The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
royalmichael
Senior Member

Od: 04.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.11.2009, 15:35
Island napisał(a):Wyświetl post
Mam nadzieje ze to nieprawda - jesli tak, to niestety nie wszyscy dorosli do odgrywania roli jaka kibice Wisly moga odgrywac w tym miescie.
http://www.wislasoccer.com/news_item_11123.htm
Cytat:
[12.35] Portal gazeta.pl, szukając sensacji, przekazał nieprawdziwą informację jakoby obecność kibiców Wisły na obradach Rady Miasta Krakowa miała przerwać jej sesję. Faktem jest, że w trakcie przemówienia wiceprezydenta Krakowa odśpiewano "Jesteśmy dumą tego miasta", ale trwało to może 30 sekund, a potem wszystko wróciło do normy i obrady są kontynuowane bez przerwy.
Odpowiedz cytując
MrÓwA_1906
ULTRA WISŁA

Od: 11.2002

Stary 04.11.2009, 15:36
element napisał(a):Wyświetl post
A linka nie ma sensu wklejać, bo ów info pojawiała się na każdej ze stron, więc trzeba by było wkleić 500 linków.

a tu jest link do firmy która robiła ta ankietę i wyniki do niej

http://www.sportundmarkt.de/pl/prasa...op-20/107.html
Dark Dogs '02 ULTRA WISŁA
Odpowiedz cytując
Zwierze
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 04.11.2009, 15:40
Island napisał(a):Wyświetl post
Mam nadzieje ze to nieprawda - jesli tak, to niestety nie wszyscy dorosli do odgrywania roli jaka kibice Wisly moga odgrywac w tym miescie.
hunter napisał(a):Wyświetl post
Gówno prawda. Rady nie przerwano.
--- źródło kilka postów do góry

P.S. Ktoś tu sieje ferment
MISTRZ, MISTRZ, WISŁA MISTRZ!!!!!!!
Odpowiedz cytując
Island
Member

Stary 04.11.2009, 15:44
Uspokoilem sie troche - ale meca pismaki ....
Odpowiedz cytując
MisIIek
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 04.11.2009, 15:56
Jakby ktoś nie wiedział Pani Patena to nauczycielka która nauczała(naucza?) jakiś niecały kilometr od stadionu Wisły. Ot taka ciekawostka
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 04.11.2009, 18:29
Jak wygląda sytuacja na chwilę obecną w Radzie Miasta? Jest już to głosowanie, jaka frekwencja wśród radnych, czy na pewno uda sie dziś je przeprowadzić etc. Szkoda, że nie ma o tym żadnych aktualnych meldunków na naszych stronach internetowych... :(
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Stary 04.11.2009, 18:41
Głosowanie pewnie będzie bardzo późno, nie siedzimy już na radzie - wystarczyło nam te kilka godzin ględzenia, których byliśmy świadkami. Wyniki głosowania będziemy mieli zaraz po głosowaniu, nieco później zaś powinna pojawić się lista kto jak głosował. Natomiast co do wyniku głosowania, raczej nie ma obaw - powinno przejść.
Odpowiedz cytując
PowerWiślak123
Member

Od: 02.2008

Stary 04.11.2009, 18:44
Jak byliśmy na górze to przyszedł jeden radny i powiedział, że projekt dopłaty na pewno przejdzie i innej możliwości już nie ma.

"Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie, są one tym większe i tym silniej się do nich poczuwam, im wyższy przedstawiam typ człowieka."
ROMAN DMOWSKI
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 04.11.2009, 18:50
rav napisał(a):Wyświetl post
Głosowanie pewnie będzie bardzo późno, nie siedzimy już na radzie - wystarczyło nam te kilka godzin ględzenia, których byliśmy świadkami. Wyniki głosowania będziemy mieli zaraz po głosowaniu, nieco później zaś powinna pojawić się lista kto jak głosował. Natomiast co do wyniku głosowania, raczej nie ma obaw - powinno przejść.
Oby tak było. Martwię się tylko czy nocne godziny czegoś nie zmienią, sprawiając, że np: zostanie do końca zdeterminowana grupa "pasiastych" przeciwników budowy, a większa część tych, którzy teoretycznie byliby za nami, w przekonaniu, że wszystko jest już jasne, po prostu pójdzie spać..

W polskiej polityce nie ma rzeczy, które nie zdziwiłyby mnie i nie mogły nieprzyjemnie zaskoczyć.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
Proximus
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 04.11.2009, 18:54
Kurczę no. Wszyscy zapewniają że głosowanie przejdzie po naszej myśli, ale tak jak się nad tym zastanawiam to przypominam sobię sytuację z ogłoszeniem miast na Euro gdzie dzień wcześniej byłem pewien że po prostu wrócę do domu i przeczytam że dostaliśmy Euro. A tu klops.

W ogóle jak myśle o tym euro jeszcze to mnie szlag trafia. Przecież to teraz Poznań powinien mieć takie problemy jak my teraz... Żenua
Odpowiedz cytując
wierny
Senior Member

Stary 04.11.2009, 19:20
kronika krakowska
http://www.youtube.com/watch?v=4Wh0l-QFijw
Odpowiedz cytując
hunter
Senior Member

Stary 04.11.2009, 19:27
Wygraliśmy.

32 głosy ZA, 2 PRZECIW, i 4 WSTRZYMUJĄCE.

Na jakiś czas mamy spokój, bo co do tego że trzeba będzie kolejnych pieniędzy, nikt chyba nie ma wątpliwości.

Gorzej z halą, bo przeszedł projekt budowy w Czyżynach...

http://www.wislasoccer.com/news_item_11124.htm
Ostatnio edytowane przez hunter : 04.11.2009 o godz. 19:34.
Odpowiedz cytując
stawski
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 04.11.2009, 19:37
a hala Wisły
Przepadła
Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Stary 04.11.2009, 19:39
Nie było dyskutowanej sprawy hali Wisły, nie było takiego punktu w obradach. Natomiast to, że radni zdecydowali o budowie hali w Czyżynach niemal wyklucza, że dołożą też do hali Wisły...
Ostatnio edytowane przez rav : 04.11.2009 o godz. 19:43.
Odpowiedz cytując
michu-k
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 04.11.2009, 19:40
Wygraliśmy

Odpowiedz cytując
royalmichael
Senior Member

Stary 04.11.2009, 19:42
Są jakieś szczegółowe informacje? Kto był przeciw, kto się wstrzymał?
Pasuje sobie zapamiętać niektóre nazwiska.
Odpowiedz cytując
stawski
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 04.11.2009, 19:43
Kurcze, tyle kasy z UE się poszło/pójdzie paść.... a hala w Czyżynach - 100% finansowania z budżetu miasta. Co na to radna Jantos? Aż mi się chce bardzo brzydko kląć......wrrrrrr....
Odpowiedz cytując
michu-k
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 04.11.2009, 19:43
royalmichael napisał(a):Wyświetl post
Są jakieś szczegółowe informacje? Kto był przeciw, kto się wstrzymał?
Pasuje sobie zapamiętać niektóre nazwiska.
Zgodnie z treścią newsa na TWSD, nazwiska zostaną podane jeszcze dzisiaj.
Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Stary 04.11.2009, 19:46
...lub jutro
Ale na pewno opublikujemy.
Odpowiedz cytując
PowerWiślak123
Member

Od: 02.2008

Stary 04.11.2009, 19:54
Zwycięstwo! Victoria! Triumf! Jesteśmy dumą tego Miasta... WISŁA KRAKÓW

Przyznam szczerze, że parę dni temu jeszcze się bałem, ale dziś odetchnąłem z ulgą mimo, że mogliśmy mieć lepszy stadion dziś ważne było by uratować to co jest. Dobrze, że się zmobilizowaliśmy by pokazać naszą determinacje w tej sprawie.

"Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie, są one tym większe i tym silniej się do nich poczuwam, im wyższy przedstawiam typ człowieka."
ROMAN DMOWSKI
Odpowiedz cytując
Grzadq
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 04.11.2009, 20:46
Szkoda hali ...

Bo to jest jednoznaczne z tym, że jeszcze przez baaaaaardzo długo Wisła nie doczeka się nowoczesnej hali. Będzie dokładnie taka sama sytuacja jak w Łodzi, gdzie obok nowej hali stoi ta stara, rozsypująca się. A drużyna nie gra na tej nowej, bo miasto żąda za 1 mecz 80 (!!!) tys zlotych.
Ostatnio edytowane przez Grzadq : 04.11.2009 o godz. 20:55.
Odpowiedz cytując
kweber
Junior Member

Od: 11.2009

Stary 04.11.2009, 20:54
a tak naprawdę to kamień spadł mi z serca.... uffff
chyba będzie już z górki.......?
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 04.11.2009, 21:12
Ufff - też odetchnąłem. Pozostaje tylko mieć nadzieję, że te dodatkowe pieniądze, o których wspomniał Majchrowski, a które ma wyłożyć "operator i prywatni inwestorzy", znajdą sie, a nie będzie tak, że miasto spróbuje nimi w całości obciążyć Wisłę.

Trzeba też pamiętać o walce, mam nadzieję, równie skutecznej, o pozostałe brakujące pieniądze w przyszłorocznym budżecie miasta. Jeszcze nie jesteśmy u końca drogi, nadal może pojawić się sporo komplikacji i niemiłych niespodzianek.

Ale dziś serdecznie dziękuję i gratuluję wszystkim, którzy przyczynili się do tego sukcecu, a w szczególności Radnemu Dariuszowi Olszówce!
(...)
"
Odpowiedz cytując
Kuba
Senior Member

Stary 04.11.2009, 21:28
przeciwko byli

Jakub Bator
radny z okręgu
"Dzielnicę XIV Czyżyny, Dzielnicę XV Mistrzejowice i Dzielnicę XVII Wzgórza Krzesławickie."

oraz
Barbara Mirek Mikuła

"Mandat z listy wyborczej Komitetu Wyborczego Wyborców Jacka Majchrowskiego, z okręgu wyborczego nr 4 (ośmiomandatowego) obejmującego Dzielnicę VIII Dębniki, Dzielnicę IX Łagiewniki - Borek Fałęcki, Dzielnicę X Swoszowice i Dzielnicę XI Podgórze Duchackie. Otrzymała 886 głosów."
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 04.11.2009, 21:50
Pani Mikuła uczyła mnie języka polskiego w SP...nie spodziewałem się tego po niej.
Jednak kamień spadł z serca jak przeczytałem wyniki.
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
Czarny
Member

Od: 12.2005

Stary 04.11.2009, 22:06
Oglądając materiał z kroniki trochę mi się zrobiło szkoda Obtułowicza, bo widać po nim że mocno obawia się konsekwencji, ale w końcu przecież to on sam wziął na siebie projekt, którego nie był w stanie ogarnąć, więc do nikogo pretensji mieć nie może.
Odpowiedz cytując
gooro33
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 04.11.2009, 22:16
rafalek napisał(a):Wyświetl post
Pani Mikuła uczyła mnie języka polskiego w SP...nie spodziewałem się tego po niej.
Jednak kamień spadł z serca jak przeczytałem wyniki.

Jest w moim okręgu wyborczym.
Ostatnio edytowane przez gooro33 : 05.11.2009 o godz. 19:32.
POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,

Ten boski Krakowski nasz TS
I w każdej chwili czy dobrej czy złej,
Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!!

Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 04.11.2009, 22:58
Czarny napisał(a):Wyświetl post
Oglądając materiał z kroniki trochę mi się zrobiło szkoda Obtułowicza, bo widać po nim że mocno obawia się konsekwencji, ale w końcu przecież to on sam wziął na siebie projekt, którego nie był w stanie ogarnąć, więc do nikogo pretensji mieć nie może.
Dla niego to był dil życia, szkoda tylko że naszym kosztem.

Uff - bitwa wygrana, choć do wygrania wojny droga pewnie jeszcze daleka, z drugiej strony szlag mnie trafia, jak sobie pomyśle ile nasz stadion straci przez wybór tego wielkiego architekta - a trzeba pamiętać że to sprawa na wiele lat.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
royalmichael
Senior Member

Stary 04.11.2009, 22:59
Cytat:
Dodatkowe pieniądze potrzebne są na prace, które nie były przewidziane w projekcie i przetargu. Chodzi m.in. o przełożenie i przebudowę sieci wodno-kanalizacyjnej oraz ciepłowniczej, o pogłębienie i wydłużenie ścianki szczelinowej dla trybuny zachodniej i zmianę rozstawu słupów w ramie dźwigającej dach trybuny. Miasto chce sfinansować te prace z oszczędności, które ma w budżecie po przetargach na duże inwestycje drogowe.
http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...-wisly,1392466

jedno tylko mi się nasuwa - WTF?! niby jak to mają zrobić?
mam nadzieję, że to tylko powtórzona wersje jakiejś kobieciny która w tamtym tygodniu coś takiego powiedziała...
Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Stary 04.11.2009, 23:02
@royalm - te prace zostały już w większości wykonane.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów