The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.03.2012, 10:08
Śmiesza mnie te listy kto się nadaje a kto nie. Jeszcze niedawno Jaliens był pierwszy do wylotu, teraz już na nim można budowac kadrę. W następnym meczu Garguła walnie bramę i będzie "Oo wierzyłem w tego chlopaka, Brawo Łukasz masz ode mnie zapas gum do żucia."
..
Odpowiedz cytując
jerry.lii.lewis
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 10.03.2012, 11:16
Dariook napisał(a):Wyświetl post
W zaistniałej sytuacjii jakiej znalazł się PM, transfer wydaje się najlepszą opcją.
Nie dla "góry" i finasów tylko samego Patryka.
Niech chłopak zawija się z klubu gdzie za nic się ma przywiązanie do barw klubowych, gdzie dobro klubu jest pojęciem względnym.

A wy wszyscy którzy wyzywali, równali z błotem, mieli czelność podważać kogoś przywiązanie do klubu... wstydzcie się ! To dzięki takim jak wy padlinożercom, atmosfera w klubie i na trybunach jest żenująca.

Zapytam tylko czy zadowoleni? Bo brak Patryka na boisku staje się coraz bardziej widoczny, a prędzej czy pózniej i tak się to odbije mentalnie na "zbieraninie w szatni".

Młody i krnąbrny, nie każdemu dał się lubić ale nawet mimo tego wybryku to z uwagi jego przywiazania i oficjalnych przeprosin powinien ponieśc karę ale i mieć szansę się zrehabilitować.

No ale cóż , podniósł się tłum złowieszczy, " Wyjebać chama" , " Nie rusz Kazika..." " Spierdalaj z Wisły"
Basalaja wielbiono za odważną decyzje, bo nie można pozwolić na lekcewazenie i złe traktowanie KAzia - ikony Wisły, obrażać sie na drużynę .
A miałęś chamie złoty róg...pisano.

Vivat Basałaj , Vivat zarząd , Zwyciężył szacunek dla historii, drużyny... A następnego dnia WY.......ONO do rynsztoka Kazimierza Moskala.

Jak się teraz czujecie z głęboko wbitym palcem w dupie przez prezesa Basałaja?

Patryk Małecki, Kazimierz Moskal - ich juz w klubie nie ma. Kto następny? Możliwe że kucharka, bo z Wisłą jest bardziej związana niż cała nasza kadra...

Wolę i chcę widzieć w koszulce z gwiazdą na piersi Patryka niż Paljica, Kirma czy innego wynalazka. Forma obecnie podobna więc jeśli mamy płacić to płaćmy Polakowi, w ostatateczności może poprowadzić młyn na R22 lub nakręcać fete na krakowskim Rynku.
Reszta? ..." Jajda Jajda Biaja Gwiażda"
Deklaracje słowne na każdym kroku i tatuaż = przywiązanie do klubu
Brak Małego na boisku czuć naprawdę ale nie ze względu na wyniki - nie strzelał goli, nie miał asyst w tym sezonie. Za to strzelał niejednokrotnie FOCHA, to w stronę kibiców, to kolegów, to trenera, to klubu.
W jednym masz rację - to rozwiązanie najlepsze dla niego - wytłumaczą mu tam bardzo szybko gdzie jest jego miejsce w szeregu i jakie są konsekwencje podskakiwania trenerowi itp.
Tam takich Małeckich mają na pęczki i nikt nie będzie przejmował się chimerami "wiecznie młodego wiecznie talentu".
Ostatnio edytowane przez jerry.lii.lewis : 10.03.2012 o godz. 11:35.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 10.03.2012, 12:45
jerry.lii.lewis napisał(a):Wyświetl post
Deklaracje słowne na każdym kroku i tatuaż = przywiązanie do klubu
Brak Małego na boisku czuć naprawdę ale nie ze względu na wyniki - nie strzelał goli, nie miał asyst w tym sezonie. Za to strzelał niejednokrotnie FOCHA, to w stronę kibiców, to kolegów, to trenera, to klubu.
W jednym masz rację - to rozwiązanie najlepsze dla niego - wytłumaczą mu tam bardzo szybko gdzie jest jego miejsce w szeregu i jakie są konsekwencje podskakiwania trenerowi itp.
Tam takich Małeckich mają na pęczki i nikt nie będzie przejmował się chimerami "wiecznie młodego wiecznie talentu".
No i z czego tak się nabijasz?
Jeśli ktoś coś deklaruje słownie to powinienes mu uwierzyć na słowo. Jeśli gościa nie znasz to na jakiej wogóle podstawie śmiesz w jego słowa wątpić. Bardzo proszę uświadom mnie o tym bo chętnie poznam twoje dowody na to że Małecki nie jest przywiązany do klubu?

To że Małecki strzela fochy to jest jego sprawa, i naprawdę mniejsza o to kto się wielmożnie poczuł urażony.
Co do kibiców to kolego zapominasz o drugiej stronie medalu, czyli hujowym i wieśniackim zachowaniu jakim było wygwizdanie swoich piłkarzy. Też bym się w....ił.
A jeśli chodzi o kolegów czy trenera to głównie świadczy o jego słabym wychowaniu i buntowniczym charakterze a nie o tym że nie jest związany z klubem.

Jeśli ja zapnę focha na Ciebie to oznacza że nie jestem przywiązany do klubu? Bo tak to należy rozumieć? To powiem Ci że większej bzdury to jeszcze nie słyszałem.

Dlatego jeszcze raz cię proszę o namacalne dowody poparcia twojej tezy oraz szkalujących wniosków wobec Małeckiego.

Ps: Jeśli tam mają na peczki takich Małeckich to po co im jeszcze jeden?
I nie cuduj z tym wiecznie młodym talentem. Talent on ma i owszem ale nie w pełni go wykorzystuje. Prawdą jednak jest że obecnie jest przyzwoitym piłkarzem jak na polskie realia.

Za swój czyn Małecki zapłacił, tylko że niestety zbyt wysoką cenę. Wygranych nie ma , są tylko straty dla obu stron.
Jednak przy tym co zrobił Basałaj, odzierając z wiślackiej dumy Moskala, to małe piwko po obiedzie. Zarzuty do Małeckiego pasują bardziej do ich samego autora czyli... Basałaja (następny wiślak z krwi i kości...)
Odpowiedz cytując
Iskander
Member

Od: 08.2007

Stary 10.03.2012, 13:18
Myśle że TSW powinna zmienić dotychczasową politykę transferową. Po sprzedaży Meliksona i kilku innych graczy zostanie ok. 2,5- 3mln €. Zamiats ściągać szrot płacąc odstępne 300-400k, sprowadzić za darmo uznane nazwiska którym kończą się kontrakty. Za te pieniądze może być 4 super graczy jak na Polskę. Oznacza to oczywiście rozwarstwienie płacowe w klubie.
Odpowiedz cytując
kubawislak
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 10.03.2012, 13:34
Iskander napisał(a):Wyświetl post
Myśle że TSW powinna zmienić dotychczasową politykę transferową. Po sprzedaży Meliksona i kilku innych graczy zostanie ok. 2,5- 3mln €. Zamiats ściągać szrot płacąc odstępne 300-400k, sprowadzić za darmo uznane nazwiska którym kończą się kontrakty. Za te pieniądze może być 4 super graczy jak na Polskę. Oznacza to oczywiście rozwarstwienie płacowe w klubie.
Mało Ci Jaliensa i Lameya?
Cytat:
Wolę być traktowany, jako zacofaniec z ciemnogrodu, niż, jako europejczyk i patrzyć, jak na legalu dwóch pedałów się liże na rynku.
Zakaz pedałowania!
by M-M

WISŁA!
Odpowiedz cytując
michu-k
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 10.03.2012, 13:39
kubawislak napisał(a):Wyświetl post
Mi mało.

Ostatnie 4 mecze Jaliensa to PROFESURA. Lamey nie gra źle, kiedy gra. Utarło się że jest kolegą Maaskanta i Valckxa, dlatego gra i od razu jest chujowy. Nie jest.

Sam chciałbyś takiego Ljuboję, Novo czy Blanco. Oni robią różnicę. Takich potrzebujemy też my.
Odpowiedz cytując
sevenheaven
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 10.03.2012, 13:44
dokładnie, jak Jaliens będzie grał tak jak od początku tego roku, to ja chcę go widzieć również w przyszłym sezonie i to w 1 składzie , jest bezbłędny
Odpowiedz cytując
mimon89
Member

Od: 06.2011

Stary 10.03.2012, 14:02
Jaliensowi b. dobrze zrobiło odejście Maaskanta. W końcu gra jak były reprezentant Holandii
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 10.03.2012, 14:10
kubawislak napisał(a):Wyświetl post
Co Ty znowu chcesz od Jaliensa? Jak gosc dobrze gra to sie jeszcze czepiasz - nie wiem co miałby robic na boisku zeby sie od Niego ludzie odczepili.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 10.03.2012, 14:20
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
Co Ty znowu chcesz od Jaliensa? Jak gosc dobrze gra to sie jeszcze czepiasz - nie wiem co miałby robic na boisku zeby sie od Niego ludzie odczepili.
Wystarczy dobrze grać. Nic k.urwa więcej

Grał źle, zawalał bramki to trudno było milczeć (A miał być gwiazdą tej ligi). Teraz zaczął dobrze grać.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
siara
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 10.03.2012, 14:43
No i z czego tak się nabijasz?
Jeśli ktoś coś deklaruje słownie to powinienes mu uwierzyć na słowo. Jeśli gościa nie znasz to na jakiej wogóle podstawie śmiesz w jego słowa wątpić. Bardzo proszę uświadom mnie o tym bo chętnie poznam twoje dowody na to że Małecki nie jest przywiązany do klubu?

To że Małecki strzela fochy to jest jego sprawa, i naprawdę mniejsza o to kto się wielmożnie poczuł urażony.
Co do kibiców to kolego zapominasz o drugiej stronie medalu, czyli hujowym i wieśniackim zachowaniu jakim było wygwizdanie swoich piłkarzy. Też bym się w....ił.
A jeśli chodzi o kolegów czy trenera to głównie świadczy o jego słabym wychowaniu i buntowniczym charakterze a nie o tym że nie jest związany z klubem.

Jeśli ja zapnę focha na Ciebie to oznacza że nie jestem przywiązany do klubu? Bo tak to należy rozumieć? To powiem Ci że większej bzdury to jeszcze nie słyszałem.

Dlatego jeszcze raz cię proszę o namacalne dowody poparcia twojej tezy oraz szkalujących wniosków wobec Małeckiego.

Ps: Jeśli tam mają na peczki takich Małeckich to po co im jeszcze jeden?
I nie cuduj z tym wiecznie młodym talentem. Talent on ma i owszem ale nie w pełni go wykorzystuje. Prawdą jednak jest że obecnie jest przyzwoitym piłkarzem jak na polskie realia.

Za swój czyn Małecki zapłacił, tylko że niestety zbyt wysoką cenę. Wygranych nie ma , są tylko straty dla obu stron.
Jednak przy tym co zrobił Basałaj, odzierając z wiślackiej dumy Moskala, to małe piwko po obiedzie. Zarzuty do Małeckiego pasują bardziej do ich samego autora czyli... Basałaja (następny wiślak z krwi i kości...)

Dariook, Ty tak na serio, czy jaja sobie robisz?
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 10.03.2012, 15:31
kacpergawlo napisał(a):Wyświetl post
Jeden z najgłupszych postów tego forum.
Twój jest głupszy, a to chyba osiągnięcie warte wzmianki. Jego przynajmniej miał jakiś sens (choć był nie na temat), ale ty - poskładałeś co tam udało Ci się wyczytać w weszło i...
No właśnie. I co z tego wynika? Że Ci gul skacze? Myślisz że kogoś tutaj to obchodzi?

To jest temat transferowy. Rozumiem gdybyście dyskutowali o tym, ile klub straci na tym jak Basałaj dał dupy przy negocjacji kontraktu z Małeckim - to by było mniej więcej na temat. Albo - jak ściągnąć do Wisły za darmo piłkarza równie dobrego co Patryk, który na dodatek zgodzi się zarabiać takie grosze jak on.

Tematy na miejscu, nawet bardzo - biorąc pod uwagę jaki exodus czeka nas na koniec sezonu.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 10.03.2012, 15:40
Małecki musi wrócić! Jak już defensywa zaczęła coś grać, to znowu w ofensywie kicha! Jedyny gość obok Sobola któremu zależy na tym całym cyrku zwanym Wisła Kraków S.A Już nie mówiąc, że wiele razy ratował nas z opresji...
Ostatnio edytowane przez palikot : 10.03.2012 o godz. 15:42.
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
siara
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 10.03.2012, 16:02
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Twój jest głupszy, a to chyba osiągnięcie warte wzmianki. Jego przynajmniej miał jakiś sens (choć był nie na temat), ale ty - poskładałeś co tam udało Ci się wyczytać w weszło i...
No właśnie. I co z tego wynika? Że Ci gul skacze? Myślisz że kogoś tutaj to obchodzi?

To jest temat transferowy. Rozumiem gdybyście dyskutowali o tym, ile klub straci na tym jak Basałaj dał dupy przy negocjacji kontraktu z Małeckim - to by było mniej więcej na temat. Albo - jak ściągnąć do Wisły za darmo piłkarza równie dobrego co Patryk, który na dodatek zgodzi się zarabiać takie grosze jak on.

Tematy na miejscu, nawet bardzo - biorąc pod uwagę jaki exodus czeka nas na koniec sezonu.

Wolfy, szanuję Cię za wypowiedzi, ale teraz Ty jakieś brednie wypisujesz.....
Rozumiem, że wszystkie podane przez adwersarza argumenty "wzięte z weszlo", są wyssane z palca ?
Patryk jest świetny, święty i nieskazitelny ?
Jest "prawdziwym" Wiślakiem, bo porobił tatuaże i wyszedł na gniazdo ?
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 10.03.2012, 16:14
siara napisał(a):Wyświetl post
Rozumiem, że wszystkie podane przez adwersarza argumenty "wzięte z weszlo", są wyssane z palca ?
Dajcież spokój,przecież jak ktoś jest durniem to nie zrozumie...

Małecki osłabił drużynę w meczu z koroną (bez względu na jego formę), mógł wejśc na 20 minut, zaliczyć pare farfocli, ale też mogłoby siąść i bylibyśmy w innym miejscu niż obecnie....

Oni będą dalej bredzić swoje frazesy.... z przykrością stwierdzam, że pusta jak bęben turecki głowa Malego nie nadaje się do Wisły bez względu czy zarabiał na pampersy czy nie, tak się nie robi....

Małecki jest wiecznie niedorozwiniętym mentalnie i psychicznie dzieckiem, któremu się wydaje że może wszystko....

Mam trochę żalu do Sobola, że nie podejdzie do sfochowańca i nie wyśle mu plaskacza w szatni na ochłodę (jak to było podnie w atenach)..

Małecki jestn iby prawdziwym Wiślakiem, ale w krytycznym momencie nie podaje ręki swej miłości....

Żal .. żal pustej gowy tak samo jak żal pustkowia Gołoty... takie życie
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 10.03.2012 o godz. 16:18.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 10.03.2012, 16:30
Argumenty? Odnośnie czego?
Ktoś twierdzi że Patryk jest święty? Że nie popełnił błędów?
No właśnie o to chodzi, że w poście kolegi nie wiadomo o co chodzi. Poza tym, że mu gul skacze jak słyszy "Małecki", oczywiście. Osobiście nie cierpię takich żałosnych frustratów, którzy jeszcze miesiąc temu udowadniali, że Małecki jest chujowy, a i tak mamy Kirma i Pajlicia w odwodzie, a teraz .......ą, że Patryk nas osłabił w ostatnich meczach, bo się pozwolił zawiesić.

Wypisuję brednie? Czyli rozumiem przez to, że sprowadzimy na luzie piłkarza równie dobrego jak Patryk, za darmo, który będzie zarabiał równie mało.*
No to w porządku, nie ma problemu. To znaczy jest, ale tylko w tej rundzie - ale kto by się przejmował, przecież nic się nie stanie jak nie awansujemy do pucharów. Przynajmniej Basałaj pokazał, że coś jeszcze w klubie może.
O czymś zapomniałem?

__________________________________________________ _____
* Tu drobna dygresja - mam w dupie ile zarabia młotkowy w fabryce, piłkarze inkasują inne kwoty. Nie ja to wymyśliłem, nie twierdzę że tak jest sprawiedliwie, po prostu uczciwie zauważam pewien fakt.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 10.03.2012 o godz. 16:42.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
K4millo
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 10.03.2012, 17:24
michu-k napisał(a):Wyświetl post
Mi mało.

Ostatnie 4 mecze Jaliensa to PROFESURA. Lamey nie gra źle, kiedy gra. Utarło się że jest kolegą Maaskanta i Valckxa, dlatego gra i od razu jest chujowy. Nie jest.

Sam chciałbyś takiego Ljuboję, Novo czy Blanco. Oni robią różnicę. Takich potrzebujemy też my.
Lamey jest zbyt wolny i za mało zwrotny żeby grać jak nowoczesny boczny obrońca. Jego jedynym atutem jest gra w powietrzu, ale to bardziej by mu się przydało jakby grał na środku. Do słabej drużyny, która wiekszość czasu się broni może by się nadawał, natomiast do Wisły która ma grac ofensyywnie się nie nadaje.

Co do Novo i Blanco to na razie robią różnicę na ławce rezerwowych, a zarabiają pewnie kilka razy więcej nic ci którzy grają zamiast nich w pierwszym składzie Legii.
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
allon
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 10.03.2012, 18:01
Lamey o ile biega wolno (wiadomo - wiek nie ten) to biega dość inteligentnie , wie kiedy może się włączyć do ofensywy a kiedy powinien skupić się na defensywie.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 10.03.2012, 18:09
K4millo napisał(a):Wyświetl post
Lamey jest zbyt wolny i za mało zwrotny żeby grać jak nowoczesny boczny obrońca. Jego jedynym atutem jest gra w powietrzu, ale to bardziej by mu się przydało jakby grał na środku. Do słabej drużyny, która wiekszość czasu się broni może by się nadawał, natomiast do Wisły która ma grac ofensyywnie się nie nadaje.
Pomimo tego ma świetną technikę (przyjęcie, strzał, dośrodkowanie). Pytanie, co jest dla nas lepsze: nieokrzesany drewniak jak Cikos z dośrodkowaniem w aut, czy jednak mniej wydolny i starszy, ale - piłkarz.
Jeżeli stać nas na kontrakt Lameya, to ja bym go jeszcze rok zostawił.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Acapelo
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 10.03.2012, 18:11
może i możnaby go zostawić, ale nie za taką gażę... jak chce 100tys Euro na rok to nie ma sprawy
Biton to maks. 500tys Euro.
Nunez 400tys.
To są ceny realne i więcej na pewno nie warto za nich płacić.
Szkoda Małeckiego bo takie Turasy mogłyby za niego dać nawet 2 miliony. Ale jak zwykle my nie umiemy interesów robić. Cupiał szasta kasą jak Abramowicz tylko jej nie daje.
Ostatnio edytowane przez Acapelo : 10.03.2012 o godz. 18:14.
Odpowiedz cytując
michu-k
Senior Member

Stary 10.03.2012, 18:39
Pomimo tego ma świetną technikę (przyjęcie, strzał, dośrodkowanie). Pytanie, co jest dla nas lepsze: nieokrzesany drewniak jak Cikos z dośrodkowaniem w aut, czy jednak mniej wydolny i starszy, ale - piłkarz.
Odpowiedź, z racji dbania o dobro naszej drużyny, wydaje się być prosta. Mniej wydolny i starszy, ale piłkarz.

Oczywiście, to jedyne w obecnej sytuacji rozwiązanie. Prawą obronę będziemy mogli obsadzić Lameyem lub Jovanovicem.

W moim mniemaniu aby zbudować silną i stabilną w dłuższym okresie czasu Wisłę, musimy podążyć drogą Cypru lub Legii. Nie mamy młodych zdolnych, nie mamy szkolenia. Tylko doświadczeni zawodnicy mogą dać nam jakość jakiej oczekujemy.

My mamy takich zawodników:
- Jaliens - już napisałem, ostatnie mecze profesura
- Lamey - nie zawiódł w moim mniemaniu ani razu, a w europejskich pucharach był silnym punktem
- Iliev - technika na wysokim poziomie. Robi różnicę.
- Pareiko - najlepszy bramkarz ostatniego, co najmniej, pięciolecia.

Paradoksalnie, największym problemem słabej gry naszych Holendrów był ich rodak, trener Maaskant.

To są na prawdę nasze silne ogniwa.
Ostatnio edytowane przez michu-k : 10.03.2012 o godz. 18:45.
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 10.03.2012, 18:51
Mam takie samo zdanie.

Lamey często "obrywał rykoszetem" za Jaliensa. Ale zawsze grał na równym poziomie. Bez szału, ale też bez rażących błędów.

Na rok powinni go jeszcze zostawić, bo nie wiadomo co za "cudo" mogą za Niego nam ściągnąć...
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los
Od jakiego ich nic nie wyzwoli
Bo zabije ich las
Rąk co klaszczą na czas
W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli

Patrz jak piją i żrą
Twoją żywią się krwią
I żonglują słowami twych pieśni
Lecz nic nie śni im się
A najlepiej wiesz że
Nie istnieje wszak to co się nie śni.

Jacek Kaczmarski
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 10.03.2012, 18:53
Lamey zarabia ponad 300 tysięcy troche dużo jeśli miałby przegrywać rywalizacje z Jovanoviciem, a tak się obecnie dzieje. Chyba, żeby go przestawić do środka obrony gdzie wykorzysta swój wzrost, skoczność i nie musiałby tak często sprintować pod pole karne skoro nie jest to jego mocną stroną
Ostatnio edytowane przez tofik : 10.03.2012 o godz. 18:56.
..
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 10.03.2012, 19:16
kacpergawlo napisał(a):Wyświetl post
Jeden z najgłupszych postów tego forum. Patryk jest tak przywiązany do klubu, że jak tylko cokolowiek pójdzie nie po jego myśli to się obraża. Przykłady?

1. Ostatnia akcja, gdzie postąpił kompletnie żałośnie obrażając się za zmianę w momencie, gdy grał TRAGICZNIE. Do tego, gdy miał czas na ochłonięcie po raz kolejny pokazał brak szacunku dla Kazia Moskala.

2. Odmowa wyjścia na boisko w sparingu za czasów Kasperczaka. Czy tak zachowuje się profesjonalista? Gdy siądzie raz na ławce to już ma w dupie dobro drużyny?

3. Odsyłanie pikników na Cracovie. Takie słowa ewidentnie uderzały w klub.

Do tego można dorzucić wybryki z repry Polski (ja jestem zajebisty, koledzy chujowi) czy sławetne "kim ty ....a jesteś pedale".

Zaiste ideał profesjonalisty. Jeszcze gdyby broniły go bramki, asysty, ale w tym sezonie ich nie ma. Gra marniutko to i nie ma podstaw by traktować go szczególnie wyjątkowo.
Żałosny jestes.
Wiesz co jest najśmieszniejsze? Że chcesz udowodnić na siłę że Małecki jest nie profesjonalny.
I może tak jest zresztą jaki klub tacy piłkarze...tylko co to ma wspólnego z tym co ja napisałem ?. Gówno.

Żaden z twoich śmiesznych punktów nie daje ci żadnych podstaw żeby podważąć jego oddanie Wiśle. Co więcej, właśnie takim postem udowadniasz że nie masz zielonego pojęcia co jest problemem, więc dziwię się tobie że próbujesz zabrać głos, ba nawet mnie to śmieszy.

Nie ma podstaw by cię traktować szczególnie wyjątkowo, dlatego powiem wprost.
Wczoraj klepałęś po plecach a dzisiaj sam plecy pokazujesz...

Ps: Może cię to zszokować ale większość kibiców Białej Gwiazdy słowa "kim ty ....a jesteś pedale" uznaje jako jedne z przyjemniejszych, odnoszących sie do pasiastych świń.

A to trzeba być świetnym , świętym i nieskazitelnym , żeby być oddanym Wiśle? Kto tak kolego twierdzi? Ja osobiście nie znam takich co spełniali by twoje kryteria.

Że on ma tatuaż , a ty domyślam się że nie... więc masz żal do niego o to?

Ktoś ma imię córki na szyi, inny cynkówe pod okiem, a Małecki ma Reymana na ramieniu. Więc dlaczego akurat Patryk ma być tym który nie wie po co to zrobił?
Jeśli masz argumenty i podstawy by podważać słowa Małeckiego to proszę podaj je, utniesz wszystkie spekulacje a Małeckiemu się wybieli tatuaż

Bo jak narazie to tylko wietrzysz spisek i rzucasz słowa bez pokrycia.
Dlatego proponuje przy najbliższej okazjii wdrapać się na gniazdo i pociągną doping tak ostro jak tylko potrafisz. Powinno to pomóc odreagować!
Ostatnio edytowane przez Dariook : 10.03.2012 o godz. 20:00.
Odpowiedz cytując
michu-k
Senior Member

Stary 10.03.2012, 19:18
Ps: Może cię to zszokować ale większość kibiców Białej Gwiazdy słowa "kim ty ....a jesteś pedale" uznaje jako jedne z przyjemniejszych, odnoszących sie do pasiastych świń.

Wezmę udział w White Star Awards 12 tylko po to, żeby zagłosować na to jako na najgłupszy post.

To nie było do piłkarza Cracovii tylko Ruchu czy Górnika. Ogarnij się.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 10.03.2012, 19:50
michu-k napisał(a):Wyświetl post

Wezmę udział w White Star Awards 12 tylko po to, żeby zagłosować na to jako na najgłupszy post.

To nie było do piłkarza Cracovii tylko Ruchu czy Górnika. Ogarnij się.
Weż sobie nawet udział w wyborach miss mokrego podkoszulka jak czujesz taką potrzebę .
Kogo to obchodzi co powiedział Małecki do Ntibazonkizy czy innego hanysa. Bo w jakim stopniu to coś ma wpływ na jego przywiązanie do Wisły? Rozmywasz tylko problem.

Wiec nie nabijaj sobie głupich postów, tak tylko na marginesie.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 10.03.2012 o godz. 19:52.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 10.03.2012, 20:20
tofik napisał(a):Wyświetl post
Lamey zarabia ponad 300 tysięcy troche dużo jeśli miałby przegrywać rywalizacje z Jovanoviciem, a tak się obecnie dzieje. Chyba, żeby go przestawić do środka obrony gdzie wykorzysta swój wzrost, skoczność i nie musiałby tak często sprintować pod pole karne skoro nie jest to jego mocną stroną
Dokładnie - Lamey w przeciwieństwie do Jaliensa zawsze grał poprawnie, czasem lepiej niz poprawnie. Ale skoro my groszem nie śmierdzimy bo nawet (podobno) nie płacimy terminowo za prąd - to uważam że Lameya trzeba pożegnać. To za duży luksus - rezerwowy obrońca za 300 tysięcy euro rocznie kontraktu. Zwłaszcza że możemy nawet nie grać w pucharach w następnym roku. Lepiej tą kasę przeznaczyć dla napastnika (typu Ljuboja) niż solidnego, ale nic więcej obrońcę. Z przodu jest większa posucha.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 10.03.2012, 21:21
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Dokładnie - Lamey w przeciwieństwie do Jaliensa zawsze grał poprawnie, czasem lepiej niz poprawnie. Ale skoro my groszem nie śmierdzimy bo nawet (podobno) nie płacimy terminowo za prąd - to uważam że Lameya trzeba pożegnać. To za duży luksus - rezerwowy obrońca za 300 tysięcy euro rocznie kontraktu. Zwłaszcza że możemy nawet nie grać w pucharach w następnym roku. Lepiej tą kasę przeznaczyć dla napastnika (typu Ljuboja) niż solidnego, ale nic więcej obrońcę. Z przodu jest większa posucha.
Lamey z Koroną grał na lewej obronie. Nie zagrał źle. Może tam go wystawiać? Wiadomo, że mamy deficyt lewych obrońców. Jest też inna możliwość. Nie mamy ostatnio skrzydeł. Jovanović ładnie się podłącza do akcji, można go wypróbować jako skrzydlowego, a wtedy Lamey grałby na PO.
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 10.03.2012, 21:38
Nie mamy kreatywnych skrzydłowych, nie mamy kreatywnego defensywnego pomocnika, jak Melikson gra słabiej to ...szkoda gadać. Wygląda na to że transfery są nam bardziej potrzebne z przodu niż z tyłu, nawet na LO może być wspomniany Lamey, Nunez, a i Diaz ostatnio nie gra źle. W ofensywie zaś jest Iliew co wygrywa pojedynki jeden na jeden i ...oczekiwanie że może Maor coś dobrego zrobi dla naszej drużyny, to mało, zdecydowanie za mało. Nunez czy Wilk w ofensywie bezradni, boczni obrońcy, też , skrzydłowi to tylko Iliew, a w ataku czeka na podanie Biton i doczekać się nie może. Brak nam kreatywnych piłkarzy w ofensywie. A o dobrych tych z kartą w ręku będzie ciężko. Więc w lecie gotówka na jakościowe transfery być musi, a dobrze by było aby robił je Stan z głową, a nie Kapka z Bednarzem , bo o ich głowach wiemy aż na zbyt wiele.
Odpowiedz cytując
Iskander
Member

Od: 08.2007

Stary 10.03.2012, 23:19
Ciekawym pomysłem było by wspomniane już wcześniej wystawianie Lameya do pary z Jaliensem na środku obrony.
500k z nieuchronnego transferu Meliksona myślę że wystarczyło by na kontrakt dla Hleba- to był kreatywny pomocnik, nie zapomniał jak sie gra w piłkę a obecnie ma zniżkę formy- więc czemu nie? Skoro do Legii ściągneli Ljuboje. Co do kolejnego defensywnego pomocnika grającego do pary z Wlikiem to sumując obecny kontrakt Sobolewskiego i Nuneza otrzyma się niezła sumę- Stan znajdzie na pewno kogoś dobrego bez konieczności zapłacenia odstępnego.
Zasada "idziemy w jakość nie ilość" jest najlepsza. 6 gwiazd jest lepsze niż 14 równorzędnych graczy.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów