|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy ufasz solidności Orkiestry Jurka Owsiaka - WOŚP? | |||
| Tak |
|
333 | 57,51% |
| Nie |
|
246 | 42,49% |
| Głosujących: 579. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Banita
Od: 04.2014
Offline |
|
|
Cud, pierwszy raz zgadzam się z warszazwiaczkiem obawiam się ze jak zwykle u niego to koniunkturalizm
|
|
|
|
Banita
Od: 04.2013
Offline |
|
Owsiak jeszcze coś pożytecznego kupi. (i to w szpitalach widać) Wolę Owsiakowi dać niż temu: – Były tańce, śpiewaliśmy, a przy takich okazjach jest też moment, gdy składa się życzenia. Więc były koperty i ofiary pieniężne – tak Andrzej Jaworski, poseł PiS i niedoszły prezydent Gdańska, opowiadał o urodzinach Radia Maryja w Radiu Zet. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
Organizacja tych wielkich żebrów od strony finansowej spada na samorządy. Pan płaci, pani płaci, wszyscy płacimy. Gdyby stefan nie wysyłał w Polske takich jak Ty, to żadnemu politykowi by ochrona nie była potrzebna.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Nie wiem czemu, gdy pojawia się temat Owsiaka to zaraz musi zostać podany na tacy Rydzyk jako argument ad absurdum. Dobrze wiesz, że ja Rydzyka uznaję za szkodnika KK w Polsce i nie muszę podpierać się takimi przykładami, aby prowadzić dyskusję o Owsiaku.
Sytuacja z Owsiakiem jest na tą chwilę klarowna, gdyż jego wkład w polską służbę zdrowia to ledwie promil z kilkudziesięciu miliardów złotych rocznie przeznaczanych na ten cel, a oskarżenia względem Owsiaka są na tyle poważne, że trudno przejść obok zarzutów o malwersację kilku milionów złotych rocznie. Teraz warto tez przytoczyc swieze oskarzenia Owsiaka postawione przez Tomasza Lipinskiego (tak, tego o hymnu PO o zbijanie fortun przez zespoly i kabarety na rzekomo charytatywnej imprezie. Kilka lat temu byl już podobny temat zwiazany z Doda, czy zespolem Feel, ale wtedy nie pociagnieto tej calej historii, bo Owsiak byl tematem tabu. Yorkus jak widzisz dla mnie nie ma problemu, ze wyciagasz przykladowo Rydzyka z szafy, gdyz dla mnie, czyli osoby nie zarazonej lemingowa, ani moherowa herezja wolne myslenie jest podstawa co pozwala mi zarowno Owsiaka, jak tez Rydzyka oskarzac o przekrety. Sorka za brak dalszych polskich znakow, ale zmogla mnie grypa od wczoraj i już tylko ostal mi się dzialajacy tablet bez spolszczenia.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 07.01.2015 o godz. 14:02.
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Na całym świecie działalność charytatywna jest po prostu dobrym biznesem, gwarantującym kierującym fundacjami i stowarzyszeniami bardzo wysokie zarobki. Wystarczy część wpływów przeznaczyć na badania czy wyposażenie dla biedaków i resztą można dysponować dowolnie, korzystając przy tym z ulg podatkowych, ogrzewając się w blasku sławy i nawiązując lukratywne kontakty i kontrakty, bynajmniej nie charytatywne.
To w ochronie prezesa PiS pojawił się człowiek z wyrokiem karnym na koncie i po odsiadce. Nie ma pozwolenia na broń ani licencji pracownika ochrony, a dwa lata temu był ścigany listem gończym. Dobremu człowiekowi ochrona niepotrzebna.
Ostatnio edytowane przez york09 : 07.01.2015 o godz. 14:04.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Szkopuł w tym, że nie jest na całym świecie przyjęte, że prezesi fundacji dobroczynnych robią ogromne majątki. Nawet na przykładzie polskich fundacji przykład Owsiaka jest patologiczny, bo ani PAH, ani fundacja "Budzik", ani mniejsze fundacje nie zabierają tych milionów do siebie, a praktycznie każdy grosz przeznaczają na leczenie i pomoc.
Owsiak jest patologią, a każdy taki rak trzeba wyciąć z chorego systemu. Im szybciej to zrozumiesz tym lepiej dla Ciebie.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 07.01.2015 o godz. 14:18.
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
http://panoramafirm.pl/fundacje_charytatywne Ale nie ma bardziej prześwietlanej od Owsiakowej. Więc nie ma porównania co robią z kasą inni np. Fundacja Polsat czy Fundacja TVN Tak jak nie wiadomo na co idzie kasa z Fundacji Prasowej "Solidarność" której założycielem jest J. Kaczyński. http://pl.wikipedia.org/wiki/Fundacj..._"Solidarność" Fundacja Prasowa "Solidarności" pod lupą prokuratury Czytaj więcej na http://fakty.interia.pl/polska/news-...ampaign=chrome A co z fundacją Nowe Państwo. Fundacja istnieje od kilkunastu lat. Ma duży majątek – w połowie lat 90. przejęła dwa biurowce w centrum Warszawy. Skład rady: przewodniczący Jarosław Kaczyński oraz dwaj członkowie: abp Tadeusz Gocłowski i były prezes Polskiego Radia Krzysztof Czabański. O niej wiem tylko że zadaniem fundacji ma być „propagowanie myśli społecznej Lecha Kaczyńskiego "
Ostatnio edytowane przez york09 : 07.01.2015 o godz. 14:52.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Naprawdę chyba pomyliłeś tematy, gdyż tak jak napisałem na początku dyskusja toczy się Owsiaka i jego fundacji, a nie Waltera, czy Kaczyńskiego.
W tej dyskusji jest sporo faktów znanych, a nowe czekają na wyjście na światło dzienne o czym ma lada moment poinformować Piotr Wielgucki. Także nic tylko brać pop corn i śledzić najświeższe nowiny ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Odnośnie fundacji na zachodzie po prostu robi się ratingi ile % dana organizacja przeznacza pieniędzy na cele statutowe związanych z działalnością. 54% w przypadku Owsiaka to wynik żenujący. Już nawet znienawidzona przeze mnie Dymna z "Mimo wszystko" na cele statutowe przeznacza ok. 75%.
![]()
Anty PO-PiS!!!
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
W sprawozdaniu finansowym z 2012 roku czytamy, że Orkiestra zebrała 50,6 mln zł. Na sprzęt dla kliniki Budzik wydała 2 mln, na zakup sprzętu dla oddziałów neonatologicznych i pediatrycznych 33,7 mln, na zakup sprzętu w ramach Programów Medycznych oraz Programu Edukacyjnego "Ratujemy i Uczymy Ratować" - 12,3 mln. Koszt przeprowadzenia zbiórki wyniósł 2,6 mln zł. Oznacza to, że na cele charytatywne przeznaczono 95 proc. zebranych pieniędzy. Skonczcie już z ta propagandą dotyczaca WOŚP |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Twoje natomiast to oficjalka wośp czy jeszcze coś innego?
I nie ma to jak podać dane sprzed 2 lat ![]() ![]()
Anty PO-PiS!!!
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
a WOŚP jak WOŚP. Wrzucę parę złotych do puszki - moje dzieci leżały w inkubatorach zakupionych przez nich. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
![]() Aby faktycznie zrobić dobry uczynek zarejestruj się tutaj: http://www.dkms.pl ![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Wczoraj w TV Republika w programie Anity Gargas był zaproszony p. Wielgucki, bloger Matka Kurka, który przed sądem wygrał sprawę wytoczona mu przez Owsiaka. Z dokumentów jakie przedstawił (zrobił to tez przed sądem) wynikało, ze ten oszust Jureczek na zakup sprzetu wydawał 1/3 pieniedzy ze zbiórki a 2/3 przelewał na najpierw swoja firme prywatną "ŻĆwierćmrówki", potem jak już dobrze ta mrówka podżarła kasy była firma "Mrówka Cała", następnie "Złoty Melon" a teraz jak się zrobiło głośno to załozyli z żoną "Jasną Sprawę". Wielgucki pokazał w dokumentach przebieg transakcji finansowych czyli dojenie kasy z WOSP przez jego (i żony) firmy. Pokazywał dokumenty, że WOŚP tak naprawdę finansowana jest przez samorządy lokalne, które płacą kasę podatników na koncert zespołów, które na nich wystepują, że koszt tej zbiórki jest nawet niższy niż wydatki na jego organizację.
A kabaretem były odpowiedzi Jureczka przed sądem, gdzie nie pamiętał kto go w swoich firmach zatrudniał . Jednym słowem cyrk. W każdym normalnym kraju siedziałby już dawno w pierdlu. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Podrzuc linka jak jestes/bedziesz w stanie. Chetnie sobie obejrze.
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
A czy ten bloger "Matka Kurka" to ten sam który napisał:
Cytat:
Matka Kurka napisała: Epitafium dla Kaczyńskich. ?Zabiła Was: głupota, nienawiść, patologia i małość. Spoczywajcie z dala ode mnie?. Uwaga jad! http://kontrowersje.net/tresc/epitaf...wajcie_z_dala_ Jeśli to o tego samego człowieka chodzi, to zaczynam mu wierzyc! Jeżeli ktoś wierzy w to co ten pan napisał o Owsiaku to musi wierzyć w to co o Kaczyńskich pisał.
Ostatnio edytowane przez york09 : 08.01.2015 o godz. 11:21.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Yorkuś to właśnie jest wiarygodność, że mógł opluwać Kaczyńskiego, a teraz walczy z Owsiakiem. Jakby pisał peany na temat Kaczyńskiego, później wylewał pomyje na Tuska, groził Biedroniowi, a teraz walczył z Owsiakiem to mógłbym go uznać za pisowskiego oszołoma
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
![]() ![]()
Anty PO-PiS!!!
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
prezydent Polski pijakiem i chamem. Przyczynek do zagrożeń demokracji.), a teraz o Owsiaku, to ten Kurka dziarski chłop! Kerim jak myślisz jest to prawda co o Kaczyńskich pisze?
Ostatnio edytowane przez york09 : 08.01.2015 o godz. 11:41.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Problem w tym, że w WOŚP jest wplątanych tyle ludzie od TVP, przez straże pożarne, a nawet lekarzy, polityków, urzędników i samorządowców, że jakby to miało tąpnąć to będzie wielkie bum. Jeszcze ze 3 lata temu pisałem, że jak ktoś się kiedyś za Owsiaka weźmie to będzie wielkie trzęsienie ziemi.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dokładnie. Podobnie rzecz miała się ze SKOK Wołomin, o którym tak ochoczo pisałem. Również mocno bawili się w dobroczynność, Mariusz wyłożył naście milionów na film "Bitwa Warszawska", prowadzono wiele imprez patriotycznych, wydawano gazetę "Dobry Znak" o zabarwieniu narodowo-patriotycznym, a do tego wspierano wiele klubów i organizacji. Jak wszystko pierdyknęło to okazało się, że była to przykrywka, bo generalnie wielu środków na tą "promocję" brakowało.
Podobnie jest z Owsiakiem, który jest w komitywie z innymi osobami. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2009
Offline |
|
|
Owsiakowi puszczają nerwy i nasyła swoją bojówkę na dziennikarza który zadaje niewygodne pytanie ...
http://telewizjarepublika.pl/dzienni...iac,15708.html
Ostatnio edytowane przez heoij : 08.01.2015 o godz. 14:54.
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
uzupełnienie postu hubert.fana http://wpolityce.pl/spoleczenstwo/22...go-dobroczyncy
to nie pierwsza taka "akcja" jurasa , jest bezkarny , |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Cytat:
Na przykładzie mojej osoby, za dzieciaka popierałem tę akcję, później przemówiły do mnie argumenty typu, że WOŚP to po prostu drugi podatek, że śmieszne jest to, że akcja robiona z taką pompą a tak na prawdę te kilkadziesiąt mln to są dziady w skali tego co NFZ przeznacza na służbę zdrowia (dlaczego więc z tych dziadów robi się takie halo? dlaczego nie można trochę dziadów z NFZ przeznaczyć na te maszyny, które kupuje Owsiak?), argumenty, że w akcję pompuje się publiczne pieniądze, że angażują się policjanci, strażacy itp a to wszystko generuje koszty = czy ktoś koszty organizacji odejmował od wyniku finansowego uzyskanego ze zbiórki? Jak do tego by prześwietlić te wszystkie złote melony itp to może by wyszło, że na czysto ta akcja przynosi? No właśnie ile? Może tak śmieszne pieniądze, że lepiej by było od razu tę kasę co idzie na organizację imprezy dać na aparaturę i byłby spokój? No ale wiadomo, że Jureczek ma być guru i w tej akcji bardziej niż zbieranie kasy liczy się to co jest potem, czyli róbta co chceta i Woodstock. Mimo tego, że już rok, czy dwa lata temu miałem takie zdanie o WOŚP to jednak mi było głupio się mieszać w to i dyskredytować mocno akcję bo przecież rzeczywiście, wielu ludziom ta akcja zdrowie i życie uratowała. Tylko, że z roku na rok dochodzą nowe "ale", w tamtym roku jeszcze hipokryta Jurek coś mówił o eutanazji, wyzywał w filmiku tv Republika i innych ludzi, w tym doszły kolejne jajca czyli przegrany proces - czyli już de facto udowodnione nieprawidłowości, no i to wyrzucenie Rachonia z konferencji. Także będzie tak, że takich jak ja będzie co raz więcej ale tak samo jak do obalenia PO jest nas za mało, czy do wybrania swoich przedstawicieli do Sejmu RP jest nas za mało i tak na prawdę giniemy w tłumie to podobnie będzie w przypadku WOŚP. Będzie taka grupa osób anty ale w całej maści tej medialnej machiny ta grupa przepadnie i cyrk mimo małych problemów vide MatkaKurka czy niewygodny Rachoń będzie trwał nadal ku uciesze lub niewiedzy tłumu. ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Kto chce dawać, niech da, kto nie - jego wybór. Ja na pewno dam.
Ktoś poruszył argument, ze samorządy finansują WOŚP: Na Caritas rząd wpłaca moje pieniądze i dotuje tego bubla, więc czemu WOŚP miałby nie być dotowany? Bardziej niż WOŚP boli mnie, ze nasz rząd finansuje kościół katolicki, a przecież Państwo powinno być świeckie... Jeżeli dają na Caritas (z których nie widzę nigdzie najmniejszego pożytku), to dlaczego nie mogą dotować WOŚP, dzięki któremu mamy jeden z najlepszych programów badania słuchu u noworodków? Co do sprawy sądowej, to o ile się nie mylę sąd nie powiedział, że "matkakurka" miał racje nazywając Owsiaka złodziejem, tylko uznał, że ma prawo do wyrażania własnej opinii na ten temat. |
|
|