The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
miodzio
Senior Member

Od: 11.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.08.2011, 14:32
Tak czasami jest, może spróbuj mu zaproponować nowy kontrakt ale już jako zwykły trener? Ewentualnie pobaw się edytorami czasu rzeczywistego by pozbyć się go z klubu =)
Odpowiedz cytując
kamilll1906
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 01.08.2011, 22:10
taka ciekawostka:

na pewno byłaby to owocna gościna

i w 2 sezonie spadek z grupy LM do LE po drodze pokonałem Schalke, Getafe, Zenit, Juve ( u siebie 5-2 a na wyjezdzie 3-1 w plecy) no i w finale w karnych pokonalem Bordeaux plus ekstraklasa 1miejsce i wygrana w PP

Odpowiedz cytując
rocklee
Junior Member

Stary 01.08.2011, 23:21
Witam. Znacie jakieś dobre treningi, ze szczegółowym uwzględnieniem pozycji? Chodzi mi o zróżnicowany trening, inny dla odgrywającego, inny dla 'lisa pola karnego' itd. Trening, którego obecnie używam nie sprawdza się, tzn. atrybuty nie podskakują, a w niektórych przypadkach spadają np. u Jaliensa.

Co do zawodników, którzy w pierwszym sezonie przejdą do Wisły, mogę polecić:
-Tinashe Nengomasha - świetny rygiel defensywy lub w moim przypadku pomocnik odbierający piłkę
-Chibuzor Okonkwo - młody, perspektywiczny prawy obrońca, z ciągotami do gry ofensywnej, a co najważniejsze bardzo tani

Football manager 2011, patch 11.3.0 najnowsze uaktualnienie
Odpowiedz cytując
pirat.z.karaibow
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 01.08.2011, 23:22
rocklee napisał(a):Wyświetl post
Witam. Znacie jakieś dobre treningi, ze szczegółowym uwzględnieniem pozycji? Chodzi mi o zróżnicowany trening, inny dla odgrywającego, inny dla 'lisa pola karnego' itd. Trening, którego obecnie używam nie sprawdza się, tzn. atrybuty nie podskakują, a w niektórych przypadkach spadają np. u Jaliensa.

Co do zawodników, którzy w pierwszym sezonie przejdą do Wisły, mogę polecić:
-Tinashe Nengomasha - świetny rygiel defensywy lub w moim przypadku pomocnik odbierający piłkę
-Chibuzor Okonkwo - młody, perspektywiczny prawy obrońca, z ciągotami do gry ofensywnej, a co najważniejsze bardzo tani

Football manager 2011, patch 11.3.0 najnowsze uaktualnienie
http://www.cmrev.com/fileplanet/plik...ingowe-SK.html

Odpowiedz cytując
Orson
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 02.08.2011, 00:12
JOSE 841 napisał(a):Wyświetl post
Panowie mam problem gram drugi sezon "Citizens"(Manchester City)w FM 2010 i o dziwo chciałem zrobić małą rewolucje w sztabie i zwolnić asystenta niejakiego Kidda.Ale nie mogę bo według zarządu wysokość odszkodowania która wynosi 2,5mln jest zbyt duża.Ani ne mogę zatrudnić drugiego bo według klubu jest niepotrzebny.Budżet wynosi ponad 80mln na transfery a stan klubu jest Bogaty. Bug czy jak
Nie zwalniaj go tylko rozwiąż kontrakt za porozumieniem stron jeśli nie próbowałeś.
...coście s....ysyny uczynili z tą krainą?
Odpowiedz cytując
JOSE 841
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 02.08.2011, 13:57
Orson nie tylko z Kiddem mam problem ale z innymi trenerami też aczkolwiek sprawdze jeszcze to za porozumieniem stron. Mimo wszystko zrobiłem małą rewolucję i tak do Citizens w 2 sezonie zawitali Di Maria,Van Bommel,Altintop,Grosso,Henry,Pinto odeszli de Jong(wypożyczony do Juve) Obraniak (wyp.Bordeaux) Kompany (PSG za 15mln) Jo (wyp.Schalke) Hart (Rangers 10mln) Bellamy (20mln Celtik) a na celowniku jeszcze tylko Aguero, Bale i Sneijder
Odpowiedz cytując
kamilll1906
Senior Member

Stary 02.08.2011, 14:12
czy gra ktos na tym nowym patchu i uktaualnieniu Wisla? bo pojawil sie pewien problem po 2 sezonach w Europie (1. gr LM, 2. gr LM i zwyciestwo w LE) wspolczynnik przy losowaniu 4rundy el. LM mam 13,84 czy jakos tak.
po 2. sezonie przyszla mi wiadomosc ze zyskalem w eliminacjach bo bede zaczynał od 3. rundy i druzyna z Polski bedzie grala w el. LM dla najwyzszego miejsca, a w rzeczywistosci zaczynalem od 2 rundy i 2. miejsce gra w LE a nie w LM?
ma ktos podobnie ?

edit: dzieki mcks
Ostatnio edytowane przez kamilll1906 : 02.08.2011 o godz. 14:28.

Odpowiedz cytując
mcks
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 02.08.2011, 14:15
Dopiero od następnego sezonu będziesz grał od 3 rundy, co wynika ze struktury rankingu krajowego.
Odpowiedz cytując
JOSE 841
Senior Member

Stary 08.08.2011, 13:24
Panowie ma ktoś uaktualnienie na ten sezon do FM 2010
Odpowiedz cytując
delukas96
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 08.08.2011, 15:39
JOSE 841 napisał(a):Wyświetl post
Panowie ma ktoś uaktualnienie na ten sezon do FM 2010
Jeszcze chyba nie wyszło. Trzeba trochę jeszcze poczekać, myślę że max do września. Jakby co, to szukaj na www.cmrev.com w dziale Fileplanet, w zakładce uaktualnienia.
Odpowiedz cytując
*Michael*
Senior Member

Stary 08.08.2011, 17:49
panowie gram sobie spokojnie w FM11 i wyskakuje mi Crash Drumps. Jego oznaczenie to: FM 2011 v 11.3.0.17833 dalej w tym jest tylko data i godzina. Pomoże ktoś jak rozwiązać ten problem? proszę o kontakt na gg 5979352
Zawsze Wierni i Oddani - WISŁY KRAKÓW chuligani !!
Odpowiedz cytując
miodzio
Senior Member

Stary 08.08.2011, 18:14
Niestety Crash Dumps'y to jedno z przekleństw FMa. Usuń katalog o tej nazwie, który utworzył się gdzieś w folderze .../Dokumenty/Sport Interactive/Football Manager 2011 i spróbuj grać dalej. Jeżeli błąd pojawia się zawsze w określonym momencie (np przy danej dacie) to można próbować to obejść przechodząc np na krótki urlop lub zakładając nowego menadżera (co czasami pomaga przejść w grze dalej)...
Odpowiedz cytując
*Michael*
Senior Member

Stary 08.08.2011, 23:21
miodzio już nie raz usuwałem, zakladałem nowego mnadżera, od nowa kariere zaczynałem i nic. Nie jest to jakas wyznaczona data.. pierwszy raz mialem z tym problem jak gralem juz 4 sezon. potem w 2... a teraz co raz wczesniej... przedostatnio bylo w połowie sezonu a teraz po 5 kolejce... ;/
Odpowiedz cytując
wiesniak84
Guest

Stary 09.08.2011, 10:14
Chętnie bym pomógł ale nie mam pojęcia jak. Moim zdaniem to ma jakąś zależność ze sprzętem bo na laptopie w ogóle nie miałem tego błędu a na PC tak.
Z drugiej strony po jakimś czasie nie grania na PC właśnie z powodu crush dumpów skusiłem się żeby jeszcze raz spróbować. No i właśnie od tamtej pory miałem tylko raz.
Co zauważyłem crush dump pojawia się w momencie kiedy w menedżerze zadań przy fm.exe użycie pamięci przekracza 600000 K ale też nie zawsze.
Sprawdź jakie masz zużycie pamięci jak łapiesz crush dumpy. Spróbuj grać na mniejszej bazie danych może i zamiast w trybie pełnoekranowym w oknie. Nie wiem jak pomóc, próbuj wszystkiego!!!
Odpowiedz cytując
*Michael*
Senior Member

Stary 09.08.2011, 11:25
dzięki będę próbował. Ale i tak mam nadzieje na szybką premierę FM 12 bo ten mi się juz troche przejadł mimo, że go dość dobrze rozpracowałem taktycznie, treningowo i jeśli chodzi o piłkarzy to również dobry dobór ekipy
Odpowiedz cytując
kamilll1906
Senior Member

Stary 09.08.2011, 12:46

skład na sezon 2014/2015
Jo, Ledley King, Joleon Lescott, Carrick, Aquilani, Barry Babel i Sulejmani z wolnych transferów

w sezonie 13/14 Jo 33 bramki w lidze

LM zaczynam od 4rundy eliminacyjnej, ale mam pytanie:, dlaczego mimo zajecia 1 miejsca w lidze gram w scieżce niemistrzowskiej ?

Odpowiedz cytując
PlacekTSW
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 09.08.2011, 12:56
Jakim cudem w 2014 roku masz Balego, Kinga i Carricka w składzie? ^^ Ja byłem Wisłą w 2016 roku i moją największa gwiazdą póki co był Jovanović z Liverpoolu .

Jeszcze odeszłem z Wisły, poszedłem do Norwich, awansowałem do Premiership, gdzie po pół roku awansowałem i zatrudniła mnie Chelsea i po sezonie Barca mnie wzięła, ale wracam do Wisły.
Powód: aktualizacja
Ostatnio edytowane przez PlacekTSW : 09.08.2011 o godz. 13:00.
Odpowiedz cytując
kamilll1906
Senior Member

Stary 09.08.2011, 13:00
nie Bale tylko Barry(z Man City)
wszystkim sie konczyly kontrakty, to to co mialem na transfery przerzucilem na pensje dalem kontrakty ~200tys€ za miecha, Ekstraklasa jest na 16. miejscu w rozgrywkach, ja Wisla wygrałem LE, ćwf LM x2, to moze to tez pomoglo

ja niestety z grywalnych mam tylko Polska lige bo procesor za słąby i muli jak wieksza baza danych i wiecej lig.
Ostatnio edytowane przez kamilll1906 : 09.08.2011 o godz. 13:02.

Odpowiedz cytując
PlacekTSW
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 09.08.2011, 13:02
Możliwe, mi pomogło w Jovanovicu(nie Marko, tylko tego napastnika z Liverpoolu) wygranie LE i Superpucharu Europy.

/edit
Jestem jeszcze selekcjonerem Hiszpanii. Mam jeszcze drugiego save'a, gdzie jestem w RC Strasbourg, krajowa liga francuska(3 liga) i chce ich do L1 wprowadzić, wypożyczyłem Stilica na sezon i póki co idzie świetnie.
Ostatnio edytowane przez PlacekTSW : 11.08.2011 o godz. 18:30.
Odpowiedz cytując
KacpiTSW
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 11.08.2011, 17:45
Ja właśnie awansowałem do fazy grupowej LM, w III rundzie wyeliminowałem Litex (0:0 u siebie, 3:1 na wyjeździe) oraz Maribor (2:0 u siebie, 2:2 na wyjeździe). Jestem po dwóch meczach fazy grupowej - z Zenitem (3:2 u siebie) i Twente (5:1 na wyjeździe, szczerze mówiąc nie wiem jak im wklepałem 5 bramek), ponadto w grupie mam jeszcze Lyon. Po 2 meczach jestem liderem grupy - 1. Wisła 6 pkt., 2. Zenit 3 pkt., 3. Twente 1 pkt., 4. Lyon 1 pkt. .

Jeśli chodzi o transfery to nic szczególnego jeśli chodzi o zawodników - tylko Silviu Lung jr za nie całe 1 mln ojro w ratach. Dwóch ogarniętych scoutów z Brazylii oraz asystenta selekcjonera rep. Brazylii (musiałem zwolnić Kazia Moskala).

W lidze po 8 meczach pierwszy, 21 pkt., druga Legia 17 pkt.

Bardzo dobrze prezentuje się Jovanović, Jirsak, Garguła oraz Kirm.
WISŁA KRAKÓW - fuTSal

"...każdy żyd to wie, kto rządzi w mieście, TYLKO ABG!"
Odpowiedz cytując
Samuelson
Member

Od: 10.2010

Stary 11.08.2011, 17:57
Mam sezon 2019/2020 i miałem świetny skład - i co się stało? Zarząd w przeciągu jednego okienka rozsprzedał mi 3/4 składu: Poszli Hamnebukt za 24 mln funtów, Hassan Bizimana (najlepszy obrońca na świecie prosto z Burundi) za 24.1 mln. i kilka "mniejszych" od 6 do 12 mln. Razem 7 zawodników. Koniec okienka transferowego za 2 tygodnie, więc zacząłem łatać dziury - 4 już jakimś cudem udało mi się zapełnić i zostało o dziwo 15 mln funtów. I gdy już miałem zakontraktować kolejne 2 gwiazdy (Wonderkids) zarząd ni stąd ni z owąd zabrał mi cały budżet transferowy i obciął mi także budżet płacowy tak, że musiałem sprzedać kolejnego zawodnika by utrzymać finanse w ryzach.
Jeśli ktoś się spotkał z takim rodzaje kurest*a w grze i wie jak temu zaradzić, niech napisze, bo mam serdecznie dość szukać godzinami świetnych młodych zawodników, którzy zostaną sprzedani 3-4 miesiące później...
Odpowiedz cytując
JOSE 841
Senior Member

Stary 15.08.2011, 14:23
Mam pytanie jakiego bramkarza polecacie do kadry Wali?.miałem dwie oferty z Anglii i Walii.przez przypadek wybrałem Walie o ile obrona pomoc i atak wygląda dobrze o tyle sytuacja z bramkarzami w kadrze jest tragiczna
Odpowiedz cytując
Orson
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 15.08.2011, 14:41
Przedłużająca się w czasie cisza na temat wydania nowego Football Managera wzbudziła niepokój u niektórych fanów - jak się jednak okazało, zupełnie niepotrzebnie! FM 2012 został oficjalnie zapowiedziany!
na cmrev więcej

Termin wydania - przed świętami... więc spokojnie mogę zacząć grę od nowa bo to jeszcze 3-4 miesiące...
...coście s....ysyny uczynili z tą krainą?
Odpowiedz cytując
Pawlolek
Senior Member

Stary 15.08.2011, 15:38
Samuelson napisał(a):Wyświetl post
Mam sezon 2019/2020 i miałem świetny skład - i co się stało? Zarząd w przeciągu jednego okienka rozsprzedał mi 3/4 składu: Poszli Hamnebukt za 24 mln funtów, Hassan Bizimana (najlepszy obrońca na świecie prosto z Burundi) za 24.1 mln. i kilka "mniejszych" od 6 do 12 mln. Razem 7 zawodników. Koniec okienka transferowego za 2 tygodnie, więc zacząłem łatać dziury - 4 już jakimś cudem udało mi się zapełnić i zostało o dziwo 15 mln funtów. I gdy już miałem zakontraktować kolejne 2 gwiazdy (Wonderkids) zarząd ni stąd ni z owąd zabrał mi cały budżet transferowy i obciął mi także budżet płacowy tak, że musiałem sprzedać kolejnego zawodnika by utrzymać finanse w ryzach.
Jeśli ktoś się spotkał z takim rodzaje kurest*a w grze i wie jak temu zaradzić, niech napisze, bo mam serdecznie dość szukać godzinami świetnych młodych zawodników, którzy zostaną sprzedani 3-4 miesiące później...

Ta... mam to samo. Przyszedł jakiś pedał w rurkach za Cupiała, przyjmuję każdą ofertę za zawodnika, która przekracza jego "rynkową wartość",a mój budżet mimo coraz lepszych osiągnięć idzie mooocno w dół. Warto powiedzieć, że suma sprzedanych zawodników to 36mln euro, a sam mam do dyspozycji.... 5 .
Odpowiedz cytując
JOSE 841
Senior Member

Stary 16.08.2011, 14:38
Samuelson dlatego wolę FM2010 od FM 2011.Aczkolwiek gram 2 sezon Leeds po zakończeniu 4 letniej przygody z Citizens (ćwierć finału LM, półfinał LE,puchar Angli i tarcza wspólnoty).Wchodzę w zakładkę osiągnięcia Leeds i co widzę najwyższa wygrana Leeds 9-0 w roku...2027.A co do Citizens to w 3sezonie zajmują 15te miejsce na 5meczy przed zakończeniem sezonu składam propozycję objęcia Citizens i odrzucają bug czy jak?
Odpowiedz cytując
miodzio
Senior Member

Stary 16.08.2011, 19:00
Jeśli ktoś jeszcze nie widział screenów z najnowszej odsłony to zapraszam na stronkę: http://www.sega.com/fm2012/
Odpowiedz cytując
kamilll1906
Senior Member

Stary 16.08.2011, 19:12
w sezonie 14/15 wygrana w LM z ManCity po karnych, potem w superpucharze wygrana z Al. Madryt

aktualnie październik 2015, i w grupie LM 3 polskie zespoły: Wisła, Śląsk, Legia. Śląsk zaczynał od 3rundy el dla najwyższego miejsca, ja i Legia od razu w grupie, procz tego w LE graly 4 druzyny z Polski, 1 od 2rnd, 1 od 3rnd i 2 od 4rnd, ale tylko arka sie dostala do grupy.
w grupie mam takie "potęgi" jak Cl. Brugge, FC Kopenhage i Fenerbahce

wiekszosc pilkarzy z wolnych transferow przychodzi przed sezonem 2015/2016 Suso z L'poolu, Kara z Porto, Gojko Kacar z HSV i Fausto Rossi z Viacenzy
budzet placowy 3,6 mln € miesiecznie

pozatym objalem reprezentacje Polski po 2 meczach w el. do MŚ 2016, z takich ciekawszych wynikow to 8-3 na wyjezdzie z Walia, i 5-4 w Belgradzie, oczywiscie wygrane

Odpowiedz cytując
delukas96
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 16.08.2011, 19:52
Po 2 wygranych w LE wygrałem także LM w 2015 roku. Po sukcesie ściągnąłem m. in. Sergio Bukietsa i Wilshere'a oraz Suso. Wszyscy za free. W składzie miałem wcześniej między innymi Stevena Defoura, Romelu Lukaku, Jo, Krychowiaka, Boenischa a także Keko i Thorgana Hazarda. Do tego chorwacka 'megagwiazda' Mateo Kovacic 5 razy Ekstraklasa, 5 razy Superpuchar, 3 razy PP, 2 razy LE, 1 LM, 2 razy Superpuchar Europy (nie wiem jak będzie z nadchodzącym SE xD). Kariera piękna, coraz lepsi przychodzą, kasa większa. Żyć nie umierać
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 16.08.2011, 19:56
Niech ktoś zapuści symulacje Wisła - Apoel
Odpowiedz cytując
krsk
Member

Stary 16.08.2011, 19:59
Ja mam jeszcze bardziej idiotyczny bug. Mam 2019 rok, a w czerwcu 2020 kończy mi się kontrakt z Wisłą. Zarząd złożył propozycję nowej umowy tylko, że... oni chcą mi dać max 7 500 euro, ale przy takiej kwocie mam gwiazdkę (tą, która mówi, że nie można zaakceptować takiej oferty i trzeba ją zmodyfikować). Najśmieszniejsze jest to, że ta gwiazdka znika dopiero jak ustawię, że chcę zarabiać 24 000 euro, na co zarząd się nie zgadza i zrywa negocjacje. Wygląda na to, że mimo woli to będzie mój ostatni sezon w Wiśle... :x
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów