|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
Jeśli ktoś coś deklaruje słownie to powinienes mu uwierzyć na słowo. Jeśli gościa nie znasz to na jakiej wogóle podstawie śmiesz w jego słowa wątpić. Bardzo proszę uświadom mnie o tym bo chętnie poznam twoje dowody na to że Małecki nie jest przywiązany do klubu? To że Małecki strzela fochy to jest jego sprawa, i naprawdę mniejsza o to kto się wielmożnie poczuł urażony. Co do kibiców to kolego zapominasz o drugiej stronie medalu, czyli hujowym i wieśniackim zachowaniu jakim było wygwizdanie swoich piłkarzy. Też bym się w....ił. A jeśli chodzi o kolegów czy trenera to głównie świadczy o jego słabym wychowaniu i buntowniczym charakterze a nie o tym że nie jest związany z klubem. Jeśli ja zapnę focha na Ciebie to oznacza że nie jestem przywiązany do klubu? Bo tak to należy rozumieć? To powiem Ci że większej bzdury to jeszcze nie słyszałem. Dlatego jeszcze raz cię proszę o namacalne dowody poparcia twojej tezy oraz szkalujących wniosków wobec Małeckiego. Ps: Jeśli tam mają na peczki takich Małeckich to po co im jeszcze jeden? I nie cuduj z tym wiecznie młodym talentem. Talent on ma i owszem ale nie w pełni go wykorzystuje. Prawdą jednak jest że obecnie jest przyzwoitym piłkarzem jak na polskie realia. Za swój czyn Małecki zapłacił, tylko że niestety zbyt wysoką cenę. Wygranych nie ma , są tylko straty dla obu stron. Jednak przy tym co zrobił Basałaj, odzierając z wiślackiej dumy Moskala, to małe piwko po obiedzie. Zarzuty do Małeckiego pasują bardziej do ich samego autora czyli... Basałaja (następny wiślak z krwi i kości...) |
|
|
|
Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Myśle że TSW powinna zmienić dotychczasową politykę transferową. Po sprzedaży Meliksona i kilku innych graczy zostanie ok. 2,5- 3mln €. Zamiats ściągać szrot płacąc odstępne 300-400k, sprowadzić za darmo uznane nazwiska którym kończą się kontrakty. Za te pieniądze może być 4 super graczy jak na Polskę. Oznacza to oczywiście rozwarstwienie płacowe w klubie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
||
![]() Cytat:
WISŁA! |
||
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Mi mało.
Ostatnie 4 mecze Jaliensa to PROFESURA. Lamey nie gra źle, kiedy gra. Utarło się że jest kolegą Maaskanta i Valckxa, dlatego gra i od razu jest chujowy. Nie jest. Sam chciałbyś takiego Ljuboję, Novo czy Blanco. Oni robią różnicę. Takich potrzebujemy też my. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
dokładnie, jak Jaliens będzie grał tak jak od początku tego roku, to ja chcę go widzieć również w przyszłym sezonie i to w 1 składzie , jest bezbłędny
|
|
|
|
Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Jaliensowi b. dobrze zrobiło odejście Maaskanta. W końcu gra jak były reprezentant Holandii
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
![]() Grał źle, zawalał bramki to trudno było milczeć (A miał być gwiazdą tej ligi). Teraz zaczął dobrze grać. ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
Dariook, Ty tak na serio, czy jaja sobie robisz |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Twój jest głupszy, a to chyba osiągnięcie warte wzmianki. Jego przynajmniej miał jakiś sens (choć był nie na temat), ale ty - poskładałeś co tam udało Ci się wyczytać w weszło i...
No właśnie. I co z tego wynika? Że Ci gul skacze? Myślisz że kogoś tutaj to obchodzi? To jest temat transferowy. Rozumiem gdybyście dyskutowali o tym, ile klub straci na tym jak Basałaj dał dupy przy negocjacji kontraktu z Małeckim - to by było mniej więcej na temat. Albo - jak ściągnąć do Wisły za darmo piłkarza równie dobrego co Patryk, który na dodatek zgodzi się zarabiać takie grosze jak on. Tematy na miejscu, nawet bardzo - biorąc pod uwagę jaki exodus czeka nas na koniec sezonu. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Małecki musi wrócić! Jak już defensywa zaczęła coś grać, to znowu w ofensywie kicha! Jedyny gość obok Sobola któremu zależy na tym całym cyrku zwanym Wisła Kraków S.A Już nie mówiąc, że wiele razy ratował nas z opresji...
Ostatnio edytowane przez palikot : 10.03.2012 o godz. 15:42.
![]()
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★
![]() ![]() ✪✪✪✪ ✰✰✰✰ |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
Wolfy, szanuję Cię za wypowiedzi, ale teraz Ty jakieś brednie wypisujesz..... Rozumiem, że wszystkie podane przez adwersarza argumenty "wzięte z weszlo", są wyssane z palca Patryk jest świetny, święty i nieskazitelny ? Jest "prawdziwym" Wiślakiem, bo porobił tatuaże i wyszedł na gniazdo ? |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
Małecki osłabił drużynę w meczu z koroną (bez względu na jego formę), mógł wejśc na 20 minut, zaliczyć pare farfocli, ale też mogłoby siąść i bylibyśmy w innym miejscu niż obecnie.... Oni będą dalej bredzić swoje frazesy.... z przykrością stwierdzam, że pusta jak bęben turecki głowa Malego nie nadaje się do Wisły bez względu czy zarabiał na pampersy czy nie, tak się nie robi.... Małecki jest wiecznie niedorozwiniętym mentalnie i psychicznie dzieckiem, któremu się wydaje że może wszystko.... Mam trochę żalu do Sobola, że nie podejdzie do sfochowańca i nie wyśle mu plaskacza w szatni na ochłodę (jak to było podnie w atenach).. Małecki jestn iby prawdziwym Wiślakiem, ale w krytycznym momencie nie podaje ręki swej miłości.... Żal .. żal pustej gowy tak samo jak żal pustkowia Gołoty... takie życie
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 10.03.2012 o godz. 16:18.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ktoś twierdzi że Patryk jest święty? Że nie popełnił błędów? No właśnie o to chodzi, że w poście kolegi nie wiadomo o co chodzi. Poza tym, że mu gul skacze jak słyszy "Małecki", oczywiście. Osobiście nie cierpię takich żałosnych frustratów, którzy jeszcze miesiąc temu udowadniali, że Małecki jest chujowy, a i tak mamy Kirma i Pajlicia w odwodzie, a teraz .......ą, że Patryk nas osłabił w ostatnich meczach, bo się pozwolił zawiesić. Wypisuję brednie? Czyli rozumiem przez to, że sprowadzimy na luzie piłkarza równie dobrego jak Patryk, za darmo, który będzie zarabiał równie mało.* No to w porządku, nie ma problemu. To znaczy jest, ale tylko w tej rundzie - ale kto by się przejmował, przecież nic się nie stanie jak nie awansujemy do pucharów. Przynajmniej Basałaj pokazał, że coś jeszcze w klubie może. O czymś zapomniałem? __________________________________________________ _____ * Tu drobna dygresja - mam w dupie ile zarabia młotkowy w fabryce, piłkarze inkasują inne kwoty. Nie ja to wymyśliłem, nie twierdzę że tak jest sprawiedliwie, po prostu uczciwie zauważam pewien fakt.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 10.03.2012 o godz. 16:42.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
Co do Novo i Blanco to na razie robią różnicę na ławce rezerwowych, a zarabiają pewnie kilka razy więcej nic ci którzy grają zamiast nich w pierwszym składzie Legii. ![]()
Wisła Kraków
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Lamey o ile biega wolno (wiadomo - wiek nie ten) to biega dość inteligentnie , wie kiedy może się włączyć do ofensywy a kiedy powinien skupić się na defensywie.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Jeżeli stać nas na kontrakt Lameya, to ja bym go jeszcze rok zostawił. ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
może i możnaby go zostawić, ale nie za taką gażę... jak chce 100tys Euro na rok to nie ma sprawy
Biton to maks. 500tys Euro. Nunez 400tys. To są ceny realne i więcej na pewno nie warto za nich płacić. Szkoda Małeckiego bo takie Turasy mogłyby za niego dać nawet 2 miliony. Ale jak zwykle my nie umiemy interesów robić. Cupiał szasta kasą jak Abramowicz tylko jej nie daje.
Ostatnio edytowane przez Acapelo : 10.03.2012 o godz. 18:14.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Oczywiście, to jedyne w obecnej sytuacji rozwiązanie. Prawą obronę będziemy mogli obsadzić Lameyem lub Jovanovicem. W moim mniemaniu aby zbudować silną i stabilną w dłuższym okresie czasu Wisłę, musimy podążyć drogą Cypru lub Legii. Nie mamy młodych zdolnych, nie mamy szkolenia. Tylko doświadczeni zawodnicy mogą dać nam jakość jakiej oczekujemy. My mamy takich zawodników: - Jaliens - już napisałem, ostatnie mecze profesura - Lamey - nie zawiódł w moim mniemaniu ani razu, a w europejskich pucharach był silnym punktem - Iliev - technika na wysokim poziomie. Robi różnicę. - Pareiko - najlepszy bramkarz ostatniego, co najmniej, pięciolecia. Paradoksalnie, największym problemem słabej gry naszych Holendrów był ich rodak, trener Maaskant. To są na prawdę nasze silne ogniwa.
Ostatnio edytowane przez michu-k : 10.03.2012 o godz. 18:45.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
Lamey często "obrywał rykoszetem" za Jaliensa. Ale zawsze grał na równym poziomie. Bez szału, ale też bez rażących błędów. Na rok powinni go jeszcze zostawić, bo nie wiadomo co za "cudo" mogą za Niego nam ściągnąć... ![]()
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los Od jakiego ich nic nie wyzwoli Bo zabije ich las Rąk co klaszczą na czas W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli Patrz jak piją i żrą Twoją żywią się krwią I żonglują słowami twych pieśni Lecz nic nie śni im się A najlepiej wiesz że Nie istnieje wszak to co się nie śni. Jacek Kaczmarski |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Lamey zarabia ponad 300 tysięcy troche dużo jeśli miałby przegrywać rywalizacje z Jovanoviciem, a tak się obecnie dzieje. Chyba, żeby go przestawić do środka obrony gdzie wykorzysta swój wzrost, skoczność i nie musiałby tak często sprintować pod pole karne skoro nie jest to jego mocną stroną
Ostatnio edytowane przez tofik : 10.03.2012 o godz. 18:56.
![]()
.
. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
||
Wiesz co jest najśmieszniejsze? Że chcesz udowodnić na siłę że Małecki jest nie profesjonalny. I może tak jest zresztą jaki klub tacy piłkarze...tylko co to ma wspólnego z tym co ja napisałem ?. Gówno. Żaden z twoich śmiesznych punktów nie daje ci żadnych podstaw żeby podważąć jego oddanie Wiśle. Co więcej, właśnie takim postem udowadniasz że nie masz zielonego pojęcia co jest problemem, więc dziwię się tobie że próbujesz zabrać głos, ba nawet mnie to śmieszy. Nie ma podstaw by cię traktować szczególnie wyjątkowo, dlatego powiem wprost. Wczoraj klepałęś po plecach a dzisiaj sam plecy pokazujesz... Ps: Może cię to zszokować ale większość kibiców Białej Gwiazdy słowa "kim ty ....a jesteś pedale" uznaje jako jedne z przyjemniejszych, odnoszących sie do pasiastych świń.
Że on ma tatuaż , a ty domyślam się że nie... więc masz żal do niego o to? Ktoś ma imię córki na szyi, inny cynkówe pod okiem, a Małecki ma Reymana na ramieniu. Więc dlaczego akurat Patryk ma być tym który nie wie po co to zrobił? Jeśli masz argumenty i podstawy by podważać słowa Małeckiego to proszę podaj je, utniesz wszystkie spekulacje a Małeckiemu się wybieli tatuaż Bo jak narazie to tylko wietrzysz spisek i rzucasz słowa bez pokrycia. Dlatego proponuje przy najbliższej okazjii wdrapać się na gniazdo i pociągną doping tak ostro jak tylko potrafisz. Powinno to pomóc odreagować!
Ostatnio edytowane przez Dariook : 10.03.2012 o godz. 20:00.
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() Wezmę udział w White Star Awards 12 tylko po to, żeby zagłosować na to jako na najgłupszy post. To nie było do piłkarza Cracovii tylko Ruchu czy Górnika. Ogarnij się. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Kogo to obchodzi co powiedział Małecki do Ntibazonkizy czy innego hanysa. Bo w jakim stopniu to coś ma wpływ na jego przywiązanie do Wisły? Rozmywasz tylko problem. Wiec nie nabijaj sobie głupich postów, tak tylko na marginesie.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 10.03.2012 o godz. 19:52.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Nie mamy kreatywnych skrzydłowych, nie mamy kreatywnego defensywnego pomocnika, jak Melikson gra słabiej to ...szkoda gadać. Wygląda na to że transfery są nam bardziej potrzebne z przodu niż z tyłu, nawet na LO może być wspomniany Lamey, Nunez, a i Diaz ostatnio nie gra źle. W ofensywie zaś jest Iliew co wygrywa pojedynki jeden na jeden i ...oczekiwanie że może Maor coś dobrego zrobi dla naszej drużyny, to mało, zdecydowanie za mało. Nunez czy Wilk w ofensywie bezradni, boczni obrońcy, też , skrzydłowi to tylko Iliew, a w ataku czeka na podanie Biton i doczekać się nie może. Brak nam kreatywnych piłkarzy w ofensywie. A o dobrych tych z kartą w ręku będzie ciężko. Więc w lecie gotówka na jakościowe transfery być musi, a dobrze by było aby robił je Stan z głową, a nie Kapka z Bednarzem , bo o ich głowach wiemy aż na zbyt wiele.
|
|
|
|
Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Ciekawym pomysłem było by wspomniane już wcześniej wystawianie Lameya do pary z Jaliensem na środku obrony.
500k z nieuchronnego transferu Meliksona myślę że wystarczyło by na kontrakt dla Hleba- to był kreatywny pomocnik, nie zapomniał jak sie gra w piłkę a obecnie ma zniżkę formy- więc czemu nie? Skoro do Legii ściągneli Ljuboje. Co do kolejnego defensywnego pomocnika grającego do pary z Wlikiem to sumując obecny kontrakt Sobolewskiego i Nuneza otrzyma się niezła sumę- Stan znajdzie na pewno kogoś dobrego bez konieczności zapłacenia odstępnego. Zasada "idziemy w jakość nie ilość" jest najlepsza. 6 gwiazd jest lepsze niż 14 równorzędnych graczy. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|