią...
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
a to fakt, za granicą jakoś nie jest przeszkodą 5 meczy w ten sam dzień o tej samej godzinie, a u nas rozciąga się kolejke do 4 dni gdzie przy graniu 2 razy w tygodniu, dwa dni by spokojnie wystarczyły
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
I anal+ nie może się tłumaczyć że chcą pokazać wszystkie mecze, bo kanałów teraz mają od... groma... a ja jestem zmuszony czekać na mecz Wisły oglądając szlagiery typu Zagłębie - Podbeskidzie...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
Nie ma nawyku chodzenia na stadion, poziom jest jaki jest, rywale też nie przyciągają a internet i telewizja sprawiają że wygodniej zostać w domu. Zamiast czasu spędzonego w drodze na stadion i do domu można obejrzeć ligę angielską czy hiszpańską. Fajnie że pojawiła się akcja z zorganizowanymi grupami dzieci, bo widzę po dzieciakach z mojej okolicy że bez względu na to z kim Wisła gra i kiedy to ciągnie ich na stadion. |
|
|
|
Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Oglada ktos Lech-Górnik ? Faktycznie ich tak gniotą ?
|
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
Co to znaczy "faktycznie"?
Kto powiedział że ktoś kogoś gniecie? Ja widzę wynik 0:1 który gówno znaczy. ![]()
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|