The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.11.2013, 13:02
Napinających się bajkopisarzy w Warszawie i Krakowie nie brakuje. Aglomeracja warszawska większa więc i więcej napinaczy. W pewnym wieku po prostu wyrasta się napinania, albo dostaje się na mieście gonga i wyrastanie następuje natychmiastowo. Lepiej wyluzować.
Odnośnie stopera to dobry ruch, przyjechać ma jeszcze 2 innych z tej samej reprezentacji. Zawsze to jakieś ruchy kadrowe

Wracając do ligi. Ciekawi mnie co stanie się z Widzewem w przerwie między rundami. Nie mają szans na wzmocnienia, taktycznie są chaotyczni, puchną już na początku drugiej połowy i perspektyw brak.
Trzy kolejne spotkania też nie zapowiadają choćby 3 punktów. Chociaż w przypadku meczu z nami wszystko jest możliwe
Jestem w 99% przekonany że spadnie z ligi Podbeskidzie i Widzew, owszem pałęta się tam jeszcze Korona i Zagłębie, ale znając te zespoły odpalą, a jak nawet będą się potykać to w bezpośrednich spotkaniach zrobią swoje.
Małe wróżenie z fusów :
Co do górnej części tabeli pozostanie bez zmian jeśli chodzi o kluby w grupie mistrzowskiej. Jedyny wyjątek to Lechia, która zamieni się ze Śląskiem miejscami.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 01.11.2013, 14:28
kreseq napisał(a):Wyświetl post
Co do górnej części tabeli pozostanie bez zmian jeśli chodzi o kluby w grupie mistrzowskiej. Jedyny wyjątek to Lechia, która zamieni się ze Śląskiem miejscami.
została jeszcze cała runda , to wszystko może odwrócić się do góry nogami , choć też obstawiam że Śląsk załapie się do 8 , ale niekoniecznie kosztem Lechii
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 02.11.2013, 13:24
kreseq napisał(a):Wyświetl post
Jestem w 99% przekonany że spadnie z ligi Podbeskidzie i Widzew, owszem pałęta się tam jeszcze Korona i Zagłębie, ale znając te zespoły odpalą, a jak nawet będą się potykać to w bezpośrednich spotkaniach zrobią swoje.
Małe wróżenie z fusów :
Lubin powinien ruszyć w górę chyba, że Lenczyk już w zimie pokłóci się z kim się da. Pytanie czy uda im się odrobić to co posiali do tej pory i wskoczyć do 8.
Zdziwię się jak Zawisza skończy w górnej 8. Poza tym jak dotąd na plus zaskakuje KSG, Wisła, Pogoń i pejsy.
Ostatnio edytowane przez arti : 02.11.2013 o godz. 13:28.
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 02.11.2013, 19:21
hehehehehe, garbaci

Nie chce mi się szukać ale ostatnio ktoś pisał że grają "najładniejszą" piłkę w lidze.
Zobaczymy co pograją jak im murzyna wykartkowali.
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 02.11.2013, 19:26
OT/:
Jesu. Czytam relacje z meczu Widzewa i Pogoni na Onecie (!).

Cytuję opis przy 2:1:
Cytat:
Co za odkupienie win Lafrance'a! Coś niesamowitego, co tu się dzieje! Obrońca Widzewa doskonale wpadł w pole karne i dostawił nogę do dośrodkowania kolegi z zespołu, dzięki czemu pokonał Janukieiwcza. Lafrance dokonuje ekspiacji, strzela dwa gole w minutę, z tym że jeden do własnej bramki, a jeden do bramki Pogoni. To się nie mieści w głowie!
Ekspiacja... co to za słowo, ksiądz czy polonista relacjonuje spotkanie?
Albo ja taki niedouczony?

Ostania kolejka klasycznie, musi być kolejką 'cudów'.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
keth
Member

Od: 09.2013

Stary 02.11.2013, 19:28
chyba jednak ksiądz
Ekspiacja (łac. „odpokutowanie za winę, oczyszczenie”) – ludzkie działanie o charakterze religijnym (pokuta), mające na celu przywrócenie jedności z Bogiem naruszonej grzechem samego pokutującego lub innego człowieka czy społeczności.
Odpowiedz cytując
matysiuk
Member

Od: 05.2011

Stary 02.11.2013, 19:56
Kocur napisał(a):Wyświetl post
Zobaczymy co pograją jak im murzyna wykartkowali.
Ale chyba będzie mógł zagrać w najbliższym meczu bo to się liczy jako dwie zółte a nie czerwona. Pauzowałby jakby to była 4 zółta na przykład
TYLKO WISŁA!
Odpowiedz cytując
Bik
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 02.11.2013, 19:56
Widzew ogrywa Pogoń. Kończymy runde jesienną na pudle . Przed sezonem kto by w to uwierzył.
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 02.11.2013, 20:25
matysiuk napisał(a):Wyświetl post
Ale chyba będzie mógł zagrać w najbliższym meczu bo to się liczy jako dwie zółte a nie czerwona. Pauzowałby jakby to była 4 zółta na przykład
Proszę nie psuć mi humoru

E: Jeszcze brakuje żeby Zagłębie poszło dzisiaj z koksem to Podbeskidzie się zesra na boisku żeby nie zostać kompletnie na końcu ...
Ostatnio edytowane przez Kocur : 02.11.2013 o godz. 20:34.
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 02.11.2013, 20:57
Kocur napisał(a):Wyświetl post
Proszę nie psuć mi humoru
Żartujesz kocurze? Co moze zepsuć humor w dniu parchatej porażki?
Chyba tylko brak browara i viagry w domu.
90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
"Lech Poznań nie wystąpił o licencję na przyszły sezon i został przesunięty na ostatnie miejsce w tabeli. W przyszłym sezonie pod nazwą Lech Poznań występować będzie Amica Wronki."
Odpowiedz cytując
Elendil
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 02.11.2013, 22:28
Cytat:
Nie chce mi się szukać ale ostatnio ktoś pisał że grają "najładniejszą" piłkę w lidze.
to byłem ja. Przepraszam. Poniosło mnie. Dziś ulżyło. Jednak wciąż są garbaci.
VIVA LA WISŁA

Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu
Odpowiedz cytując
DevilMayCry
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 02.11.2013, 23:04
Elendil napisał(a):Wyświetl post
to byłem ja. Przepraszam. Poniosło mnie. Dziś ulżyło. Jednak wciąż są garbaci.
Garbaci to byli, są, i będą. W ekstraklasie to i PBB możę grać piękną piłkę (wiosna 2013). Tu chodzi o cały sezon, a nie o 4-5 spotkań z rzędu.
"... sposób na życie miał chłopak bardzo prosty, regularnie palił za sobą wszystkie mosty, łączące jego życie z naszym światem, więc nie próbujcie twierdzić, że był wariatem... Bo był ....a normalny!!!..."

Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 03.11.2013, 10:43
Niech mecz zakompleksionych w paski z zakompleksionymi z Kielc będzie ostrzeżeniem dla naszych kopaczy przed jutrzejszym meczem z Podbeskidziem. Tam wszystko się może zdarzyć i nie można lekceważyć piłkarzy z Bielska-Białej.

BTW
Korona była lepsza, miała więcej "setek" wynik sprawiedliwy, a Saidi dostał 2 i 3 żółtą więc w Gliwicach zagra.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 03.11.2013, 11:24
Meczu nie widziałem ( bo po co?) ale byłem na spacerze z żoną i dzieckiem na Plantach w okolicach Filharmonii, piłem sobie czekoladę z Chocoffee i zastanawiała mnie jedna rzecz - ciągle słyszałem tych ćwoków z Kielc a garbaci jacyś milczący )))
Odpowiedz cytując
DeadOrAlive
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 03.11.2013, 11:41
Wiem, że nie powinienem wysuwać na podstawie tego jakiś dziwnych spiskowych teorii, ale oceńcie sami :

https://scontent-b-cdg.xx.fbcdn.net/...57588733_n.jpg
Po co iść na łatwiznę, warto czasem złapać bliznę od życia..

We were the Kings and Queens of promise... !
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Stary 03.11.2013, 12:21
Niech się cieszą laski w paski, że trenerem buraków już nie jest Ojrzyński, bo Nowak i ulubieniec Małego "spie.rdalaj czarnuchu", scyzorykowa rzeźnia wysłałaby na L4 na długie miesiące.
"Lech Poznań nie wystąpił o licencję na przyszły sezon i został przesunięty na ostatnie miejsce w tabeli. W przyszłym sezonie pod nazwą Lech Poznań występować będzie Amica Wronki."
Odpowiedz cytując
QBAS
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 03.11.2013, 12:42
Taką tiki-takę to prawdziwa przyjemność oglądać

Mam tylko nadzieję, że Smuda nie pozwoli naszym jutro wyjść na Podbeskidzie bez należytego nastawienia. Jesteśmy wysoko w tabeli, ale piłkarsko nie jesteśmy wiele lepsi od większości ekstraklasy. Zwyciężamy walecznością, kolektywem etc. Więc niech tych cech nam jutro nie zabraknie.
Odpowiedz cytując
Korbit
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 03.11.2013, 12:54
żydowskie ścierwa już nie zapunktują teraz mają Piasta, który musi zacząć wygrywać a pejsy jadą tam bez czarnucha, potem mają kuchenki więc pewnie bęcki i jeszcze na wyjeździe Ruch więc przewiduje w tych meczach okrągłe 0 pkt pedałów
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Stary 03.11.2013, 12:59
Padłem, komentarz z Krakowskiej:

Cytat:
Niech ktoś mi odpowie jak to działa.
Wisła gra w środku tygodnia o 20.30 w zimnicy, po słabych dwóch meczach w tym porażce w beznadziejnym stylu i na stadionie jest 10500 kibiców.
Cracovia gra w środku długiego weekendu przy pięknej pogodzie po serii czerech zwycięstw, wychwalana przez media i na stadionie jest 10500 kibiców.
Dlaczego kibice nie akceptują Cracovii?
Przecież mają piękną uciemiężoną martyrologiczną przeszłość, byli klubem najpierw Cyrankiewicza "Towarzyszu Cyrankiewicz pozdrawia Cię Twoja Cracovia", później klubem papieża "Ojcze święty pozdrawia Cię Twoja Cracovia", później znów pod skrzydła komunisty i tak w koło. W pucharach europejskich też nieźle, a przepraszam to nie ten klub, ale reszta się zgadza. Co z nimi jest nie tak?
Odpowiedz cytując
keth
Member

Stary 03.11.2013, 14:21
Cytat:
Wisła gra w środku tygodnia o 20.30 w zimnicy, po słabych dwóch meczach w tym porażce w beznadziejnym stylu i na stadionie jest 10500 kibiców.
Cracovia gra w środku długiego weekendu przy pięknej pogodzie po serii czerech zwycięstw, wychwalana przez media i na stadionie jest 10500 kibiców.
chvj z tym jakie były warunki, i tak powinno być nas znacznie więcej niż garbatych, bo to po prostu nie wypada by przychodziło tyle samo ludzi na Reymonta i do kauflanda.
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 03.11.2013, 16:07
Spaść nie spadną, to chyba jedyne co można już teraz wywnioskować jeśli chodzi o Cracovię.
Mecz Lechii ze Śląskiem, przynajmniej w pierwszej połowie która trwa zapowiada nudny remis.
Jednak brak Mili to jakieś 30%+ jeśli chodzi o grę WKSu. Na wyjazdach zdobycz punktowa...powiedzmy że słaba, żeby nie być brutalnym. Levy wybitnie nie potrafi ich złapać za jaja i zmotywować do lepszej gry.
Może wieczorny "hit kolejki" będzie na wysokim poziomie, bo do tej pory wszystkie mecze były po prostu słabe... Poprzednie dwie kolejki trochę nas rozpieściły, a teraz wracamy do normalności... niestety.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 03.11.2013, 16:18
keth napisał(a):Wyświetl post
chvj z tym jakie były warunki, i tak powinno być nas znacznie więcej niż garbatych, bo to po prostu nie wypada by przychodziło tyle samo ludzi na Reymonta i do kauflanda.
Widziałeś może wczorajszą frekwenjcę lidera ekstraklasy i MP z 2 milionowego miasta ? No to zobacz, granie na późnej jesieni o 20.30 wszędzie przetrzebia trybuny. Tak się składa, że my 90 % meczów gramy o tej porze i to w dodatku w środku tygodnia a parchy do tej pory tylko 1. To niestety ma wpływ na frekwencję. Polska to nie Hiszpania.
Odpowiedz cytując
stawski
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 03.11.2013, 16:33
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Widziałeś może wczorajszą frekwenjcę lidera ekstraklasy i MP z 2 milionowego miasta ? No to zobacz, granie na późnej jesieni o 20.30 wszędzie przetrzebia trybuny. Tak się składa, że my 90 % meczów gramy o tej porze i to w dodatku w środku tygodnia a parchy do tej pory tylko 1. To niestety ma wpływ na frekwencję. Polska to nie Hiszpania.
Dokładnie... Nie każdy może się wybrać na mecz we Wtorek o 20:30... Dla mnie, to kolejny dowód na to, że reforma jest do De. Co mi z tego, że więcej meczy rozegranych, jak nie mogę na nie iść, a i w tv nie zawsze dam radę obejrzeć. Już mi w tym sezonie dwa mecze tak uciekły - tylko wynik mogłem sprawdzić...
Odpowiedz cytując
keth
Member

Stary 03.11.2013, 17:24
20.30 nie jest zbyt dobrą porą niezależnie od dnia. Bodajże na meczu z Zagłębiem też było słabo, a był w sobote. Gdyby poprawić warunki komunikacyjne w dniu meczu. więcej busów, dłuższe godziny kursowania itp, to nawet we wtorek można by dobić do powiedzmy 15 tys. Wiem że to bardziej skomplikowana sprawa i nie stanie się to z dnia na dzień, ale potencjał jest.
Odpowiedz cytując
stawski
Senior Member

Stary 03.11.2013, 18:03
Gdyby mecze były w weekend i powiedzmy w środę, to sądzę, że zainteresowani mogli by się zorganizować, nie wiem, zamienić się w pracy, albo opiekunkę do dziecka załatwić. A tak to raz grają w poniedziałek, raz we wtorek przecież to jest chore... nie wiem, czy te kilka meczy u siebie zrekompensuje straty spowodowane grą we wtorek... co prawda mecze z czołówką zawsze przyciągają więcej kibiców, ale nie wiadomo czy u siebie będziemy grać dajmy na to z Legią...
Odpowiedz cytując
keth
Member

Stary 03.11.2013, 18:14
a to fakt, za granicą jakoś nie jest przeszkodą 5 meczy w ten sam dzień o tej samej godzinie, a u nas rozciąga się kolejke do 4 dni gdzie przy graniu 2 razy w tygodniu, dwa dni by spokojnie wystarczyły
Odpowiedz cytując
stawski
Senior Member

Stary 03.11.2013, 18:25
I anal+ nie może się tłumaczyć że chcą pokazać wszystkie mecze, bo kanałów teraz mają od... groma... a ja jestem zmuszony czekać na mecz Wisły oglądając szlagiery typu Zagłębie - Podbeskidzie...
Odpowiedz cytując
RAFi89
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 03.11.2013, 18:45
stawski napisał(a):Wyświetl post
Gdyby mecze były w weekend i powiedzmy w środę, to sądzę, że zainteresowani mogli by się zorganizować, nie wiem, zamienić się w pracy, albo opiekunkę do dziecka załatwić.
Ale terminy spotkań zazwyczaj znane są dużo wcześniej, więc czas na zorganizowanie się jest. Jeszcze jakiś czas temu głównym problemem był brak internetowej sprzedaży biletów, dzisiaj problemem już są godziny rozgrywania spotkań. Owszem nie raz każdemu dany termin może nie pasować ale ogólnie idzie się wyrobić.

Nie ma nawyku chodzenia na stadion, poziom jest jaki jest, rywale też nie przyciągają a internet i telewizja sprawiają że wygodniej zostać w domu. Zamiast czasu spędzonego w drodze na stadion i do domu można obejrzeć ligę angielską czy hiszpańską.
Fajnie że pojawiła się akcja z zorganizowanymi grupami dzieci, bo widzę po dzieciakach z mojej okolicy że bez względu na to z kim Wisła gra i kiedy to ciągnie ich na stadion.
Odpowiedz cytując
K2sprzyk
Member

Od: 05.2010

Stary 03.11.2013, 19:03
Oglada ktos Lech-Górnik ? Faktycznie ich tak gniotą ?
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 03.11.2013, 19:08
Co to znaczy "faktycznie"?

Kto powiedział że ktoś kogoś gniecie? Ja widzę wynik 0:1 który gówno znaczy.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów