|
Senior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
Tak czasami jest, może spróbuj mu zaproponować nowy kontrakt ale już jako zwykły trener? Ewentualnie pobaw się edytorami czasu rzeczywistego by pozbyć się go z klubu =)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
|
taka ciekawostka:
![]() na pewno byłaby to owocna gościna i w 2 sezonie spadek z grupy LM do LE po drodze pokonałem Schalke, Getafe, Zenit, Juve ( u siebie 5-2 a na wyjezdzie 3-1 w plecy) no i w finale w karnych pokonalem Bordeaux |
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Witam. Znacie jakieś dobre treningi, ze szczegółowym uwzględnieniem pozycji? Chodzi mi o zróżnicowany trening, inny dla odgrywającego, inny dla 'lisa pola karnego' itd. Trening, którego obecnie używam nie sprawdza się, tzn. atrybuty nie podskakują, a w niektórych przypadkach spadają np. u Jaliensa.
Co do zawodników, którzy w pierwszym sezonie przejdą do Wisły, mogę polecić: -Tinashe Nengomasha - świetny rygiel defensywy lub w moim przypadku pomocnik odbierający piłkę -Chibuzor Okonkwo - młody, perspektywiczny prawy obrońca, z ciągotami do gry ofensywnej, a co najważniejsze bardzo tani Football manager 2011, patch 11.3.0 najnowsze uaktualnienie |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
![]()
...coście s....ysyny uczynili z tą krainą?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Orson nie tylko z Kiddem mam problem ale z innymi trenerami też aczkolwiek sprawdze jeszcze to za porozumieniem stron. Mimo wszystko zrobiłem małą rewolucję i tak do Citizens w 2 sezonie zawitali Di Maria,Van Bommel,Altintop,Grosso,Henry,Pinto odeszli de Jong(wypożyczony do Juve) Obraniak (wyp.Bordeaux) Kompany (PSG za 15mln) Jo (wyp.Schalke) Hart (Rangers 10mln) Bellamy (20mln Celtik) a na celowniku jeszcze tylko Aguero, Bale i Sneijder
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
czy gra ktos na tym nowym patchu i uktaualnieniu Wisla? bo pojawil sie pewien problem po 2 sezonach w Europie (1. gr LM, 2. gr LM i zwyciestwo w LE) wspolczynnik przy losowaniu 4rundy el. LM mam 13,84 czy jakos tak.
po 2. sezonie przyszla mi wiadomosc ze zyskalem w eliminacjach bo bede zaczynał od 3. rundy i druzyna z Polski bedzie grala w el. LM dla najwyzszego miejsca, a w rzeczywistosci zaczynalem od 2 rundy i 2. miejsce gra w LE a nie w LM? ma ktos podobnie ? edit: dzieki mcks
Ostatnio edytowane przez kamilll1906 : 02.08.2011 o godz. 14:28.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Dopiero od następnego sezonu będziesz grał od 3 rundy, co wynika ze struktury rankingu krajowego.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Panowie ma ktoś uaktualnienie na ten sezon do FM 2010
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Jeszcze chyba nie wyszło. Trzeba trochę jeszcze poczekać, myślę że max do września. Jakby co, to szukaj na www.cmrev.com w dziale Fileplanet, w zakładce uaktualnienia.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
panowie gram sobie spokojnie w FM11 i wyskakuje mi Crash Drumps. Jego oznaczenie to: FM 2011 v 11.3.0.17833 dalej w tym jest tylko data i godzina. Pomoże ktoś jak rozwiązać ten problem? proszę o kontakt na gg 5979352
![]()
Zawsze Wierni i Oddani - WISŁY KRAKÓW chuligani !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Niestety Crash Dumps'y to jedno z przekleństw FMa. Usuń katalog o tej nazwie, który utworzył się gdzieś w folderze .../Dokumenty/Sport Interactive/Football Manager 2011 i spróbuj grać dalej. Jeżeli błąd pojawia się zawsze w określonym momencie (np przy danej dacie) to można próbować to obejść przechodząc np na krótki urlop lub zakładając nowego menadżera (co czasami pomaga przejść w grze dalej)...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
miodzio już nie raz usuwałem, zakladałem nowego mnadżera, od nowa kariere zaczynałem i nic. Nie jest to jakas wyznaczona data.. pierwszy raz mialem z tym problem jak gralem juz 4 sezon. potem w 2... a teraz co raz wczesniej... przedostatnio bylo w połowie sezonu a teraz po 5 kolejce... ;/
![]()
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Chętnie bym pomógł ale nie mam pojęcia jak. Moim zdaniem to ma jakąś zależność ze sprzętem bo na laptopie w ogóle nie miałem tego błędu a na PC tak.
Z drugiej strony po jakimś czasie nie grania na PC właśnie z powodu crush dumpów skusiłem się żeby jeszcze raz spróbować. No i właśnie od tamtej pory miałem tylko raz. Co zauważyłem crush dump pojawia się w momencie kiedy w menedżerze zadań przy fm.exe użycie pamięci przekracza 600000 K ale też nie zawsze. Sprawdź jakie masz zużycie pamięci jak łapiesz crush dumpy. Spróbuj grać na mniejszej bazie danych może i zamiast w trybie pełnoekranowym w oknie. Nie wiem jak pomóc, próbuj wszystkiego!!! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
dzięki będę próbował. Ale i tak mam nadzieje na szybką premierę FM 12
bo ten mi się juz troche przejadł mimo, że go dość dobrze rozpracowałem taktycznie, treningowo i jeśli chodzi o piłkarzy to również dobry dobór ekipy ![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() skład na sezon 2014/2015 Jo, Ledley King, Joleon Lescott, Carrick, Aquilani, Barry Babel i Sulejmani z wolnych transferów w sezonie 13/14 Jo 33 bramki w lidze LM zaczynam od 4rundy eliminacyjnej, ale mam pytanie:, dlaczego mimo zajecia 1 miejsca w lidze gram w scieżce niemistrzowskiej ? |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Jakim cudem w 2014 roku masz Balego, Kinga i Carricka w składzie? ^^ Ja byłem Wisłą w 2016 roku i moją największa gwiazdą póki co był Jovanović z Liverpoolu
.Jeszcze odeszłem z Wisły, poszedłem do Norwich, awansowałem do Premiership, gdzie po pół roku awansowałem i zatrudniła mnie Chelsea i po sezonie Barca mnie wzięła, ale wracam do Wisły. Powód: aktualizacja
Ostatnio edytowane przez PlacekTSW : 09.08.2011 o godz. 13:00.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
nie Bale tylko Barry(z Man City)
wszystkim sie konczyly kontrakty, to to co mialem na transfery przerzucilem na pensje dalem kontrakty ~200tys€ za miecha, Ekstraklasa jest na 16. miejscu w rozgrywkach, ja Wisla wygrałem LE, ćwf LM x2, to moze to tez pomoglo ja niestety z grywalnych mam tylko Polska lige bo procesor za słąby i muli jak wieksza baza danych i wiecej lig.
Ostatnio edytowane przez kamilll1906 : 09.08.2011 o godz. 13:02.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Możliwe, mi pomogło w Jovanovicu(nie Marko, tylko tego napastnika z Liverpoolu) wygranie LE i Superpucharu Europy.
/edit Jestem jeszcze selekcjonerem Hiszpanii. Mam jeszcze drugiego save'a, gdzie jestem w RC Strasbourg, krajowa liga francuska(3 liga) i chce ich do L1 wprowadzić, wypożyczyłem Stilica na sezon i póki co idzie świetnie.
Ostatnio edytowane przez PlacekTSW : 11.08.2011 o godz. 18:30.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Ja właśnie awansowałem do fazy grupowej LM, w III rundzie wyeliminowałem Litex (0:0 u siebie, 3:1 na wyjeździe) oraz Maribor (2:0 u siebie, 2:2 na wyjeździe). Jestem po dwóch meczach fazy grupowej - z Zenitem (3:2 u siebie) i Twente (5:1 na wyjeździe, szczerze mówiąc nie wiem jak im wklepałem 5 bramek), ponadto w grupie mam jeszcze Lyon. Po 2 meczach jestem liderem grupy - 1. Wisła 6 pkt., 2. Zenit 3 pkt., 3. Twente 1 pkt., 4. Lyon 1 pkt. .
Jeśli chodzi o transfery to nic szczególnego jeśli chodzi o zawodników - tylko Silviu Lung jr za nie całe 1 mln ojro w ratach. Dwóch ogarniętych scoutów z Brazylii oraz asystenta selekcjonera rep. Brazylii (musiałem zwolnić Kazia Moskala). W lidze po 8 meczach pierwszy, 21 pkt., druga Legia 17 pkt. Bardzo dobrze prezentuje się Jovanović, Jirsak, Garguła oraz Kirm. ![]() |
|
|
|
Member
Od: 10.2010
Offline |
|
|
Mam sezon 2019/2020 i miałem świetny skład - i co się stało? Zarząd w przeciągu jednego okienka rozsprzedał mi 3/4 składu: Poszli Hamnebukt za 24 mln funtów, Hassan Bizimana (najlepszy obrońca na świecie prosto z Burundi) za 24.1 mln. i kilka "mniejszych" od 6 do 12 mln. Razem 7 zawodników. Koniec okienka transferowego za 2 tygodnie, więc zacząłem łatać dziury - 4 już jakimś cudem udało mi się zapełnić i zostało o dziwo 15 mln funtów. I gdy już miałem zakontraktować kolejne 2 gwiazdy (Wonderkids) zarząd ni stąd ni z owąd zabrał mi cały budżet transferowy i obciął mi także budżet płacowy tak, że musiałem sprzedać kolejnego zawodnika by utrzymać finanse w ryzach.
Jeśli ktoś się spotkał z takim rodzaje kurest*a w grze i wie jak temu zaradzić, niech napisze, bo mam serdecznie dość szukać godzinami świetnych młodych zawodników, którzy zostaną sprzedani 3-4 miesiące później... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mam pytanie jakiego bramkarza polecacie do kadry Wali?.miałem dwie oferty z Anglii i Walii.przez przypadek wybrałem Walie o ile obrona pomoc i atak wygląda dobrze o tyle sytuacja z bramkarzami w kadrze jest tragiczna
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Przedłużająca się w czasie cisza na temat wydania nowego Football Managera wzbudziła niepokój u niektórych fanów - jak się jednak okazało, zupełnie niepotrzebnie! FM 2012 został oficjalnie zapowiedziany!
na cmrev więcej Termin wydania - przed świętami... więc spokojnie mogę zacząć grę od nowa bo to jeszcze 3-4 miesiące... ![]()
...coście s....ysyny uczynili z tą krainą?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ta... mam to samo. Przyszedł jakiś pedał w rurkach za Cupiała, przyjmuję każdą ofertę za zawodnika, która przekracza jego "rynkową wartość",a mój budżet mimo coraz lepszych osiągnięć idzie mooocno w dół. Warto powiedzieć, że suma sprzedanych zawodników to 36mln euro, a sam mam do dyspozycji.... 5 . |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Samuelson dlatego wolę FM2010 od FM 2011.Aczkolwiek gram 2 sezon Leeds po zakończeniu 4 letniej przygody z Citizens (ćwierć finału LM, półfinał LE,puchar Angli i tarcza wspólnoty).Wchodzę w zakładkę osiągnięcia Leeds i co widzę najwyższa wygrana Leeds 9-0 w roku...2027.A co do Citizens to w 3sezonie zajmują 15te miejsce na 5meczy przed zakończeniem sezonu składam propozycję objęcia Citizens i odrzucają bug czy jak
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jeśli ktoś jeszcze nie widział screenów z najnowszej odsłony to zapraszam na stronkę: http://www.sega.com/fm2012/
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
w sezonie 14/15 wygrana w LM z ManCity po karnych, potem w superpucharze wygrana z Al. Madryt
aktualnie październik 2015, i w grupie LM 3 polskie zespoły: Wisła, Śląsk, Legia. Śląsk zaczynał od 3rundy el dla najwyższego miejsca, ja i Legia od razu w grupie, procz tego w LE graly 4 druzyny z Polski, 1 od 2rnd, 1 od 3rnd i 2 od 4rnd, ale tylko arka sie dostala do grupy. w grupie mam takie "potęgi" jak Cl. Brugge, FC Kopenhage i Fenerbahce wiekszosc pilkarzy z wolnych transferow przychodzi przed sezonem 2015/2016 Suso z L'poolu, Kara z Porto, Gojko Kacar z HSV i Fausto Rossi z Viacenzy budzet placowy 3,6 mln € miesiecznie pozatym objalem reprezentacje Polski po 2 meczach w el. do MŚ 2016, z takich ciekawszych wynikow to 8-3 na wyjezdzie z Walia, i 5-4 w Belgradzie, oczywiscie wygrane |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Po 2 wygranych w LE wygrałem także LM w 2015 roku. Po sukcesie ściągnąłem m. in. Sergio Bukietsa i Wilshere'a oraz Suso. Wszyscy za free. W składzie miałem wcześniej między innymi Stevena Defoura, Romelu Lukaku, Jo, Krychowiaka, Boenischa a także Keko i Thorgana Hazarda. Do tego chorwacka 'megagwiazda' Mateo Kovacic
5 razy Ekstraklasa, 5 razy Superpuchar, 3 razy PP, 2 razy LE, 1 LM, 2 razy Superpuchar Europy (nie wiem jak będzie z nadchodzącym SE xD). Kariera piękna, coraz lepsi przychodzą, kasa większa. Żyć nie umierać ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Niech ktoś zapuści symulacje Wisła - Apoel
![]() |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Ja mam jeszcze bardziej idiotyczny bug. Mam 2019 rok, a w czerwcu 2020 kończy mi się kontrakt z Wisłą. Zarząd złożył propozycję nowej umowy tylko, że... oni chcą mi dać max 7 500 euro, ale przy takiej kwocie mam gwiazdkę (tą, która mówi, że nie można zaakceptować takiej oferty i trzeba ją zmodyfikować). Najśmieszniejsze jest to, że ta gwiazdka znika dopiero jak ustawię, że chcę zarabiać 24 000 euro, na co zarząd się nie zgadza i zrywa negocjacje. Wygląda na to, że mimo woli to będzie mój ostatni sezon w Wiśle... :x
|
|
|