|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Junior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
macie swoja legende. teraz bedzie sie nazywac Ryszard Cz. Kibicuje Wisełce od zawsze ale nie zawsze zgadzam sie ze zdaniem jej kibicow.
na miano Zywej Legendy zaslugiwal i zasluguje tylko jeden czlowiek ktorego raz nieladnym transparentem przywitano na ten temat |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Ale jaką legendą Wisły był Czerwiec, z całym szacunkiem ?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
|
Do miana legendy to może aspirować Kazek Moskal czy Tomek Kulawik a nie Rysiu Czerwiec.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Pamiętam sam mecz (bardzo dziwny..) i awanturę jaką po nim wywołała Wybiórcza. Przez te lata wierzyłem że może to była jedynie prowokacja ale w świetle obecnych wydarzeń.. aż włos się na karku jeży. Niestety obawiam się że ówczesna drużyna mogła faktycznie mieć coś za paznokciami, nie wiem ilu z was pamięta taki dziwny mecz ligowy u nas z Orlenem (chyba nawet w tej samej rundzie co wspomniany mecz z Amiką).. patrząc na boisko aż ciężko było uwierzyć że nasi grają u siebie na Reymonta. Tak kiepsko i nieporadnie grali z outsiderem ligi.. Wracając do teraźniejszości - nie widzę innej opcji jak to że Rysiu usłyszy od naszego klubu bye-bye. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2003
Offline |
|
Moją uwagę przykuł nie aspekt tego jak grali - tylko co się działo po tym jak Frankowski strzelił gola dla nas (bodajże na 1-1). Frankowski zaczyna się cieszyć, a tu zero jakiejkolwiek reakcji ze strony innych graczy którzy byli w pobliżu - jakby wcale ich ten gol nie cieszył. Niedługo potem pada zresztą bramka na 1-2 i jest pozamiatane... Może się kiedyś dowiemy jak było naprawdę... pzdrw tees |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
I ostawiaj tu mecze czlowieku...
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2010
Offline |
|
|
Toulouse FC 0-1 AJ Auxerre
Dariusz Dudka 90 Brawo Darek, brawo ! |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2003
Offline |
|
|
Chyba jednak nie. Jesli myślę o tym samym meczu, to to było 19 maja 2001, jak już w zasadzie mieliśmy pewne mistrzostwo.
http://www.90minut.pl/mecz.php?id_mecz=4364 Według wikipedii http://pl.wikipedia.org/wiki/Orlen_P%C5%82ock#Trenerzy trenerem Orlenu był wtedy niejaki Andrzej Wiśniewski A mecz z Amicą (jeśli to o ten chodzi) był kolejkę później. Tylko nie wiem czemu mielibyśmy go kupować/sprzedawać, bo mistrzostwo było prawie pewnie, a Amica o nic nie grała już. http://www.90minut.pl/mecz.php?id_mecz=4377
Ostatnio edytowane przez Jurand : 17.04.2011 o godz. 10:32.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Ok, faktycznie - Albin był tam wcześniej.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
) wybierających się na ryby (4 rano, 8 godzin po meczu ) i pytam się chłopaków co z tym Ruchem odwalili? Pytam też czy z Orlenem przyklepią mistrzostwo... Jak sobie teraz przypomnę przebieg meczu z Orlenem to coraz mniej zaczynają mnie dziwić dziwne uśmiechy naszych zawodników odpowiadających na moje pytanie... Mam nadzieję, że to tylko zbieg okoliczności. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Błaszczykowski w końcu w pierwszym składzie Borussi (na mecz z Freiburgiem).
Warto patrzeć jak ktos ma czas. Ekipa z Dortmunda ma szansę powiększyć przewagę nad Bayerem, który kilkadziesiąt minut temu poległ w Monachium. Będą zatem mocno zmobilizowani, także może być ciekawie ![]() Z kolei w meczu na szczycie ligi tureckiej zero Polaków w składzie Trabzonsporu... Na ławie Paweł i Arek, Piotr poza składem.
Ostatnio edytowane przez felipe : 17.04.2011 o godz. 16:54.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Nie tak Paweł Brożek wyobrażał sobie swoje chwile w Turcji. Myślę, ze warto, by wrócił. On musi grać jeżeli chce grać na Euro 2012, a u nas mógłby stworzyć niezły duet z Genkovem. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
myślę, że ciężko by mu się było odnaleźć w obecnej drużynie
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
|
Banita
Od: 09.2009
Offline |
|
Zawsze można poza Brożkiem dobrać jednego z ponizszych ekstra napadziorów ![]() Dorobek strzelecki polskich napastników w najwyższych ligach europejskich w bieżącym sezonie: Paweł Brożek (Trabzonspor Trabzon - Turcja) - 0 Radosław Matusiak (Asteras Tripoli - Grecja) - 0 Grzegorz Rasiak (AEL Limassol - Cypr) - 0 Adrian Sikora (APOEL Nikozja - Cypr) - 0 Paweł Wojciechowski (Willem II Tilburg - Holandia) - 0
Ostatnio edytowane przez krakus76 : 18.04.2011 o godz. 19:58.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
Pawełka nie zaluje ale PaBrozia juz owszem - zmarnował sobie kariere chłopak. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Czy może ktoś wie jak przedstawia się stosunek spędzonych minut na boisku do zerowego dorobku bramkowego? Przyznam, że nie śledzę żadnej ligi oprócz Polish Premiership, więc stąd moje pytanie.
![]()
"O, jakże szybko nastrój prysnął wzniosły!
Albowiem w kraju tym zaczarowanym, gdzie — jak w złej bajce — ludźmi rządzą osły, jakież tu mogą być właściwie zmiany? Tu tylko szpiclom coraz większe uszy rosną, milicji — coraz dłuższe pałki, i coraz bardziej pustka rośnie w duszy, i coraz bardziej mózg się staje miałki. Tu tylko może prosperować gnida, cwaniak i k...a, łotr i donosiciel ." Janusz Szpotański |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Słusznie się Maciej w....*ł, a poziom tego sędziego żałosny. Na ty to on sobie może do głównego wołać. Pieprzą o szacunku do sędziów a sami takie gówna robią.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Jakby wrócili to byłby to zajebisty interes, jak z Cleberem.
Sprzedać za kokosy i przyjąc za free, pod warunkiem że Turcy chcieliby się ich pozbyć za wszelką "cenę", która wynosiłaby 0 zl, dlatego trzeba mocno wierzyć że im się nie powiedzie tam i od nowego sezonu zasilą szeregi Wisły. W zasadzie odkąd był temat ich przejścia byłem niemal pewien że tak to się skończy i od razu miałem przed oczami Clebiego. Piotrek mógłby iść gdzieś indziej, ale Paweł zawsze się przyda.
Ostatnio edytowane przez aNouc : 18.04.2011 o godz. 20:41.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
Od razu nasuwa mi się na myśl słownictwo i "wychowanie" Smudy. Kolejny prostak, który osiągnął JEDEN znaczący sukces (LM z Widzewem) i ma się za nie wiadomo kogo. Do Górskiego to on ma jak z Krakowa do Madrytu i z powrotem.
Ostatnio edytowane przez Simao1 : 18.04.2011 o godz. 20:43.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
Myślę że Paweł na pewno będzie chciał jeszcze zostać na Ligę mistrzów o ile Trabzonspor zapewni sobie do niej awans ![]()
TYLKO WISŁA
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Sądzę, że Brożki nawet za friko do Wisły już nie wrócą. Nie chodzi o jakość piłkarską, bo tę mają wysoką tylko właśnie o to nieszczęsne machanie rękami. Może to przypadek, ale po ich odejściu Kirm odżył, Małecki się utemperował, nawet Jirsak zaczyna łapać rytm, bo z Bełchatowem było znowu fajnie.
A z Brożkami może być różnie. Jeśli trener będzie ten sam, to kąpani w gorącej wodzie Turcy gotowi oddać ich za bezcen. ale jeśli zmienią szkoleniowca, to dla polaków jest szansa. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Pawłowi za niedługo zacznie się palić grunt pod nogami. Ma olbrzymi kontrakt, a Turcy od takich zawodników oczekują dobrej gry. W przeciwnym razie zaczynają się problemy z regularnymi wypłatami i naciskanie na transfer.
Niestety Brożkowi w podbiciu "zachodu" przeszkodziła słaba psychika, obawiam się, że on tam już przepadł. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Z bracmi moze byc tak samo jak z Szymkowiakiem, ktory polecal im Turcje a sam jej nie zawojował.
|
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Póki co to u nas jest dość dobry tzw. ,,Team spirit' Wygląda na to Maskantowi udało się stworzyć drużynę. Czy Paweł umiał by się w to wkomponować. Nie mówię tak nie mówię nie, ale nie jest to takie hop siup że wraca stary dobry Paweł któremu dużo zawdzięczamy i znowu zaczyna bić bramki dla Wisły.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Cytat:
http://www.pilka24.com/news/szymkowi...iej-56743.html nie pamiętam czy było. Według mnie Szymek sobie w Turcji poradził, przez moment był blisko boga, ale niestety coś się posypało i cała bajka zamieniła się w koszmar - taki american dream w drugą stronę ![]() |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|