The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna?
Tak 86 46,49%
Nie 43 23,24%
Nie mam zdania. 8 4,32%
To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. 41 22,16%
Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. 21 11,35%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Syn Kangura z 1984
Senior Member

Od: 07.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.11.2010, 20:37
Już to widzę jak Petrescu trenuje Amike Wyobrazcie sobie Stilicia czy Peszka i "hard work"? To się nie może udać... Tym bardziej że w poznaniu piłkarzy traktuje się jak pupilków, wiec kibice i zarząd przy jakiś zgrzytach (a takie pewnie beda) na pewno staną po stronie piłkarzyków. Zresztą Petrescu to trener który nie lubi milczeć, a w Amice raczej takiego nie chcą.
Odpowiedz cytując
DarekK_11
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 02.11.2010, 21:00
Dan mówił, że Polsce dla niego jest tylko Wisła. On nie zdradzi.
VLEPKI WISŁA ZŁOCIEŃ - SERIA II

http://img411.imageshack.us/img411/3343/wizualh.jpg

Pakiet - 8 PLN

Kontakt:
Facebook: WISŁA ZŁOCIEŃ / Gadu-Gadu: 44162245 / priv tutaj
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 02.11.2010, 21:02
Zresztą czy Dan przyjdzie za "jedyne" 500 tys euro? Nie, w Rosji dostaje 1,4 miliony euro więc raczej nie rzuci od tak drużyny, zresztą zarząd Amiki żałuje 500 tys euro dla Arboledy to nagle znajdą się dla trenera?
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 02.11.2010, 21:11
Sposób i moment zwolnienia Zielińskiego wskazuje na całkowitą amatorkę w działaniach zarządzających w Poznaniu.Mimo całej niechęci do Zieliskiego ot dla mnie jest to obrzydliwe.

Bakero to dobry wybór z punktu widzenia zarządu, ktory widać lubi mieć pewnych wykonawców swoich decyzji. Hiszpan cieszy się,że ma robotę i tyle,nawet nie piśnie jak mu coś pasować nie będzie. Dla właścicieli Amiki obecnie chyba liczy się to,że sprzedali bilety na City,gotówka zasiliła kasę,przed nimi wpływy z Juventusuładnie,ładnie do tego kasa z praw telewizyjnych, jednym słowem geld leci szerokim strumieniem. No i marketingowo też ładnie zadziałali, wszak informacja,że ekipę w Poznaniu prowadzi sam Bakero może zrobić wrażenie. Poza Hiszpanią rzecz jasna i wszędzie tam gdzie legenda Barcelony zostawiła swą spuściznę trenerską

Wszystkie działania Amiki wskazują na to,że chcą tylko spieniężyć sukces i tyle. Liczy się co tu i teraz,przyszłość jest nie istotna.

PS> 1.za 500 tysięcy euro można podpisać dużo lepszego obrońcę niż Arboleda.
2. Petrescu chyba kasuje w dolarach nie euro. Poza tym plotka niebywała, takie coś wymyśleć. Makabra.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
Greeg
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 02.11.2010, 21:20
Gdybym zobaczył Dana w barwach Amici to coś we mnie by chyba pękło, przekonanie że są na świecie jeszcze słowni i honorowi ludzie.

Inna sprawa, że dla Amici byłby to prawdopodobnie transfer dekady, ale Dana to ja chciałbym zobaczyć jeszcze kiedyś w Wiśle.
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 02.11.2010, 21:24
Cytat:
Gdybym zobaczył Dana w barwach Amici to coś we mnie by chyba pękło, przekonanie że są na świecie jeszcze słowni i honorowi ludzie.

Inna sprawa, że dla Amici byłby to prawdopodobnie transfer dekady, ale Dana to ja chciałbym zobaczyć jeszcze kiedyś w Wiśle.
"Make my wish come true, all I want for Christmas, is YOU" ;P (prawie) Każdy wiślak o nim marzy...
Odpowiedz cytując
studio2
Banita

Od: 03.2009

Stary 02.11.2010, 21:49
Syn Kangura z 1984 napisał(a):Wyświetl post
przy jakiś zgrzytach (a takie pewnie beda) na pewno staną po stronie piłkarzyków.
Radzę spojrzeć na ostatnie mecze co spiewamy i co bylo na ostatniej oprawie.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 02.11.2010, 21:58
Nie no, to już jest komedia.

Obraduje zarząd klubu, podejmuje decyzję nt. trenera zespołu. Decyzja nie jest podawana na oficjalnej konferencji prasowej, ale...

http://www.lechpoznan.pl/art,15926,o...e_kolejorz.htm

Czyli: kupcie nasz magazyn, to poznacie oficjalne oświadczenie zarządu

Za chwilę będą sprzedawać bilety na konferencje prasowe i domagać się pieniędzy za wywiady z dziennikarzami

Cóż, ponieważ to niewątpliwie klub z najlepszym marketingiem i działem PR w Polsce, prawdziwy trendsetter i prekursor - nie ma wyjścia. Musimy ich naśladować i w tej sprawie
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 02.11.2010, 22:29
Jeszcze wieksza beka jest fakt, ze w reklamie na stronie tego ich magazynu byl tekst w stylu ""Nowy trener Jose Maria Bakero zastąpiJacka Zielińskiego" Po chwili zmienili dopiero bo spec sie chyba skapnal ze nie o to w reklamie chodzi

Czeski film Z drugiej strony podobno Poznan to miasto hał hał wiec kto ich tam wie

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
cieniek
Member

Od: 03.2009

Stary 02.11.2010, 22:32
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Nie no, to już jest komedia.

Obraduje zarząd klubu, podejmuje decyzję nt. trenera zespołu. Decyzja nie jest podawana na oficjalnej konferencji prasowej, ale...

http://www.lechpoznan.pl/art,15926,o...e_kolejorz.htm

Czyli: kupcie nasz magazyn, to poznacie oficjalne oświadczenie zarządu

Za chwilę będą sprzedawać bilety na konferencje prasowe i domagać się pieniędzy za wywiady z dziennikarzami

Cóż, ponieważ to niewątpliwie klub z najlepszym marketingiem i działem PR w Polsce, prawdziwy trendsetter i prekursor - nie ma wyjścia. Musimy ich naśladować i w tej sprawie
Jutro w południe na konferencji prasowej zostanie podane nazwisko nowego trenera. Wiem, że się powtarzam ale nie potrafię już znieść tego, jak na każdym kroku szydzimy z Amiki podczas gdy sami jesteśmy lata świetlne za nimi i to pod każdym względem.
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 02.11.2010, 22:57
Syn Kangura z 1984 napisał(a):Wyświetl post
Już to widzę jak Petrescu trenuje Amike Wyobrazcie sobie Stilicia czy Peszka i "hard work"? To się nie może udać... Tym bardziej że w poznaniu piłkarzy traktuje się jak pupilków, wiec kibice i zarząd przy jakiś zgrzytach (a takie pewnie beda) na pewno staną po stronie piłkarzyków. Zresztą Petrescu to trener który nie lubi milczeć, a w Amice raczej takiego nie chcą.
Mógłby przyjść - można by się znowu pośmiać z narzekania co kolejkę na terminarz, sędziów sędziujących pod <lista klubów> etc
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
Kondipr
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 02.11.2010, 23:02
cieniek napisał(a):Wyświetl post
Jutro w południe na konferencji prasowej zostanie podane nazwisko nowego trenera. Wiem, że się powtarzam ale nie potrafię już znieść tego, jak na każdym kroku szydzimy z Amiki podczas gdy sami jesteśmy lata świetlne za nimi i to pod każdym względem.

Święte słowa, święte ...
"Od zawsze na zawsze w pamięci niepokonani" ; "Wiara czyni cuda" ; "Nikt nie wymaga od Was......." ; " Na Reymonta wychowani......."
Odpowiedz cytując
Buziek_LG
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 02.11.2010, 23:53
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
2. Petrescu chyba kasuje w dolarach nie euro. Poza tym plotka niebywała, takie coś wymyśleć. Makabra.
I nie 1.4 mln a 900 tyś plus 300 tyś premii za awans z pierwszego miejsca
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 03.11.2010, 01:01
cieniek napisał(a):Wyświetl post
Oj na pewno nie pod każdym... W życiu bym się nie chciał z nimi zamienić...
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 03.11.2010, 01:14
0 22 napisał(a):Wyświetl post
Mógłby przyjść - można by się znowu pośmiać z narzekania co kolejkę na terminarz, sędziów sędziujących pod <lista klubów> etc
Ten typ tak ma, z tym że ten terminarz na prawdę był zjebany.Zakładam że przypadkowo ale takie 'klucze' nie powinny mieć miejsca.Wyobraź sobie co by było gdyby przez cały sezon Barca grała z rywalami Realu, kolejke po, albo odwrotnie
A co do pojedynku Dan-Wdowczyk to też wiemy gdzie ów dżentelmen skończył i powiem Ci absolutnie szczerze.Myślę że ta Wasza 'seria życia' nie była uczciwa.Oczywiście to musztarda po obiedzie , nie zamierzam Wam tego mistrza zabierać i gdyby nie to co potem się okazało(że koleś całe rundy ustawiał z Koroną), to w ogóle bym tego nie podnosił.Jak się sezon skończył to nie miałem żadnych podejrzeń ale gdy wyszło to co wyszło to mam i w sumie pewnie przypadkowo, Petrescu wyszedł na jasnowidza.Narzekał na różne dziwne rzeczy a jak odszedł to całą sprawa korupcyjna się jebła

A tak w ogóle to by była dla mnie tragedia, gdyby objął Amikę bo uwielbiam tego świra i dokładnie śledzę jego poczynania.
Jest to bardzo mało realne ale Danowi nie za bardzo się podoba w Kubaniu więc wszystko może być możliwe.Mam nadzieje że Amiki stać na niego nie będzie i nie będzie w stanie zagwarantować mu tego co chce w kwestiach transferowych.
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 03.11.2010 o godz. 01:16.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Ela
Pro Publico Bono

Od: 08.2003

Stary 03.11.2010, 08:06
flamengista napisał(a):Wyświetl post
No, Petrescu w Amice to byłaby sensacja. Jednak facet wyrobił sobie nazwisko i może trafić do wiele lepszego klubu, mając większe pieniądze i lepszych zawodników. Raczej nierealne, chociaż....
To ma być niespodzianka :

Cytat:
- Jeszcze wszyscy mogą się zdziwić - powiedział nam we wtorek wieczorem jeden z pracowników klubu.
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/dzi...wiadomosc.html

Tyle spekulacji już było a nikt jeszcze nie wymienił Henia
Przecież wolny jest.

A Janas będzie następny.

Karuzela z trenerami
Ostatnio edytowane przez Ela : 03.11.2010 o godz. 12:57.
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 03.11.2010, 09:28
Jeśli tuż przed ważnym dla nich meczem z Angolami przyjdzie Bakero albo Majewski (bo i takie ploty słyszałem) to uznam że ktoś tam specjalnie działa na szkodę klubu, lub przygotowywana jest sprzedaży klubu.

Jeśli natomiast zatrudnienie w tej chwili nowego trenera ma mieć jakieś symptomy zdrowia psychicznego to chyba mają podpisanego kogoś z wyższej półki
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 03.11.2010, 10:18
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Ten typ tak ma, z tym że ten terminarz na prawdę był zjebany.Zakładam że przypadkowo ale takie 'klucze' nie powinny mieć miejsca.Wyobraź sobie co by było gdyby przez cały sezon Barca grała z rywalami Realu, kolejke po, albo odwrotnie

Już tak było i to całkiem niedawno- sezon 2008/09. Real grał z drużynami, które kolejkę wcześniej rozgrywały spotkania przeciwko Barcelonie

http://www.realmadrid.pl/index.php?c...=0809&x=26&y=5

Więc to żadna nowość w Europie.
Odpowiedz cytując
QBAS
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 03.11.2010, 10:27
Jeśli Bakero czy Majewski obejmą Amicę, będę spokojny. Co prawda z cudzego nieszczęście nie powinno się cieszyć, ale w tym wypadku zrobiłbym wyjątek
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 03.11.2010, 10:57
Cytat:
Bakero od wczoraj w stolicy Wielkopolski
Jose Maria Bakero będzie najprawdopodobniej nowym trenerem Lecha Poznań. Wczoraj przed godziną 21 Hiszpan przyleciał do Poznania, a dziś ma być przedstawiony jako nowy szkoleniowiec Kolejorza.
Źródło: http://goool.pl/ekstraklasa/4524-bak...lkopolski.html

Więc niezbyt pewne, ale dali zdjęcie z lotniska. Jeśli to ma być zmyłka z tym Bakero, to wyjątkowo perfidna ta intryga.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
gizmowisla
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 03.11.2010, 11:35
1q2 napisał(a):

Już tak było i to całkiem niedawno- sezon 2008/09. Real grał z drużynami, które kolejkę wcześniej rozgrywały spotkania przeciwko Barcelonie

http://www.realmadrid.pl/index.php?c...=0809&x=26&y=5

Więc to żadna nowość w Europie.
nie tak dawno podobny przypadek byl w naszej lidze gdzie wiekszosc meczy Legia grala z tymi przeciwnikami z którymi Wisła grala tydzien wczesniej
Odpowiedz cytując
Kameleon
Member

Od: 11.2003

Stary 03.11.2010, 12:00
Jest dobrze dla nas bo bedzie Bakero
na zywo
http://www.orange.pl/kid,4000181490,...o,article.html
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 03.11.2010, 12:01
gizmo o tym właśnie była mowa, że Legia grała z przeciwnikami z którymi kolejkę wcześniej grała Wisła. Przykład z ligi hiszpańskiej został przywołany właśnie w tym celu, że nie tylko u nas w lidze było takie coś.
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 03.11.2010, 12:09
Jednak Bakero. No i w sumie dobrze. Lech znów zyska marketingowo, ale czy sportowo?
Odpowiedz cytując
QBAS
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 03.11.2010, 12:09
No i jest Bakero. Zamienił stryjek... Oby tylko nasi prezesi nie wpadli na taki sam, genialny pomysł

P.S. Strasznie nerwowo było jak na konferencję prezentującą nowego szkoleniowca. Widać, że cały Poznań nieźle pospinany jest. Można powiedzieć, że idziemy łeb w łeb
Odpowiedz cytując
Ela
Pro Publico Bono

Od: 08.2003

Stary 03.11.2010, 12:16
QBAS napisał(a):Wyświetl post
No i jest Bakero. Zamienił stryjek...
Jednak są przewidywalni.
Liczyłam na większą niespodziankę

To teraz Wiara Lecha będzie ustalać składy
Odpowiedz cytując
satori
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 03.11.2010, 12:25
Mimo mojej niechęci do Lecha to troche mi szkoda tych pucharów bo fajnie sie ogladalo polski zespol w tych rozgrywkach. Nie wiem czym sie kieruja wlodarze Lecha ale ja ich po prostu nie rozumiem.
Odpowiedz cytując
Bialix
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 03.11.2010, 12:25
Czy ja wiem czy to źle dla Lecha. W sumie Bakero był tłamszony i gaszony przez Wojciechowskiego i siłą rzeczy nie mógł pokazać co potrafi, a nie wykluczone, że umie niemało. Czas pokaże co wyjdzie z tej zadymy. Pierwszy sprawdzian jutro i liczę na sromotny wpi*rdol od ManCity :]
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 03.11.2010, 12:28
Jestem zaskoczony no ale cóż prezesi i właściciele klubów w naszej lidze długo się uczą rozumu
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 03.11.2010, 12:28
Ale niespodzianka może spadną?
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów