|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
Popieram kandydaturę Simeone. Charakterny gość dla którego Polska będzie przystankiem do większej kariery. Dać mu kredyt zaufania, i niech robi drużynę..
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Nie zgodzę się z główną tezą postawioną przez PS, że do nas trafiają słabi trenerzy zagraniczni. Naszym kopaczom przyda się wielki autorytet nawet piłkarski, który wprowadzi pewne schematy gry z lig zachodnich, wpoi im swoją taktykę, a oni będą tę jego wizję realizować. Owszem, może nasza liga jest polem doświadczalnym dla młodych, uczących się trenerów, ale mając świadomość, że Jose Mourinha do nas nie przyjdą trzeba dać szansę młodym trenerom, autorytetom piłkarskim, aby rozwinęli swoje skrzydła w takich klubach jak Wisła.
Pamiętajmy też, że nasz polski światek piłkarski jest bardzo mały i właściwie każdy zna każdego, więc lepiej sprowadzić kogoś z zagranicy, by piłkarze czuli wobec takiego trenera respekt. I kimś takim ma szanse być zarówno Henrik Larsson jak i Diego Simeone. Nie zgodzę się ze słowami Andrzeja Iwana, że potrzeba nam polskiego trenera, bo już wszystkie opcje polskie zostały w Wiśle wyczerpane, włącznie z Maciejem Skorżą, który chyba jest najzdolniejszym trenerem młodego pokolenia w Polsce. Dlatego teraz jest konieczny wręcz trener zagraniczny, którego asystentem mógłby być Tomasz Kulawik, który w przyszłości mógłby pretendować do pierwszego trenera Wisły. |
|
|
|
Blood Brothers
Od: 11.2002
Offline |
|
gdyby wszyscy tak mysleli jak Ty bylibysmy duzo dalej i bardziej profesjonalniod 20 lat - od czasow srebra w Barcelonie jestesmy na samym dnie...srodowisko pilkarskie niechetne jest zmianom bo jesli przyjda ludzie z zagranicy to zwyczajnie zabiorą im chleb o kwalifikacjach nie bede mowil bo to zadna sztuka byc lepszym od polskich pilkarzy, trenerow i prezesow, nic za nimi nie przemawia...ani wynik ani kontakty...co poniektorzy maja duzo pieniedzy tylko tyle... ![]()
BRUCE SPRINGSTEEN & THE E-STREET BAND
"This music is forever for me. It's the stage thing, that rush moment that you live for. It never lasts, but that's what you live for." --Bruce Springsteen |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Diego Simeone nic nie osiągnął ? Przeglad sportowy to jest jakas kpina
chłop w pierszym sezonie pracy po 23 latach zdobył mistrza z Estudiates, potem wygryzł z River Daniela Passarele, a teraz namaszczali go na nowego trenera kadry. Preferuje szybką ofensywną piłke. Nie moge sie doczekać kiedy go podpisza. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
dla mnie w sumie obojętne jaki trener...
ważne, żeby WISŁA zaczęła w końcu grać, tak jak w senonie 07/08 za czasów Skorży.. ![]()
' Tylko Ty, w moim sercu Ty...'
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Chyba chciałeś napisać za czasów Super Kosowskiego który ciągnął sam całą drużynę szarpał i walczył więcej niż całą drużyna obecnie
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2010
Offline |
|
|
To, żeby grali dobrze, to niestety zależy od trenera, jego charakteru i charyzmy. Jego pomysłu na grę, ustawienie, przygotowanie fizyczne naszych piłkarzy.
![]() ` Tylko jeden Klub kocham aż po grób... `
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
no tak, ale gdyby nie Skorża, to Kosa by nie grał. Wszystko zależy od trenera..
dobra gra = trener - ok, więc niech przyjdzie taki, kto to zrobi. Nie chodzi już o nazwisko, ważne żeby taki był. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
mi się marzy jedno, obojętnie jaki trener, ale to ..
żeby treningi trwały po kilka godzin dziennie !! w ciągu roku mają przerwe prawie 5 miesięcy .. to już jest skandal, w trakcie sezonu potrenują 2h i do domu .. w najlepszych ligach świata spędzają w klubie po 8h, mają 2 treningi dziennie, a później się dziwimy, że nie mają siły, albo wyglądają jak panienki .. niech przyjdzie trener i zrobi chociaż te 2 treningi 1 na boisku + 1 na siłowni jestem przekonany, że na początku będzie bardzo cięzko i będą zajechani, ale to zaprocentuje .. zabiegamy każdego przeciwnika w lidze, a w pucharach nie będziemy odstawiać, to mi się marzy ! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
to było by dobre, ale mi się wydaje, że na razie nie wypali..
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Nikogo nie powinniśmy zmuszać do trenowania. Jak ktoś jest leniem to niech wypieprza. Simeone nam sprowadzi na to miejsce wybieganych typów z Argentyny z techniką
Albo Polaków, jeśli tacy istnieją, to bardzo chętnie.Inaczej to wszystko będzie wymuszone, a prędzej czy później szatnia go zwolni. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
zamiast robic treningi po kilka h, po prostu mozna skrocic urlopy. ostatnio o tym chyba kowalczyk pisal na weszlo. Po zakonczeniu ligi tydzien przerwy. A potem ostra jazda.
W zimie tez to mozna jakos rozwiazac, np oboz gdzies w cieplejszym miejscu. Albo pod dachem. Nie widze powodu dla ktorego po zakonczeniu ligi, nasi mieli ok miecha wolnego.. |
|
|
|
Guest
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Nie oceniam, która kandydatura jest dobra ale jest pewne. Potrzebujemy trenera, który nie będzie patrzył na nazwiska i dawał szanse za zasługi. Typu ja jestem Paweł Brożek i ja zawsze gram w pierwszym składzie. Albo ja jestem Maciek Żurawski i muszę przynajmniej wchodzić z ławki bo jestem legendą...
To musi być gość, który będzie oceniał po formie sportowej. Wtedy coś możemy osiągnąć... |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2003
Offline |
|
|
Faworytem bukmacherów jest podobno Wiktor Gonczarenko, aktualnie szkoleniowiec BATE Borysow:
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/kto...wiadomosc.html
Ostatnio edytowane przez christof20 : 09.08.2010 o godz. 12:20.
![]()
"Pałka się przegła" - F.Kiepski
|
|
|
|
Member
Od: 10.2005
Offline |
|
|
Widze że większość napalona na Simeone, niektórzy to już nawet są pewni że to on będzie trenerem, tak samo pewni jak to że Milinković będzie w Wiśle. A jak się okaże, że jednak nie Simeone, to będzie płacz i wylewanie żali, tak jak w przypadku Milinkovicia.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Nie ważne jaki nazywać się będzie przyszły trener ważne żeby zmusił naszych zawodników do ruszanua du*****.Wogole nasi piłkarze maja kłopoty z przemieszcaniem sie bo boisku ma ktos piłke a nie ma do kogo podac no kur**** kpina jakaś.Dojeżdzaja do bramki przeciwnika a potem nie wiedza co zrobic atak pozycyjny kuleje a o obronie juz nie wpsomne.
Wiem że tak się niegdy nie stanie ale nasza liga powinna rozpoczynać rozgrywki na poczatku lipca dobic do 30 kolejek a potem podzielic tabele na grupe spadkowa i mistrzowska.To dodatkowe 14 meczy !!!!!!!! dla każdego klubu no i jeszcze puchar ekstraklasy przywrocic zeby rezerwowi i rekwalescenci mieli gdzie się ogrywac.A tak pogbiegaja troszke za piłka i jeszcze narzekaja pajace zasrani :/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
A ja za to widzę. Chłopcy chcą się przez ten miesiąc dowartościować i zdobywać wszystkie tytułu w Fifę na swoich konsolach ![]() A tak na poważnie, dwa tygodnie to wszystko ! Gdyby przyszedł trener z ligi angielskiej uważam, że nie wpłynęłoby to pozytywnie na jakość gry naszych piłkarzy. Gdyby przyszedł trener z Ligi Hiszpańskiej, tylko dobry trener, nie jakiś ogór, to myślę, że jakość gry byłaby zniewalająca, a i biegać tam trzeba. Podobnie ma się z trenerami z Francji , czy też Niemiec. Natomiast włocha absolutnie nie widzę w naszym zespole. ![]()
Po co iść na łatwiznę, warto czasem złapać bliznę od życia..
We were the Kings and Queens of promise... ! |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
Najlepszy byłby ...Maradonna ze względów marketingowych oczywiście. Ściągnąłby na trybuny nawet tych co się piłką nie interesują. Zamiast na boisko 3/4 stadionu patrzyłaby się na ławkę trenerską i na to co tam się dzieje. Te jego słynne przebieżki wzdłuż liniii...i radość po golach albo kopanie bidonów z wodą. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Jak on mówił ze nie mógl w Argentynie, wpoić dumy z bycia Albiceleste zawodnikom, to jak coś mógłby wpoic naszym. Mały ...wiadome co by mu powiedział ![]() ![]()
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Wiktor Gonczarenko wątpie by on zmusił naszych piłkarzy do zaswuwania na boisku zaden z niego autorytet
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2010
Offline |
|
|
Czy w tym newsie wzmianka o Maradonie to są jaja redaktorów onet.pl
![]() ` Tylko jeden Klub kocham aż po grób... `
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Gonczarenko to byłoby coś, z podobnymi graczami co ma Wisła z Bate grał w lidze mistrzów i lidze europejskiej.
Prędzej Biłorusin zrozumie Polaka niż Argentyńczyk ale czy Bate go puści ? Teraz odpadli z Duńczykami o lige mistrzów może dadzą mu odejśc ? |
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Przed chwilą na Polsat Futbol w programie FIFA Futbol Mundial był dość długi reportaż o Henriku Larssonie. Mówił w nim, że bardzo dobrze czuje się w Landskronie i jest nadal bardzo podekscytowany faktem, że włodarze klubu zainteresowali się nim jako trener.
Nie wiem więc co można myśleć o jego kandydaturze do Wisły. Nie wiemy też jednak, kiedy reportaż był kręcony, bo wątpię, żeby w ciągu kilku dni, czyli od czasu dymisji Kasperczaka. Ale skoro mówi, że czuje się tam bardzo dobrze... |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Maradona.. i oni to tak lekka reka pisza..
tuz to byl najbardziej hardcorowy transfer w historii Polskiej pilki, ktory moze za 20 lat bylby pobity.. bez jaj.. "Diego Maradona w Wisle Krakow" pomijajac jego umiejetnosci trenerskie to jak to brzmi, caly swiat dowiedzialby sie o Wisle ![]() i jaki Liczka, jaki Engel, jaki Gurban Gurbanow, jaki Wdowczyk... troche pojechali po bandzie, a ten Gonczarenko to jak Krivets przechodzil do Amiki mowil ze to blad, i zeby nie marnowal sie w Polskiej lidze.. wiec ciekawe czy nagle zmienilby zdanie i zaczal pracowac w PL , raczej by na glupka wyszedl wiec to tez nierealne, ale ilez to juz bylo choragiewek..![]() ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
![]()
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Wiecie jak to jest, kazdy zmieni zdanie jesli zobaczy odpowiednio wypchana sakwe
.Czy Maradona moglby nas tutaj trenowac? Bym mogl powiedziec ze to wcale nie takie duze S-F . Ale jednak nadal S-F . |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
onet.pl nie żartuje
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
patrzac na Krivetsa to nie.. dla niego PL to nawet za mocna liga.. a rozchodzi sie o to ze jak mowi ze tak tu zle i nie ma sensu sie tu marnowac to raczej nie przyjdzie, inaczej samemu sobie zaprzeczy i wyjdzie na czlowieka bez ambicji i jakichkolwiek zasad
najwidoczniej tak.. do mnie wlasnie taki pretekst nie przemawia.. to przez lige w jakiej gra biedny Kirm czy Krivets nie graja tego co powinni.. dla mnie slabe usprawiedliwienie
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 09.08.2010 o godz. 13:03.
![]() ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Wg. mnie liga polska po tygodniu grania tutaj miażdzy każdego Marcelo i Robert to wyjątki ciężkiej pracy i taletnu. ![]()
![]()
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|