The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
nbp
Banita

Od: 10.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.03.2011, 15:32
ale chyba sam widzisz po średniej ocen z ostatnich 5 spotkań, że jakiś zawodnik gra lepiej, inny gorzej. Ustaw sobie żebyś miał widoczny wzrost / spadek cech. Np siła 15 -> czy karne 14 <-. Dzięki temu będziesz widział kto się obija na treningach i jego umiejętności spadają, a komu rosną.

Mnie asystent tylko gada kogo by ucałował, a kogo by chętnie udusił. I to mi wystarczy,

Żałuje tylko że przez 6 lat nie udało mi się nic osiągnąć reprezentacją Anglii.

W ćwierć finale MŚ odpadłem z Brazylią. A w półfinale ME z Francją aż 6:1...
Odpowiedz cytując
johny96
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 14.03.2011, 18:43
Jak myślicie jak ustawić Gambo Muhammeda w ataku z Tefera'em, aby siali niszczenie w ataku?
Tylko jeden klub !
Odpowiedz cytując
JOSE 841
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 15.03.2011, 18:33
pytanie dotyczące sparingów czy istnieje możliwość zaplanowania w FMie sparingu(i czy klauzula zagrania sparingu dotyczy też gry na tournee podczas przygotowań do sezonu) z drużyną inną niż lokalny ligowiec np zamiast sparingowej gry z Bayernem sparing z Interem(który ma klauzule rozegrania sparingu z moim teamem) w Niemczech?
Ostatnio edytowane przez JOSE 841 : 15.03.2011 o godz. 18:57.
Odpowiedz cytując
Vitaliss
Member

Od: 05.2008

Stary 16.03.2011, 14:33
Możecie polecić jakąś sprawdzoną taktykę na patch 11.3 dla słabszych zespołów?
Odpowiedz cytując
Rudi5555
Member

Od: 05.2009

Stary 16.03.2011, 15:16
johny96 napisał(a):Wyświetl post
Jak myślicie jak ustawić Gambo Muhammeda w ataku z Tefera'em, aby siali niszczenie w ataku?
Wrzuć tu screeny z ich statami. Nie miałem ich w swojej drużynie więc ci z autopsji nie powiem.
Odpowiedz cytując
ponury
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 07.04.2011, 21:04
Grał ktoś w 2011 w niższych ligach angielskich?
Bo zacząłem grać od początku, w "Blue Square Bet Premier" drużyną Newport County - prognoza 16 miejsce (24 drużyny) i po 30 meczach mam 27 zwycięstw i 3 remisy, a wzmacniałem drużynę tylko tymi zawodnikami których polecił mi asystent. Swoją drogą niezbyt rewelacyjny. I nie wiem, czy tez poziom rozgrywek nie jest zbyt wymagający czy co...
Ty sam Boże jakoś jest zawsze sprawiedliwy,
Ty wyniszcz aż do szczętu ten naród złośliwy.

Dla dobra wszystkich - i białych, i kolorowych - rozdział cywilizacyjno-kulturowy musi zostać zachowany, a każdy winien żyć tam, gdzie umieściła go ręka Najwyższego.
Odpowiedz cytując
Porter
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 09.04.2011, 16:05
no cóż gra świetna, choć już nudna ale daję radę...
Załączone obrazki
Typ pliku: jpg Wisła 1.jpg (67,0 KB, 100 wyświetleń)
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 09.04.2011, 16:25
zacznij grac bez oszukiwania to bedzie ciekawsza
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Porter
Senior Member

Stary 09.04.2011, 17:12
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
zacznij grac bez oszukiwania to bedzie ciekawsza
jeszcze troszkę póki wartość drużyny nie osiągnie 1 mld Euro na dziś ok 800 mln
a tak serio to tak w 4-5 pierwszych sezonach trochę było powtarzanych meczy ale od ok 10 czysto, każdy zawodnik podstawowego składu ma po 3 zmienników... trochę burzą się o pozycję w drużynie i poziom kierowania drużyną spadł do 1 ale stosując rotację nie ma mocnych...
Porter
Odpowiedz cytując
kubawislak
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 09.04.2011, 17:47
Porter napisał(a):Wyświetl post
jeszcze troszkę póki wartość drużyny nie osiągnie 1 mld Euro na dziś ok 800 mln
a tak serio to tak w 4-5 pierwszych sezonach trochę było powtarzanych meczy ale od ok 10 czysto, każdy zawodnik podstawowego składu ma po 3 zmienników... trochę burzą się o pozycję w drużynie i poziom kierowania drużyną spadł do 1 ale stosując rotację nie ma mocnych...
od 10 sezonu czysto... ja dalej gram w 10, mam sezon 2016/17, raz wczytałem mecz jakąś reprą, bo po 30 min przegrywałem chyba 2-0 i stwierdziłem, że powinienem był ustawić zespół bardziej defensywnie, a u tak miałem wyrzuty sumienia przez chwile. W tym sezonie w LM idzie jak na razie najlepiej już po 4 meczach sobie zapewniłem awnas do 1/8, bo dotąd to musiałem walczyć do upadłego. Ale w tym sezonie chłopaki mają motorki w dupie, gram już 3 sezon niemal tym samym składem więc się zgrali. I z barcą u siebie zremisowałem 1-1, a powinienem ten mecz był wygrać...
Cytat:
Wolę być traktowany, jako zacofaniec z ciemnogrodu, niż, jako europejczyk i patrzyć, jak na legalu dwóch pedałów się liże na rynku.
Zakaz pedałowania!
by M-M

WISŁA!
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 09.04.2011, 22:35
Ma ktoś linka do pobrania aktualizacji składów w fm-ie?
Odpowiedz cytując
snyrting
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 09.04.2011, 23:46
Porter napisał(a):Wyświetl post
a tak serio to tak w 4-5 pierwszych sezonach trochę było powtarzanych meczy
Trochę? Już widzę to "trochę" jak w pierwszym sezonie gry Wisła zdobyłeś Puchar Uefa.
Odpowiedz cytując
Porter
Senior Member

Stary 11.04.2011, 16:50
no troszkę... finał UEFA może tak z 10-15 razy ale poźniej już z górki poprostu chce się człowiek poczuć jak Abramowicz ten mld Euro hehehe
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 11.04.2011, 19:59
Cytat:
Co?
To ze wczytywal final w 1 sezonie 10-15 razy, inne mecze pewnie po 5 razy, w nastepnych sezonach tez pewnie powtarzal wiekszosc po kilka razy. Nazdobywal rok po roku pucharow a teraz sie chwali jaki to z niego kozak i mowi ze gra nudnawa
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
rendkamp
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 15.04.2011, 21:25
Na facebooku jest taka gra Top eleven football manager, gra ktoś? jakie opinie?Mnie osobiście wkurzaja żetony zeby zrobić np. transfer a tak to nawet nawet
Odpowiedz cytując
farciarz
Senior Member

Stary 17.04.2011, 20:30
Mam pytanko, czy da się dodać ligi w trakcie gry
Odpowiedz cytując
Rudi5555
Member

Stary 17.04.2011, 20:46
farciarz napisał(a):Wyświetl post
Mam pytanko, czy da się dodać ligi w trakcie gry
Nie.
10 znaków
Odpowiedz cytując
banasik
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 01.05.2011, 17:07
Panowie! Sytuacja podbramkowa, więc błagam o pomoc.

Początek sezonu 2014/15 mam zgłosić zawodników do rozgrywek europejskich, ale... w kadrze mam tylko DWÓCH zawodników "wyszkolonych w klubie pomiędzy 15. a 21. rokiem życia". Co robić?! Kombinuje drugi dzień i głupieje. Skąd mam załatwić pozostałych dwóch zawodników, żeby zgłosić skład do rozgrywek?

Pomocy, bo na razie gra mi się bosko i nie chciałbym zaczynać wszystkiego od zera.
Odpowiedz cytując
Donki
Banita

Stary 01.05.2011, 17:29
banasik napisał(a):Wyświetl post
Panowie! Sytuacja podbramkowa, więc błagam o pomoc.

Początek sezonu 2014/15 mam zgłosić zawodników do rozgrywek europejskich, ale... w kadrze mam tylko DWÓCH zawodników "wyszkolonych w klubie pomiędzy 15. a 21. rokiem życia". Co robić?! Kombinuje drugi dzień i głupieje. Skąd mam załatwić pozostałych dwóch zawodników, żeby zgłosić skład do rozgrywek?

Pomocy, bo na razie gra mi się bosko i nie chciałbym zaczynać wszystkiego od zera.
-Wez zawodnikow z rezerw/junoiorów
-Idz na urlop
Odpowiedz cytując
banasik
Senior Member

Stary 01.05.2011, 17:41
brałem z juniorów - nic to nie daje, ale spróbuje urlopu
Odpowiedz cytując
Rustin
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 01.05.2011, 18:13
Zawsze, gdy zgłaszam zawodników do pucharów i brakuje mi graczy spełniających dane kryteria, po prostu zostawiam miejsce dla tylu, ilu brakuje. Mam zgłosić np. 23 a brakuje mi 3 to zgłaszam 20 i wszystko gra.
Wisła ponad wszystko
Odpowiedz cytując
Porter
Senior Member

Stary 03.05.2011, 13:29
Nazdobywal rok po roku pucharow a teraz sie chwali jaki to z niego kozak i mowi ze gra nudnawa
Nabrałem dystansu już na początku... bo co mozna powiedzieć gdy prezes sprzedaje zawodnika, a później w sprawozdaniu miesięcznym pisze o nieznaniu się na biznesie i o objawach choroby umysłowej managera. Osiągnę miliard weznę jakiegoś beniaminka i zobaczę jak gra sama sobie poradzi z Wisłą... zabawa. Z osiągnięć to chyba pamiętam CM 01 i udało mi się awansować rok po roku z regionalnej do The Championship klubem Forest Green, o ile dobrze pamiętam. Ale było dużo szczęścia bo zatrudniałem emerytów 30-to paroletnich i ciągneli grę a gdy tych samych próbowałem zatrudnić chyba do Swindon to nie pograłem nawet sezonu... dziwnie działają czasem algorytmy.
Porter
Odpowiedz cytując
szczepek19
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 03.05.2011, 14:17
Najlepszy był moim zdaniem FM 2007 do 2010 i 2011 nie mogę się przyzwyczaić
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 03.05.2011, 15:50
Cytat:
Osiągnę miliard weznę jakiegoś beniaminka i zobaczę jak gra sama sobie poradzi z Wisłą... zabawa
Nie poradzi sobie. Mozesz wpakowac w kluby przez FMRTE po kilka mld złotych a i tak po kilkunastu/kilkudziesieciu sezonach kluby beda mialy budzety takie jakby nigdy tej kasy na oczy nie widzialy. Jedynie troche poprawia infrastrukture stadionowa, szkolki, bazy treningowe, rozbudowa stadionow i to by bylo na tyle. Gra tak bez sensu prowadzi polskie kluby ze glowa mala...
Jak sie pojawialy szumne zapowiedzi ze w FM11 reputacja lig bedzie zmienna to podchodzilem do tej gry z duza nadzieja. Ale jak zaczalem grac i nawet jak pisze wyzej kombinowac to kazalo sie ze w sumie dalej gowno prawda i Polska liga jak slaba byla tak bedzie. No moze jedynie sie leciutko poprawi i wyscignie ligi typu bułgarska, rumunska, wegierska itp Ale jakos przez tyle sezonow co gralem i przez tyle gier ktore rozpoczynalem to nawet ciezko sie zblizyc do lig takie jak turecka, portugalska nie mowiac juz o najwiekszje piatce: niemiecka, francuska, wloska, hiszpanska, angielska.

Mam jeszcze tylko jeden pomysl na ta gre. Objac kilka polskich klubow na raz. Zdominowac nimi lige i grac nimi w pucharach. Ciekawe jak na reputacje polskiej ligi wplynelyby 3-4 mocne druzyny
drozd:
Odpowiedz cytując
JOSE 841
Senior Member

Stary 04.05.2011, 14:58
szukam dobrego bramkarza do Wisełki który pomoże awansować do europejskich pucharów kogo polecacie ?
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 04.05.2011, 16:13
jose 841 napisał(a):Wyświetl post
szukam dobrego bramkarza do wisełki który pomoże awansować do europejskich pucharów kogo polecacie ?
sergiej pareiko!
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Porter
Senior Member

Stary 04.05.2011, 17:18
... Gra tak bez sensu prowadzi polskie kluby ze glowa mala...
hm... z tego co zauważyłem aż tak źle nie jest... zespoły z miejsc 2-3 bezpośrednio awansują do LM, a 4-ta drużyna co drugi sezon średnio. W tych 3 drużyn co 2 sezon jakaś gra w ćwierćfinale LM. Cudów ni ma, ale nie tak źle Tak średnio najlepsze polskie kluby kupują 3-5 zawodników za kwotę w przedziale 7-10 mln E za sztukę, są to reprezentanci Holandii, Belgii, Francji. W dodatku tak ciągu tych 20-tu paru sezonów Puchar UEFA ze 3 razy był zdobyty przez polskie kluby. Niestety na rozwój klubu już nie mogę liczyć, choć frekwencja jest ponad 95% to brak miejsca na rozbudowę. A tak w nawiązaniu do meczu Wisła-Górnik to murawę mamy reweracyjna do roku 2035 nie udało mi się jej wymienić .
I taka ciekawostka Polska na świetnych zawodników, reprezentacja nie spada poniżej 7 miejsca. Zawodnicy grają w Realu, Barcelonie itd., więc jest nadzieja
Porter
Odpowiedz cytując
Porter
Senior Member

Stary 04.05.2011, 17:25
JOSE 841 napisał(a):Wyświetl post
szukam dobrego bramkarza do Wisełki który pomoże awansować do europejskich pucharów kogo polecacie ?
Pawełko, Cebanu na piersze 5 sezonów wystarczą pożniej: Michal Gliwa, Kostas Dimosthenous do 2019; Abderrahmane Haddad do 2026; Maciej Głowacki, Bebeto do 2033
Porter
Odpowiedz cytując
banasik
Senior Member

Stary 08.05.2011, 22:28
Właśnie skończyłem sezon 2014/15. Jak dotąd idzie mi, hmm, przyzwoicie. Większość meczów gram takim składem:

Daniel Agyei - Guillermo Garcia, Maza Rodriguez, Tomasz Jodłowiec (Christian Catano), Marcin Wasilewski - Waldemar Sobota (Leandro Benitez), Richard Eromoigbe, Mariusz Gogol (Mauricio), Patryk Małecki (Tim Vincken) - Angel, Ransford Osei (Daniel Gołębiewski)

W ostatnim sezonie największy sukces - półfinał Pucharu EURO, do którego trafiłem pod odpadnięciu z Champions League. Pokonałem Stuttgart (1:1 3:0), Porto (1:0 2:3) i Palermo (2:2 3:2). Stanąłem na Liverpoolu (2:1 1:3).

Szczególnie polecam ściągnięcie Angela z Elche (w 1. sezonie gry najebał 30 bramek), Guillermo Garcie (młodzik, pierwszy sezon gry i załapał się do "11 sezonu"), Christiana Catano (j.w.), Mauricio i Mariusza Gogola. Niby no-name'y a grają przepięknie po prostu.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów