The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Czy ufasz solidności Orkiestry Jurka Owsiaka - WOŚP?
Tak 333 57,51%
Nie 246 42,49%
Głosujących: 579. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
kerim1906
Banita

Od: 04.2014

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.01.2015, 12:11
Cud, pierwszy raz zgadzam się z warszazwiaczkiem obawiam się ze jak zwykle u niego to koniunkturalizm
Odpowiedz cytując
york09
Banita

Od: 04.2013

Stary 07.01.2015, 13:02
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Yorkusiu to złego jest w obronie WOŚP i Owsiaka, że tym samym stajesz w obronie złodzieja i manipulatora, który żyje na dobrym poziomie
Jeszcze więcej mojej kasy idzie na "tych" darmozjadów, nie raz złodziei Sejmu. Aby żyli na dobrym poziomie

Owsiak jeszcze coś pożytecznego kupi. (i to w szpitalach widać)
Wolę Owsiakowi dać niż temu:
– Były tańce, śpiewaliśmy, a przy takich okazjach jest też moment, gdy składa się życzenia. Więc były koperty i ofiary pieniężne – tak Andrzej Jaworski, poseł PiS i niedoszły prezydent Gdańska, opowiadał o urodzinach Radia Maryja w Radiu Zet.
Odpowiedz cytując
cash_X
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 07.01.2015, 13:45
york09 napisał(a):Wyświetl post
A co jest złego w obronie WOŚP?
Nie chcesz nie dajesz kasy, ale nie krytykuj tych co dają bo to nie z twojego portfela idzie.
Co innego ochrona kaczej dupy, w tym wypadku wszyscy płacimy.
Organizacja tych wielkich żebrów od strony finansowej spada na samorządy. Pan płaci, pani płaci, wszyscy płacimy. Gdyby stefan nie wysyłał w Polske takich jak Ty, to żadnemu politykowi by ochrona nie była potrzebna.
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 07.01.2015, 13:54
Nie wiem czemu, gdy pojawia się temat Owsiaka to zaraz musi zostać podany na tacy Rydzyk jako argument ad absurdum. Dobrze wiesz, że ja Rydzyka uznaję za szkodnika KK w Polsce i nie muszę podpierać się takimi przykładami, aby prowadzić dyskusję o Owsiaku.

Sytuacja z Owsiakiem jest na tą chwilę klarowna, gdyż jego wkład w polską służbę zdrowia to ledwie promil z kilkudziesięciu miliardów złotych rocznie przeznaczanych na ten cel, a oskarżenia względem Owsiaka są na tyle poważne, że trudno przejść obok zarzutów o malwersację kilku milionów złotych rocznie.

Teraz warto tez przytoczyc swieze oskarzenia Owsiaka postawione przez Tomasza Lipinskiego (tak, tego o hymnu PO o zbijanie fortun przez zespoly i kabarety na rzekomo charytatywnej imprezie. Kilka lat temu byl już podobny temat zwiazany z Doda, czy zespolem Feel, ale wtedy nie pociagnieto tej calej historii, bo Owsiak byl tematem tabu.

Yorkus jak widzisz dla mnie nie ma problemu, ze wyciagasz przykladowo Rydzyka z szafy, gdyz dla mnie, czyli osoby nie zarazonej lemingowa, ani moherowa herezja wolne myslenie jest podstawa co pozwala mi zarowno Owsiaka, jak tez Rydzyka oskarzac o przekrety.

Sorka za brak dalszych polskich znakow, ale zmogla mnie grypa od wczoraj i już tylko ostal mi się dzialajacy tablet bez spolszczenia.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 07.01.2015 o godz. 14:02.
Odpowiedz cytując
york09
Banita

Stary 07.01.2015, 13:59
Na całym świecie działalność charytatywna jest po prostu dobrym biznesem, gwarantującym kierującym fundacjami i stowarzyszeniami bardzo wysokie zarobki. Wystarczy część wpływów przeznaczyć na badania czy wyposażenie dla biedaków i resztą można dysponować dowolnie, korzystając przy tym z ulg podatkowych, ogrzewając się w blasku sławy i nawiązując lukratywne kontakty i kontrakty, bynajmniej nie charytatywne.
cash_X napisał(a):Wyświetl post
Gdyby stefan nie wysyłał w Polske takich jak Ty, to żadnemu politykowi by ochrona nie była potrzebna.
Co sugerujesz..że jestem jakimś zamachowcem , terrorystą!
To w ochronie prezesa PiS pojawił się człowiek z wyrokiem karnym na koncie i po odsiadce. Nie ma pozwolenia na broń ani licencji pracownika ochrony, a dwa lata temu był ścigany listem gończym.
Dobremu człowiekowi ochrona niepotrzebna.
Ostatnio edytowane przez york09 : 07.01.2015 o godz. 14:04.
Odpowiedz cytując
cash_X
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 07.01.2015, 14:05
york09 napisał(a):Wyświetl post
Co sugerujesz..że jestem jakimś zamachowcem , terrorystą!
To w ochronie prezesa PiS pojawił się człowiek z wyrokiem karnym na koncie i po odsiadce. Nie ma pozwolenia na broń ani licencji pracownika ochrony, a dwa lata temu był ścigany listem gończym.
Dobremu człowiekowi ochrona niepotrzebna.
Nie, sugeruje, że masz jakieś zaburzenia psychiczne. W każdym temacie widzisz prezesa. Pomijasz każdą odpowiedź, która była niewygodna dla Twoich pracodawców i atakujesz czymś kompletnie nie związanym z tematem. Każdemu człowiekowi, któremu zagrażają Tobie podobni ochrona jest potrzebna, bo nie wiadomo kiedy następnego morderce wyhodujecie. A co to człowiek po odsiadce już pracować nie może?
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Stary 07.01.2015, 14:16
Szkopuł w tym, że nie jest na całym świecie przyjęte, że prezesi fundacji dobroczynnych robią ogromne majątki. Nawet na przykładzie polskich fundacji przykład Owsiaka jest patologiczny, bo ani PAH, ani fundacja "Budzik", ani mniejsze fundacje nie zabierają tych milionów do siebie, a praktycznie każdy grosz przeznaczają na leczenie i pomoc.

Owsiak jest patologią, a każdy taki rak trzeba wyciąć z chorego systemu. Im szybciej to zrozumiesz tym lepiej dla Ciebie.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 07.01.2015 o godz. 14:18.
Odpowiedz cytując
york09
Banita

Stary 07.01.2015, 14:43
Nawet na przykładzie polskich fundacji przykład Owsiaka jest patologiczny, bo ani PAH, ani fundacja "Budzik", ani mniejsze fundacje nie zabierają tych milionów do siebie, a praktycznie każdy grosz przeznaczają na leczenie i pomoc.

Owsiak jest patologią, a każdy taki rak trzeba wyciąć z chorego systemu. Im szybciej to zrozumiesz tym lepiej dla Ciebie.
Fundacji w Polsce jest od cholery
http://panoramafirm.pl/fundacje_charytatywne
Ale nie ma bardziej prześwietlanej od Owsiakowej.
Więc nie ma porównania co robią z kasą inni np. Fundacja Polsat czy Fundacja TVN
Tak jak nie wiadomo na co idzie kasa z Fundacji Prasowej "Solidarność" której założycielem jest J. Kaczyński.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Fundacj..._"Solidarność"

Fundacja Prasowa "Solidarności" pod lupą prokuratury
Czytaj więcej na http://fakty.interia.pl/polska/news-...ampaign=chrome

A co z fundacją Nowe Państwo. Fundacja istnieje od kilkunastu lat. Ma duży majątek – w połowie lat 90. przejęła dwa biurowce w centrum Warszawy. Skład rady: przewodniczący Jarosław Kaczyński oraz dwaj członkowie: abp Tadeusz Gocłowski i były prezes Polskiego Radia Krzysztof Czabański.
O niej wiem tylko że zadaniem fundacji ma być „propagowanie myśli społecznej Lecha Kaczyńskiego "
Ostatnio edytowane przez york09 : 07.01.2015 o godz. 14:52.
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Stary 07.01.2015, 15:58
Naprawdę chyba pomyliłeś tematy, gdyż tak jak napisałem na początku dyskusja toczy się Owsiaka i jego fundacji, a nie Waltera, czy Kaczyńskiego.

W tej dyskusji jest sporo faktów znanych, a nowe czekają na wyjście na światło dzienne o czym ma lada moment poinformować Piotr Wielgucki. Także nic tylko brać pop corn i śledzić najświeższe nowiny
Odpowiedz cytując
ABGwislakABG
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 07.01.2015, 19:08
Odnośnie fundacji na zachodzie po prostu robi się ratingi ile % dana organizacja przeznacza pieniędzy na cele statutowe związanych z działalnością. 54% w przypadku Owsiaka to wynik żenujący. Już nawet znienawidzona przeze mnie Dymna z "Mimo wszystko" na cele statutowe przeznacza ok. 75%.
Anty PO-PiS!!!
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 07.01.2015, 19:42
ABGwislakABG napisał(a):Wyświetl post
Odnośnie fundacji na zachodzie po prostu robi się ratingi ile % dana organizacja przeznacza pieniędzy na cele statutowe związanych z działalnością. 54% w przypadku Owsiaka to wynik żenujący. Już nawet znienawidzona przeze mnie Dymna z "Mimo wszystko" na cele statutowe przeznacza ok. 75%.
54 % to wersja Frondy

W sprawozdaniu finansowym z 2012 roku czytamy, że Orkiestra zebrała 50,6 mln zł. Na sprzęt dla kliniki Budzik wydała 2 mln, na zakup sprzętu dla oddziałów neonatologicznych i pediatrycznych 33,7 mln, na zakup sprzętu w ramach Programów Medycznych oraz Programu Edukacyjnego "Ratujemy i Uczymy Ratować" - 12,3 mln. Koszt przeprowadzenia zbiórki wyniósł 2,6 mln zł. Oznacza to, że na cele charytatywne przeznaczono 95 proc. zebranych pieniędzy.

Skonczcie już z ta propagandą dotyczaca WOŚP
Odpowiedz cytując
ABGwislakABG
Senior Member

Stary 07.01.2015, 19:46
Twoje natomiast to oficjalka wośp czy jeszcze coś innego?

I nie ma to jak podać dane sprzed 2 lat
Anty PO-PiS!!!
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 07.01.2015, 19:50
ABGwislakABG napisał(a):Wyświetl post
Twoje natomiast to oficjalka wośp czy jeszcze coś innego?

I nie ma to jak podać dane sprzed 2 lat
Sprzed 2 lat dane , bo 2 lata temu Fronda wypisywała te pomówienia , ale rozumiem ,że im wolno kłamać bo mają wyższe cele i wartości
Odpowiedz cytując
Szpen
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 07.01.2015, 23:05
domin_czyzyny napisał(a):Wyświetl post
Pamiętajcie, że z każdej Waszej 1 zł, WOŚP przeznacza dla dzieci ok. 50 groszy, podczas gdy Caritas lub inne organizacje charytatywne ok. 90 groszy.

Zastanówcie się czy nie lepiej dać kasę komu innemu.
mówisz o tym Caritasie, który sprzedał dom i 6 hektarów który dostał od dwóch sióstr na szczytne cele za marne 10 tysięcy złotych swojej wiceprzewodniczącej? Wielce to chwalebne.

a WOŚP jak WOŚP. Wrzucę parę złotych do puszki - moje dzieci leżały w inkubatorach zakupionych przez nich.
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 07.01.2015, 23:22
Szpen napisał(a):Wyświetl post
mówisz o tym Caritasie, który sprzedał dom i 6 hektarów który dostał od dwóch sióstr na szczytne cele za marne 10 tysięcy złotych swojej wiceprzewodniczącej? Wielce to chwalebne.

a WOŚP jak WOŚP. Wrzucę parę złotych do puszki - moje dzieci leżały w inkubatorach zakupionych przez nich.
Zawsze możesz przelać jakąś darowiznę na rzecz tego konkretnie szpitala, bo Twoje dzieci nie tylko leżały w inkubatorze- przecież ktoś też musiał Twoją żonę poprowadzić przez całą ciążę poród oraz połóg.Następnie profesjonalnie zaopiekować się noworodkiem by oddać w ręce żony.
Aby faktycznie zrobić dobry uczynek zarejestruj się tutaj:
http://www.dkms.pl

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 08.01.2015, 07:46
Wczoraj w TV Republika w programie Anity Gargas był zaproszony p. Wielgucki, bloger Matka Kurka, który przed sądem wygrał sprawę wytoczona mu przez Owsiaka. Z dokumentów jakie przedstawił (zrobił to tez przed sądem) wynikało, ze ten oszust Jureczek na zakup sprzetu wydawał 1/3 pieniedzy ze zbiórki a 2/3 przelewał na najpierw swoja firme prywatną "ŻĆwierćmrówki", potem jak już dobrze ta mrówka podżarła kasy była firma "Mrówka Cała", następnie "Złoty Melon" a teraz jak się zrobiło głośno to załozyli z żoną "Jasną Sprawę". Wielgucki pokazał w dokumentach przebieg transakcji finansowych czyli dojenie kasy z WOSP przez jego (i żony) firmy. Pokazywał dokumenty, że WOŚP tak naprawdę finansowana jest przez samorządy lokalne, które płacą kasę podatników na koncert zespołów, które na nich wystepują, że koszt tej zbiórki jest nawet niższy niż wydatki na jego organizację.
A kabaretem były odpowiedzi Jureczka przed sądem, gdzie nie pamiętał kto go w swoich firmach zatrudniał . Jednym słowem cyrk. W każdym normalnym kraju siedziałby już dawno w pierdlu.
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 08.01.2015, 07:53
Podrzuc linka jak jestes/bedziesz w stanie. Chetnie sobie obejrze.
Odpowiedz cytując
york09
Banita

Stary 08.01.2015, 08:08
A czy ten bloger "Matka Kurka" to ten sam który napisał:
Cytat:
Był też czas, gdy Wielgucki wiernie kibicował Palikotowi. W październiku 2008 r., gdy ten zarzucał prezydentowi Lechowi Kaczyńskiemu nadużywanie alkoholu, "Matka Kurka" notował na swoim blogu: "Powiedział dwie prawdziwe rzeczy, co do których nie mam już najmniejszych wątpliwości: prezydent jest chamem, prezydent ma problem alkoholowy, (...) jest pijakiem".

25 września 2008 r. już na Kontrowersje.net: "Nie lubię Kaczyńskich, ponieważ są chodzącym symbolem polskiego stereotypu, wszystko, co można najgorszego powiedzieć o Polakach, jest zawarte w organizmach i działaniach tych dwóch Panów. () Jednym z flagowych zawołań Kaczyńskich jest wiara ojców, ale za symbol wiary ojców wybrali Kaczyńscy katolicką mutację, katolicką patologię i antypapieża Tadeusza Rydzyka".

22 lutego 2006 roku na stronie Matka-kurka.net pisał: "Nikt o Kaczyńskich tak naprawdę nie słyszał, każdy Polak znał Kuronia, Wałęsę, Lisa, Gwiazdę, Modzelewskiego, Frasyniuka, Bujaka, ale nie Kaczyńskich, nie znał, bo się niczym szczególnym nie wyróżniali, siedzieli cichutko przyklejeni do Wałęsy, który ich później wylansował, a którego oni opluli i odsądzili od czci i wiary".
http://kontrowersje.net/tresc/paliko...zen_demokracji
Dla mnie to facet który lubi jak o nim głośno, po prostu potrzebuke rozgłosu aby zaistnieć w sieci.
Matka Kurka napisała:
Epitafium dla Kaczyńskich. ?Zabiła Was: głupota, nienawiść, patologia i małość. Spoczywajcie z dala ode mnie?. Uwaga jad!
http://kontrowersje.net/tresc/epitaf...wajcie_z_dala_
Jeśli to o tego samego człowieka chodzi, to zaczynam mu wierzyc!
Jeżeli ktoś wierzy w to co ten pan napisał o Owsiaku to musi wierzyć w to co o Kaczyńskich pisał.
Ostatnio edytowane przez york09 : 08.01.2015 o godz. 11:21.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 08.01.2015, 11:01
wiesniak842 napisał(a):Wyświetl post
Podrzuc linka jak jestes/bedziesz w stanie. Chetnie sobie obejrze.
https://www.youtube.com/watch?v=P1McH03QTWc
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Stary 08.01.2015, 11:12
Yorkuś to właśnie jest wiarygodność, że mógł opluwać Kaczyńskiego, a teraz walczy z Owsiakiem. Jakby pisał peany na temat Kaczyńskiego, później wylewał pomyje na Tuska, groził Biedroniowi, a teraz walczył z Owsiakiem to mógłbym go uznać za pisowskiego oszołoma
Odpowiedz cytując
ABGwislakABG
Senior Member

Stary 08.01.2015, 11:23
Cytat:
Nie wiem, czy było:
https://www.youtube.com/watch?v=g2lAfro1PS4
Polecam przewinąć pod sam koniec (obejrzałem już wcześniej cały filmik) jak jedna z obecnych na sali zadała pytanie odnośnie genezy "MatkiKurki" i co później mówi o samym PiSie
Anty PO-PiS!!!
Odpowiedz cytując
kerim1906
Banita

Stary 08.01.2015, 11:36
raindog napisał(a):Wyświetl post
Nie da się ukryć, że za najgorszy rząd III RP odpowiada również PiS, choćby z tego względu, że jest żenująco słaba opozycją. To ludzie, którzy po prostu kochają strzelać sobie w kolano. Pamiętacie te akcje polegające na spotkaniach z różnego rodzaju specjalistami, lekarzami itp? Zyskali dzięki nim bardzo wiele, by chwilę później wszystko rozpieprzyć - nie pamiętam już czy to był trotyl, czy jakiś wodór. ...stąd jeśli Matka Kurka krytykowała Kaczyńskiego, wcale nie musiała a raczej nie musiał popierać Palikota. Takie wypowiedzi mogą świadczyć jedynie o jego braku kultury.

...inna sprawa, że ta Matka Kurka jest zaskakująco inteligentna. Albo inaczej - cieszy chociaż to, iż jest inteligentniejszy o większości prawicowych dziennikarzy, że o Karnowskich, którzy prezentujących poziom Michnika i Urbana nie wspomnę.

Nie wiem, czy było:
https://www.youtube.com/watch?v=g2lAfro1PS4
matka kurka był pierwszym krytykantem Kaczyńskiego i Pis , popierał urbanoplatfusów,zmienił zdanie kilka lat temu , trzy ? cztery nie pamiętam ,został ostrym krytykiem Państwa PO , owsiaka "rozgrywa" od kilku lat , chwała mu za to , za jego odwagę , chwała mu za obecną ostrą krytykę urbanoplatfusów, rzadko się zdarza taka metamorfoza, większość idzie w zaparte i udaje że jest ok , nie sądę aby to robił z przyczyn koniunkturalnych , po prostu kilka lat temu przejrzał na oczy , obecnie chyba nie jest jakimś zwolennikiem Pis , trzyma raczej dystans
Odpowiedz cytując
york09
Banita

Stary 08.01.2015, 11:37
Yorkuś to właśnie jest wiarygodność, że mógł opluwać Kaczyńskiego, a teraz walczy z Owsiakiem.
Jeżeli to prawda co o Kaczyńskich pisze (Epitafium dla Kaczyńskich. ?Zabiła Was: głupota, nienawiść, patologia i małość. Spoczywajcie z dala ode mnie?
prezydent Polski pijakiem i chamem. Przyczynek do zagrożeń demokracji.), a teraz o Owsiaku, to ten Kurka dziarski chłop!

Kerim jak myślisz jest to prawda co o Kaczyńskich pisze?
Ostatnio edytowane przez york09 : 08.01.2015 o godz. 11:41.
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Stary 08.01.2015, 12:49
Problem w tym, że w WOŚP jest wplątanych tyle ludzie od TVP, przez straże pożarne, a nawet lekarzy, polityków, urzędników i samorządowców, że jakby to miało tąpnąć to będzie wielkie bum. Jeszcze ze 3 lata temu pisałem, że jak ktoś się kiedyś za Owsiaka weźmie to będzie wielkie trzęsienie ziemi.
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Stary 08.01.2015, 13:04
Dokładnie. Podobnie rzecz miała się ze SKOK Wołomin, o którym tak ochoczo pisałem. Również mocno bawili się w dobroczynność, Mariusz wyłożył naście milionów na film "Bitwa Warszawska", prowadzono wiele imprez patriotycznych, wydawano gazetę "Dobry Znak" o zabarwieniu narodowo-patriotycznym, a do tego wspierano wiele klubów i organizacji. Jak wszystko pierdyknęło to okazało się, że była to przykrywka, bo generalnie wielu środków na tą "promocję" brakowało.

Podobnie jest z Owsiakiem, który jest w komitywie z innymi osobami.
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 08.01.2015, 13:11
kerim1906 napisał(a):Wyświetl post
matka kurka był pierwszym krytykantem Kaczyńskiego i Pis , popierał urbanoplatfusów,zmienił zdanie kilka lat temu , trzy ? cztery nie pamiętam ,został ostrym krytykiem Państwa PO , owsiaka "rozgrywa" od kilku lat , chwała mu za to , za jego odwagę , chwała mu za obecną ostrą krytykę urbanoplatfusów, rzadko się zdarza taka metamorfoza, większość idzie w zaparte i udaje że jest ok , nie sądę aby to robił z przyczyn koniunkturalnych , po prostu kilka lat temu przejrzał na oczy , obecnie chyba nie jest jakimś zwolennikiem Pis , trzyma raczej dystans
Ludzie są zbyt leniwi by wybrać się na wybory, a oczekujesz, że "ugryzą" głębiej konkretny temat i w niego się wgłębią? Lepiej skonsumować spreparowaną w odpowiedni sposób babkę- i to jeszcze dojelitowo - by nie ruszać gębą. Ten kto nie chce przyjąć tej mazi zwyzywany jest od oszołomów, mącicieli teoretyków spiskowych, wrogów ludu- trochę jak w innym ustroju.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
heoij
Senior Member

Od: 12.2009

Stary 08.01.2015, 14:26
Owsiakowi puszczają nerwy i nasyła swoją bojówkę na dziennikarza który zadaje niewygodne pytanie ...

http://telewizjarepublika.pl/dzienni...iac,15708.html
Ostatnio edytowane przez heoij : 08.01.2015 o godz. 14:54.
Odpowiedz cytując
kerim1906
Banita

Stary 08.01.2015, 15:43
uzupełnienie postu hubert.fana http://wpolityce.pl/spoleczenstwo/22...go-dobroczyncy

to nie pierwsza taka "akcja" jurasa , jest bezkarny ,
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 08.01.2015, 18:08
Cytat:
Chciałoby się optymistycznie powiedzieć - "zdaje się, ze to już ostatni Wielki Finał WOŚP", ale w tym państwie, sądząc po reakcji obywateli na taśmy Wprostu, już raczej nic mnie nie zaskoczy.
Będzie tak jak w przypadku polityki tzn pewna część osób się zradykalizuje i nastawi anty na Owsiaka a reszta będzie obojętna, będzie żyła w tym cyrku dalej i dalej będzie wpłacała po złotówce i resztę miała w dupie. Wątpię aby coś w tym Kraju nabrało aż tak masowej skali żeby obalić/wyrzucić z życia społecznego SLD, PO czy właśnie coś takiego jak WOŚP. Po prostu kto ma wiedzieć ten będzie wiedział, że Jureczek leci w kulki i tyle.
Na przykładzie mojej osoby, za dzieciaka popierałem tę akcję, później przemówiły do mnie argumenty typu, że WOŚP to po prostu drugi podatek, że śmieszne jest to, że akcja robiona z taką pompą a tak na prawdę te kilkadziesiąt mln to są dziady w skali tego co NFZ przeznacza na służbę zdrowia (dlaczego więc z tych dziadów robi się takie halo? dlaczego nie można trochę dziadów z NFZ przeznaczyć na te maszyny, które kupuje Owsiak?), argumenty, że w akcję pompuje się publiczne pieniądze, że angażują się policjanci, strażacy itp a to wszystko generuje koszty = czy ktoś koszty organizacji odejmował od wyniku finansowego uzyskanego ze zbiórki? Jak do tego by prześwietlić te wszystkie złote melony itp to może by wyszło, że na czysto ta akcja przynosi? No właśnie ile? Może tak śmieszne pieniądze, że lepiej by było od razu tę kasę co idzie na organizację imprezy dać na aparaturę i byłby spokój? No ale wiadomo, że Jureczek ma być guru i w tej akcji bardziej niż zbieranie kasy liczy się to co jest potem, czyli róbta co chceta i Woodstock. Mimo tego, że już rok, czy dwa lata temu miałem takie zdanie o WOŚP to jednak mi było głupio się mieszać w to i dyskredytować mocno akcję bo przecież rzeczywiście, wielu ludziom ta akcja zdrowie i życie uratowała. Tylko, że z roku na rok dochodzą nowe "ale", w tamtym roku jeszcze hipokryta Jurek coś mówił o eutanazji, wyzywał w filmiku tv Republika i innych ludzi, w tym doszły kolejne jajca czyli przegrany proces - czyli już de facto udowodnione nieprawidłowości, no i to wyrzucenie Rachonia z konferencji. Także będzie tak, że takich jak ja będzie co raz więcej ale tak samo jak do obalenia PO jest nas za mało, czy do wybrania swoich przedstawicieli do Sejmu RP jest nas za mało i tak na prawdę giniemy w tłumie to podobnie będzie w przypadku WOŚP. Będzie taka grupa osób anty ale w całej maści tej medialnej machiny ta grupa przepadnie i cyrk mimo małych problemów vide MatkaKurka czy niewygodny Rachoń będzie trwał nadal ku uciesze lub niewiedzy tłumu.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
brzydki.brzydal
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 09.01.2015, 07:54
Kto chce dawać, niech da, kto nie - jego wybór. Ja na pewno dam.

Ktoś poruszył argument, ze samorządy finansują WOŚP:
Na Caritas rząd wpłaca moje pieniądze i dotuje tego bubla, więc czemu WOŚP miałby nie być dotowany?

Bardziej niż WOŚP boli mnie, ze nasz rząd finansuje kościół katolicki, a przecież Państwo powinno być świeckie... Jeżeli dają na Caritas (z których nie widzę nigdzie najmniejszego pożytku), to dlaczego nie mogą dotować WOŚP, dzięki któremu mamy jeden z najlepszych programów badania słuchu u noworodków?

Co do sprawy sądowej, to o ile się nie mylę sąd nie powiedział, że "matkakurka" miał racje nazywając Owsiaka złodziejem, tylko uznał, że ma prawo do wyrażania własnej opinii na ten temat.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów