|
Banita
Od: 10.2010
Offline |
|
|
ale chyba sam widzisz po średniej ocen z ostatnich 5 spotkań, że jakiś zawodnik gra lepiej, inny gorzej. Ustaw sobie żebyś miał widoczny wzrost / spadek cech. Np siła 15 -> czy karne 14 <-. Dzięki temu będziesz widział kto się obija na treningach i jego umiejętności spadają, a komu rosną.
Mnie asystent tylko gada kogo by ucałował, a kogo by chętnie udusił. I to mi wystarczy, Żałuje tylko że przez 6 lat nie udało mi się nic osiągnąć reprezentacją Anglii. W ćwierć finale MŚ odpadłem z Brazylią. A w półfinale ME z Francją aż 6:1... |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
Jak myślicie jak ustawić Gambo Muhammeda w ataku z Tefera'em, aby siali niszczenie w ataku?
![]()
Tylko jeden klub !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
pytanie dotyczące sparingów czy istnieje możliwość zaplanowania w FMie sparingu(i czy klauzula zagrania sparingu dotyczy też gry na tournee podczas przygotowań do sezonu) z drużyną inną niż lokalny ligowiec np zamiast sparingowej gry z Bayernem sparing z Interem(który ma klauzule rozegrania sparingu z moim teamem) w Niemczech
Ostatnio edytowane przez JOSE 841 : 15.03.2011 o godz. 18:57.
|
|
|
|
Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Możecie polecić jakąś sprawdzoną taktykę na patch 11.3 dla słabszych zespołów?
|
|
|
|
Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Wrzuć tu screeny z ich statami. Nie miałem ich w swojej drużynie więc ci z autopsji nie powiem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
Grał ktoś w 2011 w niższych ligach angielskich?
Bo zacząłem grać od początku, w "Blue Square Bet Premier" drużyną Newport County - prognoza 16 miejsce (24 drużyny) i po 30 meczach mam 27 zwycięstw i 3 remisy, a wzmacniałem drużynę tylko tymi zawodnikami których polecił mi asystent. Swoją drogą niezbyt rewelacyjny. I nie wiem, czy tez poziom rozgrywek nie jest zbyt wymagający czy co... ![]() Ty sam Boże jakoś jest zawsze sprawiedliwy,
Ty wyniszcz aż do szczętu ten naród złośliwy. Dla dobra wszystkich - i białych, i kolorowych - rozdział cywilizacyjno-kulturowy musi zostać zachowany, a każdy winien żyć tam, gdzie umieściła go ręka Najwyższego. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
no cóż gra świetna, choć już nudna
ale daję radę... ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
zacznij grac bez oszukiwania to bedzie ciekawsza
![]() ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
jeszcze troszkę
póki wartość drużyny nie osiągnie 1 mld Euro na dziś ok 800 mlna tak serio to tak w 4-5 pierwszych sezonach trochę było powtarzanych meczy ale od ok 10 czysto, każdy zawodnik podstawowego składu ma po 3 zmienników... trochę burzą się o pozycję w drużynie i poziom kierowania drużyną spadł do 1 ale stosując rotację nie ma mocnych... ![]()
Porter
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
ja dalej gram w 10, mam sezon 2016/17, raz wczytałem mecz jakąś reprą, bo po 30 min przegrywałem chyba 2-0 i stwierdziłem, że powinienem był ustawić zespół bardziej defensywnie, a u tak miałem wyrzuty sumienia przez chwile. W tym sezonie w LM idzie jak na razie najlepiej już po 4 meczach sobie zapewniłem awnas do 1/8, bo dotąd to musiałem walczyć do upadłego. Ale w tym sezonie chłopaki mają motorki w dupie, gram już 3 sezon niemal tym samym składem więc się zgrali. I z barcą u siebie zremisowałem 1-1, a powinienem ten mecz był wygrać...![]() Cytat:
WISŁA! |
||
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Ma ktoś linka do pobrania aktualizacji składów w fm-ie?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
no troszkę... finał UEFA może tak z 10-15 razy
ale poźniej już z górki poprostu chce się człowiek poczuć jak Abramowicz ten mld Euro hehehe |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
![]() ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Na facebooku jest taka gra Top eleven football manager, gra ktoś? jakie opinie?Mnie osobiście wkurzaja żetony zeby zrobić np. transfer a tak to nawet nawet
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mam pytanko, czy da się dodać ligi w trakcie gry
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Panowie! Sytuacja podbramkowa, więc błagam o pomoc.
Początek sezonu 2014/15 mam zgłosić zawodników do rozgrywek europejskich, ale... w kadrze mam tylko DWÓCH zawodników "wyszkolonych w klubie pomiędzy 15. a 21. rokiem życia". Co robić?! Kombinuje drugi dzień i głupieje. Skąd mam załatwić pozostałych dwóch zawodników, żeby zgłosić skład do rozgrywek? Pomocy, bo na razie gra mi się bosko i nie chciałbym zaczynać wszystkiego od zera. |
|
|
|
Banita
Offline |
|
-Idz na urlop |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
brałem z juniorów - nic to nie daje, ale spróbuje urlopu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Zawsze, gdy zgłaszam zawodników do pucharów i brakuje mi graczy spełniających dane kryteria, po prostu zostawiam miejsce dla tylu, ilu brakuje. Mam zgłosić np. 23 a brakuje mi 3 to zgłaszam 20 i wszystko gra.
![]()
Wisła ponad wszystko
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nabrałem dystansu już na początku... bo co mozna powiedzieć gdy prezes sprzedaje zawodnika, a później w sprawozdaniu miesięcznym pisze o nieznaniu się na biznesie i o objawach choroby umysłowej managera. Osiągnę miliard weznę jakiegoś beniaminka i zobaczę jak gra sama sobie poradzi z Wisłą... zabawa. Z osiągnięć to chyba pamiętam CM 01 i udało mi się awansować rok po roku z regionalnej do The Championship klubem Forest Green, o ile dobrze pamiętam. Ale było dużo szczęścia bo zatrudniałem emerytów 30-to paroletnich i ciągneli grę a gdy tych samych próbowałem zatrudnić chyba do Swindon to nie pograłem nawet sezonu... dziwnie działają czasem algorytmy.
![]()
Porter
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
Najlepszy był moim zdaniem FM 2007 do 2010 i 2011 nie mogę się przyzwyczaić
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
Jak sie pojawialy szumne zapowiedzi ze w FM11 reputacja lig bedzie zmienna to podchodzilem do tej gry z duza nadzieja. Ale jak zaczalem grac i nawet jak pisze wyzej kombinowac to kazalo sie ze w sumie dalej gowno prawda i Polska liga jak slaba byla tak bedzie. No moze jedynie sie leciutko poprawi i wyscignie ligi typu bułgarska, rumunska, wegierska itp Ale jakos przez tyle sezonow co gralem i przez tyle gier ktore rozpoczynalem to nawet ciezko sie zblizyc do lig takie jak turecka, portugalska nie mowiac juz o najwiekszje piatce: niemiecka, francuska, wloska, hiszpanska, angielska. Mam jeszcze tylko jeden pomysl na ta gre. Objac kilka polskich klubow na raz. Zdominowac nimi lige i grac nimi w pucharach. Ciekawe jak na reputacje polskiej ligi wplynelyby 3-4 mocne druzyny ![]()
drozd:
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
szukam dobrego bramkarza do Wisełki który pomoże awansować do europejskich pucharów kogo polecacie
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
sergiej pareiko!
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
hm... z tego co zauważyłem aż tak źle nie jest... zespoły z miejsc 2-3 bezpośrednio awansują do LM, a 4-ta drużyna co drugi sezon średnio. W tych 3 drużyn co 2 sezon jakaś gra w ćwierćfinale LM. Cudów ni ma, ale nie tak źle
Tak średnio najlepsze polskie kluby kupują 3-5 zawodników za kwotę w przedziale 7-10 mln E za sztukę, są to reprezentanci Holandii, Belgii, Francji. W dodatku tak ciągu tych 20-tu paru sezonów Puchar UEFA ze 3 razy był zdobyty przez polskie kluby. Niestety na rozwój klubu już nie mogę liczyć, choć frekwencja jest ponad 95% to brak miejsca na rozbudowę. A tak w nawiązaniu do meczu Wisła-Górnik to murawę mamy reweracyjna do roku 2035 nie udało mi się jej wymienić .I taka ciekawostka Polska na świetnych zawodników, reprezentacja nie spada poniżej 7 miejsca. Zawodnicy grają w Realu, Barcelonie itd., więc jest nadzieja ![]() ![]()
Porter
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Pawełko, Cebanu na piersze 5 sezonów wystarczą pożniej: Michal Gliwa, Kostas Dimosthenous do 2019; Abderrahmane Haddad do 2026; Maciej Głowacki, Bebeto do 2033
![]()
Porter
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Właśnie skończyłem sezon 2014/15. Jak dotąd idzie mi, hmm, przyzwoicie. Większość meczów gram takim składem:
Daniel Agyei - Guillermo Garcia, Maza Rodriguez, Tomasz Jodłowiec (Christian Catano), Marcin Wasilewski - Waldemar Sobota (Leandro Benitez), Richard Eromoigbe, Mariusz Gogol (Mauricio), Patryk Małecki (Tim Vincken) - Angel, Ransford Osei (Daniel Gołębiewski) W ostatnim sezonie największy sukces - półfinał Pucharu EURO, do którego trafiłem pod odpadnięciu z Champions League. Pokonałem Stuttgart (1:1 3:0), Porto (1:0 2:3) i Palermo (2:2 3:2). Stanąłem na Liverpoolu (2:1 1:3). Szczególnie polecam ściągnięcie Angela z Elche (w 1. sezonie gry najebał 30 bramek), Guillermo Garcie (młodzik, pierwszy sezon gry i załapał się do "11 sezonu"), Christiana Catano (j.w.), Mauricio i Mariusza Gogola. Niby no-name'y a grają przepięknie po prostu. |
|
|