|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Cytat:
|
||
|
|
ULTRA WISŁA
Od: 11.2002
Offline |
|
a tu jest link do firmy która robiła ta ankietę i wyniki do niej http://www.sportundmarkt.de/pl/prasa...op-20/107.html ![]()
Dark Dogs '02 ULTRA WISŁA
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
P.S. Ktoś tu sieje ferment ![]()
MISTRZ, MISTRZ, WISŁA MISTRZ!!!!!!!
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Uspokoilem sie troche - ale meca pismaki ....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Jakby ktoś nie wiedział Pani Patena to nauczycielka która nauczała(naucza?) jakiś niecały kilometr od stadionu Wisły. Ot taka ciekawostka
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jak wygląda sytuacja na chwilę obecną w Radzie Miasta? Jest już to głosowanie, jaka frekwencja wśród radnych, czy na pewno uda sie dziś je przeprowadzić etc. Szkoda, że nie ma o tym żadnych aktualnych meldunków na naszych stronach internetowych... :(
![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Głosowanie pewnie będzie bardzo późno, nie siedzimy już na radzie - wystarczyło nam te kilka godzin ględzenia, których byliśmy świadkami. Wyniki głosowania będziemy mieli zaraz po głosowaniu, nieco później zaś powinna pojawić się lista kto jak głosował. Natomiast co do wyniku głosowania, raczej nie ma obaw - powinno przejść.
|
|
|
|
Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Jak byliśmy na górze to przyszedł jeden radny i powiedział, że projekt dopłaty na pewno przejdzie i innej możliwości już nie ma.
![]() "Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie, są one tym większe i tym silniej się do nich poczuwam, im wyższy przedstawiam typ człowieka." ROMAN DMOWSKI |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
W polskiej polityce nie ma rzeczy, które nie zdziwiłyby mnie i nie mogły nieprzyjemnie zaskoczyć. ![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Kurczę no. Wszyscy zapewniają że głosowanie przejdzie po naszej myśli, ale tak jak się nad tym zastanawiam to przypominam sobię sytuację z ogłoszeniem miast na Euro gdzie dzień wcześniej byłem pewien że po prostu wrócę do domu i przeczytam że dostaliśmy Euro. A tu klops.
W ogóle jak myśle o tym euro jeszcze to mnie szlag trafia. Przecież to teraz Poznań powinien mieć takie problemy jak my teraz... Żenua |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
kronika krakowska
http://www.youtube.com/watch?v=4Wh0l-QFijw ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wygraliśmy.
32 głosy ZA, 2 PRZECIW, i 4 WSTRZYMUJĄCE. Na jakiś czas mamy spokój, bo co do tego że trzeba będzie kolejnych pieniędzy, nikt chyba nie ma wątpliwości. Gorzej z halą, bo przeszedł projekt budowy w Czyżynach... http://www.wislasoccer.com/news_item_11124.htm
Ostatnio edytowane przez hunter : 04.11.2009 o godz. 19:34.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
a hala Wisły
Przepadła |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Nie było dyskutowanej sprawy hali Wisły, nie było takiego punktu w obradach. Natomiast to, że radni zdecydowali o budowie hali w Czyżynach niemal wyklucza, że dołożą też do hali Wisły...
Ostatnio edytowane przez rav : 04.11.2009 o godz. 19:43.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Wygraliśmy
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Są jakieś szczegółowe informacje? Kto był przeciw, kto się wstrzymał?
Pasuje sobie zapamiętać niektóre nazwiska. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
Kurcze, tyle kasy z UE się poszło/pójdzie paść.... a hala w Czyżynach - 100% finansowania z budżetu miasta. Co na to radna Jantos
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
...lub jutro
Ale na pewno opublikujemy. |
|
|
|
Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Zwycięstwo! Victoria! Triumf! Jesteśmy dumą tego Miasta... WISŁA KRAKÓW
Przyznam szczerze, że parę dni temu jeszcze się bałem, ale dziś odetchnąłem z ulgą mimo, że mogliśmy mieć lepszy stadion dziś ważne było by uratować to co jest. Dobrze, że się zmobilizowaliśmy by pokazać naszą determinacje w tej sprawie. ![]() "Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie, są one tym większe i tym silniej się do nich poczuwam, im wyższy przedstawiam typ człowieka." ROMAN DMOWSKI |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
Szkoda hali ...
Bo to jest jednoznaczne z tym, że jeszcze przez baaaaaardzo długo Wisła nie doczeka się nowoczesnej hali. Będzie dokładnie taka sama sytuacja jak w Łodzi, gdzie obok nowej hali stoi ta stara, rozsypująca się. A drużyna nie gra na tej nowej, bo miasto żąda za 1 mecz 80 (!!!) tys zlotych.
Ostatnio edytowane przez Grzadq : 04.11.2009 o godz. 20:55.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
a tak naprawdę to kamień spadł mi z serca.... uffff
chyba będzie już z górki....... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ufff - też odetchnąłem. Pozostaje tylko mieć nadzieję, że te dodatkowe pieniądze, o których wspomniał Majchrowski, a które ma wyłożyć "operator i prywatni inwestorzy", znajdą sie, a nie będzie tak, że miasto spróbuje nimi w całości obciążyć Wisłę.
Trzeba też pamiętać o walce, mam nadzieję, równie skutecznej, o pozostałe brakujące pieniądze w przyszłorocznym budżecie miasta. Jeszcze nie jesteśmy u końca drogi, nadal może pojawić się sporo komplikacji i niemiłych niespodzianek. Ale dziś serdecznie dziękuję i gratuluję wszystkim, którzy przyczynili się do tego sukcecu, a w szczególności Radnemu Dariuszowi Olszówce! ![]()
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
przeciwko byli
Jakub Bator radny z okręgu "Dzielnicę XIV Czyżyny, Dzielnicę XV Mistrzejowice i Dzielnicę XVII Wzgórza Krzesławickie." oraz Barbara Mirek Mikuła "Mandat z listy wyborczej Komitetu Wyborczego Wyborców Jacka Majchrowskiego, z okręgu wyborczego nr 4 (ośmiomandatowego) obejmującego Dzielnicę VIII Dębniki, Dzielnicę IX Łagiewniki - Borek Fałęcki, Dzielnicę X Swoszowice i Dzielnicę XI Podgórze Duchackie. Otrzymała 886 głosów." |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Pani Mikuła uczyła mnie języka polskiego w SP...nie spodziewałem się tego po niej.
Jednak kamień spadł z serca jak przeczytałem wyniki. ![]()
Косово је СРБИЈА!!
|
|
|
|
Member
Od: 12.2005
Offline |
|
|
Oglądając materiał z kroniki trochę mi się zrobiło szkoda Obtułowicza, bo widać po nim że mocno obawia się konsekwencji, ale w końcu przecież to on sam wziął na siebie projekt, którego nie był w stanie ogarnąć, więc do nikogo pretensji mieć nie może.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
Jest w moim okręgu wyborczym.
Ostatnio edytowane przez gooro33 : 05.11.2009 o godz. 19:32.
![]() POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten, Ten boski Krakowski nasz TS I w każdej chwili czy dobrej czy złej, Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!! |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
Uff - bitwa wygrana, choć do wygrania wojny droga pewnie jeszcze daleka, z drugiej strony szlag mnie trafia, jak sobie pomyśle ile nasz stadion straci przez wybór tego wielkiego architekta - a trzeba pamiętać że to sprawa na wiele lat. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
jedno tylko mi się nasuwa - WTF?! niby jak to mają zrobić? mam nadzieję, że to tylko powtórzona wersje jakiejś kobieciny która w tamtym tygodniu coś takiego powiedziała... |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
@royalm - te prace zostały już w większości wykonane.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|