The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Jak? Gdzie? Kiedy?
Nazwa użytkownika
Hasło

Jak? Gdzie? Kiedy? Pokój z informacjami na temat cen biletów, sposobu dojazdu do stadionu i tym podobnym. Jeśli szukasz informacji na taki temat - sprawdź najpierw tu. Pokój moderowany.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.02.2011, 12:15
wiślak 86 napisał(a):Wyświetl post

Co do drugiego proszę oto prawie cała wypowiedź:Rzuc sumę bo aż jestem ciekaw . Jestem też bardzo zainteresowany faktem jak Wisła miała by sprawdzac stan zamożności : " każdy kibic musi przynieśc coroczne zeznanie podatkowe , na tej podstawie wycenimy jego kondycję finansową i wyliczymy cenę biletu którą będzie w stanie zapłacić "

Swoje ceny już podawałem w tym temacie. napisałeś o zeznaniach? napisałeś! więc do kogo masz pretensje? .
napisałem to z wyraźnym jak widać niektórzy nie wiedzą co to ironia , twoj problem

cena w moim mieście ( Libiąż ) na mecz 4 (3) ligi to 10 złotych i uważam to za cenę sporą ale do zniesienia . Kibiców u nas także nie brakuje , pomimo takiej olbrzymiej ceny

jesli na Wiśle bez zniżek masz zapłacić za karnet po cenie średniej 2 dychy za bilet i uważasz to za cenę drakońską to naprawde nie mamy o czym rozmawiac . Zamykam rozmowe z mojej strony bo szkoda nerwów .
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 13.02.2011, 12:21
wiślak86 mógłbyś zaproponować swoje ceny za karnety/bilety Jestem bardzo ciekaw.
Odpowiedz cytując
wiślak 86
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 13.02.2011, 12:45
A teraz ceny na nasz stadion: łuki: 140/190
za bramkami 110/150
prosta 200/300 w zależności od miejsca

Jagoul-znalazłem Twojego wcześniejszego posta o tym że przy otwartym całym stadionie nasza liczba bedzie okolo 20tys. i zapłakałem! to troche wiecej niż połowa stadionu!

Karherop- ja rozumiem że ktoś komu brakuje argumentów ucieka. bo jak nazwać to co napisałeś o średniej cenie biletów? na jakiej podstawie wyliczyłeś te 20zł? to naciąganie faktów.
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej

Zbanowany za napisanie "matoł", "jeba*y złamas", "3 kretynów" o ludziach dla których flaga Polski do góry kołami to coś normalnego na twarzy
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 13.02.2011, 13:00
Wiślak 86 co do koniec pzpn to kazdy popelnia bledy, tak samo jak teraz Ty popelniasz z tymi cenami za karnety. 150 zł za karnet na 9 meczow, czyli wychodzi po niecale 17zł/mecz. Czlowieku wez daj spokoj. Jak pisalem wczesniej najlepiej to by bylo jakby za darmo bylo wejscie, wtedy by nie bylo na co narzekac. I mowisz ze ja placze ze mam tak daleko, wcale nie placze. Wlasnie nie lubie jak tacy jak Ty placza, ktorzy maja blisko, tanio i jeszcze wybrzydzaja i chcieliby .... wie czego.

PS Zobacz sobie wlasnie do czego prowadzi ta wybrednosc. 95% kibicow Wisly wiele wymaga a sama nic od siebie nie daje. Jechac na wyjazd, zbyt wielki wysilek, isc na mecz koszykarek w lidze czy koszykarzy za wielki wysilek, wrzucic cos do puszki dla UW i WG to zbyt wiele. I pozniej w efekcie jest jak jest, raz do roku mozna sie spiac na mecz koszykarzy z Cracovia, kilka razy do roku mozna sie spiac na koszykarki jak graja w Eurolidze, kilka razy mozna sie spiac na pilke jak przyjezdza Legia, Lech, Cracovia, mozna sie spiac zeby wrzuci do puszek raz na rok 10 tysiecy a pozniej standardowo po 6 tys na mecz sa zbiorki. Zobacz co ty soba reprezentujesz, placzesz ze musisz wydac na mecz SWOJEGO klubu, Wisły 50/120 złotych wiecej niz sobie wymarzyles. Czy warto robic taki cyrk o tyle pieniedzay? Warto plakac o 50/120 złotych jak takie pieniadze mozna zarobic w 1-2 dni albo napewno zaoszczedzic przez pol roku? Dla mnie to po prostu przechodzi ludzkie pojecie
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 13.02.2011 o godz. 13:10.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
fan1906
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 13.02.2011, 13:06
Qrde tyle postów że jest za tanio, że za drogo.. jałowe i bezsensowne klikanie i wykazywanie się nie wiem czym,,
cena jest taka jaka jest.
Pasuje Wam to kupujecie, nie to nie i np oglądać w tv. i tyle.
to jest tak jak ...np.
Kupujecie browara albo na rynku głównym w Wierzynku po 18 zeta albo w biedronce i taka jest prawda.,
To są realia rynku, Klub sam się przekona czy cena była za wysoka czy nie po sprzedaży tychże karnetów.
Odpowiedz cytując
juras_NH
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 13.02.2011, 13:14
wiecie może, czy za karnet można zapłacić karta
Poszliśmy za głosem serca, wybierając to co dla nas istotne!! Nie jak większość na wschodzie - to co było modne!!!! KRESY WSCHODNIE!!!!
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 13.02.2011, 13:15
fan1906 napisał(a):Wyświetl post
Qrde tyle postów że jest za tanio, że za drogo.. jałowe i bezsensowne klikanie i wykazywanie się nie wiem czym,,
cena jest taka jaka jest.
Pasuje Wam to kupujecie, nie to nie i np oglądać w tv. i tyle.
Otóż to.
Klub dał taką cenę i koniec. Sprzeda X biletów, za miesiąc/dwa oceni całe przedsięwzięcie. Po co tyle roztrząsania czegoś na co itak nie ma się wpływu? Chyba z nudów.

Zmieniając temat. Jest możliwość nabycia już teraz karnetu pomimo, że nei miało się go w poprzedniej rundzie? Czy też faktycznie trzeba czekać na wyznaczony termin? Moze być na priv.
Odpowiedz cytując
wiślak 86
Senior Member

Stary 13.02.2011, 13:29
Jaroo- Czy ja popełniam teraz błąd? przekonasz się po zakończeniu sprzedaży karnetów i przy okazji meczu np. z Widzewem czy Bełchatowem. Kilka miesięcy temu też nie docierały do Ciebie żadne argumenty. Jakie 150zł na 9 meczów? A czy na stadionie jest tylko jedna trybuna? I znowu masz pretensje że ktoś mieszka bliżej niż Ty. Pisałem chcesz się poświęcić to przyjedź i zamieszkaj w Krakowie.

Przeprowadziłeś badania że 95%kibiców narzeka i nic nie daje? A dlaczego to dawanie przekładasz na pieniądze? zapominając o innych sprawach okołokibicowskich? Byłeś na meczach koszykarzy czy koszykarek że wiesz ile osób chodzi czy tylko opierasz się na zdjęciach i relacjach na forum? bo dlaczego np. na szachistów nie chodzi aż tylu kibiców? dlaczego pustki są na zawodach judoków? a może właśnie dlatego że nie wszyscy się tym interesują! co mają siedzieć na siłę bo to akurat sekcja Wisły? I wybacz ale na pewno nie Ty będziesz oceniał co sobą reprezentuję bo po pierwsze mnie nie znasz a jak pokazało życie to ja we wspomnianej kwestii miałem rację więc pytanie chyba powinieneś zadać sam sobie!
Tak bo ja w przeciwieństwie do Ciebie nie oceniam miłości do klubu z perspektywy portfela. W tym wypadku jestem racjonalistą i wbrew pozorom chcę dobra kibiców. bo to 120zł może zaważyć na liczbie kibiców na stadionie!

fan1906- masz rację i zarówno się mylisz. Bo skoro mówisz o realiach rynku to popyt wpływa na podaż. gdy mamy sytuację że podaż przewyższa popyt wtedy cena powinna spadać a u nas w klubie jest na odwrót: wzrosła podaż spadł popyt i wzrosła cena. to wbrew zasadom ekonomii

Juras- przeczytaj posty! NIE można płacic karta

Felipe- Tylko może ktoś kto ma dużo czasu w klubie przeczyta sobie opinie kibiców i na przyszłość wyciągnie wnioski! A co do Twojego pytania to nie ma takiej możliwości trzeba czekać do 21
Ostatnio edytowane przez wiślak 86 : 13.02.2011 o godz. 13:31.
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej

Zbanowany za napisanie "matoł", "jeba*y złamas", "3 kretynów" o ludziach dla których flaga Polski do góry kołami to coś normalnego na twarzy
Odpowiedz cytując
WioReXXX
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 13.02.2011, 13:35
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Zobacz co ty soba reprezentujesz, placzesz ze musisz wydac na mecz SWOJEGO klubu, Wisły 50/120 złotych wiecej niz sobie wymarzyles. Czy warto robic taki cyrk o tyle pieniedzay? Warto plakac o 50/120 złotych jak takie pieniadze mozna zarobic w 1-2 dni albo napewno zaoszczedzic przez pol roku? Dla mnie to po prostu przechodzi ludzkie pojecie
Dokładnie. Zaraz to pokażę:
A teraz ceny na nasz stadion: łuki: 140/190
za bramkami 110/150
prosta 200/300 w zależności od miejsca
A rzeczywiste ceny są takie:
łuki: 200/255, różnica: 60/65, średnio na 1 mecz różnica od proponowanej przez wiślaka86 wynosi około... 7 zł 20 groszy...
idźmy dalej:
za bramkami: 145/190, różnica: 45/40 zł, średnio na 1 mecz różnica od proponowanej przez wiślaka86 wynosi około... 5 zł.
prosta: 260-315/320-385, różnica: powiedzmy około 70 zł/ jeżeli chodzi o normalne to 115, średnio na 1 mecz różnica od proponowanej przez wiślaka86 wynosi około: 8 zł/13 zł - ciężko akurat tu obliczyć, bo wiadomo, że wiele zależy od tego czy chodzi o boczne boki tej trybuny czy środek. No ale mniej więcej, jak napisałem będzie to więcej o około 8-15 zł za jeden mecz, niż proponuje wiślak86.

I teraz zwracam się bezpośrednio do Ciebie: czy twoja wiślackość objawia się tylko tym, że masz taki nick? Czy też aż taki wielki problem stanowi dla Ciebie zapłacenie około od 5 zł do 15 zł więcej za 1 mecz swojego ukochanego klubu? I to jest dla Ciebie aż tak wielka kwota, że, jak sam powiedziałeś, nie zakupisz w tej rundzie karnetu?
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 13.02.2011, 13:43
Wiślak86 nie widzisz jak działasz ludziom tu na nerwy? Wszyscy już tutaj znamy Twoje zdanie, faktycznie życie jest przejebane, karnety za drogie, bilety za drogie etc. Tą kolosalną różnicę wyliczył Ci doskonale Wiorexxx. Skompromitowałeś się raz po raz, m.in wypowiedziami, że Basałaj bierze kase z biletów do kieszenii. Twoje liczby, wyliczenia, rozkminy nie mają nic wspólnego z rzeczywistością. Proponuje zamiast truć nam wszystkim tutaj dupę, zrobić coś w kierunku zakupienia karnetu na runde wiosenną, skoro jesteś jak sam siebie określasz "najwierniejszy". Przykładowo mój kolega dziś rozdaje ulotki, robi to już 3 dni po 7h dziennie i udało mu się tylko przez 3 dni uzbierać sumę wystarczającą do zakupu karnetu na F, czyli nie tego najtańszego. Dla chcącego nic trudnego. Ty wolisz narzekać na forum, Twój wybór.

Proszę Cię zmień temat. ABG sobie bez Ciebie doskonale poradzi.
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
fan1906
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 13.02.2011, 13:47
[QUOTE=wiślak 86;1050467]fan1906- masz rację i zarówno się mylisz. Bo skoro mówisz o realiach rynku to popyt wpływa na podaż. gdy mamy sytuację że podaż przewyższa popyt wtedy cena powinna spadać a u nas w klubie jest na odwrót: wzrosła podaż spadł popyt i wzrosła cena. to wbrew zasadom ekonomii

Dlatego tez napisałem,,,

cyt.. To są realia rynku, Klub sam się przekona czy cena była za wysoka czy nie po sprzedaży tychże karnetów
Odpowiedz cytując
wiślak 86
Senior Member

Stary 13.02.2011, 13:47
Idźmy nawet dalej po co wprowadzać karnety ulgowe? różnica między normalnym a ulgowym biletem (w karnecie) wynosi około 10zł. Czy to jest aż taka wielka kwota aby sprzedawać karnety ulgowe? Mało tego po co różnice cenowe na całym stadionie przecież gdyby wszystkie karnety były po 380 to tylko kilka złotych do jednego meczu!

To nie jest 15zł na meczu tylko dodatkowe sto kilkadziesiąt!

I to jest dla Ciebie aż tak wielka kwota, że, jak sam powiedziałeś, nie zakupisz w tej rundzie karnetu?
O to ciekawe! a przytocz mój cytat w którym to stwierdziłem?

Fialo- najwyraźniej chyba Tobie bo nawet jak ktoś ma inne zdanie to popiera to faktami a nie wymysłami! Skompromitowałem się? a to ciekawe! Wypowiedzią o Basałaju? A z czego otrzymuje swoją pensję? No chyba nie z księżyca. Moje przemyślenia nie mają nic wspólnego z rzeczywistością? To bardzo dziwne ale sam sie przekonasz o tym kto miał rację za 6 miesięcy.
Ostatnim zdaniem pokazałeś jakie masz podejście do osób którym na sercu leży dobro Wisły (czyt. kibiców) a nie zarządu czy piłkarzy którzy przychodzą i odchodzą!

Wisłazwe- nie wiem na jakiej podstawie stwierdziłeś lub wywnioskowałeś że uważam Basałaja za złodzieja ale to już Twoje podejście.
Ostatnio edytowane przez wiślak 86 : 13.02.2011 o godz. 13:59.
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej

Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 13.02.2011, 13:54
Idźmy nawet dalej po co wprowadzać karnety ulgowe? różnica między normalnym a ulgowym biletem (w karnecie) wynosi około 10zł. Czy to jest aż taka wielka kwota aby sprzedawać karnety ulgowe? Mało tego po co różnice cenowe na całym stadionie przecież gdyby wszystkie karnety były po 380 to tylko kilka złotych do jednego meczu!

To nie jest 15zł na meczu tylko dodatkowe sto kilkadziesiąt!

I to jest dla Ciebie aż tak wielka kwota, że, jak sam powiedziałeś, nie zakupisz w tej rundzie karnetu?
O to ciekawe! a przytocz mój cytat w którym to stwierdziłem?
Weź załóż jakieś Stowarzyszenie, napisz list otwarty do Prezesa ''złodzieja'' Basałaja, strajkuj, urządź pikiety ale przestań że już biadolić, bo od tego pieniędzy w kieszeni nie przybędzie ani karnety nie stanieją.

Opisz swoje niezadowolenie w mailu do klubu, zaproponuj swoje propozycje, zmiany nawet zaoferuj swoja pomoc przy ustalaniu cen za karnet.

edit:

''pójdziesz do 4 pracy żeby zarobić i dać Basałajowi.''

Basałaj nie bierze tych pieniędzy dla siebie, proste i logiczne. Zwrot, użyty przeze mnie że jest ''złodziejem'', odnośni się do jednej z Twoich wypowiedzi, bo tak można to zinterpretować.
Ostatnio edytowane przez WISŁAZWE : 13.02.2011 o godz. 14:20.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
WioReXXX
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 13.02.2011, 14:23
Tak w ogóle to w teorii żyjemy w kapitalistycznym kraju. Więc i tak wszystko zweryfikuje rynek. Jak się karnety sprzedawać będą to i ceny takie pozostaną, jak będzie na odwrót- ceny jesienią powinny być wtedy niższe. I tyle.

Ja się tam klubowi nie dziwię, że delikatnie podniósł ceny. Na jesień zaskakująco szybko sprzedały się karnety na E na "dolny środek". Później nie można było tam kupować już biletów. Więc ten "bogatszy" target jest.I to taki, który nie chodzi tylko na TOP mecze, ale i kupuje karnet. Często niesprawiedliwie jest zakłamywany obraz, że bogatszy kibic to chodzi tylko na Lecha i Legię. Uwierzcie- nieprawda totalna.

Na plus jak dla mnie wprowadzenie ulg i sektora rodzinnego. Jak ktoś już tu dramatyzował, że ojciec z dwójka dzieci będzie musiał wydać na karnet 7 stówek. Nie, wystarczy mu 255 zł plus 9 zł za dziecko do lat 13. Jasne, trochę problem, jeżeli ma się dzieci akurat w wieku np 17 i 15 lat. No ale w wakacje chłopaki same mogą pójść sobie dorobić i ojcu na karnet się dołożyć.

Nie zapominajcie, że Wisła to normalna firma, a nie jakaś fundacja. Nawet 3 stówki na pół roku to nie jest wielki wydatek. Teraz ilość dorywczych prac (ulotki, budowa, i wiele innych) jest tak ogromna, że te 3 stówki nawet 16- latek może w tydzień zarobić. A przecież może karnet kupić za 145 zł, a nie za 300 zł.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 13.02.2011, 14:30
Konczac dyskusje z mojej strony . Zgodzic sie trzeba z tym ze kibic majac do wyboru kanrnet za 190 zł i za 300 pare to wybierze miejsce w młynie i bedzie znowu duzo Januszy tam gdzie nie powinno ich byc. Pisales jeszcze ze cenowo upodabniamy sie do Lecha, otoz tu sie wlasnie mylisz bo mamy tansze karnety o 40/50 zł. Poza tym oni maja takie ceny przy stadionie o pojemnosci ponad 40 tys, my mamy pojemnosc 18 tys a wiec logiczne jest ze jesli bedziemy miec 33 tys to ceny spadna. Jakbysmy mieli stadion na 10 tys a na mecze chetnych 20 tysiecy osob to wtedy ceny bylyby jeszcze wyzsze nieprawdaz? A wiec klub majac teraz do dyspozycji tylko 18 tys miejsc moim zdaniem zawyza ceny ale one spadna jak bedzie caly stadion gotowy.
I najwazniejsza sprawa, zauwaz ze ludzi przyciaga dobra gra/dobry rywal/prestiz meczu. Jak bedziemy dobrze grac to beda ludzie sie bili o bilety, zapewniam Cie ze jak by do nas Legia przyjechala to ludzie beda sie bili o bilety i beda konikom placic po 150 zl za bilet, zapewniam ze jak przyjedzie Real czy Barca to ludzie w dupie beda mieli ze bilet kosztuje 200 zl, zapewniam Cie ze jak uznaja mecz z Polonia Warszawa za mecz TOPowy a bedzie to mecz po ktorym bedziemy odbierac puchar za zwyciestwo w lidze to ludzie beda bic sie o bilety i bedzie 40 tys chetnych. Teraz rozumiesz? Jak jest mecz prestizowy to przychodzi 18 tys ludzi i nikt nie patrzy na ceny (Korona- otwarcie stadionu, Legia, Craovia, ostatni rywal w sezonie, w ktorym wygrywamy lige, LE/LM) tu nie chodzi o cene, tu chodzi o emocje jakie wzbudza gra/rywal/prestiz w ludziach. Jakos na Widzew na PP tlumow nie bylo a czym sie roznil ten mecz od ligowego? No wlasnie tym ze dla wiekszosci prestiz meczu jest nikly i dlatego odpuszczaja.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Daja`n
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 13.02.2011, 14:42
Zawsze można zrobić tak.Kupić karnet na sektory D lub F i przejść górą na sektory E i poczekać do początku meczu i zająć sobie tam jakieś wolne miejsce bo zawsze coś wolnego zostaje.Ja na poprzednią rundę miałem karnet na skrajny sektor E21-22 a i tak wszystkie mecze oglądałem z sektora E23-24.
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 13.02.2011, 14:46
juras_NH napisał(a):Wyświetl post
wiecie może, czy za karnet można zapłacić karta
Nie można.
Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Od: 01.2006

Stary 13.02.2011, 15:09
Średnia cena za mecz na narożniku to jakieś 31 złotych. Według mnie ok.

Co mnie wkurza to fakt, że jako stary karnetowiec nie mam żadnej zniżki, za to Aldona z Pedagogicznej, która rok temu przyjechała do Krakowa z Mysich Kiszek ma. Po prostu czad. No ale stary karnetowiec i tak kupi. I niestety tu klub ma rację, bo jakie jest wyjście? Na złość mamie odmrożę sobie uszy?

W czwartek podjechałem na Reymonta i niestety pocałowałem klamkę, bo nie można płacić kartą. Europa!
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 13.02.2011, 15:18
Mnie najbardziej martwi to sporawdzanie karnetów na wejściu na stadion. Jeśli rzeczywiście ochrona będzie tak dokładnie to sprawdzać to nieciekawie.

Jak dotąd kupowałem karnet sobie i ojcu. O ile ja studiuję w Krk i mogę być na każdym meczu, to ojciec nie zawsze ma możliwość na 7 godzinny wypad na mecz. W takim wypadku zabierałem kogoś w jego miejscie i wejściówka nie przepadała. Teraz powaznie się zastanawiam czy warto wydać ponad 300zł na karnet, który na 2-3 meczach może być niewykorzystany. Bardzo mnie ciekawi jak będzie wyglądać kontrola na wejściu.
Odpowiedz cytując
sawko
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 13.02.2011, 16:11
Ja mam problem taki, że mam córke lat 11 a ona nie chce słyszec o jakims sektorze rodzinnym, tylko chce siedziec tam jak ona to mówi tam gdzie sie skacze, krzyczy i klaszcze i tu mam zonka bo zeby przedłuzyc karnet na sektor G musze dodatkowo kupic dla niej karnet ulgowy co znowu mi nie odpowiada, a druga sprawa jest taka ze jak pójdę ostatecznie na sektor rodzinny to za 1,5 roku skonczy córka 13 lat i co? gdzie kupie karnet wszystkie do młyna beda wysprzedane i najlepsze miejscówki na innych sektorach też, powinni to jakos inaczej rozwiązac przecież moze byc tak hipotetycznie ze kiedys bedą wszystkie karnety wysprzedane na cały stadion i ktos kto bedzie sie chcial przenies z sektora rodzinnego jak mu pociechy wyrosną gdzie indziej to gdzie sie przeniesie? bedzie dalej okupował sektor rodzinny?
Powód: błąd
Ostatnio edytowane przez sawko : 13.02.2011 o godz. 16:15.
jazda,jazda,jazda BIAŁA GWIAZDA
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 13.02.2011, 16:23
sawko napisał(a):Wyświetl post
przecież moze byc tak hipotetycznie ze kiedys bedą wszystkie karnety wysprzedane na cały stadion
mam obawy sądzic ze ani Ty ani ja nie dozyjemy takich czasów
Odpowiedz cytując
John1906
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 13.02.2011, 16:34
Proud napisał(a):Wyświetl post
Mnie najbardziej martwi to sporawdzanie karnetów na wejściu na stadion. Jeśli rzeczywiście ochrona będzie tak dokładnie to sprawdzać to nieciekawie.

Jak dotąd kupowałem karnet sobie i ojcu. O ile ja studiuję w Krk i mogę być na każdym meczu, to ojciec nie zawsze ma możliwość na 7 godzinny wypad na mecz. W takim wypadku zabierałem kogoś w jego miejscie i wejściówka nie przepadała. Teraz powaznie się zastanawiam czy warto wydać ponad 300zł na karnet, który na 2-3 meczach może być niewykorzystany. Bardzo mnie ciekawi jak będzie wyglądać kontrola na wejściu.
Właśnie też mi się zdaje, że część osób nie kupi karnetów, z powodu tego, że nie można go komuś przekazać w razie gdy samemu nie można iść na mecz. Mecze są w różne dni i nie można z góry przewidzieć, że będziesz mógł być na każdym. Są sytuacje losowe, praca, studia, więc opcja przekazywania była bardzo dobra.
W naszych sercach nie ma litości.
Odpowiedz cytując
Martinho
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2008

Stary 13.02.2011, 16:56
fan1906- masz rację i zarówno się mylisz. Bo skoro mówisz o realiach rynku to popyt wpływa na podaż. gdy mamy sytuację że podaż przewyższa popyt wtedy cena powinna spadać a u nas w klubie jest na odwrót: wzrosła podaż spadł popyt i wzrosła cena. to wbrew zasadom ekonomii
rozwiń

bo w porównaniu do jesieni mamy dokładnie tyle samo miejsc na stadionie (więc podaż nie wzrosła) i skąd wiesz ile ludzi kupi karnety więc jaki jest na nie popyt?
"Gdy nadchodzi burza ludzie pokazują swoją prawdziwą naturę. Jedni chowają się ze strachem. Inni rozpościerają szeroko skrzydła do lotu."
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 13.02.2011, 16:57
sawko napisał(a):Wyświetl post
Ja mam problem taki, że mam córke lat 11 a ona nie chce słyszec o jakims sektorze rodzinnym, tylko chce siedziec tam jak ona to mówi tam gdzie sie skacze, krzyczy i klaszcze i tu mam zonka bo zeby przedłuzyc karnet na sektor G musze dodatkowo kupic dla niej karnet ulgowy co znowu mi nie odpowiada, a druga sprawa jest taka ze jak pójdę ostatecznie na sektor rodzinny to za 1,5 roku skonczy córka 13 lat i co? gdzie kupie karnet wszystkie do młyna beda wysprzedane i najlepsze miejscówki na innych sektorach też, powinni to jakos inaczej rozwiązac przecież moze byc tak hipotetycznie ze kiedys bedą wszystkie karnety wysprzedane na cały stadion i ktos kto bedzie sie chcial przenies z sektora rodzinnego jak mu pociechy wyrosną gdzie indziej to gdzie sie przeniesie? bedzie dalej okupował sektor rodzinny?

Ów problem rozwiążesz Ty sam, i albo tam pójdziesz albo nie. Klub nie robi pod górkę, ich rolą było wydzielenie sektora rodzinnego i wywiązali się z tego. I tak samo nie nakazują Ci iść na sektor rodzinny. Pójdziesz gdzie będziesz uważał za słuszne.A co kto dalej zrobi to jego indywidualna sprawa. Zmierzam do tego że z tego typu "problemami" boryka się co drugi kibic, ale winę za to nie ponosi klub, dlatego nie widzę potrzeby pisania o tym.
Bo to tak jakbym napisał "mam problem, poszedłbym na mecz ale mam nogę w gipsie", a to wina klubu że mam nogę w gipsie ? , "kupiłbym karnet na sektor rodzinny, ale przecież córa mi podrośnie i mogę nie mieć możliwości zmiany sektora", a to klubu wina że człowiek się starzeje? czy "poszedłbym z kimś na dany sektor ale nie mogę bo muszę kupić tej osobie wejściówkę" , no niestety, każdy kibic udający się na mecz musi zapłacić
takich problemów nie da się po prostu rozwiązać, chyba że cały stadion będzie przeznaczony na jeden duży sektor rodzinny co przecież brzmi komicznie, ewentualnie zlikwidują sektor rodzinny, przez co znów będzie oburzenie że matka z dzieckiem nie ma gdzie usiąść - i taka opcja też jest nierealna, a więc problem nie nakładany jest przez klub ( i pisząc "
Cytat:
mam córke lat 11 a ona nie chce słyszec o jakims sektorze rodzinnym
" dajesz do zrozumienia jakby klub Cie szantazował i zmuszał do kupna karnetu na sektor rodzinny, nie chcesz nie kupujesz, jest 18 tyś miejsc, kilka sektorów, do wyboru do koloru

John1906 napisał(a):Wyświetl post
Właśnie też mi się zdaje, że część osób nie kupi karnetów, z powodu tego, że nie można go komuś przekazać w razie gdy samemu nie można iść na mecz. Mecze są w różne dni i nie można z góry przewidzieć, że będziesz mógł być na każdym. Są sytuacje losowe, praca, studia, więc opcja przekazywania była bardzo dobra.
Gdzieś się przewinęło że jest taka możliwość tylko przed meczem trzeba zadzwonić do klubu, bla bla bla.
Czy jakoś tak..
Ostatnio edytowane przez aNouc : 13.02.2011 o godz. 17:07.
Odpowiedz cytując
didzej132
Senior Member

Od: 12.2009

Stary 13.02.2011, 17:03
Jak kupiłem abonament (legia , zagłębie ) to też mogę kupić sobie teraz czy muszę czekać aż do 21
Jak już było pytanie to sry bez spiny .
Odpowiedz cytując
regis
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 13.02.2011, 17:16
Cytat:
Poza tym cos takiego jak pewne miejsce na stadionie oraz fakt że nie musisz się tłuc po kolejkach jest nie do przecenienia .
Stałe miejsce na stadionie to mnie średnio interesuje, bo przez kilka lat karnetu na swoim miejscu byłem może ze dwa razy. W kolejkach też stał nie będę, bo ma być sprzedaż przez internet.
Cytat:
Jak ktos zaplaci za karnet 30 zł wiecej niz sie spodziewal to stanie mu sie cos?
Tak, będzie miał 30 zł mniej niż oczekiwał.
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 13.02.2011, 17:28
John1906 napisał(a):Wyświetl post
A nie jest przypadkiem tak, że jak nie można się pojawić na meczu, to się dzwoni do klubu, żeby ktoś inny mógł wejść (obowiązek posiadania KK)?
Poza tym to przekazywanie, to równie dobrze mogło się źle skończyć i wcześniej, bo jakby takiego osobnika sprawdziła ochrona, to i tak by nie wszedł.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 13.02.2011, 17:47
regis napisał(a):Wyświetl post
Stałe miejsce na stadionie to mnie średnio interesuje, bo przez kilka lat karnetu na swoim miejscu byłem może ze dwa razy. W kolejkach też stał nie będę, bo ma być sprzedaż przez internet.
wiem jak było kiedys na stadionie Wisły ( zresztą wszędzie w Polsce ) , ale z powstaniem nowego stadionu wszystko się zmienia . Oczywiście nie mówię o trybunie G , gdzie miejsca nie obowiązują .
Odpowiedz cytując
La Furia Dell' Est
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 13.02.2011, 17:50
WioReXXX napisał(a):Wyświetl post
Tak w ogóle to w teorii żyjemy w kapitalistycznym kraju. Więc i tak wszystko zweryfikuje rynek. Jak się karnety sprzedawać będą to i ceny takie pozostaną, jak będzie na odwrót- ceny jesienią powinny być wtedy niższe. I tyle.

Ja się tam klubowi nie dziwię, że delikatnie podniósł ceny. Na jesień zaskakująco szybko sprzedały się karnety na E na "dolny środek". Później nie można było tam kupować już biletów. Więc ten "bogatszy" target jest.I to taki, który nie chodzi tylko na TOP mecze, ale i kupuje karnet. Często niesprawiedliwie jest zakłamywany obraz, że bogatszy kibic to chodzi tylko na Lecha i Legię. Uwierzcie- nieprawda totalna.

Na plus jak dla mnie wprowadzenie ulg i sektora rodzinnego. Jak ktoś już tu dramatyzował, że ojciec z dwójka dzieci będzie musiał wydać na karnet 7 stówek. Nie, wystarczy mu 255 zł plus 9 zł za dziecko do lat 13. Jasne, trochę problem, jeżeli ma się dzieci akurat w wieku np 17 i 15 lat. No ale w wakacje chłopaki same mogą pójść sobie dorobić i ojcu na karnet się dołożyć.

Nie zapominajcie, że Wisła to normalna firma, a nie jakaś fundacja. Nawet 3 stówki na pół roku to nie jest wielki wydatek. Teraz ilość dorywczych prac (ulotki, budowa, i wiele innych) jest tak ogromna, że te 3 stówki nawet 16- latek może w tydzień zarobić. A przecież może karnet kupić za 145 zł, a nie za 300 zł.
No dokładnie Panowie- jedynym moim problemem jest ukrycie przed moim osobistym "fiskusem" (żoną)-kosztu karnetu...ahahhahha...bo od razu, by bylo-na c*uj Ci ten canal+ ..itp...hahha.Jak KOCHASZ-to nie patrzysz na koszty...nawet jak chciałbyś, żeby bylo inaczej,(czytaj taniej), to i tak na końcu eliminujesz inne przyjemności z grafika, bo na KARNET MUSISZ MIEĆ! A ciągłe stękanie , że drogo.....kurde, to tak jakbyś jutro w Walentynki kupił żonie/dziewczynie róże i stękał i marudził do wszystkich jakie drogie i się zastanawiasz, czy Twoja milośc jest tego warta...
Odpowiedz cytując
SIP
Member

Od: 02.2004

Stary 13.02.2011, 17:54
Rozwiązanie kwestii przekazania biletu nie nie jest kwestia technicznych możliwości ale tylko i wyłącznie dobrej woli i chciejstwa kogoś w klubie.
ZAWSZE NAD WAMI ....
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Jak? Gdzie? Kiedy?

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów