|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|||||
Przykładów masz aż nadto w poprzednich postach więc nie będę powtarzał. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Nie sądzę też, żebyście Ty i wolfy zdanie na temat waszego bożka zmienili, więc właściwie czczą rozmowę prowadzimy. Moim zdaniem wytransferowanie Małego to najlepsze wyjście dla wszystkich, łącznie z nim, pod warunkiem, że choć odrobinę wyciągnie z tej lekcji (choć obawiam się, że jak Ty i wolfy, będzie szukał winnych na zewnątrz). Einstein twierdził, że tylko Wszechświat i głupota są nieograniczone. |
|||||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
Z mojej strony koniec polemiki z Tobą. Jak widzę nie ma sensu.... |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez milosz : 11.03.2012 o godz. 16:13.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Cóż z uwagi na całokształt obrazu w klubie obniżam oczekiwania. Chciałbym żebyśmy dążyli do utrzymania obecnej kadry, niech powalczą w przyszłym sezonie i co wywalczą to nasze.
Diaz- zrobić wszystko żeby przedłużyć wypożyczenie, jak dla mnie piłkarz nieoceniony obecnie nikt lepszy do naszej ligi nie przyjdzie, w tym roku kończy 29 lat dlatego najlepiej byłoby go dla nas znowu wypożyczyć bo lewy obrońca powyżej 30 może już nie grać tak dobrze jak teraz. Oby się udało bo nie jestem zwolennikiem kolejnego szrotu na lewej obronie. Nunez- dla mnie piłkarz z bardzo dużym potencjałem. Powinniśmy go wykupić. 400tys Euro moim zdaniem powinno sprawę załatwić i nie powinniśmy się wahać. Dla mnie te 2 transfery to priorytety wtedy zachowujemy potencjał obecnej drużyny i możemy spokojnie szukać innych wzmocnień. Pareiko oczywiście zostaje na rok. Sobol nie wiem czy odzyska formę fizyczną, ale może na ławkę? Lameya, Paljica, Jirsaka, Bitona należy się pozbyć- dużo zarabiają, mało dają, lub dużo kosztują. Pozyskac należy: młodego prawego obrońcę lub Polaka (dobry byłby Celeban w dodatku kończy mu się kontrakt, ew. Marcin Kowalczyk też bez kontraktu) lewego obrońcę do rywalizacji z Diazem (jak dla mnie powinniśmy postawić na Diaza w pierwszej 11 a kupić kogoś młodego) defensywnego pomocnika w miejsce Sobola do rywalizacji z Nunezem i Wilkiem. młodego skrzydłowego młodego środkowego napastnika do rywalizacji z Genkovem na mlodych można później zarobić na tych pozycjach/ew. znowu jakieś wypożyczenie po kosztach Jak najbardziej do zrobienia, ale kluczem jak dla mnie Nunez (definitywnie) i Diaz (na rok) bo to zapewnia ciągłość drużynie i daje pewność, że niezależnie od innych ruchów będziemy się liczyć w przyszłym sezonie, a sukces sportowy to w naszej obecnej sytuacji konieczność. Dla mnie to głw. 2 czynniki, które zdecydują o tym czy będziemy się liczyć w walce o mistrzostwo w przyszłym sezonie. Znając dotychczasowe osiągnięcia Bednarza nie wierzę, aby udało się zastąpić godnie Diaza i Nuneza i do tego uzupełnić pozostałe braki. To go przerośnie. Oby ktoś w klubie inny niż Bednarz nad tym panował bo ten filozof zaprowadzi nas znowu w świat Jirsaków. Czyli polityką oszczędnościową (która zapewne będzie konieczna) można nam zapewnić byt. Tylko, że Sz.P. Bednarz mnie przeraża.
Ostatnio edytowane przez Acapelo : 17.03.2012 o godz. 08:59.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Pareiko na pewno w Wiśle nie zostanie, swoją drogą kto oferuje najwyższy kontrakt spośród zawodników właśnie zawodnikowi występującemu na pozycji bramkarza. Probierz chce dostać lewego obrońcę po sezonie vide Diaza również nie będzie. Bednarz ma za zadanie pozbycie się zawodników nie rokujących do lepszej gry lub w ogóle nie występujących na boisku dlatego słowo z wczoraj o ewolucji ja bym nazwał inaczej zaczynamy wszystko od zera. Swoją drogą dla mnie niepojęte jest wydawanie na kontrakty z zawodnikami wiekowymi notabene wcale nie wybitnymi takiej kasy - dotychczasowa polityka kadrowa to jedna wielka klapa poza początkami Cupiała w Wiśle.
Bednarz w ostatnim czasie sondował sprowadzenie do Wisły Brozia, Mielcarza i uwaga Ćwielonga także przygotujmy się na niezły cyrk latem.
Ostatnio edytowane przez Merkury : 17.03.2012 o godz. 10:18.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mielcarz na rezerwę chyba zamiast Jovanica? Broź
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
Przestań pisać brednie o najwyższym kontrakcie Pareiki rozsiewasz tylko plotki a to jest w....*** gów** wiesz a wypowiadasz się. ![]()
30 kwietnia 2012 dzień pamiętny Wisła spuszcza pejsy,Melikson pogrąża rodaków uszczęśliwiając Wiślaków.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
Co do ceny za Nuneza to obawiam sie że jest znacznie wyższa niż 400 tyś €. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Mam nadzieję, że nowy dyrektor sportowy jeżeli chce oprzeć drużynę na Polakach to wypośrodkuje wiek drużyny. Na razie mamy graczy w dobrym wieku do grania i bardzo doświadczonych. Najmłodszy zawodnik z kadry ma 20 lat, ale po nim jest zawodnik, który ma 23 lata.
Po tym sezonie kontrakty kończą się kilku Polakom grającym za granicą, na przykład: Janota, Cywka, Słodowy, Przybyłko, Zejdler o których słyszy się z 90minut.pl, czy kojarzeni z naszych boisk Teodorczyk, Stępiński, Rakowski, albo "sławny" Drewniak, który nie zdążył zadebiutować, a już jest znany na YT nie tylko z gry w reprezentacji młodzieżowej. Nie wiem, czy nadawaliby się oni do gry w podstawowym składzie teraz, za rok, za dwa, czy w ogóle, ale mam nadzieję, że również im się przyjrzy nasz dział skautingowy i dyrektor sportowy. Tak samo mam nadzieję, że będą bacznie obserwować 2. czy 3. ligę. Jeżeli rezygnujemy z Akademii to chociaż miejmy dobry skauting. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
||
Mnie w tym wywiadzie ukuło nazwisko Kapki.
Ostatnio edytowane przez cfa : 17.03.2012 o godz. 12:30.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To trochę naiwne z mojej strony, ale może by tak zebrać listę piłkarzy, którym kończą się kontrakty i którzy są warci uwagi i wysłać na adres mailowy naszego klubu. Pewnie nic z tym nie zrobią, ale kto wie jak wyglądają te nowe porządki. Adresu bezpośrednio do działu skautingowego nie ma, więc trzeba byłoby wysłać na sekretariat. Zawsze też mogliby tutaj admini na tym czuwać. Plebiscyt typu "Pięciu piłkarzy z wolnymi kontraktami, którzy mogliby zasilić Wisłę" i robiąc wywiad z Bednarzem redaktor serwisu poruszyłby temat tej listy. Każdy zgłaszałby kandydaturę i opisywał dlaczego warto pozyskać danego zawodnika. W różny sposób kibice pomagali już na świecie sprowadzać piłkarzy. Taka kibicowska siatka skautów nie kosztuje nic, a jeżeli tych pięciu najlepszych piłkarzy byłoby obserwowanych przez nasz dział skautingowy to już byłoby naprawdę coś. Można też będąc na jakimś meczu niższej ligi widząc jakiś talent o nim informować, a że Wisła ma kibiców w każdej części Polski nasz forumowy dział skautingowy mógłby być naprawdę skuteczny. Lepsze to niż pisanie przeżyć po meczu z Twente, albo opisywaniu dnia wagarowicza z Wisłą.
|
|
|
|
Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
W czerwcu kończą się kontrakty 9 piłkarzom tj. : Pareiko, Kurto, Lamey, Paljic, Diaz, Jirsak, Sobolewski, Nunez, Biton.
Kogo byście zostawili z tej grupy na następny sezon i na jakich warunkach ? Wg mnie : - Pareiko - nowy kontrakt na rok z opcją przedłużenia przez klub o kolejny rok - Kurto - nie przedłużać (brak szans na realną grę) - Lamey - out - Paljic - out - Diaz - out - Jirsak - out - Sobolewski - podziękować Radkowi z klasą, robiąc mu pożegnalny mecz - Nunez - out - Biton - jeśli Charleroi sprzeda nam go w cenie do 800 tys. euro, to brać i podpisać 4-5 letni kontrakt. Powyżej chyba nie ma co ryzykować. Oprócz tego pozbyłbym się za wszelką cenę : Kirma, Boguskiego - ale to może być bardzo trudne. Kto w zamian ? To już trudniejsze pytanie, biorąc pewnie pod uwagę ograniczenia finansowe. Na pewno należy przywrócić Małeckiego, żeby spróbować coś uzyskać z jego transferu. Do tego z wypożyczenia powinien wrócić Burliga z Ruchu. Wziąłbym jeśli byłaby taka opcja Arka Głowackiego (na podobny kontrakt jak Pareikę). Konieczne byłoby pozyskanie lewego obrońcy (Dudu z Widzewa?), skrzydłowych z obu stron (tu by trzeba dobrze poszukać, bo potrzebna byłaby jakość), kogoś na środek pomocy jako uzupełnienie no i napastnik, ale nie z gatunku drągali - tylko łowca bramek (coś ala Franek). |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Latem szykuje się wielka rewolucja , jesli nie chcemy wymieniac na raz połowy kadry zespołu trzeba wziąć pod uwagę kilka opcji pośrednich/ tymczasowych
Za Lameya wróci Burliga ( opcja przejściowa aż do unormowania kadry zespołu ) Za Jirsaka - Chrapek ( bardzo dobrze rokuje , na pewno nie będzie gorszy od Czecha - ciężko o większy niewypał do stosunku jakość - cena ) Sobolewski - choc ze zdrowiem u niego nie najlepiej ostatnio , to trzeba zostawic w tej drużynie charakter . Tym bardziej ze sportowo to dalej zawodnik na meczową 18 ( jak nie 11 ) . Od kogos młodzi Wiślacy muszą się uczyc charakteru i woli walki - to co zawsze daje Sobol na boisku . Paljic - out , były momenty , ale tylko momenty . Zawodnik przecięty jakich wielu.. Kurto - szkoda ze tyle w chłopaka inwestowaliśmy i nie ma u nas szans na grę . Brawa dla Kapki za sciagniecie Jovanicia.... . Stracimy dobrze rokującego chłopaka . Diaz - targować się , bo coś wątpię że zainwestujemy w 1 okienku w dwoch dobrzych leweych obrońców. Diaz jednak po słabym początku sezonu trzyma obecnie dobry poziom . Nunez , Biton - odejdą , choc dla obu jakies miejsce w zespole by było . Jednak nie za wszelką cenę . Pareiko - zatrzymac , tylko pytanie jaka jest na to szansa ? Podsumowując : odejdzie od nas 4 przeciętnych zawodników ( Lamey , Paljic , Jirsak , Kurto ) , możliwe że kolenych 3 na których nas może nie stać ( Diaz , Biton , Nunez ) oraz 2 jest pod dużym znakiem zapytania ( Sobolewski oraz Pareiko ) . Inna sprawa ze przydało by się coś zrobic z Jovaniciem oraz Boguskim - zawodnikami dobrze opłacanymi o wiadomym statusie . W dodatku w przypadku braku mistrzostwa bardzo możliwe odejście Meliksona . Sprawa Małeckiego tez zdaje się zmierzać do jednego . Daje to łącznie 13 zawodników o niepewnym statusie , to juz przeszło połowa drużyny . Taka rotacja w lecie może przyczynic się do straconego sezonu 12/13 - trzeba uniknąć aż takiej rotacji ( szczególnie wśród ważnych ogniw zespołu ) |
|
|
|
Junior Member
Od: 03.2012
Offline |
|
|
A "młoda"? Jest tam jeden co niedawno doszedł - Rojewski (zna ktoś lepiej?), gość grał to tu to tam, jest z Krakowa, ale jak na PP go zabrali to chyba coś w nim jednak widzieli. Grał z tego co się zorientowałem w pomocy. Poza tym jeszcze kilku tam wybrać jako zmienników chyba dałoby radę, trzeba sprawdzić-jak się nie przewrócisz to się nie nauczysz.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Karherop
Też mam obawy co do tak olbrzymiej przebudowy zespołu. Zwłaszcza że jak zwykle nic nie wiadomo jakimi pieniędzmi będziemy dysponować (albo wiadomo - żadnymi) Odejście 13 piłkarzy i pozyskanie 13 innych to właściwie nowy zespół. Niewielu trenerów poradziłoby sobie z takim wyzwaniem - tj szybkie zbudowanie zespołu. Tym bardziej w 1 sezon. Ale takie są owoce polityki transferowej na już i wynik na już który ostatnio był na R22. Więc czy Stan zostanie czy ktoś inny będzie wybierał piłkarzy i tak 13 piłkarzy (około) pewnie wleci i wyleci. Zostaje tylko pytanie - jacy piłkarze? Oby chociaż nie gorsi jak ci co odejdą ![]() ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
ja mam tylko jedną prośbę, niech Cupiał pójdzie po rozum do głowy i zatrudni Petrescu od czerwca, to co wyprawiają ci gwiazdorzy przechodzi ludzkie pojęcie
|
|
|
|
Guest
|
|
Jednakże chciałbym spełnić Twoje 3 prośby bo bajka o rybaku i złotej rybce jest moją ulubioną książką. Proszę napisz mi jeszcze 2 Twoje prośby Młody Kibicu Wisły. Twój BC |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Zdzisiu Kapka + Jack Bednarz - Stan Valckx = zUo
![]()
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Z informacji prasowej o możliwym odejściu Kirma
futbolnews.pl napisał(a):
http://www.weszlo.com/news/8890-Pias...l_miliona_euro |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Tak naprawdę mamy solidnych napastników, sztuk 2, jednego niestety ciągle kontuzjowanego Meliksona, walczaka Wilka i solidnego, mimo paru gorszych meczy, bramkarza. Reszta to już przeciętniacy. Z tych przeciętniaków możnaby zatrzymać dwóch - trzech w porywach do pięciu ale resztę trzeba zwyczajnie zmienić, a jest do tego dobra okazja bo wielu kończą się kontrakty lub wypożyczenia latem.
Jak zdobywaliśmy MP w tamtym roku to Melikson był w niesamowitym gazie, stąd też były wyniki - a tak to co wróci do gry to coś łapie zanim się na dobre rozkręci;/ Jednak na tych zawodnikach możnaby coś ciekawego zbudować, kwestia tego czy latem Cupiał sięgnie głębiej do kieszeni. A wykupienie Bitona, mimo słabych wyników drużyny nadal uważam za priorytet.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 18.03.2012 o godz. 14:39.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Patrząc na obecne ruchy kadrowe w Wiśle, jestem zdania, że wszyscy, którzy liczą na wzmocnienia po zakończeniu sezonu, mogą się srodze rozczarować. Co do kwestii dopływu pieniędzy od Cupiała - nie mam już złudzeń.
Obym się mylił - czego sobie i wszystkim życzę. Powód: Ortografia i interpunkcja
Ostatnio edytowane przez BlurgH : 18.03.2012 o godz. 14:29.
|
|
|
|
Guest
|
|
No i które miejsce zajmiemy i czy wejdziemy do jakichś pucharów (ile kasy z canal+ i potencjalnych wpływów z meczów LE)? |
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Nie śledziłem aż tak bardzo tego tematu, ale co myślicie o Kupiszu i Makuszewskim?
Kupisz mógłby być dobrym wzmocnieniem do pomocy, a Makuszewski ostatnio chyba notuje fajne mecze (choć przyznam szczerze, że specjalnie go w akcji nie oglądałem). |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|