The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Jozin
Junior Member

Od: 04.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.04.2011, 09:02
macie swoja legende. teraz bedzie sie nazywac Ryszard Cz. Kibicuje Wisełce od zawsze ale nie zawsze zgadzam sie ze zdaniem jej kibicow.
na miano Zywej Legendy zaslugiwal i zasluguje tylko jeden czlowiek ktorego raz nieladnym transparentem przywitano na ten temat
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 15.04.2011, 09:21
Ale jaką legendą Wisły był Czerwiec, z całym szacunkiem ?
Odpowiedz cytując
tomo
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 15.04.2011, 09:33
Do miana legendy to może aspirować Kazek Moskal czy Tomek Kulawik a nie Rysiu Czerwiec.
Odpowiedz cytując
bozar
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 15.04.2011, 10:16
7 kotów napisał(a):Wyświetl post
Rysio juz kiedys dla nas Amike - tą z Wronek - podchodził. Chyba Gesior, czy Bajor, polecieli do gazet - widocznie za mało Wislacy proponowali i dostalismy bęcki na wielkopolskim zadupiu.
Wydaje mi się że Bajor poleciał z tym do gazet.
Pamiętam sam mecz (bardzo dziwny..) i awanturę jaką po nim wywołała Wybiórcza. Przez te lata wierzyłem że może to była jedynie prowokacja ale w świetle obecnych wydarzeń.. aż włos się na karku jeży. Niestety obawiam się że ówczesna drużyna mogła faktycznie mieć coś za paznokciami, nie wiem ilu z was pamięta taki dziwny mecz ligowy u nas z Orlenem (chyba nawet w tej samej rundzie co wspomniany mecz z Amiką).. patrząc na boisko aż ciężko było uwierzyć że nasi grają u siebie na Reymonta. Tak kiepsko i nieporadnie grali z outsiderem ligi..

Wracając do teraźniejszości - nie widzę innej opcji jak to że Rysiu usłyszy od naszego klubu bye-bye.
Odpowiedz cytując
MaThEuS
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 15.04.2011, 10:32
bozar napisał(a):Wyświetl post
Wracając do teraźniejszości - nie widzę innej opcji jak to że Rysiu usłyszy od naszego klubu bye-bye.
No to w takim razie trzeba bedzie uzupełnić siatkę scoutów
Odpowiedz cytując
TeeS
Senior Member

Od: 02.2003

Stary 15.04.2011, 13:07
nie wiem ilu z was pamięta taki dziwny mecz ligowy u nas z Orlenem (chyba nawet w tej samej rundzie co wspomniany mecz z Amiką).. patrząc na boisko aż ciężko było uwierzyć że nasi grają u siebie na Reymonta. .
Ja pamiętam i jak się kiedyś zastanawiałem nad tym, który mecz mógłby być sprzedany - to właśnie od razu myślałem o tym spotkaniu.

Moją uwagę przykuł nie aspekt tego jak grali - tylko co się działo po tym jak Frankowski strzelił gola dla nas (bodajże na 1-1). Frankowski zaczyna się cieszyć, a tu zero jakiejkolwiek reakcji ze strony innych graczy którzy byli w pobliżu - jakby wcale ich ten gol nie cieszył. Niedługo potem pada zresztą bramka na 1-2 i jest pozamiatane...

Może się kiedyś dowiemy jak było naprawdę...

pzdrw
tees
Odpowiedz cytując
Glazik
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 15.04.2011, 15:55
I ostawiaj tu mecze czlowieku...
Odpowiedz cytując
mulda
Senior Member

Od: 12.2010

Stary 16.04.2011, 20:06
Toulouse FC 0-1 AJ Auxerre
Dariusz Dudka 90

Brawo Darek, brawo !
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Stary 17.04.2011, 09:43
Wydaje mi się że Bajor poleciał z tym do gazet.
Pamiętam sam mecz (bardzo dziwny..) i awanturę jaką po nim wywołała Wybiórcza. Przez te lata wierzyłem że może to była jedynie prowokacja ale w świetle obecnych wydarzeń.. aż włos się na karku jeży. Niestety obawiam się że ówczesna drużyna mogła faktycznie mieć coś za paznokciami, nie wiem ilu z was pamięta taki dziwny mecz ligowy u nas z Orlenem (chyba nawet w tej samej rundzie co wspomniany mecz z Amiką).. patrząc na boisko aż ciężko było uwierzyć że nasi grają u siebie na Reymonta. Tak kiepsko i nieporadnie grali z outsiderem ligi..

Nie jestem w 100% pewien ale bardzo możliwe, że trenerem Orlenu był wtedy Albin M. Jak ktoś może to niech potwierdzi albo zaprzeczy
Odpowiedz cytując
Jurand
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2003

Stary 17.04.2011, 10:29
Chyba jednak nie. Jesli myślę o tym samym meczu, to to było 19 maja 2001, jak już w zasadzie mieliśmy pewne mistrzostwo.
http://www.90minut.pl/mecz.php?id_mecz=4364
Według wikipedii
http://pl.wikipedia.org/wiki/Orlen_P%C5%82ock#Trenerzy
trenerem Orlenu był wtedy niejaki Andrzej Wiśniewski

A mecz z Amicą (jeśli to o ten chodzi) był kolejkę później. Tylko nie wiem czemu mielibyśmy go kupować/sprzedawać, bo mistrzostwo było prawie pewnie, a Amica o nic nie grała już.
http://www.90minut.pl/mecz.php?id_mecz=4377
Ostatnio edytowane przez Jurand : 17.04.2011 o godz. 10:32.
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Stary 17.04.2011, 10:44
Ok, faktycznie - Albin był tam wcześniej.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 17.04.2011, 11:00
Niestety obawiam się że ówczesna drużyna mogła faktycznie mieć coś za paznokciami, nie wiem ilu z was pamięta taki dziwny mecz ligowy u nas z Orlenem (chyba nawet w tej samej rundzie co wspomniany mecz z Amiką).. patrząc na boisko aż ciężko było uwierzyć że nasi grają u siebie na Reymonta. Tak kiepsko i nieporadnie grali z outsiderem ligi...
Pamiętam, że przed tym meczem graliśmy z Ruchem i wtopiliśmy (chyba żeby jeszcze bardziej mnie wkur... zwycięską bramkę dla Ruchu strzelił wtedy Surma). Dzień po tym meczu miałem przyjemność spotkać dwóch naszych byłych piłkarzy (wtedy jeszcze obecnych) wybierających się na ryby (4 rano, 8 godzin po meczu) i pytam się chłopaków co z tym Ruchem odwalili? Pytam też czy z Orlenem przyklepią mistrzostwo... Jak sobie teraz przypomnę przebieg meczu z Orlenem to coraz mniej zaczynają mnie dziwić dziwne uśmiechy naszych zawodników odpowiadających na moje pytanie... Mam nadzieję, że to tylko zbieg okoliczności.
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 17.04.2011, 16:30
Błaszczykowski w końcu w pierwszym składzie Borussi (na mecz z Freiburgiem).
Warto patrzeć jak ktos ma czas. Ekipa z Dortmunda ma szansę powiększyć przewagę nad Bayerem, który kilkadziesiąt minut temu poległ w Monachium. Będą zatem mocno zmobilizowani, także może być ciekawie

Z kolei w meczu na szczycie ligi tureckiej zero Polaków w składzie Trabzonsporu... Na ławie Paweł i Arek, Piotr poza składem.
Ostatnio edytowane przez felipe : 17.04.2011 o godz. 16:54.
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 17.04.2011, 20:05
Nie tak Paweł Brożek wyobrażał sobie swoje chwile w Turcji. Myślę, ze warto, by wrócił.
On musi grać jeżeli chce grać na Euro 2012, a u nas mógłby stworzyć niezły duet z Genkovem.
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 17.04.2011, 20:18
myślę, że ciężko by mu się było odnaleźć w obecnej drużynie
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Od: 10.2009

Stary 18.04.2011, 00:15
Pawełek wrócił do formy (od 0:50):
http://www.youtube.com/watch?v=A1r0o...layer_embedded

Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 18.04.2011, 19:14
http://www.youtube.com/watch?v=ynXZu...layer_embedded
Odpowiedz cytując
krakus76
Banita

Od: 09.2009

Stary 18.04.2011, 19:53
skeba napisał(a):Wyświetl post
Nie tak Paweł Brożek wyobrażał sobie swoje chwile w Turcji. Myślę, ze warto, by wrócił.
On musi grać jeżeli chce grać na Euro 2012, a u nas mógłby stworzyć niezły duet z Genkovem.
Chyba żartujesz teraz. Gdzie wrócić ? Do Wisły ? Jaki towar masz bo nieźle musi poniewierać ?

Zawsze można poza Brożkiem dobrać jednego z ponizszych ekstra napadziorów

Dorobek strzelecki polskich napastników w najwyższych ligach europejskich w bieżącym sezonie:
Paweł Brożek (Trabzonspor Trabzon - Turcja) - 0
Radosław Matusiak (Asteras Tripoli - Grecja) - 0
Grzegorz Rasiak (AEL Limassol - Cypr) - 0
Adrian Sikora (APOEL Nikozja - Cypr) - 0
Paweł Wojciechowski (Willem II Tilburg - Holandia) - 0
Ostatnio edytowane przez krakus76 : 18.04.2011 o godz. 19:58.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 18.04.2011, 20:03
krakus76 napisał(a):Wyświetl post
Chyba żartujesz teraz. Gdzie wrócić ? Do Wisły ? Jaki towar masz bo nieźle musi poniewierać ?
A jak jego bramki przyczynialy sie w głownej mierze do Mistrzostwo to byles w ekstazie. Nikt tak jak on nie miał patentu na Legie - co mecz z Warszawką to bramka badz dwie. Mi akurat było szkoda Pawła - a wcale nie byłoby zle gdybysmy mieli dwoch swietnych napastnikow (Genkov+ Brozek). Dziwni sa Ci kibice w naszym kraju, oj dziwni Pawełka nie zaluje ale PaBrozia juz owszem - zmarnował sobie kariere chłopak.
Odpowiedz cytując
Worcester
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 18.04.2011, 20:12
Czy może ktoś wie jak przedstawia się stosunek spędzonych minut na boisku do zerowego dorobku bramkowego? Przyznam, że nie śledzę żadnej ligi oprócz Polish Premiership, więc stąd moje pytanie.
"O, jakże szybko nastrój prysnął wzniosły!
Albowiem w kraju tym zaczarowanym,
gdzie — jak w złej bajce — ludźmi rządzą osły,
jakież tu mogą być właściwie zmiany?
Tu tylko szpiclom coraz większe uszy
rosną, milicji — coraz dłuższe pałki,
i coraz bardziej pustka rośnie w duszy,
i coraz bardziej mózg się staje miałki.
Tu tylko może prosperować gnida,
cwaniak i k...a, łotr i donosiciel ."
Janusz Szpotański
Odpowiedz cytując
grzechu1991
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2008

Stary 18.04.2011, 20:16
Słusznie się Maciej w....*ł, a poziom tego sędziego żałosny. Na ty to on sobie może do głównego wołać. Pieprzą o szacunku do sędziów a sami takie gówna robią.
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 18.04.2011, 20:33
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
A jak jego bramki przyczynialy sie w głownej mierze do Mistrzostwo to byles w ekstazie. Nikt tak jak on nie miał patentu na Legie - co mecz z Warszawką to bramka badz dwie. Mi akurat było szkoda Pawła - a wcale nie byłoby zle gdybysmy mieli dwoch swietnych napastnikow (Genkov+ Brozek). Dziwni sa Ci kibice w naszym kraju, oj dziwni Pawełka nie zaluje ale Pawla tak, zmarnował sobie kariere chłopak
Machania rękami Ci brakuje ? Oczywiście Paweł bardzo wiele zrobił dla Wisły i nikt mu tego nie zabierze ale czy jego powrót miałby sens i czy dobrze wpłynąłby na atmosferę w szatni ? Nie wydaje mi się , teraz nie potrzebujemy gwiazdorów którym się zdaje ,że miejsce w 11 powinni mieć pewne ale pracusiów którzy chcą ciężko pracować i osiągać sukcesy . Ja osobiście mam już dosyć tekstów : " niech obcokrajowcy się tłumaczą " i gdyby Brożkowie byli tacy ważni dla Wisły to z pewnością nie zostaliby sprzedani . Wg mnie oferta z Turcji nie była jedynym powodem sprzedaży braci , drugim prawdopodobnie był zły wpływ na atmosferę w drużynie ale mogę się mylić - to tylko takie moje przypuszczenia . Nie zrozumcie mnie źle , bardzo cenię braci i życzę im wszystkiego najlepszego w Turcji ale jestem negatywnie nastawiony co do ewentualnego powrotu któregoś z nich teraz do Wisły. Nie wchodzi się dwa razy do tej samej rzeki , takie jest moje zdanie na ten temat choć i tak uważam ten powrót teraz za nierealny.
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 18.04.2011, 20:37
Jakby wrócili to byłby to zajebisty interes, jak z Cleberem.
Sprzedać za kokosy i przyjąc za free, pod warunkiem że Turcy chcieliby się ich pozbyć za wszelką "cenę", która wynosiłaby 0 zl, dlatego trzeba mocno wierzyć że im się nie powiedzie tam i od nowego sezonu zasilą szeregi Wisły. W zasadzie odkąd był temat ich przejścia byłem niemal pewien że tak to się skończy i od razu miałem przed oczami Clebiego.
Piotrek mógłby iść gdzieś indziej, ale Paweł zawsze się przyda.
Ostatnio edytowane przez aNouc : 18.04.2011 o godz. 20:41.
Odpowiedz cytując
Simao1
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 18.04.2011, 20:39
grzechu1991 napisał(a):Wyświetl post
Słusznie się Maciej w....*ł, a poziom tego sędziego żałosny. Na ty to on sobie może do głównego wołać. Pieprzą o szacunku do sędziów a sami takie gówna robią.
Skorża to wyższy poziom kultury niż ta banda pseudo-trenerów i asystentów. Maciuś bez przekleństw, z szacunkiem (mimo, że go poniosło - co wcale nie jest dziwne w tym wypadku), a ktoś do niego wychodzi z tekstem "odejdź ode mnie", o bluzgach do technicznego nie wspomnę. Ręce opadają.

Od razu nasuwa mi się na myśl słownictwo i "wychowanie" Smudy. Kolejny prostak, który osiągnął JEDEN znaczący sukces (LM z Widzewem) i ma się za nie wiadomo kogo. Do Górskiego to on ma jak z Krakowa do Madrytu i z powrotem.
Ostatnio edytowane przez Simao1 : 18.04.2011 o godz. 20:43.
Odpowiedz cytując
rychu
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 18.04.2011, 20:58
aNouc napisał(a):Wyświetl post
Jakby wrócili to byłby to zajebisty interes, jak z Cleberem.
Sprzedać za kokosy i przyjąc za free, pod warunkiem że Turcy chcieliby się ich pozbyć za wszelką "cenę", która wynosiłaby 0 zl, dlatego trzeba mocno wierzyć że im się nie powiedzie tam i od nowego sezonu zasilą szeregi Wisły. W zasadzie odkąd był temat ich przejścia byłem niemal pewien że tak to się skończy i od razu miałem przed oczami Clebiego.
Piotrek mógłby iść gdzieś indziej, ale Paweł zawsze się przyda.
Po co mieliby oddawać Piotrka skoro gra regularnie w pierwszym składzie?
Myślę że Paweł na pewno będzie chciał jeszcze zostać na Ligę mistrzów o ile Trabzonspor zapewni sobie do niej awans
TYLKO WISŁA
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 18.04.2011, 20:59
Sądzę, że Brożki nawet za friko do Wisły już nie wrócą. Nie chodzi o jakość piłkarską, bo tę mają wysoką tylko właśnie o to nieszczęsne machanie rękami. Może to przypadek, ale po ich odejściu Kirm odżył, Małecki się utemperował, nawet Jirsak zaczyna łapać rytm, bo z Bełchatowem było znowu fajnie.

A z Brożkami może być różnie. Jeśli trener będzie ten sam, to kąpani w gorącej wodzie Turcy gotowi oddać ich za bezcen. ale jeśli zmienią szkoleniowca, to dla polaków jest szansa.
Odpowiedz cytując
snyrting
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 18.04.2011, 21:08
Pawłowi za niedługo zacznie się palić grunt pod nogami. Ma olbrzymi kontrakt, a Turcy od takich zawodników oczekują dobrej gry. W przeciwnym razie zaczynają się problemy z regularnymi wypłatami i naciskanie na transfer.

Niestety Brożkowi w podbiciu "zachodu" przeszkodziła słaba psychika, obawiam się, że on tam już przepadł.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 18.04.2011, 21:16
Z bracmi moze byc tak samo jak z Szymkowiakiem, ktory polecal im Turcje a sam jej nie zawojował.
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 18.04.2011, 21:34
Póki co to u nas jest dość dobry tzw. ,,Team spirit' Wygląda na to Maskantowi udało się stworzyć drużynę. Czy Paweł umiał by się w to wkomponować. Nie mówię tak nie mówię nie, ale nie jest to takie hop siup że wraca stary dobry Paweł któremu dużo zawdzięczamy i znowu zaczyna bić bramki dla Wisły.
Odpowiedz cytując
a_r_e_n_a
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 18.04.2011, 21:36
Cytat:
Tomasz Andrzejewski: Ciężko w Turcji się zaaklimatyzować?
- Zależy, jakie kto ma podejście. W sumie Turcja to piękny kraj, pełen kontrastów. Jak ktoś lubi poznawać nowe miejsca, to może mu się spodobać. Są miejsca, takie jak Antalya, gdzie aż chce się żyć. Ale są też takie, których człowiek nie chce oglądać. Ważne jest, żeby jak najszybciej zacząć naukę języka. Ja właściwie bez słownika się nie ruszałem, na każdym kroku starałem się poznawać nowe słówka.

Tomasz Andrzejewski: A zwyczaje religijne?
- Przez pół mieszkałem na zgrupowaniach z Turkiem, który wstawał o świcie i się modlił, to i ja musiałem wstawać o tej porze. W ogóle Turcy modlą się pięć razy dziennie. Nie raz zdarzało się, że w czasie wyjazdu zatrzymywaliśmy się przy meczecie i Turcy szli się modlić, a obcokrajowcy na nich czekali przy autokarze.

Tomasz Andrzejewski: Grając w Turcji narzekałeś na długie zgrupowania...
- Tak, to jednak zależy od trenera. Przez jakiś czas miałem takiego, który przed niedzielnym meczem robił zgrupowania już od czwartku. To pomaga się skoncentrować, ale życia rodzinnego człowiek prawie nie ma. Potem przyszedł inny szkoleniowiec i robił tylko trzydniowe zgrupowania.

Tomasz Andrzejewski: W Trabzonie miewałeś też problemy z kibicami.
- Nie wiem, jak w Konya wygląda sytuacja pod tym względem. W każdym mieście jest inaczej. Kibice Trabzonsporu mają jednak opinię najbardziej fanatycznych w Turcji. Nie raz po 3-4 przegranych meczach nie mogliśmy przez kilka godzin wyjść z szatni, dopiero policja musiała rozpraszać tłum. Kamieni rzucanych w autokar też parę pamiętam. Trzeba sobie umieć radzić z tym. Były też bardzo fajne chwile, gdy po wygranych w meczach wyjazdowych czekało na nas kilka tysięcy kibiców. Na pewno jest co wspominać.
część wywiadu z :
http://www.pilka24.com/news/szymkowi...iej-56743.html

nie pamiętam czy było. Według mnie Szymek sobie w Turcji poradził, przez moment był blisko boga, ale niestety coś się posypało i cała bajka zamieniła się w koszmar - taki american dream w drugą stronę
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów